|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
24.6.2014 8:37:17   
pejka
Hvala Bucka za razlago user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Junijski škratki 2014
24.6.2014 15:08:57   
pejka
Koroške kapljice - pri nas se obnesejo. SMo začeli včeraj zvečer in ga je po petih minutah nehalo zvijati. Se je sprdel in pokakal in umiril. Mu pa dajem največ po dve kapljici naenkrat. Sem od uporabnic na ringaraji prebrala da na začetku v lekarni priporočajo največ 3 x 3
kapljice na dan, da drugače lahko pride do nasprotnega učinka - ga še bolj zvije. Nato se postopoma veča. Na steklenički pa piše od osem do deset kapljic ob krčih. Mu jih pa jaz raztopim v mal čajčka in je super!!!!

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Junijski škratki 2014
25.6.2014 16:11:59   
bauko
Hoj bucka,

hvala za tale link in razlago. V bistvu sem tudi sama prišla do enakega sklepa in si masiram dojke med dojenjem, če le uspem, si dam prej vroč obkladek, črpam pa samo še, če se mi zdi čisto polna oz je vse skupaj nabreklo in boleče in še takrat samo do olajšanja. Zaenkrat dvakrat na dan - zjutraj, ker se čez noč toliko nabere, da mala za zajtrk ne spije vsega (spi pa 5-6 ur v kosu) in po potrebi zvečer. Pijem res ogromno, modrček pa zaenkrat še nosim, ker si ne predstavljam biti brez, ker so tako velike in težke.

In zdajle šibam počivat - upam, da bo kmalu kaj več časa še kaj napisat.

Aja, glede krčev: Pri nas je kakor kateri dan - en dan malo več, en dan malo manj. K sreči pa ponavadi hitro mine in nima napetega trebuščka. Se sprdi in pokaka in je potem boljše.

Kakšne imate pa kaj vzorce spanja - koliko časa so pokonci naenkrat? Kaj pa kaj uspavalne tehnike? Midva sva ugotovila, da v bistvu bolj kot ne zaspi na rokah, kar nama ni všeč, tako da se sedaj trudiva postopoma to ukinit. Danes prvi dan preizkušamo ninico - upam, da bo vžgalo user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Junijski škratki 2014
28.6.2014 9:47:14   
bauko
Hoj punce,a katera od vas skusa navadit otrocka,da bi znal sam zaspat? Da ni vedno v narocju,na joski ali naockovih prsih? Ce ja,kako to zgleda? Mi se najprej crkljamo igramo in vse,potem pa ko je zaspana jo se budno polozim v posteljico,jo pobozam po glavici,po potrebi dam dudo(na zalost je ze par dni po rojstvu pogruntala palec) in potem se zacne dezuranje. :-) vsake toliko popravim dudo,jo pobozam,da ve da ni sama in potem scasoma zaspi. Edino traja ful dolgo,tudi po eno uro...
kako jih pa ve uspavate?

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Junijski škratki 2014
28.6.2014 11:40:49   
pejka
Moj zaspi ko se dojiva - zraven joške. In če se je dovolj najedel spi naprej ko polh tudi ko ga položim v posteljico. Če je pa še lačen je pa jok da ga še sosedje slišijo. Glede nato, da ga krčki znajo kar fajn matrat nama zaspi ponavadi kar na rokah.
Vem da to ni v redu, samo sem včasih tako utrujena in zaspana, da mi je čisto vseeno kako zaspi, samo da spi.

Mislim pa da pri nas nebi šla tvoja metoda. Bi se sklal od joka! Že čez dan zahteva če je buden stalno pozornost. Ga pa krčki kar fino matrajo.

Kdaj pa greste spat? Mi se umijemo od osmih do pol deetih, pol se nahranimo in gremo spat. Razen če ga zvija, se pa to zavleče lahko tudi do polnoči. Pol pa mami in sinko samo še dol padeta user posted image
Drugače pa pri mojemu hitreje zaspi, kot pri meni. Točno ve, kdo ga bo prej dvignil in crkljal.

