|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvošolčki 2015
3.9.2015 12:28:54   
ronja
uf, ja, do 10h je absolutno predolga po moje, za te male brez zajtrka, jaz bi jim tudi dala prej jest - tavelika bo itak ves čas jedla zajtrk doma, ker imajo tudi kasneje malico (ne vem točno ure, ker v tej šoli se ur res ne držijo), tamala pa bo jedla ob torkih, ko imajo 1. uro telovadbo in zato nimajo takoj malice, ampak šele po telovadbi. Tamali bo zdaj jedel zraven, dokler je doma, ko bo hodil v vrtec, pa bo verjetno rajši malo potegnil s spanjem;). Mini, to lahko rešiš tako, da tavelikega otroka prej zbudiš, malega pa kasneje - tavelik že poje, ko se mali zbudi, ap je:). TO seveda gre samo, če se ti ne zbujajo sami ob nekih strašno zgodnjih urah (vem, kako je to in da obstajajo taki otroci - iz izkušenj:D).

Torba: pri nas je tako, da naj je v 1. razredu sploh ne bi nosili v šolo, samo ob ponedeljkih vse stvari tja in ob petkih vse stvari domov. Ampak: nosijo pa domov mapo z domačo nalogo in copate in puščico. Po njihovo naj bi to nosila v rokiuser posted image . Jap, malo so hecni, milo rečeno. Sem rekla, da mamo mi 1 km do doma in da ne bo tega v rokah nosila. No, potem so pristali, da naj pač nosi torbo, če pač tega ne more skoz v rokah nosit. Ja daaauser posted image saj zato je narejenauser posted image ... Včasih se človek res vpraša - a tale pamet bo učila moje male... a si ziher, da ne bi bilo boljše, da bi jih kar sama?user posted image Ampak saj se morajo navadit, da obstajajo različni ljudje, uničit je pa tudi ne bojo mogli, saj že zdaj malo bere in to se bo že sama naučila, tudi če bojo učiteljice bolj tako tako:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Prvošolčki 2015
3.9.2015 22:01:59   
liliana
A kakega kovčka pa si ne morete omisliti.....?

Pri nas so imeli podoben sistem....le v ponedeljek in petek torbo domov.....med tednom pa le mapico in peresnico in kakšen zvezek z domačo nalogo (kar je pa bilo redko, ker so itak vse v podaljšanem bivanju naredili)....in mi niti nismo kupili tistega trdega kovčka, ampak je imela kar tisto "mehko torbico - aktovko", ki smo jo dobili, pri Kopiji, se mi zdi, ko smo naročali zvezke za 1. razred in naj bi služila za likovni pribor.....no, pri nas je bila v uporabi namesto vrečke oz. kovčka za šolo med tednom.....za peresnico in mapico.....copate pa so pri nas puščali v šoli.....na hodniku so namreč omare z obešalniki.......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Prvošolčki 2015
3.9.2015 22:27:25   
mini86
Mi pa kar nosimo domov torbe..je rekla da se sami odlocmo in mi je prav tako..notri ima mapo,belezko,copate,sp.opremo ce rabi in pa kar so delali prinese pokazat..
Ne vem zakaj bi puscali torbo v soli, sploh ko pomislim da nekateri dajo 60€ in vec zanjo pol pa v vrecki/kovcku/mapi neses domov..enkrat jo bodo morali vsak dan nosit in nj se navadijo..

Imamo pa tole poskusno anglescino in mislim da se je prijavila vec kot vecina..

Mi je bilo danes vsec ker sem ga prisla iskat med delanjem domace naloge in je moral doma dokoncati..sicer malenkost ampak tok da je dobil obcutek da ko pride domov je prvo naloga in potem igranje..kako imate to urejeno pri vas

Je res da ze v soli delajo pa takoj ko pridejo domov se dom.naloga,samo so pa potem frej

Ker si ne predstavlam da grejo vn pa pol jih ob sedmih notr vlect pa nalogo pa so ze lacni pa se bolj utrujeni od celega dneva in vsaj kokr js mislm bi se mi takrat najmanj dalo..

