|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 10:11:03   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Še moje mnenje. Pri laganju gre za zaupanje, ti praviš da ji ne moreš zaupati ker nikoli ne veš ali se je zlagala ali ne. Pa ona lahko zaupa vama z možem? Kar sem brala ne. Saj ji obljubljate kazni ki pa jih potem ne izpeljeta. Tudi izpolnjevanje tvojih obljub je pomembno. Objuba ni samo nagrada za določeno opravljeno delo ampak obljubo tudi daš ko rečeš če se naslednič zlažeš,... Ja in pomembno je da se tega držita. Če vidva lažeta zakaj nebi še ona.

Kje si pa to prebrala? Določene kazni se drživa. Mož ji je obljubil, da bo ob naslednji laži dobila kazen in že čez eno uro je svojo obljubo tudi izpolnil (ko sej e spet zlagala).
Svoje delo mora potem vseeno opraviti. Ni pa dobila dodatne naloge.

V glavnem, danes mi je spet dvignila pritisk. Ko sem ju zjutraj vprašala, če sta umili zobe, je pritrdila (tamala se je vzdržala komentarja, ampak sem videla da ni 100 % kaj naj odgovori). Sem še enkrat vprašala, če sta prepričani in mi je spet potrdila. Potem grem pa jaz umiti (svoje) zobe in ugotovim, da je njena ščetka nedotaknjena in suha. Sem jo poklicala, ji pokazala ščetko in jo vprašala, če mi ima kaj za pojasniti. In mi je spet zatrdila, da ne. Sem ji čisto mirno povedala, da je izgubila čisto vse moje zaupanje in da ko bo nekam hotela, je ne bom mogla pustiti, ker ji ne bom verjela, da je res tam. Rekla sem ji, da naj kar gre v šolo z umazanimi zobmi v šolo, pa naj vsi vohajo, kako ji smrdi iz ust. Povedala sem ji tudi, da si je pravkar prislužila dodatno kazen, da danes ne sme gledati telenovel, ampak ji bom dala takrat drugo delo. Sploh ni komentirala. user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 10:29:37   
ronja
nyna, kaj pa če bi malo obrnila stvari: ok, za zobe ti dam 100% prav, jih je treba umit zjutraj - ampak očitno punca ne ve, da je to res pomembno. Enkrat se usedi z njo in ji razloži posledice, pokaži kake slikce, kaj se zgodi z gnilimi zobmi... MOgoče je bo zdramilo. In vprašaj jo, zakaj ji je tako grozno si umivat zobe? A si jih samo zjutraj ne umiva ali je tudi zvečer problem? Če samo zjutraj - zakaj je takrat to problem? Kaj delate zvečer drugače, da ji takrat pa ni težko si umit zob? Poizkusi, da si nekaj časa vse 3 skup umivate zobe, dokler ne pride v navado. Mogoče se ji zdi trapasto, ekr bo itak potem jedla - ji razložiš, da ostanke od noči vseeno moramo prej dol spravit, da ni isto, če je sveža hrana gor, kjer se bakterije še niso mele časa namnožit. Nekaj ji gotovo ni jasno glede tega umivanja, ad se mu tako izogiba in zgleda samo zjutraj...

Glede torbe pa: glej, če bo ona pravi čas pripravila torbo, pa čeprav zjutraj - pa naj, zato ne bo konec sveta, ne? Mislim - a se splača za to kregat? Lahko pa seveda zahtevaš, da potrebščine ne ležijo po kuhinji, ker tam pa tebe motijo, kar mora pa ona razumet. Torej ji razložiš: lej, narediva vsaka en korak: jaz ti ne bom težila za torbo - to je tvoja odgovornost, v šolo pač moraš odnest, kar rabiš, to je itak jasno. Ti pa ne boš puščala stvari po kuhinji, ker potem pa jaz ne morem kuhat, ali v miru spit kavice. Torej: stvari lahko neseš v svojo sobo in jih imaš tam in si zjutraj pripraviš torbo, če želiš. Ne mi jih pa puščat v kuhinji, ok?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 10:37:09   
saragr
Otrok star devet let gleda telenovele? One španske limonade, kjer so same spletke in laži?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 10:39:06   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Otrok star devet let gleda telenovele? One španske limonade, kjer so same spletke in laži?