Mi smo se pa včeraj prvič kopali in je mali full užival. Je bil čisto miren in je sam debelo gledal kaj se dogaja.

A svojim user posted image dajete kaj za piti - čaj, vodo? Midva se dojivana dve do tri ure čez dan, pa mu dajem še malo vode po žlički al pa čajčka. Se mi zdi da je žejen. Popije sicer zelo malo. koliko sploh lahko dobi za piti še dodatno?

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Junijski škratki 2014
28.6.2014 13:35:19   
bauko
No saj ne pravim, da je metoda uspavanja uspela, ker zaenkrat traja čisto predolgo in še preden zaspi, postane spet lačna user posted image ...tako da če ne bo šlo, ne bom vztrajala v nedolged, ampak rajši poizkusila spet ko bo starejša in jo bom zdaj pač razvajala...rajši to, pa da se dovolj naspi in posledično dovolj naje, ker kadar je utrujena se dojenje ponavadi sprevrže v borbo za vsak požirek. Sicer se redi, ampak bolj po manekensko user posted image , tako da ima sedaj to prednost...

Sem pa danes prvič preizkusila nosilko BOBO. Obstaja več vrst, jaz imam un elastičen trak in je super. Tamala spi, jaz pa imam proste roke in ful več svobode, kot če bi jo držala v naročju. Lahko komot jem, pijem in postorim kakšno malenkost. Zaenkrat lahko rečem samo to, da priporočam! Upam, da se bo not uspavala do te mere, da jo bom lahko prestavila v posteljico...

Pejka, jaz ne dodajam nobenih drugih tekočin. Se samo dojiva in to je to.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Junijski škratki 2014
30.6.2014 21:38:35   
coala
Za pit lahko dobi kr dost,sploh zaj ko je vročina moj kr spije pol deci al pa še več če je zelo vroče in to ene 3x na dan,je patronažna rekla naj mu le dam.lede spanja imam pa jz kr srečo ker ko se naje sploh ponoči a dam kar notr nazaj in kr zaspi.Čez dan pa se še malo pocrtava in pol tudi zaspi,je pa tako da včasih ga krčki nazaj zbudijo,pa pol kr malo traja da se umiri.Sicer pa itak vedno manj spijo in vedno več bedijo.Jaz imam še en voziček v stanovanju in si ga dam v kuhinjo ko kuham,malenkost dvignem tako da vidi in potem kuhava in govorim z njim in pol kr zaspi ko vidi da sem v bližini,pa tud če ropotam z lonci in z tekočo vodo,ga ne zmoti.

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Junijski škratki 2014
1.7.2014 9:17:33   
pejka
Coala ali mu daješ za piti po žlički ali po steklenički?

Mi smo pa danes stari en mesec user posted image ! Kolk hitro čas beži. Sva ravno včeraj z mojim ugotovila, da bo čisto prehitro zrastel

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Junijski škratki 2014
1.7.2014 15:03:05   
bauko
Pri nas smo tudi že izločili par oblačil! Noro, kako leti čas! user posted image

Midve sva danes prvi dan sami doma...in zaenkrat kar gre. Sem celo odspala 40 min, sedaj ko tudi ona spi! user posted image user posted image Danes se mi je prvič nasmehnila. Že prej se je velikokrat nasmehnila, danes je bilo pa malo drugače - ko sva se pogovarjali in sem ji pela pesmice, me je gledala direktno v oči in se mi nasmehnila. Sem se skor stopila user posted image user posted image

Imam eno vprašanje glede prekuhane vode, ki se daje za pit dojenčkom. Na vrhu se vedno namreč nabere tista "smetana" - vodni kamen. Kako to daste stran? Prelijete skozi kakšno gazo al kako?

