|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katere pralne plenice izbrati?
12.1.2015 18:58:14   
zdrave ritke
Obstaja cela vrsta različnih pralnih plenic. Narejene so iz umetnih ali naravnih materialov. Lahko so iz bombaža, tudi iz ekološko pridelanega, ali iz bambusa. Pleničke so lahko takšne, da potrebujejo prekrivne hlačke, ali pa so vse v enem. Prekrivne hlačke so lahko mikoroporne ali iz volne. Pleničke se lahko zapirajo z ježki ali pritiskači. Lahko so enotne velikosti in jih s pomočjo gumbov na sprednji strani prilagajate otroku, ko ta raste. Nekatere imajo vložke že všite, pri drugih jih lahko menjate.

Ringaraja: Kako izbrati pralne plenice
Anabanana: Kateri material za pralne plenice je zame najboljša izbira


Kakšne so vaše izkušnje: kakšno vrsto ste izbrali, zakaj in kako se obnesejo? user posted image

< Sporočilo je popravil zdrave ritke -- 12.1.2015 19:00:36 >


_____________________________

Zdrave ritke so projekt Društva Ekologi brez meja, ki spodbuja uporabo pralnih pleničk.

Več o projektu: www.ebm.si/o/sl/projekti/zdrave-ritke in www.facebook.com/Zdraveritke
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
13.1.2015 20:06:06   
Lineja6
Naše izkušnje s pralnimi pleničkami so super, zato bom na hitro opisala našo izbiro. Imamo 24 pralnih plenic od Racmana, ki se uporabljajo skupaj s prekrivnimi hlačkami (te imamo dvoje naenkrat) in pa 1 pleničko "vse v enem" od Pop-in. Od Racmana imamo 20 komadov bambusovih, ostalo so bombažne.

Kaj bi priporočila? Definitivno Racmana - bambusove, ker so full mehke in vpojne, precej bolj od bombažnih. Pop-in je sicer super, ker je tipa "vse v enem" in ni potrebno nameščati prekrivnih hlačk, je tudi vizualno bolj privlčana, ker je pisana, moti pa me predvsem to, da ima tamala po njej vedno otiščano kožico okoli nogic. Pri Racmanu tega nikoli ni.

Aja pa še en nasvet, imamo različico Racmank, ki se zapenja z ježki, se mi zdi full hitreje in lažje, kot če bi vsakič zapenjala s pritiskači, pa še zapneš lahko na res poljubno velikost. Je pa res, da se ježki prej obrabijo.. Ker pleničke mislim uporabljati še naprej pri drugem otroku, ko bo to enkrat aktualno, bom takrat prosila, da se prišije nove ježke, pa bo. :) Ker material je po 8-mesečni uporabi še vedno čisto lep.

(odgovor članu zdrave ritke)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
15.1.2015 16:19:07   
Umma3
Tudi jaz razmišljam za pralne plenice, pa me zanima še to, kako se obnesejo, ko greste na dopust? Običajno ni na voljo pralni stroj. Koliko jih vzamete s sabo za teden dopusta? Ali se v tem času raje uporabite tiste za enkratno uporabo?
Hvala za odgovor.


(odgovor članu Lineja6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
15.1.2015 16:21:54   
Umma3
Pa še to me zanima ... kako dolgo zdržijo ježki pri pranju? Ima kdo kakšno izkušnjo?

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
16.1.2015 10:26:47   
Lineja6
Živjo,

mi za na pot oz potovanja, ki trajajo več dni, uporabljamo plenice za enkratno uporabo. Trenutno Moltexove, ki naj bi bile vsaj malo manj umetne od večine ostalih. Če pa gremo nekam za en dan, vzamemo sabo pralne pleničke.

Glede ježkov pa je tako, da imamo sedaj pleničke dobrih 8 mesecev in še vse lepo prime. Mislim pa, da jih bo treba preden bomo imeli enkrat drugega otroka v teh istih pleničkah, dat na novo pošit, ker je dejstvo, da se v ježkih nabirajo lasje mucke, nitke itd. in s časom ne bodo več prijeli.

