|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
30.11.2013 13:55:40   
tintin
jaz jem vse, razen napenjalnih zadev...zelje, fižol....

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Novembrčki 2013
1.12.2013 7:54:32   
mala zirafa
Jaz bi tako rada jedla še kaj drugega, pa si enostavno ne upam.Sedaj smo na kapljicah in kar pomagajo.Se mi je začel prej zvijat in sem mu jih takoj dala, zdej pa spi kot angelček.
Bojim se mandarin, pa imamo domače, pa pomaranč, kivijev...Na domač motovilec sem pristala, pa itak joče al jem al ne jem.Kaj jeste od. oreščkov, če jih?Jaz tu pa tam kak lešnik.
Ste že kaj šli z avtom na daljšo pot?Gre katera na sneg pozimi oz. na počitnice?

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Novembrčki 2013
1.12.2013 9:19:16   
tintin
mogoče probaj kak krhelj mandarine dopoldan, ne pretiravat...kak krhelj pa ne more škodit. Oreščke sem do sedaj jaz jedla pistacije in arašide (v lupini), malo seveda, je bilo kar ok.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Novembrčki 2013
1.12.2013 11:23:35   
*zvezdica zaspanka*
ja, tako kot je tintin napisala, jaz sem z mandarinami tako začela po nasvetu babce - 1. dan 1 krhelj, 2. dan pol mandarine, sedaj pa jih normalno jem, ker ni bilo neke hude reakcije (isto sem naredila s čokolado, medom in pršutom oz. lahko z poskusiš z vso drugo hrano). po nesreči sem jedla tudi pecivo z orehom in lešniki, pa na srečo ni bilo naslednji dan nič hudega. na problem se naletela le, ko sem jedla solatni krožnik (zgleda je bil miks fižola, koruze, solate, kisa ... malce preveč). kar se tiče krčkov, so nam v šoli za starše razložili, da je dojenčkovo črevesje prej sterilno, potem si liže prste, okuša predmete, pa s hrano začneš uvažati mikrobe in tujke in vse ostalo kar gre zraven. zaradi nerazvitega in nepripravljenega črevesja imajo otroci krčke in sploh ni pomembno kaj ješ, ker jih bo vseeno imel - to je del razvoja. fižol recimo je zelo priporočljiv (seveda v mejah zdrave prehrane), ker vsebuje veliko hranilnih snovi, ki so potrebne za kakovostno mleko oz. da otrok preko mleka dobi tudi te. tako da, mala zirafa kar pogumno, probaj, otroku tako omogočaš, da že sedaj spozna raznovrstne okuse, s katerimi se bo srečeval tudi potem in mu bodo že znani user posted image

drugače je pa pri nas danes tako lep sonček, da smo se odločili, da po kosilu šibnemo na en izlet, komaj čakam user posted image

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 1.12.2013 11:25:23 >

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Novembrčki 2013
1.12.2013 16:07:57   
marelcaspelca
Jaz pa mislim, da naši mleko ne odgovarja :(
Po eni strani sem vesela, da vem kaj je, samo, a mora biti ravno mleko????????user posted image

Učeraj jo je zvijalo pol manj, ponoči pa mi je spet spala kot angelček. Tudi danes dopoldne je bila zelo mirna, malo mi pojoka sedajle popoldan, ampak ne toliko kot prejšnji teden.... Jaz sem pa popila več kot liter mleka na dan in še ostale mlečne izdelke user posted image

Upam, da se bo sedaj vse umirilo in da bom jaz malo boljše volje, ko pride mož domov jutri iz službe... v petek sem bila kot ubita :/

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Novembrčki 2013
1.12.2013 16:10:49   
marelcaspelca
Aja punce, kako je pa z vašimi hormoni?
Mene je prvi teden zelo matralo, pa konec tega delovnega tedna tudi, zgleda je malo utrujenost pripomogla....