Good point user posted image

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 10:53:47   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Otrok star devet let gleda telenovele? One španske limonade, kjer so same spletke in laži?

To se mi ne zdi nič bolj sporno kot risanke za vikend dopoldan, kjer se koljejo.
Pa niso vse telenovele enake. Tista zadnja ji je všeč in jo ponavadi gleda.

BTW, tudi tam vidi, da vsak ki laže in spletkari slej ko prej potegne kratko. user posted image

Ronja, naše pravilo je, da stvari za šolo pripravi takoj, ko konča z nalogami. Končaš nalogo, vse pripraviš in si potem fraj glave. Zato od tega ne odstopam.
Umivanja zob se pa od zmeraj otepa. Njej je vseeno, zakaj je to pomembno.

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 16.10.2013 10:57:05 >

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 11:02:24   
ronja
Nina, hočem samo rečt, da (skoraj) najstniki ne prenašajo dobro celega kupa omejitev, vsak otrok ima rad kaj v svojih rokah in kar se le da, jim poturimo, ker imamo tako dolgoročno manj dela, ker postanejo bolj samostojni. Ona ne vidi prednosti v tem, da torbo pripravi takoj, ona je fraj glave, tudi če stvari ležijo raztresene okoli;). Zato sem predlagala, da bi lahko bila ti fraj glave, ker bi stvari ne bile tebi na očeh in hkrati bi lahko ona sama prevzela odgovornost za svoje stvari za šolo, da jih bo pravi čas pripravila.

Zdi se mi dobro, da jim čim več odgovornosti, ki so jo sposobni sami prevzet, tudi damo. To, da je njena torba pravi čas pripravljena, je njena odgovornost - in ti si celo prepričana, da bi jo pravi čas izpeljala. Torej je to, da mora bit torba pripravljena popoldne, v bistvu kaprica - vsaj iz njenega stališča: mama dobro ve, da bi zjutraj pripravila, ampak ne, ona hoče, da točno zdaj. Take stvari znajo otroke jezit in potem nalašč ne naredijo, da kljubujejo temu, kar se jim zdi neumnost ali kaprica. Štekaš, kaj sem mislila?

Kar se umivanja zob tiče, pa imam občutek, da ne boš daleč prišla samo s trmo - moraš ugotovit, ZAKAJ si jih noče umivat zjutraj (a zvečer si jih?)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 11:16:16   
saragr
Nimam pojma katera je zadnja telenovela in sem sla pogledat spored in na youtube. Jaz to ne bi dala otroku da gleda, imas tam v 95 delu nekega moskega z zažganim obrazom, in mislim da je pogled na pravo osebo v takem stanju hujsi od risank katere so za vikend. Ne vem, vsak ima svoje. Ja zloba se pa sele na koncu telenovele izkaze kot nekaj slabega, kar pomeni da je treba pogledati do 200 epizod, da vidis razplet. Tako da... Niti jaz ne dam otrokom gledat to sranje od risank katere so zdaj na TVju, zato jim vlečem z neta stare otroske risanke in filme.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Laganje otroka
16.10.2013 11:21:54   
saragr
Direkt za laganje pa takole: tudi naš otrok je lagal pri takih vsakdanjih stvareh, kot so umivanje zob, domača naloga, pospravljena torba... In sem ga zacela preverjati. Pri zobeh sem sla zraven v kopalnico, ko je bil cas za pospravit torbo, sem rekla naj jo pripravi in mi jo prinese takoj pokazat, ko ni della naloge sem zacela vsaki dan klicati druge mame kaj je za nalogo. Zelo zelo kmalu ( teden dni ), je videl, da lahko vse preverim in je postal dosti bolj urejen in discipliniran. Teh pet minut casa pri zobeh imam, par centov za telefon za pogovor tudi in tako iimam mir. Smo rešili na hitro brez potrebnih kazni. In zdaj ko mu kdaj kaj recem za narediti, rece TAKOJ, saj vem da bos preverila. Otroci vidijo, kolko smo starši obremenjeni in v guzvi in potem to izkoriscajo sebi v prid. Kakor jim pokazemo, da imamo vedno cas da ne samo recemo ampak tudi preverimo, se tudi oni spremenijo.

