|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.12.2014 19:48:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 20:08:35   
RIJA*
to debato smo meli ravno včeraj na jutranjem kofetu in smo ugotovile, da je najbolj učinkovito, če s kitajcem govoriš kitajsko user posted image

smo imeli enega nevzgojenega mulca v vrtcu, ki jih je vse grizel, pretepal, gnjavil...tudi mojega...pa mu noben ni mogel nič...se je vzgojiteljica res trudila, ampak starši niso videli problema v svojem otroku....sem ga enkrat zahodila na hodniku, opravila z njim krajši razgovor in od takrat se je mene in mojega otroka izogibal v velikem loku. enako bi storila v oš, pač za ovinkom user posted image

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 19.12.2014 20:10:22 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 20:22:56   
m_o_i
najvec lahko in mora narest stars-pika amen.
vrtec/sola je kvecjemu pomoc.


tudi mene bi (bo!?) imel za vratom tisti, ki bi pomislil na kako teroriziranje mulca. in to ob prvem dogodku!
je ze prisel pogrizen iz vrtca (cez bundo ga je tako ugriznila, da se je poznalo(podplutba) kompletno zobovje. sicer je res vzgojiteljica cist prestraseno delovala, ko mi je povedala za dogodek in sem samo rekla: danes ste se vi pogovorili z deklico(ker je rekla, da se je in da bo tudi njenim starsem povedala, ko pridejo ponjo), ce se bo to ponovilo samo se enkrat, bom govorila z njo in njenimi starsi jaz. tu je bilo govora o 3letnikih!
zadeva se ni ponovila. je pa moznost, da tovrstne scene v naslednjih 10, 15 letih se bodo...

da se razumemo; ce slisim, da je moj mulc teroriziral koga, bi tudi mene imel za vratomuser posted image . in ne verjamem, da bi se kdaj pomislil na tako neumnost.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 20:31:08   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
tudi mene bi (bo!?) imel za vratom tisti, ki bi pomislil na kako teroriziranje mulca. in to ob prvem dogodku!



enako in še učiteljica zraven
seveda ne ob majhnih kreših v šoli, tu še do neke meje pustim, da se sami zmenijo... ampak pri resnih napadih, verbalnih ali fizičnih

< Sporočilo je popravil LuLu -- 19.12.2014 20:32:39 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 20:42:52   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ne želim, da se ta tema prelevi v vsesplošno pljuvanje po šolnikih in šolskem sistemu ali po starših, ampak naj bo če se le da konstruktivna.

Kaj se lahko naredi, da se nasilje v šoli omili in zmanjša, kako pomagat žrtvi in kako bullyju dopovedat, da njegovo obnašanje ni sprejemljivo?
Kam se obrnit, kakšne pristojnosti imajo določene inštitucije? Kje so meje med običajnim otroškim drezanjem in tekmovanjem ter kdaj to preraste v izkazovanje moči nad šibkejšim? Kako bi ukrepali, če bi se vaši otroci znašli na eni ali drugi strani? Imate osebno izkušnjo in kako ste jo reševali?

http://www.24ur.com/novice/slovenija/medvrstnisko-nasilje-v-desklah-varuh-clovekovih-pravic-meni-da-je-treba-primere-skrbno-preiskati.html

In še dve uporabni povezavi:
http://www.za-nenasilje.si/GlavniMenu/Zastar%C5%A1e/Vseomedvrstni%C5%A1kemnasilju/Posledicemedvrstni%C5%A1keganasilja.aspx
http://www.drustvo-kljuc.si/cap.php


