|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 18 [19] 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
26.5.2014 15:31:01   
spela10
če se le da, ji hitim dudo dati, dokler se čisto ne predrami, ker potem začne vreščati in ne pomaga drugega kot ujsanje. Proti jutru tudi jes omagam in jo vzamem k sebi, ampak potem nic ne spim. Se bojim, da bi jo polezala, zato ne maram tega, čeprav bi bilo lažje.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Novembrčki 2013
30.5.2014 10:10:14   
Danijeladejan
Pozdravljene mamiceuser posted image
No da se še jaz malo javim po dooooolgem času. Naša Alja je pri 6 mesecih imela 68 cm in 7350g. Ugotovili so da je malo slabokrvna, zato sma dobile železov sirup ki ga morema vzet dvakrat na dan po 5 ml. Nagraužn je, mešat ji ga pa morem v sadje.In to dvakrat na dan.Tak da pojema dopoldne približno pol banane pa četrt jabolke včasih zraven, pa proti večeru še eno tako porcijo. Za kosilo jema vso zelenjavo, različne kombinacije, tudi z govejim in piščančjim mesom. Imava pa čez en mesec kontrolo krvi, da vidima če se je kaj popravlo. No za večerjo pojema kakšno riževo kašico z keksom al pa kaj podobnega.
Drugače pa je naša pravi veseljak, cvili, vriska, se kotali na vse strani,ful se že dvigne z rokami visoko, ko je na trebuščki, pa rit v zrak, ampak plazit še ne zna čisto. Kot polžek je no, pride pa kljub temu kamorkoli si zadauser posted image
Spat grema približno ob 20h, ponoči še imava dva obroka, no drugi je nekje ob 6h zjutraj.Spi pa več nena nič kaj dolgo, približno ob 7h zjutraj je budna in akcijauser posted image
Zanima me če vaši tud mečejo glavo levo in desno, Alja jo ponavadi tik preden zaspi al pa ko je zaspana, sitna, ne vedno, včasih pač, ampak ful hitro sem in tja?Itak bom pediatrinjo vprašala na naslednjem pregledu če je to normalno. Smo pa tudi mi preboleli 6 bolezen in imamo že od petega meseca dva zobekauser posted image
Zdaj pa morem it ker malo sitnari.
Se tipkamo, uživajte!

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Novembrčki 2013
4.6.2014 13:21:13   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: Danijeladejan
Zanima me če vaši tud mečejo glavo levo in desno, Alja jo ponavadi tik preden zaspi al pa ko je zaspana, sitna, ne vedno, včasih pač, ampak ful hitro sem in tja?


ja, naša to počne, včasih tako sunkovito, da mi ni jasno, kako lahko. vprašala sem fizioterapevtko, pa je rekla, da tako išče ustrezno pozicijo telesa, omenila sem v razvojni, pa ni temu namenila nobene posebne pozornosti, tako da predvidevam, da dojenčki to počnejo. včasih miga podnevi, zadnjič je kopirala "ne-ne" (jo je dedi naučil), vedno pa to počne, ko je zaspana.

mi smo pa skobacali. ojojoj prejoj user posted image mala se ima seveda super fino, ko kobaca po stanovanju, ful jo je zanimivo opazovati, ko raziskuje, pa prav srečka je, ko lahko gre malce dlje ... nama je pa malo manj fino, ker sedaj umikava vse potencialne nevarnosti in seveda (zaenkrat, bomo videli, koliko časa se nama bo dalo) pospešeno pomivava tla user posted image še vedno se skuša usesti, parkrat ji je že uspelo, ampak trenutno je bolj zanimivo kobacanje.

razen tega, pri nas nič novega. pridno vozičkamo in se sončkamo, nabiramo kilograme (naslednjo posvetovalnico in prvo cepljenje imamo julija), komaj čakamo, da gremo konec meseca na morje in to je to user posted image

aja, kako ve varujete vaše malčke pred soncem? vem ono, da ni priporočljivo med 11. in 17. uro bit na soncu ... jaz jo ponavadi namažem po obrazu in rokicah, voziček pa zakrijem s tetra plenico, ker jo premočna svetloba tako ali tako moti in začne sitnariti, če ji preveč sije ... tiste, ki že imate več otrok, kako ste se rihtali na morju?



