|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2016
14.11.2016 11:42:06   
Malinca07
Sem pravkar prebirala clanke in forume in sem naletela na isti nasvet - swaddling :) zvecer preizkusimo. Moja princeska ima namrec zelo nemiren spanec in kar naprej maha z rokicami, kar jo hitro prebudi, potem pa neutolazljiv jok in ponovno zaspi sele po kaksni uri na rokah. Upam, da bo pomagalo.
Kako ste pa kaj ostale? Se katera caka svojga user posted image ?
Lep soncen dan vam zelim, treba izkorostit za kaksen kratek sprehod po svezem zraku :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
   RE: NOVEMBERKE 2016
14.11.2016 13:45:32   
pikica 4
oj,

bučka* jaz imam pamperske in mi včasih premočijo med dvema hranjenjema, gotovo jo slabo zavijem, ker plenička ni polna. Ponoči jo pa za enkrat, da se še malo prebudi vsakič previjem, pa je tudi kljub dokaj prazni plenički občasno polulana skos.

Ali imam mogoče katera izkušnje z mullerjevimi pleničkami?

Včeraj sva popoldne šle prvič na sprehod, na žalost je trajal le 10 minut, ker je mrzlo pihalo. Danes pa se še nisem odločila ali bi šla, zunaj je oblačno nič prijetno. Ponoči se še vedno hraniva le 2 po drugem hranjenju mala bedi 1 uro, sem kar zadovoljna, ker sem pri prejšnjem predežurala veliko nočiuser posted image
Prihodnji teden bo malo otoplitve komaj čakam.

Za koliko časa grete s svojim novorojenčkom že na sprehod, jaz kompliciram zaradi sebe, ker sem bila slaba.

Malinca07 sem brala, da tako malih otrok še ne moreš razvaditi ne veš pa ne. Jaz svojo ko prične zehati odnesem v sobo in v 15 minutah se na srečo sama uspava, ne sme biti preutrujena pa gre. Upam, da bo tako ostalo, ker je najenostavnejše, veliko je odvisno od karakterja otroka. z bombažno dekico sem tudi sam uspavala otroke, zaradi enakih problemov kot jih imaš sama in res deluje.


(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
   RE: NOVEMBERKE 2016
14.11.2016 14:37:12   
bucka*
Zivjo! Ja, sej mam tud jst pamperske, ampak premium care, navadne naj bi povzrocale rdece ritke, pri prvem mi niso ble ok. Sm pa zej zacela pri plenickah rob ob nogicah vihat navzven in je ful boljs. Je pa cel dan in celo noc fuuuuul polulana, pokakana tudi, ampak ima ze malo "trsi" drekec in ni tako tekoce vse skupaj.
Pikica 4, müllerjeve plenicke zelo hvalijo, isto kot dm-ove, samo jst imam predalec do kranja in jih nikoli nisem sprobala. Edino te dvoje plenice (od vseh poceni razlicic) imajo na zadnjem delu elastiko in tako bolje ostanejo na mestu, ko se otrok premika. Zato so primerna alternativa, ampak kot sem se s parimi mamicami pogovarjala, je nekje do velikosti 4 treba ponoci dajat pampersko, ce noces da premoci...
Nasa spi kot top, imamo majhno stanovanje in dokler ne zrihtamo sobe, kar bo nekje pomladi, spimo vsi skupaj :-) tudi cez dan aja v istem prostoru kot veliki galami, pa ni nobenega problema. Imamo pa kosek in tista zavesa cez naj bi tudi dajala obcutek varnosti... dokler jo tavecji ne odpre in hitro skrije v kosek kaj svojega :-)

Malinca07, ne vem kaksno je tvoje stalisce glede dude, ampak jst sm jo svoji dve noci nazaj ze dala, ker kar ni hotla zaspat... pa jo je vzela in zaspala :-) po tistem jo nisva vec potrebovali, ampak ce bo nemirna in skos hotla bit na joski (potem pa ne pit), ji jo bom spet dala.

