|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posteljnina in pižamca :)
14.11.2013 21:44:58   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino



Tako se dela Lili- sem vedela, da se je splačalo kregat- nekateri so se že naučili user posted image



Če boš zaradi tega lažje spala, si komot lahko misliš, da si izobrazila (vsaj do higienske minimuma) 1 % higiensko neosveščenega dela RRa......

lahko pa začneš tudi ti v vašem vrtcu ozaveščati, da naj pošiljajo domov higiensko neoporečne otroke, ne pa da deca pridejo domov z umazanimi in raztrganimi hlačami, z umazanijo pod nohti, zamazani okrog ust......začeti je treba na vseh področjih, tudi tam kjer se pojavljajo kritike......

Drugače pa, ti se kregaj kar naprej......si še posebno "zanimiva", ko se razburiš.......user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Posteljnina in pižamca :)
14.11.2013 22:07:35   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

V naše svetu se gre zato, da ni potrebno posebej garati in se potiti, pa so določeni deli telesa vseeno umazani. Govorim predvsem o intimnih predelih,nogah, podpazduhe, za ušesi...


V angleškem dokumentarcu je novinarka skupaj z enim igralcem nekaj tednov preživela brez umivanja ter o tem posnela film.
Mi je ostal v spominu podatek, da je ona ob zaključku projekta imela približno toliko bakterij, za katere so brise vzeli z vseh intimnejših delov teles, kot on na začetku, ko je bil 'sveže čist'.




IZVIRNO SPOROČILO: saragr
No, pa mi je pri drugem otroku babica rekla, da ne smem otroka nikoli zvecer kopat, še posebej ne, če mu umivam lase, oz glavo. Ne spomnem se točno kaj kako, vem samo, da lahko otrok tako preko noči dobi neke krče.

Katero babico misliš - staro mamo ali medicinsko sestro?
Verjetno je to bilo smiselno malo v preteklosti, predvsem verjetno zaradi mokrih las ter nižjih temperatur v spalnih prostorih, kjer je lahko bilo tudi bolj prepišno.
Dandanes, ko lahko otroku popolnoma posušiš lase s sušilnikom (fenom) ter naj večina ima malo drugače zgrajene domove, to verjetno več ne velja.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Posteljnina in pižamca :)
14.11.2013 22:10:00   
metuljčica87
Velika razlika je tudi med umazano in smrdeče. Moj otrok je tudi velikokrat umazan po oblekah, okrog ust, za nohti. Pač ne živi v sterilnem okolju. Se pa pač zato vsako večer pred spanjem stušira. Drugo pa je, da otrok zaudarja, ker že nekaj dni (ali celo cel teden) ni bil umit. Dolgi nohti so pa v vrtcu NEVARNI! Verjemite da bi sama večkrat prijela škarjice in kakšnemu otroku postrigla nohte, ampak žal ne smem. In kljub temu da jih imam v oddelku 14 gredo nekateri od njih domov bolj čisti kot jih zjutraj starši pripeljejo (sploh kar se tiče predela okrog pleničk). Poudarjam, ni veliko takšnih primerov, so pa. In če je to nekaterim normalno? Ok no ... Izvajate tu nek sarkazem na tej temi, meni se pa zdi prav žalostno da nekateri ne poskrbijo niti za higieno svojih otrok, kje je še vse ostalo, drugih besed nimam.

_____________________________

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Posteljnina in pižamca :)
14.11.2013 22:11:39   
saragr
Al vas je zanimivo brati:). V neke globoke debate se ne bom spuščala, vem pa po svojih otrocih, da se med samo igro nikoli tako ne umazejo, da bi jih mogla obvezno kopati vsaki dan. Ampak to naredim, ker mi je prijetno se zvecer stisniti k čistim, dišečim otrokom. Lahko se pa pohvalim, da sem svojega otroka iz vrtca vedno dobila čistega ( skoraj sterilnega ), ker so bile vzgojiteljice glede higijene zelo natančne in so se trudile, tudi s krtačko so jim nohte očistile. Rezervna oblačila so pa tako vedno imeli otroci v vrtcu, kar pomeni da so bili in čisti in urejeni, ko so šli domov. Niso nikoli rekle staršem, da naj skrbijo za higijeno svojih otrok, ampak je bilo logično ,da če se one trudijo za čistočo naših otrok, ni težko sešteti ena plus ena, da pričakujejo, da bodo tudi mame predale v vrtec čiste in dišeče otroke ( ena je prej lepo napisala, kakšna packarija se najde pod plenicami, ko se otroka sam malo obriše ).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Posteljnina in pižamca :)
14.11.2013 22:23:20   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: alda



njen se je že rodil umit, oblečen, nadišavljen..