(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Novembrčki 2013
5.6.2014 16:35:38   
Anonimen
Čao babuške user posted image ,

Sem vas na hitrco prebrala in vidim, da so vaši srčki že strašno hitri z razvojem user posted image . Lili sicer rada pase kravice, toda še to se ji ne da, da bi se iz kravic obrnila na hrbet (čeprav se ji je že kdaj posrečilo in ko hoče zna), kaj šele, da bi se kotalila ali plazila. V krog se vrti in tudi nazaj in naprej nekako gre (beri drsi user posted image ), toda to je to. Ravno zdaj sem jo dala kar na parket (ker drugače je na eni mehki podlagi) in se mi zdi, da je veliko bolj aktivna, očitno mami malo preveč komplicira user posted image . Tako da očitno bo tudi druga sama sedela šele pri 8m, pa mogoče tudi kakšna fizioterapija ne bi bila odveč. Sicer imava pregled šele pri 9m, tako da ne vem, ali naj pokličem pediatrinjo za napotnico za razvojno ali ne? Kaj ve mislite, je potrebno?

Če gibalno malo zamujamo, pa prehitevamo z GH in jemo kot veliki: zajtrk žitna kašica, sadna malica, kosilo kot ga jemo vsi, malica ali mleko (tukaj mleko že kar malo pogreša user posted image 9, potem pa večerja z nami in še mleko. Ponoči pa tudi 1-2x mleko. Poskusit hoče vse, tako da počasi poskušamo vedno več. Včeraj je tudi prvič sedela v svojem trip trap stolčku in je bila tako ponosna user posted image . Toda se ji pozna, da ji sedenje še ni ok, se kar nekam na stran zvrača, tako da je v stolčku samo toliko, da poje in takoj ven. Čebljamo zelo odvisno od dneva, včasi se kar nekaj pogovarja, včasih je bolj tiho, se pa vsak dan že od jutra smejimo in ponosno kažemo 3 zobke user posted image . Pa zadnje čase je ugotovila, kako je zabavno, če meče stvari na tla, mi pa jih pobiramo user posted image . Sicer se pa najbolj smeji, če se mami ful pači in oponaša živali, jo "straši", ta efekt nenadnega presenečenja je imela že starejša rada, sem jo včasih tako prestrašila, da sem bila prepričana, da bo zajokala, pa se je ful smejala. Prav po očkah ji vidim, da se malo ustraši, toda zraven tudi uživa, saj ji tako žarijo očke, kot enemu malemu vražičku user posted image .

spanje na trebuščku - Lili kot majhna ni hotela niti ležati na trebuščku, kaj šele spati. Toda zadnje čase je večkrat zaspala kar na tleh, ko je pasla kravice, in kot da ne bi znala dati glave na stran z nosom v podlago user posted image . In tako je spala, toda nisem je upala pustiti, sem jo vedno premaknila in se je seveda pojezila. Ne vem, kaj ima to neke sadomazo fore, da sama sebe duši user posted image user posted image . Parkrat se mi je zvečer obrnila v kravice med spanjem in takrat nima moči, da bi se obrnila in me je včasih ful strah, da se ne bi zadušila, saj spi z glavo direktno v blazino, tako da ful pazim, ko jo dam spat na stran, da ji notranjo nogo dam toliko višje, da vem, da se bo morala orng pomatrati, če bi se hotela obrniti na trebuščka. Tako da mi spimo na boku ali na hrbtu.

razumevanje - Tako kot pri prvi me tudi tokrat preseneča, koliko dojenčki razumejo, četudi ne znajo povedati. Ko se na primer oblačiva, že točno ve, da si mora dati igračko v drugo roko, ko ji oblačim drugi rokav. Pa včasih ji kaj "naročim", pa točno to naredi, kot bi me zares razumela. Pri hranjenju sem prav opazila, da ko je žejna, ful obrne glavo proti meni navzgor (ko jo imam v naročju) in me pogleda, kot bi mi hotela s pogledom povedati, da je žejna. Pa včasih se mi zdi, ko se gledava v ogledalu, da točno ve, da je to ona, čeprav naj bi bil zrcalni stadij šele okrog 1. leta. Najbrž si mami spet nekaj domišlja user posted image .

dopust - Ful bom vesela kakšnega predloga kje na Hrvaškem, da je na plaži čim manj ljudi, lahko tudi kakšna privat hiška. Zaželena je tudi senčka na plaži, sicer pa nimam velikih želja user posted image . Hvala punce za vse predloge user posted image .

Vas grem še malo pokomentirat user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Novembrčki 2013
5.6.2014 16:51:18   
Anonimen
tintin - Jaz mislim, da glede na to, da tako lepo napredujete, da se ne rabiš nič sekirat glede GH, bo, ko bo. Itak je mamino mleko najbolj zdravo in ko bo pripravljena, bo zagotovo hitro ujela ritem. Pa hvala za dobre misli glede službe user posted image .