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Laganje otroka
17.10.2013 16:12:35   
Lukka
Ugotoviti moraš ZAKAJ laže? Pri mladostnikih je to običajno problem, ker želijo svoje starše narediti "happy", zato se zlažejo in "jim privoščijo veselje". Trenutno veselje seveda, ker itak na koncu ugotoviš, da laže.
Najbrž vpišješ - pripravi torbo, daj pripravi torbo za šolo. Ampak, tamala točno ve, da se ji v tistem trenutku ne ljubi torbe pripravljat, točno pa tudi ve, da jo bo kasneje morala pripravit. Kot se tebi ne ljubi v vsakem momemtu vstat in likat moževo srajco, čeprav točno veš, da jo boš do naslednjega dneva enkrat morala zlikat, ker veš, da jo bo jutri ob treh oblekel. Je tako?
Zobe umit... Grizlja, grizlja, točno ve, da jih bo treba umit, ampak zato da je mir in da ji ne "predavaš", reče, da jih je že umila.
Jaz mislim, da bi morala glede torbe recimo s pristopom: Ljuba rožica, to, da boš ti torbo pripravila za šolo, jaz dobro vem, vendar ali jo lahko prosim pripraviš popoldan, ker sem osebno tako nervozna, če čakaš do večera, da imam kar uničen dan. Res bi te prosila, veš mogoče je to ostalo še od šole v meni, da sem bila tako prstjena, če nisem imela že popoldne vse pripravljeno. Obljubiš? Hvala ti, res si razumevajoča...
Ok - zobje - tukaj lahko na drug način: Stara si 9 let, če zob ne boš umivala, ti bodo po petih letih začeli gnit in boš vsak teden pri zobarju. Hvala bogu, sem jaz takrat imela toliko pameti da sem pucala zobe, če jo boš pa ti imela pa ne vem! Zaključena debata. Aja, pa še povej ji zgodbo, kako se človek samega sebe sploh ne voha, da mu smrdi iz ust, ampak da fantje to še bolj zavohajo. Pa moža pripravi do tega, da če boš vedela, da jih ni oprala naj popoldne v dnevni sobi mirno reče: Žena, a si ti nisi zob umila? Pol naj pa voha proti tamali in reče - o hvala bogu da nimaš kakšnega fanta, saj bo okol padu :)

Za ostale male drobne laži bodi vedno pripravljena na razlago in pogovor. Če se ti bo začela lagat o šolskih stvareh, o prijateljih o takšnih in drugačnih stvareh pa enostavno reci, da boš vsem njenim prijateljicam raztrobila kakšna lažnivka je, zato ker če tebi laže, ji reci, potem tudi drugim lažeš. In prvič ko bo pripeljala prijateljico, pred njo vprašaj tisto punčko: našo moraš vedno malo z rezervo jemat a ne? Ker se včasih kar mal zlaže...

Evo, stvar ocvrta :)

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Laganje otroka
21.10.2013 13:38:21   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Kako zatrem 9-letnico, ki redno in čedno laže? Kar tako, mimogrede.
....

