|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
7.5.2015 18:30:11   
asyka
Pri meni je bil v 7 tednu. Mi ga je pokazal in rekel da bo to zginlo. Drugic v 9 tednu ga ni blo vec. Sem pa nasla nov razlog za seekiranje... danes sem gledla slikco uz-ja in opazla utrip. Nisem bla prej niti pozorna, ker g ni nic komentiral. utrip je bil namrec le 65 utripov na minuto. Kar je glede na moje znanje vsaj 1x premalo. Sem gledala po netu in je tudi zapisano od 110-170... na evo pa bomo trpeli 3 tedne :/

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Button)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Decembrke 2015
7.5.2015 20:00:01   
Shana86
IZVIRNO SPOROČILO: Button

Evo mene s pregleda.
Ali je bil še pri kateri na prvem UZ poleg ploda prisoten rumenjakov mehurček? No, pri meni je (glede na zadnjo M sem 8t 2d) in to se mu zgleda ni preveč dopadlo, ker ni nič kaj komentiral in grem na kontrolo čez 14 dni. Ne vem - mogoče me je prehitro naročil. Bomo počakali še malo user posted image .



Jah ne vem no, pri meni je bil tudi prisoten pri 10t1d. Ga je pokazal in komentiral, da mora biti. Sem šla gledat slikico od hčerke, je tudi bil pri 9t2d. Sem pa našla tole:http://www.noseca.com/7teden.html

Tudi tu ga lahko vidiš na 4.sliki, 11.teden. http://www.noseca.com/11teden.html

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 7.5.2015 20:05:07 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Button)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Decembrke 2015
7.5.2015 20:01:28   
Shana86

IZVIRNO SPOROČILO: asyka

Pri meni je bil v 7 tednu. Mi ga je pokazal in rekel da bo to zginlo. Drugic v 9 tednu ga ni blo vec. Sem pa nasla nov razlog za seekiranje... danes sem gledla slikco uz-ja in opazla utrip. Nisem bla prej niti pozorna, ker g ni nic komentiral. utrip je bil namrec le 65 utripov na minuto. Kar je glede na moje znanje vsaj 1x premalo. Sem gledala po netu in je tudi zapisano od 110-170... na evo pa bomo trpeli 3 tedne :/



Em mogoče je imel pa sondo naravnano na tvojo arterijo in je posnela tvoj utrip? Preveč se sekiraš...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Decembrke 2015
7.5.2015 20:09:05   
asyka
sem malo predelala net okoli. Pomoje gre za podatek o frekvenci ultrazvoka samega. Pa tudi g bi ziher kaj rekel, ker ne verjamem da bi tajil kaj takega.... sem se pomirila. :). sploh ker mi je itak slabo za umret... :)



_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Decembrke 2015
8.5.2015 9:42:35   
Minix
Asyka, ja to glede UZ, vem da nam pripadata samo dva, samo tko kokr poslušam večinoma vse dobijo več UZ. Se mi je pa čudno zdelo, da je moj to posebej poudaril. No, sej bom vidla na naslednjih pregledih, če bo morda kaj bolj radodaren. Glede utripov se ne pa sekiraj, ker pomoje to ni od bejbija utrip, bi ti G sigurno kaj rekel, če stvari ne bi štimale.

Za rumenjakov mehurček jst ne morm nč rečt, kako je s tem in do kdaj mora bit, ker ne vem, meni ga ni nič omenjal.

Mene trenutno najbolj skrbijo te moji izcedki, ampak G je itak rekel, da je to normalno do 12. tedna. Res komi čakam na NS, da vidim, da vse štima in da končno poveva novičko :) Ta vikend mi praznujemo srebrno obletnico poroke od mojih staršev in smo jima pripravili ful enih stvari, sploh še ne vesta. Tako, da je že cel teden zelo bizi, danes bo pa sploh urejanje še vseh malenkosti in to. Mi vsaj hitro mineva čas do pregleda :)

