|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrski listki 2014
6.6.2015 10:49:00   
Bralkica
Drage moje oktobrski in listki!
Predolgo se nisem oglasila. Sem hitro prebrala in odhitela - sedaj pa res moram napisat nekaj besed.
SPANJE: Čez dan bolj malo - 2 krat po uro. Ponoči od 20h do 7h (vmes enkrat pijemo mleko).
USPAVANJE: Čez dan jok za spanje, zvečer sam zaspi v posteljici takoj ponavadi, ker je utrujen od celega dneva.
ZOBKI: Imamo že 4 zunej, še 3 rastejo in bodo kmalu zunaj.user posted image Temu primerno ga tudi boli in joka kdaj. Vse hoče pregristi. In se slini ogramno.
HRANA: 3 krat flaška mleka, 3krat drugo (sadje, zelenjava, mlečni riž ipd.). Se privajamo. Nekatere stvari ima rajši kot druge. Ne poje vsega, grize ne sporaj nič, ko košček dobi v grlo, mu začne malo obračati. Upam, da se navadi čimprej, ker gremo jeseni v vrtec. Tam bo moral vse jesti, ne bo druge izbire.
SPREHODI: Veliko sva zunaj, sedaj v soncu ne, ker je prevroče, drugače uživa na sprehodih ...
GIBANJE: Plazi se po stanovanju, ne po vseh štirih, obrača na vse trani, ful je hiter, moram pazit, ker se udari v kakšen oster rob, če me ni blizu. Sedi ne še sam, se zvrne.
KOPANJE: Uživa v banjici, škropi na vse srtani in protestira, ko je treba ven. Laske fenamo že ful časa, ker drugače ni šlo - ima ful goste, smo že parkrat bili pri frizerju user posted image
SLUŽBA: Začnem takoj po izeku porodniške v septembru.
Aja, velik je cca 75 cm, težek 9,5 kg. Ima 8 m.
Toliko od mene, imejte se super, uživejte v poletju, soncu in morju.
Lepo vas je brati.
SREČNO ŠE NAPREJ!

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Oktobrski listki 2014
10.6.2015 13:59:57   
kar86
Stanje pri nas ni kaj pridauser posted image ..

spanje: živi obup...prej je čez dan nekako zaspal in je spal. zdj se dere vsakic, zaspimo na postelji in ko se jaz umaknem kaj kmalu se zbudi.prejšnji teden sva se z možem izmenjevala in ko je en ustal je prišu druguser posted image , ta teden pa smo spet sami doma in je štala. tako spanje na pojstli pa smo začeli ker noče sam zaspat in da nisem skozi sklonjena na njegovi posteljici-križ mi bo odpadu user posted image ,ker na koncu se na žalost uspavamo na rokah in je pretež.
pnoči pa je itak še huje,...namesto da bi se sam igral malo in zaspal mirno, on ne se dere a se mu spiuser posted image
hrana: tudi jst bom še počakala malo pol pa začnem s 4.obrokom

avto: smo kupli mu avtosedež recaro hero model in je ful fletn notri.itak je že velik in sedi,pa še lažje mi je,ker ga vidim ozadi. res da je bil drag ampak ta je od 9-36 kg in potem služi tudi kot jahač.

kaj jim oblečete kratke rokave za spat? zdj je tko vroče tudi ponoči. se bojim da mu bo mraz ker se ne zna pokriti sam user posted image

na dopust gremo julija moramo pa najti še kamuser posted image

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Oktobrski listki 2014
11.6.2015 12:26:07   
Hope2
Vceraj je upihnil 9 mini sveckouser posted image . Bila sva na pregledu, ima 74 cm in 8,9 kil. Res ne vem od kje vsi vidijo da je debeluser posted image user posted image . Komaj cakam, da gremo domov in ga vidijo v zivo in pol si naj samo upa kdo rect debeluser posted image .
Drugace je pa ze pravi mali fant, ful ceblja in hoce komunicirat, vcasih prav tak resno- ma nimam pojma kaj mi hoce povedatuser posted image . Pa nekaj stvari ze razume, kaj mu recemo. Pokaze papa, ploska. Spleza na kavcuser posted image , a dol se zdaj ne znauser posted image . Rad se igra z lego duplo. Ker je najbolj zabavno, da mama postavlja stolpe, on pa pol vse razmeceuser posted image , vcasih opazim, da hoce gradit kot jaz, ampak itak da ne zna.
V ikeji sem mu kupila neko prikolico in tisto zdaj ful poriva in hodi.... ampak se vedno nic znakov da bi sam shodil. Se spusti in stoji par sekund, to pa je tudi vse.
Je vse kar mu dam, ni nic izbircen in veliko poje. Zadnjic je probal sam z zlico jest, pa da v usta, sam pol zlico okoli obrne ali s prsti dol kopauser posted image , tak da sem ukinila to veselje za nekaj casa. Ima pa ze super pincetni prijem in mi zdaj vsako smet najde po hisi, najhuje je v kuhinji ko kaj kuham in mi kaka drobtinica ali mini olupek dol pade.
Spanje fenomenalno, moram trkat, da tako ostane. Spi od 8- 5.30 (brez zbujanja). eno obdobje je spal do 5 in se mi je ze mesalo. zdaj sem zmanjsala klimo, da je bolj mrzlo in spi dlje, vcasih celo do 6. Spi v bodiju z dolgimi rokavi in v vreci. Me pa ze zdaj panika daje kako bo na dopustu, ker nikjer klime in konkretne teme- kokr so moji fanje vajeni spat. tAK Da bom vesela vasih odgovorov kako obleci otroka ponoci.

Cez dan gre spat 3x (okoli 9, okoli 12 in okoli 5) spi odvisno, vcasih 30 minut, vcasih 1 uro, vcasih se vec.... kokr se mu sprdne, oz kokr mi ropotamo- ga zbudimo, ker cez dan spi v dnevni v prenosni posteljki. Cez dan ga uspavam v narocju, ce sva kje zunaj zaspi v avtu ali v vozicku. Zvecer pa ga nesem v sobo, polubckam in ga odlozim in grem ven. Brez joka zaspi

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Oktobrski listki 2014
11.6.2015 14:01:04   
kamajuš
Spanje: naš ima tudi bodi dolg rokav in tanko vrečo, nogice gole. Klime nimamo, spimo pri odprtem oknu, se ponoči za1x še fino shladi. Tako da, če ni kakšnih motečih faktorjev (karkoli, nimam pojma), spi od cca 20 do 7 user posted image . Pa ne bom hvalila, ker takoj dobim bumerang nazaj!

Cepljenje: še vedno ni dobil drugega cepiva, ker ima povečana jetra. Greva na UZ prihodnji teden.

Razvoj: čakam na pincetni prijem, pa je še tako neroden user posted image . Si želi pojest kruhek, pa se mu zgubi v peščički user posted image .

