|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
10.7.2014 17:12:53   
leilla
condfa8h 2 kg v enem mesecu, glede na to, da ga ne dojiš polno, da ima večino AM, je dosti preveč. Pri nas so pediatri v posvetovalnici kar opozorili starše, da je to preveč.
Če ne podre kupčeka pa ga kar daj na bok, taki mali tako ali tako morajo spati na boku - ne ga puščati na hrbtu, ker se še ne more obrniti sam in da se ne zaduši v primeru, da podre močen kupček ali bruha. Tako da ti kar na bok in ni problema.

lp

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Junijski škratki 2014
10.7.2014 23:53:19   
condfa8h
Vem da je 2 kg dosti, ampak je bil rojen v 35 tednu, pol pa je se neko bakterijo dobil, tako, da je zgubil kr nekaj teze... je patronaza spremljala rast teze in pravo, da je ok. Glede spanja na boku pa sso mnenja deljena, po novem, lahko spijo tudi na hrbtu...mi smo spali na trebuhu... itak pa da se bojim ce spi na hrbtu, tak, da ga striktno podlagam. Raze n ko wem zraven je na hrbtu in glavico na stran. Kako pa jih imare ve v voziicku??? Pozna katera kak domaci recept za vec mleka?

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Junijski škratki 2014
11.7.2014 13:02:53   
leilla
condfa8h tudi naši dve sta bili rojeni 36 teden in vsaj pri naših pediatrih je to preveč teže za tako kratko obdobje. Tudi v MB smo bili kregani, ko sta se preveč zredili, kljub temu, da je bilo to daleč od 2 kg v enem mesecu. Baje na začetku ni to dobro za otroka, da se tako hitro redi.

Spanje na boku/hrbtu - nam so vsepovsod rekli spanje na boku. Striktno na hrbtu ne, ravno zaradi zadušitve.

No, vsak dela po svojem občutku!

LP

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Junijski škratki 2014
11.7.2014 16:36:32   
condfa8h
No zdaj sva pa prišla iz razvojne, glede teže je ok, ni pretežek. Glede hranjenja pa je tako, če on je in če poje določeno količino v steklenički in potem išče še mu pač dam, če bi ga dojila ne bi vedela koliko ml poje.... Je pa danes tam zelo dosti telovadil, tako, da je danes zelooo utrujen in jokav, tako, da ga malo bolj razvajam :)

Pokazali so mi tudi eno super zadevo...otroško gnezdo, tako, da zdaj sem v lovu za tem.

Lep vikend vam želimuser posted image

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Junijski škratki 2014
12.7.2014 13:02:55   
coala
OOOj,da še jaz povem da tudi moj fantek jeeeee preveč,me tudi malo skrbi kaj bodo rekli 17.ko imava posvetovalnico,ampak kaj naj storim,če pa mu dam manj pa je siten in kr išče,ko pa je trebušček dovolj poln je pa priden in miren.Tudi moj je na flaški iz vseh flašk tečee,tko da moj je rabil kar nekaj časa,da se je navadil lepo pit pa še zdaj so problemi,od začetka je blo pa sploh,da ne govorim kolikokrat se mu je zaletelo.Se spomnim,ko sem pri ta prvem sinu kupila stekleničko si moral sam naredit luknjico si jo pač naredil čim manjšo,zdaj pa nisem zasledila kje da bi prodajali brez luknjic.Tudi moj fantek je po rojstvu shujšal zaradi zlatenice in zaradi tea ker nisem imela dovolj mleka kar 300 gramov,mogoče pa res zato zdaj toliko bolj je.Moj spi na hrbtu sedaj pri 2 mesecih.Od začetka je na boku zdaj pa kr sam se zmiga da pristane na hrbtu,tudi v vozičku spi na hrbtu.Domač recept za več mleka je pivo.Ne zdaj da se ga nacukaš ampak tako čez cel dan po požirkih pivo.Moja prijateljica je zjutraj odprla in je pila ves dan.