< Sporočilo je popravil bauko -- 1.7.2014 15:08:23 >

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Junijski škratki 2014
1.7.2014 20:38:17   
coala
Jaz mu dajem pit komarčkov čaj pa po steklenički,ker se tudi hraniva po steklenički,se ne dojiva ker nimam.BIi pa imela ševprašanje glede paketa za dojenčke,to vem da ni ker sem videla ko sem dala vlogo,je pakete prečrtala in rekla da je denar.Me pa zanima kdaj ste to dobile,pa če sploh.

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Junijski škratki 2014
2.7.2014 10:26:09   
pejka
Coala glede denarja moraš oddati mislim da do 60 dni po rojstvu vlogo na csd. Greš k njim in ti dajo vlogo za denarno pomoč od države. Mislim da je 280 evrov.

Dobiš pa lahko tudi pomoč od občine. Koliko in če sploh, je odvisno od vsake občine. Greš na njihovo spletno stran in imaš pod vloge obrazec. In ga neseš na občino. Midva sva oddala prejšnji teden in sem že dobila odločbo. Priložiti pa moraš rojstni list, svoj osebni dokument in bančno kartico - vse fotokopije.



(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Junijski škratki 2014
2.7.2014 13:00:01   
bauko
pejka,

a kaj veš, kdaj cca naj bi bilo vse to nakazano?

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Junijski škratki 2014
2.7.2014 13:44:49   
helimaša
Ojla!

da se priklopim debati....pri nas na csd-ju so rekl da se zna vse skup mal zavlečt....ker so dopusti....tko da je rekla da majo 2 meseca čas da to uredijo....na občini pa ne vem kako je zdej s tem....po mojem bodo poslal prej kšno odločbo kako in kaj....tko da najbrž v tem mescu iz sociale ne bo nč nakazan....bojo pa potem za nazaj še nakazal.....iz občine pa tud ne vem.....ker ne vem kdaj kakšna nakazila opravljajo.....tko da mormo kr počakatuser posted image
dons je mal bl zoprn dan....me ful glava boli....pa še obe punci mam doma....tko da je kr luštn.....pa kuhat....pa pospravlat.....jao.....najbolš da gremo zdele mal vn....ker nč ne vem kaj bo s tem vremenom....al bo dž al kaj...
moje detece se lepo pridno redi in raste.....je na uro in pol....tko da je predvsem ponoč zlo naporno....kopal smo ga že prejšnji teden....tko da patronažna ne hodi več k nam....na sprehod hodimo....čeprav me sosede mal čudn gledajo in sprašujejo kako da sm šla tok hitr vn....pa sej ni prehitr....al kaj se vam zdi....sej ve ste šle tud hmau vn a ne....men je rekla patronažna naj ne kompliciram....in naj grem čimprej vn.....itak je toplo.....drgač je pozimi.....k je bl mrzlo.....ma jst sm se že takoj super počutila....itak nisem bla nč šivana....tko da sm že vse takoj normaln delala.....

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Junijski škratki 2014
2.7.2014 16:30:31   
pejka
Na socialni je tudi meni rekla, da bo trajalo. Iz občine so nam v enem tednu poslali odločbo. Ne vem, če je že nakazano ker nisem šla pogledat.

Helimaša, midva sva šla tudi hitro ven. Sej če si ti v redu, greš komot.

A ste za to, da naredimo en seznam, da bomo mele bolj pregledno, kdaj je katera rodila? A ga zna katera naredit, ali pa če mi poveste kako in ga bom jaz?

Mi smo pa bili na prvi posvetovalnici in smo super user posted image ! Zrasel je za 5,5 cm in se zredil za 1185 g. Smo bili pohvaljeni.