Dopust: oboji stari starši imajo vikende na morju, tako da bom z vsemi malo kruzala, dokler očka ne gre na dopust. Potem bomo pa videli, kam se bomo dali.

Moj palček se je ravno zbudil, po lepotnem 3,5 urnem spancu user posted image . Šibam!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Oktobrski listki 2014
11.6.2015 14:11:54   
kar86
malo sem se potolažila da ima tvoj Hope2, že 9 mesecev in zato posledično je tako naprej user posted image user posted image , mi imamo šele 7,5 mesecev user posted image .
oh sem vam kar nevoščljiva za to spanje user posted image ,..brez zamere. ampak pri nas je tako od rojstva.. jah jst ga že kar nekaj časa nimam v vreči, je vseeno toplo intudi klime ne furamo ponoči...
a jih vseeno date že spat ob 8h,ceprav je tko toplo ozuni in prej se niti ne gre ven,...pomoje je bolj prijetno it kasneje vsaj tako gremo mi, in potem gre v pojstlo med 20.30 in 21.00..
kakšen je ta pincetni prijem?

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Oktobrski listki 2014
11.6.2015 14:58:05   
Hope2
Mi smo stara sola in nasi otroci morajo spat, ne gelde ali so pocitnice ali vroce ali karkoli. 6 letnik hodi spat med 7 in 7.30, med pocitnicami ob 8. Mlajsi gre ob 8, ker mi je tako enostavnejse in da starejsi ze zaspi, ce slucajno ta mali joka. pRI nas je itak skoz ful vroce, tak da ne gledam vrocine. Smo vsi vajeni in smo zunaj tudi ko je 40 stopinj.

Kar86, tak je bil moj starejsi sin, nikoli spal, vse do 3 leta. Se nama je mesalo, sva ene 2x ali 3x spakirala kufre, malega dala k babici za 1 noc, midva pa v hotel spat. Pa sva sprobala vse metode, od pustit jokat, do nosenja, dos panja med nama, do bozanja, do vseh metod iz knjig.... pa ni slo in ni slo. In zdaj pri 6 letih so mu ugotovili, da ima intoleranco na vec hrane. Ko je zacel govorit in se tudi avedat svojega telesa in bolecin (cca 2,5 leti) je jamral, da ga boli trebuscek. In sele zdaj ugotovili kaj ga muci in zdaj razmisljam, da zato ni spal, da ga je bolelo. Ker si res ne znam razlozit, zakaj ni spal. Okoli 3 leta se je ze navadil bolecine- saj je bila vsakodnevna in je zajamral samo, ko je bilo res narobe in od takrat je tudi zacel spat. Pa se ena stvar- pri starejsemu ce smo zamudili njegovo uro spanja, je bila tista noc in se naslednja se bolj katarsofalna. Tako da jaz otrokom ne spreminjam bioritma in ure spanja, ker se pri njih to zelo obcuti. Bolj zmatran- slabsa noc. Tisti ki mi je svetoval, naj ga dam kasnej spat, naj ga ful zmatramo.....mi je dal najslabsi nasvet.

Ni druge kot ugotovit zakaj ne spi, kaj ga muci, sprobat kako metodo, npr spi dete spi, potem se kako drugo. Kljub slabim izkusnjam se vedno recem, sprobat vse kar se da, cetudi nic ne pomaga. Mogoce pa bo kaj pomagalo. Taki mali se ne znajo zaspat- nekateri je, nekateri ne. Pa kot sem rekla zacne se jim dogajat in to podozivljajo ponoci in se veliko zbujajo in ce ne znajo nazaj zaspat je nora noc. Zato ga je treba naucit kako nazaj SAM zaspi.

Kje dobite tanko vreco? saj ne vem ce jo bom rabila v slo ali ne, ampak za vsak slucaj. Navajen je vrece, bi ga mogoce raje dala nagega v vreco, kot pa samo bodi- ni vajenuser posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Oktobrski listki 2014
11.6.2015 16:18:34   
kar86
hvala hope2 za tolažbo in je veliko lažje če nekdo razume tvojo ''težavo''user posted image .
kaj so mu potem ugotovili,kaj ga je mučlo? sej ker nisi več pameten,..joj tako bi rada da bi sam mirno zaspal,ne pa z jokom,potem se bogi tako spoti.
sej ker ne veš ali je kao še lačen, ali zobki, ali ga napenja,...??? ali je čisto neki tretjega. fora je v tem prej je bil npr.sam na mleku in se je tudi zbujal,...zdj pa je npr. več gh in še zobki prihajajo...pa tudi da se naje zvecer ni garancije da bo več spal...
tudi midva z mojim sva tako študirala da če bo res tako še kako leto, bova šla res v hotel spat. na dopust ampak sam spat!!user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Oktobrski listki 2014
12.6.2015 13:30:07   
peregrina
Jaz našo punco v tej vročini za spanje oblečem isto kot podnevi - bodi s kratkimi rokavi. Pokrijem jo s tanko dekico, ampak sem jo danes sred noči našla povsem odkrito. Ker smo v mansardi in ker se kljub odprtemu oknu ponoči ne shladi na manj kot na 23 stopinj, se niti ne sekiram, ker je še vedno imela tople rokice in nogice. Poletne vreče sem pa videla nekje, ampak se ne morem spomnit kje. Če se spomnim, javim.

Tako sem se hvalila z nočnim spanjem. Na, pa imamo.Tale vročina ji čist nič ne ustreza in se zbuja vsaj 3x ali 4x na noč. Odvisno od dneva.

Mi se počasimo odpravljamo proti morju. razmišljava o nakupu fredovega obroča. Pa nisem čisto prepričana. A je boljši fredov obroč al navadni šlavfek s hlačkami? Al čisto kaj tretjega?

Kar86 tudi mene včasih zbega, ko od Hope user posted image zna že čuda stvari. Ampak se hitro spomnim, da je naša itak daaaaaleč zadaj (časovno) pa da ima še čaaaas.

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Oktobrski listki 2014
12.6.2015 17:18:00   
Hope2
Fredov obroc. Vecina zadovoljnih in ga hvali. Moj prvi sin ga je zasovrazil in z njim vodo. Zdaj smo ga spet kupili za minija, ga dali not in se nam je 2x obrnil (res ne vem kaj delamo narobe) in ga ne mara. Tak da sem obupala nad njimi. Prvi otrok ni maral nic od teh stvari, je bil v narocju, potem pa s 3 leti splaval. Tudi minija drzimo v narocju in glede na prvega otroka, bom pomoje tudi tega vlacla v narocju.

saj zato napisem vedno kolk je staruser posted image .


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.6.2015 17:23:10 >

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Oktobrski listki 2014
12.6.2015 22:18:07   
kamajuš
Fred: pri nas ga noben ni maral, pa smo preživeli, obroč pa založili ...

