|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novo mesto ali Brežice?
18.3.2015 8:19:16   
1aneja1
Zdravo punce!
Julija imam rok in se še vedno odločam, kam bi šla rodit - NM ali BR. Slišala sem tako pozitivne kot negativne zgodbe z obeh strani, tako da se je res težko odločit.
Je mogoče katera, ki je rodila v obeh in lahko primerja?

Najprej sem bila prepričana da grem v Brežice, potem pa me je malo odvrnilo dejstvo, da zelo pogosto preventivno režejo presredke (bolj za vsak slučaj kot kaj drugega). Poleg tega naj bi imeli v NM super sobo za predihavanje popadkov, ki je v BR ni. In pa porodne sobe s samo eno posteljo.

Po drugi strani pa slišim in berem po forumih, da so sestre na oddelku v NM zelo neprijazne in ne prav v pomoč mladim mamicam - ravno obratne zgodbe kot za BR, od tam slišim samo pohvale.
Je pa res, da so informacije stare 2-3 leta, mogoče se je do zdaj že kaj spremenilo. Kake izkušnje?

Načeloma bi bila rajši tam, kjer je prijazno osebje, mislim da to precej odtehta lepe sobe. Seveda pa nočem, da me režejo samo zato, ker je tako lažje (pa mogoče ne bi bilo treba).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novo mesto ali Brežice?
18.3.2015 9:06:03   
ela23
Aneja, primerjave ne morem dat, ker sem rodila samo enkrat, in sicer v Nm. Moram rečt, da mi je načeloma bolj pomembno, da so sestre in zdravniki dobro strokovno podkovani, prijaznost je pa tista pika na i, ki porodno izkušnjo naredi lepšo (in to sploh ni zanemarljivo). user posted image Jaz sem bila zelo zadovoljna z osebjem. Super prijazne sestre. Prav škoda, da jih po porodu več ne vidiš, da bi jim lahko še povedala, kako veliko to pomeni. Večinoma sva bila z možem sama, občasno je ena prišla v kontrola. Ob iztisu sta se pridružili še dve. Zdravnica je prišla šele, ko sem že rodila. Prerezana sem bila, utrpela sem tudi notranje raztrganine. Je pa zdravnica večkrat omenila, da se je sestra za prerez pravilno odločila, ker bi drugače imela precej hujše raztrganine.
Tudi sestre z oddelka lahko pohvalim, vendar dam tu težje objektivno sliko, ker jih dejansko nisem potrebovala. Počutila sem se ok, mali se je lepo dojil ...
Aja, rrodila sem pa julija lani.
Želim ti lepo izkušnjo. user posted image

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Novo mesto ali Brežice?
19.3.2015 7:35:06   
1aneja1
Hvala, ela23!

Zavedam se, da se ne bo svet podrl če me režejo in da je v primeru, če se raztrgaš, še veliko huje. Ravno zato mi niti na misel ne pride, da bi jim tam kaj pametovala, da me ne smejo itd. So oni tam zato, da strokovno odločajo.

Vendar je žal tako, da manjše porodnišnice - kot je v Brežicah - nimajo dovolj osebja in prave opreme, zato potem raje preventivno režejo, da ne tvegajo raztrganin in zapletov. Saj vem da niso sami krivi, jaz bi se pa vseeno temu raje izognila, če je možno.

Me veseli, da si tudi v NM naletela na prijazno osebje. Najbrž je tudi precej odvisno na koga naletiš. In tudi kako sprejmeš vse skupaj, glede na to koliko je hormonov in čustev in negotovosti in vsega ob rojstvu, verjamem da ženske na različne načine sprejemejo marsikaj.

Jaz pa še vedno neodločena user posted image user posted image

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Novo mesto ali Brežice?
22.5.2015 1:41:20   
isobel
Jaz lahko prispevam info glede presredkov. Moja sestra je rodila 3 x v NM in nobenkrat prerezan presredek. Mi je pravila, da ji je babica vsakič ves čas poroda "raztegovala" presredek. Jaz rodila 2 x v LJ in obakrat prerezan presredek in to kar precej. Okrevanje po prvem prerezu je bilo leto in pol, po drugem pa le do zacelitve rane. Glede na lastne izkušnje s prerezanim presredkom, bi bil moj nasvet, da greš tja, kjer ga ne režejo preventivno.

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?