|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pralne plenice - help
23.7.2015 15:31:58   
gilly1
Drage moje - katere pralne plenice uporabljate, kako ste zadovoljne z njimi in kje ste jih naročile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pralne plenice - help
23.7.2015 18:07:35   
Umma3
gilly1 debata o pralnih plenicah je tukaj http://www.ringaraja.net/forum/Vse_o_pralnih_plenicah/forumid_276/tt.htm, malo prečekiraj, če je kaj uporabnega zate .
sicer pa ... jaz tudi razmišljam o pralnih plenicah in sem si šla v živo ogledat eno predstavitev, ki so jo imeli ekologi brez meja oziroma zdrave ritke. sem se navdušila nad slovenskimi od Racmana. Ustanovitelja podjetja sta izjemno prijazna, vse ti natančno razložita, nisem dobila občutka, da bi prodajala meglo in hotla čim več prodat, ampak realno povesta kaj in koliko rabiš iz lastnih izkušenj. če te zanima še kakšna predstavitev, lahko pogledaš na FB od zdravih ritk, kdaj bodo spet imeli kakšno takšno predstavitev: https://www.facebook.com/Zdraveritke?fref=ts
poročaj, za kaj si se odločila. me zanima še kakšno mnenje, predem grem v dejanski nakup ;)


(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pralne plenice - help
23.7.2015 18:36:22   
gilly1
Forume sem že prebrskala (tega tvojega linka mi sicer ne odpre, ne vem zakuser posted image aj ), ampak me zanimajo novejše izkušnje uporabnic, še zlasti (ne pa izključno) tistih, ki kupujejo tudi tuje pleničke. Npr. little lamb, fuzzibunz, rumparooz, grovia in podobno. O teh pleničkah je po slovenskih forumih bolj malo informacij. Me pa niti ne zanimajo toliko debate za ali proti, ampak bolj konkretne izkušnje z znamkami, modeli in naročanjem. Glede na to, da se tukaj zbirajo večinoma mlade mamice, se predvidevala, da bom tukaj še najlažje prišla do več informacij na enem mestu.

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pralne plenice - help
23.7.2015 18:38:02   
gilly1
Racmanke so bile tudi meni všeč, ampak sem potem brskala po tujih forumih, pa se mi zdi, da so morda tuje znamke še bolj kakovostne. Prav zato me zanimajo kakšne konkretne izkušnje uporabnic, ker bom pozimi prvič previjala :)

(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pralne plenice - help
26.7.2015 16:53:16   
kokichili
Mi smo probali: fuzzibunz, delfi, racman, bumgenius in pop-in. Pop-in so včasih imeli v dm pri nas, sedaj samo še pri Kakadu. Za grovia sem slišala pohvale, nismo probali. Z delfi, racman in fuzzibunz nismo bili zadovoljni, ker so premočile zelo hitro. Bumgenius imamo ful smotan model od baby centra. Pop-in so najbolj ok meni, uporabljamo jih že leto in pol. Je pa res, da navadne plastične previjamo na 4 ure sedaj, pop-in pa na 1,5-2 uri. V tujini pa naročam pri http://www.babipur.co.uk/

(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pralne plenice - help
27.7.2015 9:21:24   
gilly1
Hvala lepa za informacije :) Fuzzibunz torej ne. Pop-in do sedaj sploh še nisem zasledila, moram pogledati še te. Toliko znamk in toliko različnih mnenj je o teh pralnih plenicah, da se človek kar izgubi v poplavi vsega. Bolj kot gledam, manj pojma imam user posted image