Spalka: mi imamo iz Hofra, super tanka in prijeten bombažek. Ampak sem čekirala v našem Hofru in je ni več. Mogoče vpraši sorodnike, çe se kje še kakšna najde ... Pa itak, da je bila napol zastonj, mislim, da niti 10€ ne user posted image !

Bioritem: ko je šola, ne gledamo skozi okno, če se je že stemnilo. Ta micen pa ima svojo uro in ga rada dam takrat spat, ko je treba, čeprav mora revež večkrat počakati, da pride na vrsto. No, med počitnicami ne gledamo na uro, vsaj pri tavelikih ne. Se pa strinjam z rekom, da spanec dela spanec. To, da ga pustiš, da čez dan manj spi, da bo ponoči boljše, ima ponavadi kontra učinek. Vsaj pri naših otrocih. Zato spoštujem spanje in naših user posted image nikoli nisem budila, če ni bilo res treba.

Zobki: imamo že 2 user posted image . A kaj umivate? Naša sestrica je user posted image zbrala krtačko in se prav rad umiva. Pred tem sem podrgnila kar z gazico, pa je punca vztrajala user posted image .

Pincetni prijem: ko se user posted image nauči s palčkom in kazalčkom s kirurško natančnostjo prijeti najmanjšo smetko in jo nesti v laboratorijsko testiranje v usta user posted image . Našemu sicer že rata prijeti s konicami prstkov, ampak potem navadno zadevo stisne v pest. Vadiva vsak dan pri zajtrku, mu dam male koščke kruhka, pa se matra. Aja, sva že poskusila sirni namaz, mu je všeč (kupim tistega bio iz Hofra, nima nič razen soli - tukaj brez soli pač ne gre, poje pa tega itak zelo malo).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Oktobrski listki 2014
13.6.2015 5:22:02   
Hope2
Joj mene kar mal panika daje, kak bo spal brez klime. In ko se preberem peregrino, me kar stisne. Res da zdaj idealno spi in mi marsikdo zavida, ampak smo 3 leta bedeli in me kar zmrazi ko pomislim, da bom zombi na dopustu (slaba 2 meseeca). Namesto da bi uzivali v lepotah in dobrotah dopustauser posted image . Zdaj me se najmanj skrbi kako bom dolgo pot prepotovala sama z malima otrokoma.

Hvala kamajus, bom povedala, ce kdo pokuka. ce pa samo bodi in upam, da ne bo pogresal vrece in ga bo dovolj hladno, da bo spaluser posted image

Zobki: ima 2 ze konkretno zunaj in tretji je glih razbil dlesen in pokukal ven. Bo pa vampircek, ker so mu dvojke prej ven prisle. Umivamo od prvega zobka s scetko za dojencke. Zjutraj samo z vodo, zvecer pa scetko potegnem ob zobno pasto, tak da je scetka samo malo pobarvana. Starejsemu sem zacela umivat z weledinim kaladontom, ampak je dobil ful rumene obloge, pa sem potem presla na elmex. Pri 6,5 letih nima niti ene luknjice, niti ene rjave ali crne pikice, nobenih oblog. Tak da zdaj pri miniju tudi rabim elmex. Drzi, se ne pritozuje. Sem mu pa ze prej dala v roke gumijaste scetke, za dlesni drgnit, tak da je vajen imeti scetko v ustih.

Ja, pri nasem je dolgo bilo tako, je prijel in potem ko je hotel v usta dat je hrana pobegnila v pest in ni slo v usta. Pa ko je imel polni kroznik je kar s pestjo grabil in si v usta tlacil. Tak da je bolj pametno trenirat kos po kos, ampak pri kosilu to pac ni slo- ker sem jaz tudi hotela jestuser posted image . Zvecer ko sem mu dajala kasico, sem mu dala quinojine kroglice in je s tistim treniral. Ampak smeti po tleh so tudi idealneuser posted image .


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Oktobrski listki 2014
13.6.2015 22:22:37   
kar86
torej naš že oblada pincetni prijem user posted image user posted image , večkrat tako natančno prime in raziskuje ampak mu vseeno dajem jaz ja jest, ker sicer bi preveč dal v usta..
sem pa neki opazla, težko in trdo kaka..najprej sm izločla kaj od hrane bi lahko bilo potem sm pa ugotovila da premalo pije. bi moral več ker se tudi veliko poti..ne vem kaj je zdj to..user posted image
tudi mi smo začeli ščetkati in mu je kar zabavnouser posted image .
naš spi v bodiju in ima kraten pajac..zdj je taka sopara še ponoči..

smo kupli tudi fredov obroč, kao da lažje brcajo,..user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Oktobrski listki 2014
14.6.2015 4:10:22   
Hope2
Ce si daje sam, mu pusti, on se uci koliko dat, kako dat, kaj pocet s hrano.... si bo dal v zacetku prevec, ampak kmalu bo spoznal da treba dat manj (koliko je manj/prevec) in mu bo slo. Meni so vedno rekli, ne zaviraj otrokovega razvoja zaradi svojih strahov. Bodi zraven, opazuj, govori mu, razlagaj mu, pomagaj mu (zacni mu dajat 1 po 1 kos, ostalo skrij, nato po 2 kosa, pa po 3....)....

Moj spije cca 1,5-2 dcl vode na dan. in cca 4-5 dcl mleka, plus sadje in kasice. Svica mi samo, ko je na sprehodu (najvec 10 minut zdaj) v avtu kratka razdalja (klima se ne prime), ko cakava sterejsega na tenisu (1 ura). Drugace niti ne, ker imamo povsod klimo. Pridejo dnevi, ko tudi kaka tezko, ampak nikoli mu ne odvzamem oz izlocim tiste hrane. Je pa res, da se vedno vsak dan kaka- vsaj 1x. Cetudi 1x in tezko, mu raje ponudim kako hrano, ki mu mehca blato, kot da izlocim. Crevesje se mora navadit in zdaj opazam, da je ze ok in vec nima takih tezav. Drugo bi bilo, da bi bil vec dni zaprt.