Pikica 4, glede sprehodov, ce nisi sigurna, raje ne hodi. Meni je rekla patronazna, da otrok itak nima kej dost od tega mrzlega zraka, bolj se gre za mamico, da se malo nadiha in sprosti :-) tudi mi nismo silili ven, niti vceraj, niti danes. Ko bos sla, se pa fajn obleci, sploh spodaj, jst sm imela kar pajkice in hlace cez, spodnjo majico, se eno majico, topel pulover cez rit in cez se bundo :-) pa kapo in sal in rokavice :-) samo ne sprasujte, kako sem se premikala :-)
No toliko od mene, morm it, mala klice :-)
Lepo se imejte :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
   RE: NOVEMBERKE 2016
15.11.2016 13:48:27   
ŽABBY
Pozdravljene.. Končno smo tudi mi dobili naso princesko.. Po napornih dnevih je prijokala na svet. Zaenkrat sva obe ok.. Več o poteku ko prideva domov.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
   RE: NOVEMBERKE 2016
15.11.2016 15:55:13   
pikica 4
hej,

zabby cestitkeuser posted image , komaj čakam na tvojo zgodbo

bučka mi imamo že rdečo ritko in plenične izpuščaje od navadnih pampersk, sem moža že poslala po pampers premium, da vidim, če bo bolje. Začetek decembra bom v kranju pa bom probala mullerjeve pleničke pa javim kako se obnesejo.

Danes je bilo topleje in sem se izdatno napravila in odvozičkala za 15 min po soncu, je kar pasalo, ampak res hladno reže, je že november. Zeblo me je edino v roke, ker sem mislila, da še ni za rokavičke.

Jaz sem dudko dala ponoči, ko se je pritoževala samo enkrat, ampak jo sploh ne mara se mi zdi, da ji je prevelika. Pa imam najmanjšo. Za hude čase čaka v postelji.

Savy je tudi gotovo že rodila.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
   RE: NOVEMBERKE 2016
17.11.2016 15:17:17   
emklem88
Bi prosila za pomoc. Hvalaa user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/Primerjave_%2D__izkusnje_z_izdelki__%28_Termometri%2C_dude%2C_sterilizatorji%2C_prsne_%C4%8Drpalke%2C_razno_%29%29/m_6219303/tm.htm

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
   RE: NOVEMBERKE 2016
18.11.2016 13:18:37   
Malinca07
Pozdravljene novemberke user posted image
Kako ste kaj, uzivate s svojimi user posted image ?Smo sedaj ze vse iz foruma rodile ali se katera caka na svojega sonceka? Mo bomo v nedeljo stari ze 3 tedne..kako mine cas! Ta teden smo se kopali, mala je uzivala! user posted image Dojima se se vedno na 2 uri, tudi ponoci. Se ji pa to prav lepo pozna tudi na tezi user posted image . Kljub muhastem vremenu se vsak dan odpravima na kratek sprehod - saj ne vem kateri bolj pase, meni ali njej user posted image
Javite se kaj, kako gre vam. Lep, dezeven dan.

(odgovor članu emklem88)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
   RE: NOVEMBERKE 2016
18.11.2016 13:43:56   
pikica 4
Heeej,

Malinca07 mi smo danes stari 3 tedne, prehitro mi gre. To je moj zadnji otrok pa bi rada da bi slo vse skupaj bolj pocasi je pa res pridna. Vi ste se ze kopali, nasa se vedno nima suhega popka. Jaz sem bila na sprehodu sele dvakrat, ce po hranjenju zaspi se se sama malo ulezem, potem mi pa lepo vreme ze uide. Mislim da smo ze vse rodile.

Kako ste kaj z obiski? Jaz jih se ne sprejemam.

Danes sem imela patronazno in se od danes naprej samo se dojiva brez dodatka, upam da bo slo. Se je bilo vredno potruditi in izcrpavati vse te dne mogoce pa uspe.

Kako ste ostale?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
   RE: NOVEMBERKE 2016
18.11.2016 14:07:16   
vekybel
Pozdravljene mamice in nosečke.
Naš Liam je danes star 26 dni in je priden novorojenček.
Ko zunaj ni preveč mrzlo gremo na sprehod za 1 uro, če pa je res toplo okrog 17 stopinj pa smo tudi 2 ure zunaj.
Mi uporabljamo Muller-jeve plenice in pampers premium ker so v akciji bile in obojne so vredu. Mullerjeve plenice so ok samo niso tako poceni prav. Mi smo se tudi že kopali in v vodi prav uziva.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
   RE: NOVEMBERKE 2016
21.11.2016 9:43:06   
pikica 4
Pozdravljene,

Pri nas dezuje zato bo se en dan za prelezat.