Mamo pa super uciteljico-govorim o prvem vtisu:-)

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Prvošolčki 2015
3.9.2015 22:44:37   
ronja
A kakega kovčka pa si ne morete omisliti.....

user posted image Ja, najboljše, da ji en velik kufer dam, hehe:D.
Ne, resno: saj mata torbi in jih imata radi in so torbe najbolj praktične za tako nošnjo. Ni tako blizu in ker gremo vedno peš in v vsakem vremenu, je fajn, da je nekaj odpornega na vodo in ergonomskega za nosit, sploh ker peresnica ni ravno mala in nosijo še copate (ja, imajo tudi naši garderobe, omare z obešalniki, ampak ker se morajo preobuvat v avli, ne morejo met copat v šoli, ker se morajo preobut že prej, preden pridejo do garderobe)... Ne štekam učiteljic, zakaj hudiča bi morala nosit te stvari v rokah domu, torbo naj bi pa jaz nosila v petek tja in v pon. domov - niti da ne čaka torba, da jo bo ona vzela, ampak da jo takoj vzamem, že zjutraj - in kaj - vozim potem v službo ali kaj?:D. Ja, veš da - če hočejo komplicirat, naj izvolijo, jaz pa ne bom. Mislim, da so pač navajeni, da so vsi z avtom (kar mi ni jasno, ker so okoli šole sami bloki in je gotovo večina otrok od tam... No, saj ko vse razložiš, se vdajo, ampak mi je malo sitno vse vsaki učiteljici posebej razlagat - ja, ona je pač tak čudak, da nosi stvari v šolo in iz šole v torbi, si morete mislit? tako kot smo mi in vi...user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Prvošolčki 2015
3.9.2015 23:30:00   
ronja
Imamo pa tole poskusno anglescino in mislim da se je prijavila vec kot vecina..

Je imela že R., zdaj jo ima še L. Pri nas je tako, da se v bistvu morajo vsi prijavit in učiteljice zelo pritiskajo. Meni je ok, dokler je zastonj, naj hodijo. Plačevala pa za tole res ne bi, ker je v 2 letih niso čisto nič naučili. Sva jo na morju v 2 dneh več (pa se ne hecam in ne, ni pretiravanje). Sva bila paf, ko ni vedela nič, niti jaz, ti, on, ona... v ang. In potem sva preverila, a je problem v njej, da ji pač ne gre in probala... No, v dveh dneh po par minut na dan je znala vse to, pa še kaj... Ni bil problem v njej:D.

DN: pri nas je to njuna skrb. Jaz včasih vprašam, večinoma pa se sama spomni in gre naredit - ali takoj, ko pridemo domov ali pa ko pridemo v hišo - upam, da se bo tamala tudi. Ker ju hodim iskat prej, dokler lahko in torej nista v podaljšanem bivanju, delata nalogo doma. Dokler je lepo vreme, pa lahko delajo nalogo zunaj, glede na to, da imamo ta luksuz:). Včasih sem tudi vzela s seboj podlago - eno tako plastično ala deščico, bila je del kompleta nekih punčk nekoč in smo šli na bajer ali v gozd in je tam delala nalogo. To se ji je ful fajn zdelo in je bil win win - v naravi, pa še naloga je bila narejena in še všeč ji je bilo delat:). Če bo šlo, bomo letos tudi to izvajali, odvisno od mojega urnika, ki je odvisen od toliko stvari, na katere nimam vpliva, da ne vem še nič računat. Bom zvedela enkrat oktobra in takrat dalje. Do takrat pa lahko še uživamo skup v naravi:).

Danes pa je bil R. dan, ker je 3. september in ima takrat otrok, ki je v 3. razredu svoj dan - to pomeni, da izbere kosilo (ovčke v sirovi omaki) in izlet (Lumpi park) in gre sama z mami v slaščičarno. Ker je bilo že zelo pozno in so imeli kar nekaj naloge, je ni uspela končat do takrat, ko smo šli in jo je naredila, ko sva se zvečer vrnili iz slaščičarne. Res je šla pozno spat, ampak se mi zdi, da je bolj pomembno, da je imela čas z mami. Se je pa v slaščičarni sama spomnila na nalogo in potem rekla, da bi vzela ostanek jećka za domov, kar je bilo sploh super, ker so ji dali še bonbončke zraven:D. Otroci so tako fajn, ker res tako malo rabijo, da so srečni:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Prvošolčki 2015
4.9.2015 10:22:27   
mini86
ja seveda je skrb otroka domača naloga, samo prvih par dni pa res ne pričakujem od njega da bo naredil nalogo sam od sebe..

sj ne rečem, včasih pač ne gre takoj takoj da se naredi nalogo, samo rada bi pa da bi to veljalo v bodoče..

ga bom pa verjetno izpisala iz pop malice ker ga enostavno prehitro pridem iskat da bi jo dobili..ne vem samo kako bo to oktobra ko se začnejo krožki..mu bom s seboj dala

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Prvošolčki 2015
4.9.2015 13:57:07   
ronja
ja seveda je skrb otroka domača naloga, samo prvih par dni pa res ne pričakujem od njega da bo naredil nalogo sam od sebe..