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Novembrčki 2013
2.12.2013 13:45:59   
*zvezdica zaspanka*
user posted image


25.10.
spela10 user posted image Viktorija
*zvezdica zaspanka* user posted image Zoja

29.10.
slavica86

30.10.
ni_ka21 user posted image Lucija

1.11.
NenaLena user posted image Lili Hana

7.11.
mala zirafa user posted image Robert
marelcaspelca user posted image Julija

9.11.
november2010 user posted image Gabriel

12.11.
Danijeladejan user posted image Alja

16.11.
matkurja

18.11.
iris1978 user posted image Adrian

19.11.
tintin user posted image Ajda

21.11.
stračatela user posted image Inaja

25.11.
the seven user posted image Jaka
marves user posted image Teodor

28.11.
reza1 user posted image Živa




hehe, evo naše novembrčke, kar nekaj se nas je nabralo user posted image user posted image ps: glede na to, kakšna imena se zadnje čase pojavljajo, so, vsaj meni, imena naših malčkov zelo všeč - preprosta, všečna, domača user posted image

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Novembrčki 2013
2.12.2013 14:37:08   
Anonimen
Čao babuške,

Na hitrco se javljam, ker potem z Lili hitiva po starejšo v vrtec. Je kar postopek, da jo ujamem pravi čas glede na hranjenje, jo oblečem, dam kot medveda v jajčko user posted image in greva. Obvezno imam s sabo eno flaško hrane, ker si ne predstavljam, kako bi bilo, da bi hotela jesti, jaz pa ne bi imela hrane. Bi najbrž prebudila cel vrtec user posted image . Ne smem pa iti prehitro po hranjenju, ker potem mi preveč poliva. Itak imamo s polivanjem kar težave, se mi zdi, da skoraj po vsakem obroku nekaj polije, pa že več ne vem, ali je to zato, ker ima glavico prenizko ali previsoko, saj se mi zdi, da polije ne glede na položaj telesa user posted image . Vem, da je po hranjenju ne smem previjati ali preveč premikati, saj bo takrat zagotovo polila, toda poliva tudi, ko je čisto na miru. Kakšnih trikrat mi je tudi že bruhnila v loku in to kar iz ljubega miru, ko je na miru na pol pokončno ležala user posted image . Nekako mi je logično, da mora biti glavica višje od trebuščka, da ne bo polivala, toda očitno tudi to ni dovolj. Se potem že sprašujem, ali ji morda ne paše kravje mleko, ali pa se je preveč najedla in gre ven višek user posted image . Kakšne pa so vaše izkušnje s polivanjem?

Mi gremo ven v povprečju vsak drugi ali tretji dan vsaj za 15 minut, če je le sonček, da dobi malo D vitamina in je na svežem zraku. Čeprav priznam, da ob tem mrazu me kar vse mine, bi najraje bila celo zimo kar lepo na toplem kot medo v brlogu user posted image . Liliki zelo paše sprehod, v vozičku takoj zaspi. Pa tudi z avtom smo se sedaj že dvakrat peljali in jo že zvok motorja uspava user posted image . Podobno deluje fen, pa pralni stroj, tako da so kar multiuporabni ti stroji user posted image . Se spomnim, kako smo pri starejši hodili na "en krog" še pred enim letom, ko je bil čas za popoldanski spanec, pa nikakor ni hotela zaspati, v avtu pa takoj user posted image . Z dojenčico se sicer nismo ponoči vozili naokrog, toda če drugo ne bi pomagalo in bi mi otrok neutolažljivo jokal, bi zagotovo poskusili tudi to user posted image . Nimaš kaj, kaj vse naredimo za svoje male pikice, samo da so srečni in ne jokajo user posted image .

krčki - Mislim, da jih mi (še) nimamo, vsaj ne v močni obliki, čeprav prdkamo kar pridno user posted image . Sva z možem ugotovila, da vsakič, ko joka in je nošenje ne pomiri, je lačna. Pa četudi je jedla pred eno uro ali celo pol ure. Predvsem zvečer si kot da dela neke zaloge za ponoči in hoče jesti zelo pogosto, potem pa zato lepo spi, tako da jemo okrog 21h, potem pa okrog 1h in potem šele ob 5h zjutraj. Včasih se še enkrat vmes zbudi, toda zdi se mi, da nekako že ima svoj ritem, saj se je že začela zbujati ob zelo podobnih urah. Je pa res, da včasih izpljune cucelj in izteguje nogice, ko joka, in to bi naj kar bili krčki oziroma vetrovi. Toda to ponavadi hitro mine, jo je pa treba obvezno nositi user posted image . Smo se ravno prejšnjič hecali na obisku, da imajo očitno dojenčki nek vgrajen višinomer, saj ni šans, da sediš, treba je stati in jih nositi user posted image user posted image user posted image .