Dojiva se uspesno, le zvecer je ob 10 ne morem zbuditi, da bi se dojila pa ji kar flasko dam za katero zmeraj na siroko odpre usta in vse popije. Po flaski mi pa spi 5 ali 6 ur skupaj, imam sreco nisem nic utrujena. Krcev se nimamo upam, da joh ne bo. Tiste, ki dodajate, koliko dodate oz. Koliko popije otrok?

Vekybel sem mislila, da so plenicke iz milerja cenejse, ce je cena enaka je pa tako vseeno.

Sedaj bodo pa ze pocasi posvetovalnice, mi jo imamo zacetek decembra.

Bucka kako prenesete kapljice waja d3, pri nas nas super. Steklenicka se kar pridno prazni ker je potrebno dajati 7 kapljic. Ker si iz mojega kraja me zanima koliko casa naenkrat pri vas vozickate?

Kako ste ostale?

Zelim vam lep dan.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
   RE: NOVEMBERKE 2016
21.11.2016 14:54:04   
bucka*
Zivjo vsem! Zabby cestitke! Noname, tudi tvoj dan je blizje in blizje :-)
Vekybel, lepo da si se javila in da sta z Liamom pridna, Malinca07, zate pa upam da bo mala kmalu prespala vsaj en del noci :-)

Tudi jaz nisem vedela, da so müllerjeve plenicke drazje, dm-ove sem sprobala, ampak se ji je ravno zacela delat rdeca ritka, tko da ne vem, a so plenice pospesile zadevo, al bi se tko al tko razvil izpuscaj. Tko da ostajam na pampers premium, ni vredno plenicnega izpuscaja, bom pa, ko se popravi, se enkrat probala dm-ove. Nekej so jih spreminjal vmes, ker majo isto tisti trak, ki kaze kolk je plenica polna, vcasih niso imele...

Pikica 4 - glede dude sem zadnjic pozabila napisat, tudi moji se zdi prevelika, ampak sem potem razmisljala... kupila sem od 0-6 mesecev, samo ne vem, ce nimajo tudi 0-3 mesece? Morm it pogledat, ampak nisem se nic po trgovinah hodila, povsod je vse prehlajeno, tako vsaj pravi moj dragi. Edino ce bi me rad doma zadrzal :-) drugace pa tudi to dudo kar nekako sprejme po ene dveh poskusih, ji jo kar dajem, ker po dojenju ne zaspi, jaz pa nocem, da bi se prevec na roke navadila.
Midve se pridno dojiva in tudi tebi cestitke pikica, da si se potrudila. Na zacetku je res tezko, ampak kasneje vidis, da je bilo vredno. Urnik se nama se spreminja, zadnjic jeva med enajsto in polnocjo, potem pa zjutraj ob pol sestih. Tko da tud kr lep del noci prespimo v kosu.
Glede sprehodov... te dni nismo bili nic zunaj. Je bil skos dez, vceraj se je pa sicer nekaj soncek matral skozi oblake, ampak sem imela starejsega v varstvu in sem dopoldne izkoristila za polezavanje, dragi pa za dela po stanovanju. Danes pa spet dezuje... ko sva bili na sprehodu, sva vozickali priblizno 20-30 min. Priblizno toliko traja, da z bratcom pridemo do konca ulice in nazaj. Ker zivimo v hisi, potem njo ponavadi nesem notri ajat, midva sva pa se malo na dvoriscu. Ceprav bi moralo biti obratno, me bolj skrbi zanjo kot zame, najbolj pa se bojim vetra, ki pa v nasih koncih tudi pogosto piha.
Waya kapljice so zakon, vredne svojega denarja. Zvija nas obcasno zvecer v poznih urah, samo ne vem ce so to krcki, ker kar krili z rokami.in nogami, ful na glas joka in na splosno deluje ful vznemirjena. Po ene 15 minutah se pomiri in zaspi.

