|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
26.2.2014 12:35:31   
marusap
Joj, sem vedela da sem nekaj pozabila odgovorit. Witch: Lana je imela po rojstvu čist ok popek. Ne vem kdaj, ne vem zakaj se ji je izbočil in tako ostal. Pomoje so ga "grdo" zavezali. Je full smešna, mene ne moti. Bo pa verjetno motilo njo, ko bo večja user posted image .
Velik je bil 54 cm in 5050g 14 dni nazaj. Itak je odvisno od proizvajalca oblačil, samo za ta kombinezonček sem pa res žalostna. Ga bo imel zdaj za pusta in bo medvedek pol ga pa ne bom več tlačla vanj. user posted image Ma ja, sej res najboljše, da mu zdaj kupim jaknico, čez noge ga bom pa v dekico zavila. Zaenkart tako pridno spi v vozičku, da se nima niti časa zbrcat in odkrit.

Oba spitauser posted image . Potem pa malica in na tobogane.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: JANUARČKI 2014
26.2.2014 13:37:35   
tashq
ooo...
mi smo tudi kar večinoma zunaj.v ponedeljek je bila še Pia doma,pa smo bile zunaj od pol deset__ih pa do treh.user posted image sem Niko tudi prvič zunaj podojila.je pa cel čas spala,sem jo ravno zato zunaj podojila,da bi bila nekaj časa budna(če bi šle domov jest pa potem spet ven,bi jo guncanje vozička takoj uspavalo) pa ji je ratalo le kakih 15 min.user posted image svež zrak res uspava.pa sončeeeeek!user posted image včeraj pa danes pa ni bilo dopoldanskega sprehoda,ker sem imela jaz včeraj G,danes je pa bila prva posvetovalnica.
pri G sem kar mini tabletko vzela.sem pa čez tri mesece naročena na bris.je pa rekla,da izgleda kot da sploh ne bi rodila.sicer ne vem, kaj na meni tako izgleda(trebuh,postava,nožnica,maternica...),ampak super.user posted image
no,danes na posvetovalnici:
4800g(porodna:3360)
57,5cm(porodna:50)samo so verjetno malo narobe merili,ker ji je študentka merila od prstkov ne od pete.predvidevam,da mora biti raven podplat...user posted image
37,5cm(porodna:33 ali 34-sem že pozabila,pa se mi ne da pogledat...user posted image )
je pa nasplošno vse ok,samo velikost je komentirala,da je kar velika...
naslednji pregled aprila,prav tako UZ kolkov...

oblekice št.50 so ji pa ravno ta teden ratale malo premajhne,št.62 ji je pa še kar prevelika.no,malo je odvisno od firme...
citrusi:jaz jih jem že od začetka.saj je treba vitaminčke dobiti.začneš pa tako,kot sprehodi:najprej en krhelj pomaranče,naslednji dan malo več,če je vse ok,itd.
pust:Nika bo pa kravica-ima eno jaknico-kravico...user posted image
je pa N. že začela kar vriskati.pa pod lokom se "pogovarja" z visečimi igračami.user posted image tiste zraven nje(da bi se začela na bok obračati) je pa še nič kaj ne zanimajo.
lepo vozičkajte!user posted image

aha,mi kombinezončka tudi ne uporabljamo več.zgoraj bundica,spodaj je pa v zimski vreči pa včasih še dekica,če se mi zdi prehladno.s pleničko jo tudi pokrivam po občutku,včasih ja,včasih ne...sem jo pa tudi že ene trikrat po ene 2 minuti nastavila sončku,ko je spala,ker je še vedno malo rumenkasta.je tudi P omenila.ampak ker lula pa dobro je pa ni zaspana,naj bi bilo vse uredu.je tudi rekla,da so dojeni otroci dalj časa rumeni...

