|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
18.1.2016 22:01:37   
strukla
Aja pa se to,kako resujete problem z mlekom? Kako ga vmesavas v hrano, da dobi potrebno kolicino. Ker tu gre za kar velike kolicine. Tud jst bi mu kr tko lepo vmesavala pa do sedmega mesca nehala dojit kompletno

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
18.1.2016 22:47:43   
sladkorčica
Ja tudi naš se lepo zaigra in premece razne igračke. ..Ja strukla ravno zato jst se ustrajam na košari ker športni del je tko tko..Verjetno piha z vseh lukenj. ..Samo mojemu je zaenkrat še prav sem pa preverila da ga nebi kaj pri glavici kaj tiscalo pa pri nas ni še panike tako da zdaj ko je mrzlo je košara zakon. ..
Midva se pa Ful rada dojiva...bBom kar pogrešala ko se bo nehalo... (:ampak se zavedam da bo tudi do trga enkrat prišla ko se bo treba ločiti. ..
Nas ni pa nikoli tako polulan da bi ga mogla sredi noči preoblačit. ..
Pri nas je dnevni spanec super jst ga vidim ko je utrujen od vsega branja in igranja ga kar lepo mal v lupinici zibal da zaspi pil ga pa na sedežno prestavim in včasih spi tudi 2 ure in več. ...Zvečer tudi ni problema včasih se mal pogovarja ampak kar hitro ga zzmanjka.ponoci pa odvisno zbudi se okrog 1h do 2h pa pol spi do 5h ali 6h. Pa pol spet dojenje.pa spet do 9h panca. Ja pri mojemu nisem še nič videla da bi bilo kaj o zobkih ampak on se slini roke skoz v ustih slinček menjavam nonstop tako da enkrat bo.
Sem pa kupila avstrijski gel pa kar pomaga pa se sedaj sem kupila homeopatske. ..Pa sem pozabila vprašat kok casa lahko to dajem? Nekje sem zasledila da samo 5 dni zaporedoma.

Strukla dobr je tvoj mali da Papa Koren pa kolerabo:) mu nič ne daš krompirčka vmes? Kaj pa si mogoče probala da bi dala mu flaško lonček? Ker to da bo otrok pil po kozarčku se mi zdi da je čisto prezgodaj...Ajde zdaj ko ni žeje. ..Kaj pa poleti ko je vroče pa bote stalno letale za otroci z kozarčki pa potem ko začnejo z rokica mi okol mahati to vse po tleh leti....to pa vem kako je to pa nisem pozabila...
Verjamem da je smotan ko odklanja flaško mogoče ni žeje ta prave ...nevem pri nas zaenkrat ni problema mu gre flaska sem mu pa danes dala vodo za piti ker se mi smili otrok že 5m revež mora en in isti čaj pit...Pa itak ni mu glih šlo. Če ne bomo pa tudi kak sokec od frutka. ...

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
18.1.2016 23:03:10   
sladkorčica
Strukla jst sm presnji teden kupila aptamil ker sem mela mal krize z mlekom pa se je potem uštimalo. Bom pa imela za cokolino delat ker kao kravje m odsvetujejo to itak ziher ves saj skoz to trobijo. Čeprav sem pa prebrala da za potrebe kasice ali pireja lahko daš kako žlico kravjega mleka. Jst sm mu zadnjič dala v zelenjavni pire pa ni bilo nič.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
19.1.2016 13:28:31   
strukla
No jst navadnega kravjega mleka ne bom dajala do enega leta pol pa tud ze. Sam mlecne izdelke bo pa lepo dobil ze od sestega meseca dalje, jogurte kaksno zlicko skute. Me ne bo noben prepricu da je s tem kej narobe ker smo vsi otroci pr nas tko zrastl pa smo zdravi :)
Anaina super gibcen fantek, tam nekje od 4. meseca dalje ta prvi sedijo, moj brat je ze samostojno sedel pri 4,5 mesecih! Ta drug se je pa kobacal ze s sedmimi meseci.