Koliko so pa kaj budni vasi otroci? Nasa se mi zdi, da se vedno ful prespi, ce odstejem dojenje, je mogoce budna vsega skupaj ene 2-3 urce na dan. Od tega eno uro obvezno med kosilom, da mora eden od naju vedno jesti z njo v narocju :-)

Toliko od bucke, lepo se imejte, pa javite se kaj, da ne bo dolgcas :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
   RE: NOVEMBERKE 2016
21.11.2016 18:32:05   
tjasakp
pozdravljene po dolgem času :)
nekako ne pridem do računalnika, po telefonu pa mi je zoprno pisat :P

najprej ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAMuser posted image

moja porodna zdogba je zelo kratka, na rok sem imela pregled v porodnišnici, kjer sem se malo potožila zaradi velikosti prvega otroka pa me je ginekologinja pogledala, ugotovila, da sem že odprta, vse zmehčano in mi predlagala sprožitev naslednji dan. huraaauser posted image

tako da v petek,4.11 . sem se ob 6.30 zglasila v porodnišnici, najprej ctg, klistir in vse formalnosti, ob 8 sem šla v porodno in začela dobivat umetne popadke, na 20 min so mi jih zviševali ker mi niso delali nič.. okoli 10.30 sem jih komaj začela kaj čutit, ob 11 mi je babica predrla ovoje in takrat pa se je začelo na polno. ajej, čisto nepripravljena sem bila na tako hiter potek, takoj sem imela popadke na 3-5 minut in to zeeelo močne. po enih 4-5-6 takih popadkih sem že čutila da moram pritiskat in potem je bil v enem popadku zunajuser posted image ob 11.27 je bil zunaj naš Žanuser posted image komaj so uspele prišibat babica in ene dve sestre, da so naštimale uno podlogo in vse kar je potrebnouser posted image

tako da je bilo ekstremno hitro in ekstremno naporno in boleče, bolj kot prvi... me je tudi precej strgal, saj ni bilo niti časa za rezanje presredka :)

sem pa bila kar hitro zelo v redu, tudi šivi niso preveč boleli...

zdaj ima mali že dobra dva tedna in počasi začenjamo lovit nek ritem :) ponoči kar spi, prvo rundo v posteljici, potem pa kar pri meni, je obem lažje, edino ne vem koliko je in spi ker jaz zaspim pred njim po moje :) ampak mu ni hudega, danes sem ga stehtala in ima polnih 5 kg!! kar pomeni da je v dveh tednih dobil 1 kguser posted image je pa polno dojen, dodatek je 1x na dan dobival prvi teden, zdaj pa ga ne potrebujemo več
ni treba razlagat da zelo rad je, čez dan spi bolj malo, 3x po polurce do urco, okoli 5-6 povleče 3 ure nakar ga preoblečem v pižamo in gre direkt spat. seveda ne brez večerje :)

na sprehode tudi že hodimo, cca 1-1,5 ure ma bolj zaradi mene ki ne morem še toliko in seveda zelo počasi ki sem še precej brez energije.

tako, toliko zaenkrat, se še kaj oglasim ob priliki.

bodite lepo, uživajte z malčki!!

< Sporočilo je popravil tjasakp -- 21.11.2016 18:34:57 >

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
   RE: NOVEMBERKE 2016
22.11.2016 14:12:25   
Malinca07
Bucka* se vedno pridno jemo ponoci na 2 ure. Smo meli pa ze 2 budni noci zaradi krcev in je nikakor nisem mogla potolazit. Sedaj sem si nabavila kremo proti krcem in jo pri previjanju rahlo masiram po trebuscku. Katere kapljice d vitamina imate za svoje soncke? Kar te Plivit na recept ali ste katere druge nabavle? Jaz imam Waya D3. Sem pa tako vesela, ker je vreme se tok lepo in sma res pridne s sprehodi tako da se zunaj dobi malo vitamina user posted image . 2x smo se ze sami kopali - mala uziva! user posted image
Imama pa probleme s podiranjem kupcka - nikakor nama ne gre. Po dojenju je zato vedno jok in jo komaj umirim, ker jo v trebuscku tisci.
Glede plenick pa jaz uporabljam Muellerjeve. So drazje od Pampersk ampak nam zaenkrat najbolj odgovarjajo.
Aja, sem pa opazla, da je moja mala vedno vec budna cez dan. Zjutraj smo ob 7h ze pokonci in do 10h ne zaspi, isto je potem tudi popoldan, ko je po uro ali dve skupaj budna. Vasi soncki se prespijo cele dneve?
Posvetovalnico pa imamo mi ze drug teden. Kar en mesec bo ze minil..ne morem verjet! user posted image
Tjasakp cestitke za sina! Pridni ste in lepo napredujete, super! user posted image

