|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 16:04:07   
aspera
mamica deklicam, točno vem kakšne občutke imaš, take bitter sweet po mojem. Vsaj jaz sem imela take. Bomo stiskale pesti druga za drugo user posted image .

Daj mi prosim povej kam hodita, Lj, Mb, Reš ... ? Jaz sem prav jezna sama nase, ker nisem vprašala kdaj lahko pričakujem vabilo na konzilij, da bi vsaj malo okvirno vedela kdaj se bo začelo 'dogajati'.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 16:14:10   
sitka mala


Sitka mala glede službe, poznam veliko parov kateri so se zaradi ustvarjanja družine odpovedali karijeri oz. službi, jim user posted image pomeni trenutno več.


Jah saj vem to, mene samo zanima če na konziliju kaj težijo zaradi tega, ker sem brez (pa preskrba otročka in tako), glede na to, da je tudi socialna delavka zraven?


(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 16:16:10   
sitka mala

Jaz sem prav jezna sama nase, ker nisem vprašala kdaj lahko pričakujem vabilo na konzilij, da bi vsaj malo okvirno vedela kdaj se bo začelo 'dogajati'.


Jaz sem ga dobila takoj naslednj teden po tistem, ko sva se zmenila, da greva v postopek. user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 16:36:23   
aspera
Midva nisva pa še nič dobila, pa so naju dali v postopek že 22.avgusta user posted image . Upam, da bo kmalu.

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 16:49:52   
sitka mala
Pri nama je bilo to junija, ne vem, mogoče sva tako hitro dobila zaradi dopustov?
Drugače pa, saj bo kmalu, vse bomo enkrat user posted image !! Samo potrpežljive moramo biti (zdaj še sebe zraven tolažim user posted image )

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 17:40:35   
zari
Naj še jaz povem svoje mnenje o narkozi:
sem bila trikrat v postopku in trikrat punkcija z narkozo in nama je v prvo uspelo dobit prečudovitegauser posted image user posted image v drugo je bil + in se je v štartu zjalovilo in v tretje smo pregurali samo do devetega tedna oz. že prej se jeuser posted image srček ustaviluser posted image . Poznam tud punce katere so šle zaradi manj foliklov brez in jim tud ni uspelo in potem punce katere so prišle iz LJ v MB z groznimi zgodbami glede punkcije, pa jim tud tam brez narkoze ni uspelo, no da ne težim preveč smo si pač različni in to je čist OKuser posted image , tu je pač ooooooggggrooommno sreče in čista loterija, nažalost.

mamica deklicam
še malo pa v postopek in te popolnoma razumem, tudi jaz se včasih ko je hudo sprašujem če mi je to sploh treba, ker že imam enega čudežka doma, ampak poskusit je treba da se kasnej ne vprašaš "kaj če pa bi.... in bi bilo....???". No glej če si dvakrat donosila, potem z tabo ne more bit nekaj tako hudo narobe in potem v bližnji prihodnosti tretji škratekuser posted image .

sitka mala veš jaz res nimam izskušenj z socialno delavko, sam po mojem to ni tok pomembo, glede službe mislim, ker dandanes ni nobene garancije tud če jo imašuser posted image .

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 17:44:59   
aspera
sitka mala, tudi jaz mislim, da ti zaradi tega, ker si zgubila službo, ne bi smeli nič bremzat zadeve. Vsaj po moji logiki ne.

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 17:47:26   
tara.81
Pri moji punkciji je bil Reš kar ok, bolelo me je, sam bolečino se je dalo prenašat. Se mi zdi, da me je bolelo bolj po sami punkciji, kot med njo. Reš ima to teorijo, da noče "zastrupljati" zarodkov že pred punkcijo, kar po moje ni merilo ali bo postopek uspel ali ne. Res je ogromno odvisno od sreče, timinga,...me je pa nekoliko strah narkoze. Nisem imela do sedaj še nobene operacije in mislim, da bom verjetno rekla v MB, ko bom v postopku da naredimo punkcijo kar brez. Mogoče bom vzela kaj proti bolečini in to je to. Ahhh kje je še to. Nisem niti do posveta prišla in že razmišljam o punkciji user posted image .