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Junijski škratki 2014
12.7.2014 21:15:18   
pejka
Midva sva na začetku bila tudi na flaški, pa mi ni teklo ven če sem jo okrog obrnila. Je pa moj dragi šel kupit Tomee Teepe in je rekla prodajalka da so cuclji po starosti, tako kot dudice in da naj pazimo katerega kupimo ker imajo različno velike luknjice.
Se pa malemu ni nič zaletelo, če je bil pri hranjenju malo bolj dvignjen v naročju.

Sedaj ko se dojia pa se mu občasno zaleti, ker bi on vse popil na enkrat, pol ima pa preveč in ne uspe sproti požirat - požerušček mali user posted image

Sva se pa midva v enem mesecu zredila za 1100 g.

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Junijski škratki 2014
13.7.2014 13:42:37   
condfa8h
Normalno da daš otroku jest če išče...pa naj rečejo v posvetovalni kar želijo. En dan poje malo več kot drugi. Moj malček paše v vse tabelce katere sem gledala, če se že ravnamo po tem. Mimogrede midva sva oba velika in dobra jedca, tak, da otrok ne more biti drugače...
Glede stekleničk...jaz mam precej različnih in najboljša se mi ta trenutek zdi stara od Aventa (Airflex mislim, da je), vse ostalo teče preveč.
Glede ležanja pa mi je sestra v razvojni rekla, da naj ga dajem na bok, razen če sem zraven je lahko na hrbtku ali na trebuščku. Pa zalagat ga je treba če je na boku, da ne zvrača glavice (podložiš ga od ritke do vrha glavice), med tem ko so mi v porodnišnici rekli da podlagaš samo ritko, da se ne more prekotalit....mislim, da je dan danes preveč nasvetov.
Treba je delat po občutku.
Lepo se imejte!

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Junijski škratki 2014
14.7.2014 15:53:11   
bauko
Najprej okrog črpanja:
Tudi jaz sem postopno prenehala črpati. In kaj se je zgodilo? Imela sem premalo mleka. Tamala tolk švoh sesa, da je obup. In joške so se ji prilagodile in sledilo je pomanjkanje mleka, vreščanje nekaj dni zapored in skoraj nič spanja. Potem mi je kapnilo, da je mogoče lačna, čeprav je kar naprej na joški. Potem mi je prijateljica posodila el. črpalko in v nekaj dneh sem dobila spet več mleka in zdaj je mala spet zadovoljna.
Tudi mene je strah mastitisa, ampak kaj pa naj?! Ji dam dodatek, tudi če imam mleko?
Jutri imamo podiatra, pa se bom tam malo posvetovala kaj bi bilo najboljše...

kupčki: Naša tudi težko kupček podre...velikokrat pomaga, če jo položim na trebušček.

spanje: Jaz jo dajem spat v vseh položajih. Najprej sem jo dajala na bok, pa ji ne paše. Sem jo zalagala in se je vsakič premaknila tako, da je na koncu ležala na hrbtu. Potem sem jo založila še spredaj in je čist znorela. Tako da je ne silim spat na boku.
Nekaj časa sem ji dvigala vzglavje, pa je vsakič končala pod kovtrom, ker mi ni bilo všeč, tako da ima zdaj spet ravno podalgo.
Sem jo pa enkrat zjutraj našla obrnjeno za 180 stopinj...tako da nimam ravno veliko vpliva s tem, kako jo položim v posteljico. user posted image

Včeraj smo prišli domov - za podaljšan vikend smo bili na morju v kempu v prikolici in je bilo super. Malo sem se bala kako bo, ampak se je ful dobro obneslo. Tamala je bila zadovoljna, jaz pa tudi, ker je bila ona in ker sem malo zamenjala okolje. user posted image

Septembra definitivno ponovimo vajo! user posted image

Tiste, od katerih otročki so mozoljasti in pikasti: A jih s čim mažete, razen z mlekom? Jaz jo samo z mlekom, ampak zdaj je na čelu dobila fuuul suho kožo. Tudi ta del mažem z mlekom, ampak je takoj spet suho...

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Junijski škratki 2014
14.7.2014 16:13:00   
bauko
Aja, punce, še to, jaz sem že dobila nakazano tisto od države, 280EUR. user posted image Sem mislila, da se bo vleklo dlje časa...

