|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcki 2013
24.3.2014 10:02:51   
Prva anonimna
Punce, res nismo prav nic pridne z javljanjem na tej temi user posted image .

Malamut, ti si sla ze delat? Jaz bi tudi sla za polovicni cas, pa moj za pol, ampak on ni za. Me tale rutina ze kar malo utruja user posted image . Saj imam pupiko full rada, ampak pogresam pa tudi stik z odraslimi.

Drugace pa ze pridno papcamo gosto hrano. Je imela pri 7h mesecih samo 6.490 gramckov, prej pa se manj (je sla v enem mesecu samo za 100 gramckov gor), tako da smo hodili na kontrolno tehtanje. Velika je pa ze 67,5 cm. Tako da zdaj zjutraj ze je rizeka z mlekcem, ker mlekca samega noce papcati. Potem ima za malico sadje pa rizeka in olje za dojencke dodam. Za kosilo ima piscancka ali rumenjacek z zelenjavo in kromprijem ali rizekom ali kruhkom (enim ogljikovim hidratom) pa oljcno olje. Popoldan spet pade sadje, zvecer pa spet mlekec z rizekom oz. 7 zitaricami (kupim kar otroske kosmicke). Mlekca se pije pri meni ponoci pa tudi cez dan se se pocrklja na ziziki. Kadar je zaprta, ji pa slive skuham in se hitro odpre. Ampak navadno kakca enkrat na dan, vcasih tudi dvakrat. Ima pa lepo blato, hi lepo od ritke odstopi, pravi zdravnik, da mora biti mesanica med zenfom in plastelinom user posted image in rres tako izgleda.

Obraca se tudi nasa kot nora pa cvekica je tudi velika user posted image . Pa vidi se, da je levinja, ker zna prav rjoveti, kadar postane zaspana. Pa ponoci tudi, ce ji takoj dudike ali joske ne vtaknes, zacne prav kricati, smo se hecali, da gasilce klice, pa ze tako so imeli takrat toliko dela zaradi zledu.

Ponoci se se vedno zbujamo na dve uri, vcasih rata, da tudi na stiri, ampak ne za papcanje, ampak, ker ji dudika ven pade. Tako, da ko se drugic zbudi, jo dam kar vmes, ker se mi ne da vstajati in pol ure tam stati, ker ona bi te ves cas za rokico drzala. Dudiko ima zdaj rada, aleluja, je vse takoj vsaj pol lazje postalo. Joska jo pa se hitreje uspava.

Cez dan pa zjutraj po dveh urah budnosti zaspi za pol urce, da se v miru stusiram in najem. Potem je pa navadno spet dve uri budna pa spet zaspi za kaksno urco, vcasih manj, vcasih pa tudi za uro in pol. Ko je pa budna, se je pa kar treba z njo ukvarjati, hitro zacne dihati kot bi trenirala dihanje pri porodu, pravi ocka user posted image .

Vozicka se rada pa tudi v avtu se rada vozi, s tem nimamo problemov. Greva vsak dan na sprehod, razen vceraj bil pa sprehod res misija nemogoce.

So se vasim ze obarvale ucke? Nasa ima se kar sive, me zanima, ce se bodo v rjavo spremenile.

Kako jih ve sedaj oblacite? In kako ste jih v tisti vrocini prejsnji teden?
Toliko zaenkrat, je ze pokonci. Javite se se ostale kaj user posted image .

< Sporočilo je popravil Prva anonimna -- 24.3.2014 10:08:06 >

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Septembrcki 2013
24.3.2014 11:03:05   
marelcaspelca
Punce, če ima katera odveč majice za dojenje, kratek rokav, velikost S, naj mi piše :)
lp,
Špela

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Septembrcki 2013
24.3.2014 20:50:18   
Blue_one
Hej po dolgem času en lep pozdrav vsem.

Sem si vzela par minutk časa še za tole temo tukaj :) Naš še nima 6m, ampak po teži vašo Prva anonimna krepko prekaša, je kar težkokategornik, točno zvem naslednji teden, ko imamo pregled. PO domačem vaganju smo blizu 9kg, pa okrog 70cm.
Začela sem z uvajanjem GH, mu je ok, večinoma kar lepo odpira usta in je. Rad ima malice dopoldne-sadje, kosilo odvisno od dneva do dneva, zelo ima rad večerno kašico - jo dobi okrog 18, poje polno skodelico, potem ga držimo pokonci še kako uro, dobi še mleko in spat. Spi do 6.zjutraj, vmes se zbudi za hranjenje vsaj 2krat. Posledično sem kar utrujena, tudi čez dan mi skorajda ne spi, če je kdaj kaka urica, sem že čisto srečna :)
Na vadbo ne hodiva, imam probleme s prevozom, ker imava samo en avto, pa le tega rabi moj za službo. V našem kraju pa nekih vadb ni. Mali drugače na polno debatira, se oglaša in ima polno za povedat ;) Kar se tiče miganja, obrača se, plazi se še ne, vrti se v krogu, dviga se na roke..
Ne mara pa vožnje v vozičku in avtomobilu.
AHa meni se pa še ne mudi v službo, bo september tik tak tukaj ;)

Vsekakor imamo kar pestro!