...., da danes ne sme gledati telenovel, ampak ji bom dala takrat drugo delo. Sploh ni komentirala. user posted image

Telenovele niso primerne za otroke, še za odrasle niso. Prav tako "bakuganske" risanke niso promerne za otroke, ker za to ker je narisano, še ne pomeni da je za otroke.

Verjamem pa da ti odgovarja da gleda telenovele, saj imaš potem več časa. Seveda pa otrok zahteva (ne on osebno) čas in če ga ne dobi tako, ga dobi pa drugače. V tvojem primeru si moraš vzeti čas da ugotoviš kaj je s tem laganjem. Čisto enako če bi cele dneve gledala risanke. Če ti otrok ne "poje' " veliko časa ko je majhen, ga bo pojedel ko bo večji, seveda takrat neprimerno več.

Represija tu bolj malo pomaga. Morda na kratek rok. Pomaga edino to, da otrok prejme veš starševe pozornosti in s tem več časa.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Laganje otroka
21.10.2013 13:57:07   
Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Otrok star devet let gleda telenovele? One španske limonade, kjer so same spletke in laži?



Ojoj!!! Ker telenovele so eno samo poneumljanje. Moka teta je ˝izumila˝ dobro izjavo: da ob gledanju telenovel nastane velika rit in prazna glava

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Laganje otroka
21.10.2013 13:58:15   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Kako zatrem 9-letnico, ki redno in čedno laže? Kar tako, mimogrede.
....

...., da danes ne sme gledati telenovel, ampak ji bom dala takrat drugo delo. Sploh ni komentirala. user posted image

Telenovele niso primerne za otroke, še za odrasle niso. Prav tako "bakuganske" risanke niso promerne za otroke, ker za to ker je narisano, še ne pomeni da je za otroke.

Verjamem pa da ti odgovarja da gleda telenovele, saj imaš potem več časa. Seveda pa otrok zahteva (ne on osebno) čas in če ga ne dobi tako, ga dobi pa drugače. V tvojem primeru si moraš vzeti čas da ugotoviš kaj je s tem laganjem. Čisto enako če bi cele dneve gledala risanke. Če ti otrok ne "poje' " veliko časa ko je majhen, ga bo pojedel ko bo večji, seveda takrat neprimerno več.

Represija tu bolj malo pomaga. Morda na kratek rok. Pomaga edino to, da otrok prejme veš starševe pozornosti in s tem več časa.

To žal ne drži. Ker ima na razpolago ves moj čas, kar tudi ona dobro ve (razen če sem odsotna - zelo poredko). Eno uro na dan si pač vzame za to telenovelo, jaz je ne bom sekirala v tem času, če ni za opraviti ničesar dugega (pomembnejšega). Včasih tudi jaz gledam z njo, včasih zraven kaj pospravljam/kuham/pečem. Ker imamo velik dnevni prostor in smo zato vedno skupaj, ne glede na to, kaj kdo počne. Npr, lahko kuham večerjo, pa zraven pregledujeva nalogo, torbo, se pogovarjava ... vedno se nam dogaja.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Laganje otroka
21.10.2013 14:12:59   
Izabelina
ob to, da gleda telenovele se vsi spotikate to, da je dobila nasvete naj svojo tamalo besedno ponizuje in to se celo pred drugimi to pa nobenga ne moti user posted image

cudn je ta svet...

pies: to, da ste v istem prostoru kjer vsak dela svoje zadeve ne pomeni, da si posvecate cas...
pipies: ce bi se pogovarjala z mozem in zelela od njega da nekej pogleda in bi on to naredil mimogrede ko bi bral casopis bi bila v sosednjem forumu odprta tema, da te moz ne spostuje, ker si ne more vzet casa in ga posvetit SAMO tebi...
pipipies: da ne bo pomote multitasking je seveda veckrat potreben za normalno funkcioniranje in verjamem, da ne posvecas casa hceri samo medtem ko tudi kuhas in pospravljas ampak si samo tako napisala...