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Junijski škratki 2014
15.7.2014 9:04:57   
condfa8h
Dinarcki, super :)!!!

Bauko cestitam za odlocitev, da ste sli na morje, jaz sem tudi misla, da bomo sli ampak sva se odlocila, da greva septembra. Komaj cakam. Sprememba okolja ful pase, midva z malckom sva trenutno pri babici :).

Ima katera izkusnje s stsklenicko dr.browns? Meni povzroca to ze prave traume, ko je pa se mu zaleti, me je strah, da se bo kar zadusil :(


Kozo mu jaz cistim samo z vodo, nic drugega. Kako pa ve cistit noske??

Pozdravcek!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Junijski škratki 2014
15.7.2014 10:57:15   
bauko
Včeraj sem ji poizkusila potegnit ven en smrkelj s tisto "pumpico", ki jo stisneš in kao ven potegneš, pa je bila čisto neuporabna...tista odprtina je čisto prevelika za tak majhen nosek...
ima pa kolegica eno tako s cevko in mu daš to v nosek in na drugi strani potegneš ven z ustmi...sliši se čudno, ampak ful deluje. Moram preverit kakšna je v detajle.
Vglavnem - jaz sem počakala, da je smrkelj toliko ven prišel, da sem ga lahko z robčkom ven potegnila...je pa res, da ni imela čisto zabasanega nosa, tisto pa ne vem kako bi...

Jaz imam žal izkušnje samo z Aventovo stekleničko, tako da ti ne morem pomagat - tista, ki pride zraven črpalke. S to smo zaenkrat zelo zadovoljni.

Joj, če katera razmišlja o podobni spremembi okolja - samo pogumno! Jaz sem dobila ful enega zagona oz nove energije, posledično pa je tudi user posted image bolj zadovoljna. user posted image Res paše. Pa še nek izziv je, ker se je treba malo prilagodit in ko se vrneš domov, se ti zdi vse toliko lažje, ker si pač spet doma in je vse priročno user posted image

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Junijski škratki 2014
15.7.2014 13:28:49   
pejka
Jaz mojemu muce iz nosa potegnem z vatko , ki jo zmočim, posvaljkam in potem zavrtim v nosku. Gre super ven. Včasih moraš pač večkrat probat, ampak gredo. Pa še malega nič ne boli, samo malo požgačka.
Aspiratorji za noske so za takrat ko je nos zamašen zaradi prehlada. Če se muce zasušijo, pa mu prej stisneš noter kakšno kapljico fiziološke in potem ven podrezaš z vatko.

Mi bi tudi morali it na morje, pa ima moj preveč dela. Šele konec meseca. Močno upam, ker sva tudi midva z malim že sita vedno istega okolja. Mali pa tudi oživi, ko ati pride domov, ker je mamice že naveličan

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Junijski škratki 2014
15.7.2014 18:39:31   
Mary2011
Bravo bauko za odločitev, da ste šli na morje user posted image
Mi gremo šele septembra, pa že sedaja komaj čakam user posted image

Glede noska, tudi jaz ji ga čistim na ta način kot je napisala pejka pa se nam kar obnese... Sicer imamo tudi mi aspirator doma, vendar se zaenkrat še ni obnesel - verjetno je res samo za prehlade...

Kako ste drugače? Obetajo se nam vroči dnevi, jupiiiii user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Junijski škratki 2014
21.7.2014 8:16:21   
coala
pejkadobra ideja tole za mucke ven dobivat,ker pol ga kr žgečka in kihauser posted image .Posvetovalnica za nami veliki smo 62cm...je rekla da je visoko nad povprečjem...nekje za 3m starosti,težki pa 5600g.Torej višina nas je spasilauser posted image .Čeprav je rekla da preveč poje naj ga malo nazaj šponam z vodo ali z dudo,če pa joče ko je lačen,z vodo ga sploh ne pretentašuser posted image .Bo pač mishelinko če bo,ka te naj,če je lačen je lačen.

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Junijski škratki 2014
21.7.2014 12:07:16   
pejka
Coala, tako so mi pokazali v porodnišnici. Pa mi nebi če nebi vprašala kako muce ven spravit, ker je imel poln nos.