(odgovor članu kokichili)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pralne plenice - help
11.8.2015 17:14:31   
marjetica444
Mi pa smo po naključju naleteli na neko novo znamko pleničk pri nas, da se jih kupiti na spletni strani Eko rita. Zaenkrat smo zelo zadovoljni, ker so te pleničke vse v enem, to pomeni, da ne rabiš otroka previjat najprej z eno plenico, pa potem še z prekrivno plenico itd. Pa ob strani imajo dvojno zaščito pred prepuščanjem, nam niso nikoli spustile. Zraven smo dobili dva bambusova vložka, so pa nam zraven sporočili, da zato, ker je bambus naravni material, da so ti vložki najbolj vpojni šele po cca.10-15 pranju. Pa smo jih uporabljali že od začetka normalno. Plenica ima tak žepek v katerega daš noter vložke, lahko tudi katere druge, ker je res velika luknja, mi damo za ponoči noter tudi zloženo tetra plenico, če še vložki niso suhi. Zaenkrat smo jih naročili 6, jih bomo pa še več. Pa še ful luškane so. Drugače pa smo prej uporabljali Bumgenius, pa so se nam ti ježki konstantno lepili skupaj, tako da jih imamo zdaj samo za rezervo. Racmanke smo poskusili, pa so to ful debele plenice in preko njih ne moreš oblečt otroka v nič.

(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 15:16:03   
tica009
jaz bom tudi kmalu doktorirala iz teh plenick- ampak glede eko-rite, ki sores noro lustne plenice - to pač niso eko-rita plenice, ampak so fajn zaračunane plenice uvozene s kitajske. seveda na strani ocitno tega ne omenjajo (napisano je celo: naše eko-rita plenice ????), ampak na aliexpresu jih v 5 min najdes, stanejo pa več kot 3x manj. Ce so res fajn, super, jaz bom zihr kako narocila od tam, postnina je itak zastonj. tko da veste :) jaz izkusenj se ne morem delit, je otročiček še v trebuščku, bom pa probala kake racmanke, kake totsbots (dobiš tudi na okay.si), mikajo me pa tudi ene švedske, in sicer ImseVimse, niso najbolj poceni, ampak res lustne. Tudi pop-in poskusim, na kakduju imajo trenutno samo en tip in vzorec, upam, da dobijo se kaj. Bom tudi vesela še kakšnih mnenj in izkušenj!

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 18:51:32   
marjetica444
Na mail mi je poslalo, da je še nekdo komentiral mojo objavo... glede Eko rite...tudi mi smo mislili, da gre za kar isto stvar, in smo jim pisali. Na so prepričali s tem, ker so vse njihove pleničke testirane v Nacionalnem laboratoriju, pa še to so napisali, da so res sešite na Kitajskem, zato se lahko podobni vzorci pojavljajo tudi drugje. Ampak od znotraj so pleničke drugačne. Pa še dva vložka sta zraven, tiste na Aliexpres tega nimajo. In če tam naročiš (kot je to probala ena moja kolegica, te potem na carini mastno udarijo po žepu-ker je treba plačat še davek + carino + še neke dajatve za opravljanje te storitve)... Ne vem, dajte jim sami pisat. Mi smo se po dobrem premisleku vseeno odločili, da ne bomo naročali kar neke robe, saj gre za našega dojenčka in varnost izdelka je pač na prvem mestu. In če mene vprašate, so Racmanke ful predebele in jih je naša pediatrinja odsvetovala. Eko rito pa sedaj priporočajo na pedokinetiki v MB, ker ne ovira otrok pri gibanju. Cene pa so take kot drugje, samo če jih vzameš več, je ena 15 EUR, podobna Racmanova pa 26 EURuser posted image

(odgovor članu tica009)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 20:02:49   
tica009
zanimivo. kdo bi vedel. kar se vlozkov tice, te itak lahko narocis posebej tudi po zelo nizki ceni (isto bi lahko storili oni, pa pac ponudili zraven plenice se 2 vlozka). ne gre za podobne vzorce, gre za popolnoma identicne vzorce kot na kitajski strani. kako je notri, res ne vem, kitajske imajo ravno tako dvojni rob in bambus-bombaz. bomo pisali, spletna stran je zelo nedirektna, nikjer nicesar ne povejo, kar je ponovno minus. ce pri nas testirajo kitajsko plenico pa tudi ni nujno, da je kaj slovenskega v njej :) glede carin,, se ne spoznam, ampak sklepam, da ni carine, ce je narocilo pod nekim zneskom(100/150eyr ponavadi?). kakorkoli, vseeno hvala za info, da so plenice v redu