Kar se dogaja v vrtcu in šoli je zagotovo tudi odraz vzgoje doma. Vendar se je nečesa treba zavedati. V vrtcu in v šoli je strokovni delavec odgovoren za vse otroke. Otroci- veliki in mali- dobro vedo, kje se kaj sme in kje ne. Pošteno povedano mi gre krepko na nerve vztrajno izmikanje odgovornostim pedagoških delavcev v smislu, saj jim nič ne moremo. To ni res. Še krepko jim lahko, vendar se marsikomu ne da pretegniti in se raje obračajo stran koliko dolgo se da in potem zadeva izbruhne v astronimskih razsežnostih, ki ji niso več kos. Avtoriteto pedagoga ne morejo zidati starši, temveč on sam. Tega en naučiju v šoli, to se mora človek naučiti z izkušnjami. Ni enostavno, vendar je to njihova dolžnost. Tudi tale zadeva, ki je omenjena zgoraj, je postala tako grozljiva zato, ker so to učitelji tako dolgo ignorirali. Nihče ne pravi, da je lahko biti pedagog. Vendar tudi električar ni biti kar tako, če se ti ne da truditi. V sedanjih časih je najbolj fino vse obesit staršem. Oz. jim obesit vse nevzgojne zadeve, vso neznanje in vso gnilobo. Verjamem, da imaš tudi takšne dripce vmes, ki si ne priznajo, da je njihov otrok nasilen. Vendar je večina staršev, s katerimi slonim pred vrati učilnice in čakam na GU strogo proti nasilju, vsi zagovarjajo, da mora biti učitelj strog in dosleden glede tega in nikomur se ne zdi samoumevno, da bi ujčkal svojega otroka, če dela kraval.
Preprosto rečeno, učitelji si ne znajo sezidati avtoritete, ker je pač lažje biti takšen mlahav pedagog in vse otroške grehe pripisati staršem. Ne poznam nobenega starša, ki bi šel nad učitelja, da se mu otrok zaradi njega, ker ga narobe uči in vzgaja, meče po zobeh po kuhinji. Poznam pa kar nekaj učiteljev, ki pisarijo in klicarijo starše za vsako mišjo figo, ki se jim zgodi v učilnici, kot bi po njihovem starši morali delati red še tam.
Hrbtenice manjka večini sodobnim pedagogom. Pa volje do dela tudi. To se jim še posebej pozna. Na naši šoli imamo kar nekaj starejših učiteljev in učiteljic, ki še vedno z elanom opravljajo svoje delo. Pa imajo mulci pred njimi tudi največ rešpekta. Imamo pa tudi nekaj mladih pedagogov ki so skoraj vsi po malem na persenu, , ker jih mularija ne šljivi.
Kakor že - nikoli niso reda v domači kuhinji delali učitelji in kot tako tudi starši ne morejo hoditi spravljati v red in graditi učiteljsko avtoriteto namesto njih v šolo. Seveda naj bi šlo za sodelovanje, vendar se je treba zavedati kdo je nekje boss in kdo drugje.

Pa še to: Kam bomo pa prišli, če boste starši hodili v vrtce in šole nadirat otroke in jih strašiti??Ali nikomur ne pade na pamet, da lahko potem takem že jutri en stokilski očka tuli in žuga vašemu 4- letniku, ker mu je pač mulo doma naložil, kako ga vaš maltretira. Dajte biti pametni no. Vas ni tam. Tam je pedagoški kader. Vi nimate pravice zadeve urejati na tak način. Če bi se na mojega otroka nekdo takole spravil ( če je to za ovinkom je pa to še večji kriminal), ga civilno tožim, hkrati pa se spravim tudi na izobraževalni institucijo, kjer bi se to dogodilo. V takšnih primerih je potrebno pritisniti na vodstvo šole, vrtca. Oni so polno odgovorni za zadeve, ki se dogajajo tam in amen. Tudi če doma nek oče nima spoštovanja do bosancev, je vseeno zakonsko gledano učitelj kriv, če v času, ko ima mulota on čez, maltretira vse bosance po spisku.
Na pedagogu je, da pozove starše od nasilnežev, javi na csod itd. Vendar ker to ni najlažje, se raje obrnejo stran ali pa se zgražajo nad starši. Potem se pa zgodijo zadeve kot so se zgoraj.