Ste pa kar veliki! Mi imamo pa sedaj nekje tam okrog 4300 g. Ima pa že tudi mišelinkaste nogice - so prav fine za crkljat. Take špehaste, mehke user posted image
Če je pa tako dobro papat user posted image . Se kar trese ko joško vidi!

Drugače se pa vsak dan bolj smeji. Največji žur je na previjalni z nago ritko. Refeta z nogami in rokami in se reži zraven. Pa skuša full nekaj povedati pa mu še ne ratuje najbolje. Spusti kakšen glasek in je čisto navdušen.

Kolk ur v kosu vaši spijo ponoči?
Moj spi zvečer od desetih do dveh, pol pa naprej dve ali tri ure. Ga potem tolk mučijo vetrovi in joka v spanju da ga kar zbudim. Ko je zbujen pa se vetrovi umirijo user posted image , ali pa ga pač ne motijo tolk zlo? Mislim pa da bi prespal veliko več če ga nebi ti vetrovi zbudili.
Upam da se bodo kmalu umirili!!!!

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Junijski škratki 2014
21.7.2014 20:33:51   
majčica1508
Se opravičujem, ker tako upadam v vašo temo....Imam stekleničko, ki sem jo kupila in je bila samo oprana, če jo katera želi jo z veseljem podarim, našemu ni šla je bila dojka zakon, no je še vedno:-)

Je pa od medele http://www.ams-meding.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=3579&detailID=14811&segid=1&ime=MEDELA_POSEBNA_STEKLENICKA_CALMA_250ml_%28cucelj_dojka,_na_nacin_dojenja%29

Uživajte v materinstvu in se ne obremenjujte, kaj kdo reče......

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Junijski škratki 2014
24.7.2014 13:49:23   
bauko
Hojla punce,tu je pravo zatisje :-) kako ste kaj? Vse ok?

Moja sovica raste in se redi,trenutno bijemo boj s temenci. Dojenje se vedno ni ok,se kar slabo vlece in viha spodnjo ustnico navznoter,kljub temu,da ji skos popravljam... upam,da se kmalu uredi,ker je kar naporno ko je najprej tako dolgo na joski,potem pa pumpat...sploh kadar sem sama z njo...vcasih traja tako dolgo,da je potem ze cas za novo hranjenje...

je pa vsaki dan bolj lustno,ker se vsak dan bolj 'pogovarja' in fuuul se smeji :-)

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Junijski škratki 2014
24.7.2014 14:24:04   
condfa8h
Pozdravljene,

tiste, ki hranite po steklenički, koliko pojejo vaši malčki v enem obroku? Moj se mi zdi, da nima meje (po atiju) pa ga malo štopam. Na eni strani mi je bilo rečeno mi je namreč bilo, da naj bi pojedel 140 - 150 ml na kg v 24 urah, na drugi strani, da ne sme po obroku več kot 20 ml na kg, tretja oseba pa mi je rekla, da neomejeno...

Saj mi je jasno, da sam ve kdaj mu je dovolj, se pa vseeno bojim, da bi potem preveč "polival" in se s tem zadušil...

Bauko meni tudi nekaj čas ni htel vlečt, po steklenički je pa planil. Pa sem mu dala najprej stekleničko, da je začel jest pol sem mu pa stekleničko vzela in ga podojila. Pa mislim, da niti ni opazil razlike :). Upam, da ti rata!

Ali dajete malčkom kakšne probiotike? Moj že tri dni ni kakal in se je mučil, danes sva bila pri pediatru in sem omenila zaprtje, pa je najprej dobil termometer v tazadnjo pa ni bilo nič, pol pa še pol svečke...pol pa me je doma čakalo :). Sicer to ni rešitev ampak glede na to, da je to zdravnica nardila, mislim, da ni panike.
Drugač pa drekec že kar smrdi :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Junijski škratki 2014
24.7.2014 16:08:19   
bauko
condfa8h, brala sem temo januarčki 2014 in so tam punce razpravljale o tem, koliko pojejo njihovi otročki in je čisto različno. Enkrat več, enkrat manj...in ko bo pojedel preveč, bo polil in to je to. Sem se tudi jaz malo potolažila s tem, glede na to, da joška nima števca in potem nikoli ne vem user posted image
Če je otroček zadovoljen in se lepo redi, potem je vse ok. Samo me smo neučakane (oz vsaj jaz) in hočemo vedet vse tisto sekundo, ko noče zaspat ali joka na videz brez razloga. user posted image

Kako ga pa daješ spat?