marelcaspelca - Res je bila sitka, ko so jo te pikice od šeste bolezni srbele user posted image . Toda že drugi dan, ko je bila brez pikic, je bila spet stara Lili, spet jedla GH in se veselo smejala user posted image . Glede službe pa tudi jaz verjamem, da se bo že kaj našlo, če ne drugače, bom nekaj "štukala" na večih koncih. Škoda samo, da ne morem malo odštukati stanovanjskega kredita user posted image . Glede rdečih pikic, pa sem tudi jaz opazila pri prvi hčerki celo bolj kot pri Lili, da ko je pojedla kaj bolj "industrijskega", je takoj dobila majhne pikice okoli ust. Pri Lili pa sem opazila, da če je takoj (v roku 5 minut) ne previjem, da dobi rdečo ritko od kakca oziroma od snovi, ki so v njem. Držim pesti, da bosta vidve lahko čim prej jedle več stvari, saj je zagotovo tečno, ko moraš tako paziti. Na srečo se dojita, tako da dobi najboljše možne snovi user posted image .

Letim, jutri več user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Novembrčki 2013
5.6.2014 19:38:13   
*zvezdica zaspanka*
Sem vas na hitrco prebrala in vidim, da so vaši srčki že strašno hitri z razvojem. Lili sicer rada pase kravice, toda še to se ji ne da, da bi se iz kravic obrnila na hrbet (čeprav se ji je že kdaj posrečilo in ko hoče zna), kaj šele, da bi se kotalila ali plazila. V krog se vrti in tudi nazaj in naprej nekako gre (beri drsi), toda to je to. Ravno zdaj sem jo dala kar na parket (ker drugače je na eni mehki podlagi) in se mi zdi, da je veliko bolj aktivna, očitno mami malo preveč komplicira. Tako da očitno bo tudi druga sama sedela šele pri 8m, pa mogoče tudi kakšna fizioterapija ne bi bila odveč. Sicer imava pregled šele pri 9m, tako da ne vem, ali naj pokličem pediatrinjo za napotnico za razvojno ali ne? Kaj ve mislite, je potrebno?


nenalena, mislim, da ni potrebe, da kličeš, sicer je pa odločitev tvoja. če sem se v teh parih mesecih kaj naučila, sem se zagotovo to, da so si otroci med seboj tako različni, da ne glede na to, kako naj bi sledili nekim mejnikom, oni imajo svoj ritem, pa ravno tako vse pogruntajo. naju je fizioterapevtka dokaj dobro vodila in sva tam-tam dosegali mejnike, recimo glede obračanja, vzdigovanja na rokice, pivoritanja ... no sedaj nekaj časa nisva bili tam in sem si najprej strašno zakomplicirala, kaj bo, ko prideva ponovno tja in ji bom rekla, da zna kobacat, ampak ne še sedet (po njenem naj bi se najprej usedli nekje med 7. in 9. mesecem in potem hitro zatem skobacali). pa sem se odločila, da ne bom več komplicirala, ker je mala kobacanje čisto sama pogruntala, je nisva čisto nič forsirala, kazala ipd. skratka, naša mala je zgleda med hitrejšimi, ampak to ji je že v karakterju, ker je izredno živahna, čim več da se dogaja, čim dlje da lahko gre ipd. ampak kot rečeno, otroci so si zeloooo različni ;)
glede podlage pa je tako: jaz jo imam že ves čas na tleh. v ra so mi predlagali samo na armafleksu, ker ima tako pod seboj trdo podlago in se lažje odriva in čuti trdoto ... pa sem jo nekaj časa dajala na 3 deke pa še podlogo, da ja ne bo tresknila z glavo (itak je vse razbrcala) ... no, sedaj pa imam čez dnevno sobo razgrnjene ta najtanjše armaflekse, itak je pa vsepovsod drugje ... in tudi tresnika je že kar nekajkrat :D mi je pa zanimiva, kadar dela akrobacije po postelji, prav nič ne pazi in se z vso silo meče po postelji in uživa, na blazini je nekoliko bolj previdna, na tleh pa recimo glavo tako elegantno položi ... prav zanimivo, kako ve ;)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Novembrčki 2013
7.6.2014 8:52:28   
marelcaspelca
evo, jaz se oglašam direktno po dopustu. Smo šli z ladjo v Grčijo.... na Zakintos. Vmes je dobila 2 zgornja zobka.... in jih je glasno oznanila.... tako da je kar prejokala.... in kar se GH tiče... smo jo popolnoma opustili :( Mala je jamrala že samo da je žlico videla.... jaz sem se pa SEKIRALA... in potem sem si prvi dan v Grčiji (3 dan dopusta) rekla, da bom tudi jaz uživala ta dopust.... tako da jem pač pila na hektolitre vode in sem jo samo dojila..... je bila tako zadovoljna.... No, bioritem...kaj je že to? Itq se je vse podrlo in sedaj začenjamo znova... Spanje... spanje v svoji postelji... dnevno počivanje izven vozička..... vse to me čaka... :(

Ker doli smo spali vsi skupaj, ponoči sploh nisem štela, kolikokrat se je dojila, ker so jo dajali zobki, jaz pa sem se samo k njej obrnila.... Ko smo se okoli vozili je čez dan spala po ene 10x, sva naštela vsaj 4-5 ur na dan...., sedaj spanja v avtu ne bo več... zvečer sva šla na sprehod in je mala zaspala v vozičku.... zdej jo bo treba odlagat v posteljo ....

ima katera izkušnje?