spanje ponoči - Naša punčica najlepše spi v najini postelji, zato je kar večinoma noči pri nama - ali poleg mene na mojem vzglavniku, da se dotikava z lički (to ima zelo rada user posted image ) ali pa med nama, toda ji moram preden zaspi dati svojo roko, da se z ustnicami dotika moje kože. Včasih nama kakšno rundo uspe jo spečo dati v njeno posteljico in celo lepo spi, toda je že kar skužila, da je pri mamici in očiju lepše in začne hitro "mrduliti", tako da potem hitro pristane pri nama, da imava kaj od noči user posted image . Prva je do 8. meseca ves čas spala v svoji posteljici, Lili pa je že od začetka spala nemirno v svoji posteljici, pri nama pa kot polhek. Očitno so otroci res različni. Seveda se zgodi tudi, da zvečer hoče starejša k nama, tako da smo zaspali tudi že v 4, čeprav je to kar naporno, tako da jo mož takoj, ko zaspi, odnese v njeno sobico, da v miru spi ona in mi. V glavnem, trenutno nama je z možem najpomembneje, da je čim bolj mirna noč, zato Lili z veseljem dava med naju, da čim več odspiva, upam pa, da navajanje na svojo posteljico potem ne bo težavno. Se bomo že nekako znašli user posted image .

Moram pohiteti, pa zvečer ali jutri več user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Novembrčki 2013
3.12.2013 13:47:48   
marves
evo se še jaz oglasim user posted image mi se pridno cartamo doma, včeraj smo šli prvič malo ven user posted image včeraj je bila tudi patronažna prvič pri meni, je rekla da se lepo redimo in da je vse uredu. popek je tudi že odpadel v petek, imeli smo malo krčkov pa smo kupili kapljice iz lekarne deteljica in so ful dobre saj res pomagajo.. Teodor je drugače ful priden, čeprov se mi zdi da je nekam veliko pokonci za tako majhnega... spi 3-4 ure in je nato 2-3 ure pokonci.. me pa ful bradavice bolijo ko se prisesa, do kdaj naj bi to trajalo? pa tudi krčenje maternice še vedno boli ampak saj bo kmalu mimo... tudi šivi me vsak dan manj bolijo... očka pridno skrbi za naju da ga moram kar nagnat spat če ne nič ne spi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Novembrčki 2013
3.12.2013 13:48:17   
Anonimen
Evo mene opet user posted image ,

čiščenje popka - pri prvi smo čistili z alkoholom, sedaj v drugo sem dobila navodila, da samo s fiziološko in se ji je popek zelo hitro posušil. Očitno je res več filozofij user posted image .

*zvezdica zaspanka* - očitno sva že dve zaspanki, saj tudi jaz prakticiram to "dolgo jutro" user posted image . Glede na to, da ponoči ne spimo normalno, mislim da je tako edino prav user posted image . Je pa res, da mi potem včasih še na sprehod ne znese, ker preden sebe uredim, ta malo, pa malo pospravim, kaj pojem, je ura že pol tri in morava po starejšo v vrtec. Imam tudi jaz velike načrte jutranjega vstajanja, pa si vsako jutro premislim user posted image . Pa hvala za tolažbo glede spanja, ker se ne spomnim več, kako je bilo s starejšo in ko sem brala na ringaraji, da bi naj enomesečni dojenčki že bili čez dan kar nekaj časa budni, sem se malo zasekirala, saj Lili zaspi že med hranjenjem, tako da je budna samo, ko jo previjem, ko kaka ali jo skopam, drugače pa ji kar vleče učke skupaj, ko da ni še nič spala user posted image . To ima ziher po mamici user posted image .