Itak da ne - jaz sem odgovarjala za taveliko - za tamalo sem pa napisala, da upam, da bo enaka glede tega. Zaenkrat ne vem, kako bo, ker še niso imeli dn. R. jo ima pa letos veliko, sploh v primerjavi z lani - ima pa zdaj 2. učiteljico.

ga bom pa verjetno izpisala iz pop malice ker ga enostavno prehitro pridem iskat da bi jo dobili..ne vem samo kako bo to oktobra ko se začnejo krožki..mu bom s seboj dala

Lahko ga oktobra spet vpišeš na malico ali pa mu jo daš s sabo. Jaz jima dam kosilo s seboj, kadar imata pouk še po kosilu. Pop. malice zankrat še ne rabita, ker ju prej pridem iskat, ko pa bosta imeli krožke, jima bom dajala s seboj. Sem jima pa dala za vsak slučaj vsaki v en mini ruzaček par stvari, ki se ne pokvarijo: eno posodico mešanega suhega sadja v posodici, ki se dobro zapre in eno šteko prepečenca. Če bi se slučajno kdaj zgodilo, da pozabim dat še za malico ali sta ful lačni in pojesta že za kosilo še malico. So namreč različno lačni - včasih bi vola požrli, drugič pa ne pojejo toliko in je to za vsak slučaj meni čisto fajn varianta, sem bolj mirna, če vem, da imata, če bi bil problem.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Prvošolčki 2015
4.9.2015 14:55:42   
Grahec
No, pa je prvi teden za nami. naša tudi ne bo v podaljšanem in na kosilu, sem pa danes zrihtala da bo šla na kosilo in v podaljšano samo ob ponedeljkih. Ker bo imela pevski 6 uro in potem kasneje še ritmiko. Vmes ima pa fraj uro, da gre lepo na kosilo. Mi je super, da so tako fajn, da se lahko zmeniš, da hodi na kosilo in v podaljšano le 1x tedensko. No sicer če dobim novo službo bo itak vse drugače.
So pa že kar zaštartali. Imajo tudi DN..., no zdaj čez vikend ne, sam barvice ošilit. user posted image Če bodo toliko barvali in dnevno šilili bo šlo kar nekaj kompletov barvicuser posted image , pa čeprav ima kvalitetne. Drugače za ANG moram kupit še DZ + zvezek pa peresnico hoče imet vse v eni, je katera kje videla kak fajn model, da bi imela prostor tudi za lim in škarje??

_____________________________

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Prvošolčki 2015
4.9.2015 14:58:13   
mamica deklicam
Moja vsak dan domov nese torbo, v njej pa je ena velika mapa na elastiko in beležnica. Copate in puščico pušča v šoli. Ob petkih bodo prinesli več domov, no danes je bil samo en brezčrtni zvezek, da mi je pokazala, kaj so delali user posted image .

Trenutno je še nimam naročeno na pop.malico, bomo videli kako bo za naprej. Imajo poskusno angleščino 2x tedensko in je vpisan skoraj ves razred (baje samo dva nista vpisana od 21, kolikor jih je). Poleg tega sem jo vpisala še na zdrav življenski slog, ki ga bodo imeli tudi 2x tedensko. Obe stvari sta brezplačni. Čakam še kakšne interesne dejavnosti bodo imeli. Lani je bilo za prvošolčke ustvarjalna delavnica in vrtnarjenje.

Drugače pa zaenkrat zelo uživa, učiteljica ji je všeč. Tudi name je naredila dober vtis, tako da mislim da ne bo problemov

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Prvošolčki 2015
4.9.2015 15:29:49   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A kakega kovčka pa si ne morete omisliti.....