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Novembrčki 2013
9.6.2014 10:48:19   
marelcaspelca
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ok, punce.... a res js preveč kompliciram??? Učerej (nedelja) ob 4ih.... je bilo preveč vroče, za vozičkanje po soncu ali ne???

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Novembrčki 2013
10.6.2014 20:43:23   
*zvezdica zaspanka*
mi smo bili tudi zunaj v nedeljo ob 4h, na pikniku, malo oblečeni , v senci in fino zaščiteni. ji je zgleda pasalo, ker se je v redu počutila ... drugače pa sedaj hodimo po 6. uri ven. jaaa, mi tudi zadnje dni bolj malo gh pojemo, se pa več dojimo (spet so mi prsi podivjale :S). drugi teden gremo na morje. počasi si pišem spisek potrebščin za sabo ... upam, da bomo dobro sfurali in uživali ...

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Novembrčki 2013
11.6.2014 21:09:36   
marelcaspelca
oooooo, dopust, uživajte!!!

ja sej, mi smo bili tudi zunaj v senci..... in potem mi jo je tašča na vsak način hotla vozičkat po soncu..... In potem sm js tavelik slon, ker nisem pustila.....


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Novembrčki 2013
11.6.2014 22:27:22   
*zvezdica zaspanka*
ups, spregledala ... po mojem mnenju tudi definitivno prevroče za bit na soncu. eh, saj veš kako znajo biti pametni. včasih se mi zdi, da so pozabili, kako so z nami preživljali prve mesece in bi radi kar malce prehitevali ali pa po svoje speljali kako stvar ... ampak mama najbolje ve, kaj je dobro za otroka. sicer pa tudi naši mali niso več tako mali in znajo zelo dobro povedati, kaj jim paše jn kaj ne ;) tako da, ne se sekirati ;)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Novembrčki 2013
18.6.2014 21:51:15   
mala zirafa
Kako ste kaj punce? Končno sem si vzela nekaj časa.Viidm da lepo rastete in napredujete.Kako hitro gre čas, kar stisne me je ob misli na vrnitev v službo.
drugače napredujemo tudi mi, mislim da ima mali že okoli 8kg, ker je ornk težek, zelooo rad je in pije, sva na adapt. mleku, pa saj gasije samo 3x na dan, Čim ima kdo hrano v roki ali je, se mu cedijp sline in samo gleda, če mu boš dal kajuser posted image .Je pa alergičen na rumenjak, histamin in sem ugotovila žal tudi na marelice.imamo domače in so božanske.
Bili smo tudi na Lošinju en teden, vrnili v nedeljo.Bilo je super, bioritem je imel spet drug a se ne sekiram, saj hitro pride nazaj.drugače ful priden. Je ba zelooo občutljiv na menjavo prostorov.prvi dan ni mogel zaspat in ravbno tako prvonoč po prihodu domov, mu ni blo jasno kje je in panika, histerija, zbujanje...S starejšo sta si kot dan in noč, res zanimivo.

A ste morda nabavile majčko proti uv žarkom?Kakšen občutek je imet mokro na sebi, recimo da si pol v vodi pol zunaj, pa da malo piha.v bombažni je našega kar zeblo, tako da sem mujo kmalu slekla.dobil je pa še alergijo na sonce, kot jaz.še zdej me vse srbi.Mož je šel nabavit v šport 2000 kompletek majčka hlačke in kapica za 15 E.

Zanima me če ima katera izkušnje z lunetko, menstr. skodelico?Ko gremo julija spet na Hrvaško, bom ravno M fasala.Pa pravijo da se z njo lahko tudi kopaš.
Uživajte v poletju.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Novembrčki 2013
19.6.2014 10:04:46   
marelcaspelca
Ja, tale dopust... naša še zdej k sep prihaja.... Danes se je mož celo preselil v dnevno sobo, da sem jo jaz lahko imela pri sebi v postelji (vsi trije ne gremo v posteljo, imava premajhnouser posted image ), da smo sploh kej spali... mala se zbuja drugače na pol ure s kričanjem... sem jo tudi že pustila, pa je kričala in kričala.... tko da to ni pomagalo....