marelcaspelca - Pri nama je isto, mojemu ni težko opravljati gospodinjskih opravil, samo na nekatere pa ga je kar treba spomniti, se mu nekako ne da čistiti kopalnice user posted image . Pa tudi otroško sobo od starejše pospravi malo po svoje, da potem obe iščeva igrače user posted image , toda pravijo, da je važen trud user posted image .

stračatela - Čestitke za Inajo user posted image . To ime pa sem prvič slišala, lepo je user posted image . Držim pesti, da vama uspe dojenje, pa super za mami, ki tako pridno pomaga user posted image .

mala zirafa - Super, da je mastitis mimo user posted image . Glede kolik težko pomagam, ker imamo punčke, ki jih očitno res manj mučijo. Sem sama razmišljala, da morda ne gre za to, da bi jih manj mučile, ampak da je to že dokaz, da imajo moški nižji prag bolečine, zato fantke razvoj črevesne flore bolj boli. Držim pesti, da najdete rešitev in bo čim manj joka user posted image . Jaz tudi čakam, da bom lahko oblekla stare hlače, se mi tudi zdi, da sem ista čez boke in rit, pa hlač vseeno ne spravim gor user posted image . Prvi prvi sem rabila eno leto, da so mi šle kosti na staro mesto, je pa res, da je bil CR, ko je okrevanje daljše. Jaz se veselim, da mine še teh slabih 14 dni in bom lahko šla tečt, pa kakšno orng telovadbo udarim, pa bo user posted image . Itak je treba začeti počasi in brez pretiravanja. Moram preverit tisti tvoj link, samo ne vem, kdaj user posted image .

šivi - Tiste, ki ste bile šivane, ali kaj čutite šive? Mene v določenih pozah ful zateguje, pa ko hodim, včasih čutim celo nožnico, tako da sedaj ne vem, ali je to od šivov ali se še maternični vrat ni čisto zaprl. Me je kar malo strah, da bodo ti občutki ostali, ki nikakor niso prijetni user posted image . Drug teden imam pregled pri G, jo moram vse natančno izprašati, saj me kar malo skrbi.

Spet nekje na sredi končujem, tako leti čas user posted image . Se jutri tipkamo user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Novembrčki 2013
3.12.2013 14:27:27   
spela10
No pa mi je končno uspelo najdit nekaj časa, da se malo oglasim :)
Pikica bo kmalu 6 tednov stara in odlično napreduje. Je kar veliko dela z njo čez dan, ker mala zelo malo spi. Se dojiva in ker je pravi požeruhec se dojiiva na cca 1,5 do 2h, edino ponoči potegne na 3-4h, odvisno koliko moči imam, da jo bodrim skos, da se naje, ker drugače 3krat pocuza in zaspi, jaz pa z njo in takrat bi jedla vsako uro ali pa še prej.
Sva se pa šele ta teden malo vnesle glede dojenja, ker je bila drugače non stop priklopljena, potem pa je mami ugotovila, da tako ne pridemo nikamor in ji dala dudo :)
Glede spanja je tako, da če ima trebušček sit, brez težav spi v svoji posteljici, ki pa je zraven najine, tako da sem takoj zraven, ko se zbudi.
Koliko kilc mi je ostalo, bomo pa videli v cetrtek na pregledu, hlače pa že lahko oblečem :)
Kapljice Plivit D3 sem ji nehala dajat, ker je imela grožne krče po njih, tako da ji zdej dajem AD3 po katerih nima težav :)

Glede čiščenja popka, je odvisno...če je rana odprta je boljši alkohol, ker bolj suši, fiziološka ne izsuši in v tem primeru, če ostane vlažno lahko pride do vnetja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Novembrčki 2013
3.12.2013 14:31:18   
spela10
Glede kolik, je tole kar zanimivo branje
Članek je res dolg, bistvo pa je v mankajočem čertem trimestru (piše na koncu članka)