umit, oblečen, nadišavljen in povsem neomamljen! user posted image

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Posteljnina in pižamca :)
14.11.2013 22:30:34   
mateyka
zdej pa ne vem, a govorimo o dojenčkih in o slabi higieni mater pri previjanju ali o tem kolikokrat na dan se je treba tuširat, ko zležeš iz plenic? zadnje je bila posledica debate, da/ali se menja posteljnina vsak dan, prva je pa zgleda neka nova tema, ki se je zdaj pojavila. no, good luck s plenično higieno vam želim, to se mi pa že ne da.
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 14.11.2013 22:31:04 >

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 10:11:29   
rozilu
Hahaha, kaka debata user posted image Čisto različne percepcije čistoče, ki so verjetno posledica vzgoje in potem navad (navada=železna srajca). Sem bolj na strani unih, ki IZPADEJO umazano in neurejeno, čeprav sem prepičana, da nis(m)o.

Če gremo najprej na posteljnino: NE POSTILJAMO, zjutraj vse odkrijem, da ko se stanovanje zrači, se tudi posteljnina. Potem včasih ta mali postlam, da se lahko igra na postelji, najine p. pa res ne vem zakaj bi postlala. Menjamo zelo različno, po navdihu, 1x tedensko ne, bolj na 2 tedna. LIKAMO ne sploh - ničesar, ne posteljnine, ne ostalih stvari. Mala spi v BOMBAŽNI pižami, je dovolj toplo, da ne rabimo kakega frotirja. Menjamo po potrebi, ponavadi več kot 1x tedensko. Za vikend se kar dolgo valja v pižami, ponavadi dobi še kako jopco čez, samo marmelada pa pade na hlače... Midva ne spiva v pižami.

Umivanje/tuširanje/kopanje:

Umivanje rok - večkrat dnevno, zob - 2 krat dnevno. Nohtov ji ne strižemo sploh, razen občasno na nogi (ugibajte zakaj... user posted image ).
Ta malo tuširam pribl. vsak drugi dan, več res ni treba, še to se mi zdi včasih preveč, pa ona pač rada čofota... Edino rito pa vsak dan umijemo - v bideju. Kopa se pa na en teden al pa na dva... to traja ponavadi cel večer, ker lase moram sušit v dveh rundah (dolgi in gosti), imava obe dosti kopalnice...

Midva mava nekje podoben režim, no razen za lase: on jih nima user posted image jaz jih pa moram po 2 dneh umivat user posted image . Aja, pa nohte si midva striževa in ne grizeva user posted image .


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 10:16:30   
rozilu
Aja, pa pri ta mali razen za roke in občasno rito sploh ne uporabljam mila.... tko da nima peneče kopeli, razen kar šampona pade not in se malo speni... Se mi zdi da je kar boljše za kožo... ko je bla dojenček sem uporabljala trdo milo, pol sem pa še to opustila, ker je imela težave s kožo. Tudi sama se namilim samo na kritičnih mestih.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 10:53:49   
tashq
še naše NEumivanje razložim...
kot rečeno, nedelja, je za generalno umivanje.torej igranje, milo(uporabljamo 3v1--->je mala potem še bolj umazana, ker nimamo posebej peneče kopeli, gela za tuširanje, šampona, po možnosti še intimnega mila za triletnico...user posted image ), umivanje las(čeprav tistih 5 dojnčkastih las, ki jih ima, še ne bi bilo potrebno umiti), striženje nohtov na rokah (na nogah je ponavadi potrebno le 1x na 14 dni), pucanje ušes.
srede so za tuširanje, brez umivanja las in igranja, samo milo in tuš.
roke in obraz ima umito x-krat na dan, za ušesi še nikoli nisem videla umazanijeuser posted image (je naša ne pridela?), za nohti ni potrebno pucati nikoli, ker je striženje 1x na teden dovolj, da nima toliko dolgih, da bi se ji umazanija nabirala spodaj, zobe si umiva 2x na dan(od septembra dalje še tretjič v vrtcu), rito pa ima po vsakem kakanju umito z vodo. deodoranta ji pa še par let ne bomo kupili. s kremami ni namazana, razen poleti jo večkrat po celodnevnem "sončenju" namažem z vlažilno, pozimi ji pa obraz pred odhodom ven namažem s to kremo. krem za roke tudi še ne uporablja, omenila sem, da intimnega mila tudi ne...no, tak je naš umazanček;ona verjetno ne bi imela nič proti, če ji kdo reče, da je kot pujsa Pepa...user posted image

drugače ima pa bombažne pižamice, eno "plišasto", posteljnino likam po navdihu(kolikor se mi da...user posted image ) in ji menjam 1x tedensko(v nedeljouser posted image ).