< Sporočilo je popravil patrino -- 19.12.2014 20:49:29 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 21:02:07   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Kar se dogaja v vrtcu in šoli je zagotovo tudi odraz vzgoje doma. Vendar se je nečesa treba zavedati. V vrtcu in v šoli je strokovni delavec odgovoren za vse otroke. Otroci- veliki in mali- dobro vedo, kje se kaj sme in kje ne. Pošteno povedano mi gre krepko na nerve vztrajno izmikanje odgovornostim pedagoških delavcev v smislu, saj jim nič ne moremo. To ni res. Še krepko jim lahko, vendar se marsikomu ne da pretegniti in se raje obračajo stran koliko dolgo se da in potem zadeva izbruhne v astronimskih razsežnostih, ki ji niso več kos.


Se strinjam.
Najbolj trdna podlaga se dobi doma in v domačem okolju, ampak to ni vse. Šola tudi mora odigrati svojo vlogo in če jo hoče, jo bo.

Naša punčka je v vrtcu ugriznila enega fantka. Vzogjni ukrep je bil oslovska klop, za katero sploh nisem pomislila, da še obstaja user posted image . Ko smo jo doma vprašali, kaj jo prijelo, da ga je morala ugriznit, ji je že bilo dovolj nerodno - ne sprašujte me, ker vem, da ni prav in tega ne bom naredila več. Sicer z njo ni bilo nobenih takih težav (pa tudi drugih velikih ne user posted image ), mi je bilo pa takrat všeč, da se je vzgojiteljica tako obrnila, tudi če je bila pridna punčka. Če bi ugriznila manjšo deklico od sebe, bi bili hudi še doma, ker tega ne dovolimo, da bi se spravila na manjše in šibkejše.

V šoli so tudi imeli enega fantka, ki je bil neposlušen in podivjan, in je hudo motil pouk. Ker se ni pobiljšal, so uporabili vzgojni ukrep premestitve v drugi razred.

Tako da šola ima možnosti, samo uporabiti jih je treba.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 21:34:33   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Ali nikomur ne pade na pamet, da lahko potem takem že jutri en stokilski očka tuli in žuga vašemu 4- letniku, ker mu je pač mulo doma naložil, kako ga vaš maltretira.


Zanimivo,
100-kilski pedagoški delavec očitno lahko dela red nad otrokom, 100-kilski oče pa ne ...



Prelaganje odgovornosti med enimi in drugimi se mi zdi čisto odveč, a je nekako odraz naše družbe, kjer nobeden pristojni ni za nič kriv, ob tem pa problem prerase v popolni kolaps.

Krivi so vsi - starši, ki so s svojimi reakcijami in izjavami (očitno) slab vzgled svojim otrokom, šola, ki ob razvoju dogodkov ni ustrezno reagirala, seveda pa tudi družba na splošno, saj se v zadnjem času na mnogih področjih - tako na področju odnosov, strpnosti, gospodarskih razmer ... ruši in propada, posledice pa se prikažejo na tistih, ki so odsev odraslih - pri otrocih

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 21:45:55   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Ali nikomur ne pade na pamet, da lahko potem takem že jutri en stokilski očka tuli in žuga vašemu 4- letniku, ker mu je pač mulo doma naložil, kako ga vaš maltretira.


Zanimivo,
100-kilski pedagoški delavec očitno lahko dela red nad otrokom, 100-kilski oče pa ne ...



Prelaganje odgovornosti med enimi in drugimi se mi zdi čisto odveč, a je nekako odraz naše družbe, kjer nobeden pristojni ni za nič kriv, ob tem pa problem prerase v popolni kolaps.