no,zdaj pa res pa-pa...user posted image


< Sporočilo je popravil tashq -- 26.2.2014 13:42:46 >

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: JANUARČKI 2014
27.2.2014 10:37:37   
marusap
Jaz sem bila tako ponosna na "čudežnega" dojenčka, ker je tako priden. Zdaj sem dobila laboratorijske izvide, ker smo kontrolirali hemoglobin in je Bine zelo slabokrven. Zato pa skos spi. user posted image Dobil je sirup, ki je strašno fuj. Da mu ga dam je pa tudi svojevrsten podvig. Včeraj sem probala po žlički in je pol izpljuval, pol je šlo pa mimo. Danes sem bila z brizgo bolj uspešna, je pa grozno za otroka. Sem vam fouš "sitkastih" otrok.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: JANUARČKI 2014
27.2.2014 10:53:16   
tia78
Pozdravljene!

Samo na hitro se vam javim, midve sve v redu, malčico edino krči matrajo in imamo doma že celo lekarno, ki pa bolj malo pomaga.

Danes sem hotela Lio prijavit na uz kolkov v Kranju, pa so me gladko odslovili, ker nisem pri njih rodila. Lepo bodite in čimprej na sončka :)

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi..... F. Lainšček

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: JANUARČKI 2014
27.2.2014 10:54:38   
tia78
No ta glavno stvar mi je pobrisalo:
Tiste, ki ste rodile v Lj bi prosila za info, kje se prijavi otroke na uz kolkov? Hvala.

Lp,

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi..... F. Lainšček

(odgovor članu tia78)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: JANUARČKI 2014
27.2.2014 15:19:02   
tia78
Ni potrebno. Hvala vseeno. Sem že dobila odgovor.user posted image

Lep pozdravček.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi..... F. Lainšček

(odgovor članu tia78)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: JANUARČKI 2014
27.2.2014 20:34:46   
witch
marusap tudi naš malček je imel prav lep popek. Zdaj pa kar naenkrat zelo čuden izbiočen. Saj še malo pa bomo P vprašali. Pa je Lani ostal tak ali se je kaj popravilo? Pa seveda user posted image user posted image user posted image za Bineta.

tashq user posted image za oba pregleda. Tudi moja G je imela isti komentar. Ja 7 cm je kar dosti zrasla. Mogoče je pa res narobe izmerila.

tia držim pesti da uredite krče.

Jaz dam našemu vsak večer pred spanjem bio gaia kapljice in ga (trkam na les) skoraj nič ne zvija več. Redko. Se moram pa pohvaliti, da je ponoči en obrok prespal. Spal je 7 ur v kosu user posted image user posted image Ampak ker gre spat že ob 20.00 je bilo to sredi noči, ampak je mati neverjetno srečna user posted image Pa tudi čez dan je zdržal enkrat mičkeno več kot 4 ure brez hrane, s tem da je bil zbujen. Neverjetno. Pa tudi v ležalniku je veliko bolj priden. Se zagleda v igračo in je pol ure mir. Ne smem ga prehitro hvaliti, ampak je čisto drugačen kot samo par dni nazaj user posted image Sva pa pridna in vozičkava na veliko. Pa upam, da bo tak lepo vreme še nekaj časa držalo.


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: JANUARČKI 2014
28.2.2014 13:34:51   
dspela
mala-račka, dobrodošla. Naš pa je zamujal in je februarček...ampak vseeno ostajam tukaj.
Kako se pa zdaj dojita? Midva ne vedno pogreva kupček.

sprehodi, mi smo šli samo enkrat ven...nimamo glih lepega vremena.

witch, glede izbočenega popka sem brala v eni knjigi. Bom pogledala in ti napisala kaj piše.

citrusi, jaz jih ne jem...bom pa jih začela počasi po 1 mesecu starosti.

marusap, držim pesti, da se kmalu pozdravi. user posted image user posted image user posted image

Pridno rastejo vaši user posted image . Midva ima pregled 6.3...me prav zanima koliko je zrasel.
Ima pa take različne dneve. Dva dni sploh ni veliko spal čez dan...bolj je samo dremal. Danes pa že zdaj drugo rundo spi, po dojenju. Sva se včeraj spet kopala...je mami poskusila...je tako delal v vodi, da mi je pomagala patronažna ga držati...prvič je bil bolj miren.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: JANUARČKI 2014
28.2.2014 14:00:21   
Aeio
Kako ste kaj danes?