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 10:55:49   
tashq
off topic(še boljuser posted image ):
pri vas/vaših otrocih tudi nohti na nogah rastejo počasneje?
pa tamali se nohti na nogah ukrivljajo navzdoluser posted image , jih je včasih težko postrižt...
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
Nohtov ji ne strižemo sploh, razen občasno na nogi (ugibajte zakaj... user posted image ).

kako to?user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 15.11.2013 10:56:58 >

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 11:01:59   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

off topic(še boljuser posted image ):
pri vas/vaših otrocih tudi nohti na nogah rastejo počasneje?
pa tamali se nohti na nogah ukrivljajo navzdoluser posted image , jih je včasih težko postrižt...


Seveda počasneje, saj to je pri vseh ljudeh, kaj pri tebi ne? user posted image Pa pri moji je noht na palcu tudi čudno ukrivljen, ko je bila dojenček totalno, sploh nisem znala ostrižt, zdaj je bolje.

IZVIRNO SPOROČILO: tashq
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
Nohtov ji ne strižemo sploh, razen občasno na nogi (ugibajte zakaj... user posted image ).

kako to?user posted image


Jih pogrize. ne zrastejo do striženja user posted image ... občasno tudi tiste na nogi pogrize user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 11:13:28   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Seveda počasneje, saj to je pri vseh ljudeh, kaj pri tebi ne? user posted image Pa pri moji je noht na palcu tudi čudno ukrivljen, ko je bila dojenček totalno, sploh nisem znala ostrižt, zdaj je bolje.


ja, maš prov...user posted image
pa upam, da se pri naši pol tut kmalu poravnajo.ima pa vse ukrivljene, nabolj pa palec pa mezinec.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 11:51:06   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
... Edino rito pa vsak dan umijemo - v bideju. Kopa se pa na en teden al pa na dva...


ah, si omenila misteriozni pripomoček, ki ga zgražajoče ženske, ki se vsak dan tuširajo, zgleda ne poznajo. user posted image moj mož pa brez njega ne more, zanimivo kako smo različni.. user posted image


Jih pogrize. ne zrastejo do striženja user posted image ... občasno tudi tiste na nogi pogrize user posted image


(gasp) kako nehigienično!! user posted image upam, da to vsaj PO tuširanju ali kopanju?? user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 12:01:03   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
... Edino rito pa vsak dan umijemo - v bideju. Kopa se pa na en teden al pa na dva...


ah, si omenila misteriozni pripomoček, ki ga zgražajoče ženske, ki se vsak dan tuširajo, zgleda ne poznajo. user posted image moj mož pa brez njega ne more, zanimivo kako smo različni.. user posted image


Jih pogrize. ne zrastejo do striženja user posted image ... občasno tudi tiste na nogi pogrize user posted image


(gasp) kako nehigienično!! user posted image upam, da to vsaj PO tuširanju ali kopanju?? user posted image


NAAAAH, kaj po kopanju - UMAZANE, da je še kej hranil zraven user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 12:07:11   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
... Edino rito pa vsak dan umijemo - v bideju. Kopa se pa na en teden al pa na dva...


ah, si omenila misteriozni pripomoček, ki ga zgražajoče ženske, ki se vsak dan tuširajo, zgleda ne poznajo. user posted image moj mož pa brez njega ne more, zanimivo kako smo različni.. user posted image


Jih pogrize. ne zrastejo do striženja user posted image ... občasno tudi tiste na nogi pogrize user posted image


(gasp) kako nehigienično!! user posted image upam, da to vsaj PO tuširanju ali kopanju?? user posted image


NAAAAH, kaj po kopanju - UMAZANE, da je še kej hranil zraven user posted image user posted image user posted image