user posted image Ja, najboljše, da ji en velik kufer dam, hehe:D.
Ne, resno: saj mata torbi in jih imata radi in so torbe najbolj praktične za tako nošnjo. Ni tako blizu in ker gremo vedno peš in v vsakem vremenu, je fajn, da je nekaj odpornega na vodo in ergonomskega za nosit, sploh ker peresnica ni ravno mala in nosijo še copate (ja, imajo tudi naši garderobe, omare z obešalniki, ampak ker se morajo preobuvat v avli, ne morejo met copat v šoli, ker se morajo preobut že prej, preden pridejo do garderobe)... Ne štekam učiteljic, zakaj hudiča bi morala nosit te stvari v rokah domu, torbo naj bi pa jaz nosila v petek tja in v pon. domov - niti da ne čaka torba, da jo bo ona vzela, ampak da jo takoj vzamem, že zjutraj - in kaj - vozim potem v službo ali kaj?:D. Ja, veš da - če hočejo komplicirat, naj izvolijo, jaz pa ne bom. Mislim, da so pač navajeni, da so vsi z avtom (kar mi ni jasno, ker so okoli šole sami bloki in je gotovo večina otrok od tam... No, saj ko vse razložiš, se vdajo, ampak mi je malo sitno vse vsaki učiteljici posebej razlagat - ja, ona je pač tak čudak, da nosi stvari v šolo in iz šole v torbi, si morete mislit? tako kot smo mi in vi...user posted image


No, na naši šoli je bil ta famozni kovček, torba, vrečka ali kako ga človek pač imenuje, predpisan s strani šole kot del pripomočkov 1. razred.....

Sem dala pač predlog.......user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Prvošolčki 2015
5.9.2015 15:34:06   
mini86
ronja sj najbrš že sama veš kakšno srečo imaš da ti otroci več ali manj vse jejo..
marcel je extra izbirčen in lahko samo sanjam da bi mu kaj dala za rezervo v torbo..
no ja..sj tudi jaz ne maram veliko stvari, tako da mi ni to nič čudnegauser posted image user posted image čeprav mali ne je tudi čisto običajnih stvari..
tamala je pa povsem svoja zgodba in je več stvari kot bratec..



_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Prvošolčki 2015
7.9.2015 10:21:31   
ronja
Mi je super, da so tako fajn, da se lahko zmeniš, da hodi na kosilo in v podaljšano le 1x tedensko. No sicer če dobim novo službo bo itak vse drugače.

Podpis, pri nas je enako, oboje:D. Vodja prehrane je zelo fajn in se zelo trudi, vendar spremenit celo kuhinjo in kuharice, ki so že 30 let kuhale tako, da je najlažje, je verjetno težko... Kosilo res ne diši glih...

So pa že kar zaštartali. Imajo tudi DN...

Prvošolčki še niso imeli naloge:D. Edino nov urnik so jim dali v beležko, ker so nam na roditeljskem dali napačnega (in na netu še vedno je ta napačni). Je bilo pa pri prvi ogromno barvanja v 1. razredu, Sem samo hvalalila usodo/gene/whatever, da ta otrok rad barva:D. Si ne predstavljam, kako je bilo tistim, ki sovražijo barvanje... Mislim, da tudi tamala ne bo imela težav z barvanjem, bomo videli...
Pri nas so res onrk zaštartali tretješolčki, velika razlika od lani, ampak verjetno je to za ta razred tudi boljše... Njej tako ni problem, tako da mi je vseeno.

Drugače za ANG moram kupit še DZ + zvezek pa peresnico hoče imet vse v eni, je katera kje videla kak fajn model, da bi imela prostor tudi za lim in škarje??

Pri nas je to bica kupila - mislim, da v MK in v DZ (vsaki v eni), v BTC-ju, so imeli precej različnih modelov z ogromno predelki, kjer je v eni bilo že original tudi lepilo not, v drugo pa tudi gre. Imata obe vse not, v eni peresnici, čeprav je za prvošolko napisano, da morajo imet dve, eno posebej za flukije. Ampak če se bo kdo v to vtaknil, naj gre nekam. Nekaj avtonomije bi morali vseeno imet, ker sem prepričana, da to ne vpliva na učenje:D.

