|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
26.4.2014 16:21:43   
tintin
najbrz res...bova pomalem probavali enkrat že bo....sej je konkretna punca, se nama res ne mudi zelo.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Novembrčki 2013
26.4.2014 19:40:23   
spela10
Tintin se strinjam z marelcospelco, da poskusi čez kak teden ponovno. Kolegica je s siljenjem poslabšala vso zadevo tako zelo, da je otrok pri 10 mesecih začel hujšati, normalno je sprejel hrano šele pri 15 mesecih. Seveda je ratal začaran krog, sekirala se je ker mali ni hotel nič jesti in mu toliko bolj želela vsiliti kaj v usta, dete pa se je še toliko bolj upiralo.

Naša pa z malimi koščki nima težav, ampak res morajo biti mičkeni, ker kakšni preveliki se ji že zaletijo...tako da ji kar z viličami speštam hrano in lahko vse poje, še vedno pa ne mara krompirja, ostalo pa je vse. Počasi bova začele tudi s kislo smetano, jogurtki in kakšno skutko.
Ji pa tudi jes vse sama pripravim, ker nisem pristaš kupljenih že pripravljenh kašič, mogoče kakšni riževi kosmiči, ki se potem z mlekom zmešajo ala čokolino.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Novembrčki 2013
26.4.2014 20:08:39   
tintin
jaz našo malo nehote primerjam z bratcema (čeprav je čisttt kontra pri vsem), onadva sta kar hitro sprejela žlico in hrano...ona je pa primerek zase ;) danes sem ji dala probat malo krompirja (ker smo ga ravno jedli), pa je spet vse ven spravila iz ust...res je "trd oreh" ;).

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Novembrčki 2013
30.4.2014 18:44:23   
marelcaspelca
No, mi smo dobili prvi zobek, brez cirkusa :) Ponosna na našo malo bejbo user posted image Uf, čez en teden pa cepljenje in pregled.... no, zanima me pa res že, koliko sem jo poredila. Je že prava baba, še posebej, ko je oblečena v kej lepega.

Punce, jaz grem danes spat takoj, ko malčica zaspi. Si kdaj privoščte dolgo spanje? Mi2 z možem že par dni ponočujeva in spiva po 6 ur.. no, jaz še manj, ker dežuram ponoči...

Mi imamo sedaj 3 obroke GH na dan.... malčica bi kar jedla in jedla...

Nič, jo grem spat dat..... LAHKO NOČ user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Novembrčki 2013
2.5.2014 21:03:54   
mala zirafa
Pa da se še jaz malo pridružim.Mi že kar konkretno jemo, skoraj vse, razen jajc.Po novem mu dajem tudi puranje meso.Zjutraj spije mleko, potem sadnožitna kaša, kosilo (mineštrica iz vse možne zelenjave,razen paprike,jajc, popoldanska malcas sezonsko sadje speštano ali frutek, pri mojh je tudi češnje sesal, večerja mleko ali mleko s plazma piškotom iz dm-a, ponoči mleko.Korenjak je že ornk težek za dlje časa nosit.
Zelo lepo ga je gledat, kako z veseljem je vse.upam da bo trajalo.Kdaj pa se da skutice?Hrane ne mixam, pretlačim s tlačillko za pire pa tudi z žlico.Po novem prej meso zmiksam in ga dodam, ker se mi je enkrat skoraj zadušil.Kakšen menu in vrstni red obrokov imate ve?
Silit nikakor, vztrajat pa naslednjič.

Je zelo radoveden, ful ima neke nove finte spet, na noge se postavlja, stoji in se drži za mizico v dnevni za par sekund.Je prvič prehlajen, siten in mislim da ga dlesni oz. zobje načenjanjo.roke neprestano v ustih.

Ste kamšli za praznike?tu je tako zoprno vreme, sploh ne moremo ven, ker vsakih 5 min. pada.
aja pa 15.5. imava tretje cepljenje in posvetovalnico.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Novembrčki 2013
3.5.2014 14:54:20   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa
Kakšen menu in vrstni red obrokov imate ve?


midve imava zaenkrat kosilo - zelenjavno kašico in večerjo - riževo kašico, drugi teden pričnem z glutenom (gresom), počasi pa uvajava dopoldansko sadno malico. mudi se nama ne, rada je, še vedno se pa vsaj 5x dojiva. opažam, da po kosilu zdrži že 2 uri brez dojenja, poje pa okoli 150g. zvečer pa tudi.
zelo rada ima zelenjavni miks krompir-korencek-pa še ena zelenjavica. ravno sem ji uvajala mlado špinačko, ampak je po telesu - okoli ust, bradici in trebuščku - ratala vsa pikčasta. a je možno, da od špinače? sicer imava kar probleme s suho in razdraženo kožo po nogicah in pregibih, ampak tole je bilo novo.
joj, pa par dni nazaj se imela tako polne prsi. se vidi, da ima manj dojenja zadnje tedne in je bila kar kriza, ampak na srečo se je uneslo.