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Junijski škratki 2014
2.7.2014 21:52:34   
coala
Tudi jaz sem šla kr hitro ven z njim,je rekla patronažna naj kr grem itak je toplo.Ja saj jaz sem preden da sem rodila sem izpolnila tist papir za tist denar namesto paketa samo sem pozabila če bi morala zdaj ko sem rodila it še enkrat tja,pa saj ni važno bom kr šla tja vprašat.Tisto od občine smo pa tudi mi že dobili odločbo,je pa tako da v roku 15 dni postane pravnomočno in od takrat v roku 30 dni nakažejo tko sem jaz razumela :-),čeprav mam zdaj možgane pa čist na OFF so samo za bebico :-).O helimaša a tud ti si takoj štartala, tudi jaz je soseda rekla,da sem prehitro začela,da bom že videla.Ja kaj pa naj sem bla 14 dni v bolnišnici,selili smo se dva dni prej preden da sem šla v bolnišnico itak da me je vse počakalo.

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Junijski škratki 2014
4.7.2014 0:26:45   
bauko
Sej res,ta posvetovalnica,kako je s tem? A se to kje prijavis,je treba kam poklicat...?

Pri nas je tudi patronazna zakljucila,popek je lep in koncno se je v enem tednu zredila tako kot se mora! Danes smo se prvic kopali pa ni slo glih najboljse. Najprej ji je bilo zanimivo,potem pa vik in krik. Je pa res,da je danes ze cel dan bila naporna in da smo se kopali zvecer...upam,da bo naslednjic boljse!


(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Junijski škratki 2014
4.7.2014 9:18:16   
pejka
Bauko, poklicati moraš k svojemu izbranemu pediatru in se naročit. Prvi pregled je pri enem mesecu. Tako da pohiti.
Naslednji pregled imamo pri drugem mesecu, kjer bomo kontrolirali težo in naredili uz kolkov. Potem pa pri treh mesecih sledi pregled in cepljenje.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Junijski škratki 2014
4.7.2014 13:19:42   
helimaša
Čao!

bauko pokliči v ZD....zberi si svojo pediatrinjo.....ker sta dve lahko izbirašuser posted image ....midva že imava datum......za uz kolkov pa pokličes v porodnišnico in te naročijo.....
pejka jst ne znam narest seznama.....pojma nimam kk se to nardiuser posted image ...bi se mogla kateri drugi skupini prklopt in mal povprašatuser posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Junijski škratki 2014
4.7.2014 16:08:57   
pejka
Uz kolkov ti naredijo v zdravstvenem domu, če imajo in dobiš datum ko greš na prvi pregled. Če tega v zdravstvenem domu ne delajo pa se naročiš v porodnišnico - tako so nam rekli v Ljubljanski porodnišnici.

Bom se pozanimala za seznam.

A imajo vaše male miši tudi pikice po obrazu? Moj je čist pikast. Je rekla pediatrinja da se koža čisti, malo pa tudi od vročine. Ima pa tako kot ene male bele mozoljčke. Če mu je pa vroče je pa itak rdeč.

A mogoče katera ve, ali jih lahko mažemo z sončno kremo ali ne? Sem pozabila vprašat. Sej ga nimam na soncu, če je že sonce imava itak marelico pa eno pleničko čez voziček, sam se mi zdi da še zmerom sonce pride do njega.

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Junijski škratki 2014
4.7.2014 23:43:35   
bauko
Aja,no sej pri pediatru smo naroceni. Sem mislila,da je posvetovalnica kaj drugega.

Nasa tamala je tudi cisto pikasta,flekasta in mozoljasta. Nekaj malega celo po lasiscu. Zgleda grozno ampak baje ji bolece. Na celu so ze vidni znaki izboljsanja po parih dneh. Sicer pa naj bi trajalo cca 14 dni da se scisti...

mi smo pa ze drugi dan v nekem cudnem zacaranem krogu lakote in utrujenosti. Najprej sem imela veliko mleka,ki sem ga postopno nehala crpat. Ampak tamala zgleda tolk slabo vlece,da je sedaj proizvodnja mleka premajhna za njene potrebe,pa ceprav sama ni sposobna toliko ven povlect. Ji je treba pomagat s flaso. Ko sem ji ponudila dodatek je samo jokala in ni hotla pit,takoj zatem pa flaso z mojim nacrpanim(bogih 20ml) in jo je zeksala! Tko da dodatka sploh ne mara...
In ker je lacna,noce spat in je dva dni ze fuuuul naporna. Komaj grem na wc,skos hoce bit na joski(itak),proti konfu dneva je pa ze tolk utrujena,da komaj flaso zagrabi,kaj sele josko...

