|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
1.9.2017 21:16:41   
Sofie

Moja od zelenjave je korenček, čebulo, por, bučko, brokoli, cvetačo. Trenutno ji dajem to kar dobim z vrta. Za prilogo ji dam krompir, sladek krompir, riž, kuskus, ajdovo kašo. Od mesa je dobila piščanca ter teletino. Od sadja pa jabolko, breskev, hruško, slivo, banano.

Trip trap smo kupili v Lesnini. Smo izkoristili un bon za 20€, ko je bila otvoritev. Vzela sva stolček ter un plastičen lok. Mizice nisem vzela, bo jedla z nama. Že tako je stoček 189€, lok pa še 49€.

Moja zaspi med 19.30 in 20.00, se okoli 2h podoji in spi do 6h. Včasih jo prepričam da zaspi še malo nazaj, ampak to je max do 7h. Zaspi sama, včasih malo pojoka, se obrne in že spi. Spi pa v svoji postelji.

Najraje se igra sede. Ima eno leseno igračo s kroglicami in jih pošilja gor in.dol. Super so tudi duplo kocke, knjigice, avtomobilčki.

Jaz ji vsak večer preberem pravljico. Včasih zdrži do konca, včasih ne. Ko ne gre več neham. Tudi ona bi sama listala. Čez dan pa bereva kartonke ala Medo Jaka, Piki, Munini itd. Te ima tudi ves čas na voljo in tut sama malo pogleda, jih poslini itd.

Zadnje dni se hoče kar naprej postavljat na noge. Če sedi na mojih nogah se hoče dvignit. Meni to ni najbolj všeč.

Kako pa kaj pri vas zgleda previjanje? Moja je grozna, ves čas se obrača na trebuh, se pritožuje, joka. Skratka noro. Enako je zvečer z oblačenjem pižame. Že ko jo iz banje vzamem se krega.





(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
   RE: Marčevke 2017vl
2.9.2017 11:21:55   
diamantina
Uh, se je trip trap podražil ... jaz se spomnim, da sem dala 110 evrov a mizico in stolček. Vse je še super ohranjeno in ta stolček je res vreden tega denarja. Mi smo ga zelo dolgo uporabljali, celo jaz sem se včasih naslonila nanj. Sinova sta bila noter do 4 leta in ni prav nič uničen, pa je pri nas kar "trpel".

Midve pa "bereva" le trde slikanice, ker če ji berem mehke, hoče listat oz. mečkati, tako da zdaj tistega še ne. Pride vse to kasneje v uporabo, gledava pa slikice, to pa ja. In pojem ji veliko, igram kitaro ... v tem zelo uživa in "poje" zraven. user posted image Uh, te pravljice, mi smo že dodobra pregledali knjižnično gradivo, če samo pomislim, da berem sinovoma (srednjemu še, tavečji že bere sam) prav vsak dan in to že 8 let ... huh. Ampak se splača, imata dober besedni zaklad, oba sta hitro in razločno govorila, tudi vse šumnike, sičnike, r ... ni bilo problemov. Zdaj traja branje že kar dolgo, ker zraven tudi debatiramo ... itak. user posted image Je pa luštno, to so taki intimni trenutki, ko smo na tleh, skupaj, luštno nam je.

Naša pa poskakuje na nogicah in si vriska. Luštna je. Včeraj je bila že v šoli ... je prišla po bratca in ji je gneča čisto lepo odgovarjala .... komaj je sfolgala gledat sem in tja. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
   RE: Marčevke 2017vl
2.9.2017 11:25:34   
diamantina
Aja, previjanje, pri nas tudi ni pri miru, ma me ne moti, jaz jo kar povsod previjam, nikoli na mizah ali postelji, ponavadi kar na tleh in jo včasih tudi pustim brez pleničke. Ji je ful fajn in se fajn razmiga, plazi sem in tja, se vrti ... ji paše.

Yugi, oooo, kobacate že? Vau, to je pa hitro!! user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
   RE: Marčevke 2017vl
2.9.2017 11:36:50   
Sofie

Ja precej se je podražil, ampak kot si napisala se ga splača imet. Men je všeč, ker je lesen in ga samo pobrišeš pa je zopet čist. Mormo pa v Ikeo še po antilop stolček, saj rabim še enega za na vikend. Smo tam samo 1 vikend v mesecu, tako da še enega trip trapa ne bom kupovala.

Dons sm dala tamali hruško za malico in ji je bila prekisla. Se je tako pačila. Potem pa zaprla usta in ni hotla pojest do konca. Prav smešna je bila.

Jaz slikanice berm zaradi sebe...so mi kartonke že dolgočasne...jih znam že na pametuser posted image

V Lj. dežuje in moja pupa spi že 45 minut. Mi paše malo miru, ker je ful glasna. Ves čas čveka...sej je super, ampak včasih paše tudi meni malo tišine😁 Zadnje dni sem utrujena, ker spim po 5h na noč. Včeraj sem pekla torto zvečer, en večer prej urejala fotke in likala. Kar naprej je nekaj za počet.

Sem pa končno oprala nekaj toplejših oblačil. 68 ji je še kar prevelika, sem dokupila nekaj bodijev z dolgimi rokavi 62.

Še malo pa bodo tudi vaši škratki stari pol letauser posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
   RE: Marčevke 2017vl
2.9.2017 11:40:01   
Sofie

Aja glede večerje naj bi jim dajali mlečno žitne kašice. Moja bo dobila kuhane različne zadeve na riževem mleku....ala pirin gres, pa rižev gres, mlečni riž, ovsene kosniče itd. Meni te kupljene riževe kašice itd. smrdijo, tako da mi niso ok. Sadja pa jaz ne bom dodajala. Meni se ne zdi nujno, da dobi sadje še pri večerji. Bom nasledn teden začela uvajat počasi večerjo. Se mi ne mudi, saj mi je čisto ok da se zvečer podoji. Lačna očitno ponoči ni, ker se doji samo 1x na noč.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
   RE: Marčevke 2017vl
4.9.2017 12:52:16   
diamantina
Ojla!