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 22.11.2016 14:13:21 >

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
   RE: NOVEMBERKE 2016
24.11.2016 10:33:02   
tjasakp
Kaj sem mogoce nazadnje napisala da lepo spi mali ponoci??
No, vse se spreminja, to joc je od 1 dalje spal le dvakrat po pol urce :S ne joce, samo je zeelo nemiren, brunda, maha, jaz mu pestam josko v usta da bo ja zaspal, on jo pljuva ven... user posted image
V glavnem pestra noc... upam da se ne bo ponovila... zdaj pa spi frajer ze uro in poluser posted image
Se dobro da od prvega vem, da se vse stalno spreminja in da enkrat bom spet spala, ce ne prej ko bo imel 3 leta :P

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.11.2016 12:01:31   
..noname..
Tudi mi smo postali družinica. 21.11. se nama je pridružil fantek Erazem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.11.2016 12:29:03   
Malinca07
Cestitke ..noname..! user posted image veliko veselja,cartanja in prespanih noci vam zelim user posted image Zdej smo pa mnda ze vse mamice user posted image
Kako ste kaj? Midve se vedno na 2 uri jema,imam pa problem. Vedno po dojenju podrema kupcek,potem pa mala v jok. Ceprav sama spusti dojko in vem da je sita ker vedno po kupcku se poliva se ona neutolazljivo joce. Tudi duda je ne pomiri. Zgodba se ponovi tudi ce jo dam se 2x, 3x na dojko. Vedno po kupcku v jok,ceprav pred tem ze na pol spi. Ima mogoce katera kaksen nasvet kaj narediti?

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.11.2016 20:13:43   
bucka*
Živjo vsem!

Tjasakp, tudi pri nas je vsako noč drugačna zgodba, zadnjič jo je ob polnoči zvijalo, je jokala ko nora, potem pa ob pol enih zaspala in se zbudila šele ob pol osmih. Kul :) potem jo pa naslednji večer ni nič zbudilo, pridno spala od 22h, sem se pa mogla zbudit ob pol dveh, pol šestih in pol osmih za hranjenje... no, kakorkoli se obrne, se pritožujem :)

Malinca07, ne vem zakaj je tvoja pikica tako vznemirjena... mogoče obstaja kakšen vzrok, da je nemirna? Ima ritko v redu? Poglej tudi v usta, da nima belih pik po nebu in dlesnih (po jeziku je ponavadi od mleka)... Preveri, da ji ni mogoče prevroče/premrzlo?
Kako se pa dojita? Predlagam ti dojenje v sede, tako da bo ona z glavo vedno čim višje od želodčka, tako včasih podrejo kupčka že vmes, pa potem ni tako hudo. A poliva veliko?
Če je ne pomiri niti duda, niti dojka, potem mi zmanjka idej... poskusi najti položaj, ki ji najbolj paše... moja najraje vidi, da jo zibam v naročju, dudo pa včasih kar "silim" v usta in jo držim v ustih tudi ko joka ali jo hoče pljunit ven. Po parih poskusih se umiri in jo sprejme...
Si ti mirna, ko se ona vznemiri? Včasih, če je mama preveč nemirna, tudi otrok začuti nemir... sprosti se in pomiri, preden boš mirila svojo punčko, iz sebe ji pošiljaj mirno in pozitivno energijo... mogoče se sliši preveč abstraktno, ampak verjemi da je nekaj na tem... Najbrž si že precej utrujena, če nisi spala več kot dve uri v kosu, odkar si mama... naj te partner malo razbremeni...
To so samo predlogi, težko tipat v temi, pa nekaj na pamet... mogoče ti pa vseeno kaj pride prav.
No dejmo, "ta izkušene", pomagajte s predlogi :)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.11.2016 20:20:02   
bucka*
Aja, še nekej, jst mam tud vprašanje: Kaj počnete s svojimi sončki, ko so budni, oziroma kje jih imate? na tleh na podlogi? na postelji? tam, kjer spijo? po rokah? jst sm jo dvakrat že dala v tisti stolček za počivat, ker nam nikoli "ne dovoli" pojest kosila in hoče bit zraven :) samo mi ni najbolj všeč tisto...