Če jo podojim, se pač pomiri, ampak čez pol ure spet vik in krik... pa tudi ne more se dojit na pol ure....
Če ji dam dudo (še vedno ji jo kdaj poskušam uturit), me prou blesou pogleda in jo plune pol metra daleč.....
Če jo vzamem v naročje mi skoraj z rok pade.... je kar nevarno za zaspano mami ....
Če jo samo božam.... tudi ni učinka.....
uglavnem res upam, da je obdobje in da bo minilo..... Do 20 leta enkrat vem, da bo vse OK user posted image

kar se pa hrane tiče... naša se nič ne slini, boli njo, kdo in kaj je v pričo nje.... ima 4 zobke, torej polno pripravljena na GH, pa nič. Ne odpira ust. Je pa tudi naša sedaj alergična tudi na grah. Zagotovo nič šprican, iz našega vrta... tako da si kar pišem spisek česa ne sme... :(

Ji pa dam hrano tudi kar v roke.... recimo hruško, banano, melono ipd mehko sadje.... pa samo po rokah preklada.... ene dvakrat utakne v usta.... odgrizne pa ponavadi nič ne :(
Za žitne kašice jo briga, če ji dam not moje mleko ali ne.... tko da ŽURKA user posted image

Jaz te skodelice ne prenesem user posted image no, ampak sej mi tamponi tudi ne grejo.... tako da naj te moja izkušnja ne prestraši..... drugače se pa js na morju kar lepo kopam tudi z M. se preoblečem predno grem v vodo in res takoj ko pridem iz vode... (imam že pripravljene gatke in notri vložek...) pa ni bilo nikoli nič "neprijetnega"

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Novembrčki 2013
19.6.2014 15:42:08   
mala zirafa
Kaj pa te je konkretno motilo pri tej skodelici?brala sem pretežno pohvale, najde se pa tudi nekaj kontra postov.Moram it

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Novembrčki 2013
20.6.2014 20:13:24   
spela10
živjo punce,
evo se spet uspem malo javiti po dolgem času :)
Lepo rastemo in napredujemo, vsaj po mojih merjenjih, tiste taprave bodo pa pri 9. mesecu ko imava spet posvetovalnico.
Pridno se tudi puzamo po trebuščku in sedimo (se sama usede), plazenje po vseh štirih nam pa še ne gre.
Gosta hrana - tukaj na sreco nimamo težav, je pridna gurmanka. Ima že 5 obrokov, se pa še vedno doji vmes, ampak vidim da je bolj crkljanje, me pa ne moti. Kolikokrat se pa doji je pa odvisno koliko časa sva doma, ker zunaj po dojenju ni potrebe, je drugih stvari preveč zanimivih.
Spanje - tu smo pa katastrofa. Zbuja se vsak dan drugače. Do zdej je bila najboljša noč ko je spala do 4h z dvema prebujanjema (ampak je dobila samo dudo), na žalos so take noči bolj redkost. Večinoma okoli 1h ponoči zahteva crkljanje in ker je mami takrat preveč zaspana jo vzame k sebi in niti ne ve ali se potem doji ali zaspi z dudo nazaj.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Novembrčki 2013
20.6.2014 20:34:26   
spela10
Mala žirafa glede lunetke sem bila jes zelo zadovoljna z njo. Tudi s kopanjem nisem imela nobenih težav, je pa res da je trajalo cca 3 mesece da sem se zverzirala z vstavljanjem (pri 17ih letih, lahko da mi je tudi mladost povzročala težave in nespretnost user posted image ). Tudi sama sem imela na začetku malo pomislekov glede vsega skupaj, pa kako to menjavat in vse, ampak res ni tako grozno kot se zdi. večinoma sem si menjala samo zjutraj in zvečer, v primeru res močne menstruacije pa še 1x vmes.
NenaLena - ne sekiraj se glede razvoja, ko bo pripravljena bo že osvojila. Naša se pri 6 mesecih še niti obračala ni, ji je uspelo, če se je potrudila, ampak njej se ni dalo, raje je kričala. Šele ko se je začela puzati po trebuščku je osvojila obračanje. Se pa pediatrinja ni nič obremenjevala s tem, je rekla da ko bo želela in pripravljena bo že osvojila, tako da se jes ne bi nič sekirala.
Dopust - letos ga bomo žal samo okusili kot podaljšan vikend na morju. Edino če nam uspe kaj ugodnega dobiti preko last minute.
Uzivajte, kmalu bo konec porodniške.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Novembrčki 2013
3.7.2014 12:44:45   
*zvezdica zaspanka*
živjo mamice, kako ste kaj?

