|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 19:04:09   
ronja
Patrino, verjetno si spregledala, da moji punci sami povesta vse in še več, kot si želim slišat in vanju ni treba silit z vprašanji;). Podvprašanja (ne vsa hkrati, pač tisto, ki se ti zdi, da bi otroku znalo potegnit) pa so priporočljiva za tiste otroke, ki sami od sebe ne povejo toliko. Predivdevam pač, da je metulj tako pametna punca, da ji je jasno, da ne bo šla svojega malega izprašat ko tajni agent vseh vprašanj naenkrat, ampak da bo izbrala to, kar ji bo pač všeč in kar se ji bo zdelo uporabno. Ona je pač pametna punca, to sicer nekak pričakujem tudi od drugih, ampak očitno pričakujem preveč;).

Pa še nekaj. Ali se k pogovoru z otrokom nikoli ne spravite spontano , brez naštudirane knjige, sto in enega članka?

Ne, nikoli, vsak dan imam goro člankov, ki jih moram prebrat in potem samo po tem, kako se obnašajo žuželke, delam s svojimi otrokiuser posted image

Nikoli ne izklopite svoje psihološko vzgojne vloge in se le prepustite otrokovemu govorjenju. To je ja tako čudovito, ko ti otrok spontano pove kakšno stvar , kar tako brez tega, da bi ga tlačil dol z vprašanji. Saj ni treba , da pove cel roman. Pove tisto, kar je zanj bistveno in kar se mu zdi da bi bilo dobro , če bi vedeli.

ja, to je čudovito, se strinjam, krasno je poslušat tamale, ko razlagajo vse, kar jim je všeč in koliko jim pomenijo raznorazni detajliuser posted image . Vendar ima metulj problem, da njen mali pa ne pove sam od sebe tako, da bi ga razumela in ne ve, ali mu je v vrtcu fajn ali ne. In tu lahko pomagajo podvprašanja (kot rečeno, ne vsa naenkrat, je pa lažje izbrat iz množice pravega;).

Spontanost ...nekje sem nekoč prebrala, da ti ne potegnejo zadeve, ki jih moraš naprej planirati.
Ne, mi ne, tudi v zvezi z otroki mi ne potegne planiranje naprej;). Poizkusi mi pa vedno sedejo in tudi tamalim sedejo, pač rade poizkušamo:). Punci sta hoteli, da jima preberem strip in sem jima ga - in ker nobena ne ve, koliko je 90 sekund, smo poizkusile, rčisto spontano - ni bilo planirano, da bi brale knjigo, ni bilo planirano, da bi poizkušale - zanimalo ju je, zato smo probaleuser posted image . Hec, ko ravno to, kar zagovarjaš govori proti tebiuser posted image . Verjamem, da se ti zdi to strašno, ampak tamalim pa je zabavno. Verjamem, da bi bilo tvojim muka;). Ampak niso vsi isti, mojim je strašno zanimivo kako kaj dela, tudi oni, njihovo telo in možgani. Niso vsi isti, eni so pač radovedni. NI praktično, ko hočejo vse vedet in ne moreš ene knjige za odrasle v miru prebrat, ampak j* ga.user posted image

Včasih je treba zadevam malo pustiti, da se zgodijo tudi brez posebnega vzroka in namena.

Večinoma. Samo kadar se zašteka, moramo včasih popustiti, včasih poriniti, navadno pa raziskati, zakaj se je zataknilo.

Ankica, "patrino" ima z mano probleme še iz prejšnjega življenjauser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 19:39:59   
patrino
Ja Ronja, seveda Ronja, kot rečeš Ronja user posted image Ne smem bit preveč zlobna in se moram s tabo strinjati , sicer mi bo Anica nastavla bombo pod avto .

Drugače pa Ronja, kot sem že rekla, resnično te rada berem, tudi takrat, ko si na videz na drugem bregu. In če bi živela že kdaj prej, bi bilo res škoda, da se ne bi poznaliuser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
18.9.2013 19:51:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 19:54:25   
ronja
Ja Ronja, seveda Ronja, kot rečeš Ronja user posted image Ne smem bit preveč zlobna in se moram s tabo strinjati , sicer mi bo Anica nastavla bombo pod avto .