Aja, pa Malinca07, še nekaj... če čutiš da jo tišči trebušček (da postane prav trd), je najboljši "superman položaj". glavo nasloniš na svojo roko, ona pa gleda dol, oziroma še boljše, postrani, da lahko medtem masiraš trebuščka. Med roko in glavo je fino dat še tetra plenico, če kaj polije mimogrede. Tako hodiš gor in dol in ji prijazno prigovarjaš... vse naše otročičke to ful pomirja in uspava, najbrž zvok copat, ki enakomerno drsajo po tleh :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
   RE: NOVEMBERKE 2016
26.11.2016 13:51:23   
pikica 4
Pozdravljene,

A sm rekla, da nic ne jokauser posted image , odkar je samo dojena se pred vsakim kakanjem oz. Vetrovi malo pojoka, moram manj mleka popiti. Je pa res da veliko zraka poje pri dojenju. Dojiva se pa v sede in res ze med obrokom kupcek podere.

Malinca 07 probaj si sposoditi vago od patronazne, da bos prepricana da dovolj poje. Meni se je 2 otrok jokal ker je premalo dobil. Pri tem pa imam vago in jo vagam. Na bolhi so ugodne.

Bucka tegale supermena sem ze sprobala 20 min nazaj. Sedaj mi je pa ze zaspala. Nasa se vecinoma prespi, ko pa je po konci jo imam v visoki stajci ali pa na sedezni pa se zgovarjava. Ona vecinoma gleda stran od mene proti svetlobi.Ampak res se veliko spi. Tistega lezalnika se nimam, ga moram kupiti, ne vem ampak sem slisala, da se pri 3 mesecih ze zacne dodajati, pa bo ta lezalnik prav prsel.Koliko ste pa vi pokonci?

Cestitke vsem novim mamicam.


(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
   RE: NOVEMBERKE 2016
28.11.2016 12:53:34   
pikica 4
Pozdravljene,

Danes smo stari ze 1 mesec, prehitro mi gre.

Prvo kopanje je za nami, ni nic jokala samo debele ucke je imela.

Smo pa pri nas imeli ze prve snezinke.

Zanima me, ce jeste kaksne tablete z vitamini za dojenje? Katere?

Jaz od svezega sadja jem le jabolka in banane od zelenjave pa le svezo solato. Ali se pri prehrani ostale se pazite? Kaj jeste?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
   RE: NOVEMBERKE 2016
28.11.2016 18:28:08   
Savy
Lep pozdrav punce!

Žal se tako pozno javljam, ampak smo imeli precej pestro, saj sem imela zelooo dolgo popadke in rodila sele po 24ih urah matranja. Toda ko je moja princeska prisla na svet, je bilo vse v trenutku pozabljeno. Malo smo se namatrali še z dojenjem, toda bila sem trmsta in vztrajala do konca, da dojenje mora steči in ob moralni podpori mojega dragega je steklo user posted image . V glavnem prihod moje hčerkice je zame eden od najlepših trenutkov v življenju. Več napišem, ko bo malo več časa na razpolago. Sedaj vas vse lepo pozdravljam in držim pesti za vse, ki vas še čaka porod.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
   RE: NOVEMBERKE 2016
29.11.2016 1:46:56   
bucka*
Noname in Savy cestitke!!! user posted image
Malinca07, najbrz bo res nekaj na tem, kar pravi pikica, to bi tudi pojasnilo, zakaj se ponoci zbuja se vedno na dve uri. Nasa prvo rundo odspi v kosu kar po 5, 6 ur, potem pa na 3 ure do jutra. Cez dan pa potem razlicno, vcasih spi vec, vcasih manj...