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 20:06:15   
Robidkaa
Hej!
Jaz sem v nosečnosti tuhtala, brala, gledala videe, spraševala znanke o teh pralnih plenicah. Nazadnje sem se odločila za plenice LittleBloom. So poceni plenice, naroči se jih na Amazonu. 30 plenic me je prišlo 230 € (s poštnino vred, nobene carine, ker je iz UK). Moj otroček je septembrček (letošnji) in zaenkrat same pohvale glede teh plenic. Na dolgi rok žal ne morem še rečt. Ampak mi zaenkrat res ni žal. Ne bi menjala za nobene "Kvazi slovenske". Itak pa se jih pred prvo uporabo fajn opere, tudi večkrat. Vsak pa naj se odloči zase.user posted image

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 20:12:50   
tica009
Robidkaa, a ves, da so to tocno te o katerih govorim iz kitajske, yellow bloom je proizvajalec! jaz bom par plenick verjetno kupilain testirala, ce so zanic, jih vrzem v kos.
meni gre malo v nos, da eko rita ne more vsaj svojga vzorca izumit in ocitno vzema druge. namrec dvomim, da so kitajci njej sunli vzorec.

(odgovor članu Robidkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 20:14:39   
tica009
oz. te ki jih trenutno gledam na amazonu niso 100% identicne, ampak proizvajalec je isti. obstajajo se ene, ki so vizualno enake ekoriti.

(odgovor članu tica009)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 20:37:58   
marjetica444
Me je firbec matral in sem šla pogledat na Aliexpress... tam piše, da traja 60 dni preden ti kaj dostavijo. In še to ne zastonj. Saj ne, da me Eko rita kaj plača za tole, a če koga kaj zanima, jim lahko piše. Mi smo jim tudi, pa nam ni žal. Pač so isti vzorci ali podobni, verjetno pač zato, ker je dražje dat tiskat neke čisto nove vzorce, kot pa uporabiti material, ki je na voljo v tistem momentu. Je pa Eko rita proizvajalec (njihov kroj).

(odgovor članu tica009)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pralne plenice - help
16.11.2015 20:54:15   
marjetica444
Yellow bloom baje rade spuščajo : http://community.babycentre.co.uk/post/a23897771/yellow_bloom_yay_or_nay

Malo dnarja, malo muzike...

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pralne plenice - help
17.11.2015 20:06:05   
Robidkaa
Ja, sem gledala tudi Eko rito. Ampak ja, nekako so se mi zdeli predragi, čeprav bi rada podprla slovensko proizvodnjo. Glede na to, da so priznali da bambusova vlakna in zunanje ovoje naročajo iz Kitajske se potem za njih nisem odločila ... Drugače so vse te kitajske pleničke na aliexpressu ali amazonu ali ebayu itak podobne oz imajo iste motive. Ko se odločiš za pralne pleničke moraš vzeti v zakup, da jih je treba večkrat menjavati kot običajne. Pri nas je to na cca 2-3 ure. Je pa tudi odvisno kakšne vložke daš notri (bambus je bolš kot mikrofibra). Zaenkrat nam ne puščajo, ampak saj pravim, trenutno so v uporabi šele 2 meseca, zato ne bom trdila, da ne začnejo ;).