https://med.over.net/clanek/i14083/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Novembrčki 2013
3.12.2013 19:19:11   
Danijeladejan
Evo še mene malo.Pišem iz tel tak da če mi kaki šumnik pobegne,brez zamere:-) Mi smo pridni,rastemo,pridno papamo,spimo...Prav srečna sem da je tak.Malo jo krči matrajo,pa tu in tam malo polije.Drugače pa jaz jem vse,sicer v mejah pa teh napenjalnih zadev res ne jem.Čišča še traja,kak pa je pri vam?Ja meni se tud zdi da čutim en šiv občasno če nekaj časa čudno sedim.Groza me je ko samo pomislim da me je eno uro šival pa končal,pol pa mi še reko da more še dva posamezna šiva naret,da nemore tak pustit.Bog ve kak to vse skupaj zgleda pa kolk je blo vseh šivov.
Drugače pa so se mi bradavice lepo zacelile tak da je zdaj ok.Sicer se midve dojima z nastavkom ker mam tak vdrte bradavice da nemore prav zagrabit pa je nocem mučit s tem.
Povejte mi v kakem položaju se dojite?Midve še vedno najraje leže,ker ona lepo zaaja,morema pa se navadit tud sede ker ko boma kam šle nemorema ravno ležat tam.Samo sem nekak nerodna se mi zdi :-(
Joooj povejte mi,se vaši že kaj smejijo?Naša se je najprej v sanjah,zdaj pa se tud budna ko se z njo kaj pogovarjam pa zraven grimase pokam :-) Prav z glasom se nasmeji :-)
Uživajte pa se tipkamo!

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Novembrčki 2013
3.12.2013 21:29:27   
*zvezdica zaspanka*
nenalena, jaz šivov sicer ne čutim več, sem bila prav presenečena, da so se tako hitro zacelili. mogoče me tu in tam zaskeli v nožnici. pregled imam v ponedeljek in me je kar malce strah, kot da imam neko fobijo pred tem, da bi mi nekdo "šaril" tam doli user posted image tiste, ki ste že prej rodile, kakšni so občutki pri prvem pregledu, spolnem odnosu idp.?

danijeladejan, veš da sem tole glede čišče tudi jaz danes nameravala vprašati :D moja je sicer minimalna, pretežno rjava, včasih že brezbarvna, ampak potem se pa včasih prikaže tudi svetlo rdeča. a je to normalno? v petek bo 6 tednov. sicer sem ponekod zasledila, da lahko čišča traja tudi do 10 tednov, pa vendar je bilo vedno rečeno, da načeloma traja 6 tednov.
medve se večinoma dojiva tudi leže. zadnjič pri zdravniku mi je bila na voljo postelja, tako da zaenkrat še nisva imeli prakse s sedenjem v javnosti. imam pa doma tudi naslanjač in blazino za dojenje, vendar se mi zdi, da bolj zadovoljno je leže.
nasmiha se že nekaj časa, ampak mislim, da je to še precej nezavedno, še čakam tisti pravi smeh. je pa zadnje dni precej bolj živahna, se pogovarja, z velikimi očmi opazuje stvari, ljudi, barve in vzorce (ne morem verjet, kako jo pritegnejo temne pike na belem povštru - mirno se zamoti z opazovanjem, jaz pa mislim, da je zaspala user posted image ) in se tudi zadovoljno nasmiha ali nezadovoljno pači user posted image

marves, imela sem kar nekaj težav z bradavicami in razložili so mi takole: če boli na začetku in se potem dojenje nadaljuje neboleče, potem je vse ok, le bradavice se morajo utrditi (lahko mažeš z lanolinom); če te tudi med dojenjem špika in peče ter so bradavice rdeče, po kolobarju majhne bele pikice, imaš verjetno glivice; če imaš razpoke zelo pomaga, da si stisneš malo svojega mleka in posušiš na zraku. no, jaz sem jih imela zelo zelo v slabem stanju in so mi še najbolj pomagale aquaflo gelne blazinice, ki se jih kupi v sanolaborju (imajo neko učinkovino, ki celi, omili bolečino in hkrati varuje pred glivicam), so pa precej drage (1 je 8€ user posted image ). vedno ko sem jo pristavila, me je uhhh bolelo, zato sva se dojili z nastavki, ki so mislim, da predvsem miselno, omilili bolečino. no sedaj počasi ukinjava nastavke in nama gre zaenkrat super user posted image

marelcaspelca, hm, hormončki user posted image včasih pride dan, ko se mi zdi, da mi malce nagajajo, ampak nisem pa imela nekega hudega "zloma" po porodu user posted image