Tu v prvem recimo zatevajo prozorne ovitke za zvezke, dz in učbenike, ne smeš zavit kakor ti paše. No, mi smo zavili po svoje in sem jim povedala, da tu se bom pa skregala, če bo treba. Obljubila sem jima že prej, da bomo skup delali ovojni papir in taveliki sem to naredila že lani in predlani in ne bom delala razlik med otrokoma zato, ker ima ena učiteljica neko fiksno idejo, če to tamali nekaj pomeni. Jasno, da morajo bit različno zaviti za različne predmete, da jih loči, ampak to se da naredit na milijon načinov. In moje dete ni debil, da ne bi ločilo zvezkov med sabo, poleg tega, če se bo pa 2x zmotila, pa najprej napačnega potegnila, ne bo glih konec sveta, tako strašno grozno fejst hitro ipak ne delajo, pa ne glede na to, kakšen vtis bi radi dali;). Tavelika je manjkala 3 tedne in naredila doma v 3 urah vse, kar so vzeli...
Razumem, da je njihova naloga, da jih vkalupljajo, ampak moja je pa, da jim to preprečujemuser posted image in da svojim otrokom dam občutek, da so zame nekaj posebnega. Podpiram njihova navodila popolnoma tam, kjer ima smisel: kupili smo točno tisti likovni pribor, katerega so želeli, da bojo rezultati primerljivi, ker verjetno vejo, katere firme so dobre za to, kar bojo delali (lahko bi sicer dali par alternativ, ker ipak niso samo ene voščenke ok, ampak to toleriram;), pri ovijanju me pa živ bog ne bo prepričal, da se bo z lepo zavitimi zvezki, ki se jih veseli, slabše učila kot če bojo samo v prozorni plastiki. Ker to pač njej pomeni, šola se pa tu nima kaj dosti petljat -lahko rečejo, da morajo bit zaviti, lahko dajo priporočila, težit pa si ne bom pustila - howgh.

Imajo poskusno angleščino 2x tedensko

Pri nas tudi, vpisani so vsi, naučijo se pa popolnoma, ampak res čisto nič, verjetno odvisno od učiteljice, ampak tu je samo ena za razredno stopnjo, tako da ne pričakujem čudežev. Tavelika hodi že 2 leti, zna čisto nič, sva mislila, da je problem v njej, pa sva jo potem v 2 dneh na morju mimogrede naučila več kot se je v 2 letih v šoli in sva zaključila, da ni fora v njejuser posted image . Jaz to jemljem kot uro sproščanja, ko lahko v miru rišejouser posted image , ker če bi se začela sekirat, zakaj imajo angleščino, pa da otrok po dveh letih ne zna jaz, ti, on... bi se lahko samo skregala:D.

No, na naši šoli je bil ta famozni kovček, torba, vrečka ali kako ga človek pač imenuje, predpisan s strani šole kot del pripomočkov 1. razred...
Pri nas je tudi predpisana šolska torba - ampak se jo nosi samo ob ponedeljkih in petkih, celo naj bi prinesli zjutraj v ponedeljek polno in odnesli, ko oddamo otroka, prazno nazaj in v petek prinesli mi, popoldne, ko pridemo iskat otroka - ne da otrok sam prinese zjutraj, ko pride - go figureuser posted image . No, punci jo bosta pač vsak dan sami nosili. In ja, vmes bo torba čakala v garderobi, ki je temu namenjana (ima celo plac za torbe:D).

mini, hehe, ja ni vse srečauser posted image , nekaj pomaga zgled, pa to, kaj dobijo doma na krožnik, potem se pa tako sproti navadijo, saj večina malčkov ni zbirčnih, to potem ratajo... Nikoli nisva nikogar silila s hrano in jih nikoli ne bova, ampak gre tudi brez tega:). Če imaš za kosilo zelenjavno rižoto, potem to, da ne bi jedel zelenjave, ni možno, ker drugega tako ni:D. Poskusijo, ker so lačni in jim je všeč in potem itak ni več problem:).

Pri nas dobijo za popoldansko malico navadno en sok v tetrapaku (juice, navadno pomarančni ali jabolčni, ne kak bolj kvaliteten gosti sok, ampak uni, ki jih res ne kupujem z razlogom;), pa zraven par piškotov ali par grisinov, itd... Take reči mi res ni problem, če ne dobijo, ne bojo glih na izgubi... Sem jima v ruzačka napakirala šteko prepečenca, par jabolk in suho sadje in za zdržat, če je kdaj dlje, bo. Itak v takem primeru dobita še kosilo s seboj (kar je sploh v R. primeru fajn, ker ona počasi je in se zato na kosilu nikoli ne naje dovolj - nima časa za repete, ampak je pa takoj spet lačna po šolskem kosilu - tega pa lahko spet odpre, ko ima čas in tako ni problema, da bi bila lačna:). Zaenkrat dela, ne vem pa, če bo šlo, če bom 8 ur v službi... Ampak otom potom.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Prvošolčki 2015
7.9.2015 10:30:31   
ronja
Ne vem zakaj bi puscali torbo v soli, sploh ko pomislim da nekateri dajo 60€ in vec zanjo pol pa v vrecki/kovcku/mapi neses domov..enkrat jo bodo morali vsak dan nosit in nj se navadijo..