najprej imam eno vprašanje za vas: kaj dajete svojim malčkom za pop. malico?
najin urnik/jedilnik je tak: ob 8h se za zajtrk podoji, okrog 10h sadje, okrog 12-13h kosilo, ponavadi se okrog 14h malo podoji, potem pa med 15h in 16h sem ji sedaj začela dajati pop. malico - sadje s piškotom, kompot (mleka, jogurtov ipd. zaenkrat še ne smeva), ob 18h večerja - kašica (prosena, riževa, ovsena, gres) s sadjem. pred spanjem se še enkrat podoji.
malce mi zmanjkuje idej, saj bi ji rada dala bolj raznovrstno hrano (če dam recimo za dop. malico banano, potem dam zvečer h kaši jabolko s suhim sadjem in obratno). je večinoma vse, kar je primerno za njeno starost, razen pač jajc, mleka in raznih alergenih hranil (npr. breskve, jagode, paradižnik, konzervirane zadeve ipd.). torej, kakšna dobra ideja?

drugače smo po starem. bili smo 1 teden na morju. za moje pojme smo imeli idealno vreme - temperatura do 30c, voda sicer malce hladnejša, ampak nas ni ustavilo, da smo se malo namočili in zaplavali. mala je navdušeno uživala v čofotanju, no zadnji dan, ko se je pa res zagrelo, sem jo dala pa v obroč in sva malce poplavali. čeprav sem imela malce težav sama sebi ustvarjat rutino in se hkrati sprostit, pa smo se vseeno imeli fino. po enem tednu smo pa veseli, da smo spet doma user posted image pred odhodom je dobila prvi zobek. razen dveh prejokanih noči, ni bilo posebnosti, no na morju pa ena prejokana noč in sedaj je pokukal še ta drugi zobek. deremo se ba-ba in pa-pa, kobacamo, sedimo in se nerodno dvigamo ob opori, buške so user posted image razvojne težave pa smo zgleda prerasli, tako da se hodiva samo še kazat, kako napredujeva (no, trkam na les, zaenkrat) user posted image

aja, kako ste kaj z menstrami? sploh tiste, ki še dojite ... ste že dobile prvo po porodu? meni se je nekaj kazalo (zelo kratka krvavitev in m krči), pa potem ni bilo nič in me sedaj kar malo skrbi, tako da grem do ginekologinje, da vidiva, kaj se paca user posted image upam, da nič hujšega ...

pišite kaj in uživajte na sončku (ali pod klimami user posted image ).

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Novembrčki 2013
7.7.2014 20:44:06   
spela10
živjo punce!
Glede hranjenja imamo tudi mi podobno. Zjutraj dojenje, potem okoli 9h- 10h sadje (banana, jabolko, marelica, hruška... oz. kar imamo doma), ob ene 12h - 13h kosilo (kar imamo mi, samo malo manj zacinjeno) potem spet dojenje vmes, popoldanska malica je potem kakšen puding, skutka, jogurt, in zvecer se kaj z mlekom (navadni kosmici zdrobljeni, gres, polenta, kruh, kasica) in dojenje pred spanjem.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Novembrčki 2013
15.8.2014 19:43:42   
alin10
Pozdravljene po dolgem času!
Se kar pozna da so dopusti, se je aktivnost kar zmanjšala. Pa saj je tako prav, treba še uživat malo.
Prosila bi pa za nasvet:
pred spanjem sva ponavadi pojedle flašo in spale do cca. 2.00, potem sva se še dojile. Kak teden nazaj pa se je naša gospodična odločila, da flaše več ne bo jedla. Pa smo zamenjali cucelj, pa flaško, pa hrano, pa nič ne pomaga. Zdaj jo pač nahranim na žlico, potem pa se dojima vmes ponoči - še vedno.
Ima mogoče katera podobne izkušnje in kakšno rešitev?

Lp

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Novembrčki 2013
17.8.2014 19:46:27   
marelcaspelca
alin10, nasveta res nimam, na žalost user posted image .
Pa te dejanska situacija moti? Mislim, a zaradi tega ponoči slabše spi, se prej zbuja? Se niti dojiti noče zvečer? Ker drugače lahko samo, da ne potrebuje in če lepo zaspi, je mogoče opustila večerno flaško? ja, res, pravijo da otroci potrebujejo....tralala... ampak če pač njej ne paše?