Hehe, ja, oprosti, če mislim, da svoje otroke boljše poznam, kot jih poznaš tiuser posted image . Ne bi si pa mislila, da te bo ena bombica ustavila, si me razočarala;).

Lej, moji punci sta hudo gobčni, ni problem se zmenit vse, ker vse povesta, vem celo za marsikaj, česar naj starši ne bi vedeli, ker se vzg. zelo trudijo, da ne dajejo nobenih imen na roditeljskih, je pa hecno, ko ti tamala pa vse zreferira: tapata je pa topato, potem sta vzg. to pa tp:D.

Evo, to sem že v drugem postu napisala. Punci sta gobčni (le po kom:D) in ju vprašaš samo "kako je bilo v vrtcu", pa bosta govorili, da ju težko poslušaš obe naenkratuser posted image . Ampak niso vsi taki. In če metulj ne ve, a je njemu ok ali ne, je boljše da to ugotovi, čeprav ne bo tako spontano, ker ipak boljše pomislit in se pripravit, pa rešit kot spontano še naprej tavat v temi - no, vsaj meni, smo pa različni.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 19:58:18   
ronja
To bo pa še trajalo, moram najprej naštudirat, kako se bombo sploh naredi, haha, pišuka, kak zahteven izziv

Ko boš glih pri tem, lahko narediš še kako za rezervo, glede na to, da colt napoveduje državljanjsko vojno in verjetno bi se tudi našel kak kandidat za bombico, ti gandijevski bombaš, tiuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 20:44:24   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ankica, "patrino" ima z mano probleme še iz prejšnjega življenjauser posted image .


kkhmm... tole je pa nek trač v ozadju... sm že v eni drugi temi zasledila podobna namigovanja user posted image


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 20:50:50   
smotka.dt
Tako kot ti opisuješ svojega sina je moj 3. letnik "identičen". Edino, da ni nasilen, ker je čist prenežna duša.
S tem, da men se to zdi čist kul. Jaz uporabljam izraz, da je samozadosten otrok. Že od majhnega se najraje sam igra in išče najino bližino le, ko ima problem (npr. pri sestavljanki) ali ko bi se cartal. In lani mi je vzgojiteljica na temo komentirala, da se zmeraj sam igra, da ga skušajo vključevati... Kot da to ni ok. Pa sem jo kr zaustavila in rekla, da njemu to ustreza in če drugače ne povzroča težav ali koga moti, naj ga pustijo. Da glede na to, da nobeden od naju nima "črednega nagona" in sva oba individualista, da skoraj otrok ne more biti drugačen. Pa isto, ko ga vprašam za vrtec mi odgovori zmeraj isto: vredu je bilo. Edino letos na morju me je presenetil, ko si je poiskal enega fantka, ki je leto dni starejši in z njim sta se zaštekala v nulo. Je pa fant podobne narave kot moj.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 21:13:19   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
a sam tko diagonalno po metodi hitrega branja bereš Ronjine poste? user posted image


priznam, sem samo mati user posted image če se me glih ne tiče, "plavam" čez ronjine poste daljše od 10 cm user posted image

in hvala da si našla link zame user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Veseli me zate Metulj, če se bo tale Ronjina" metoda pri tebi obnesla. Moj otrok ( tisti, ki je večkrat rad sam)bi ob takem siljenju vanj, spraševanju o podrobnostih in vrtanju in vrtanju, da bi povedal tisto, kar se meni zdi bistveno in ne njemu... pobegnil.


hm, moram rečt, da bi naši zelo verjetno tudi šlo preveč detaljno spraševanje na živce. samo sej to vidiš - če postane nemiren in vidiš da mu ne paše pač nehaš..
je pa res tudi, da v problematičnih primerih, ko želiš zvedet nekaj zelo pomembnega za tvoje nadaljne ravnanje z otrokom, da je smiselno probat. če to pomaga, da ga bolj razumeš.