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Decembrke 2015
8.5.2015 14:58:19   
_Alina_
Menda je normalno, če je rumenjakov mehurček prisoten še nekaj časa. Ne vem, ne spoznam se preveč na to. V bistvu sem mnenja, da je bolje iti na pregled malo kasneje. Moja gin. ima tako, da naroči na prvi pregled šele v 10. tednu. Je pozno, glede na to, da vas je večina tu prvi pregled že imela, ampak se mi zdi, da je bolje iti kasneje, kot pa se sekirati za vsako malenkost. Jaz v prvi nosečnosti nisem zdržala, ker sva se za prvega otroka kar namatrala in me je zelo zanimalo, če je vse v redu. Tako da sem šla v 7. tednu na prvi pregled samoplačniško, pa utripa še ni bilo, prav tako naj bi bila poznejša vgnezditev oz. manjši plod, kot bi moral biti. In itak sem bila vsa zabedirana. Naročila me je potem spet čez 1 teden, ko se je utrip videl, tako da sem si oddahnila. Sem pa doma gledala slikice in sem se vsa napsihirala, ker je bila gestacijska vrečka tako čudne oblike. Ko sem gledala potem na netu, so bile vse tako lepo okrogle, če je bila kakšna podolgovata, se nosečnost ni dobro končala. No, pa sem bla spet zabedirana. Tako da tokrat počakam kar do uradnega pregleda, čeprav me seveda tako kot vse vas zelo matra, če je vse v redu itd.

Glede UZ v nosečnosti. Meni ga je ginekologinja naredila prav vsakokrat, čeprav ti res pripadata samo dva. Sem imela pa redkeje preglede kot nekatere druge.

A na prvi pregled ste šle vse tešč? Meni prvič ni bilo treba, zdaj pa tudi ni nič rekla ...

Drugače me pa danes nenormalno špika tam spodaj. Očitno se je začelo dogajati na polno. Tudi prvič se spomnim, da sem se prestrašila vsakega krča. Sem že začela jemati magnezij, čeprav se težko prisilim, da pogoltnem tableto. Zdaj mi par dni sploh ni bilo tako slabo, danes pa spet na polno user posted image Pa čisto sem pozabila na folno kislino! Vzela sem vsega skupaj mogoče 7 tablet in to je to.

Včasih kar pozabim, da sem sploh noseča. Se mi zdi, kot da sploh ni res. Tako naju je presenetilo, v bistvu res nisem mislila, da bom zanosila, ker nisva delala na tem. Prav hecno mi je user posted image

Pozna pa se mi že, tako da dvomim, da bom lahko skrivala do nuhalne. Doma bova povedala po 1. pregledu, ostalim pa po NS.

(odgovor članu Minix)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Decembrke 2015
8.5.2015 17:52:03   
rina22
Pozdravljene, decembrke. user posted image
Še jaz bi se vam pridružila... 28 let, 2.user posted image , 1user posted image
PDP po ZM 8. 12., po UZ pa 28. 12.

Kaj več pokomentiram, ko vas utegnem prebrat. user posted image
Uživajte user posted image

(odgovor članu _Alina_)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Decembrke 2015
8.5.2015 18:07:17   
laraz
Ojla punce. Samo da javim, da je skupina na fb skrita. Posledično morate za vstop v skupino biti prijateljica ene od nas. Če se boste želele priključit mi javite na privat, se dodamo kot prijateljice in vas dodam v skupino. Pa upam da nas bo kmalu veliko!!! Mi že veselo klepetamo. Skupina je skrita, kar pomeni enako kot da ne obstaja. Nihče je ne vidi in nihče ne vidi članov. Odločitev smo sprejele skupno, ker pač nekatere še niso povedale za lepo novičko. Ko bo čas, pa bomo lahko tudi postale vidne. Se pišemo kmalu!!! papauser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Decembrke 2015
10.5.2015 8:30:13   
Watermelon
Tudi za mano je prvi pregled, zato me lahko dodate na seznam. :)
Se pa moram pohvaliti, da sem na pregledu dobila kar tri slikice. (:

25 let, 1. nosečnost, predviden rok poroda pa 9. 12. :)

Lepo nedeljo!

(odgovor članu laraz)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Decembrke 2015
10.5.2015 10:39:46   
Tinđa

IZVIRNO SPOROČILO: pikolinaa

Hojla! Tudi jaz se pridružujem decembrkam! :) Kolikor sem zračunala imam PDP 10.12., je pa to moja prva nosečnostuser posted image

Pa tudi meni grozno paše kava. Se ji bom poskusila izogniti. Kaj pravite na kapučino?