Sm pa brala da naj bi spil otrok tok deci vode kokr ma kil. In to bi blo pr mojmu cez 9 deci, pa sigurno ne spije tok. Ne vem kako bi mu dodala se vode, ker ne more po flaski pit. Preprosto ne zna, kr neki zveci pa lize cucelj. Joooj.
Sldkorcica ne zna pit preprosto. Z vsakim cucljem se igra, voda ali sok pa skozi usta ven polzi. Nicesar noce. Smo probal ze sok, caj, vodo, mleko, vse zivo. Mamo flaske od vseh proizvajalcev, vkljucno z dvema lonckoma za uvajanje, ki imata tako odprtino za pitje. Nic ne zna pit cez to. Edino kar se nekakk gre je ko mu z zlicko probam dat, sam tud to mi ven pljuva in traja tudi predolgo.. obupujem ze

Kroompircka pa se nism dala vmes, no danes sm mu odprla eno flasko od hippa s kronpirckom in bucko, pa je ene 60g pojedel.

< Sporočilo je popravil strukla -- 19.1.2016 13:35:19 >

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
19.1.2016 14:57:00   
sladkorčica
Strukla jst se čist strinjam s tabo glede mleka....Zdaj vsi tak pomp delajo glede tega da groza in strah...Kaj smo pa včasih meli????mleko direkt iz pod krave pa kaj nam fali???včasih ni noben sploh vedu kaj je alergija ,zdaj se pa vsaka peta mama ukvarja z hudimi alergijami hrane...Tako da jst bi rekla da je tuki en drug krivec ...cela veriga hrane ki jo mamo na krožniku ampak preden pride do nas..hm!???tega ne bomo nikoli vedeli...

Ja pol si pa res boga no če ne sprejme nobene flaske. ..ppol ti pa res sam žlička ostane...
Ah lepo te prosim kdo se je pa spomnil da bi moral otrok spit tok vode????Po drugi strani pa skoz govorijo da tisti otroci ki so dojen ne rabijo nobene druge tekočine. ..No kje je pol logika....nas spije kokr mu paše po teh izračunih bi mogu nas tud spit skoraj 1l vode plus skoraj tok mleka...zame je to traparija de luxe. ...

Ja anaina jst sm se kar ustrašila da je z mojim kaj narobe ko se ne vsede sam....Pa sem ugotovila da ni tako ...je čist tako kot mora biti za njegovo starost...so pa izjeme kot je tvoj. ..Tako da pomoje bo tvoj Kmalu shodil če se že sedaj vsede.

Jst sm se odločila da glede goste hrane ne bom več komplicirala lepo počasi ..
A je mogoče že katero obiskala patronažna glede uvajanja goste hrane?
Meni je rekla da pride bomo videli če bo prišla pa kaj bo povedala ko bo zagledala našega velikana hehe

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
19.1.2016 20:07:20   
LeyaPrive
No, pa je naš tudi pogruntal, da se zna sam obrniti iz hrbta na trebuh. Sva se kar lep čas kotalila po tleh pa ni kazal najmanjšega interesa, da bi se sam kaj premaknil. Potem sem ga pa zadnjič dala na previjalno in se za hip obrnila, mali pa tudi. Seveda pri tem ni pozabil brcniti posode z vodo, tako, da sem še pomita tla dobila. Sedaj se pa non stop obrača in ga moram ves čas dajati nazaj. Ni neki ljubitelj pasenja kravic in naredi takoj dramo, če je na trebuhu dlje kot pol minute.

Smo pa pri nas tudi začeli okušati prvo hrano. V prvo mi je ves korenje ven zbljuval. Pa mi je danes patronažna pomirila, da to ni nič narobe. Samo ne ve še, kaj naj z jezikom dela in avtomatično jezik ven potisne. Ima očitno močan sesalni refleks. Sem ga pa danes malo biksnila in sem spasirala preveč vode s korenjem in sem dobila korenčkovo juho. Samo ta mu je pa šla dol. No, vsaj tiste 15 % juhe, ki ni pristala na obrazu, roke in slinčku. Sem najprej jaz ene par žlic pojedla, da je videl kaj se počne z žlico.

Kaj posebej novega nisem zvedla od patronažne. Lepo mi je povedala po mesecih kdaj kaj sem začne jesti. Zanimivo mi je, da sme beljake šele po 1 letu. Mleko pa se odsvetuje prej zaradi kazenina. t.j. beljakovina, ki je lahko alergena. Pa tudi beljakovine na splošno precej obremenijo ledvica. Pa ne smemo poazabiti na kakšno kapljico maščobe, ker so nekateri vitamini topni le v nmaščobi. In če ni maščobe telo ne vsrka vitaminov.

Je pa talent naš mali. rabi manj spanja kot jaz. čeraj je šel spat šele ob 21 h (vsaj 1,5 kasneje), zbudil pa se je že 6ih. Čez cel dan pa je vsega skupaj spal kako uro in pol. Drugače ima zjutraj okoli 5ih kakšno rundo dojenja in potem spi do ene 8ih zadnje čase.

