|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 20:43:38   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: mika
Ampak on še vedno misli, da je sin lačen/žejen in da pač ni druge, kot da ga dojim. Ko je bilo res hudo in sem se ponoči zlomila in jokala kot dež, da tako in tako nisem mogla sina niti dvigniti iz posteljice

A ga ne bi prestavila v vajino posteljo? zakaj se mučiš s posteljico? Jaz imam 14 mes. staro hčerko in spi pri nama. Ne vprašaj me, kolikokrat se doji, ker ne vem. ko zacmiha jo ''priklopim'' in zaspim. Kdaj se odklopi ne vem, če pa spet zacmiha, jo spet priklopim in zaspim itd....in sem naspana. Niti ene neprespane noči nismo imeli. Tudi pri prvi hčerki je bilo tako, s tem da je prve 4 mesece, po podiranju kupčka, jokala in se od utrujenosti tega obdobja komaj kaj spomnim....razen tega, da me je utrujenost že fizično bolela. takrat sem se tudi jaz spraševala, v kaj sem se spustila.

ne poznam staršev, ki imajo majhne otroke pri sebi v postelji, da ne bi spali. Težave imajo tisti, ki imajo otroke v posteljici.

Če vama ni problem spat z otrokom, (nekateri slabo spijo) ga dajta zraven. Najbrž je eden tistih, ki potrebujejo bližino tudi ponoči.


No, se mi ni dalo iti brati za nazaj, ali spi otrok sam.
Se podpišem tudi pod to pisanje.

Lahko, da otrok dejansko bolj pogreša/potrebuje nočni stik s staršem kot pa hranjenje, ki je sedaj lahko samo zamenjava za to.
Ker tudi moji otroci spijo ''na dotik'', vidim, koliko jih to pomiri.




Se strinjam....
Jaz sem to prakticirala zjutraj; ponoči mi ni bilo težko vstat, zjutraj pa adijo pamet. Oči jo je previl, potem pa lepo k meni v posteljo...in sva smrčali do devetih, deset_ih....

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 6.4.2014 20:44:07 >


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 20:46:48   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Ker otrok pri enem letu ponoci NE POTREBUJE nikakrsne hrane ... ne mleka in se manj goste hrane.


No, so otroci, ki rabijo nočni obrok goste hrane.
Moj prvorojenec je bil takšen.
A ker se ni več dojil, je moj dragi skrbel za njegov nočni obrok. Nekje v treh mesecih se je to nočno hranjenje toliko zamikalo, da je počasi izzvenelo oz. postalo zajtrk. user posted image



Z vsem ostalim pa se zelo strinjam.


No kljub temu mislim, da je ta potreba zgolj psihicna (ker je otrok tako navajen in je tako fajn) in ne fizicna (da to nujno potrebuje za svoj razvoj) ... saj, da ne bos mislila ... preden sem pri taprvi dojela, da ne potrebuje po 10_x_ na noc pozirka vode, sta tudi minilii 2 leti in pol user posted image user posted image



Pri nas se je začelo neke noči, veliko po koncu dojenja. Ko smo ugotovili, da ga nočni obrok pomiri, smo vsi lahko spali dalje.
Kot že zapisano, je ta faza trajala dokaj kratek čas, nato pa je nočno hranjenje dokončno izzvenelo.

Zahtev po nočnem pitju pa noben ni imel (razen dojenja). Če želijo, lahko neko zmerno količino vode pijejo zvečer pred spanjem, potem pa do jutra ne več.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 20:50:55   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara
rija- ne veš kako je če ne moreš do otroka,


kolikor mi je znano, ima rija zamrznjenčka, tako da ji je verjetno kar precej dobro poznano, da pot do otroka ni vedno enostavna ...