Tudi naš dojenček sedaj kar nekaj spi in upam, da ni tudi on slabokrven. Mogoče pa mora nadoknadit za nazaj, ko je toliko prejokal in bil zbujen vse dneve.

Sicer gre pa čas tako hitro naprej, res, sedaj se že kar dobro smejemo in tudi malo čebljamo, glasovi so sicer še v raziskovanju, ampak ko odpira usteca in želi nekaj povedati, je tako smešen. Jaz sem začela šele sedaj dodajat d vitamin. Italijanske kapljice na oljčni osnovi. Je kar v redu reakcija bila. Samo prvi dan je bilo malo več napenjanja, sedaj je pa kar bolje.

Pred nami je deževen konec tedna, na žalost… Lepo praživite dneve!

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: JANUARČKI 2014
28.2.2014 17:03:15   
magdalenica
Našega fanta so pomerili in stehtali - pri dobrih 7t ima 5200g in 59 cm. Zadnje dni je postal zanimiv tudi igralni center :)

Lep konec tedna vam zelim.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: JANUARČKI 2014
28.2.2014 20:58:21   
Dorotheia
Mamice, tiste s fantki, kako jim lulčke negujete in kako pogosto?

Meni je patronažna pokazala, da kožico potegnem nazaj, da se pokaže luknjica in potem z vatko (na katero kapnem kapljico oljčka za dojenčke) nežno pobrišem. Vem pa ne kako pogosto - pri vsakem previjanju? Zdaj sem to prakticirala samo zvečer, kako ve to delate?

Drugače se pa naš zadnje 2-3 dni nekaj buni s hranjenjem. Ni mi všeč, je kar naporno. Pa spet se je podaljšal čas hranjenja. Smo bili že na 15min-20min, zdaj pa spet na dobre pol ure ali celo 1 uro, kar seveda ni ok. Nekaj noče sesati, joka se vmes, četudi je očitno lačen. Malo ga nahecam z enimi sladkimi vetrovnimi kapljicami, da mi vsaj približno poje dovolj. Sploh ne vem, kaj je to. Se izmika cuclju četudi je lačen - pa zvija se vmes med sesanjem kot da ga cel čas napenja (nogice si čisto gor podvije in cel trd postane, ko ga matra). Še dobro, da imamo kmalu pregled, da malo povprašam pediatrinjo. Itak imam 100 vprašanj. Ah ja...

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: JANUARČKI 2014
1.3.2014 8:11:55   
Night
Meni se pa očitno čišča šele zdaj končuje, pa bom skoraj 7 tednov od poroda. No, važno, da gre h koncu in da ni kaj narobe, ker sem se kar zasekirala.

Naš malček ima pa rdeča in hrapava lička ter polno rdečih pikic in ne vem, zakaj? Če bi bila kakšna alergija, bi bil verjetno pikast po celem telesu? A je možno, da je od mraza/sonca? Saj zdaj sem mu parkrat namazala z riboderminom, pa je boljše.

Kombinezona mu tudi jaz ne oblačim več, saj imamo vedno 10 ali 15 stopinj. V vozičku je v spalni vreči, čez ga pogrnem še z deko in zaprem košaro, tako da mu je vedno toplo. S pleničko pa nikoli ne pokrivam, ker se mi ne zdi potrebno.

marusap, kako so mu pa odkrili slabokrvnost? A si povedala, da dosti spi, pa so mu vzeli kri ali kako? Držim pesti, da se izboljša. Verjamem, da te skrbi.