Krivi so vsi - starši, ki so s svojimi reakcijami in izjavami (očitno) slab vzgled svojim otrokom, šola, ki ob razvoju dogodkov ni ustrezno reagirala, seveda pa tudi družba na splošno, saj se v zadnjem času na mnogih področjih - tako na področju odnosov, strpnosti, gospodarskih razmer ... ruši in propada, posledice pa se prikažejo na tistih, ki so odsev odraslih - pri otrocih


100 kilski učitelj, bo delal red v šoli, ker je tam, in ker tam opravlja svoje delo. Enako dela red šoli, če ima 50 kil.
100 kilski oče ne sme delati reda v šoli, razen v primeru, da prvi odpove.

Nasilje pa je odraz družbe, kjer smo pomešali naravni red stvari. Ampak ga bomo že našli, ker drugače ne bo šlo.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 21:58:04   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
sem ga enkrat zahodila na hodniku, opravila z njim krajši razgovor in od takrat se je mene in mojega otroka izogibal v velikem loku. enako bi storila v oš, pač za ovinkom user posted image


a tako se temu reče ... user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:06:38   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
100 kilski učitelj, bo delal red v šoli, ker je tam, in ker tam opravlja svoje delo. Enako dela red šoli, če ima 50 kil.
100 kilski oče ne sme delati reda v šoli, razen v primeru, da prvi odpove.


Aha, smo že pri bliže bistvu ...

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
smo pomešali naravni red stvari. Ampak ga bomo že našli, ker drugače ne bo šlo.


.. to pa še korak dlje. Vloge in razmerja v družbi so trenutno 'kr' nekaj'. Ko bomo odrasli priznali, kje in kako ga 'biksamo', bomo počasi zadeve začeli postavljati na svoje mesto.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:06:42   
RIJA*
IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
sem ga enkrat zahodila na hodniku, opravila z njim krajši razgovor in od takrat se je mene in mojega otroka izogibal v velikem loku. enako bi storila v oš, pač za ovinkom user posted image


a tako se temu reče ... user posted image


jp user posted image user posted image
samo v vednost: nisem ga pritisnila user posted image sem mu pa letom primerno zagrozila user posted image


@patrino: ne bluzi.....tvoj mulo niti pisniti ne bi upal doma, ko bi redno zasral...in bi dobil po puklu. razen, če ga vzgajaš, da laže sebi v korist.

a to je pa prav, da se v dotičnem primeru NOBEN ni zganil? a je rešitev, da enega motečega preselijo v drugi razred in tam čudežno doživi razsvetljenje?
ne. tudi tam dela sranje....dokler ga nimajo več kam preselit.
v mojih časih so take vozili v poboljševalnice, zdaj pa ne smejo, ker starš ne pustijo.....

kot sem že 100 x rekla, prevelika demokracija ni ok. ker si jo ljudlje napačno razlagajo.

in nekateri imate lahko ure in ure dolge dialoge in pa boste na koncu dosegli en čisto velik nič.

jaz pa sem svojega otroka dolžna zaščititi, kak, tak. pa verjemi, da to ni bilo na osnovi tega, da mi je mali enkrat mimogrede omenil, pač pa na preverjenih dejstvih. ko je tudi vzgojiteljica rekla, da ne more nikakor pomagati, ker razvajeni starši ne sodelujejo.
zaradi mene me lahko starš tudi toži, ni problema, samo en otrok pa mojega tako maltretiral ne bo in basta.
enako ne bom dovolila, da moj otrok to počne drugim in bodite še tak svete in moralizirajte in teorizirajte gor in dol, če ne bo šlo zlepa, pa bo pri nas šlo z malo manj lepa.


< Sporočilo je popravil RIJA* -- 19.12.2014 22:10:49 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:07:36   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Ali nikomur ne pade na pamet, da lahko potem takem že jutri en stokilski očka tuli in žuga vašemu 4- letniku, ker mu je pač mulo doma naložil, kako ga vaš maltretira.


Zanimivo,
100-kilski pedagoški delavec očitno lahko dela red nad otrokom, 100-kilski oče pa ne ...



Prelaganje odgovornosti med enimi in drugimi se mi zdi čisto odveč, a je nekako odraz naše družbe, kjer nobeden pristojni ni za nič kriv, ob tem pa problem prerase v popolni kolaps.