Sama ne podpiram tega. Otrok, ki čuti potrebo, da ti nekaj pove, da se ti zaupa, da dobi tolažbo, ne rabi takšnega abnormalnega usmerjanja pri pogovoru. Ne rabi takega pritiska in ne rabi, da mu nekdo skoraj položi besedo v usta, le zato, da bi povedal tisto, kar želiš slišati. Tudi, če otrok komunicira nepovezano in mu zaradi begajočih misli pozornost leta sem in tja, ni to nič slabega. Na nas odraslih je , da iz otrokovega na videz razpršenega in nepovezanega pripovedovanja izluščimo bistvo, dokler ga on ni sposoben povedati oz. dokler ne čuti potrebe potem.
Zame so takšne matere naravnost zadušljive. A se vam ne zdi, da v otroka na tak način preveč okupirate in mu ne daste dihat? Tudi vi radi govorite, ko ste razpoloženi za to oz. ko čutite potrebo po tem. S tiščanjem v otroka se še nikoli ni nič dobrega doseglo. Preverjeno. Ko je čas in potreba, pridejo na dan z besedo še tako redkobesedni otroci.


no ja, ko se zaradi pomanjkanja komunikacije znajdemo v kočljivih situacijah, se tudi ne dela vse po regelcih, ki jih že poznamo, ampak se išče rešitve, ki bi znale situacijo izboljšat, se ti ne zdi? in pač metulj išče metode ki jih še ni probala (baje pri njej tvoja ni zelo učikovita atm). sej to je normalno. jaz imam podoben sistem z našo, kot imaš ti. zaenkrat je ok. če bi bil pa kak večji blem in ta sistem ne bi bil učinkovit za normalno funkcioniranje, bi pa tudi razmislila o kakih alt_ernativah..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 18.9.2013 21:20:42 >

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 21:22:54   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ankica, "patrino" ima z mano probleme še iz prejšnjega življenjauser posted image .


me zanima kjer nick je mela v prejšjem lajfu.. baje ni pelin.. samo kaj bi potem še lahko bilo...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 21:30:29   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: smotka.dt

Tako kot ti opisuješ svojega sina je moj 3. letnik "identičen". Edino, da ni nasilen, ker je čist prenežna duša.
S tem, da men se to zdi čist kul. Jaz uporabljam izraz, da je samozadosten otrok. Že od majhnega se najraje sam igra in išče najino bližino le, ko ima problem (npr. pri sestavljanki) ali ko bi se cartal. In lani mi je vzgojiteljica na temo komentirala, da se zmeraj sam igra, da ga skušajo vključevati... Kot da to ni ok. Pa sem jo kr zaustavila in rekla, da njemu to ustreza in če drugače ne povzroča težav ali koga moti, naj ga pustijo. Da glede na to, da nobeden od naju nima "črednega nagona" in sva oba individualista, da skoraj otrok ne more biti drugačen. Pa isto, ko ga vprašam za vrtec mi odgovori zmeraj isto: vredu je bilo. Edino letos na morju me je presenetil, ko si je poiskal enega fantka, ki je leto dni starejši in z njim sta se zaštekala v nulo. Je pa fant podobne narave kot moj.



No takle je tudi naš in razen tega, da je mogoče bolj živahen, se mi je zdel po Metuljinem opisu tudi njen fant. Zato sem opisala, kak način se pri našem obnese, ker bi z Ronjinim načinom pri nas dosegli ravno nasprotni učinek. To vem zato, ker se je včasih zgodilo, da sva bila pri kakšnem problemu malo preveč nestrpna in sva ga z vprašanji hotela spodbuditi, da bi se bolj razgovoril in malo bolj osvetlil določeno situacijo, pa se je le še bolj zaprl vase. Kaj je bilo pri vsej stvari sva izvedela šele čez čas, ko je sam prišel do naju in nama povedal , ko se je odločil. In kot se meni zdi Metulj nima ravno neke metode, temveč je precej zmedena in ne ve kaj bi naredila. Kot sem že rekla, sama ne uporabljam vgojnih metod po nekih reklcih, saj se največ držim intuicije in ne nekih knjig. Tako je pri nas komunikacija in reševanje težav pri vsakem drugačna. Pač trije otroci- trije svetovi. Pa zaenkrat kar vredu vozimo in ne rabimo nekih strogih okvirjev in reklcev, ter polne knjižnice literature na temo vzgoje.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu smotka.dt)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 21:40:40   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ankica, "patrino" ima z mano probleme še iz prejšnjega življenjauser posted image .