Je zelo radoveden, ful ima neke nove finte spet, na noge se postavlja, stoji in se drži za mizico v dnevni za par sekund.

mala zirafa, a ni za to še malo prezgodaj? vem, da so si otroci različni in jih je nesmiselno primerjati med sabo, ampak tako zgodnje postavljanje na nogice ... no, vem da če bi naša to začela, bi mi fizioterapevtka hitro razložila, da je in zakaj je še čisto prezgodaj ...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Novembrčki 2013
4.5.2014 12:43:56   
marelcaspelca
Jaz sem ji uvedla zajtrk, prosena kaša s sadjem (za enkrat jabolka/slive), kosilo (zelenjava) in večerja, kuhan spasiran riž z mojim mlekom. pa je prej zelo rada jedla, sedaj, ko je pa že dobila dva zobka... sedaj pa protestira. Noče odpret ust in konec. Ne morem je niti na foro vržt, da bi imela grizalo v roki in ga hotla dat v usta ter jih tako odprla...NIČ. :( No, vztrajam vseeno, poje dve mali žlički na obrok, veliko veliko manj, kot je pa pojedla recimo 2 tedna nazaj... Sam imam težave... ker mleka ni več dovolj sedaj, ko nič ne je GH in bi se samo dojila... potem pa vleče, vleče.... mene že vse boli, ona se joka ker ne teče...

No, kar se pa razvoja tiče, moja niti sedi še ne, niti se ne dvigne na kolena, kaj šele, da bi se dvignila na noge... in resnično upam, da to stori čim kasneje....

sedaj pa šibam, imamo družinski izlet (razširjena družina) na Bled....nič fletna zadeva tale družinska srečanja... pa vseeno je treba it....

Se tipkamo!

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Novembrčki 2013
4.5.2014 20:37:18   
mala zirafa
Saj sem tudi jaz skeptična glede stanja na nogah, stal je samo kako sekundo .Je zeloo močan in se dobesedno sam dviguje na noge, sploh noče sedet.Seveda mu ne dovolim.
Mi je pa tašča rekla da je moj mož ravno tako se postavljal na noge, pri 9. m. pa že hodil.Primerjali smo samo njiju dva, ker drugače nisem pristaš primerjanja, ker je vsak otrok zase individualen.
Je pa zelo hud za jest.Ne vem če je prav da poje celo banano, sicer manjšo,Ponudili smo mu jo postopoma, vsak dan malo več, in nima nič protiuser posted image .Nobenih prebavnih težav ni imel, tako da delamo po zdravi pametiuser posted image .
Je pa danes končno po dolgem času posijalo sonce in smo ga izkoristili.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Novembrčki 2013
9.5.2014 12:32:56   
*zvezdica zaspanka*
živjo mamice,

kako ste kaj? predvidevam, da vse pridno izkoriščate lepo vreme in zunaj maksimalno uživate ... mi smo pa notri user posted image naša malčica je prejšnji vikend ujela virozo ... no, sedaj je 2 dni že brez vročine, tako da počasi bo, sem pa zgleda jaz ujela njen virus in sem čist out user posted image anyway, zaradi tegale virusa imamo čisto zmedeno rutino - ponoči se je precej zbujala, se crkljala, jedla, se prerivala po postelji, bolj malo je jedla teh par dni, zato pa zgleda zdaj hoče nadomestiti in bi se dojila (res, fuuul je) vsako uro. uvedeno sva imeli že kosilo okoli 12h in večerjo okoli 19h, uvajali pa sva še dop. malico okoli 10h. sedaj pa se je vse nekako porušilo. vem, da je nima smisla silit, da bi jedla gh oz. imela te obroke, če ne gre, bo že ko bo pripravljena ... ampak včasih se mi zdi, da čas tako hitro teče in se oktober (konec porodniške) hitro približuje, da me je kar malce strah, da ne bom vsega super speljala (predvsem kar se tiče pogostega dojenja - želim, da se še dojiva, ampak bi pa počasi rada malce zmanjšala število dojenj čez dan). ima katera kakšen nasvet?


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Novembrčki 2013
9.5.2014 15:53:16   
marelcaspelca
joj, nasveta res nimam, sem govorila s prijateljico, ki je morala porodniško zaključit skoraj 2 meseca prej... je rekla, da nič ni pomagalo, je blo treba kar na silo. Ona je delala na 2 izmeni in popoldansko je zaključila prepozno za večerno dojenje, zato je pač ukinila vse.