< Sporočilo je popravil petea -- 6.4.2014 20:55:30 >

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   [Brisano sporočilo]
6.4.2014 20:53:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jona klara)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:03:19   
anonimen40
Oh. Saj ne vem, kje naj začnem. Pri nama je že spal. Tako smo se mučili približno 14 dni. Spal je bolje. Vsaj jokal se ni, se je pa vseeno veliko dojil in še toliko obračal po postelji, da midva pa takrat prav zares nisva nič spala. V posteljici je začel spati pri treh mesecih. Tam do 8, 9 mesecev je bilo ok. Zbujal se je samo še dvakrat, trikrat na noč. Običajno je zaspal okoli 9 in se prvič prebudil okoli 3 h, potem pa spet okoli 7h. Včasih je prespal tudi celo noč. Res da redko, ampak je. Potem, pri 8,9 mesecih se je pa začelo. Mama faza, sem si rekla. Ampak zdaj to traja že 4, 5 mesecev. In stvari se ne izboljšujejo. Kvečjemu slabšajo. Ja, sva ga vzela k sebi spat. Tistih 14 dni smo poskušali. Pa ni šlo.
Možu sem že enkrat na dolgo in široko povedala, kako se počutim in da morava nekaj spremeniti, da se bom naspala. Takrat smo poskušali s stekleničkami in umetnim mlekom. Ampak, kot sem že povedala, ni šlo. Kaj bo tokrat drugače? Nič... Ne bo me podprl pri odvajanju, ali pa mu bo dajal kaj za jest in se sin spet ne bo odvadil od prebujanja in hranjenja ponoči. To se mi zdi povsem neproduktivno. Edina možnost bi bila, da počakam, da gre mož na kakšno daljšo službeno pot, da bo dovolj noči, da sina odvadim. Ampak, me je kar groza njegovega joka. Za to bi rabila moževo podporo. Ampak, se bojim, da je ne bo...
Pa ne me narobe razumeti. Moj mož je čisto super sicer. S sinom je vedno, ko je doma. Le da je to bolj ob vikendih in zvečer, ko pride domov, če sin še ne spi. Ima zahtevno službo, veliko potuje, pa še vožnja, kot je ronja omenila, domov se vrača okoli 19h. Vožnja mu na dan vzame tri ure v obe smeri. Ampak, on enostavno ni v moji koži. Ker se lahko od sina nekako odpočije v službi in na teh poteh. Jaz sem vedno zraven.
Poskusila bom z odvajanjem. Ampak, se bojim, da bom spet popustila, ko bo začel kričati. Kar na jok mi gre...
Hvala za spodbudne besede. Ne veste, koliko mi pomenijo...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:06:22   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: anonimen40

Oh. Saj ne vem, kje naj začnem. Pri nama je že spal. Tako smo se mučili približno 14 dni. Spal je bolje.


Premala postelja oz. premalo prostora za vse tri.

(odgovor članu anonimen40)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:07:17   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: anonimen40


Poskusila bom z odvajanjem. Ampak, se bojim, da bom spet popustila, ko bo začel kričati. Kar na jok mi gre...



ni pravo razmišljanje... 10 zadihaj globoko in si reči "Odvadila ga bom! Ne bom popustila! Smejala se bom na koncu vsemu temu!"

to si ponavljaj in uspelo ti bo user posted image

(odgovor članu anonimen40)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:08:40   
LuLu
anonimen40.. bi zdaj dala drugačen naslov svoji temi? user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:11:41   
patrino
A ga ne bi prestavila v vajino posteljo? zakaj se mučiš s posteljico? Jaz imam 14 mes. staro hčerko in spi pri nama. Ne vprašaj me, kolikokrat se doji, ker ne vem. ko zacmiha jo ''priklopim'' in zaspim. Kdaj se odklopi ne vem, če pa spet zacmiha, jo spet priklopim in zaspim itd....in sem naspana. Niti ene neprespane noči nismo imeli.