Lep teden vam želim

(odgovor članu Prva anonimna)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Septembrcki 2013
2.4.2014 14:37:03   
Soncek_32
Živjo!
Naš je star dobrih 6 mesecev in ima že preko 9kg, dolg je bil nazadnje 74cm. Glede na to kaj vse smo imeli s hranjenjem, alergijo na mleko...je super.:) Sej zato pa nas nihče ni jemal resno.:)

Sicer pa čeblja na veliko, spat gre zvečer okoli 21h in spi do cca. 7h zjutraj. Enkrat ponoči mu dam mleko, ampak takoj zaspi nazaj.
Zadnjih nekaj dni se še prej zbudi lačen, ampak mu zvečer dosti nimam kaj dat. Riževe kašice, da bi ga bolj nasitila, ne mara preveč, tisti "nočni obroki" pa ne pridejo v poštev (sem brala sestavine).

Na sprehod greva 2x na dan, sedaj ko je v športnem delu greva večkrat tudi, ko je buden. Prej, dokler je bil v košari sva šla večinoma samo ko je spal.
Ker smo bili to zimo kar naprej bolani, mi je kolegica nekaj omenjala homeopatska zdravila. Mogoče katera kaj pozna? Sicer se mi zdi še premajhen, ampak baje se lahko daje že dojenčkom. Kupi se pa v lekarni.

Gosto hrano tudi naš pridno papa, zelenjavo obožuje, sadje pa malo manj.:) Se priporočam za kakšno idejo za kosilo.:) Mi smo danes (brezglutensko) polento in domačo blitvo.:) A gluten jim že dajete?

To koliko ga obleči tudi mene zadnje dni malček bega. Kakšen dan piha in mu še vedno dajem trak na ušeska. Kaj pa ostale?

Greste kam na morje? Mi smo ravno rezervirali mobilno hiško v Istri. Komaj čakam.:)

Uživajte in se čim več sprehajajte na zraku.

lp

(odgovor članu Blue_one)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Septembrcki 2013
2.4.2014 23:06:39   
Penny
Gluten mu dajem, ja. Po gresu je sicer imel obakrat malo bolj tekoč kakec, zato bova s pšenico še malo počakala. Zdaj sva na ovsenih kosmičih in zaenkrat dobro kaže, dala sem mu tudi že ješprenj v ričetu (ideja za kosilo?). Polento mu dam pa kar navadno, tko da očitno je tudi tam že dobil kakšne sledi glutena user posted image .

Oblečem pa 2 plasti in odejico s sabo. Kape niti ne dajem, saj ga zaščiti strehica od vozička ... Danes sem mu izjemoma dala kapo s šiltom, ker je ful pihalo in je revček ves zašvical v glavo. Raje dam pleničko čez, ker itak spi.

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Septembrcki 2013
3.4.2014 8:47:06   
lona4
Pozdravljene.
Joj kako čas beži... moja pupa bo kmalu stara 7.mesecev. Težka je približno 7 kg in pol, velika pa nekje okrog 65cm. user posted image
Je že zelenjavo in sadje, poskusile pa sva tudi že z glutenom a mislim, da ji še ne paše najbolj. Takrat, ko sem ji ga dala, so bili kar problemi čez noč. Pa tudi zaprlo jo je. user posted image Seveda sva že poskusile tudi polento in razne kašice (prosena kašica, riževa kašica,...)
Zvečer zaspi med 19.30 in 20.00 in običajno spi celo noč, vmes le enkrat je in zaspi takoj nazaj. Od 6.meseca dalje ima že dva zobka...na srečo ni bilo večjih problemo zaradi tega... user posted image
Ker si tudi sama pomagam s homeopatijo (uradna medicina mi žal ne zna), dajem tu in tam kaj tudi moji pupiki. Zaenkrat do sedaj še ni bila bolana. Ji pa dajem enkrat na teden homeopatsko zdravilo za dvig odpornosti (thymuline), trenutno pa dobiva kapljice za oči, saj ima non stop vnete. Zaenkrat se stanje izboljšuje... user posted image Pred temi kapljicami sem ji dajala tudi antibiotične kapljice (Tobrex), ki so stanje samo trenutno izboljšale. Ko pa sem ji jih prenehala dajati pa se je stanje spet poslabšalo...
Veliko sva na sprehodu in v naravi. user posted image Do 6.meseca je veliko spala v vozičku, zdaj pa jo že vse zanima...