Poskusi z brezkofeinsko ;)
Odkar vem da sem noseča pijem brezkofeinsko, tako da imam vsaj okus po kavi. Sicer pa se pozna... sem munjena cel dan. 1x na teden pa pijem tudi tapravo z mlekom

(odgovor članu pikolinaa)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Decembrke 2015
10.5.2015 10:41:21   
Tinđa

IZVIRNO SPOROČILO: feb2013

Punce men je pa zjutraj toook že slabo :( ajoj...danes sem bila prav hvaležna, ker imam službo popoldan.. Mene pa zanima, kdaj ste imele zadnjo menstruacijo? Moja je bila 24.2. Sama imam namreč zelo razpotegnjene cikluse in mi je prav zanimivo to računanje PDP-ja :P pri prvem sem rodila 8 dni čez rok, čeprav mislim, da so se zmotili ravno pri izračunu PDP, saj se malemu še nikakor ni mudilo na svet ;) Aja pa še to me zanima, ste se s partnerjem že pogovarjali, kdaj boste povedali veselo novico bližnjim sorodnikom (staršem, babicam in dedkom, taščam in tastom?). Midva bova počakala do prvega pregleda, oziroma, če bova zdržala, do nuhalne, torej nekje do konca maja. Želim vam lep sončen dan (škoda da je tako vetroven)!

zadnja 10.3.2015
rok 17.12.2015

(odgovor članu feb2013)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Decembrke 2015
10.5.2015 12:04:06   
orhidejca86
Ojla! Mi2 sva lepo novico povedala vsem,s katerimi bi delila tudi slabo. Moji doma,bližnji prijatelji. Sem mnenja da lepe stvari se delijouser posted image otroka bosta zvedla pa po pregledu,bi bilo pretežko razlagat.
Moja zm je bila 23.3.,roka pa po uz še nimam,moj izračun je 28.12.,oz. kaksen dan prej,ker je bila po moje ovulacija to rundo prej. Nestrpno pricakujem petek.

Pocutje je bolse,občasne slabosti in bruhanje. Važno,da nisem ko cunja. Me je pa starejsi spraseval,če imam slučajno dojenčka,ker bruhamuser posted image Tamal pa pravi da sem bolna in da zakaj hodim v službo,ker če on bruha je domauser posted image
Lep preostanek vikenda!

(odgovor članu Tinđa)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Decembrke 2015
11.5.2015 8:22:09   
Anonimen
Jaz pijem kavo normalno, eno turško zjutraj. Sem v prejšnji nosečnosti tudi.

Orhidejca86, jaz sem imela v prvi N zadnjo M 23.3. pa sem rodila 30.12 user posted image

(odgovor članu orhidejca86)
  Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Decembrke 2015
11.5.2015 11:04:54   
_Alina_
Meni se je v 1. nosečnosti kava zagabila, kar en dan sem jo nehala pit in sem bila cel mesec brez nje, tako da sem imela na začetku kar hudo odtegnitveno krizo v obliki glavobolov in slabega počutja. V službi sem bila kot cunja, pa še z napornimi otroki sem imela opravka user posted image

Tokrat mi je pa isto en dan obrnilo in sem prešaltala s turške kave na nescaffe instant kavo, pa mi kar sede moram rečt. Prejšnji teden mi recimo sploh ni bilo tako zelo slabo, zadnja dva dni pa spet na polno. Se mi zdi, da mi zelo pomaga grozdje, pa kakšen prepečenec. Drugače bi pa lahko jedla samo kruh s sirom vsak dan. Še dobro, da mi ni treba kuhat kosila, ker bi bili vsi lačni pri nas doma user posted image

Danes sem se naročila na nuhalno in jo imam v 12. tednu, kar je 2 tedna prej kot prvič. Mi tako bolj ustreza, saj bomo lahko tudi novičko prej povedali. Saj bi povedala že prej, ampak pred prvim pregledom pa vsekakor ne (sorodnikom mislim). Prijateljice bi verjetno obdržale novico zase, ostali bi pa po moje sčvekali vse naprej user posted image Tako da bomo počakali do nuhalne, čeprav je vedno bolj težko, ker trebušček kar raste user posted image Že prvič se mi je hitro poznalo, prej kot se običajno, tokrat je pa isto.