Krivi so vsi - starši, ki so s svojimi reakcijami in izjavami (očitno) slab vzgled svojim otrokom, šola, ki ob razvoju dogodkov ni ustrezno reagirala, seveda pa tudi družba na splošno, saj se v zadnjem času na mnogih področjih - tako na področju odnosov, strpnosti, gospodarskih razmer ... ruši in propada, posledice pa se prikažejo na tistih, ki so odsev odraslih - pri otrocih

Ne to ni zanimivo- to je logično, če le malo po pameti razmišljaš. Niti pod razno se nima kaj starš spravljati na otroka v izobraževalni instituciji, pa če se še tako jezi, ker njegov otrok vleče kratko. Če se to dogaja, je najbolj normalna stvar pod soncem in tudi zakonsko podprta ta, da se obrne na strokovne delavce, vodstvo institucije, pristojno ministrstvo. Po neki hierarhiji, če se odgovorni ne zganejo.

Ja pa ja de- kar očkoti naj pritečejo v vrtce in šole in naj malo premlatijo mularijo, ki si upa grozit njihovim sončkom. Če tako razmišljate ni čudno, da je marsikatera šola pravi Bronx. Če gre starš nad otroka v šoli in vrtcu, niti pod razno ne kaže to neko normalno reagiranje in sprejemanje odgovornosti, temveč ravno obratno. In res takšna dejanja in razmišljanja pa res kažejo zakaj je pri nas tako kot je in zakaj so otroci v šolah taki divjaki kot so. Najboljš da gre kar ata v šolo se postavi zraven učiteljice in vsakega ki grdo pogleda njegovega nikoli nič krivega ljubčka sklofa. Edina domena in odgovornost pedagoških kadrov je potem takem ta, da postavijo v prostorih šol in vrtcev dovolj prostorne ringe, v katerih bodo med seboj obračunavali starši, ki bodo prišli delat red v šole in vrtce.

100-kilski pedagoški delavec očitno lahko dela red nad otrokom, 100-kilski oče pa ne ...

Brezvezno obračanje besed. Seveda ga lahko ( morata pravzaprav oba). Oče doma, učitelj v službi- v šoli. Jasno kot beli dan. Takoj ko eden začne hoditi drugemu v zelje je narobe. In če eden dobi občutek, da mora delati pri drugemu red, potem to pomeni, da eden za red ne skrbi dovolj dobro. Še enkrat jasno.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:08:21   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Ali nikomur ne pade na pamet, da lahko potem takem že jutri en stokilski očka tuli in žuga vašemu 4- letniku, ker mu je pač mulo doma naložil, kako ga vaš maltretira.


Zanimivo,
100-kilski pedagoški delavec očitno lahko dela red nad otrokom, 100-kilski oče pa ne ...



Prelaganje odgovornosti med enimi in drugimi se mi zdi čisto odveč, a je nekako odraz naše družbe, kjer nobeden pristojni ni za nič kriv, ob tem pa problem prerase v popolni kolaps.

Krivi so vsi - starši, ki so s svojimi reakcijami in izjavami (očitno) slab vzgled svojim otrokom, šola, ki ob razvoju dogodkov ni ustrezno reagirala, seveda pa tudi družba na splošno, saj se v zadnjem času na mnogih področjih - tako na področju odnosov, strpnosti, gospodarskih razmer ... ruši in propada, posledice pa se prikažejo na tistih, ki so odsev odraslih - pri otrocih


100 kilski učitelj, bo delal red v šoli, ker je tam, in ker tam opravlja svoje delo. Enako dela red šoli, če ima 50 kil.
100 kilski oče ne sme delati reda v šoli, razen v primeru, da prvi odpove.

Nasilje pa je odraz družbe, kjer smo pomešali naravni red stvari. Ampak ga bomo že našli, ker drugače ne bo šlo.