(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Oktobrski listki 2014
17.8.2015 11:11:57   
kar86
Ojla punce user posted image ..
kako so kaj vaši škratki ?:))) dolgo nismo nič pisale, joj tako hitro čas bezi. pa smo ''preživeli'' te mesece in že gredo kmalu v vrtecuser posted image . po eni strani sem vesela ker nas je pravi poperček. kmalu in bo naredu že samostojne korake...kot sem se na začetku baja če se bo kaj premaknil,ga zdej šiba gor/ dol user posted image user posted image .

na srečo se vse lepo razvija,samo ''štrajka'' s hrano, verjetno zaradi te vročine in pa zobkov..kako vaši?
skrbi pa me ker rad vse grize in ščipa,..pa sploh še ni šel v vrtec. tudi ko česa ne doseze ali mu ne dovolim, se vrže na hrbet ali pa buta kam z glavo..kaj je ze trma tole?

niti malo ni na miru,je pravi ''zivc'', ni čudno da vse kaj poje pokuri, če bi vsaj tako tdi jst user posted image .

pozdravček


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Oktobrski listki 2014
25.8.2015 13:38:07   
me83
res vec nic ne klepetamo, tako je to poleti ja, smo vec zunaj in manj za racunalniki in tablicami user posted image

joj se malo pa bomo pihali prvo svecko,... le kam cas hiti,... nasa ful plazi, najbolj zanimive so seveda stopnice, seveda tudi vstaja, pa vseda,... niti 5min nismo na miru,... tudi hrana se ji je koncno odprla in je zdaj res ful lazje user posted image

aja pa sedaj je en teden kar spimo celo noc (beri do cca. 5 zjutraj), se podojima in spi naprej tak do 7... koncno,... ker drugace res ne vem kako bi v sluzbi funkcionirala,...

javite se kaj user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Oktobrski listki 2014
2.9.2015 10:07:24   
kamajuš
Ojla! Počitnic je nepreklicno konec, upam, da bomo zdaj spet malo bolj oživele tu gor user posted image ! Našo prvošolko smo včeraj uspešno pospremili v šolo, tako da imamo sedaj 3 šolarčke in je že zelo pestro (sem že s podočnjaki user posted image )!

Naš oktobrček je včeraj dopolnil 11m, tako da se bližamo prvi svečki user posted image . Kako nam gre? Takole:

razvoj: gibalno je malo bolj počasen, po moje tudi zato, ker je kar precej obilen. Pa ni debelinko, ima pa konkretne pršutke user posted image . Na kg smo tam pri 10, se pa že kar nekaj časa nisva tehtala. Sedi že dolgo časa zelo lepo in stabilno, premikati se je pa začel šele pred cca 14 dnevi. Pa mu še ni potegnilo, da gre lahko na kolenčka, tako da je še pri specialcih (po trebuhu, se vleče z rokcama, zraven pa stoka kot kakšen star ata user posted image ).

hrana: za1x zelo zelo rad je. Poje veliko, ampak pazim, da kvalitetno. To pomeni kruh zjutraj (če že), veliko sadja in zelenjave, meso vsak drugi dan. Kuham mu še posebej, solim še ne. Od prikuhe menjam krompir, polento, riž, počasi dodajam tudi testenine. Začinim navadno s smetano. Kar mu ne diši, je surova paprika. Mu jo porinemo v roke, pa take face dela user posted image . Upam, da bo ostal tak jedec, si pa ne delam utvar.Tu in tam mu privoščim kakšen plazma piškotek, so mu ful všeč. Še raje pa mu dam iz Hofra koruzne smokije. So čisto natur (samo koruzni zdrob), ravno prav veliki za v rokice, pa še takoj se stopijo.

spanje: ne bi preveč hvalila, ampak po novem super! Zgodilo se je pa tako: na morju sva se ponoči dojila že na vsaki 2 uri in se mi je že mešalo. Pa sem moža enkrat konec julija prosila, da kupi flaško, ker je bila taka vročina, da bi pil več vode (user posted image , ne mož user posted image ). Pa mi je po kakšen tednu kapnilo, da bi mogoče v flaško dali še kaj mleka, tako, pri večerji. Pa je mali zeksal in spal prvič po doooooolgem času celo noč. In od takrat imamo zjutraj in zvečer polno flašo mleka in enega velikega zaspanca user posted image !

dojenje: nekaj časa sva se dojila še zjutraj, prejšnji teden pa sem zadevo opustila. Sej mi je žal, ampak mali zjutraj rad spi, taveliki so bili doma in predno se je on zbudila, je bila že prava akcija. In ni bilo več časa za umirjeno dojenje. Pogreša nič ne, ker ima (žal) prstek za uspavanje.

Kaj zna? Razume že veliko stvari, rad bi pa tudi že kaj povedal. Ko pomaha adijo, zraven zapoje ta-ta user posted image , ko vidi psa, začne kričat uou-uou user posted image , najboljši pa je, ker za vsako stvar, ki ga pritegne (ptiči, mravlja, karkoli zanj presenetljivega), začne kričat uuuuuuuuu, uuuuuuuuu. Takrat je pa res smešen user posted image . Pa s prstkom je začel zelo nazorno kazat (no, včasih mu še malo postrani nese user posted image ). Ko je že zelo lačen (ja, včasih pozabim, da je že čas za obrok user posted image ), začne nam-nam govorit, ko je zelo huda žalost, stoka mama-mama, včasih mu uspe poklicat teta (se ful trudi, jeziček fejst med zobke porine, potem pa rata, kar rata user posted image )

Evo, sem se razpisala. Aja, pozabila sem povedat, da je car, ima edini svojo sobo (za zdaj). ostali se vsi stiskamo (taveliki so vsi 3 skupaj, midva z možem pa itak user posted image ).

Oglasite se kaj!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Oktobrski listki 2014
3.9.2015 9:40:14   
peregrina
Hej hoj!

Pa res že lep čas nismo nič pisale. Jaz sem imela ene parkrat namen, ampak je pri naši hiperaktivni dojenčici to skoraj nemogoče (sedaj spiuser posted image ).

Tudi pri nas je veliiiiikoooo novega. Naša user posted image je šele napolnila 10 mesecev (sej ne morem rečt šele - čas tako hitro mine, še malo pa bo prva svečka).

HRANA: Se še vedno borimo, da sploh poje kaj. Kašice smo popolnoma ukinili že kake 14 dni do 3 tedne nazaj, ker jih noče jest, pa da se mama na glavo postavi. Zdaj je za zajtrk kos kruha s sirnim namazom. In to tak, da sama grize kruh (jaz ji ga držim). Za malico sadje (hruške, breskve, nektarine, jabolka, marelice). Seveda v kosih. Jaz ji samo olupim, potem pa sama grize. Kosilo je čist odvisno - je edino zmiksan krompir (pire) z dodatki, vse ostale kašice so bljek. Je že skoraj vse (paradižnika ji še ne dam, pa jajčnih testenin tud ne).
Za večerjo pa spet kruh s sirom (sem iskala sir, ki bi bil čim manj slan, pa ne mara manj slanih, mora bit slano user posted image , hrane ji sicer ne solim).
Bi pa naša pupa cel dan lahko glodala piškote. To je pa zakon zanjo. Seveda ji ne dam več kot 1 na dan. Sem našla sedaj ene otroške piškote brez sladkorja - ki jih celo marauser posted image .

DOJENJE je še vedno zakon. Midve se dojiva skoraj toliko kot v prvih mesecih. Zjutraj obvezno vsaj 3x (noče jest, počaka na zizo), pa tudi čez dan. Zvečer pa itak. Nekak se ne obremenjujem - meni je celo fino, ker če gremo kam mi ni potrebno razmišljati kaj bo jedla, jo pač podojim.