Po NS se prijavim tudi na fb. Že v 1. nosečnosti smo fino klepetale na fb, bolj kot tu, ker se mi zdi, da imaš vseeno malo več zasebnosti. Tu nas lahko prebirajo vsi, tudi neprijavljeni, pa če govoriš malo bolj osebne stvari o sebi, lahko ugotovijo, kdo si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Decembrke 2015
12.5.2015 9:55:30   
Minix
Punce, kam ste vse zginle? :)

_Alina_ jst na pregled nisem šla na tešče, niti na naslednjega mi ni nič rekla. Sem pa morala naslednji dan zjutraj iti v laboratorij na tešče in dati kri in vodo.

Orhidejca 86, kako tamali hitro in tudi različno povežejo stvari, se jim prov nasmejiš, res so face :D

Jst imam do NS še točno dva tedna, potem bova povedala staršem, boljšim prijateljem in v službah, ... in pridružila se vam bom tudi v fb skupinici. Upam, da bova uspela skriti do takrat, ker jst mam res že kr napihnjen trebušček (sploh popoldne) in sploh ne vem več kaj nej dam nase, da ne bo opazno. Če je oprijeta majca se vidi, če je široka se mi zdi, da se še bolj vidi. Ahh :D

(odgovor članu _Alina_)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Decembrke 2015
12.5.2015 12:28:49   
prvi plus
vidim, da nas ima kar precej te "težave" user posted image
Tudi jaz imam že tak trebuh, da me kr gledajo, sploh na šihtu. al pa mam sam js tak filing, da me vsi v trebuh gledajouser posted image . Že morem prav izbirat kaj oblečt. Ampak bom počakala še teh 14 dni do NS pa potem poveva vsem lepo novičko. Seveda bo lepa. user posted image
p.s. a jemlje katera še Eutyrox za ščitnico? js sem danes dala kri za kontrolo TSH pa mam kar povišanga. Sem že pisala mojmu tirologu.

(odgovor članu Minix)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Decembrke 2015
12.5.2015 19:26:00   
asyka





user posted image



Ime, starost, kraj, nosečnost, št.otrok, spol





1.2
Shana86, 29, KR, 3user posted image , 1user posted image
feb2013, LJ, 2user posted image , 1user posted image

2.12
asyka, 25, MB, 1user posted image

3.12
Špelaa, 2user posted image , 1user posted image
joya_27, 1user posted image
Aniska

4.12

5.12
Minix, 24, LJ, 2user posted image , 0user posted image

6.12
Marta72
Mony213, 25, 1user posted image , 1user posted image
Prvi plus

7.12
Anonimen

8.12
rina22, 28, 2user posted image .1user posted image

9.12
Anonimna M
s5decembrka
Watermelon, 25, 1user posted image

10.12
pikolinaa
laraz, NG

11.12

12.12

13.12
indy84, 3user posted image , 3user posted image
Passion, 1user posted image

14.12
Lipy

15.12


16.12
Button, 1user posted image
sadrenka, 2user posted image ,2user posted image

17.12

18.12
ninjet

19.12

20.12

21.12
anonimnauser posted image , 33, 3user posted image , 1user posted image

22.12
Debora, KP, 23, 1user posted image
23.12

24.12

25.12

26.12

27.12

28.12
orhidejca86, 29, 5user posted image , 2user posted image
29.12

30.12

31.12


Skupaj nas je: 26


user posted image od nas so se poslovile
Katarina98








_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Decembrke 2015
12.5.2015 19:30:24   
asyka
Jaz se ne trudim več skrivat trebuščka, ker enostavno ne gre. Postaja lepo okrogel. Upam, da ne bo čez 9 mesecev prišel najprej trebuh pol pa jaz, tako čez ene 5 minutuser posted image Včeraj sem malo obiskala bivše sodelavke in mi je šefica rekla, da ona je tak bauhec imela pri 4 mesecih z dvojčki. Moje prsi pa tako ne morem prikriti. Nikoli niso bile majhne zdaj pa so ogrooomneuser posted image

Midva sva povedala staršem in pa starim staršem. Nisem še povedala moji stari mami, ker ona je kot okrožnica in res ne želim, da izve vsa žlahta do najbolj oddaljenega kolena.. Tako, da ona bo izvedela čez 14 dni, ko bo za nami nuhalna. Ve tudi nekaj prijateljev, ampak so sami takšni, ki bi razumeli tudi slabo novico. Ampak zdaj je itak ne sme biti več :D