No, da dam en update še za mojo malo Julijo....
Pri devetih mesecih ima 6 zobkov, 70centimetrov in 8030 gramčkov :)
Naše alergije se stopnjujejo, otroške hrane se seveda niti dotaknili nismo... Sedaj je začela jesti, sicer malo, ampak poje sama z rokico nekaj koščkov paradižnika, makarončke, riž, paradižnikovo omakico in gres... to so tiste stvari, ki jih zares nekaj poje, ampak še vedno ne dovolj.. by book. Ampak briga mene, če ona ni tečna in lačna, je meni to zadost. Še vedno bolš, kot pa da bi jedla samo spasirano hrano... no, to je pri nas itq neizvedljivo, ker žlice videti ne moreuser posted image

Kar pa se sadja tiče, je lahko samo iz Kalčka (to trgovino pač pri nas imamo) ali pa iz vrta mojih staršev. Jaz vam povem, da merkator, špar, hofer, lidl in eleclerc bio in eko zadeve so za en drek... naša še vedno dobi izpuščaje! No, pa zelenjava tudi, vsa zelenjava ki se ne kuha in trenutno tudi greh, cvetača, brokoli.... četudi skuhano... so izpuščaji po obrazu v roku ene ure... seveda spet, če je iz trgovine (jaz krivim dejstvo, da je špricano). No, do alergologa smo prišli, vendar prepozno, da bi mi lahko podaljšali porodniško zaradi alergij... Ker zadeva je tudi v tem, da je po rokah takoj šekasta če se plazi po tleh kje drugje kot doma, na sumu imam čistila.... kako bo v vrtcu nimam pojma, za varstvo pri nas doma pa nimamo financ trenutno, na žalost.

Mi je pa tako lepo trenutnio, ker se je začela "odzivat", se igret z mano, me objemat, da "papa" kadar kdo odhaja, pošlje lupčka :) Ne vem, slišalo se bo grdo, ampak meni je bilo obdobje, ko je bila samo štručka, težko, mučila me je depresija, bilo je naporno, nisem videla smisla... sedaj mi pa vse trojno vrne, vsak nasmeh je poplačan, sedaj je tudi meni lažje, imam več veselja. Še sploh pa to poletje, sonce in igra na prostem... naša je najrajš kar na dvorišču in premetava kamenčke.... user posted image

No, nama še ni uspelo ponovno zanosit, sem pa intenzivno začela odstavljati malčico... :) sedaj imam res samo še minimalno mleka, mala pa se tudi ponoči doji samo še 2-3 krat, tako da bom tudi nočno dojenje kmalu zamenjala za flaško in potem upam, da se bo kaj začelo dogajat tudi v mojem trebuhu. Je že katera ponovno srečka nosečka?

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Novembrčki 2013
18.8.2014 23:22:28   
mala zirafa
lepo pozdravljene vse skupaj.Res se čuti da je še dopustniški čas. Naj povem da smo se imeli zelo lepo, en mesec na Hrvaškem, sem pa res izkoristila letos.imamo vikend. Mali je ful užival, ravno je začel sedet bolj stabilno.Sedaj pa mi že laufa po hiši po štirih, ko pa stoji ob kavču tudi spretno hodi.Neverjetno kako hitro napredujejo.
Je zelooo hud za jest, je vse, kar se mu da.Kar ne morem verjet, ker hči je bila bolj zahtevna.Ima blizu 9 kg, nič zobk, nosi pa obleke za 1 leto do let in pol. nisem ga še izmerila.
Jemo pa tako :okoli 7.00h žitna kaša po flaši, ob 9-9.30 cela banana in par žlic nav. jogurta, kosilo, kar jemo mi, pretlačeno,
okoli 14-15 sadna skuta, jpgurt, kaj od tega,16.30-17 kruh in domač paradajz + malček pesta za okus ali kruh in maslo ali podobno, ob 18.00 polenta, gres..., ob 21.00 (ne vedno)mleko in kaša ali mleko s plasmon piškoti. Pa alergija mu je izzvenela, neverjetno.sicer pa ima še samo včasih kak flekec.danes sem mu dala mango in zgleda da mu je škodil.
Kakamo pa temu primerno po 3x na dan pa ne malo user posted image

Špela10, lunetko sem preizkusila, a mi je puščala, je šlo vse mimo na žalost. vseeno sem jo upor. z vložkom hkrati pa potem na kopanju, ko je bla M bolj šibka. Ne vem kaj delam narobe, potem je nisem več rabila.Če mi ne bi puščala, bi bla to enkratna stvar zame.Mogoče pa sem toliko raztegnjena še od poroda?
počasi zaključujem, uživajte, pa se pišemo.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Novembrčki 2013
30.8.2014 20:46:18   
spela10
živjo punce, kako ste kaj?
Se že kaj pripravljate na vrtec in službo?
Naša gre konec septembra na uvajanje, jaz pa upam da čimprej službo dobim.
Zobkov še vedno nimamo, bo verjetno tako kot pri starejši, ki jih je dobila šele pri 1 letu.
Še vedno se dojiva, čeprav sem ji čez dan začela kar ukinjat, ker se je samo pred spanjem crkljala, se mi zdi da je čas da se nauči brez tega zaspati, da ne bo v vrtcu potem šok.
Je pa prava navihanka in kot ena energijska bombica. Živahna, da je kar veselje, ko pa se razjezi, pa kar meče stvari in razbija. Bo še veselo, ko bo obdobje trmarjenja :)