Še boljše je, če moraš met drago tobro doma, pa nosiš v rokah domov po dežju - kar je ideja dotičnih:D. Pri taveliki ni bil problem, je rekla, da se sami odločimo: lahko jo puščamo v šoli ali nosimo domov, vsak dan ali samo konec tedna, kakor nam paše, ker smo pač različni: eni pridejo iskat otroka z avtom, eni gremo peš, eni ne upajo torbe pustit v šoli 5 minut, enim je vseeno, kje se valja... Se ni vtikala v stvari, ki niso bile esencialne.

Pri tamali pa so najmanjši detajli u nulo določeni (kako so oviti zveki, posebna puščica za flumastre itd itd...) in mi gre na živce to vkalupljanje pri 6ih letih. Vsekakor ne mislim pri tem pomagat in ja, bomo pač mislili s svojo glavo, pa če jim je prav ali pa ne. Pa naj zavijajo z očmi, če jim paše. Če bi pa vse mokro prinesla, ker je nosila v rokah domov, pa verjetno spet ne bi bilo ok, ne?:D... Ampak tak daleč je verjetno težko mislit;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Prvošolčki 2015
7.9.2015 19:17:49   
liliana
Ronja.....ko tebe berem, si mislim "Hvala bogu, da nisem učiteljica!".....

Se mi bodo učiteljice na koncu še zasmilile.....

p.s.: in potem ona mene j.... v eni temi, da kompliciram pri učenju, ker sem dete silila brati 10 minut na dan in jo spraševala račune, ali pa ji kak račun celo napisala na papir......user posted image


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Prvošolčki 2015
8.9.2015 13:24:25   
ronja
NIsem rekla, da kompliciraš, samo čudila sem se, koliko morajo delat, ker pač našim ni bilo treba in sta isti letnik. Letos imajo veliko naloge tudi tu. In nič se ne p* nad nalogami, nad tem, da nikoli ne veš, kdaj končajo, nad tem, da morajo imet točno določene zvezke in točno take puščice in točno te firme barvice, itd... Sprejmem te zadeve, če mi dajo nek argument nazaj.

Ampak totalka vkalupit 6 letnikov pa ni treba. In tudi ni treba, da jim čisto priskutiš šolo, je pa dokazano, da boljše delamo (in se učimo), če imamo opravka s stvarmi, ki so nam všeč - v lep zvezek recimo lepše pišemo. In to je nekak namen v prvem razredu - da se naučijo brat in pisat;). Tako da...

PS: Pozabljaš, da imam pupo v 3.razredu in doslej nisem imela problemov z nobeno učiteljico, pa jih je že nekaj dala čez;). Kaj točno pa se ti zdi tako grozno sporno? Da sem držala obljubo tamali, da bo imela po svoje ovite zvezke, kljub temu, da je učiteljica zahtevala prozorne plastične ovitke?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Prvošolčki 2015
8.9.2015 16:18:14   
mini86
katere barvice imateuser posted image

mi moramo imeti trikotne-no v vsakem primeru bi mu kupila take..
in jih ima od faber castell neke proti lomljenju in bla bla bla..barvice bile koraj 15€..
danes pa vidim da zelene skoraj ni več od je pol ni več, da skos nekaj šili..potem še jaz probam in se res zelo lomijo..kaj naj zdj..
kupim nov komplet in čez en teden ko bo zmanjkalo zelene
dam samo eno, k da ima vsako drugačno mi ni-še..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Prvošolčki 2015
8.9.2015 19:15:26   
mamica deklicam
mini86, moja punca ima tudi te in nima problemov z njimi. Se ji ne lomijo, je pa res, da pri nas puščajo puščice v šoli, tako da jih ne prenaša naokoli. Drugače se te barvice lahko kupijo posamezno. Mislim da jih imajo v Mullerju. Jaz sem jih kupila v Office shop in so rekli, da imajo pri njih potem tudi posamezne kose za dokupiti.