Sem pa čez vikend (spet..) pregledala vso garderobo. Na srečo mi svakinja da večino oblačil, samo kaj pa vmest tudi manjka. Predvsem zaradi različnih sezon. Sem lepo naštimala številke od 74 dalje. Ker tele 68 majice so mu "slim fit" :D

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
19.1.2016 22:09:02   
Anaina
Strukla glede pijače imamo mi magični lonček. To je ta ko ima pokrovček in iz njega priteče ko otrok stisne ustnice zraven in se ne more polit z njim. Sicer na loncku pise 12m+ ampajk nic narobe ce se prej nauci.Z slamico sva pa zdaj začela in to prvo z čisto kratko da se navadi potem mu bom vsaki dan pustila daljšo. No glede mleka mi nismo imeli izbire. Je zavračal vse vrste AM tako da smo na kravje. Mi je pa P rekla da domače kravje ni tak problem kot si alpska mleka. Tako da hodimo na Pohorje po mleko na eno ekološko kmetijo, kjer so krave hranjene samo s travo in ne s šrotom. To mleko obožuje. Mi je pa P rekla da zdaj ko že tak pridno ostalo jema je 4 dcl mleka na dan dovolj. Pa tudi poje že kak jogurt in mu nič ne manjka in prebava je super.
Glede flasko jih tudi naš ne mara. Pa nič narobe. Ko otrok dobi zobke ti odsvetujejo da mu po flaski devas razne kasice, sokove in podobno... Nam gre čisto super brez flaske.
Glede sedenja je pa tak da se hoče zdaj skoz gor pobirat. Ampak mu ne uspe vedno:) kadar je glih po hrani pride samo do poloviceuser posted image user posted image
Kako so pa kaj vaši otroci na živali? Mi imamo dve muči in psa. In nas tamali bi jih skozi božal. Ampak moramo ful pazit ker je kar grob. Ampak cisto ponori od veselja ko pride katera k njemu:)

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
20.1.2016 10:10:33   
LeyaPrive
Tukaj sen našla en kup receptov in idej za malice

Recepti za uvajanje goste hrane pri dojenčkih

PREHRANA DOJENČKA

SMERNICE ZDRAVEGA PREHRANJEVANJA ZA DOJENČKE

Knjiga receptov (od Philipsa)
20 ZDRAVIH RECEPTOV ZA DOJENČKE IN MALČKE

Drugače pa mi je patronažna povedala,da dojenje še pri enem letu pokriva 75 % dojenčkovih potreb.

Drugače pa razmišljam, da bi si kakšne stvari tudi zamrznila v mini porcijah - v posodicah za led. Predvsem zato, ker so to res male količine in potem, ko kombiniraš hrano je lažje dati notri "kocko" cvetače kot pa imeti ves čas en kup zelenjave v hladilniku. Ali pa pire in špinača itd. Sem drugače čisti pristaš sveže kuhane hrane, še moj je ponosen, ker vse naredim "iz nule". Samo malo pa je verjetno treba biti praktičen.


< Sporočilo je popravil LeyaPrive -- 20.1.2016 10:14:36 >

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
20.1.2016 10:11:34   
sladkorčica
Ja tiste ki mate probleme z flaško se morate po svoje znajdet

Jst sm mu pa včeri zvečer preden sva šla spat napravila aptamil mleko...ssem misla da ga nebo hotu Hehe pa je tako vleku da sem se kar smejala....dala sem mu pa iz tega razloga če bo kaj dlje spal ponoči ...materino mleko je lažje in tudi hitreje rata lačen am je pa bolj na sitno. No res imo da je do 2h zjutri vleku. Zdržal je 5 urc. Bomo videli mogoče bom zdej to prakticirala da mu dam zvečer am.

Tudi jst sm dobila ogromno oblekic ampak določene stvari pa do kupim ker mu je še preveliko ker ni ista starostna skupina. Saj mi je čisto všeč kupim kaj po svojem okusu. Pa tudi mi gremo počasi na 74 ampak ne vse....