itak si dobra mama in bos pogruntala kaj je s hcerko, da se zlaze in verjamem, da boste tole resil user posted image

pa mal porocej kaksno je stanje in kako rsujete zadeve, da se js mal maoji mami dam kaksen "nasvet" ko ma podobne tezave s sestro...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 21.10.2013 14:21:34 >


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Laganje otroka
21.10.2013 14:31:04   
nyna84
No, mogoče se res tako bere in sem se čudno izrazila. user posted image
Želela sem povedat, da tudi kadar počnem kaj drugega, sem ji na voljo. Npr. tudi če kuham, sem jim vsem vedno na razpolago. Se mi je pa enkrat zgodilo, da sem zato 3x pražila čebulo, ker sem se spozabila. user posted image

Sicer pa je zaenkrat stanje ok. Ko je videla, da mislim s kaznijo resno in se je tudi držim, se je situacija izboljšala. Tudi zobe sedaj vsak dan dobro zdrsa in mi jih pride še pokazat. Včeraj si je vzela eno uro časa, da je pregledala torbo, uredila peresnico, pripravila vse potrebno za šolo .... Pa spet ne vem, da ni to slučajno le vpliv lune. user posted image

Bom poročala, kako bo narej. Je pa res treba pri vsakem otroku čisto drugačne pristope ubrati. Naša 9-letnica ima že take čisto pubertetniške fore in je zato včasih precej naporno. kaj me šele čaka?user posted image user posted image In Izabelina, sem hčeri lepo povedala, kaj si ljudje mislijo o lažnivcih in kako je potem z zaupanjem, pa je razumela point. Mogoče se post od Patrino res grobo bere, ampak bistvo je pa zadela.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Laganje otroka
21.10.2013 15:09:09   
patrino
ob to, da gleda telenovele se vsi spotikate to, da je dobila nasvete naj svojo tamalo besedno ponizuje in to se celo pred drugimi to pa nobenga ne moti user posted image


user posted image ti strela no, tale svet je pa res čisto v malori. Še dobro, da imamo na rezervi ščepec mamic, ki se kljub kontra razlagi vsedejo na eno zadevo in ne dajo drugim dihat. Takim bodo otroci zagotovo vedno vse po pravici povedal. Zaplankanost je res huda reč.

No, mogoče se res tako bere in sem se čudno izrazila. user posted image
Želela sem povedat, da tudi kadar počnem kaj drugega, sem ji na voljo. Npr. tudi če kuham, sem jim vsem vedno na razpolago. Se mi je pa enkrat zgodilo, da sem zato 3x pražila čebulo, ker sem se spozabila. user posted image

Ne sekiraj se, saj večina nas je razumela kaj misliš povedati. Večina nas je poštenih in povemo, da ob preživljanju časa z otrokom pač večkrat tudi kaj kuhamo in počnemo kaj podobnega zraven. Zaradi tega nimam slabe vesti, ker vsakodnevno rutino,- kot je držat kontrolo pri domačih nalogah -zmorem tudi ob gospodinjskih opravilih. Ko gre za resne zadeve, mi pa brez dileme ostale stvari padejo z rok. Nekateri se pa pač ves čas posvečajo le otroku, še sedajle , ko so na forumuuser posted image

Hudo je biti starš z napako v svetu popolnih - še posebej takih, ki imajo enega otroka , ki je komaj začel govoriti, kaj šele da bi znal lagatiuser posted image

pa mal porocej kaksno je stanje in kako rsujete zadeve, da se js mal maoji mami dam kaksen "nasvet" ko ma podobne tezave s sestro...
Uh, tole bo nekaj ja.user posted image

< Sporočilo je popravil patrino -- 21.10.2013 15:19:49 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Laganje otroka
21.10.2013 15:10:46   
mateyka
mene za zanima kaj si potem Izabelina misli o primernosti zgodbice "the boy who cried wolf"? user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Laganje otroka
22.10.2013 11:16:56   
Izabelina
mateyka - a to je zgodbica o pastircku, ki je klical na pomoc kao, da mu volk ovce kolje, pa so vsi prtekl pomagat pa volka sploh ni blo... ko je pa volk res prisel pa noben ni prteku pomagat, ker so misnli da se pastircek spet laze?