Jaz bi ti trenutno predlagala, da pojdi kupiti samo zeleno, če ti je zoprno, da ima barvice od različnih proizvajalcev.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Prvošolčki 2015
8.9.2015 22:21:23   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

NIsem rekla, da kompliciraš, samo čudila sem se, koliko morajo delat, ker pač našim ni bilo treba in sta isti letnik. Letos imajo veliko naloge tudi tu. In nič se ne p* nad nalogami, nad tem, da nikoli ne veš, kdaj končajo, nad tem, da morajo imet točno določene zvezke in točno take puščice in točno te firme barvice, itd... Sprejmem te zadeve, če mi dajo nek argument nazaj.

Ampak totalka vkalupit 6 letnikov pa ni treba. In tudi ni treba, da jim čisto priskutiš šolo, je pa dokazano, da boljše delamo (in se učimo), če imamo opravka s stvarmi, ki so nam všeč - v lep zvezek recimo lepše pišemo. In to je nekak namen v prvem razredu - da se naučijo brat in pisat;). Tako da...

PS: Pozabljaš, da imam pupo v 3.razredu in doslej nisem imela problemov z nobeno učiteljico, pa jih je že nekaj dala čez;). Kaj točno pa se ti zdi tako grozno sporno? Da sem držala obljubo tamali, da bo imela po svoje ovite zvezke, kljub temu, da je učiteljica zahtevala prozorne plastične ovitke?

Jaz bi takole rekla- učiteljica naj bi imela avtonomijo v razredu- ti in lubi pa verjetno na nek način doma. Ni dobro hoditi eden drugemu v zelje . Definitivno ob takih zadevah nasrkajo najbolj otroci.To pomeni, da je dobro upoštevat tisto, kar učitelji zahtevajo, pa čeprav ti je na prvo žogo mogoče brez pomena in malo mimo. Toda ti nisi pred tablo in način dela v učilnici ni tvoja stvar. Ne rečem, da moraš sklonit glavo ob kakšnem čudnem učitelju, ki ima mogoče metode, ki silijo že na zlorabo. Vendar tule ne vidim tega. Tule imam občutek, da ti rineš z glavo skozi zid, ker si muli nekaj obljubila, preden si se prepričala , če boš obljubljeno lahko izvedla in upoštevala. Učiteljica je verjetno predlagala prozorne ovitke, da dete takoj ko uč vrže vidi za kateri zvezek, učbenik se gre. Verjetno bodo vsi to upoštevali, tvoja bo imela pa drugače zavit zvezek. S tem verjetno ne bo izstopala v pozitivo, ker bo izpadlo, da se požvižgate na navodila učiteljice. Delaš brezvezne probleme tam kjer ni treba in obremenjuješ svojega otroka po nepotrebnem. Kolikor je meni znano, se vsak otrok počuti slabo, če ve, da počne nekaj, kar učitelji ne odobravajo, pa če se tebi zdi tako zavit zvezek še tako lep.
Saj te razumem, ne misliti, da ne, vendar moraš malo pogledati tudi iz drugega zornega kota. Učiteljicinega in otrokovega. Kako bi se tebi zdelo, če bi ti nekdo pametoval v tvojem laboratoriju o zadevah, ki jih imaš ti v malem prstu njemu bi se pa samo zdelo , da jih ima. In otrok- se ti zdi , da se splača to početi in jo delati nekako drugačno itd. Je zato srečna?
Veš otroci so lahko tako super individualni in vsak zase svet, kljub enakim ovitkom na knjigah. Pa saj veš. Samo se mi zdi, da ob svojih čmrljih postaneš malo zmešana, tako kot postanemo po malem vsiuser posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Prvošolčki 2015
8.9.2015 22:33:07   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

katere barvice imateuser posted image

mi moramo imeti trikotne-no v vsakem primeru bi mu kupila take..
in jih ima od faber castell neke proti lomljenju in bla bla bla..barvice bile koraj 15€..
danes pa vidim da zelene skoraj ni več od je pol ni več, da skos nekaj šili..potem še jaz probam in se res zelo lomijo..kaj naj zdj..


stabilove, trikotne
so že bile v peresnici, ki smo jo kupili v kompletu s torbo

drugače pa bi imel Faberke, navadne
ker smo po dosedanjih izkušnjah zadovoljni z njimi - otroci, ker se ne lomijo, jaz, ker jih ne rabim dokupovat

nič ni narobe, če je ena barvica druge firme;
otrok to ne moti

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Prvošolčki 2015
8.9.2015 22:36:02   
mini86
Ampak sj sm napisala da meeeene moti,hehehe
Vsaj zaenkrat,cez pol leta me verjetno ne bo:))))