No, mi smo bili zadnjič veliko naokoli in sem ugotovila, kako nepriročne so te doma narejene kašice, ki jih potem težko kje pogreješ...itd itd... pa sem se odločila, da bi ji uvedla eno kupljeno kašico, ki jo pripravim lahko samo z vročo vodo..... sem se odločila za proseno, ker je proseno že jedla domačo in je bilo vse BP. In smo pristali pri zdravniku... je imela zelo zelo močno alergijsko reakcijo, minutko po tem ko je imela prvi stik s kašico ji je začel zautekati obraz..... in sedaj ne sme jesti nič kupljenega. :(
So povedali, da bo naslednjič samo še huje... komaj smo se izognili adrenalinu.... ji ga je že hotela dat, pa se je potem odločila, da jo bo še 10 minut opazovala... tako da je dobila samo neko drugo injekcijo in žličko Claritina. :(
no, bom pa kuhala... :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Novembrčki 2013
9.5.2014 21:13:23   
tintin
kot mama 3 otrok lahko rečem, da je še čisto prekmalu skrbet o koncu porodniške in zmanjševanju dojenja...do takrat je še 5m - skoraj toliko kot so sedaj stari in dojenje je v tej starosti še njihova bistvena hrana. GH naj bi tako uvajali po 1 obrok na mesec al pa vsaj na nekaj tednov...in ko enkrat dobro osvojijo GH potem tudi dojenja ne rabijo toliko...seveda se pa ob boleznih in drugih neprijetnih stanjih dojijo pogosteje, saj je to njihova tolažba. Saj se bo uneslo!

Mi gremo z GH zelo počasi, smo na 4 žličkah dnevno, potem si pa zakrije obraz in noče več.

Huh Špelcamarelca, to je pa huda reakcija...zihr na kake "primesi" pri proizvodnji...ala arašidi, soja...bogvekaj. Drugače si zunaj lahko pogreješ v vroči kopeli...naročiš šalco vrele vode v lokalu in notri namočiš kozarček....če imaš kako zelenjavo al pa mešanco zelenjava sadje je čisto ok...če imaš pa sadje (surovo) pa vzemi s seboj steklen ribežn in naredi kašico na licu mesta. Boga pikica, res.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Novembrčki 2013
10.5.2014 12:49:40   
*zvezdica zaspanka*
uh marelcaspelca, to pa je mogla biti izkušnja, ampak pomembno, da je sedaj ok in da veste na kaj paziti v prihodnje ;) katero kašico pa si ji kupila? jaz zaenkrat tudi večinoma kuham, edino zvečer imam občasno riževo kašico in pšenični zdrob (drugače pa kakšno domačo proseno kašo ipd.), pa ju ima zelo rada in mislim, da ni nekih posledic. ponudila sem ji že frutkovo in hipovo kašico (korenček), pa se je tako zmrdovala zraven (potem sem probala še jaz in ugotovila, da je res zanič okusa). tako da večinoma na tržnici vzamem svežo domačo zelenjavo in ji sama pripravim. sva pa sedaj začeli počasi uvajati gluten (nekaj časa sem ji zvečer delala pšenični zdrob/gres, sedaj pa ji v kosilo vmešam malo testeninic).
a mi katera zna mogoče napisati kakšni so znaki netolerance na gluten? zadnje čase se mi tako čudno zvija - nvm ali jo kaj moti, ali pa se je malce polenila v drži, ker sedajle kakšen teden zaradi bolezni nisva delali vaj, pa ponoči se mi pogosto zbuja z jokom (pediatrinja pravi, da ji zobki nagajajo) ... glede na to, da je alergična na mleko in jajca, me kar malo stiska, da bo še na pšenico/gluten.

tintin, hvala za tolažbo ;) saj vem, da je še časa, pa da nama kar dobro gre, imava pa včasih kakšne trenutke, ko ne gre ravno vse po planu, pa sva obe potem zmedeni :D je pa danes že bolje ;)))

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Novembrčki 2013
10.5.2014 22:06:31   
marelcaspelca
Ja, hvala za nasvet, bom upoštevala, gremo jutri na morje, pa čisto nič se mi ne gre! te družinske stvari pač niso moja reč, še sploh ker nekateri ne bi počakali niti minuto.... ne morem tamali rečt, da se sme dojit samo 7 minut, ker se potem njeni teti mudi naprej :(

Kupila sem v DM od Alnature, ovseno kašo.... No, sedaj sem že malo prišla k sebi, to je bil full šok zame, itq me ŠE VEDNO dajejo hormoni, ali pa mogoče že spet....
Saj res, babnice, kako kaj načrtovanje naslednjega otročička, že kaj razmišljate/načrtujete/delate na tem???? Jaz se že veselim nove štručke in veselo user posted image .... ampak ker dojim bo najbrž še nekaj časa trajalo. Sem govorila z G, pa pravi da če je vse bp, zdravstveno in doma, če je volja... potem naj kar user posted image

in ja, odkrila sem, da je še več smeškou user posted image ha ha ha

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Novembrčki 2013
13.5.2014 10:43:19   
Anonimen
Čao babuške user posted image !