Včeri sem dobila datum se za zadnje cepljenje v tem sklopu in to je februar. To bo spet veselo ker bo še za pnevmokok cepljen.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
20.1.2016 10:47:55   
LeyaPrive
Jaz sem res hvaležna, da sem večino oblačil dobila od svakinje, ki je rodila 9 mesecev pred mano. Sploh sedaj, ko tako hitro rastejo. Edini minus je, da je njen "zimski" in je sedaj večina oblačil 74 poletnih. Tudi jaz kupim kakšno stvar. Samo se kar nazaj držim, ker drugače prehitro začnem opravičevati, da to pa res "rabimo" čeprav sploh ne. Itak preraste v enem mesecu. Raje šparam za takrat, ko bo dejansko treba kupovati prave in drage stvari npr. otroški čevlji so celo premoženje.

Drugače pa se mi zdi, da imajo luštne stvari v Takkotu. Sem dobila prov lepe in kar ok kvalitete majčke po 3 €. Mana me pa vedno znova razočara. Sem kupila 2 bodija v kompletu. Eden je bil po prvem pranju ok, drug pa tako zmuckan, kot, da bi dal že 5 dojenčkov čez. Pa čisto tanek bombaž. Pa H&M mi ima solidno kakovost. Samo za fante je res umetnost najti še kakšno druugo barvo kot svetlo in temno modro, sivo in oranžno.

Sebi pomoje že od nosečnosti nisem nič kupila, itak sem več ali manj doma in imam dovolj za oblečt še od prej. Sem si obljubila, da si privoščim en šopink, ko kile padejo na eno normalno vrednost :)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
20.1.2016 11:05:45   
sladkorčica
Tudi jst sm par stvari kupila v takko trgovini pa sem zadovoljna. Ja itak brez veze kar neki kupovat ker bo treba res ko bo potrebno. Sam jst mam tud za naprej ogromno oblekic je od partnerja sestra dala ogromne škatle pa vse iz h&m. Ja kvalitetno je drago pa tudi kar. Iz mane nimam nič razen eno majčko sem dobila in je tako ozka in ko sem jo oprala so zapencki takoj porjaveli ...Jst sm šla zdej v lidl so imeli 2 bodije po 5e. Sm že prej jih dobila od svakinja in sem zadovoljna tako da sem šla iskat pa sem vzela v nežni rumeni. Tud jst ne marm da je vse modro ...

Zase sem si pa že kupila kar neki pajkic ker sem večina doma pa najraje jih oblecem posledično sem jih kar neki stran vrgla pa nove kupila ...

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
21.1.2016 15:27:12   
jesse16
Živijo punce.
Najdla sem vas user posted image user posted image . Sem bila prepričanada je tema čisto zamrla.
Sem malo prebrala za nazaj, sem full vesela da pridno rastete.

Mi imamo pa atopični dermatitis, ne smemo KM in jajc. Drugače pa jeva že skoraj vso zelenjavo in sadje. Dojiva se ne več. Pridno rastemo in telovadimo. Skratka uživamo.

Več napišem jutri ko bo več časa.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
21.1.2016 16:36:45   
sladkorčica
O Jesse16 tebe sem pogrešala kajti med ve sva res veliko klepetale in mi je blo zlo hudo da je bla naša tema zaprta. ..sem pa upala da nas vseeno najdeš ...bravo zate

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
21.1.2016 17:15:27   
Anaina
Oo super mogoče še nas bo pa še nabralo nekaj:)
Kako ste kaj? Pri nas je blo danes spet super fajn vreme:) smo malo uživali zunaj na sončku. Od nedelje dalje pa napovedujejo že tudi dokaj toplo.
Punce super knjiga s super recepti za otroke je velika paparica za male papavcke. Res super knjiga z super idejami.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
21.1.2016 20:23:19   
sladkorčica
Midva sva pa danes malo sportala :) šla sem v pikapolonica in sem kupila novo flaško z ročaji. Pa zdaj je še navaden cucelj gor pol za kasneje pa lahko daš ustnik. Mali je čedalje bolj poprijemal flaško ...Jst mam od avent pa se ne da do kupit ročaje. ..Tako da mam že celo zbirko flask zdej bo pa dost.
Pa kupila sem mu sok od frutka pa sem malo z vodo razredcila. ..Pa je kar pil...se mi je že smilu ko sem mu skoz tist komarckov čaj rinila. Upam da nebo nic narobe če mu kdaj pa kdaj malo dam....
Pri nas je še zmeri pestro ponoči. ..ppunce jst sm čist Fuč. ...Vse živo sem že probala in ista pesem. To se že od drugega cepljenja vleče. Čist sem zmedena nevem al je to vzrok ali ga res tako dlesni matrajo....on se zbudi 2 krat ponoči pa kar na pol v spanju joka ....nevem al ga fotrat al ne al kaj naj. Dejstvo je da je dobil tak ritem tok se je navadu ....Pa tako lepo je spal..res kdorkoli me je vprašal vsi so rekli da sem lahko srečnica. ..na Evo zdej je tole pa že en mesec. Pa gledala sem če je kaka pikica na dlesni. ..Jst nc ne vidim.
Drugače je čez dan priden in dosti spi ....se že kaj poigrala spremlja okrog sebe malo risanke gledava. ..uglavnem čez dan je priden....Kaj mu je to ponoči ne vem povedat...lahko samo ugibam pa probavam. ...Danes ko se je ta drugič zbudu mi je šlo ksr na jok...enkrat bom kar pregorela če ne bo še zrihtal. ..