Glede kakanja: mi smo šli na morje in pozabili doma kapljice. K sreči ni imela krčkov in zdaj kapljic sploh ne dajemo več, razen če jo bo matralo kaj. Je pa res, da od takrat ne kaka tako pogosto in veliko več prdi. Zdaj kakšen dan sploh ne kaka, potem pa recimo v roku dveh ur parkrat in takrat veliko. Se pa nič ne napenja kaj preveč...tako da mislim, da je vse ok.
Sem pa tudi jaz takoj pomislila na probiotik...ampak zaenkrat se mi ne zdi potrebno.

Ja, jaz tudi upam, da se dojenje res kmalu uredi. user posted image

Kako pogosto ve kopate otročke? Vsak dan? Mi se kopamo na par dni, je pa odvisno tudi od vročine/polivanja/kam vse ji uspe razmazat drekec...user posted image Zadnjič ga je imela v popku, kljub temu, da sem jo previla skoraj takoj potem, ko se je pokakala...user posted image mi je kar tema na oči padla. user posted image Sicer pa se umivamo vsak dan zjutraj in zvečer s krpicami in vodo.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Junijski škratki 2014
24.7.2014 16:45:23   
condfa8h
Bauko, hvala! Saj vem vse to, samo upam, da je kdo bolj pamenten od mene. Itak, so mi pa vsi ti zdravniki, pediatri, sestre in babice čist zdravo pament sprale....

Gled kopanja...pr nas je to cel projekt. pripravit banico pa podlago zraven pa pol okno zapret pa kapico..tak, da ga kopam dva / trikrat na teden. Pa ful uživa, tak, da se moram malo bolj potrudit. Pa temence se delajo, ga bom danes kar z oljčnim oljem namazala (pol ga bom pa morala skopat user posted image ).

Moj polh zaspi kar sam ob sedmih (malo se mu vrjetno še poznajo štirje tedni, ko se je prehitro rodil..ker ko berem kaj že vse vaši delajo, moj še ogrooomno spi) in pol se zbudi okoli treh in nato spi do osmih. Najboljši je ko se prebuja in se preteguje ko velik :) in pol če ni steklenička že nekje na potiv usta sledi huda ura.

Grem ga malo požgečkat in potem pripravit stekleničko :)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Junijski škratki 2014
25.7.2014 4:09:03   
allyssia
Ciao vsem!
Js sem nova na forumu in ker že nekaj časa berem kaj si pišete, sem se odločla, da se pridružim, da malo poklepetamo.
Najbolj sem vam zavidam, ker vaši otročki spijo tako dolgo. Moj sinček se zbuja na dve do tri ure ponoči, čez dan pa včasih ne spi po par ur in pol zaspi za eno urco in to je to :)
Glede hranjenja in polivanja pa sma mi dva eksperta :) se izključno dojiva in poje veliko, posledično poliva veliko, vendar včasih tudi kar bruhne iz njega...pomembno je, da otrok podre kupček, najbolje tudi par krat med samim hranjenjem, da napetost v želodcu popusti, po hranjenju obvezno!!tudi, če ga nosite okrog 30 min :)mi imamo jogi pod kotom 30 stopinj in prav tako stajico (ne samo vzglavje, celo podlogo) in obvezno ležat na bok (ga podprem z obeh strani)...glede količine pa pustite otroku, da vam sam pove kdaj in koliko je lačen...moj je včasih na dve uri, včasih na 4 ure, odvisno od faze razvoja, namreč ko se razvija rabi več hrane, ko se določena faza konča, lahko poje manj... je pa naše polivanje kar kritično in obenem ga še vse boli in mi veliko stoka, sma bla tudi v bolnici na preiskavah, vse okej (ogani normalno veliki in razviri, nobene alergije, itd.)...otroci pač radi jejo in če se lepo redijo in rastejo, bo vsak pediater zadovoljen :)