Evo- to je to.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:09:21   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


100 kilski učitelj, bo delal red v šoli, ker je tam, in ker tam opravlja svoje delo. Enako dela red šoli, če ima 50 kil.
100 kilski oče ne sme delati reda v šoli, razen v primeru, da prvi odpove.

Nasilje pa je odraz družbe, kjer smo pomešali naravni red stvari. Ampak ga bomo že našli, ker drugače ne bo šlo.
.

v tem primeru so odpovedali čisto vsi. celo dovolili so materi, da med otroki igra varnostnika svojemu otroku. svašta no. vso breme so preložili na njena ramena. .
bog daj, da bi to ta ravnatelj meni naredil majkumilu...

in edino higienično bi bilo, da ta ravnatelj odstopi s položaja....samo kaj, ko je delo tak fino lagano, če se obrneš ob problemih enostavno proč in plača tak sigurna....

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:10:27   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
100 kilski učitelj, bo delal red v šoli, ker je tam, in ker tam opravlja svoje delo. Enako dela red šoli, če ima 50 kil.
100 kilski oče ne sme delati reda v šoli, razen v primeru, da prvi odpove.


Aha, smo že pri bliže bistvu ...

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
smo pomešali naravni red stvari. Ampak ga bomo že našli, ker drugače ne bo šlo.


.. to pa še korak dlje. Vloge in razmerja v družbi so trenutno 'kr' nekaj'. Ko bomo odrasli priznali, kje in kako ga 'biksamo', bomo počasi zadeve začeli postavljati na svoje mesto.

Ja kot je razvidno iz tvojih prejšnjih postov, je nekaterim zadeva jasna kot beli dan- nekaterim- med katerimi si v tem primeru tudi ti, ki se sprašuješ, zakaj 100 kg oče ne sme delat reda v šoli, pa ni niti malo jasna.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:15:22   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

a je rešitev, da enega motečega preselijo v drugi razred in tam čudežno doživi razsvetljenje?


Za nekatere je to dovolj, za druge ni.
Slednje se lahko premesti še na drugo šolo.
In če še to ni dovolj, vzgojni zavod.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:15:53   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Niti pod razno se nima kaj starš spravljati na otroka v izobraževalni instituciji, pa če se še tako jezi, ker njegov otrok vleče kratko.


saj sem lepo napisala za vogalom user posted image

a to, da so tega fanta premlatili, gruča njih, se strokovno reče "VLEČE KRATKO"?
upam patrino, da ne delaš v podobni ustanovi...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:16:42   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

a je rešitev, da enega motečega preselijo v drugi razred in tam čudežno doživi razsvetljenje?


Za nekatere je to dovolj, za druge ni.
Slednje se lahko premesti še na drugo šolo.
In če še to ni dovolj, vzgojni zavod.


ja, samo če poznaš zadeve veš, da tak mulo prej konča osnovno šolo....

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:18:29   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


100 kilski učitelj, bo delal red v šoli, ker je tam, in ker tam opravlja svoje delo. Enako dela red šoli, če ima 50 kil.
100 kilski oče ne sme delati reda v šoli, razen v primeru, da prvi odpove.

Nasilje pa je odraz družbe, kjer smo pomešali naravni red stvari. Ampak ga bomo že našli, ker drugače ne bo šlo.
.

v tem primeru so odpovedali čisto vsi. celo dovolili so materi, da med otroki igra varnostnika svojemu otroku. svašta no. vso breme so preložili na njena ramena. .
bog daj, da bi to ta ravnatelj meni naredil majkumilu...

in edino higienično bi bilo, da ta ravnatelj odstopi s položaja....samo kaj, ko je delo tak fino lagano, če se obrneš ob problemih enostavno proč in plača tak sigurna....


Če so odpovedali, potem si najprej učitelji in ravnatelj zaslužijo tri vzgojne, ne eno.

In ne, naj ne odstopi in se uvali v naslednjo lagano službo. Prvo naj popravi svoje napake. In potem še enkrat, da se bo naučil. In še enkrat, da bo za ziher.


< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 19.12.2014 22:19:46 >


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:18:35   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Ali nikomur ne pade na pamet, da lahko potem takem že jutri en stokilski očka tuli in žuga vašemu 4- letniku,

Ja pa ja de- kar očkoti naj pritečejo v vrtce in šole in naj malo premlatijo mularijo, ki si upa grozit njihovim sončkom.


Ti stopnjuješ opise, kaj bi na starši počeli drugim otrokom, ne jaz. user posted image

Trenutni slovenski Bronx je precej bližje tvojemu koncu kot mojemu ... user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: patrino
100-kilski pedagoški delavec očitno lahko dela red nad otrokom, 100-kilski oče pa ne ...

Brezvezno obračanje besed. Seveda ga lahko ( morata pravzaprav oba). Oče doma, učitelj v službi- v šoli.

O.K. očitno moj komentar potrebuje razlago:
Tvoj zapis sem prebrala, da kot da je dopustno, da 100-kilski pedagoški delavec lahko tuli in žuga nad otrokom.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:19:54   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
sem ga enkrat zahodila na hodniku, opravila z njim krajši razgovor in od takrat se je mene in mojega otroka izogibal v velikem loku. enako bi storila v oš, pač za ovinkom user posted image


a tako se temu reče ... user posted image


jp user posted image user posted image
samo v vednost: nisem ga pritisnila user posted image sem mu pa letom primerno zagrozila user posted image


@patrino: ne bluzi.....tvoj mulo niti pisniti ne bi upal doma, ko bi redno zasral...in bi dobil po puklu. razen, če ga vzgajaš, da laže sebi v korist.

a to je pa prav, da se v dotičnem primeru NOBEN ni zganil? a je rešitev, da enega motečega preselijo v drugi razred in tam čudežno doživi razsvetljenje?
ne. tudi tam dela sranje....dokler ga nimajo več kam preselit.
v mojih časih so take vozili v poboljševalnice, zdaj pa ne smejo, ker starš ne pustijo.....

kot sem že 100 x rekla, prevelika demokracija ni ok. ker si jo ljudlje napačno razlagajo.

in nekateri imate lahko ure in ure dolge dialoge in pa boste na koncu dosegli en čisto velik nič.

jaz pa sem svojega otroka dolžna zaščititi, kak, tak. pa verjemi, da to ni bilo na osnovi tega, da mi je mali enkrat mimogrede omenil, pač pa na preverjenih dejstvih. ko je tudi vzgojiteljica rekla, da ne more nikakor pomagati, ker razvajeni starši ne sodelujejo.
zaradi mene me lahko starš tudi toži, ni problema, samo en otrok pa mojega tako maltretiral ne bo in basta.
enako ne bom dovolila, da moj otrok to počne drugim in bodite še tak svete in moralizirajte in teorizirajte gor in dol, če ne bo šlo zlepa, pa bo pri nas šlo z malo manj lepa.


Nizkotno je od tebe, da se koruziš in " pogumno" spravljaš na otroka, nimaš pa hrbtenice, da bi se odločno obrnila na učitelje, vodstvene delavce in tako po hierarhiji navzgor. Ti nisi dolžna zaščititi otroka v šoli. Dolžni so ga pedagogi. Jajcaj in huduj se nad njimi. Če se spravljaš na skrivaj na hodnikih na učence, namesto , da primeš vraga za roge in poveš svoje odgovornim, potem je samo vprašanje časa, kdaj te bo en oči od enega reveža, ki si mu grozila nekje za ovinkom, našukal v tazadnjo.
To da ti je vzg. rekla, da starši ne sodelujejo in da nima česa storiti, je navadno sr....je. Izgovori, zaradi katerih lahko ona spoka iz službe, če bi starši reagirali tako kot je treba in ne tako kot si ti. Ženska ni sposobna , se ji ne da, očitno ve, da vas lahko farba...in s svojo neaktivnostjo ogroža otroke. Takšen kader je za čez prag. Takšni pedagogi imajo vedno anarhijo, vedno nadrljajo otroci in vedno se podobni starši kot ti rinejo v igralnice in razrede, delajo kvazi red in skuhajo podobne situacije kot je tale zgornja.
Kratko in jedrnato še enkrat. Če bi samo izvedela, da se je v vrtcu alio v šoli en starš spravil na mojega otroka,l mu ode glava. Po pravni poti. Pa tudi nistitucija, ki ni uspela narediti reda in je dopustila, da se en starš spravlja na mojega otroka bi vlekla krepko kratko.
Ali nekateri res tudi en meter pred sabo ne vidite?
Kako bi se ti počutila, če bi tvojega zlakota en ati tako privijal za ovinkom? Po moje bi ti dvignilo plafon. Ko si pa to ti naredila, si se pa še s tem hvalila.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:20:12   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