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 18:16:22   
zari
tara.81 ja v prvo sploh nisem razmišljala preveč glede narkoze, ker so mi vsi rekli naj jo izberem, v drugo me je pa bilo strah mi je bilo žal da sem jo izbrala sem se še šla en dan prej poslovit od staršev in doma potem od škrata ko da ga ne bom več videlauser posted image na koncu mi ni bilo žal, v tretje pa sploh nisem več tok razmišljala, kot da je to že rutinauser posted image , pa saj si pod narkozo cirka 10 minut in tud folikelčkov sem imela za vsako kar precej dvakrat 15 in enkrat 18, če bi jih bilo dosti manj bi se mogoče odločla brez.

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 18:41:58   
aspera
zari, kako ti pa sploh dajo to narkozo? Maska, injekcija ... ?

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 18:59:07   
zari
Narkozo dobiš v žilo in masko z kisikom ti drži nad usti, začne se ti vrtet in temauser posted image .

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 19:04:18   
monsy
...jaz mislim da lahko vsaka izmed nas potrpi tole punkcijo, tko da tara.81 se strinjam v celoti s tabo!!!
Sploh pa, če bo treba it še rodit,...mislim da tam pa ne bo narkoze, zato najboljše da se pripravimo že zdaj malo na bolečine...user posted image

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 19:23:29   
aspera
Jaz pa mislim, da ne moreš kar tako reči, da to pa ja vsaka lahko zdrži, ker ni nujno, da je punkcija za vse enaka. Mislim, da je veliko odvisno od tega, kako ti jo zdravnik dela, lege maternice, števila foliklov, praga bolečine itd. in jo verjetno nekatere ženske doživljajo povsem drugače kot druge. Ravno tako kot porod. Ene pravijo, da ni tako hudo (npr. mene je moja mami samo stresla, v 15 minutahuser posted image ), za druge je bilo pa nenormalno boleče.

< Sporočilo je popravil aspera -- 5.9.2013 19:24:30 >

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 19:42:49   
monsy
ne sej ne rečem da lahko vsaka zdrži,...sem rekla da bi lahko vsaka malo potrpela. To je pa od vsake posameznice odvisno kako se odloči.
No, mene je pa mama po 28h urah rodila, tko da..

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 20:29:42   
mamica deklicam
veste punce, jaz sem teh bolečin že sita. M imam od 12 leta dalje in do 34 leta, ko sem prvič rodila, je bila vsaka tako boleča, da pop****. Sem dva dni tulila od bolečine, prvi dan nisem bila za nikamor in še bruhala sem, čeprav ni bilo nič v želodcu.

Oba poroda sta bila hitra user posted image (3h in 2,5h) in sta punci padli ven. Tako, da se bom verjetno jaz na punkciji tolažila, če sem že vse to preživela, bom pa še tiste bolečine. Mislim, da hujše kot sem pri M prenašala, ne more biti.


(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 8:31:52   
jona klara
čao
jaz bila včeraj pri rešu, me je poslal v trst na amh in fsh v laboratorij.oktobra pa sem naročena pri njemu, da se odloči glede izvidov kaj bomo.Verjetno menopur, če bodo slabi rezultati pa kar spontani postopek, ni kaj verjetno nimam veliko šans, junija bil fsh 11,60 v zadnjih 2 postokkih samo 1 ali 2 celici,žalostna.

betricuja- kako pa ti kdaj greš v postopek? kakšne si imela rezultate

s*- kje si ti' kako s tabo

vsem puncam želim, da se vam čimprej uresniči največja željauser posted image

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 10:09:22   
oreh
Jaz pa mislim, da se bolečina pri punkciji ne more kosati z duševno bolečino, ki jo ženska daje skozi leta neplodnosti in je le stopnička v boju do lepega transferja. Pri meni je bil Reš nežen in hiter, sicer sem imela le 4 folikle. Je pa res ja, da zna biti zelo drugače, če imaš olala foliklov.
Punce, kakor koli- z narkozo ali brez, prav vsaki želim, da bo tokratna punkcija res tista zmagovalna, ostajam pa vaša zvesta navijačica!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 12:23:46   
tara.81
oreh se strinjam s tabo. Vsak mesec gremo skozi vso to "kalvarijo" in je včasih tako težko se pobrat, ko je za nami še en neuspešen mesec in res boli bolj kot punkcija, bolj kot...