In to naj bi bil nasvet? Priklop in odklop, med tem ko mati leži kot požagano drevo in ne ve, kdaj jo kaj zagrabi za bradavicouser posted image . Ob takem priklopljanju in odklopljanju ter stalni prisotnosti male priklopljene bibe, si predstavljam, kako kvalitetno partnersko in seksualno življenje se tule vozi in kako kvaliteten počitek mlade matere je to. Če bo tole vzela zares in upoštevala, bo kmalu tule gor vprašanje ...Kaj naj naredim, partner me po dveh letih čakanja, da pride na vrsto pri mojih prsih, niti povoha ne več...user posted image
Tudi naši so na turnuse spali pri nama in to še vedno počnejo, vendar ni bila najina postelja ves čas apartma za več oseb. Kadar sem pa koga dojila, sem pa to v večini časa vedela.
Anonimna- verjamem, da ti je trenutno težko. Ne bom razpredala, saj so že druge veliko povedale. Zame definitivno nisi slaba mati, saj bi ti v nasprotnem primeru dol mahalo, kako se dete počuti. Krasna mamica si in le tako boš to ostala, če boš malo bolj pomislila nase. V prvi vrsti se brez slabe vesti zlosaj dojenja, še posebej tako parazitskega in nepotrebnega ( visenje na dojki skoraj 24h/dan pri več kot leto dni starem otročku ni niti pod razno potrebno in zdravo), da se boš lahko spočila, naspala in po dolgem času počutila kot človek- kot ženska in ne le kot totalno izkoriščena mati, ki se sama sebe boji, ker ji gre dete na živce. V takšni situaciji in v takšnem stanju, bi šlo najverjetneje vsem mamicam, ki jim ni vseeno oz. vsem tistim , ki smo kdaj čutile , kdaj nam je kdo ves čas visel na bradaviciuser posted image ( sori, ne morem , da ne bi)
Ne odločaj se prenaglo, ne odhajaj, ne sprejemaj drastičnih odločitev v takšnem stanju- ko je glava utrujena, misli zmedene , hormoni na cigumigu in čustva v tri nadstropja- ni pravi čas za dokončne hude življenjske odločitve. Boš videla, da bo vse bolje, ko ne boš več tako izmozgana. Če pa tudi to ne bo pomagalo, pa si poišči zdravniško pomoč- to ni nič sramotnega- bolezensko stanje, takšno in drugačno- ni sramota- je le diagnoza, ki jo je treba pozdraviti.


< Sporočilo je popravil patrino -- 6.4.2014 21:15:15 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:16:41   
Stanislava_
Anonimen40, imaš možnost, da greš za nekaj dni, teden ali dva k staršem? Imaš še svojo sobo, da fantek ni bi motil z jokom. Mogoče te še malo pocrkljajo, in ti ponudijo nekaj podpore, ki jo potrebuješ?

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu anonimen40)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:23:27   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Priklop in odklop, med tem ko mati leži kot požagano drevo in ne ve, kdaj jo kaj zagrabi za bradavicouser posted image . Ob takem priklopljanju in odklopljanju ter stalni prisotnosti male priklopljene bibe, si predstavljam, kako kvalitetno partnersko in seksualno življenje se tule vozi in kako kvaliteten počitek mlade matere je to. Če bo tole vzela zares in upoštevala, bo kmalu tule gor vprašanje ...Kaj naj naredim, partner me po dveh letih čakanja, da pride na vrsto pri mojih prsih, niti povoha ne več...user posted image



user posted image
O.K., zanimiva predstava družinske postelje.

Kot dolgoletni 'hlod' ti lahko zagotovim, da sem vedno vedela, kdaj me je kateri zgrabil za bradavico ter da je imel moj dragi od mene veliko več kot samo čakanje in vohanje. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:29:20   
mika
Ob takem priklopljanju in odklopljanju ter stalni prisotnosti male priklopljene bibe, si predstavljam, kako kvalitetno partnersko in seksualno življenje se tule vozi in kako kvaliteten počitek mlade matere je to. Če bo tole vzela zares in upoštevala, bo kmalu tule gor vprašanje ...Kaj naj naredim, partner me po dveh letih čakanja, da pride na vrsto pri mojih prsih, niti povoha ne več...


A vidva sexata ponoči, ker midva ne. Napisala sem svoj primer, ki meni ustreza, mogoče bi tudi anonimni, pa je napisala, da ne. Upam, da bo kmalu našla rešitev, ki njej ustreza. Nisi edina, ki se sprašuje o intimnem partnerskem življenju in mi je to res hecno. A je kdo priklenjen na posteljo v spalnici? Spalnico imava za spanje, za intimo drug prostor, tako da možu ni bilo potrebno čakati user posted image .

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:29:45   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Anonimen40, imaš možnost, da greš za nekaj dni, teden ali dva k staršem? Imaš še svojo sobo, da fantek ni bi motil z jokom. Mogoče te še malo pocrkljajo, in ti ponudijo nekaj podpore, ki jo potrebuješ?



ja, nekaj takega sem hotela predlagat. Ali pa , ko gre mož na službeno potovanje ( če ji ne bo ponudil podpore), da k sebi domov povabi nekoga , ki mu zaupa (mamo, prijateljico) in skupaj izpeljeta odvajanje.