Najprej mal' poročam, potem pa vas grem prebrat user posted image . Lili je prava gurmanka, prav vse hoče poskusiti, ko mi sedi v naročju in je skupaj z nami za mizo, pa prav žari od ponosa user posted image . Čisto je nora na surovo zelenjavo (ki jo seveda jaz prej prežvečim, saj majhne koščke sama izpljune), kumare, redkvice, papriko ... Vsak dan poje eno celo banano za malico (včasih samo, včasih z jabolko), sicer pa enkrat na dan žitno kašico Holle, ki jo pripravim kar z ovsenim mlekom, kosilo seveda orng user posted image , največkrat različna kuhana zelenjava, včasih s pirejem, včasih dodam Holle pirino, proseno ali riževo kašico, da dobi še oglikove hidrate. V zelenjavo ji dam že kar česen, sol, kurkumo, ingver, rdečo papriko, baziliko ... v glavnem začimbe dobro prenaša. Res je, da so biozačimbe Sonnetor in mislim, da ji zato ne delajo težav. Polizala je že malo sladodela - nas tako milo gleda, če jemo kaj brez nje, da mora dobiti kakšen košček user posted image . Če jaz jem za zajtrk kruh, margarino in marmelado, tudi ona dobi moj prežvečen grižljaj, tako da edino, kar še ni jedla, so meso in jajca. Pa seveda arašidi, kivi in ostala najbolj alergena hrana. Ribico smo že poskusili - osliča zraven špinače in pireja in je zelo uživala. Pediatrinja je rekla, da naj kar izkoristimo to njeno radovednost za nove okuse, saj baje kasneje niso več tako radovedni user posted image . Pri gosti hrani vedno zraven pije vodo, postane po par žličkah žejna, pa potem spet je, pa spet malo popije vode. V glavnem, naša pupa obožuje hrano user posted image . Ni čudno, da ima zalita lička, toda drugače pa ni neka debeluška, na pregledu pri 6 mesecih je imela 6.680 g in 66,5 cm. Tudi drugače smo zdravi, je Lili na srečo "preskočila" vse družinske viroze, tako da smo bili vsi bolni, samo ona ne user posted image . Večino dneva je na tleh, pase kravice, zna se sama obrnit na trebuščka in tudi na hrbet iz kravic ji je že uspelo, toda zadnje čase je kar lena za obračanje user posted image , je kar ves čas v kravicah in se igra z igračkami. Se pa zelo rotira, tako da je recimo par minutk ne gledam (pomivam posodo) in ko jo pogledam, je obrnjena čisto kontra user posted image . Da bi se sama vsedla, mislim da še nismo blizu, sicer v naročju že kar lepo sedi, toda nujno rabi podporo, sama še ne sedi in je tudi ne silimo, saj je preveč zgrbljena in vem, da to ni v redu. Če jo kdaj za kakšno minutko samo posedimo in podložimo, se hitro kar sama zlekne, ji očitno še ne paše sedenje, je najbolj srečna na tleh user posted image . Par dni nazaj smo dobili tretji zobek zgoraj in ker ima že dva spodaj, je sedaj ugotovila, da lahko malo zaškrta in zraven dela takšne čudne face, da se ji moram smejati user posted image . Sicer se cel dan smeji s široko odprtimi usti, mi jo pa samo lubčkamo in bi jo kar pojedli, tako jo imamo radi user posted image user posted image user posted image . Pri čebljanju znamo kričati, kaj "povedati", toda zelo odvisno od dneva, včasih par ur nič ne "govori", potem pa se kar oglaša. Sicer se veliko z njo pogovarjam, ji vse razlagam, tudi ko sva sami doma, toda očitno sedaj ni njen čas za govor. Madonca imajo ti dojenčki res veliko dela, kaj vse se morajo naučiti v teh par mesecih user posted image . Sedaj je ravno na tleh in nekaj jamra, toda jo kar malo pustim, da se pomatra, saj verjetno učenje ni vedno vse zlahka. Dokler ne zajoče, jo kar pustim, da se malo pojezi in večinoma ji potem uspe in je spet mirna. Evo, ravno se je obrnila na trebuščka iz kravice, toda prej jamrala kot stara baba user posted image . Seveda sem ji takoj zaploskala in ji rekla bravo, je tako ponosna, ko jo pohvalim in ji ploskam user posted image .

Vas grem še malo prebrat user posted image .