VOZIČKANJE je pri nas postalo nočna mora, saj dete ne sedi na miru niti minute. Ves čas se dviguje, se izvije iz paska, s katerim je privezana (tritočkovni) - je pač suha in elastična da joj. Zdaj sem ugotovila, da je na miru edino če je. In tako imava s sabo al cornflakes, da zoba. Ali pa ji dam v roke koruzni kruhek (ne morem se spomnit kako se reče - se dobi v takih škatlah). To je edina šansa, da prideva z vozičkom dlje kot do konca dvorišča.

RAZVOJ: Na NFTH nam je rekla, da taki otroci kot je naša (tako mehki) shodijo malo kasneje. Pa sem si mislila, ok, do tja je tako še daleč in se nisem obremenjevala. No, pa se že kakšen mesec punca postavlja na noge. Zdaj tudi že naredi kak korak ob opori.
Smo jo pa učili pravilnega plazenja po vseh 4 (prej se je vlekla po trebuhu kot kak vojaček - ko je bilo najbolj vroče in je bila v sami plenički, je izumila tjulnovo plazenje - se je prav vrgla naprej, ker jo je trebušček ribal).
Tako da zdaj šiba ko raketa - do prve opore, potem pa hop na noge.

GOVOR: Ves ljubi dan ponavlja ata, ata, ata. Rekla je tudi že mama (se je videlo, da točno ve, da kliče mene), ampak to je sedaj šlo v pozabo, zdaj sem tudi jaz ata. Oponaša cel kup živali, če pa ne more reči, pa pokaže. In ves čas žlobudra. Včasih ima trenutke, ko na ves čas kriči - ne da bi bila huda, ampak se pogovarja sama s sabo.

SPANJE je še vedno super. Edino uspavanje nas malo baše zadnje čase. Se uspava na rokah in na joški.

sicer pa je ultra družabno bitje in sploh ni nobene panike, če midva kam greva, ker čist pade not če so otroci okrog nje. tako da me vedno manj skrbi za vrtec.





(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Oktobrski listki 2014
3.9.2015 10:35:58   
kamajuš
Peregrina, plis info o teh piškotkih brez cukra user posted image . Naš piškote sicer ne gricka vsak dan, ker je tudi z drugo hrano zadovoljen user posted image . Jaz tudi dajem sirni namaz, kupim abc ali pa bio iz Hofra. Oba ok. Hrane nikoli nisem miksala, zmečkam z vilico, pa pustim, da so koščki veliki. Paradižnik sem mu pa že dala, kuhanega, ker mi je bilo škoda, ko sem imela domače.

Socializacija: našemu tudi dogaja, če so otroci okrog. Itak, 3 so že doma, potem pa priderkajo še punčke z ulice, pa res ni dolgčas. Smo mlado naselje in je otrok ko trave user posted image . Zadnjič pozvonijo 3 punčke (8-10 let), sem mislila, da so prišle po našo pupo. Ne, vprašale so, če pride naš user posted image kaj ven user posted image . Zgodi začel, ne user posted image ! Včeraj so ga pa vzele, da ga bodo malo vozile, potem se je pa nabralo kakšnih 10, 12 punčk in jih je debelo uro gledal. TV v živo user posted image !

Aja, vrtca nisva dobila, službe tudi ne ....

Prosim za mnenje: naš fant že kar nekaj časa ful kaka in to redko. Praktično po vsakem obroku. Bi me moralo skrbeti? Ker sicer je ok, normalno je in spi. Pravzaprav zelo veliko spi, me tudi že malo skrbi. Na morju je spal po 5 ur v kosu user posted image . Zdaj ni pa kaj manj. Zanjič je jutanje spanje potegnil do 11.30 (od prejšnjega večera, torej od nekje 20.30). user posted image

Uživajte!

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Oktobrski listki 2014
5.9.2015 9:21:43   
Hope2
Zivjo!
Cestitke za vsak napredek pri malckihuser posted image

Nas korenjak pa bo cez par dni pihal prvo svecko. Je ful aktiven, dnevi so postali ze utrujajoci zame. Shodil je pri 10 mesecih. Sicer je delal korake ze konec 8 meseca, ampak je naredil 1-5 korakov, pa potem cel teden nic, pa spet kak dan 6 korakov in spet 2 tedna nic, pa spet..... dokler pri 10 mesecih ni korakal vsak dan daljse razdalje. Preden je shodil je tudi zacel govorit (9-10 mesec). Prva beseda AM (hrana, jedel, in tudi pil vodo), potem MAM (mama), OUOU (hov hov). Ko pa je shodil, pa se je govor ustavil in se tiste 3 besede je izgubil. Ostalo je samo E. Vse je E, kar pokaze, kar hoce povedat, vse je E. Ocitno obe strani mozganov ne zmoreta delatuser posted image . Ko gre mentalni del naprej, zaostane gibalni in kontra.

Hrana: Ful rad je, non stop bi jedel, sploh vec nimamo nekih rednih obrokov, ker so vmes se snackiuser posted image . Mi se ze skrivamo pred njim, skrivamo hrano, skrivamo skatlo za kruh, hvala bogu da ne more odpret hladilnikauser posted image . Skoz je AM (zdaj mu je edino ta beseda prisla nazaj). Je pa zacel tudi kaj ven pljuvat in se kremzit. Se mu oblikuje okususer posted image . Solim se vedno ne, razen ce kaj je kar mi jemo. Ta mesec (11) sem mu dala probat tudi paradajz in cokolado. Pocasi bo sel na naso hrano. Je itak samo kose, nobenih kas vec, razen ce smo kje zunaj. Zdaj imamo problem, ker bi on jedel sam z zlico in ce mu jaz nesem v usta, jih zapre in se mi mece po stolu. Tak da zdaj vadi sam jest z zlico. Dam mu tudi piskote (za dojencke) vcasih vsak dan, vcasih tudi 3 na dan, vcasih dolgo nic. Nisem zagovornik totalne prepovedi, ker se mi zdi, da je to najslabse. Sladkor tudi rabijo za razvoj mozganiv in zivcevja.... vse v mejah normale, hkrati pa se otrok nauci nekega reda prehrane, kar je prevec, kaj ni zdravo.... Seveda da sprejema ,tudi drugo hrano. Moja oba dva pojesta veliko sadja in zelenjave in ostalo kvalitetno hrano, tako da jima kaka sladkarija na dan ne skodi. Koruzni smokiji pa so tudi pri nas zakon. Idealni za v roko in da se zamotijo za kako minutko.

Obnasanje: 2 tedna nazaj se je prvic vrgel na tla, se vleze na trebuh in zace tulit- protestirauser posted image . Sem ga 2x pustila, da se je stulil in zjokal in je pogruntal da ni haska. se pa se vedno jezi in trmari- najbolj ko se bliza lakota in utrujenost.