_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Laganje otroka
22.10.2013 16:23:42   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
mateyka - a to je zgodbica o pastircku, ki je klical na pomoc kao, da mu volk ovce kolje, pa so vsi prtekl pomagat pa volka sploh ni blo... ko je pa volk res prisel pa noben ni prteku pomagat, ker so misnli da se pastircek spet laze?


ja, ta - ko laže, ker mu je dolgacjt samemu ovce past..

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Laganje otroka
23.10.2013 15:29:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84
..., saj imaš potem več časa.

To žal ne drži. Ker ima na razpolago ves moj čas, ...
Danes nihče nima na razpolago dovlj časa oz. imamo vedno premalo časa. Tudi mi kuhamo, peremo, likamo, pražimo čebulo in istočasno namenjamo čas otroku. Ampak kot pravijo ni v kvantiteti temveč kvaliteti. To spet ne pomeni, da ti z njo ne preživljaš kvaliteno časa. Nek dober nasvet pravi, da je potrebno otroka vsak dan 10 minut poslušati. Da ima čas, da pove, da se mu utrne misle, da... pa meni itak tega nasveta ne uspe izvajat. A vendar...
.. ko nastanejo problemi, kakršnikoli, v tvojem primeru laganje, ... takrat je zdravilo čas. Vzeti si več časa, bolj ciljno itd, kar si tudi že storila. Že to da iščeš pomoč ali kakšen pameten nasvet je znak, da delaš prav, da si pozorna na spremembe, da ... si povezana z njo. Si si vzela čas in se pogovorila o laži. In še se boš, če bo treba.




< Sporočilo je popravil tehnofil -- 23.10.2013 15:32:30 >

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Laganje otroka
24.10.2013 19:10:21   
ronja
Če ti otrok ne "poje' " veliko časa ko je majhen, ga bo pojedel ko bo večji, seveda takrat neprimerno več.

izpod tvojih prstov... naši so kr potratniuser posted image ...

ob to, da gleda telenovele se vsi spotikate to, da je dobila nasvete naj svojo tamalo besedno ponizuje in to se celo pred drugimi to pa nobenga ne moti
podpis. Nikoli ne ponižuj nekoga, ki ga imaš rad, pred njegovimi prjatelji/strši/sorodniki,... To po moje res ni najboljši nasvet. Lahko ji na samem razložiš, da je tudi prijatelji ne bojo resno jemali, ampak da pa rečeš prijatelju, da naj je ne jemlje resno, je pa po moje zgrešena pot.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Laganje otroka
24.10.2013 21:28:52   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če ti otrok ne "poje' " veliko časa ko je majhen, ga bo pojedel ko bo večji, seveda takrat neprimerno več.

izpod tvojih prstov... naši so kr potratniuser posted image ...

ob to, da gleda telenovele se vsi spotikate to, da je dobila nasvete naj svojo tamalo besedno ponizuje in to se celo pred drugimi to pa nobenga ne moti
podpis. Nikoli ne ponižuj nekoga, ki ga imaš rad, pred njegovimi prjatelji/strši/sorodniki,... To po moje res ni najboljši nasvet. Lahko ji na samem razložiš, da je tudi prijatelji ne bojo resno jemali, ampak da pa rečeš prijatelju, da naj je ne jemlje resno, je pa po moje zgrešena pot.