Naš malček tudi zadnje dni več spi, čez dan zelo pogosto drema, mogoče je to zato, ker sva veliko zunaj. Spi tudi ponoči brez problema, je pa zvečer po 18. uri obvezno siten. Noče se nosit, noče ležat, noče jest ... Ob 20h ga ponavadi kopamo, prej ga ponavadi še malo slečem, pa pustim, da je nagec in se malo igrava, masirava. Pa mu ful paše. Tud v kopanju uživa, ko ga pa damo ven iz vode, pa malo manj user posted image

Se pa zdaj dogaja, da zaspi samo, če ima joško ali dudo v ustih user posted image . Včeraj sem ga probala uspavati brez, pa je bil tak jok, da joj. Ne maram, da mi zaspi na joški, ker potem nič ne poje ponavadi, z dudo pa tudi nočem pretiravati, ker jo ima že čez dan včasih in nočem, da se preveč navadi. Kako pa vaši zaspijo zvečer?

witch, tvoj je pa res dolgo spal user posted image Jaz lahko o tem samo sanjam user posted image Ga lakota prebuja na 2-3 ure tudi ponoči in včasih mi je zelo težko. Sem pa brala, da če dojiš, to preprečuje ovulacijo in menstruacijo, ampak samo v primeru, da dojiš dovolj pogosto (čez dan na 4h, čez noč največ na 6h). Jaz upam, da moje M še ne bo, ker imam že itak težave z endometriozo in če ni M, tudi teh težav ni ...

Dorotheia, meni so rekli, da posebna nega lulčka ni potrebna oz. da ni treba kožice nič potegovat nazaj. Jaz mu je ne. Če se zvija med hranjenjem, ga mogoče napenja. Moj se tudi včasih cel skrči, postane rdeč v obraz, stoka, potem se pa ponavadi pokaka ali pa slišim, kako mu dogaja v trebuščku, tako da je po moje to od tega.

Moram zaključit, ker se nekdo oglaša user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: JANUARČKI 2014
1.3.2014 9:42:39   
Night
Še tole bi vas vprašala (malo bolj intimno vprašanje hehe). Ste se že kaj gledale tam spodaj? Jaz se gledam že dva tedna in mi je prav malo grozno, kako zgleda vse skupaj. Ko počepnem pred ogledalce, je v nožnici videt neke tvorbe (bule?) user posted image Kaj je to, je to normalno? Se da to kako odpraviti ali bo zdaj takšna?
Delate kaj keglove vaje? Se vam zdi, da je kaj napredka? Jaz jih delam vsak dan, ko se spomnim. Seksala še nisva, zaradi moje čišče, pa tudi prvega pregleda še nisem imela, ampak se kar malo bojim, da je tam dol vse preveč široko in da nama ne bo več kul user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: JANUARČKI 2014
1.3.2014 13:04:12   
Dorotheia
Night, jaz se spodaj sploh ne upam še pogledati. user posted image
Sem pa bila že na brazilski depilaciji in me ni nič bolj bolelo, kvečjemu manj. Tako, da super.
Imam pa ginekologa prihajajoči teden, tako da bomo videli. Ne vem ti pa povedat glede bulic na žalost.

A res, zanimivo, potem pa vsak malo drugače reče glede nege lulčka - meni je rekla patronažna, da naj mu kožico potegnem nazaj. Samo sem jo pozabila vprašati, kako pogosto. Tako, da zdaj to prakticiram ob večerih.

Mene drugače malo skrbi, ker se mi zdi, da se naš mali še ful ne odziva (ne smejčka se še nobenemu nič kaj), pa tudi pogleda ne fokusira name ali na atija. Včasih se mi zdi, da se nekam zagleda in je čisto v svojem svetu. A je to sploh ok? Se pa "pogovarja" sam s sabo, igra z rokicami - ful krili z rokicamo in nogicami. Tudi igračke ga še nič kaj ne zanimajo - edino če mu s kako ropotuljico ropotam se za nekaj časa fokusira na to, drugače pa ful še ne. Me prav skrbi, ker ene pišete, da se vaši že tako igrajo in smejčkajo. user posted image Ah ja, verjetno spet pretiravam, res vedno kaj najdem. Še posebno me skrbi, ker je zadnje par dni veliko bolj jokav in se še hrani ne kot se je. Upam, da bo kmalu bolje. Je ful bolj občutljiv postal.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: JANUARČKI 2014
1.3.2014 13:30:39   
marusap
Night: slabokrvnost so mu ugotovini v pediatrični, ko je preboleval bronhiolitis. Takrat je bila nepojasnjena, jih tudi ni skrbela, svetovali so pa kontrolo čez 1 mesec. Tudi moja pediatrinja je rekla, da je normalno, da hemoglobin med virozo pade in naj me ne skrbi. No zdaj na kontroli je bila pa vrednost tako nizka. Očitno tudi takrat ni bilo samo posledica viroze. Se pa blazno mučiva s sirupom. Še jaz jokam, ko mu ga dajem. To je res nečloveško.