Teza: ima 10 kil, ni spehnat, je misicas_t, je tudi zelo velik. Kolk je dejansko velik izvem drug teden, ko ima sistematiko.

Obozuje: ples in muzko. Kokr zaslisi kje ritme ( telefon, v trgovini muzka, v avtu...) ze ploska in miga in si mrmra-poje. Doma se zalepi na zvocnik in mu moramo prizgat radio, pol pa plese ko zmesan. Rad se igra tudi z kockami. Tobogan in trampolin pa sta itak zakon. Pa moja kuhinja, odpiranje predalov, igranje s posodami in pokrovkami.

Spanje: spi celo noc. Ob 20.00 zaspi in do cca 6. potem mu damo dudo ali ga vzamemo k sebi in se potegne za kako uro, pa se kake pol ure se lahk carta. Ampak zdaj ko je sola, si to tezko privoscimo. Cez dan spi 2x po 1 uro.

Kamajus: mene ne bi skrbelo, ce bi samo ful kakal. bi me pa mal zaskrbelo stalno spanje . Lahko je samo zaradi vremena ali pac faza, lahko pa je znak cesa drugega, npr ga prevec driske tako zmatra. Panike ne bi delala, bi se pa enako kot ti vprasala ce je normalno. To pa samo zato, ker poznam enega malcka, ki je non stop spal- ampak on je res non stop spal- pa je na koncu bilo s scitnico narobe.

Vozickamo se vec ne velik, ker je zunaj se vedno cez 40 stopinj in grozna vlaga. Ampak uziva v vozicku. Lahko se set_kam po trgovinah ure in bo lepo not. sE pa noce vec veliko nosit in ko je siten, ga raje odlozimo v vozicek, se tam mal spocije, pomiri in potem ga vzamemo venuser posted image . V glavnem vozicek je zakon. Ko je cez dan zaspan, gre k vozicku in hoce not splezat- cel dopust je dnevni spanec bil v vozicku, tak da se zdaj kdaj to prakticiramo, ker je lazje za vse.





< Sporočilo je popravil Hope2 -- 5.9.2015 9:25:54 >

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Oktobrski listki 2014
16.9.2015 12:33:33   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš

Peregrina, plis info o teh piškotkih brez cukra user posted image .


Od Hipp-a Apple biscuits for toddlers. Do sedaj so to edini piškoti, ki nimajo dodanega sladkorja - so pa vseen mal sladkasti, ker so pač jabolčni.

Upam, da ne bom prehitro hvalila. Naši punci se je glede hrane odprlo. Pred kakim tednom sem uvedla kravje mleko (ne dam ji še čistega, ampak redčim z vodo). In od takrat naprej poje vsaj 4 goste obroke na dan. Zjutraj in zvečer ima mlečne kašice - pšenični ali koruzni zdrob, včasih mlečni riž. In to pomalca take porcije da ne morem verjeti. Zadnjič sem skuhala riž, pa sem ga res malo skuhala. In ga punca je in je in ga zmanjka. pa jaz tako za foro rečem: "A bi še?" In ona veselo: "ŠE! ŠE!" Mene je skor kap. Itak sem po zraku letela kuhat še eno porcijo - sicer gresa, ker je hitrej. Je polizala še drugo porcijo. In od takrat naprej je mama bolj mirna, dete pa bolj porejeno user posted image .

Pa grozdje ima blazno rada - se skrega vsakič, ko ga zmanjka. Ma če bi ji pustila bi pojedla pol kg.

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Oktobrski listki 2014
17.9.2015 12:22:20   
darhaha84
No pozdravljene – porodniške se počasi zaključujejo enim prej, drugim kasneje. Mi smo že od ponedeljka na delovnem mestu, no naša Lia pa od 1.9. v vrtcu. S 1.9. sva začeli z uvajanjem, izgledalo je pa tako da sva bili prva dva dni po eno urco skupaj notri, naslednje dni pa je bila sama tam od zajtrka pa do spanja (8:15 – 12:00). V pon. sem pa začela spet s službo in je v vrtcu od cca. 6:30 – 15:30. Jo moram pohvalit da se kar dobro drži. Jaz sem se zelo bala kako bo, ker je res prava zaspanka (celo porodniško je spala do 9:00 zjutraj, sedaj pa revček vstaja 5:50 ) Baje v vrtcu dopoldne še malo zaspi. Pri sinu mi je bilo lažje, ker je jutranji človeček (pokonci je najkasneje do 7:00). Edino, kar mi je zoprno je, da še nima sploh zob in malo težje je kakšne njoke, zavitke, testenine… in pride domov res lačna. Tako da bi takoj (predno se preoblečem) spije 2dcl Aptamila – drugega noče jest – da malo pride k sebi. Baje je čez dan zelo pridna in skoraj nič ne joka, edino zjutraj joka ko jo oddam, vendar je ne slišim več da joka ko pospravljam še stvari v garderobi. Jah, kaj čmo takšno je življenje in moramo se navaditi na star/nov ritem. Za te naše čmrle je to kar naporno.
Stanje drugače:
– odkar je v vrtcu mi prespi celo noč (je tok utrujena in zaspana) 19:00 – 5:50 (brez hranjenja – jupi)
Ceplenje pri enem letu smo že imeli predno je šla v vrtec in je bila stara 10,5 mesecev. Takratne mere so bile 72,5 cm in 8,5 kg (ja, vem je bolj mala)
Zob še nimamo (bodo res pozni), plazi se vsepovsod in na nogice se dviguje, korakov še ne dela ((jo ne spodbujam, ko bo pripravljena bo že), zadnjič mi je splezala že na stopnišču na 1. stopnico in je začela jokat ker ni znala dol – na srečo, ker bi drugače lahko zelo grdo padla), če kam gremo že reče pa-pa in hkrati maha, ko zagleda psa dela ou-ou, ko je lačna govori mam-mam, zna že ploskat in pokazat kako je velika, no potem se pa počasi neha. Mene, očija in bratca še ne zna poklicat. Ima pa zelo rada bratca in obratno – prav fletna sta za videti in on je zelo zaščitniški do nje. No, včasih mu tudi kaj ni prav ker preveč v njega rine, samo načeloma sta kar prijatelja… Zelo oz. najraje se igra z duplo kockami in ko nas opazuje kako jih sestavljamo ji že kar gre da 2 kocki zapne skupaj. To lahko počne tud 1,5ure(malo jih poskuša dajat skupaj, malo jih ven iz škatle zlaga in nazaj notri). Res se veliko sama zamoti…
Je pa tudi vse – edino ne prevelike koščke…
Še malo manj kot mesec in bo pihala že prvo svečko (13.10.) – joj, kako gre hitro čas. Ni mi jasno kam je šlo to leto,pa smo spet že nazaj 
Katera je še doma naj maksimalno izkoristi čas ko je še z malčkomuser posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Oktobrski listki 2014
26.9.2015 21:57:37   
RH82
Se oglašam po zelo dolgem času. Niti ni bilo časa med poletnimi meseci, ko sva že zjutraj mahnila na sprehod. Zvečer pa ni bilo prave energije. Zdaj sem že 6 tednov v službi in je bil naš mini doma z očijem, pa občasno v varstvu pri starih starših. Sem se pa spomnila na forum, ker me malo ''matra'' vrtec. Ta teden je bil prve tri dni, od tega prvi dan 1,5 ure (20 min brez mene), drugi dan sva bila skupaj pri zajtrku in kosilu, vmes je bil sam, tretji dan sem bila z njim samo pri zajtrku in sem ga morala iskat po kosilu (ob 11ih). Je ekstra družaben in mu je fino v vrtcu. Že prvi dan je po 15 sekundah šel k vzgojiteljici, mene pa ni več videl. Pa vse mu je zanimivo, nič ni jokal, razen včeraj, ko je bil utrujen pred kosilom. Ker sem na dopustu in imam v službi ful dela, me malo moti, ker mi gre to uvajanje prepočasi. Za ponedeljek (4. dan) so mi že rekli, da še naj ne bi spal v vrtcu, mene pa skrbi, kdaj bo čas za to. Predvsem je problem, da ima moj delo popoldne in do večera in bom jaz že tako morala bolj zgodaj iz službe (če grem na bus, rabim 1 uro). Že zdaj tako hodim v službo še preden začnejo teči ure in moram paziti, da jih imam dovolj konec meseca. Bi ga pa morala navaditi, da bo v vrtcu nekje do 16.30 lahko vsak dan. Prihajal bo pa okrog 8.15 na zajtrk. Koliko časa so vaši otroci rabili za uvajanje, da so lahko ostali cel dan?