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:31:20   
patrino
Ja saj verjamem, da si čutila kdaj se je kdo dojil, ker sem jaz tudi vedno. To mi je čisto jasno. Komentar je bolj letel na Miko, ki je rekla, da njena deklica priklaplja in odklaplja tako, da ona niti ne ve kdaj in da poleg tega tako fino spi zraven, da ni nič neprespanauser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:32:34   
mika
Kot dolgoletni 'hlod' ti lahko zagotovim, da sem vedno vedela, kdaj me je kateri zgrabil za bradavico ter da je imel moj dragi od mene veliko več kot samo čakanje in vohanje.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
podpis

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:38:46   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Ob takem priklopljanju in odklopljanju ter stalni prisotnosti male priklopljene bibe, si predstavljam, kako kvalitetno partnersko in seksualno življenje se tule vozi in kako kvaliteten počitek mlade matere je to. Če bo tole vzela zares in upoštevala, bo kmalu tule gor vprašanje ...Kaj naj naredim, partner me po dveh letih čakanja, da pride na vrsto pri mojih prsih, niti povoha ne več...


A vidva sexata ponoči, ker midva ne. Napisala sem svoj primer, ki meni ustreza, mogoče bi tudi anonimni, pa je napisala, da ne. Upam, da bo kmalu našla rešitev, ki njej ustreza. Nisi edina, ki se sprašuje o intimnem partnerskem življenju in mi je to res hecno. A je kdo priklenjen na posteljo v spalnici? Spalnico imava za spanje, za intimo drug prostor, tako da možu ni bilo potrebno čakati user posted image .

ok, ok- dilema razrešena- pozabljam, da niso vsi taki tradicionalisti, kot midva, ki to večino časa počneva v temi v spalnici, pri 50% vlagi v prostoru in pri hrupu pod 40dBA .user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:39:21   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

rija- si zelo nesramna oseba, zelo nizkotna in primitivna in enako ne nabijaj ti ko ne veš kako je če ne moreš do otroka, to ni rešljivo- vzgoja pa je rešljiva, sicer se pa nimam kaj s tabo ukvarjati, ker takšna oseba kot si ti ni vredna besed. te ne berem več


daj, tresni se enkrat z leve, pa še enkrat z desne naslednjič, ko boš kaj takega napisala....vključno s tvojim prvim primitivnim postom user posted image

da greš totalno depresivni ženski nabijat take, pove samo kaj o tebi...a misliš, da si edina na tem svetu, ki ne more imeti otrok....? no, če sem dobro prebrala, ti je ta sreča enkrat le bila dana....bodi srečna.

in ne ne rabiš me brati, obstaja gumbek blokiraj.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:51:26   
jona klara
kakorkoli sama nisem izkusila neprespanih noči....nisem tu da se grem ping ponk.....

anonimna 40- želim ti, da rešiš težave kakorkoli in najdeš srečo z otročkom, čaka te kmalu lažje in prelepo obdoje ko boš lahlo uživala z otrokom, možem, sama.

ostale- nisem mislila nič drugega kot to, da je lahko pot do otroka dolga, zato ga ne zapuščati, ker se bo vse rešilo prej ko slej.otroci so zakladki
-srečno


_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 21:55:05   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Stana, kar se tega "ves čas v službi" tiče, je lahko tudi odvisno od tega, kako gledaš.


Definitivno. Vendar ko veliko delati preide v biti ves čas v službi, je to slabo, zelo slabo.



Moški lahko recimo gre v službo, ki je 60 km vstran......odide zjutraj ob 7 in se vrne popoldne ob 17.....če dela recimo v Avstriji, se vrne okrob 18. ure.....

In za žensko, ki je na porodniškem, ki je cel dan sama z otrokom, praktično izolirana od tujega sveta je tako čakanje na moža lahko izredno mukotrpno.....čisto normalno se je seveda zdelo, ko je tudi ona hodila v službo, ko je ona prišla iz službe ob 16. uri, imela malo časa zase in je mož prišel lepo ob 17. ali 18. uri domov in je bilo vse lepo in prav.....ko je pa ona doma, cel dan doma, kjer ne dela praktično drugega kot si dete prestavlja z zizike na ziziko, ko je kronično neprespana in utrujena zaradi tega, ko nima kakih ekstra stikov z drugim svetom, pa je "biti 8 oz. 10 ur na dan v službi" lahko zelo velik problem zanjo......