Sem pa trmasta pri oblačilih. Prav so mi samo še ene hlače. Ampak vztrajam. Po 25 bom šla v nabavo, ko bo mimo nuhalnauser posted image Čeprav ne vem od kje takšna širitev, ker po kilogramih sem se zredila za manj kot pol kile v 3 mesecih... očitno se to toliko pozna. Ne vem, nikoli se nisem s kilami obremenjevala so bile vedno glih prav user posted image

< Sporočilo je popravil asyka -- 12.5.2015 19:31:28 >


_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Decembrke 2015
13.5.2015 13:58:29   
Shana86
Jaz tudi ne morem več skriti trebuha... se mi zdi, da že vsi vejo, pa nihče noče nič reči... edino stara mama me je v nedeljo pred celo žlahto vprašala, če sem noseča in sem se morala gladko zlagati user posted image Tisti splav prejšnjič mi pač ne da miru. Danes teden pa imam itak nuhalno in bom potem povedala.Zredila se tudi jaz nisem še čisto nič, sem na isti kilaži kot pred prvo nosečnostjo. Hlače pa večinoma že nosim nosečniške, mi je prevelika muka, ko jih kdaj ne.
Tiste ki imate starejše otroke: jih boste vzele iz vrtca? Jaz bi jo, ker je ravno pozimi največ bolezni. Si pa ne predstavljam biti ves dan sama s še ne dve leti staro naspidiranko in novorojenčkom... Bom videla. Vsaj prve tri mesece bi jo imela doma.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Decembrke 2015
13.5.2015 14:16:12   
Minix
Ja, meni se tudi zdi, da vsi že vejo in me skos gledajo v trebuh. Mene tut mal stiska zarad prejšnjega SS in zato sva se odločila, da res si počakava do NS, torej še 13 dni :) Tud jst se nisem glede na kile zredila še nič pa sem bila prepričana, da sem se. Sem pa ravno včeraj zvedela, da imamo v družini še eno nosečko, ima pa rok konec decembra. Bo mel bejbi družbo na rojstnih dnevih in srečanjih :D

Včeraj sem bila na predavanju za zgodnjo nosečnost, kšne stvari sem zanimive zvedela, kej itak že vemo, kej mi je pa kr mal pretiravanje. Kako ste vi s sirom, ga jeste? Mislim te trde sire, recimo gauda itd. Pa jajca, rekla nam je, da na oko kuhana naj ne bi bila ok, vmešana pa ja..

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Decembrke 2015
13.5.2015 14:51:23   
orhidejca86
Mi2 bova malega v vrtcu normalno imela. Bo doma kakšen podaljšan vikend,oz. če bo ful viroz,grip itd. v enoti. Je pa res redko bolan(tok,tok,tok). Tavelik je pa itak šolar.
Jem normalno razen pršuta,tatarca,sirov pa itak,razen trdih ne maram. No,surovih jajc se še izogibam. Kaj pa morski sadeži? Raje ne?

Trebuh mam tud jaz napihnjen ful. Pri 3.N v 9t nisem vec mogla skrit.user posted image

(odgovor članu Minix)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Decembrke 2015
13.5.2015 15:52:39   
_Alina_
Potem smo same napihnjenke tu ali kaj? user posted image Meni je kakšen dan ok, kakšen dan me pa tako napihne, da nisem za nikamor user posted image Sem pa ugotovila, da mi nenormalno paše jest sir, ampak mi je po njem tudi nenormalno slabo, tako da se ga bom do nadaljnega izogibala. Še vedno bi najraje jedla sadje. Aja, pa kremšnite user posted image Za kile se ne sekiram. Prvič sem se zredila za 16 kg, ampak sem bila že dva meseca po porodu na isti kilaži kot pred nosečnostjo, nekaj mesecev zatem pa že krepko v minusu in sem se morala nazaj zredit, ker me je preveč pobralo. Tokrat sem štartala s podobno kilažo kot prvič, koliko se bom zredila, ne vem, verjetno podobno.

Nosečniška oblačila sem jaz sicer že zvlekla iz škatel, ampak jih ne nosim še. Zaenkrat so mi prav še stare stvari, je pa res, da me kakšen dan že vse tišči. Priporočam, da si kupite kakšno tuniko in nosečniške pajkice, jaz sem to največ nosila lani čez poletje in jesen.