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.1.2016 13:53:16   
jesse16
Živijo
kakšen lep sonček je zunaj. Sva ravno noter prišla.
Vidim da že pridno uvajate GH in da celo že sedite. Bravo.
Mi boo stari stari 6M 30.1. pa se še ne sedi. Ampak ga tudi ne silim, ko bo pripravljen bo že. Ob opori sedi brez problema sam sam pa se še ne zna vsedit. Je pa skoz na trebuhu, sploh noče biti več na hrbtu, mava prave borbe za oblačanje in previjanje.
V ponedeljek imava ceplenje, upam da bo res reakcije, sedaj je za vsako dobil vročino. Spije nekje 400 ml čaja na dan, pije pa samo komarček instant, drugega noče nič user posted image vse sem žđe probala. Zelo rad ima GH tako da imava samo 3 krat flaško in 3 obroke GH.
Sladkorčica ti si pa res boga, moj se zbuja ponoči večkrat ampak za minutko tolk da ga pridem polubčkat pa zaspi nazaj, 1 x na noč pa papca. okol 2 zjutraj.
Se je že zbudil, morem iti
Punce uživajte na sončeku

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.1.2016 13:53:53   
jesse16
Živijo
kakšen lep sonček je zunaj. Sva ravno noter prišla.
Vidim da že pridno uvajate GH in da celo že sedite. Bravo.
Mi boo stari stari 6M 30.1. pa se še ne sedi. Ampak ga tudi ne silim, ko bo pripravljen bo že. Ob opori sedi brez problema sam sam pa se še ne zna vsedit. Je pa skoz na trebuhu, sploh noče biti več na hrbtu, mava prave borbe za oblačanje in previjanje.
V ponedeljek imava ceplenje, upam da bo res reakcije, sedaj je za vsako dobil vročino. Spije nekje 400 ml čaja na dan, pije pa samo komarček instant, drugega noče nič user posted image vse sem žđe probala. Zelo rad ima GH tako da imava samo 3 krat flaško in 3 obroke GH.
Sladkorčica ti si pa res boga, moj se zbuja ponoči večkrat ampak za minutko tolk da ga pridem polubčkat pa zaspi nazaj, 1 x na noč pa papca. okol 2 zjutraj.
Se je že zbudil, morem iti
Punce uživajte na sončeku

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.1.2016 22:44:57   
strukla
Super da si nas nasla jesse :) pa smo skoraj vse spet na broju.
Tudi nas je se dalec od tega da bi se vsedel, ga pa tudi posedam se ne, ker je blo to strogo prepovedano v razvojni. Tko da ga mam vecinoma na tleh kjer se tudi on takoj na kravce prevali. Posedem ga samo za hranjenje pa se to stol nekoliko polezem.
Dans sm mu dala cvetaco s polento pa ni bil navdusen. In moja mami je rekla da se ne cudi ker je obupna kombinacija user posted image drugace se mamo pa fino, tamal najrajs cefra na prafaktorje reklame, pa se igra z nogicami :D midva se mu pa smejiva.
Sva pa ze narocila ta velik avtosedez ker je bil nek popust v babycentru. To je mel sicer moj cez ampak je kupu res nekega najdrazjega römerja. Ne bo pa se sedel not do sedmega mesca, tko da bomo se mal pocakal. Do takrat pa ne vem kaj bomo ker je skratu lupinca ze cist tesna in se nam izmotava ven in krici. Tko da samo nujne voznje do pomladi :)