joj, pri nas tudi vseskozi dogaja in vseskozi se pojavljajo kakšni problemčki. ravno med vikendom smo ugotovili, da ima zoja kilo user posted image wtf?! in moramo na operacijo. sicer nič življenjsko ogrožujočega zaenkrat in je super, da smo ugotovili in hitro reagirali, da bodo čimprej to uredili, ampak mene kar stiska. saj vem, da se mala čez nekaj let ne bo spominjala tega. meni se pa po mislih podijo predstave o operaciji in vprašanja, kako se bo počutila, ali bo kaj vplivalo nanjo ipd. ima katera izkušnje s tem?
drugače pa spi še vedno občasno v svoji posteljici, no, občasno pa pri nama, ampak mislim, da nam je kar vsem trem tako všeč, ker se zadovoljno stiskamo drug k drugemu user posted image danes zjutraj, ko sem vstala, sta se z očkom tako srčkano stiskala, ko sem prišla nazaj, je bil očka že na drugi strani postelje, zoja pa je svojo ročico stegovala proti njemu. neverjetno ji pašejo dotiki, jo zelo pomirijo.

iii, še malo pa bo miklavž user posted image ste mu poslale kakšno željo?

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 3.12.2013 21:32:06 >

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Novembrčki 2013
4.12.2013 8:57:08   
tintin
Se na hitro oglasim še jaz...
hormoni - jep, včasih me mal vržejo, ampak v smislu preutrujenosti od vsega dogajanja...so le trije vrabčki doma in včasih se vsega preveč nabere in imaš kak par rok premalo.

popek - stara je 14 dni, se še rosi, pucamo z alkoholom.

šivi - imela 1 al 2 lepotna šiva (vedno se malo strgam na istem mestu), nič ne boli, ne čutim sploh. sem čutila po parih dneh po porodu, me je malo zategovalo, amapk zdaj je bp. tudi vidi se skoraj nič.

čišča - po 2 tednih še vedno občasno krvava, sicer rjavkasta, ni je veliko, samo ko dojim se malo več pocedi.

kila - imel moj najstarješi, operirali lani pri 5 letih...vmes je izginila za dve leti in se spet pojavila...samo pri punčkah mislim, da operirajo prej, da se ne vklešči jajčnik v odprtino...

kapljice - dajemo avstrijske Oleovit d3 na oljni bazi, so lažje prebavljive kot Plivit d3...

bradavice - super je mazilo Garmastan (lekarna), zelo dobro poceli, ga je pa treba spirat pred dojenjem...sicer sem jaz za ta hude ragade prakticirala hrastovo lubje (poparek) - obkladek in ko se je posušilo na ranico bepanten plus (za rane, ki ga je potem treba sprat).

sprehodi - še nismo šli, bomo šli čez kak dan, dva.

dojenje - naša se lepo doji, čez dan na kaki 2-3 ure, čez noč spi tudi od 21-5h...tko je bilo danes.

duda - sprobali 5 dud, ne mara nobene :S


vsakodnevna opravila - joj, nevem kako mi bo zneslo vse...že če sem sama doma z vsemi 3 mi manjka kak par rok in kaka glava:) ampak sej...naši dojenčki bodo zrastli in bo lažje!

lp vsem!




(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Novembrčki 2013
4.12.2013 8:57:41   
tintin
pa čestitke vsem novim mamicam! Aja, glede imen se pa strinjam - sama lepa imena!user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Novembrčki 2013
4.12.2013 12:17:48   
reza1
Pozdravljene mamice, končno tudi jaz pašem sem user posted image Sem le dočakala ta dan, mala je namreč zamudila 4 dni. Ko zraste, definitivno dobi uro user posted image

Drugače je pa zaenkrat zelo pridna dojenčica, ki veliko spi, tako da tudi jaz lahko dosti počivam, pomaga pa tudi, da je očka doma in nam je lepo. Apetit ma pa tak, da se je v 2 dneh zredila 100g user posted image Mala bi skoz na joški bla, je pa kot da nebi nč cel dan dobila.