(odgovor članu marelcaspelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Novembrčki 2013
13.5.2014 12:15:05   
Anonimen
nočno spanje - Mi zaspimo kdaj že ob 19.30, večinoma pa okrog 20. ure ali pa tudi ob 20.30, če se zvečer malo preveč zamudimo. Ponoči je enkrat ali dvakrat, se to kar ves čas spreminja, očitno odvisno od tega, kako hitro raste. Zjutraj pa je naša pupa pokonci okrog 7h, včasih tudi prej in ker mami spi, jo Lili tako dolgo cuka za lase, da se mami zbudi user posted image . Točno ve, kaj mora storiti, da me zbudi user posted image .

voziček - Ravno kupujem športni voziček, imam sedaj 3 nagledane na Bolhi in čakam na mere, saj imam Yarisa in je to tako majhen prtljažnik, da še stvari iz trgovine komaj spravim noter user posted image . Tako da od drugega tedna se bomo začeli prevažati v športnem vozičku user posted image , sedaj pa gremo na sprehod kar v jajčki.

oblačila - Sedaj, ko so bili ti vroči dnevi, je Lili preizkusila že kratke rokave, vsekakor pa ji vsakič, ko je toplo, čim prej sezujem nogavičke, da je bosa in strašno uživa user posted image . Si jo dam sedet med noge, da ima nogice na travi in potem brska po travi z rokami in nogami user posted image . V glavnem, že pri prvi hčerki sem ugotovila, da je bolje, da je oblečena premalo kot preveč, saj če ji postane vroče, jo to strašno moti in ful joka. Jo raje manj oblečem in če se mi zdi, da ji malo piha, jo pokrijem ali pa se oblačiva in slačiva kot na modni reviji user posted image . Komaj čakam poletja, da bo lahko zunaj v senčki samo v tanki majčki in spodnjih hlačkah brez pleničke, saj je poleti v plenicah zagotovo ful vroče user posted image . Bo kar na travici, tako da če se bo polulala, bo pač polulana travica in hlačke, te bomo pa že oprali.

dopust - Vidim, da ste se že marca pogovarjale o dopustu user posted image . Mi še ne vemo, kam bomo šli, zagotovo pa samo za par dni, saj moramo šparat, ker je mami ostala brez službe user posted image (kot vsi zaposleni na Žurnalu). Toda verjamem, da se bo vse uredilo in na srečo imam še do decembra čas user posted image . Bi pa z veseljem šli kam privat, da je tudi plaža privat, saj sva oba z možem alergična na te množične plaže. Pozna katera kaj, da je cenovno ugodno in da je res mir? Hvala za vse info user posted image .

Danijeladejan - Čestitke za diplomo user posted image user posted image user posted image ! Moja še kar stoji, se mi je moj proces pisanja seminarske kar nekako ustavil, sedaj iščem službo in sem na čisto drugih koncih. Upam, da mi bo vse skupaj časovno uspelo.

vrtec - Mi bomo zagotovo zavrnjeni, saj je baje še večina letnika 2012 na čakalnem seznamu user posted image . Poiskala sem že varuško na našem domu, da bo čuvala Lili in starejšo, pa še en back up imava, če bi ju čuvala ena vzgojiteljica pri njej doma, toda se z možem še nisva odločila, imava še čas do decembra. So prednosti, če sta doma in če ju voziva drugam. Se bova prej še z obema dobila, da dobiva končni občutek, vsekakor pa se bova odločala po intuiciji, saj se ta nikoli ne zmoti glede presoje ljudi.

uspavanje - Mi čez dan zaspimo v naročju (včasih tudi medtem, ko tipkam user posted image ), včasih jo par minutk nosim, v vozičku, sedaj parkrat je zaspala kar na trebuščku na tleh, kar nisem mogla verjeti, ker niti kot majhna ni hotela ležati na trebuščku. Zvečer pa jo večinoma kakšnih slabih 10 minutk nosim, ko vidim, da je zaspana, če pa je dovolj dobre volje, pa jo položim v posteljo in se uležem zraven nje, jo malo požgečkam, božam in ujčkam in zna tudi tako zaspati. Toda če je zelo zaspana, noče tako zaspati, jo moram vzeti v naročje, se vstati in jo nositi, jo pa res v dveh minutkah zmanjka user posted image . Tako da, ko ji nič ne paše, ne na tleh, ne v ležalniku, vem da je čas za nošenje in cartanje, saj se je baterija za dotike izpraznila user posted image .

težave z GH - Jaz sem pri Lili ugotovila, da ko sem ji dala hrano brez soli in začimb (čisto na začetku), ki tudi meni ni bila okusna, ni hotela jesti in se je kremžila, odkar pa ji mešam takšne obroke, da polovico, ki ostane še jaz z užitkom pojem, pa se kar pojezi, če dovolj hitro ne naložim nove žlice user posted image . Vsaj malo soli je treba dodati k zelenjavi in olivno olje, da je bolj okusna, mi pa kot že rečeno veselo uporabljamo tudi začimbe in je kot velika user posted image .