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Septembrcki 2013
13.7.2014 10:06:31   
malamut
En lep pozdrav. Kje ste pupe, ste tako zelo zaposlene z malimi? Verjamem. Jaz na delu uživam, mož na porodniškem še bolj. Mali je pravi dečko, res je priden. ma že 8 zobkov, plazi, se dviguje na nogice, čeblja ko navit, pančka pa ko anglček, papa ku en velik mož. Ma skorej 10 kg, velik 80 cm. Prov neverjetno, kako čas beži. Nekatere boste počasi že zaključile prorodniško ne? Moj mož že prav stoče, se mesec in pol in vija. Se je pa mama ponudila, da ga bo vzela v vasrtvo, tako da vrtec za eno leto še odpade. user posted image user posted image Prov vesela, ker mi je res težko malega dat v jasli.

Javite se kej punce, da spet zalaufamo temo, mi je mal dolgcejt.

(odgovor članu lona4)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Septembrcki 2013
13.7.2014 18:00:39   
Penny
Končno se je ena opogumla user posted image user posted image .

Naš pobalin je zadnje čase tako tečen, pravi mamitis ga daje, stalno leze za mano, se me prijemlje za hlačnice, hoče v naročje, pa stalno hoče svojo voljo uveljavljat user posted image . Zna pa zadnjih 14 dni rečt ma-ma, tko da mi je mal oproščeno, čeprav se mi na momente malo meša od vse te njegove zahtevnosti.
Drugače pa ima dobrih 9kg, 77 cm (pediatrova mera, po moji meri je že 80 cm user posted image ), 8 zob (vse enke in dvojke), že od 7,5 meseca dalje vadi kobacanje in dviganje ob oporah, tako da ga je povsod dovolj, pride kamorkoli hoče (najraje ima kopalnico user posted image ), vse police so njegove, vsako porkarijo da v usta (če nič ne najde, pa naredi user posted image ).
To je pa njegova najljubša pesem http://youtu.be/t99ULJjCsaM .

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Septembrcki 2013
17.7.2014 20:53:59   
malamut
Penny, zgleda, da sam midve čekiramo mal forum. Beda, meni je prov dolgcejt, k nimam kej prebirat. user posted image
K berem, kej uganja tvoj mulček, se mi store prov smejet, k naš je isti,povsod ga je polno. Edino, kar me jezi je to, da tata ne sme izginit iz vidnega polja, kr je pole jok. Ma ne če je z mano, če je s svakinjo, mojo mamo ali sestro. Je en velik sramežljivček, sicer pa rad ogovarja ljudi, če je v vozički ali v naročju. Če pa ga kdo drugi prime v naročje in tatu ni zraven....user posted image . Bo že minilo anti. Penny, kako pa s spanjem tvojga fantička, je priden?

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Septembrcki 2013
18.8.2014 15:48:38   
Soncek_32
Živjo!

O, lepo da je tema malo oživela. Moj tudi kar velik, sicer zdej nimam podatkov, sklepam da ima že kar prek 10kg in 80cm. Toliko je bilo že konec junija. user posted image
Sicer pa zadnje čase full divja in vse kalorije pokuri, tako da najbrž na teži ne pridobiva kaj dosti. Rojen je konec septembra, hodi še ne (samo ob podpori).
Kdaj hodijo vaši škrati spat zvečer, kaj pa čez dan? Moj hodi spat malo pred 21h in se zbudi okoli 7h. Čez dan pa gre spat še 2x, včasih po 1 uro, včasih 2... kakor je. Ko slišim, da od kolegice (isto stara) spi od 20h do 8h + čez dan 4 ure sem prou fouš. user posted image
Ko so zobki je malo siten, drugače pa kar priden, dobrovoljček.
Zadnje čase je začel kazati trmo, ko mu kaj ne dovolim, ko ga previjam... user posted image

lp


(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Septembrcki 2013
4.10.2014 11:07:10   
malamut
Vsem vašim septembrčkom želim vse najbolše za 1 upihnjeno svečko. pa da bi bli vsi sončki še naprej pridni user posted image

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 211
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?