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Novembrčki 2013
1.9.2014 9:46:35   
*zvezdica zaspanka*
živjo mamice,

uh, saj ne morem verjeti, da je september že tu, kam čas beži. še dober mesec in konec porodniške ... ja, naša malčica gre sredi oktobra v vrtec, jaz pa na lov za službo. po eni strani se veselim spremembe, mislim, da se bo v vrtcu super imela (je ful družabna dečva user posted image ), jaz pa tudi bom malce spremenila okolje (včasih se počutim kar malce zdolgočaseno - ves čas "doma" ... čeprav se imava z malo super fino) ... no, po drugi strani pa si kar predstavljam, kaj vse bom zamujala, ko ne bova skupaj in me že sedaj stiska. ampak hočeš nočeš, tako mora iti naprej. na posvetovalnici pri 9m je imela 71cm in skoraj 8kg, no sedaj imava pa naslednjo čez 14 dni, da dobiva še potrdilo za vrtec. z razvojno in fizioterapijo sva načeloma zaključili - baje da, kljub temu da za kakšen mesec prehiteva, super vse obvlada user posted image sedaj se počasi pričenja premikati ob pohištvu, je pa že zelo stabilna. včasih jo zalotim kako se poskuša spustiti in potem pade na rit. ampak vseeno poskusi ponovno ... ravno včeraj je z veliko joka pokukal ven 4. zobek. do sedaj nismo imeli posebnih težav (tu in tam kakšno neprespano noč, preden je pokukal zobek), tale je bil pa tečen, boleč, krvav, oh in sploh ... tako da sem ji sedaj par dni mazala s calgelom. mislim, da je zmehčal dlesen in je potem zobek (ki smo ga gledali vsaj kakšen teden), hitro pokukal ven. dojiva se večinoma samo še pred spanjem in 2x ponoči (odstavljala se je počasi, sama; če sem hotela kaj pospešiti, se je uprla in sva morali hitro nazaj uvesti obrok), ostali obroki so gosti, sicer včasih poje več, včasih pa tako minimalno, da se prav čudim, kako ni lačna - ampak ni, ker je čisto zadovoljna. težavo imava edino, da ne more mirovati za mizo user posted image par žlic že, potem pa začne plezati po stolu, mizi, se obračati. najprej sem bila čisto v stresu, kako jo pripraviti, da bo jedla, sedaj jo dam pa na tla in prikobaca nazaj, da bi še user posted image ful je živahna in samosvoja, če ne slediš njenemu ritmu, se kar hitro upre, tako da jo včasih že vnaprej umirjan, da potem kakšno stvar speljeva. prejšnji mesec sva začeli uvajati skuto, jogurte in sir in bom hitro potrkala - zaenkrat ni reakcije ... tako da sedaj nameravam poskusiti še rumenjak. nvm, bomo videli ... je pa včeraj prvič dobila domačo breskev in danes ima suhe fleke po pregibih, joj ... na morje nam je uspelo letos priti kar 3x - kljub nevročemu vremenu, smo vsi trije zelo uživali v čofotanju. včasih sva jo komaj spravila iz vode user posted image

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Novembrčki 2013
1.9.2014 10:20:00   
spela10
enako težavo pri hranjenju imamo tudi mi *zvezdica zaspanka*. Sedi lahko samo kaksno minutko, dve pri miru, potem pa se zacne obracati in plezati po mizi... Sem se nekaj casa mucila in z zlico lovila njena usta, probavali vse možne načine, da smo jo toliko zamotili, da je pojedla do konca, ceprav smo jo v tem primeru napitali kot purana, ekspresno :)
samo kmalu so vse te naše fore postale nezanimive in sem začela tako delati kot pri vam. Jo dam na tla in potem že sama pride nazaj, in jo spet posedim v stolček. Ampak prve 2-3 dni, je bilo to 50_x_ pri vsakem obroku, no zdaj je pa že bolje, nam je uspelo danes zajtrk pojesti brez težav. :)
user posted image

< Sporočilo je popravil spela10 -- 1.9.2014 10:22:40 >

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Novembrčki 2013
25.9.2014 11:05:15   
spela10
živjo punce, kako ste kaj?
Kako kaj uzivate zadnje dni porodniske?
Naša gre jutri prvič v vrtec, po eni strani komaj čakam, da bom imela malo časa zase in za iskanje službe, po drugi strani mi je pa kar hudo.
Prejšnji teden smo dobii prva dva zobka, končno :)
Včeraj pa smo naredili prve samostojne korake, je prehodila celo dnevno sobo, tako da je mami čist ponosna :)
Uživajte!

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 18 [19] 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 18 [19] 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?