Ok, si že odgovorila, ker sem se tudi spraševala ali nohte tak na suho grize ali s prilogo user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 12:56:44   
alda

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: rozilu


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
... Edino rito pa vsak dan umijemo - v bideju. Kopa se pa na en teden al pa na dva...


ah, si omenila misteriozni pripomoček, ki ga zgražajoče ženske, ki se vsak dan tuširajo, zgleda ne poznajo. user posted image moj mož pa brez njega ne more, zanimivo kako smo različni.. user posted image


Jih pogrize. ne zrastejo do striženja user posted image ... občasno tudi tiste na nogi pogrize user posted image


(gasp) kako nehigienično!! user posted image upam, da to vsaj PO tuširanju ali kopanju?? user posted image


NAAAAH, kaj po kopanju - UMAZANE, da je še kej hranil zraven user posted image user posted image user posted image


Ok, si že odgovorila, ker sem se tudi spraševala ali nohte tak na suho grize ali s prilogo user posted image


sirček, gobice,...?? kaj je najpogosteje za prilogo?

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 13:12:31   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: alda


sirček, gobice,...?? kaj je najpogosteje za prilogo?


Na nogah verjetno kaka mucka od zoknov, na rokah pa... naj ti dela domišljija, veliko prilog je lahko user posted image

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 22:01:59   
malaMravljica
Ker ste omenile nohtke na nogah, da se ukrivljajo otrokom dol. Meni se zdi, moja lastna ugotovitev, da ce nohtke res redno strizes, da se ne ukrivljajo vec. Mojemu se je na drugem ta velikem tudi ukrivil in to ze kot dojencku. Takrat je tok zmikal in ni pustil nohtke strizt, sem lahko sam ko je spal in sem ze mislila, da sem mu ga dokoncno unicla. Pol je pa enkrat nehal panicarit s strizenjem nohtkov in od takrat mu jih res redno, pa se mu je stanje ze skor dokoncno izboljsalo. Torej mu nisem unicla jih user posted image ko je dol zavihan je res tezko strist, pa je vseeno treba.

Glede postiljanja postelje. Tu je pa moj g soprog mal profi in pravi, da je fajn zjutraj jo mal odkrito pustit. Jaz jo posteljem preden peljem malega v vrtec v skrajni sili pa, ko pridem nazaj. Postelja in spalnica more bit kot iz skatlce pri nas.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Posteljnina in pižamca :)
15.11.2013 23:03:24   
Izabelina
kaj je res s temi nohtki na nogah, moji imata obedve skrivljene na dol in čisto tanke, pa jih redno strižemo (cca enkrat na teden oz. vsaj na 10 dni)... na rokah pa čisto lepe in navadne... sicer jih tamala skoz cufa, in jo opominjam, ker mi je to res grdo, ampak se ne da... moj jih tud grize, čist iz navade... mene pa tok skomina, ko ju vidm user posted image

drugač tale debata o griženju nohtov je pa res ratala mal neokusna oz. celo mal ogabna za moje pojme user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Posteljnina in pižamca :)
16.11.2013 12:01:46   
tashq
meni se tudi zdi, da pri naši se ne ukrivljajo zaradi preredkega striženja.nima samo tisto belo, ki je za odstrižt, ukrivljeno, ampak tudi tisti del, ki je kožne barve...user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Posteljnina in pižamca :)
16.11.2013 14:08:57   
sannndra
Tudi mi peremo posteljnino po potrebi, dostikrat je polulana, tako da kar takrat... So mi pa najbolj všeč bombažni pajacki brez stopalc (2leti), da ne kaže hrbta ponoči. Se mi zdi pa da jih je kar težko dobit pri nas od 2h let naprej... Posteljo pa postiljamo samo tako, da sega kovter samo do polovice (tam kjer so noge), zgornji del pa je vedno odkrit, da se luftauser posted image

_____________________________

BLOG

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Posteljnina in pižamca :)
16.11.2013 16:09:12   
tashq
meni so bili tudi ti pajacki najbolj všeč, sicer s stopali, ker se mi je zdelo, da ima vedno mrzle noge.ampak smo potem pri dobrih dveh letih hitro prešaltali na navadne pižame, da je večerno/nočno lulanje bolj komot.user posted image ima pa še vedno hrbet pokrit, ker ji zgornji del zabašemo v spodnji del, ali pa ima malo večjo številko pižame.

(odgovor članu sannndra)
Neposredna povezava do sporočila: 97
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?