*zvezdica zaspanka* - Upam, da ste že zdravi user posted image . Pri celiakiji so znaki zelo velik trebušček in to, da slabo napreduje na teži. Pa ziher so takrat otroci tudi bolj jokavi, saj ne dobijo vseh hranilnih snovi. Za te znake jaz vem, sicer pa pri vseh alergijah pomaga dieta in če vidiš, da je po dieti brez določene hrane ali snovi počutje otroka bolje, se je tisti hrani oziroma snovi dobro izogibati.

marelcaspelca - Jojmene za alergično reakcijo, to si se pa zagotovo zelo ustrašila user posted image . Ko bosta spet zbrali pogum za kakšno kupljeno kašico, predlagam Holle, ker je zares bio z vsemi certifikati. Toda te razumem, če do 1. leta ne boš poskusila nič kupljenega, mene bi bilo zagotovo strah, glede na to, da je vsakič hujša reakcija. Vsekakor pa si izpiši vse sestavine, ki so v tej kašici, da imaš ožji izbor, kaj bi lahko bilo krivo. Uboga pikica, ji z Lili pošiljava objemček user posted image . Mogoče je bil gluten? user posted image In držim pesti, da vama čim prej rata bebica, me ostale bomo pa samo vadile user posted image user posted image . Mi smo sicer verjetno zaključili z otroci zaradi dveh rizičnih nosečnosti in enem CR, toda globoko v sebi še nisem čisto prepričana, saj nikoli ne veš, kaj me piči čez recimo 3 leta user posted image . Moj bi ziher navijal za enega dečka, saj je sedaj sam med 3 babami user posted image .

To je to za danes in se tipkamo, pa uživajte na sončku in polubčkajte svoje srčke user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Novembrčki 2013
19.5.2014 11:21:48   
Anonimen
Se javim še enkrat, ker ravnokar prebolevamo šesto bolezen in je bila miška tako uboga user posted image , jo je že vročina 38 čisto položila, je samo ležala in me gledala in veliko spala. Sva vseeno šli k pediatrinji, saj ji niti s svečkami nisem uspela zbiti vročine pod 38, narasla pa ji je tudi do 39,2, toda jo je zares zelo slabo prenašala. Preverili smo kri in je bila ok, zato sva šli domov čakat na pikice user posted image . Pediatrinja me je opozorila, da ko dobijo izpuščajčke, da so še bolj razdražljivi in sitni, in res je bilo naporno, ves čas je morala biti na rokah in ponoči je malo zaspala, pa spet jokala, pa spet zaspala in spet jokala, so jo očitno ti izpuščajčki srbeli, saj ko jih je potem dobila še na glavici na lasišču, se je ves čas praskala. Sedaj izpuščajčki počasi bledijo, toda še vedno ni ok. Komajda malo pase kravice, takoj zaspi, tudi GH veliko manj je, smo šli kar eno stopnjo nazaj, tako jo je izmučila ta šesta bolezen. Danes je vstala ob 7h, ob 8 zaspala za 2 uri, vzdržala do 11h in sedaj spet spi. Očitno se zdravi v spanju user posted image .

Javite se kaj babuške, vas kar pogrešam user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Novembrčki 2013
19.5.2014 20:25:51   
tintin
Nena - ja boga pikica mala s to šesto boleznijo..ta bolezen je res zoprna, ampak taka tipična za mladičke...no, samo da je mimo. Tebi pa želim, da najdeš kako primerno službo! Zoprna reč res...
Da malo javim update, danes mi praznujemo 6m. Joj je hitro minilo! Mere pri 5m 3t: 68 cm in 7,75 kg. Gh nam ne gre...:( res ne vem kaj naj naredim kot vztrajam z žličkami....poje 2,3 žličke...to je to. Pa še to se matrava, ker potiska ven in ne zna požret dol. Sem ji kupila tudi cucljalnik (notri daš košček banane - okrog pride pa taka mrežica in lahko cuclja...brez strahu da se zaleti), pa ji tudi ni všeč---skratka pestro. Sicer pa je motorično zelo hitra (pravi P): obrača se kot za šalo, kotali, gre na kolena in podlahti in se gunca, se skuša že malo puzat in posedat. Spi pa čez dan 3x pol ure, zvečer gre spat malo po 19h, zjutraj vstajamo okoli 7h, doji se vmes 1x. Skratka glede na to, da ne je GH kaj dosti dojim, dojim, dojim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Novembrčki 2013
20.5.2014 12:09:59   
marelcaspelca
Uf, naša pupa je že tako mala tečkica, sploh si ne predstavljam še s to šesto boleznijo user posted image Upam, da se je pri vas stanje izboljšalo in boste kmalu stopali po starih poteh....
Ja, tole s službo je res zoprno, držim pesti, da hitro najdeš kaj drugega. Jaz vedno pravim, da za pridne se hitro kaj najde... samo očitno potem jaz nisem dovolj pridna user posted image .