zdaj imam sposojeno el.crpalko in upam,da jo cimprej dohitim s proizvodnjo mleka...ker ga ni bolj groznega obcutka ko ne ves,kako bos nafutral otroka...

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Junijski škratki 2014
8.7.2014 16:10:07   
Mary2011
Dober dan,

Se še jaz pfročkam tukaj :-)
Vidim, da imamo tako kot v nosečnosti tudi sedaj pri naših user posted image enake ali vsaj podobne težave user posted image

Tudi naša mala pikica ima krčke, ampak ji zaenkrat ne dajemo ničesar pa čeprav imamo vse doma - od čaja do različnih kapljic. Ampak dokler je tako, da malo joka, prdne ali se pokaka in ej spet zelo zadovoljna se mi zdi prav škoda karkoli ji dajati in jo navajati na razne stvari... Če bo res kriza pa ji bom najprej dala čaj, čeprav nimam ravno občutka koliko naj ji ga dam - koliko ste jim ve dajale ml? Potem pa seveda tudi kapljice - pa kar po žlički z nekaj prekuhane in ohlajene vode... Jim ve dajete tudi preventivno? Ne vem ali naj ji dam vseeno kaj zvečer, da jo v spanju ne bo matralo - kaj menite?
Zadnjič sem ji dala po žlički malo vode, pa ji ni bilo ravno najbolj jasno kaj je sedaj to - je delala take smešne face :-)

@bauko: tudi jaz sem po odhodu iz porodnišnice delala isto kot ti. Najprej se je mala dojila pri meni kakšnih 15min na eni strani, semjo previla, pa potem 15min še na drugi strani in potem še 15min na vsaki strani črpala mleko - dokler nisem dobila mastitisa in sem jokala, ker nisem več vedela kaj vse me boli in sem bila tako slabotna, da nisem niti male uspela dvigniti iz posteljice user posted image res grozno!
Dokler mi prijateljica ni rekla, da naj ne delam tega - da je to princip ponudba-povpraševanje in tako kot je napisala bucka*
Tako da pri nama je sedaj tako, da je ponavadi na eni strani od 10 do 15 min, potem se previjeva in ponoviva vajo še na drugi strani. Z izjemo ponoči ko mi zaspi na prvi dojki in jo potem odložim v posteljico in spi naprej. Dokler otrok pridobiv na teži je vse o.k. - vsaj tako je meni rekla patronažna...

Mi imamo pa v četrtek - ko bo stara1 mesec prvič posvetovalnico... Me prav zanima kako bo to potekalo...

Kopali smo se tudi že - pa moram priznati, da včasih uživa, spet drugič joka neutolažljivo...

Lepo bodite :-)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Junijski škratki 2014
9.7.2014 10:24:20   
pejka
Mary 2011 jaz mojemu dajem kapljice kar s čajem - skuham komarček in janež. Dam mu ene štiri žličke - polovičko. Kolikor popije. Ko ima dovolj pljune ve. Mi je pa pediatrinja rekla da ne rabi dodatne tekočine če se doji. Če je pa res vroče pa malo po žlički. Tako da meni je popil kakšne deset do dvajset mililitrov na dan ko je bilo vroče. Kakšen dan več kakšen dan manj.

Kapljice mu dam samo ko ima krčke. Nisem še probala preventivno. Mu pa dajem Bio Gaja kapljice te pa so preventivne - so probiotiki in izboljšajo črevesno floro.