100 kilski učitelj, bo delal red v šoli, ker je tam, in ker tam opravlja svoje delo. Enako dela red šoli, če ima 50 kil.
100 kilski oče ne sme delati reda v šoli, razen v primeru, da prvi odpove.

Nasilje pa je odraz družbe, kjer smo pomešali naravni red stvari. Ampak ga bomo že našli, ker drugače ne bo šlo.
.

v tem primeru so odpovedali čisto vsi. celo dovolili so materi, da med otroki igra varnostnika svojemu otroku. svašta no. vso breme so preložili na njena ramena. .
bog daj, da bi to ta ravnatelj meni naredil majkumilu...

in edino higienično bi bilo, da ta ravnatelj odstopi s položaja....samo kaj, ko je delo tak fino lagano, če se obrneš ob problemih enostavno proč in plača tak sigurna....


Če so odpovedali, potem si najprej učitelji in ravnatelj zaslužijo tri vzgojne, ne eno.

In ne, naj ne odstopi in se uvali v naslednjo lagano službo. Prvo naj popravi svoje napake. In potem še enkrat, da se bo naučil. In še enkrat, da bo za ziher.



jaz bi šla kar po vrsti user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:21:05   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Če so odpovedali, potem si najprej učitelji in ravnatelj zaslužijo tri vzgojne, ne eno.

In ne, naj ne odstopi in se uvali v naslednjo lagano službo. Prvo naj popravi svoje napake. In potem še enkrat, da se bo naučil. In še enkrat, da bo za ziher.



hmmmm......a niso odpovedili vsi na celi črti? user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:22:00   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

a je rešitev, da enega motečega preselijo v drugi razred in tam čudežno doživi razsvetljenje?


Za nekatere je to dovolj, za druge ni.
Slednje se lahko premesti še na drugo šolo.
In če še to ni dovolj, vzgojni zavod.


ja, samo če poznaš zadeve veš, da tak mulo prej konča osnovno šolo....



Kaj hočeš s tem povedat?

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nasilje v šolah
19.12.2014 22:23:52   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Niti pod razno se nima kaj starš spravljati na otroka v izobraževalni instituciji, pa če se še tako jezi, ker njegov otrok vleče kratko.


saj sem lepo napisala za vogalom user posted image

a to, da so tega fanta premlatili, gruča njih, se strokovno reče "VLEČE KRATKO"?
upam patrino, da ne delaš v podobni ustanovi...

Kdo ve- mogoče pa in če te ujamem pri " junaškem" izživljanju nad otroki mi ne uideš. Če so fanta premlatili- še enkrat ponavljam, ker ti ni očitno jasno- nimaš ti kaj obračunavati z otroki, temveč je potrebno pritisniti na pedagoške delavce, ki so ob tem odgovorni. To se namreč ni dogajalo pri tebi doma in ne pri doma tistih otrok. To se je dogajalo v izobraževalni institucijimi, ki je dolžna zaščititi otroke in odgovarja za njihovo varnost.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?