Shana, moj starejši bo po porodu verjetno nekaj časa skupaj z nami doma, razen če se ne bo izkazalo, da bo vse skupaj prenaporno. Sicer računam, da si bo moj vzel normalno 14 dni dopusta, ki mu pripadajo, zna pa se zgoditi, da bo ravno nastopil z novo službo, tako da ne vem ... Sama s skoraj 2-letnikom in novorojenčkom pa ne, hvala. Sploh pozimi, ko si več ali manj notri in če že greš ven, je že za dojenčka projekt, ker ga moraš oblečt, pa voziček ven, košaro. Pa tudi z novorojenčkom ne moreš biti dolgo na mrazu, tako da mislim, da bo v primeru, da bom sama doma, mali kar v vrtcu. Drugače je kar odporen in nič bolan, bomo pa videli, kako bo. Če bo nosil razne bolezni domov, je potem res bolje, da je doma.

Hrana - jaz jem vse kot prej. Siri so problematični samo nepasterizirani, tako da glejte na embalaži. Kakšnih suhih salam in tega jaz že tako ne jem, tatarca in surovih jajc tudi ne. Jajca je fajn, da zakrknejo, čeprav jaz si ga tudi na oko naredim. Možnost, da ravno zdaj fašem salmonelo, je res minimalna. Isto je treba paziti, da jemo dobro umito zelenjavo, tega sem se jaz držala že iz prve nosečnosti, ker nisem še prebolela toksoplazme, čeprav sem že od rojstva obkrožena z mačkami kar naprej. Morski sadeži po moje niso nevarni, v bistvu nobena hrana ni, samo da je toplotno obdelana.

(odgovor članu orhidejca86)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Decembrke 2015
13.5.2015 16:47:53   
asyka
Jaz pri hrani precej svinglam. Ne jem nobenih klobas sveze mi smrdijo (sem zadnjic dve snite mortadele pa mi je kr obrnilo), suhe bi jedla pa se tukaj nalo cuvam. Tu in tam kaksna cudezno zgine. jajca sem ze prej zeloo malo jedla. Zdaj mi niti ne pasejo. pri sirih pa tako nimam izbire in v postev pride samo edamec brez laktoze :). Jem pastete tako kot sem jih prej. So pasterizirane tak da nima kaj bit. Imam pa manijo na paradajz. Sploh zdaj, ko je Lustov na voljo. Mljask. Pa mleko mi disi, ko ga prej tudi nisem ravno ljubila. K sreci so se me kono usmilili in zaceli mleko brez laktoze pakirat v 2 dcl pakunge :) . Od morskuh zadev pa samo ribe, ostalo ze prej nisem.

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu _Alina_)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Decembrke 2015
14.5.2015 10:02:36   
Minix
No nam je rekla, da sploh nobeni siri niso vredu oz. se ne priporočajo za nosečnice, ker imajo ful soli itd. Glede morske hrane sem pa brala, da morski sadeži so ok, školjke in te velike ribe pa naj ne bi bile kul. Jst sm glih za vikend jedla morsko rižoto, so jo tok dobr nardil, njam :) Drugače pa meni ful paše sladoled in vse kremne stvari, juhe, skute, ... Jst sm iz prehrane izključla pač suhe salame in te surove zadeve, ostalo jem pa kar normalno. Ker tok kokr različne stvari preberem, pa to zdej k nm je v šoli rekla... skor da nič ne bi smele jest.

Asyka brez laktoze so v Hoferju siri tudi gauda in mlada gauda. So ravno sestri postavili diagnozo intoleranca na laktozo slab mesec nazaj in se zdej lovimo s temi izdelki. V tem obdobju smo imeli že dva praznovanja in sem pekla torto - zarad sestre brez laktoze, zarad mene brez glutena... cel podvig najdt sestavine. Sam čakam, da še kdo v družini dobi alergijo oz. intoleranco še na kakšno hrano :)

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Decembrke 2015
14.5.2015 10:41:23   
Shana86
Ma ja, potem je res najbolš, da sploh ničesar ne jemo... user posted image Jaz sirov zdaj pojem ogromno, kaj pa naj dam na kruh? Marmelada in med sta sladka, paštete slane... Pri skuti je pa tudi lahko problem, ker lahko ni pasterizirana. Eh po pameti, pa bo user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Minix)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?