Sicer pa je razvojno nekje v povprečju. Pri 11 mesecih je bil velik 79 cm in 10 kg, ima 6 zob (4 zgoraj, 2 spodaj), sedi, plazi se po vseh 4, stoji ob opori, skače in pleza na kavč, zna sam dol, vstane iz stola na mizo user posted image , spi občasno celo noč, se pa večinoma 1x zbudi za flaško. Spat hodi okrog 19.30 in spi nekje do 5-6 zjutraj, popije mleko in potegne še za 2-3 ure. Čez dan potem je gosto hrano (kruh, sadje, zelenjavo, meso, krompir, riž itd). Za večerjo je obvezno kaša z mlekom, če utegnem, mu sicer naredim gres, drugače pa kar instant. Je pa začel zadnje dni ven pljuvat, ko je sit (prej je zaprl usta, ko je bilo dovolj). Občasno dobi kak piškot, če je kriza, da mu je kaj premalo. Uživa zunaj, čeprav sem zdaj manj zunaj, ko delam. Greva pa ob vikendih pogosto že navsezgodaj na dolg sprehod in ponavadi ves čas vriska. user posted image

Govori še ne, nekaj časa je bila mama aktualna, ko sem šla v službo, je to pozabil. Ima pa trenutno razne zloge, ampak nič s pomenom (ali pa jaz ne vem za to). Vse je bolj ''a''. Na noge se je postavil en teden pred 8. meseci, pri točno 8. mesecih pa je že hodil ob pohištvu. Sem kar pričakovala, da bo shodil pred vrtcem, ampak ni. Je pa močen v nogah, obdela vse z oporo (dovolj je tudi stena, samo ima pogosot obe roki gor), včasih hodi s stolom po stanovanju, pleza čez ovire. Da bi se pa spustil in stal brez opore, pa ni šanse. Naredi nekaj korakov, če me drži za prste, ampak se hitro spusti v objem naprej. Očitno še rabi čas. Se pa rad gujsa, greva pogosto mimo igrišča, pa ga vedno posadim na gugalncio za par minut.

Zdaj ko je bil 3 dni v vrtcu, ima malo porušen sistem. Se je zjutraj zbujal okrog 7.30, pa potem poln vtisov doma zaspal okrog 11.45 in spal vse tri dni po 3 ure. Tako je popoldne en obrok prespal. Prej je jedel na pribl. 3 ure, mleko ponoči, ko se zbudi, pa potem ob 9ih sadje ali kruh, ob 13ih kosilo, 16ih spet sadje, pa večerja ob 19.15. Zdaj je pa imel zajtrk v vrtcu 8.15, kosilo 10.30, vmes pa v vrtcu sadno malico, ki je ni jedel. Verjetno je bil še sit. Ima pa problem, da predvsem sadja ne da sam v usta. Kruh, piškot ali grisin drži in gloda brez težav, sadje pa velikrat kar pljune ali vrže stran, ne da bi dal v usta. Grize pa banano, če mu jo držim. Se mi zdi, da s temi 6 zobi ne more dobro grizti jabolka, jaz mu ga doma na grobo naribam in to potem je tiste večje koščke.

V vrtcu je za zdaj najmlajši, so pa vsi 2014 letniki. Ga je hecno gledati med otroci, ki že hodijo in govorijo nekaj besed, on pa samo gleda in se plazi okrog. Je pa pogumen, nič ni jokal in se kar upa v družbo. Opazuje te ta velike, kaj delajo, samo oponaša jih pa še ne. Upam, da bo kmalu lahko dalj v vrtcu, sploh ker nima težav. Se mu vidi, da mu je zanimivo. V petek mi je iz gardorbe 2x ušel do igralnice, še preden sem vzela vse stvari iz omarice.

Če ima katera kakšno mnenje o tem, koliko lahko ''silim'', da bi že spal v vrtcu, prosim za nasvet. Lep vikend.

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Oktobrski listki 2014
27.9.2015 7:55:55   
Hope2
RH82 ne vem ti kaj svetovat, ker imam povsem drugacne izkusnje. Najbrz je odvisno od vrtca do vrtca in njihove politike. Moj prvi je sel v privat varstvo (8 otrok, star je bil 12 mesecev) in smo prvi dan bili skupaj 15 minut, drug dan smo pa ga ze pripeljali za cel dan in ga pustili samega. Je bil zelo razigran, nic bojeci otrok. Je jekcal cca 5-10 minut zjutraj cca 1 teden in potem mir. Potem smo se preselili v tujino in je bil sprejet v montesori vrtec (2 leti star, ni znal jezika, vse mu je bilo novo). enkrat smo si sli skupaj ogledat vrtec za cca 10 minut, drugic smo sli na razgovor z vzgojiteljico, kjer si je zapisala njegove navade, potrebe...on se je igral (cca 15 minut), tretji dan je sel v skupino, brez nas- ostal 1 uro. Cetrti dan je bil not cel dan. Daljsih uvajanj ni, ker pravijo, da je situacija samo slabsa, celo ko drugi otroci ki se ne uvajajo, zacnejo jokat, ker bi tudi oni svoje starse... Meni je tak nacin uvajanja najboljsi in si sploh ne predstavljam da bi bilo uvajanje tako dolgo, celo za nekoga, ki je ze v sluzbi. Da ne govorim, da kasnej bodo pa se nalezljive bolezni in bos spet non stop doma. IN otrok bo spet imel krizo nazaj v vrtec po bolezni. Pa bodo pocitnice, pa bo spet kriza in jok otroka. Probaj se pogovorit z ravnateljico, sem prepricana, da naredijo izjemo. Brez pritiska, z lepo besedo. Glede na to, da se tvoj otrok dobro pocuti, bi morali dopustit.