No, da bo mera polna... naša ne sme nič sadja in zelenjave, ki se ne olupi.... seveda pridejo zraven tudi jabolka in hruške... (toliko sem zaenkrat sprobala). Bo treba počakat na domače stvari.... ker kupljene ji povzročajo alergije.... upam, da so krivi prsticidi...in ne prava alergija na sadje/zelenjavo. tudi prekuhana cvetača.... sem se že pohecala, da bo najlažje, čr jo do prvega leta samo dojim user posted image . rata popolnoma rdeča okoli ust, po ličkih, podbradku...

A ma kera kšne izkušnje/nasvet?

Sej jest vem, da bo to minilo.... samo je pa zdele zoprno... zunej še ni pridelkov iz lastnega vrta, meni bi bilo pa najlažje ji zdejle uvajat nove okuse, tisto žličko vsaj, kar spravim vanjo.....sej ust tako ali tako ne odpira user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Novembrčki 2013
20.5.2014 16:34:02   
*zvezdica zaspanka*
nenalena, lepo da si se oglasila, prav fino te je brat in vidim, da uživata na polno user posted image
tudi jaz držim pesti, da se uredijo tele tečnobe glede službe. meni je pogodba potekla pred kratkim, tako da bom tudi kmalu na lovu in upaaaam, da se kaj najde user posted image ste že preboleli 6. bolezen?
no, mi oz. jaz smo skoraj da že v redu. naša malčica je virozo prebolevala tistih par dni, potem pa naprej divje, kot po starem, pri meni pa druga zgodba. skakala sem okrog zdravnikov, čakala tudi po 2 uri v čakalnici, na koncu pa so mi povedali, da imam virozo (kar sem že itak vedela) in da mi za kašelj ne morejo nič dati (ker pač dojim ... in sem si kupila trpotčev sirup), da pa vročine (39,5c) sploh ni treba več zbijati, da bo že telo samo jo premagalo. v glavnem kašljam, kot najhujši astmatik, da me bolijo rebra ... je pa zelo težko bit bolan, z vročino, bolečinami in brez energije z dojenčkom. res mi ni jasna tale nova doktrina, ampak vsaj vem, da drugič ostanem lepo doma, čajčkam in počivam ...

drugače pa imamo spet obsedeno stanje user posted image user posted image user posted image ugotovila je, da je zelo fino bit na kolenih in rokah in se guncat, potem pa še malo podviha noge eno za drugo pod rit in se še malo premika naprej. plus, da na fizioterapiji delava ene vaje, ki vodijo v sedenje in sedaj v tem položaju tudi to poskuša ... mislim, da jo bom en dan našla sedet nekje user posted image
imam pa en drug problem - če ima katera izkušnjo ali nasvet, je dobrodošla: po novem ves čas spi na trebuščku, zaspi nujno sama in sicer tako, da se čisto zrine in stisne v zgornji kot v posteljici (ji že zgleda paše) ... problem pa nastane, ko se zbudi, premetava ipd. in z glavo udarja v stranico. imam zaščiteno, ampak zgleda ne dovolj, ker včasih prav zadoni, da se zbudim user posted image

rata popolnoma rdeča okoli ust, po ličkih, podbradku...

marelcaspelca, predvidevam, da sicer rata bolj kot naša, ampak sem že opazila, da dobi tudi naša mini rdeče pikice, ki postanejo takšen hrapav izpuščaj ... predvsem kadar ji dobro ne umijem obraza po hranjenju in kadar imam izjemoma kakšno kupljeno zelenjavo sumljivega porekla. sem pa malo brala po forumih in baje lahko ti izpuščaji pomenijo tudi izraščanje zobkov.

gosta hrana nam gre odvisno od dneva ... včasih zmaže vse 3 obroke in potrebuje minimalno dojenja, včasih samo kakšen obrok in se dojiva več. sem se sprijaznila in sva sedaj bolj sproščeni, edino mojim prsim zgleda ni jasno, kaj jih je doletelo - včasih so čisto ožete, včasih pa čisto zabasane user posted image za vikend sem ji prvič skuhala meso - sem uporabila kar domače puranje meso, naredila juhico, potem pa zraven miksala zelenjavo, polento ipd. kakšne reakcije ni bilo, ji je pa bil okus (tudi polenta, ki je najprej ni marala) všeč user posted image za dopoldansko malico sem ugotovila, da ji strašno paše kompot (jabolka, hruške, slive ipd. miksi + malo cimeta); samo sadje, razen banane, pa ne. moram po kakšne borovnice in podobno, kar bo sedajle domačega na voljo. za večerjo ji sedaj delam kašice kar na vodi (ne črpam več mleka) in zraven zmiksam kakšno sadje.
razmišljala sem, da bi ji spekla piškotke ... a jih pri 7m že lahko je (recimo pri dop. malici skupaj s sadjem)? ima katera kakšen preprost recept? v trgovini vsi namreč vsebujejo mleko ali jajca, pa morava še vsaj 2m pregurati brez in je potem lažje speči doma.