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
22.1.2016 23:36:56   
sladkorčica
Jesse16 in strukla tudi naš je še zdaleč da bi se sam usedel. ..ob opori se vstane in je prav ponosen. Sicer g ne posedam včasih ga mam na kolenih da se gledava ali pa potegnem ga z rokicami in se fajn potegne je močan. Ja pri previjanje mava tudi midva borbe se čist takoj iz hrbta na trebuh pol pa kravice pase. ..drugo bo pa že prišlo saj pri 5m pa res ne moremo pričakovati nevem kaj in prehitevati tudi ne.
Ja midva res počasi napredujeva z gosto hrano. Zdaj sem mu par dni dala samo sadno kasico pa mu gre lepo. Sem pa opazila da ima raje bolj redko. No jutri bomo pa krompirček. Samo nas lepo odpre usta ko zagleda žlico pol mu pa jeziček nagaja. .to je baje zaradi tega ker ima močan sesalni refleks. Počasi bomo že. Itak kolikor poje potem se naprej pa dojiva.

Hehe moj škrat ima tudi rad razne svetlikajoče papirje. Čist zmecka kar dobi. Pa nogice....jje skoz brez nogavičke jih ma skoz pri glavi....

Ja tole nočno zbujanje je res utrujajoče jst se zmeri upam da bo počasi minilo. Jst mislim da mu ponoči sanje nnagajajo.pa res živimo umirjeno. ..čez dan sva več ali manj sama pop pa normalno. Samo zgleda da je to za njega prehudo dojemanje. Saj baje če se ponoči zbudi otrok tist ko je dojen 2 krat ni nič narobe ker je materino mleko lahko prebavljivo pa vseeno on je že po 7 ur v kosu spal pol pa kar naenkrat konec.

Midva sva tudi zadnjič mislila kupit avtosedež pa nisva potem itak da mora bit se v lupini. Nas je načeloma kar rad ga mam tudi čez dan v lupinici če kaj delam se pa tudi naveliča pa se kar privzdiguje. Edino nočne vožnje pa ne mara....Takrat pa ziher joka da moramo zadi lučko prižgati. Podnevi pa takoj zaspi:) ja mi še mamo tudi lepo....malega lepo opazujemo kako se lepo razvija in raste pa zmeraj kaj novega ugotovi....bo pravi navihancek mamin. ...

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
23.1.2016 12:35:04   
jesse16
Tudi jaz ga ne posedam, najrajši je na tleh z kupom igrač okol sebe. Pa se kr fino zamoti, pa tv mora biti na baby tv. Full rad gleda baby tv. Tako da lahka sama kaj naredim.
Drugače midva še vedno hodiva k fizioterapevtu, ki nama daje vaje. In je super, zdaj ga zaenkrat samo fizioterapevt uči sedeti. Se pa škratek mali noče vsedit, ko ga za roke potegne, ampak še bolj glavo nazaj zvije, bo v ponedeljek spet P jamrala kako je še mehak in da ni dovolj trden. Fora je pa v tem da med igro se sam prime za moje roke in se sam potegne v sedeč položaj. Sam pri P pa noče tega pokazat.

Punce a katera ve kako je če noč preživiš v bolnici, midva greva v četrtek za eno noč na PK, ima preiskave glede dihanja, pa sploh ne vem a morem vso hrano sabo vlačt ali imajo gor to vse. Čist sem izgubljena.
Midva bova pa danes jedla belo polento in bučkin pire za kosilo. Po navadi ima rad vse kar mu dam, samo brokoli ven pljuva user posted image . Polj me to jezi da vse kar v trgovinah primem v roke ima sledi jajc in mleka, razni kosmiči.....
Pri nas pa sneži a pri vas tudi kaj? Danes pa ne bova šla ven, ker tudi pihain če greva ven ko je veter imava takoj vnete oči.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
23.1.2016 13:50:49   
Anaina
Hej.
Tudi pri nas gre kar fajn sneg. Tako da očitno danes ne bomo šli ven. Jess a.so ti povedali da lahko daš vlogo za podaljšanje porodniške če ti mali hodi v razvojno. Naši sosedi so jo podaljšali.
Drugače glede GH nimamo nikakršnih problemov. Je vse zelo rad. Glede avtosedeza pa tudi mi ga že imamo. Tega 0 do 18 že uporabljamo sicer na prednjem sedežu in obrnjenega kot lupinico in mu je dosti bolj všeč ker je višje in vredu vidi ven. Počasi bomo pa tudi v drugi avto montirali tega od 9 do 18 kg. Smo dobili zeleno luč, da lahko. Ker v lupinici znori ko ga daš notri. Mamo pa oba sedeža na tak način da se jih da poležat. Punce katere pa plenice uporabljate?