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
16.1.2015 15:10:11   
zdrave ritke
Na spletu smo našli tole informacijo o ježkih:

1. Ali uporabljate prašek v trdem stanju? Pogosto se zgodi, da se ta slabše izpira in ostaja v ježkih. Zaradi tega se pore v ženskem (mehkem) delu ježka zapirajo in kaveljčki moškega (grobega) dela ježka ne morejo zagrabiti.
V tem primeru priporočamo raztapljanje praška v raztopini kisa: Za 5 plenic vzamemo približno pol litra alkoholnega kisa za vlaganje in ga vlijemo v manjšo posodo. Dodamo še približno pol litra vode. Odpnemo ježke na krakih in plenico prepognemo po dolžini na polovico. Tako potopimo v pripravljeno mešanico le sprednji in zadnji del plenice oz. vse ježke. Ježke namakamo približno 10 minut, nato jih speremo z vodo (lahko v pralnem stroju) in posušimo. Če so bili ježki močno zapolnjeni s praškom in še ne držijo dobro, še enkrat pripravimo kis in ponovimo postopek.
2. Z iglo očistimo oba moška (groba) dela ježka na plenicah vseh morebitnih nitk in smeti (muck).

Mogoče je kaj v pomoč?


_____________________________

Zdrave ritke so projekt Društva Ekologi brez meja, ki spodbuja uporabo pralnih pleničk.

Več o projektu: www.ebm.si/o/sl/projekti/zdrave-ritke in www.facebook.com/Zdraveritke

(odgovor članu Lineja6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
19.1.2015 22:09:34   
Milni Mehurčki
Od rojstva sina uporabljamo pralne plenice Racman. Kupila sva 20 bambusovih s pritiskači, dve bombažni in 4 nočne z dodatnimi vložki. Pri 4ih mesecih sva morala v nočne začeti dodajati še en dodatni vložek, ker je bil samo en premalo, od šestega meseca naprej pa nočnih sploh ne moremo uporabljati, razen če bi otroka sredi noči šla previjati. Enostavno toliko nalula, da mu premoči.

Prav tako zadnji mesec ne uporabljava več bombažnih, ker so precej slabše vpojne, bolj trde so od bambusovih (ne uporabljamo sušilnega stroja), prav tako se bistveno slabše prilagajajo telesu v primerjavi z bambusovimi.

Z bambusovimi sva pa zelo zadovoljna. Perem na 3 dni in imam 20 bambusovih plenic čisto dovolj. Pa sušiva jih na sušilu z vklopljenim razvlaževalcem - plenice so suhe v enem dnevu.

Uporabljava Racmanove prekrivne hlačke z ježki. Imela sva tudi s pritiskači, pa so mi sprva bile te boljše, kasneje so se mi pa bolj priljubile z ježki, ker jih lahko boljše prilagajaš debelini nogice in obsegu pasu. Kupila sva tudi ene Popolinijeve z ježki, pa mi sistem zapiranja ni tako všeč, pa še sina se mi zdi da ježek malo obriba po trebuščku. Pa kupila sem ene Racmanove s pritiskači iz zadnje, nove kolekcije, uporabljati sem jih pa začela šele prejšnji teden, tako da ne morem dati tako zelo relevantne ocene, so mi pa zaenkrat super - prijetno mehke, pa dobro zadržijo vlago.

Ko je sin prerasel eno številko prekrivnih hlačk in sem kupila naslednjo številko, so mu tiste s pritiskači vedno bile tako prevelike, da jih še lep čas nismo uporabljali (nazadnje sem jih kupila pri sinovih 6ih mesecih, pa smo jih lahko začeli uporabljati šele sedaj, pri 8,5 mesecih). Res je, da se nekje pri pol leta rast malo ustavi in ne raste kot goba po dežju, pa vseeno... ježek je pač veliko bolj prilagodljiv.

Zaenkrat se mi ne zdi, da bi ježek kaj popuščal in predvidevam, da bom lahko te iste prekrivne hlačke uporabljala tudi pri naslednjem otroku.

Je pa precej slab ježek na nočnih plenicah. Tam sem pa res pogrešala pritiskače ker se mi zdi, da je ježek zalek popuščati po enem mesecu uporabe (uporabljam prašek v minimalnih količinah, prav tako ježke vedno zapnem pred pranjem). no, te ježke bo pa potrebno zamenjati.

Mi uporabljamo plenice tudi takrat, ko gremo za vikend recimo k mojim staršem. Plenice za enkratno uporabo (imamo Moltexove) uporabljamo samo za spanje in ko gremo na sistematski pregled. Sicer pa vedno pralne. Nekaj več prtljage je, ampak okej... se sčasoma navadiš na to ;-).

Mogoče bom pri naslednjem otroku kupila kakšno nočno plenice druge znamke da vidim, ali so tiste kaj bolj vpojne, sicer pa še vedno prisegam na Racmanke. Nam so res zakon.

(odgovor članu zdrave ritke)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
22.1.2015 8:26:26   
ZojaEma
Mene pa zanimajo izkušnje uporabnic pralnih pleničk "vse v enem" od racmana, bumgenius, bamboolik,... Meni bi bolj pasalo uporabljati teuser posted image . Vidim pa, da so bolj uporabne v Ameriki in Angliji, saj je tam izbira teh pleničk precej večja, kot pri nas.