IZVIRNO SPOROČILO: mika


A ga ne bi prestavila v vajino posteljo? zakaj se mučiš s posteljico? Jaz imam 14 mes. staro hčerko in spi pri nama. Ne vprašaj me, kolikokrat se doji, ker ne vem. ko zacmiha jo ''priklopim'' in zaspim. Kdaj se odklopi ne vem, če pa spet zacmiha, jo spet priklopim in zaspim itd....in sem naspana. Niti ene neprespane noči nismo imeli. Tudi pri prvi hčerki je bilo tako, s tem da je prve 4 mesece, po podiranju kupčka, jokala in se od utrujenosti tega obdobja komaj kaj spomnim....razen tega, da me je utrujenost že fizično bolela. takrat sem se tudi jaz spraševala, v kaj sem se spustila.

ne poznam staršev, ki imajo majhne otroke pri sebi v postelji, da ne bi spali. Težave imajo tisti, ki imajo otroke v posteljici.

Če vama ni problem spat z otrokom, (nekateri slabo spijo) ga dajta zraven. Najbrž je eden tistih, ki potrebujejo bližino tudi ponoči.


Tako je....in ne vem zakaj se starši tega tako izogibajo......ker družinsko in partnersko življenje bistveno bolj trpi ob neprespani in utrujeni materi kot ob prespani in zadovoljni materi, pa čeprav otrok spi v zakonski posteljici......user posted image Pa tudi otrok ne postane nič bolj razvajen zaradi tega, ker spi v zakonski postelji......





< Sporočilo je popravil liliana -- 6.4.2014 22:01:42 >

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 22:01:15   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: mika

za intimo drug prostor, user posted image .


je-bo-drom se temu reče strokovno user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   [Brisano sporočilo]
6.4.2014 22:05:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 22:13:50   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: mika

za intimo drug prostor, user posted image .


je-bo-drom se temu reče strokovno user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ej, Rija....hin bomuser posted image user posted image user posted image user posted image ....

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 22:17:28   
uškinamama
pa daj mika, ne reči, da nisi še slišala za jebodrom

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 22:23:22   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

pa daj mika, ne reči, da nisi še slišala za jebodrom

sem, semuser posted image , samo najinega prostora nisem tako videla. za jebodrome sem imela tiste zunaj, v naraviuser posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: ne maram svojega otroka
6.4.2014 22:47:26   
Vijoličarka
Anonimna, dobila si že veliko dobrih nasvetov in sama res mislim, da ti razgovor s strokovno osebo ne bo škodoval.

Dobila sem občutek, da si, poleg tega, da si že čisto zmešana od preutrujenosti, tudi precej nesamozavestna kot mati. Da se bojiš svojih instinktov, da sicer najdeš rešitve v literaturi, potem pa jih ne moreš izvesti, ker ti to mož prepreči. Mož je pa tudi čisto preveč paničen, da bo otrok trpel, če ne bo dosegel svojega.

Skrbiš za to, da otrok dobi primerno hrano in v zadostnih količinah. Ponoči najverjetnje ne joka zato, ker bi bil lačen, ampak ker hoče pozornost. Je pač bolj vztrajen karakter in najbrž težje sprejema spremembe, ampak zaradi tega še ni treba sovražiti. Mož ima prav, da je otrok pač otrok, po drugi strani pa se mora tudi mož zavedati, da bo, če se bo vedno ugodilo muham, bo potem ko bo odraščal, samo še slabše.

Ne vem zakaj se bojiš iti k zdravnici. Prvič, podatki o tvoji bolezni so osebni podatki in zdravstveno osebje ne sme teh informacij razširjati okoli. Pa četudi bi te kdo v lekarni videl, katera zdravila so ti dali, pa kaj? Živimo v družbi, ki še vedno bolj obsoja spopadanje s problemom, kot pa skrivanje problema. Če vaške čveke nimajo drugega dela in nič drugega bolj zanimivega v življenju, kot da te opravljajo - en mandi jih gleda!

Definitivno je bolj pomembno, da se ti spraviš k sebi in postaneš spet človek, kot pa to, kaj si drugi mislijo. Itak, ljudje, ki hočejo misliti slabo in so zlonamerni,če ne bodo imeli nič konkretnega, si bodo pa kaj izmislili. Ne ukvarjaj se z njimi. Ko se boš spravila k sebi, boš lažje komunicirala z možem in lažje delala z otrokom. Tvoje misli so zdaj zmedene, zdaj si razvalina, tavaš v krogu, vsaka malenkost ti pobere preveč energije... pojdi torej k zdravnici, če je možno, daj otroka svojim ali njegovim staršem za čez vikend, da se malo naspiš, pozdravi se, uredi misli.

Nisi salaba mama in svojega otroka sploh ne sovražiš. Samo na psu si. Nisi ne prva in ne zadnja. Srečno!

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?