Sem pa tudi razmišljala, da mi je bilo fajn med samo punkcijo spremljat kaj se dogaja, se mi zdi, da sem mela malček več stvari pod kontrolo, čeprav ja...pod kontrolo kolikor jo lahko imamo na mizi. Vem, da sem bila vesela vsakič, ko je rekel Čedo, da je bil folikel poln. Je bila tudi to ena pozitivna izkušnja in ne vem, mislim da mi je v celotnem postopku tudi to nekoliko pomagalo in mi dvignilo moralo.

jona klara, boš morala kar hitro v trst, ne? A se ne čaka kar dolgo na izvide? Boš videla oktober bo za obe tik tak tle. Smo že skoraj sredi septembra user posted image

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 13:03:28   
dekca
No, jaz imam posvet pred 3. postopkom 24. 9., ponovno morava oba dati kri za SPB, ker nama ravno zdaj preteče vse skupaj. Me pa zanima, kaj mi bodo lepega (=novega) povedali, ker v preteklih mesecih razen totalno porušenega imunskega sistema in zmešanega ciklusa ni bilo prav nič rečenega. Sem rekla, da bom šla preveriti (kar samoplačniško) FSH, pa user posted image sama od sebe sploh ne dobim, imam od osebne ginekologinje predpisane kar Primolut Nor tablete še za ta mesec.
Mi je pa kolegica rekla (za njo je 6 neuspešnih postopkov, imata pa doma zdaj posvojeno prvošolko), da ti namerno malce porušijo ravnovesje v telesu, ker drugače imunski sistem še prehitro zavrne zarodek. No, vsaj ena tolažba, pa če je res ali ne.

Ene sprašujete za konzilij, midva sva ga imela lani oktobra, pregledajo vse izvide (mislim, da sem morala prinesti samo še kopijo zadnjega izvida brisa), te seznanijo po uradni dolžnosti z vso proceduro, lahko kaj vprašaš, še enkrat gredo s tabo skozi (predpisan) protokol, lahko ti ga tudi spremenijo, podpišeš malo morje papirjev, dobiš evidenčno številko in to je to. Potem pač počakaš na user posted image in se naročiš za postopek.
Opis protokolov:
http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna-oploditev/protokoli/
Pa tisti informativni sestanek je tudi fajn, urnik jesenskih bodo verjetno kmalu objavili na spletni strani.

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 15:15:11   
mickybap
Dekca hvala najlepsa user posted image ,imam posvet 25.9 v LJuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 17:53:55   
zari
Se popolnoma strinjam, da je transfer le odskočna deska do cilja, ene se pač moramo za to malo bolj borit in res je psihična bolečina je večja in potem plusek in spet strah a bo vse potekalo uredu.
Ampak se za tako lep rezultat splača borit user posted image in potem znamo veliko bolj cenit te naše štručkeuser posted image .

Mora nam uspetuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mickybap)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 18:44:23   
sitka mala
Dekca hvala!! Mi je že lažje user posted image


(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
6.9.2013 18:46:21   
delfincek85
Zivjo punce.

Naj se vam se jaz pridruzim,maja sem imela 1ICSI postopek ampak se je na zalost koncal z izvenmaternicno nosecnostjo,ampak se tolazim da sem vsaj zanosila. No sedsj me pa cakajo se 3 eskimcki. 1 izmed njih grem predvidoma iskat konec meseca. Tako da pravim da je ta mesec tapravi :)

Aja mene punkcija nj nic bolela,bolj me je bolela enekcija ketonala ki sem jo dobila pred punkcijo in se sedaj ko je kaksna sprememba vremena me tam boli

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
7.9.2013 17:47:37   
zari
To bomo držale pestke ta mesecuser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu delfincek85)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
7.9.2013 20:33:22   
pikapolonica 85
A gre mogoče katera oktobra na IUI v Mb?

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?