Moje počutje je kot rečeno ok, edino šivi me bolijo, če predolgo sedim ali stojim. Jih imam pa znotraj, ampka nimam pojma kolko točno, mislim da ene 8, če sem pravilno štela :) Pa med porodom sem pridelala še 2 zelo boleča zunanja hemoroida, tko da je kar pestro ko se je treba usest.

hormoni - mislim da me nič posebno ne meče, edino vroče mi je pa nonstop, tko da sem poletno napravljeno, in mi je prav čudno, ko poslušam da je minus zunaj in mrzlo. Sploh nimam občutka, da je že december in so prazniki pred vrati...

popek - ravno danes odpadel, tako da se v petek že kopamo, če bo vse ok user posted image

bradavice - so že razpokane in bolijo, ko začne sesat, potem pa nekako steče in ne boli več toliko. Kljub rednemu mazanju z bepanthenom mi nič ne pomaga, tako da je očka trenutno v šopingu v ljubljani, kjer bo nabavil baje "čudežne blazinice" user posted image Sporočim, če bo kaj pomagalo, so pa malček drage, 26€/6kom. Ampka če bojo pomagale, mi ni težko user posted image

dudo imamo pa pri nas samo da se malo potolaži preden zaspi, če je slučajno še budna, potem jo pa tako sama izpljune user posted image

vsakodnevna opravila - so mi trenutno postranskega pomena in nič ne kompliciram. Sicer je očka zelo priden in dosti naredi, tako da tudi tu je plus. Sem mu lih rekla, da bi ga kar doma obdržala, ker zmer prou pride. Še najbolj pa, ko je treba kupček podirat in je mala pri njemu čisto mirna. Še sploh zato, ker se rada okrog nosi pa firbca umes user posted image

kilogrami - trenutno sem še nekje na 3 plus, ampak pomoje bo šlo tole kar hitr dol, če mam pa takega odjemalca user posted image

Toliko na hitro, zdaj se grem pa malo zraven male uležt do kosila - btw:danes kuha očka (=dostava) user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Novembrčki 2013
4.12.2013 14:34:59   
tinika1987
Pozdravljene!
Se vam se jaz pridruzujem... vas ze nekaj casa berem pa mi nikoli ni uspelo kaj napisati user posted image
Nam se je 6.11. pridruzila punca Ilse. Imamo pa ze eno punco Emmo staro 2,5 leti , ki je cisto navdusena nad svojo sestrico.

Ilse je zelo pridna dojencica... ima sicer svoje dneve, ko malenkost bolj tecna (danes je en tak dan, sam trenutno na sreco spi user posted image ). Nama dojenje na zalost ni steklo tako da je na flaski in ni glih velik jedec. Krcev zaenkrat nima pa upam da tako tudi ostane. Nimave se nobenega ritma, kar se tice hranjenja in spanja cez dan... moram pa rec (in zraven trkat na les) da zadnjih nekaj noci spi 6 do 7 ur v kosu. Spi pa v svoji posteljci. Aja pa pred vecernim spanjem jo zavijemo v strucko (swaddling)... sicer se pupa par sekund upira pol pa cisto blazena zaspi v svoji posteljci, ki ji pri najini postelji.

Drugace pa zivimo na Nizozemskem (moj dragi je Nizozemec), tako da tle poteka vecina stvari drugace.
Kopamo se recimo ze od drugega dne... tle glede kopanja in popka ne komplicirajo. Ne priporocajo ciscenja popka z alkoholom ali fiziolosko... ga je treba samo dobro posusit po kopanju.

Hormoni - meni je vsaj enkrat na teden vsega prevec in bi najraje cel dan v postelji prezivela. Pri nas je vsak dan pestro... Ilse hoce biti na rokah, Emma se hoce igrat ali pa ko mora Emma spat, se Ilse zbudi in pol komaj cakam da dragi pride domov, da malo zadiham.

Cisca - se vedno prisotna skoraj 4 tedne po porodu

Evo se je starejsa zbudila iz lepotnega spanca

Lp

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Novembrčki 2013
4.12.2013 15:14:20   
marelcaspelca
Kar se dojenja tiče, sem jaz sede dojila že v porodnišnici, leže nama pač ni odgovarjalo. sem se pač postrani usedla in je bilo malo lažje s šivi...
No, tudi jaz imam še vedno čiščo, ampak zelo malo, rabim uporabljati samo ščitnike perila...
moja je bila včeraj zvečer zelo nemirna, zgleda jo je luna dajala.

