Čukica
|
elevitka, to je vse res, če imaš obresti. In mi smo leasing vzeli ker se nam je splačalo, ker je bila akcija 0% obresti - torej dejanski znesek cene avtomobila so mi razdelili na obroke - brez nobenih stroškov odobritve, nobenih obresti... samo obična cena avtomobila - to kar bi tudi s kešem plačala, le da vse na enkrat. Liliana, se opravičujem, če se nisem najbolje izrazila oz je bil moj post nejasen. Torej: na leasing smo avto vzeli ker: bomo po obrokih plačali le to, kar bi s kešem na enkrat oz kar bi s kreditom preplačali, saj za kredit ni akcije 0% obresti (vsaj za nakup avtomobila ne). Poleg tega smo še preračunali, da prišparamo na gorivu na mesec za cca 2/3 mesečnega obroka (primerjali smo z avtomobilom, ki smo ga takrat imeli in je bil bencinar s povp. porabo neki čez 8). Čisto na koncu pa je še dejstvo, da avto ni tvoj če je na leasing in ti ga nikjer ne štejejo kot premoženje: ali socialni transferji, vrtec, morebitni rubežniki če ne plačaš obroka za what ever kaj...pač več je teh zadev. In nikoli ne veš, kdaj ti to pride prav. To vsekakor ni bil razlog za našo odločitev, priznam pa, da me malo moti ko me država na vsakem koraku kontrolira kaj imam - konec koncev sem ob nakupu za to plačala davek državi in se mi ne zdi fer, da me za to carini in kontrolira še naprej. To je isto, kot če bi mi prišli pogledat al imam doma hladilnik za 200eur al za 1500eur. Pa kaj? Sej sem plačala ob nakupu davek. Tako da ja: meni tudi davek na nepremičnine v KATERI DEJANSKO ŽIVIŠ ne diši, saj je bil plačan davek že ob nakupu (oz prodaji-po navadi to plača prodajalec). Se pa strinjam o uvedbi davka na ostale nepremičnine ki jih poleg stanovanja v katerem živiš, še imaš. AMPAK TO JE MOJE OSEBNO MNENJE in upam, da me ne boste raztrgale zaradi tega. Sicer pa mi je danes vseeno, ker sem dobre volje, ker sem zutri neki lepga nalulala zgleda:)
|