Tudi mi smo se ze kopali, tudi sami ze, pa je bla cisto mirna in sproscena, zgledalo je, kot da uziva. Malo je pomigala z nogicami, kej dost vec pa ni dala od sebe :-)

Pikica 4, jst ne jem nc posebnega zraven, nisem ravno pristasica prehranskih dodatkov. Vcasih polijem sumenko magnezija (ce se pocutim utrujeno) ali zeleza (ce se mi vrti), ampak to enkrat na dva tedna mogoce... jem vse, tudi sveze sadje in zelenjavo, mleka tudi kar precej popijem. Cisto nic se ne pazim, ze od zacetka, edino dvakrat sem se pregresila z nutello (ker sem pozabila da ne smem cokolade, ker patronazna tokrat ni nic rekla), takrat je bilo pa hudo. Ni vredno :-) drugace pa vse... od golaza, do kakija, nic ne pazim vec, pa tudi tamala ok prenasa. Vcasih se malo napenja, ampak ni krize. Ena kolegica mi je dala dober nasvet, ze tri leta nazaj... : ne ugotavljaj prevec, od cesa so krcki, do tacas ko bos poguntala, bodo ze mimo :-)

Jaz sem imela pa rojstni dan vceraj, okroglo 30, pa sem kar vesela da imamo dojencka in mi treba delat cirkusa okrog tega... stara sem ze :-)
Uzivajte s svojimi malcki, prehitro bodo zrasli :-) lupckajte svoje dojencke, dokler se se ne morejo upirat :-)

(odgovor članu Savy)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
   RE: NOVEMBERKE 2016
29.11.2016 17:05:56   
pikica 4
Hejj,

Cestitke novim mamicamuser posted image

Malinca07 kako sta? Pri nas tudi ponoc odspi 6ur potem pa na 3-4 ure, pri 4 urah jo cez dan zbudim, poje pa veliko od 110 do 140, to je prednost vage da vem, da je sita.

Bucka user posted image user posted image vse najboljseuser posted image user posted image
Sva enak letnik le da sem jaz starejsauser posted image , sem praznovala pozimi.
V lekarni so prav tableti za dojenje, mislim, da jih bom sla kupit ker je cas viroz, mogoce bom malo bolj odporna.

V cetrtek imamo ze prvo posvetovalnico.

Sva pa danes izkoristili topel sonce ua vozickanje.

Kako ste ostale?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
   RE: NOVEMBERKE 2016
29.11.2016 19:53:27   
Malinca07
Najprej cestitke novi mamici in vse najboljse bucka user posted image .
Hvala vsem za nasvete. Smo ugotovili,da jo je tiscal zrak v trebuscku in en kupcek ni bil dovolj. Sedaj vztrajamo, da podre 2 ali 3 in je potem boljse. Cez dan je na 3 ure, ponoci pa prvo rundo spi 3 ure in pol potem pa na 2 ure. Samo midve jema tako pogosto? :)
Kopanje je tudi pri nas uzitek, malo manj pa brisanje in oblacenje po kopanju user posted image
Na sprehod grema midve vsak dan,vreme nam gre zaenkrat se res na roke.
Mi imamo pa jutri posvetovalnico in prvo mini svecko! Saj ne vem kdaj je minilo..cisto prehitro gre.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
   RE: NOVEMBERKE 2016
1.12.2016 17:21:00   
ŽABBY
Pozdravljene. Moja zgodba.. Ker sem bila že čez rok so me zadržali v P in mi dajali tablete za mehčanje mat.vratu... Ker to ni nič pomagalo so mi potem sprožili porod z umetnimi popadki-ker sreča ni bila na moji strani, sem se odpirala zeloo počasi. Po celem dnevu v porodni so mi na koncu naredili Cr. In tako je naša pikica prišla na svet.

Zaenkrat je zelo pridna. Spi in je na cca 3 ure. Dudico ji ne dajem, ker če je sita in brez krčev je zelo mirna. Zunaj smo bili samo enkrat 15minut... :-( malo zaradi vremena, malo zaradi tega ker jaz nisem še čisto 100%...


(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?