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
23.1.2016 17:15:18   
jesse16
Vlogo bom itak dala za podljšanje porodniške, sam z mojo srečo jo bodo itak zavrnili user posted image ,men zavrnejo vse, drugače pa hvala za info.
Fajn bi bilo če bi mi podaljšali vsaj 1M zaradi varstva, med počitnici namreč v vrtcu ne sprejemamo otrok. očno upam da bomo vrtec dobili septembra. Če ne ne vem kaj bomo naredili.

Plenice pa jaz uporabljam od mullerja, sem čisto zadovoljna z njimi.
Mi se vozimo še v lupinici in zaenkrat je priden notri, ponoči se pa tud naš noče voziti moramo tudi mi imeti lučko.
Joj komi čakam na pomlad ko bojo daljši dnevi, da bomo lahko tudi popoldan dalje zunaj. Danes sva bila skoz notri in je prava tečka. Jutri greva ven pa če prekle z neba letijo user posted image

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
23.1.2016 22:45:02   
sladkorčica
Joj jesse16 ti nebi znala svetovati kaj narediti. Škoda ko se nisi prej pozanimala. ..Zakaj pa imata preiskave glede dihanja? Jesse16 kok pa ma vas škrat kg? Glede sedenja pa itak da bo pač eni prej eni kasneje. Isto je ko otrok shodi eni pri 10m eni pa pri 15m. ..čas prinese vse ta svoje če pa hodita k terapevtu potem pa se bolje.

Glede goste hrane se jaz ne sekiram dosti pač nas ima najraje zizo in je prava bombica. ...Ko bo pa bo...Itak da Papa samo problem imava ko zagleda žličko lepo odpre usta pol mu pa jeziček fajn nagaja. Pa sem mislila da ne bo problem.

Glede plenic....Jst sem do zdaj imela vse sorte za čez dan ponoči pa obvezno pampers. Ampak se bla se najbolj zadovoljna iz milerja. ...Zdaj ko se je umiril z kakanjem sva pa kar na pampeskah tudi čez dan. Imam še zmeri strah od tavelke ko je mela pri 7m hudo vnetje sečil kao zaradi slabše kvalitete plenic...Takrat so glih tiste hugies ven prišle če kera pozna. To so mi tudi v bolnici rekli tako da najbolj verjamem pampeskah ker so že dolgo na tržišču so pa tudi drage. Jst pol kupim za kake popuste pa sem vsepovsod cene pregledala so v milerju vse plenice najbolj ugodne. Pampers so 2e cenejše kot v sparu recimo. No to se pa že pozna ...Pač v današnjih cadih je treba vsak evro prav obrnit. Pa to je res potrošnikov material. ..Jst mam tudi robčke iz milerja pa nevem to rundo nisem tako zadovoljna so preveč penasti. ..Ko ga stisnem gre kar pena ven kot bi šampon not ulila. ..mah to kakor trofis. ...

Jesse16 ja probati ni greh. Mam znanko ko je mali bil nonstop bolan na dihalih in je zaprosila za podaljšano in je dobila za 3m...to pa je že nekaj Ane. Dokler ne probaj ne veš. Držimo pesti da bo mali ok in ti sploh ne bo treba več hoditi nikamor. Če je zdravje je vse Ane punce.

Tudi jaz komaj čakam pomlad ker zdaj dobesedno lovimo te žarke pol pa še takrat ko je sonce najlepše moram kosilo kuhati in enostavno se ne morem kar sprehajati zunaj po soncu pa da ko partner pride domov ni kosila....Ko bo pomlad bo boljše . Pa tudi fajn mrzlo je zdaj ,midva sicer greva ven vsak dan ampak bolj na kratek sprehod tok da preluftam hišo pa da se pljuča na dihajo svežega zraka pa noter.

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
24.1.2016 21:22:13   
LeyaPrive
Včeraj sem pa morala prov pogledati na koledar, če smo res 23ega. Sem mislila, da stare objave berem. Pri nas je bil lep sonček, ve pa o snegu...