Lulčki: Meni so rekli, da mu kožico 1x na dan potegnem dol proti trebuščku in očistim, če se kaj izloča (na začetku se je ena taka bela snov).

Bine je danes na igralni podlogi našel ogledalo. Se je tako pogovarjal sam s seboj, da sem letela pogledat kaj mu dogaja. user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: JANUARČKI 2014
2.3.2014 9:41:24   
witch
lulček - meni so rekli da mu potegnem kožico dol samo ko se kopa. Takrat je koža lepo zmehčana. Tak da midva vsak večer med kopanjem to narediva. Na suho in na silo pa ne delam nič. Tudi mažem ga ne.

Night naš je tudi imel malo mozoljčkov po ličkih. Pa isto suho kožo. Sem mu jo namazala s hladilno kremo pa je boljše.

Spanje sem se prehitro hvalila. Zadnji dve noči od enih naprej zelo slabo spimo. Imam občutek da ga zvija. Tak da bom šla še po kakšne kapljice.
Midva se vsak večer skopava, nahraniva, podreva kupčka in ga dam v posteljico, pa vklopim vrtiljak. Pa odidem. Če se ogalsi grem nazaj, ga pobožam in po potrebi dam dudico. Pa spet brez besed odidem. Je dete skapiralo sistem in skoraj nič ne hodim nazaj. Tak da odvisno enkrat zaspi z dudico enkrat brez. Ponoči ko se pa hraniva pa zaspi takoj brez dudice. Je pa bil moj nečak kot dojenček skoraj brez dude. Redko jo je imel. Bolj za spanje. Zdaj, ko je star 3 leta je pa čisto nor.

Našemu pa končno dogaja v ležalniku in na igralni podlogi user posted image sem prav vesela da se malo zamoti.

Drugače pa je naš malček imel včeraj dva meseca user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: JANUARČKI 2014
2.3.2014 14:16:41   
Dorotheia
Da se še jaz spet na hitro javim. Se je celo začel malo smejčkati in tudi gledati naju v oči, tako, da sem glede tega pomirjena. Itak vedno too much kompliciram. user posted image Mi vsi govorijo, da imam totalno odzivnega dojenčka in res ful naprednega (baje, jaz ne vem), jaz pa tako kompliciram. user posted image

No, imamo pa drugi problem, za katerega upam, da se počasi končuje. Namreč to glede hranjenja - 3 dni se mi je drl med hranjenjem in zavračal flaško - parkrat posesal cucelj, se začel histerično dreti in pljunil cucelj ven, pa potem se je spet drl, ker je bil lačen. Potem si mu dal cucelj nazaj v usta in je spet parkrat močno potegnil in spet histerično dretje. In tako smo delali, dokler ni napol zaspal in je počasi celo pojedel nekaj (a manj kot pred tem). Da ne omenjam, da je hranjenje spet trajalo po 1 uro. Kakal in lulal je normalno. Vročine ni imel. Sem imela sum, da ima mogoče soor na jezičku, ker je imel malo belega še dolgo po hranjenju, pa so mi tudi rekli, da to ni to. Mleko mu tudi vedno dava primerne toplote, nikoli prevroče - vedno preverim s termometrom in še na roki, kako je s toploto mleka. Pojma nimam, kaj je bilo. Je bil vse te 3 dni tudi veliko bolj razdražljiv in je veliko več jokal (ker drugače ful ne). Seveda je pojeden v teh 3 dneh veliko manj kot sicer in se je naš ritem ponoči podrl - smo se zbujali že samo enkrat in sicer tam okrog 3-4h enkrat, potem pa je spet zdržal tja do 8h. No, danes ponoči se je zbujal na 2 uri skoraj. Je pač bil toliko bolj lačen in je moral jesti. Danes je mir zaenkrat in kao ok je, čeprav še vedno ful počasi, ampak glavno, da se mi ne joka zraven, ker se mi srce trga in potem hitro začnem še jaz jokati. user posted image Me skrbi, da bi ga kaj bolelo. Bom v sredo na posvetovalnici omenila pediatrinji. Upam samo, da ni v teh dneh ful premalo pridobival na teži. user posted image