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pralne plenice - help
17.11.2015 21:32:03   
marjetica444
http://eko-rita.si/pralne-plenice-eko-rita.html

Ampak...po zdravi kmečki logiki, saj imajo na koncu prav. V Sloveniji ne raste niti bambus, niti bombaž. Niti ne raste v UK. Torej je ves material za vse pralne pleničke iz Kitajske. Le da eni o tem odkrito govorijo, drugi pa ne... Sem razmišljala o tem, in šla gledat etikete. In glej ga zlomka...saj so tudi vsi bodiji iz Kitajske ali Bangladeša. Pa majčke tudi. V bistvu nimamo niti enega kosa oblačila slovenskega. To pa verjetno zaradi cene. Res ne kupujemo najcenejše robe, nekje srednji razred, HM, Baby center kak kos, OVS.... Zakaj bi potem morali vztrajati pri tem, da pa je plenica slovenska? Ni na koncu res bolj važno razmerje med kvaliteto in ceno? Saj tudi hrano kupujemo v Hoferju, ker je pač ceneje. Ali pa v Lidlu. In ne pri kakem butičnem 100 % eko slovenskem trgovcu. No, vsak po svoje... kar se nas tiče in če me katera kolegica vpraša, so za nas Eko rita čista zmaga. In še mirno lahko spim, ker vem, da nekdo stoji za tem, da so testirani materiali itd....otroku pač privoščim tisto, kar lahko, neke škart in sumljive robe, pa mu ne bi oblačila.

(odgovor članu Robidkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pralne plenice - help
18.11.2015 9:16:47   
tica009
hehe, to itak, noben ne govori o surovinah. Oni pravijo, da so surovine kitajske, izdelane pa so plenicke v Sloveniji. To pomeni, da jih tukaj sivajo? Mogoce, me zanima, ce res. Me zanima kaksna je stopnja njihove dodelave. Ce je njihov kroj, izdelano pa je na kitajskem, se napise (vsak tako je v navadi v tujini): designed in Slovenia, made in china. Problem rešen. sploh ne kritiziram plenic kot takih, vse kar pogresam pri ekoriti je malo vec transparentnosti. za moj okus malo prevec ovinkarijo z informacijami, to je vse.

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pralne plenice - help
18.11.2015 9:39:59   
marjetica444
Če pa vse piše na strani, kakšno ovinkarjenje? V bistvu se pogovarjamo o pleničkah... ne pa o količini teksta na strani. To je isto, kot če bi BingBang moral za vsak košček, ki sestavlja en pralni stroj ali tv napisati točno kdo, kdaj in kje ga je dal skupaj, drugače bi bil obtožen ovinkarjenja...svašta.

Pa sem šla še enkrat gledat (www.eko-rita.si) in res piše vse...več kot na kaki tuji strani... če pa kaj ne piše, dajte to njih vprašat, ne pa na forumu šinfat, da ovinkarijo. Ker njihov osebni pristop je nadpovprečen in usluga je vrhunska. Takoj odgovorijo na vse. Zato ne šinfat po nepotrebnem... gre za super plenice, vredne vsakega evra.

(odgovor članu tica009)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pralne plenice - help
19.11.2015 11:16:34   
tica009
ja, se opravicujem, ce sem koga razjezila. Seveda moje mnenje temelji na komunikaciji z njimi in ga nisem kar iz nekje potegnila. Pac micken se zdi, da ovinkarijo, ne bom pa rekla, da kdo drug ne bi. pac pri takih vprasanjih podjetja (oz. s.p.-ji) rada dajo diplomatske odgovore. vse stima, ne se razburjat. ce so plenicke v redu so vredu, nihce direktno ne kritizira plenic. in da, sedaj po komunikaciji z njimi vse pise na strani. od predvcerajsnjim zvecer neaprej, da ne bo pomote. uzviajte in se priporocam se za kako mnenje glede teh ali katerih drugih plenick. lep dan se naprej

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pralne plenice - help
31.5.2016 0:06:35   
mitico
živjo :)

jaz bom pa letos prvič previjala in me zanima če ima še kdo kakšne izkušnje s pralnimi plenicami.

Tica za katere si se na koncu odločila in kako si zadovoljna z njimi? Kaj pa ostale?

Hvala za odgovore :)

(odgovor članu tica009)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?