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Junijski škratki 2014
26.7.2014 11:26:57   
Mary2011
Zdravo mamice in user posted image ,

Kako ste? Uživate?
Jaz moji dajem probiotike, ampak kakor se spomnim... Piše da naj bi jidajal 5 kapljic na dan - jaz včasih malo pozabim in pristaneva samo na dveh -:S se moram malo zresniti...
Kopamo se vsak dan, razen takrat ko popoldne tako pozno zaspi, da potem vstane šele okoli 21h,potem pa preden se podojiva in še 1h pavze do kopanja pa se nama zdi prepozno.
Spimo pa ponoči zelo različno, včasih prvo rundo po 6h, pa porem 3-4h... Spet drugič na vsake 3-4h.
Ima zdaj že dva dni krčke in posledično spi manj tudi podnevi... Včeraj je bil en tak dan - je od 8h zjutraj do 4h popoldan spala le 1,5h :-( vmes pa dojile, zaspala na rokah, jo odložim v posteljico in potem jo zbudijo krči in jok... Pa ponovi vajo...



(odgovor članu allyssia)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Junijski škratki 2014
26.7.2014 21:04:29   
bauko
Hoj punce,tiste ki dojite-koliko casa traja da se nahranite?

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Junijski škratki 2014
26.7.2014 22:30:30   
neznanka89
Pozdravljene.
Jaz sem sicer bila med julijkami, ampak se je naš škrat odločil, da bo malo pohitel, tako da bi klepetala z vami, če me vzamete medse. Drugače je pa otrok priden. Sicer ga mučijo krčeki, ampak nič strašnega. Sma se pa na začetku samo dojila, potem sem pa jaz zbolela in sem pristala na antibiotikih in 10 dni nisem smela dojiti in se je otrok kar navadil flaše. sedaj pa kombiniram, ker se mi je v tistih 10 dneh zmanjšala količina mleka, tako, da se do večera ponavadi samo dojima, zvečer pa zahteva še dodatek. So me pa na začetku napadali, da se biba premalo redi, sedaj pa imam problem, da se preveč redi, ker se je v enem mesecu zredil kar za 1,5 kg. je pa res, da je tudi zrasel za 7 cm.

Glede časa dojenja pa je moj ponavadi 10 min na eni dojki, potem podrema kupček in pa še 10 min na drugi.

Sem se kar razpisala user posted image .
Uživajte s svojimi user posted image .

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Junijski škratki 2014
27.7.2014 11:16:41   
bauko
Moja se pa obupno dolgo doji. Eno obdobje je že bila po 10-15 min na joški (najprej eni in nato še drugi), zdaj pa hoče bit po pol ure, 45 min...in to je včasih potem vse skupaj ura in pol...vmes še previt, kupčka podret...potem moram pa še črpat in včasih je po uri in pol še vedno lačna in spije še tisto kar načrpam...in potem vse skupaj traja tako dolgo, da lahko kar ponovim vajo, ker je spet lačna...
Nočem je na silo odstavljat, ampak hkrati pa bi rada, da se tole neha, ker se mi bo zmešalo...in ne vem kako...user posted image Vem, da se vmes tudi crklja in da tudi to rabi...ampak vseeno ni ravno prijetno, da ti dojenček visi na joški večino dneva...

P.S.: Ena zanimivost - zadnjič sem na sprehodu videla tri mesece stara dvojčka. Eden je polno dojen, drugi pa je imel po rojstvu neke zdr. težave in se ni naučil dobro sesat in zato mu po flaši dajejo dodatek. Ta, ki mu dajejo dodatek je za celo kilo težji od bratca, ki je samo dojen!!! Nisem mogla verjet...user posted image

A katera ve, koliko časa je priporočeno, da so dojenčki v lupinici? mislim koliko časa maksimalno neprekinjeno. Ena ura, dve?

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?