Ste ve že šle kam same s partnerjem, na kako večerjo, v savno, bazen ali kaj podobnega in dojenčka pustile v varstvu?
Meni moj navija, da bi šla kam. Pa mi je težko pustiti malega za par ur, če res ni nujno. Po drugi strani pa vem, da "najin skupni čas" telo trpi in čutim, da sploh on zelo pogreša to. Bo treba kmalu nekaj naštudirati in iti nekam na skupno razvajanje. Upam, da bom malega lahko pustila pri svakinji, ki ji drugače popolnoma zaupam glede malega, ker ima tudi sama majhno punčko.

Kako ste ostale?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: JANUARČKI 2014
2.3.2014 15:49:45   
Night
Naš tudi zvečer lepo spi, ni nikoli problema, zadnje čase pa veliko spi tudi čez dan, tako da je kar olajšanje, ker ko je par dni bedel cel dan, se mi je skoraj zmešalo, sem se bala, da bo skoz tako. Tud dojenje nama je v celoti steklo, sicer je na 2 uri lačen in tudi ponoči se pogosto zbuja, ampak mu vsaj ne rabim dajat dodatka in tudi na joški se ne krega več. Ima pa očitno zelo močan sesalni refleks, ker bi skoz nekaj sesal in zvečer brez dude ali joške ne more zaspati. Pa ga podojim, pa ga dam v posteljico in se zbudi. Tako da mu dam dudo, pa potem brez problema zaspi. Ko ga pridem pogledat čez pol ure še vedno sesa user posted image Sem mislila, da bo šlo brez, ampak če ga to tolaži ...

Midva sama še nisva šla nikamor, niti nimava posebne želje. Trenutek zase si vzameva pač zvečer, ko dam tamalega spat. Ne predstavljam si ga dat nikomur v varstvo, se mi zdi še tako majhen.

Moram pa malo pojamrat, da je mož trenutno bolan, tako da imam skoraj dva dojenčka doma user posted image Tamalega rihtam čisto sama, ker nočem, da se kaj naleze, in je ful naporno. Žal sem frik na čistočo oz. imam rada pospravljeno in zrihtano, kar mora bit, tako da potem cel dan nekaj skačem okrog. Včeraj sem bila čisto izčrpana in sem se kar zjokala zvečer.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: JANUARČKI 2014
2.3.2014 16:13:35   
Aeio
Živjo,

tudi naš se zadnje dni nekaj krega na joški, pa mislim, da je zato, ker ga zvija in potem je to toliko časa, da začne jokati. Meni je zelo hudo, ker ne vem, kaj to pomeni in ne vem, če mi poje dovolj. Bomo sicr videli naslednji teden na tehtanju, kako je s tem.

Včeraj se je prvič zgodilo, da je prespal en nočni obrok. Se mi je zdelo skoraj neverjetno. Pa tudi zjutraj se je zbudil zelo dobre volje. Edino jaz sem imela tako trde joške, da sem komaj čakala, da se zbudi :) Sicer pa tudi naš fantič že kaže več zanimanja za igrače nad posteljo in z rokicami sega do njih. Tako je luškan, ko je na previjalni mizi in hoče nekaj povedati. Pravi cukr.