Ja no, mi smo se prvič kopali šele včeraj 26ti dan...
popek ji je sicer odpadel že v porodnišnici, ampak očitno se ji ni hitro celel, jaz ne vem... sicer je patronazna rekla, da se ji zelo lepo celi.. samo zakaj je pa potem ni prej že okopala? Kakor koli....

punce, ali vse kopate svoje štručke vsak dan? jaz vam po resnici povem da glede na mojo trenutno utrujenost full ne bi vsega tega procesa izvajala vsak dan... Patronažna mi je sicer zabičala, da to je pa res zdej treba vsak dan kopat :(

(odgovor članu tinika1987)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Novembrčki 2013
4.12.2013 15:51:25   
Danijeladejan
Jaz jo kopam vsak drugi dan,pa tud ce bo na tretji dan bo ok,ce mene vprasas,ker tak kot si rekla,to so velike priprave.Pusti ti patronazno,lahko jo kopas vsak dan ce zelis,lahko dvakrat na teden...tak je meni patronazna rekla.Da si naj naredima tak da bo nama ok.Tiste dneve ko jo ne kopam,jo pa umijem isto kot prej ko se se nismo smeli kopat.uporabljala bom zdravo kmecko pamet pa verjamem da bo tak najbolj prav :-) Eno vprasanje punce,mogoce malo cudno ampak vseeno, kdaj izvesti prvo britje tam spodaj,da nebo kaj narobe?

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Novembrčki 2013
4.12.2013 15:54:09   
*zvezdica zaspanka*
dobrodošla tinika1987 in čestitke za malo ilse user posted image

marelcaspelca, mi se kopamo vsak drugi dan, vsak drugi dan pa jo zvečer umijem.

naša ima dudo, ko jo "rabi" (recimo kadar se dojiva že tako ali tako dolgo, pa potem še kar išče in sesa, ampak dejansko dojko zavrača, takrat pride v poštev duda), jo z veseljem sprejme, ko je "ne rabi" (pa čeprav je recimo tečka), se zmrduje in imamo novo olimpijsko disciplino - pljuvanje dude, ker poleti tudi na drugo stran sobe user posted image najbolj všeč ji je aventova (silikonska, klasična), mam-ovo pa je šele sedaj nekako pogruntala, ampak ji ni najljubša. sem pa včasih kar malce v dilemi - ne bi jo rada preveč navadila na dudo, res pa je, da je že našla rokice in palček in pravijo, da je od dude lažje odvaditi, kot od palčka ...

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Novembrčki 2013
5.12.2013 8:47:29   
marelcaspelca
Jaz sem se že brila.... pomojem je samo fino pazit tam okoli, ko so bili šivi....

Joj, js bi pa rada da vzame dudo,. ko jo zvija... pa ne pomaga nič, nič....
noče dude, nobene. smo probal celo paleto že... :(

no, poj jo bom mirne vesti vsak drugi dan kopala....


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Novembrčki 2013
5.12.2013 9:42:31   
*zvezdica zaspanka*
mamice, rabim en hiter nasvet: a že ima katera temenca? nam so svetovali, da vsako drugo kopanje uporabimo od mustele peneč šampon proti temencem (da ne omenim, da šampon sploh ni poceni) in da naj bi to preprečilo njihov nastanek. pa so vseeno mislim, da nastale. kako se spopasti z njimi?

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Novembrčki 2013
5.12.2013 9:59:48   
tintin
eh mustela je za en drek pa draga:)
namaži glavco z oljem (olivno/mandljevo), daj gor kapco in pol čez dve uri sčesi dol z glavničkom temenca pa laske operi.



(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Novembrčki 2013
5.12.2013 10:01:52   
tintin
aja glede kopanja - pri našem tempu mislim, da bomo kopali 2-3x tedensko, ostalo jo bom pa še naprej umivala kot dosedaj. Vsak dan namakat v banjici se mi zdi tudi iz vidika kože preveč.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?