me zanima kjer nick je mela v prejšjem lajfu.. baje ni pelin.. samo kaj bi potem še lahko bilo...


Nisem tiste sorte, da bi verjela v prejšnje ali kasnejše življenje. Sem kar realist in živim za danes. Sicer ste me že enkrat prej nekaj hotele poturit pod drugo ime če se ne motim, vendar vas žal moram razočarati. No, saj če vam je tako bolj všeč in če je bil pelin ( ali katera zel že user posted image ), lep prijazen in šarmanten- tako kot sem jaz, potem nimam nič proti, če me v privat življenju tako pokličete. Če je bil pa neka dolgočasna oseba, potem sem pa raje Jimi Hendrix. Če to ne gre, mi je pa še najbolj pri srcu patrino- s tem sem se pač tule gor rodilauser posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 21:51:43   
LuLu
Stanka z milijoni?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 22:00:20   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Stanka z milijoni?


A to leti nameuser posted image Ker če leti, kar takoj povem, da Stanka ne bom. Ime je na smrt staromodno (se pardoniram vsem Stankam)i želim imeti kakšen bolj seksotičen nadimek, če ga že moram menjat user posted image Sicer nimam nič proti miljonom, pa vendar mi Stanka res ne sede. Če si ti lahko takšna seksi Lulu, zakaj moram bit jaz Stankauser posted image ?


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 22:22:48   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
A to leti nameuser posted image Ker če leti, kar takoj povem, da Stanka ne bom.


ja, sej ne pričakujemo zdaj, da si boš nick zamenjala v Stanislavo user posted image atm si mati in oče v enem (aka mother boss) in spoštujemo to podzavestno željo po kontroli. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
18.9.2013 22:56:20   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Če si ti lahko takšna seksi Lulu, zakaj moram bit jaz Stankauser posted image ?



Sicer sex ni imel nič pri izbiri mojega nicka..., lahko pa si enkrat v tretjem življenju LuLu1 user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
19.9.2013 8:51:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   [Brisano sporočilo]
19.9.2013 9:23:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
19.9.2013 9:25:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smotka.dt)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
19.9.2013 9:26:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
19.9.2013 9:34:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
19.9.2013 10:58:03   
patrino
Metulj, mogoče velja to zate ( pa še tu sem rahlo v dvomih), kot sem že rekla, verjetno pa ne za vse. Kot razumem, in kot sem že večkrat brala tvoje poste, vidim, da imaš ti s svojimi dečki dosti problemov. Ponavadi so to skoraj vedno isti oz v istem stilu. Ronja ti vedno lepo svetuje, ti se ji z vso vnemo lepo zahvališ- problemi ( ponavadi pa vedno bolj ali manj enaki) pa še vedno ostajajo. Si torej ti res prepričana, da so ti dobri Ronjini nasvet res tako dobri zate in za tvoje otroke?Mislim kljub temu, da vas ona tako dobro pozna in ti vztrajno upoštevaš njene nasvete, pri tvojih težavah nekako ni videti bistvenih rešitev.user posted image
Tako da, kot sem že napisala- Ronjo je po svoje zanimivo brati ( če imaš časuser posted image ), vendar to še ne pomeni, da je treba vse njene besede vzeti za sveto.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
19.9.2013 11:37:53   
mateyka
men se zdi da je metulj mal adrenalinskega karakterja. za "fact" vem, da imamo jaz in še nekj žensk tle gor tudi otroke z izpadi, in imaqmo probleme itd. samo
jaz ne odpiram tem zanje, metuj pa jih. in zdej zgleda da ma ona ful več problemov kot jaz - oz. da jih jaz nimam. pa to sploh ni nujno res.