Na posvetovalnici pa najprej sestra stehta in izmeri malega in izpolni karton. Potem greste k zdravnici - nagec, da ga vsega pregleda in pretipa. Tebe bo najprej vprašala kako je potekala nosečno st in porod, če imata vidva ( starša ) kakšno bolezen. Mi smo bili vse skupaj eno uro na pregledu. Midva sva ji še najina vprašanja zastavila in je na vsa odgovorila. V glavnem mi imamo zlato pediatrinjouser posted image
Ni bilo hudega, samo dvakrat smo ga zbudili ko je zaspal in je bila potem katastrofa svetovnih razsežnosti user posted image

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Junijski škratki 2014
9.7.2014 13:19:45   
Mary2011
Pejka, hvala za odgovor.
V koliko ml vode pa skuhaš komarček in janež? In koliko obojega daš v vodo? Pustiš verjetno par minutk in potem v ohlajen čaj daš kapljice?
Mi je kar nerodno kakšna vprašanja postavljam user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Junijski škratki 2014
9.7.2014 19:03:57   
pejka
Nikar naj ti ne bo nerodno! Zato pa smo da si pomagamo.

Jaz dam približno en deci vode, pol pa obojega malo več kot ščep. Jaz kar dam takoj v vodo, pa pustim da kakšne pol minute vre. Ko se ohladi dam malo čajčka na žličko ( če ga je preveč pljune ven ) in gor potem še kapljice. Pa full poliže žličko, ker je sladko. Potem mu dam pa še tolko čajapo žlički kolikor ga popije - dokler mu ne začne teči ven. Ponavadi so to tri žličke po malo čajčka - par kapljic.

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Junijski škratki 2014
10.7.2014 16:01:48   
condfa8h
Pozdravljene,

upam, da se vam lahko pridružim, kljub temu, da je moj malček rojen v maju (pač se je odločil prit malo prej). Sedaj lepo napreduje, v enem mesecu je dobil 2 kg in zgleda super! Jutri imava razvojno, pa bomo videli kaj bodo rekli...

Tiste, ki hranite otročke po steklenički, katere stekleničke imate? Jaz imam celo zbirko stekleničk in se mi zdi da iz vseh teče ful hitro, patronažna mi je rekla, da ne bi smelo kapljat ven, ampak bi moral otrok potegnit, da bi prišlo ven... Kakšne izkušnje imate ve? S čim pa čistite stekleničke? Po vsaki uporabi sterilizirate? Tiste, ki dojite imate srečo!!

Za krčke mu jaz dajem koroške kapljice in sab simplex (baje, da se izloči z mlekom in ne ostane v malčku) in vaya lgg. Saj mislim, da nima tako zelo močnih krčev ampak se mi smili ko ga vidim čist zategnjenega. MU bom pa tudi skuhala čaj (zdaj ko imam recept :)), patronažna je meni rekla, da lahko spije max 100 - 120 ml/vode (max 30 ml naenkrat, lahko po žlički al pa po steklenički) na dan....da čaja naj ne bi, ampak mislim, da mu to res ne more škodit. Drgače mi spije 120 ml na obrok plus malo se podoji pri meni...koliko pač imam mleka.

Kaj pa kupčki? Jih tudi ve podirate celo večnost?? Sploh ponoči...da ga previjem, podojim in nahranim po stekleniči traja eno uro, pol pa še kupček... zadnje čase sem malo lena in mu vzdignem vzglavje in dam na bok, upam, da se mu ne more kaj zgodit če bruhne.

Kako pa ste ve? Kako se počutite? Jaz sem polna adrenalina in sploh ne morem počivat. Spat grem ob polnoči, okli treh naranim malčka in ob šestih sem že čisto v akciji...mislim, da prihaja vse skupaj za mano :(

Držte se in cartajte svoje dojenčke :)

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




novorojenček
Lelly28 RR

S katero velikostjo bodijev / pajackov ste začeli, ko so se rodili vaši otroci?

44 ali 50 (40%)

56 (48%)

62 (12%)


Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!