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 6:17:14   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Jaz bi takole rekla- učiteljica naj bi imela avtonomijo v razredu- ti in lubi pa verjetno na nek način doma. Ni dobro hoditi eden drugemu v zelje . Definitivno ob takih zadevah nasrkajo najbolj otroci.To pomeni, da je dobro upoštevat tisto, kar učitelji zahtevajo, pa čeprav ti je na prvo žogo mogoče brez pomena in malo mimo. Toda ti nisi pred tablo in način dela v učilnici ni tvoja stvar. Ne rečem, da moraš sklonit glavo ob kakšnem čudnem učitelju, ki ima mogoče metode, ki silijo že na zlorabo. Vendar tule ne vidim tega. Tule imam občutek, da ti rineš z glavo skozi zid, ker si muli nekaj obljubila, preden si se prepričala , če boš obljubljeno lahko izvedla in upoštevala. Učiteljica je verjetno predlagala prozorne ovitke, da dete takoj ko uč vrže vidi za kateri zvezek, učbenik se gre. Verjetno bodo vsi to upoštevali, tvoja bo imela pa drugače zavit zvezek. S tem verjetno ne bo izstopala v pozitivo, ker bo izpadlo, da se požvižgate na navodila učiteljice. Delaš brezvezne probleme tam kjer ni treba in obremenjuješ svojega otroka po nepotrebnem. Kolikor je meni znano, se vsak otrok počuti slabo, če ve, da počne nekaj, kar učitelji ne odobravajo, pa če se tebi zdi tako zavit zvezek še tako lep.
Saj te razumem, ne misliti, da ne, vendar moraš malo pogledati tudi iz drugega zornega kota. Učiteljicinega in otrokovega. Kako bi se tebi zdelo, če bi ti nekdo pametoval v tvojem laboratoriju o zadevah, ki jih imaš ti v malem prstu njemu bi se pa samo zdelo , da jih ima. In otrok- se ti zdi , da se splača to početi in jo delati nekako drugačno itd. Je zato srečna?
Veš otroci so lahko tako super individualni in vsak zase svet, kljub enakim ovitkom na knjigah. Pa saj veš. Samo se mi zdi, da ob svojih čmrljih postaneš malo zmešana, tako kot postanemo po malem vsiuser posted image



No, je patrino lepo povzela tudi pogled na to..........user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 6:19:36   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

Ampak sj sm napisala da meeeene moti,hehehe
Vsaj zaenkrat,cez pol leta me verjetno ne bo:))))


Ne bo te ne...........ker verjetno ne boš za vsako porabljeno barvico šla kupovat novega kompleta.........

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 7:04:18   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

Ampak sj sm napisala da meeeene moti,hehehe
Vsaj zaenkrat,cez pol leta me verjetno ne bo:))))


Ne bo te ne...........ker verjetno ne boš za vsako porabljeno barvico šla kupovat novega kompleta.........



ti napišem, kaj dela sedaj moja kolegica. Ima letos dva v šoli, 5 in 3 razred in to praktičira že kar nekaj let. Ona združuje komplete: pobere uporabne iz starih, pogleda če so vse barve. Na vsake toliko časa kupi nov komplet, nato iz teh starih dodaja zraven.

Mene recimo ne bo motilo, mi bo važno, da ima vse barve. Imam že sedaj doma shranjene vse te debele trikotne barvice in ko bo katere zmanjkalo, bom šla v "shrambo".

Moji dve doma itak uporabljata barvice normalne debelineuser posted image , tako da sem debele prihranila za šolo, ker hočejo imeti ravno te

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 7:16:40   
mini86
Se nekaj me zanima
.tradicionalno hodimo konec jan v catezke in potem prvi del dopusta 17.6..

Koristjo lahko pa samo 5 dni...

Ok jun bi zadnji teden pa tiste tri dni dala te dneve pa ravnateljica bo podpisala
.kaj pa naj naredim za catezke..recem da je zbolel..ampak pol moram tudi njemu razlozit da ne sme povedat..

Zaenkrat te tradicije o dopustih nebi podirala,sploh v nizjih razredih..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 9:51:01   
liliana
Mi smo tradicionalno hodili na glavni dopust prva dva tedna v septembru.....in nama z možem se je zdelo čisto normalno, da tradicijo prekinemo z nastopom šole...

Mislim no.....na neko prilagajanje pa vseeno moramo biti pripravljeni.....pa čeprav gre "zgolj" za šolo...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?