Mi2 sva tudi začela spoznavati hrano :) V prvo sem bila optimist in sem korenje samo z vilico pretlačila in mi je vse ven zbljuval. Potem sem pa pošteno zblendala in pridno papca. Kar seveda ostane v ustih, ker še vedno tlači ven jezik. Nad žlico je pa čisto navdušen. Jo zgrabi z roko in nese v usto in bi najraje kar celo žlico pojedel. V vsakem primeru pa je to ena velika packarija, je umazan od ušes do gležnjev. Patronažna je rekla, da je drugače čim prej treba iti na hrano s teksturo, da se nauči žvečiti. Ponekod berem, da ene kar zelo tekočo hrano naredijo (tudi razne rižolinote...) in dajo po flaški za spit. Sam to pomoje ni ok, ker se mora otrok naučiti kaj početi s hrano v ustih. Je pa res, da tako lahko hitro in veliko poje. Ko se bo naučil normalno požirati pa bom začela puščati tudi koščke hrane notri. Kakšna pa naj bi bila neka normalna količina hrane za eno kosilo? ker se še učiva mu jaz sedaj dam ene 3 velike žlice skupaj.

Samo je res zanimivo, kako na vsakem koncu SLo drugače učijo. Nam so v šoli za starše odsvetovali lončke z ročaji, ker naj bi bili potuha. Otrok naj bi se moral sam naučiti kako držati lonček z obema rokama.

Glede plenic sem pa že diplomirala. Moj nikoli ne ve kaj naj da gor, ker so v predalu po ene 3 sorte plenic. Našemu ponoči zelo velikokrat pride "mimo" ob strani. Včasih zato. ker je plenica že tako polna. se je pa že zgodilo, da je bila plenica skuha, on pa ves moker ob boku :( Pa smo probali vse možno povijanje, samo očitno je malo bolj ohrogfle sorte in plenice "zmanjka" ob strani. Iz DM so mi ok, niso preveč potiskane so malo bolj debele. Še najbolj so mi všeč iz Mullerja, samo mi ni najbolj spotoma hodit tja samo po ene plenice in pol čist preveč drugih stvari nakupim. Drugače pa so mi zelo ok tudi Lumpijeve iz Mercatorja, pa tudi cena je zmerna. So enako tanke kot pamperske, samo se mi zdi, da imajo malenkost manjšo kapaciteto :) Sedaj sva kupila megabox (90 komadov) pampersk v Šparu za 17,49 €, ker sem pridna in koristim njihov 25 % popust na en izdelek. Tako da je skupaj s popustom cena skoraj enaka kot v Mulerju ali pa za Lumpijeve. Edino šparovih še nisem probala.

Edino nad vozičkanjem obupujem. Nardiva 300 m in v jok. Mogoče mine eden od 5 ih sprehodov brez drame. In me to čisto iz črpa. Doma pa vsi "težijo" naj greva ven, pa na sprehod, pa na sonce. Mene pa vse mine, ker se začne pritoževati samo, da ga dam v voziček. Ampak to dela samo meni. Če gre moj zraven, pridno gleda okoli, malo pospi...in se lahko 2, 3 ure okoli sprehajajo.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Avgustovcki in avgustovke 2015
24.1.2016 21:55:01   
sladkorčica
Jaz sem mu pa ravno zaradi tega kupila lonček z ročaji da mu bo lažje zagrabiti in malo po držati. Itak je to pri 5m staremu otroku da bo sam držal flaško misija nemogoče z ali pa brez ročajev. Imajo pa tudi vsi lončki z ustnikom ročaje tako da jaz se s tem res ne obremenjujem pa tudi po kozarčku se dolgo ne bo sam pil....to kar nekaj časa traja ...

Ja kao ko poje 100ml goste hrane je to za en obrok dokler pa ne je še treba nadomestiti z mlekom. Ja pri nas je isto ko zagleda žličko je čist navdušen lepo odpre usta pol pa itak jeziček nagaja. Vaja dela mojstra mojster pa dela vajo.

Nas pa uživa ko greva na vozickanje. Po parih metrih ga takoj zmanjka. Tako da ga samo še v hodnik porine in nadaljuje spanje v vozu tud 2 uri je že spal noter.

Ja ta megabox sem tud jst zadnjič kupila. Drugače so pa od pampers premium care pa top plenice,nno vsaj meni...Te so pa res drage ..Mislim da je za normalen paket kar za par evrov razlike. No zdej mamo te občine pa so okej. Jst verjamem da so te daleč najbolj kvalitetne so že tok časa na tržišču. Pri dm plenicah me je pa zmotilo da so grozno smrdele...me je kar odbilo da bi take plenice malemu se oblekla. Prav po plastiki je smrdelo tako da jih nisem več hotla kupit. So pol Miler dost boljše.

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?