(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Novembrčki 2013
23.5.2014 8:14:17   
marelcaspelca
Mah, kaj pa vem, zobka sta dva že zunaj, brez večje drame....
Ubistvu niti ne dobi posameznih izpuščajev, ampak je kar konkretno cel predel rdeč, hrapav in dvignjen. Ja, pazim, da jo zelo dobro umijem, z mokro krpo, obrišem in osušim (pri tem pa tako joka, da je kaj)
Evo, da zares poje, je samo spasirana sliva.... in goveja juha z zares malo gresa, vse ostalo ena ali pol žličke.... prav težko je, ker potem je pa lačna, bi se dojila, kar skoz bi bla prklopljena.... in posledično veliko sitnari in joka!

Naša je zjutraj, ko se zbudi taaaaaako slabe volje.... je to normalno? meni ni!
in pa še eno vprašanje, pri kateri starosti, oziroma kdaj je treba spustiti posteljico na nižji nivo? moja se obrača in potem, ko je na trebuhu, da roko čez ograjo, ampak dvignit se še ne more... se pa bojim, da me ne bo zraven, ko se bo lahko... kaj pa vem, jaz imam veliko enih neutemeljenih fobij user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Novembrčki 2013
23.5.2014 8:22:50   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: marelcaspelca
in pa še eno vprašanje, pri kateri starosti, oziroma kdaj je treba spustiti posteljico na nižji nivo? moja se obrača in potem, ko je na trebuhu, da roko čez ograjo, ampak dvignit se še ne more... se pa bojim, da me ne bo zraven, ko se bo lahko... kaj pa vem, jaz imam veliko enih neutemeljenih fobij user posted image


mi smo spustili kakšen teden nazaj, ker je, ko je pasla kravice v posteljici, včasih zgoraj čez gledala, poleg tega se že poskuša posedat in vem, da jo bom en dan nekje našla sedet, pa sem raje spustila ... "strokovno" pa baje takrat, ko ograjica doseže otrokove prsi.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Novembrčki 2013
23.5.2014 18:53:57   
marelcaspelca
To misliš, ko pase kravice, da se tok dvigne?

nekej sm spustila, oziroma ne razumela dobr... user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Novembrčki 2013
23.5.2014 21:03:19   
*zvezdica zaspanka*
ma nvm, jaz si predstavljam, da v primeru, ko je mali že dovolj močan, da se začne dvigovat, vleč oz, da se poseda in mu je ograjica v tem primeru do prsi ali manj, potem nujno spustit, da ne gre preko. pri nas je pa drugače tako, da se že kar močno prime in povleče navzgor, kadar pase kravice in se prerine do kakšne ovire, tako da je že gledala preko roba z glavo, pa zadnjih par dni ugotavlja, kako se usest, tako da sem raje spustila, sedaj pa špega med letvicami user posted image

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 23.5.2014 21:04:29 >

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Novembrčki 2013
26.5.2014 8:44:35   
spela10
živjo punce!
Pa se malo oglasim po dolgem času:
Napredujemo lepo, sem opazila, da ima določeno obdobje ko se ničesar novega ne nauči in tudi glede razvoja obstane, potem ima v zelo kratkem času expresno napreduje.

Tudi mi papcamo že vse živo, edino krompir ji ne gre v tek, ne glede na to kako je pripravljen.

Glede posteljice - imamo že od začetka na najnižjem položaju, in eno stranico malo spuščeno, tako da jo lažje ven vzameš.

Spanje - tukaj smo pa katastrofa...zbuja se vsako uro, ali se prej...vcasih je dovolj duda, vcasih hoce da jo drzim, vcasim jo morem nosit...uglavnem katastrofa.
Ima katera kakšen dober nasvet?
Zdele pa sibam, ker me že klice :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Novembrčki 2013
26.5.2014 8:57:30   
marelcaspelca
Na žalost, pri nas je bilo danes proti jutru enako :(

na eno uro, potem sem jo kar k sebi vzela in je bila ene dve uri kr prkloplena name, js sm pa spala. Ker če sm ji vzela mlekarno, se je takoj zbudila in jokala. Ampak js res mislim, da naši nagajajo zobki.

Pa greš k njej takoj ko zajoka ponoči, ali jo malo pustiš? Jaz sem našo začela malo puščat, 10 minut, če ni pretiranega histeričnega joka.... Pa je velikokrat nazaj zaspala, potem se pa sploh nehala zbujat.... Full je težko svetovat, ker pri vsakem nekaj drugega pali user posted image
Naša je nedolgo nazaj že spala 9 ur v kosu... no, pa je te pravljice konec user posted image

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?