A sem lahko čisto iskrena?
Izabelina mi je s svojim pametovanjem že smešna, ker naprej in naprej trebunclja v smislu, kako nekateri zagovarjamo, žaljenje otroka, pa čeprav tega nihče ni trdil. Povrhu vsega je nekje snela, da se navdušujemo , da naj bi revo žalila še pred občinstvom.user posted image Že ona me je presenetila s svojim natolcevanjem in namernim nerazumevanjem in polivanjem greznice po vseh, ki ji ne ploskamo, kaj pa je narobe s tabo?Kje si prebrala , da se nam zdi žaljenje otroka pred gledalci idealna rešitev?
Osebno sem napisala le to:
Pogovori se z njo. Daj ji vedeti, da te jezi in žalosti. Da si nad njo razočarana, ker si mislila , da ji boš lahko zaupala tudi kakšno skrivnost, pa ji sedaj ne moreš, ker se kar naprej laže. Navrzi ji, da lažejo le reve, strahopetci in lenobe. Kakor že- ne dajaj ji občutka, da je laž nekaj kar se izplača.

In enako bi napisala še večkrat, ker je res. To da otroku rečeš, da lažejo le reve itd- ne žališ njega osebno, temveč označiš z revo neko nedoločeno osebo, ki laže? Kapiš??Če bi mu rekla: ti si reva, ker lažeš, bi označila prav njega. Ker tega nihče ni predlagal v takem kontekstu, ne vem kaj se imata z Izabelino tukaj za zgražati?user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Laganje otroka
24.10.2013 21:32:41   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Za ostale male drobne laži bodi vedno pripravljena na razlago in pogovor. Če se ti bo začela lagat o šolskih stvareh, o prijateljih o takšnih in drugačnih stvareh pa enostavno reci, da boš vsem njenim prijateljicam raztrobila kakšna lažnivka je, zato ker če tebi laže, ji reci, potem tudi drugim lažeš. In prvič ko bo pripeljala prijateljico, pred njo vprašaj tisto punčko: našo moraš vedno malo z rezervo jemat a ne? Ker se včasih kar mal zlaže...



evo patrino...

pies: nad nobenin se ne zgražam, niti ne zlivam greznice... se pa čudim, a se smem?

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 24.10.2013 21:33:34 >


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Laganje otroka
24.10.2013 21:34:13   
patrino
ok, ok...se delno pardoniram- šele sedajle sem v detalje prebrala Lukkatov post in videla tole:

Za ostale male drobne laži bodi vedno pripravljena na razlago in pogovor. Če se ti bo začela lagat o šolskih stvareh, o prijateljih o takšnih in drugačnih stvareh pa enostavno reci, da boš vsem njenim prijateljicam raztrobila kakšna lažnivka je, zato ker če tebi laže, ji reci, potem tudi drugim lažeš. In prvič ko bo pripeljala prijateljico, pred njo vprašaj tisto punčko: našo moraš vedno malo z rezervo jemat a ne? Ker se včasih kar mal zlaže...

no tole tudi meni ni všeč oz. se mi tole ne zdi najbolj fajn pristop za "zdravljenje" laži.user posted image


ja sem ravno prebrala...

< Sporočilo je popravil patrino -- 24.10.2013 21:35:05 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Laganje otroka
24.10.2013 21:37:08   
Izabelina
no sam, da se delno pardoniraš... user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Laganje otroka
24.10.2013 22:17:10   
mateyka
jaz sem sicer mislila to komentirat, samo je od Lukke, zato sem pustila. ta model je pa tok karikiran do skrajnosti, da ne morem verjet, da je resnična oseba ali da kdo resno jemlje ko napiše kako tako modrost. itak je na smrt užaljen, ker sem podvomila, da je resničen. user posted image no, zato se vzdružujem komentarjev na njegove komične poste kolikor lahko. predvsem tam kjer bi ga najraj
user posted image
(samo ne vem če bi kaj zaleglo, ker zelo živčno reagira, tudi če mu kaj konstruktivno kritičnega napišem).
v glavnem, sem obupala mu kaj dopovedovat spljoh user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 24.10.2013 22:18:18 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?