(odgovor članu Milni Mehurčki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
26.1.2015 10:49:44   
dinax
Živjo,

v Sloveniji se dobijo tudi pleničke POP IN (UK proizvajalec), ki so v svetu tudi precej znane/popularne. Pri nas jih prodajajo v DM (mislim, da so cca 18 EUR) in v trgovini Kakadu

http://kakadu.si/31_close-parent

Niso klasična vse v enem plenica, ker se vložke (mešanica bambus bombaž ali pa druga varijanta pleničke jemikrofibra - mislim) pritrdi s pritiskači.
Prednosti pred vse v enem plenico je hitrejše sušenje, ki je lahko zlasti pri bambusu problem, enostavnost namestitve pleničke je enaka kot pri plenici vse v enem, ker se vložki zaradi pritiskačev držijo skupaj, slabost je malo več dela, da pač vložke pritisneš skupaj.
Kot vse plenice, jih nekateri zelo hvalijo, drugi pa so manj zadovoljni, mislim, da je pri tem tudi malo odvisno od oblike otroka in želja.

Danes sem poklicala številko za informacije na spletni trgovini Kakadu, kjer so mi povedali, da bo DM iz poslovnih razlogov te pleničke prodajal le še do konca februarja, zato bi se radi v trgovini Kakadu (predstavnik pop in v SLO) znebili zaloge. Ponuja AKCIJO - KUPIŠ 10 PLENIC, DOBIŠ 20!. Rekla je, da lahko objavim na forumu, za to kupčijo priporočam, da kličete direktno na telefonsko na strani, ker ni nikjer objavljena.

Jaz še pričakujem svojega dojenčka in se pralnih plenic že prav veselim. Uporablja jih veliko mojih prijateljic in znank, vse so zelo zadovoljne. Trenutno bom naročila manjše količine različnih pleničk, da si jih dobro ogledam in primerjam, pa verjetno bom malo počakala, da se dojenček rodi in pleničke sprobam, preden se bom odločila, katerih bom kupila več.

Naročila bom 1 Racman bambus, 1 Racman vse v enem (AIO), pri Racmanu bom vzela tudi snapi zaponko in prekrivne hlačke Racman S, ker bom pri novorojenčku poskusila tudi povijanje z manjšimi tetra plenicami, ki bodo manj ogromne na novorojenčku. Sem si pogledala na netu zlaganje, zgleda enostavno, sploh s to sponko. Pa pri galebu bom vzela eno bambusovo little lamb pleničko št. 1, ki bo verjetno (bom videla) manjša od racman bambusa, kar bo za prve mesece z vidika velikosti ritke verjetno boljše.

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
26.1.2015 11:02:31   
dinax
Pa še link do spletne strani v UK, kjer je ogromno nasvetov o uporabi pralnih plenic in katere izbrati, ter ogromno ocen uporabnikov. Lahko jih seveda pri njih tudi kupiš:

http://www.thenappylady.co.uk/nappyinfoandtips.html

Če link slučajno ne dela, vpiši v google the nappylady. Tu je res ogromno dobrih nasvetov o uporabi pralnih plenic!

(odgovor članu dinax)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
27.2.2015 23:24:33   
zdrave ritke
Anap40 pravi: Živjo, jaz imam pa odlične izkušnje s švedskimi plenicami ImseVimse, priporočam. Imajo vse tri različne variente - all in one, one size in pa 2dvojni sistem (plenička/vložek in prekrivne hlačke). Jaz uporabljam all in one in pa one size in oboje se mi obnese super.

http://www.ringaraja.net/forum/Pralne_plenice_v_vrtcih/m_6166189/tm.htm


_____________________________

Zdrave ritke so projekt Društva Ekologi brez meja, ki spodbuja uporabo pralnih pleničk.

Več o projektu: www.ebm.si/o/sl/projekti/zdrave-ritke in www.facebook.com/Zdraveritke

(odgovor članu dinax)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
10.9.2015 11:26:41   
eko_fanica
Živjo,

v svetu so baje zlo priznane tele angleške plenice TOTS BOTS, k se zdej dobijo tudi pri nas v tejle trgovini: http://www.okay.si/

Majo res, res dobre ocene, jih je že katera sprobala?


(odgovor članu zdrave ritke)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Katere pralne plenice izbrati?
10.2.2017 9:07:57   
Tynkara
Ima kdo EcoSu pralne pleničke? Kakšne so?

Lp

(odgovor članu eko_fanica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?