Midva sva šla enkrat skupaj v trgovino z mojim, kaj več pa še ne bi zaenkrat, se tudi meni še zdi premajhen. In njegovi krčki tako nepredvidljivi, da ga ne bi, vsaj zvečer, pustila samega s kom.


(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: JANUARČKI 2014
2.3.2014 18:33:22   
Dorotheia
Ja, meni je tudi še premajhen, da bi ga puščala kje - sploh za take luksuzne stvari. Še kak mesec, dva, potem pa mislim, da bom že upala ga pustiti za kako urco, dve ali tri. Me je tako zanimalo, ker imam okrog sebe veliko mamic, ki so svoje malčke pustile ali staršem ali pač ostali družini in so šle za urco ali dve kam. Kar mi ubistvu sploh ni napačno, samo jaz še nisem tako daleč. Včeraj je rekla kolegica, da je svojega sinčka pro treh tednih pustila sestri (ravno, ko je spal 3 urce), da sta šla z možem malo v savno. Verjamem, da jima je kar koristilo. Je itak tako, da imamo mamice (vsaj večinoma) ful prehitro slabo vest. Jaz sem našega škrata pustila zdaj samo 2x pri svakinji, ker sva oba z mojim šla enkrat na ogled stanovanja, drugič pa na en sestanek in sem se obakrat jokala, ko sem odhajala od nje in njega pustila tam. Pa še tako sem cel čas samo študirala, kdaj bo konec, da grem lahko spet čimprej ponj. Nisem še tako daleč, da bi ga puščala, razen, če pride kaj nujnega. Bo še čas za to.

Sem pa jaz danes nadsrečna, ker naš malček spet normalno je. user posted image Joj, aleluja. Upam, da tako ostane naprej (trkam!).

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: JANUARČKI 2014
3.3.2014 13:57:07   
dspela
lulček, meni patronažna ni nič rekla, da bi morala kožico nazaj vleči.

dorotheia, verjetno imaš vetrovne kapljice iz koroških lekarn...te so sladke.

night, naš imam po obrazu mozoljčke. Super, da se čišča končuje. Jaz imam par dni rjavo samo...upam, da se tudi počasi končuje.
Naš po ponavadi zaspi na na flaški, ker mu dodam še dodatek ali pa med podiranjem kupčka....to je nekje okoli 23-24 ure. Soboto ponoči pa ga je imel mož, pa ni hotel zaspati do 3 ure zjutraj...dvakrat je še jedel. Pa je bil tudi jok in stok, na kavču...k sebi ga ni vzel, da se ne bi navadil, da zaspi v naročju. Mogoče so ga vetrovi matrali, ker je prdel zelo.

Ja, midva sva že gledala. Prej ko sem še imela šive in zdaj, ko jih nimam več. meni tudi hecno zgleda notranjost. Keglove vaje delam, ko se spomnim.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: JANUARČKI 2014
3.3.2014 22:45:15   
Dorotheia
Evo, naš je danes nonstop jokcal pri hranjenju in sem klicala kar patronažno, ker mi je nazadnje rekla, da naj jo kar pokličem, če bo kaj. Je imela čas in je prišla pogledat našega škrata. In ugotovila, da ima že kar razširjen sor - sicer ni cel jeziček bel, je bolj zadaj, ima pa na nebu v ustecih in na dlesnih cel kup oblogic. Tako, da je rekla, da naj kar uporabljam tale gel daktarin in še, da mu lahko sčistit poskusim z gazo in sladkano vodo ali da dam malo sode bikarbone v prekuhano vodo. Sem prej poskusila s tem čistit in se je drl kot jesihar. Res ga že pomoje fest boli, ker danes tako jokca med hranjenjem in cel dan po malem joka, ker je tako lačen, pa se ne more nasititi. user posted image Tako se mi smili, da ga ob večerih raje dam mojemu za hraniti, ker se potem še jaz jokam zraven. user posted image Še dobro, da imamo v sredo pregled, da ga bo pediatrinja še malo bolj pogledala. Vsekakor pa upam, da bo kmalu boljše, ker se mi srce trga ob vsem tem. user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: JANUARČKI 2014
4.3.2014 8:48:34   
tashq
Dorotheia:upam,da bo tvoj mali kmalu boljši...user posted image