p.s. recimo, mam kar konkretne težave z našo daydreamerko. delam na tem, samo ni to od dnaes na jutri. ona tok sanja, da recimo še zdaj ne ve poti od doma do vrtca (1km peš), ker v momentu ko gre s kom ven, ona bluzi v svojmu svetu in samo sledi ter ne vidi nič okoli sebe, še smer ve samo na pol.. user posted image in to lahko samo spisek takih težav nardim. samo jaz pač imam drug sistem pridobivanja informacij, metulj pa svojega. mislim, da z obema ni nič narobe - kakor je vsaka študirala za izpit po sistemu, ki je zanjo najbolj učinkovit in ji sede, je s pridobivanjem informacij podobno. njej je pač lažje odpret temo, meni pa kaj drugega. diversity patrino; nič ni narobe, če je več poti do cilja in to najdeš povsod. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja...
19.9.2013 12:15:50   
ronja
potem sem pa raje Jimi Hendrix

Hendrixu pa res nisi niti mičkeno podobnauser posted image ,vsaj po karakterju ne.

potem sm jz njej pojasnjevala, da ta jok NI izsiljevanje, temvec on NE ZNA nadzirat tega izliva custev
Vidiš, da ti je že prišlo pravuser posted image . Vedno je fajn razumet.

da bi ga pustile, da se igra ali rise, niso pripravljene.

Ko sem mela podobne probleme in nisem vedela, ali se bomo z vzg. sporazumele, sem imela pripravljeno alternativo, da ji dam igračko za spat, ki bo narejena tako, da se bo lahko z njo igrala - da ima kake take zanimive reči, kaj pa vem, recimo ima slikice na spodnji strani krila od punčke (ja, vem, pri tvojem ni uporabno:D),d a se bo lahko s tistim igrala na ležalniku in se ne dolgočasila... Potem na srečo ni bilo treba, smo se zmenile. Pri drugi vzg. pa tako ni bil problem, ker ni nikoli nikogar silila spat in je že takoj vprašala, ali spi ali ne.

Tako da, kot sem že napisala- Ronjo je po svoje zanimivo brati ( če imaš časuser posted image ), vendar to še ne pomeni, da je treba vse njene besede vzeti za sveto.

to še jaz podpišemuser posted image . Nikogar ne moreš vzet za sveto in nikoli ni samo ena možnost. Je pa včasih dobro dobit več različnih odgovorov, poizkusit več taktik in potem ena že dela.

men se zdi da je metulj mal adrenalinskega karakterja. za "fact" vem, da imamo jaz in še nekj žensk tle gor tudi otroke z izpadi, in imaqmo probleme itd. samo
jaz ne odpiram tem zanje, metuj pa jih. in zdej zgleda da ma ona ful več problemov kot jaz - oz. da jih jaz nimam. pa to sploh ni nujno res.

Bingo. Mislim, da nista metuljena fanta nič kaj strašno drugačna od patrininih otrok, ki "so tudi kdaj kaj ušpičili in so tudi imeli probleme, vendar so vse vedno rešili". Metulj pač o teh problemih piše, ti pa ne, to je vsa razlika.

mateyka, reči ji, naj ona vodi pot - to ful radi delajo, v veliki večini, skoraj vsi otroci - da so oni šefeti in oni nas peljejouser posted image . Potem se bo zelo hitro naučila, ker bo skoncentrirana na to. Sicer pa mava z ankico tudi sanjački - ji rečeš, da naj se gre oblečt, se HOČE preoblečt, ampak v trenutku, ko ima gor eno hlačnico, se zasanja in jo vidiš čez 2 minuti še vedno z uno hlačnico goruser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   [Brisano sporočilo]
19.9.2013 12:23:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
19.9.2013 12:25:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?