Tudi jaz razmisljam o vrtcu, ampak pred 1,5 letom ne sprejemajo, tak da se moram cakat, pa se vprasanje ce dobimo plac sredi leta. Sva se pa ze zmenile s prijateljico, da ga bom kdaj pa kdaj malo pustila pri njej, da se navadi brez mame in atija.

Kar se tice jabolka. Prej sem mu tudi jaz ribala, ampak pri 6 zobkih sem hitro ugotovila, da zelo lepo zoblje, ampak mu moram jabolk prerezat na pol in olupit. Male kocke niso ok, ker potem gre cela kocka v usta in ker nima zadnjih zobkov za mlet, ne more zgrist. Tak pa s prednjimi grizlja in zgloda vse. Je pa res, da nima volje tako dolgo sedet za mizo, zato ga dam na tla in pol hodi naokoli po hisi in gloda.

To da se spusti in zacne samostojno hodit pa lahko traja od 1 dneva do vec mesecev. Ko bo zbral pogum in se pocutil varnega, bo shodil. Moj prvi otrok se je postavil na noge in takoj stopical ob opori pri 6 mesecih, spustiil se je in delal po 4 samostojne korake pri 8 mesecih in je potem rabil 1 mesec, da je shodil- tekel. Tale drugi otrok se je postavil na noge in hodil ob opori pri 5,5 mesecih, prve samostojni korak je zacel pri 9 mesecih, ampak 1x na dan in samo en dan, potem 2 tedna nic, pa spet kak korak, pa spet nic.... sele od sredine 10 meseca naprej je zacel mal vec korakat in zadnji teden je konkretno shodil. Ta drugi je ful bolj previden in tudi len, prvi pa je norec, bi sel z glavo skozi zid, cetudi ve da ne greuser posted image , sploh ne razmislja, da je nekaj nevarnouser posted image . Tak da daj mu cas, bolje kasnej, kot prej, naj bo raje previdenuser posted image




(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Oktobrski listki 2014
13.10.2015 22:40:18   
me83
Pozdravljene user posted image

kako ste kaj? kako malcki? nasa je ze dopolnila eno leto user posted image je ful pridna,... tudi koncno prespi noc (zdaj se mi je dober mesec prvic zbujala ob 5 zjutraj, po novem pa sedaj komaj ob 7,... jep se nekaj vec kot pred 1,5m smo imeli 2x nocno dojenje), spat pa hodimo okrog 8. sicer ful rada papca, najraje kar sama - ji dam na mizo in se sama hrani,... obozuje pa sadje,... je tudi kar zgovorna - mama, am, tam,... hodi se ne in je tudi nic ne forsiramo (ne hodimo z njo za roke, ker to itak ni ok),... ko bo bo, pa ceprav zato kak mesec kasneje,...

aja vrtec pa imamo v planu tam spomladi, zdaj vmes pa bo pri babici in dedku, pa jaz imam se kar nekaj dopusta,...

lep pozdrav vsem user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Oktobrski listki 2014
27.10.2015 21:55:53   
peregrina
Pozdravljene!

Je kar zamrla tale tema odkar nismo več na porodniški.

Jaz sem še doma, če bo sreča, grem v službo januarja, do takrat pa z našo user posted image uživava doma. Še malo, pa bo tudi ona dopolnila 1 leto. Ne morem verjeti kako hitro je minilo to leto.
Je postala pravi mali ravbar. Niti sekunde ni pri miru. Odkar je čofnila iz posteljeva na glavo - na srečo je bil spodaj kovter (najine - šla je direkti (mende bo to že ene 2 meseca), sem jo vsak dan učila plaziti iz postelje. Zdaj to obvlada. Obvlada pa tudi obratno - plezanje na posteljo in plezanje na sedežno in na stol ... V glavnem ona cel ljubi dan samo pleza. Če pa ne pleza, pa dirka po vseh 4 po bajti. Ali pa gor in dol po stopnicah (zadnje čase nekam veliko časa preživim na stopnicah user posted image ).

Je malo raje kot kak mesec nazaj, ima pa še vedno kak dan ko ne bi jedla nič. Zdaj sem malo spustila kriterije glede piškotov - si mislim, se bo vsaj malo poredilauser posted image . Je pa gospodična še vedno na komot. če ji dam kruh v roke, ga da enkrat v usta, ostlo nadrobi na tla. Razen piškotov (in smetk iz tal) ona nima pojma kaj naj dela s hrano. Pa ji dam v roke in kruh, pečen krompir, sadje ... pa vse konča na tleh ali na kavču (in če nisem dovolj pozorna, čez kake pol ure to konča v njenih ustih. Se hecava z možem, da mora bit vse dovolj časa v paci, da je dovolj dobro.
Obožuje mlečne zadeve. In piškote, seveda. Sovraži puding (doma skuhan). Zapre usta in ni šans da ji dam kaj v usta. Čisto lepo je tudi kosovno hrano, ampak njej se pač ne da. Če ima dober dan poje košček kruha z marmelado, ali pa maslom. In tu se konča. Če ne bi imeli teh "težav s težo" bi jo navajala na normalno hrano brez pardona, tako pa vedno cvikam, da ne bi slučajn shujšala. Se tolažim, da se bo itak morala v vrtcu naučiti.

Dojiva se še. Sva pa zaenkrat še na 3x na dan. Kar je straaaaašen uspeh glede na to, da je bila prej vsako uro na zizi.

Hodi še ne, se pa tu in tam že sama spusti in naredi kak korakec med stoloma, al pa se dvigne iz čepenja in nekaj trenutkov stoji. Za roke je ne vodiva, bo že sama, ko bo pripravljena.

Govori pa ko strgan dohtar. Zdaj za živali in predmete sicer še uporablja geste, vendar pa zraven že pove, da je npr. ato (avto), iša (hiša), aaaaaam (muca) itd ...

Pa ful rada komandira starejše otroke. Ne vem od kod ji to, ker sva midva z možem bolj mile narave hahaha.

Kako ste pa ostale? In vaši user posted image ?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?