Jaz sem tudi že pogledala spodaj,sicer že nekaj časa nazaj,ampak je nekako skoraj uredu zgledalo.je bil prvič večji šokuser posted image ,čeprav se je že kmalu potem popravilo.slončkalauser posted image sva midva tudi že...je bilo presenetljivo dobro...user posted image user posted image sem bila na začetku jaz čist v krču,ker sem se spomnila od prvič,da me je malo bolelo,pa sem hitro ugotovila,da skoraj ni razlike.še malo vaje pa bo...user posted image user posted image

midva tamale še nisva nikjer pustila pa je verjetno,kar nekaj časa tudi ne bova.ne zato,ker ne bi "upala",ampak ker nisva taka,da bi "letala" okoli sama.sva že kar navajena na to,da imava en privesekuser posted image skoz zraven in ni potem večje razlike,če je še eden.user posted image Dorotheia:če bo vama fejst pasalo nekam it,ni nič hudega,če gresta.saj vajin skupni čas je tudi pomemben.ti nisi samo mami,ampak si tudi punca/partnerica!ta odnos je treba tudi negovat!user posted image

Night:upam,da se ti bo en dojenček kmalu pozdravil...user posted image mene tudi nekaj lovi zdajle.user posted image

marusap:sem se nasmejala,ko si povedala,kako se je tvoj pogovarjal z ogledalom...user posted image sem še takoj jaz probala,ker ga sama še ni našla,pa ni bilo nekega interesa.si izgleda ni zanimiva...user posted image

sva se pa včeraj 10 min midve pogovarjale pa igrale.je tako smešna,ko hoče nekaj povedat pa narest pa ji nikakor ne rata.user posted image pa P. ji je tako zanimiva,sta včasih prav posrečene skupaj.ju včasih gledam,pa sem prav ponosna na P.,kako je pridna velika sestrica.user posted image
N.je zdaj že 2x ratalo se ji pokakat do sredine hrbta.user posted image user posted image enkrat je bila na najini postelji pa je seveda prišlo čez rjuho in HB ima jogi še eno pralno prevleko čez,da sem lahko oprala...upam,da to ne bo stalnica...user posted image
drugače nič novega...vozičkamo,lovimo sončka....
papauser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: JANUARČKI 2014
4.3.2014 13:54:59   
marusap
Mi smo pa dočakali prvi obrat user posted image . Mi je skoraj pobegnil med umivanjem. Joj, kam beži čas? V petek bo star že 2 meseca.
Lana je pa nekje gripo pobrala. Pa res ne vem kje, ker smo skos doma in nimamo obiskov. Meni se že mešaaa. Danes je končno brez vročine; jo je imela 4 dni. Nič ne je (tudi krofi ji ne pašejo), vse jo boli pa sitna je za znoret. Sem jo danes oblekla v Pujso pepo za maškare, naredila eno fotko in to je to za letos user posted image . Bine je pa medvedek. Bova šla pol na sprehod, ko pride oči. Že komaj čakam, ker se mi meša v hiši.

Privoščite si krofeee :)

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: JANUARČKI 2014
5.3.2014 8:44:19   
witch
marusap pikepoke za Lano. Naj se čim prej pozdravi user posted image

Za nama pa je druga posvetovalnca user posted image vse je ok, malček je velik 58,5 cm (porodna 50), tehta pa 5315 g (porodna 3150). Naredilo smo drugi uz kolkov in so ok. Glede popka pa, je to popkovna kila. Mišice na trebuhu niso še dovolj ojačane in krčki ki jih ima popek porivajo navzeven. Bo pa izginilo ko bo bodo izginili krči in se bo mišica ojačala. Naj ne bi bilo nič nevarnega, pa boli ga tudi ne. To pa je najpomembnejše.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?