2/3 otrok v šoli, 1/3 drnjoha doma v miru. user posted image

Jaz sem se pa lotila pospravljanja in sortiranja cunj ... grozno se to nabere, od sinov je toliko šlo v arhiv, cela velika vrečka za smeti, s tem da do zimskih bund in vsega za zimo sploh nisem prišla. Zdj me čaka še omara od tamale, tam bo manj dela, ker ji je vse do vključno 62 premalo in samo roma proč, pri sinovih pa še prebiram za srednjega ...

Potem pa moram čistko naredit še nama z možem ... jao, me je kar groza tega.

Drugače pa smo dobro štartali, obveznosti se nabirajo, vstajat je zopet treba, pa mal prej spat (to jima sploh ne diši) ... tko da ubiram drug ritem. user posted image

Večerja - bom kar pravo mleko začela tam s 7,5 meseci (bom razredčila s prekuhano vodo, pa poleg tega pri nas pijemo domače bio mleko - naše, imamo kravice krmljene izključno s travo), do takrat pa kaj z AM, trenutno imava za večerjo kašico od dm-a, prosena, potem pa katera druga, dokler ne zrastemo. Potem bo pa jedla gris, mlečni riž, polento na mleku ... pa če bo hotela sadje, ji ga bom tudi dajala, itak raste, rabi moč, včeraj je pred kašo pojedla pol banane.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
   RE: Marčevke 2017vl
6.9.2017 14:46:53   
Yuki
Torej, danes sva bili pri pediatru. Tehta 6,6 kg, visoka 66 cm. Višina povprečna, ampak malo prelahka. Pri nas ni bilo cofa in rozine, se pa je igrala s kockami.

Diamantina - ne, ne kobaca se še, ampak, ko se dvigne na vse štiri in spusti na tla, se pomakne nazaj (kar ji ni preveč všeč). Ampak zdaj je osvojila tako smešno premikanje v stran. Vsak dan je nekaj novega.

Tudi moja je pri previjanju takšna, da se je že skoraj ne upam več previjati na mizi - počasi greva na tla. Ves čas se obrača na trebuh, kroži itd, najraje pa prevrne vrč z vodo za umivanje ... Previjanje je velika zabava, se pa zelo jezi, ko jo oblačim - še posebej bodiji ji gredo na živce.

Zdaj pa mirno spi svoj drugi dremež:)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
   RE: Marčevke 2017vl
7.9.2017 15:01:58   
Sofie

Yuki moja je imela pri 6m 5800g in 62cm. Pa pravi naša pediatrinja, da je to čisto ok. Je bila ob rojstvu velika 50cm in težka 3030g. Kolk je bila tvoja?

Danes celo spi že 2h. Očitno jo vreme daje.

Previjanja imam vrh glave, ker se mi v sekundi obrne na trebuh. Ko jo zvečer oblačim v pižamo pa itak kriči. V baji vsa vesela, navdušena...pol pa jok.

Danes začnem uvajat večerjo. Se mi je začela ponoč zbujat, pomoje je lačna.


(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
   RE: Marčevke 2017vl
7.9.2017 16:40:06   
Sparkles7
Hejhej :) Hjo hitro gre, hitro! :) V nedeljo bomo tudi mi že imeli pol leta :O Sofie čestitke vam, z zamudo ;) Jaz tudi razmišljam o eni tortici (al pa polovički tortice :P), ampak bom vidla če bo uspelo, ker bomo v soboto verjetno cel dan od doma.

Mi bomo imeli pregled en teden po dopolnjenih 6. mesecih. Moramo pa drug teden zrihtati, da lula v vrečko in hitro peljati do laboratorija. Je malo zoprno, ker mamo kar dobre pol ure vožnje do tja, naj bi pa pripeljal pol ure po lulanju...

Naš ima kar se tiče spanja še razne prebliske. Danes, ravno ko sem mislila da bo zaradi vremena že dopoldne kaj več odspal, mi je dopoldne v petih urah budnosti vmes samo 10 minut spal. Je bil potem že tako siten, da nikakor nisem vedela kako ga naj uspavam. Na koncu mi je zaspal v rokah, ko sem ga nosila (seveda pokončno ob mojem telesu, leže se on že skoraj od začetka noče nosit). Mi je bilo čudno, ker je do sedaj praktično vedno zaspal na zizi, ali pa v nosilki.
Ponoči pa se je ta teden 3 noči cel čas nekaj zbujal :/... Zadnja dva dneva sta pa bila spet boljša, ampak mislim da smo mi še daleč od tega, da bi prespal celo noč. Mami in ziza sta pač zakon... In pa večinoma je pri zbujanju problem v tem, da se v spanju obrne na trebuh (ali večkrat prekotali) in se zbudi... Se pa sedaj zjutraj zbuja zelo zgodaj, že tam enkrat pred pol sedmo, možno da se zbudi, ker mora kakat takrat.

Včeraj je pa bil prvič nad 1000 m, je bil na Kumu, smo šli peš, ga je imel oči v nosilki. In je prav užival. Na vrhu je pa itak bil glavna zvezda :)

Jaz pa sem začela z uvajanje goste hrane v ponedeljek, en teden pred 6. meseci... Tako da sva precej za ostalimi. Vidim pa, da bo to res dolgotrajen postopek, da gre reees počasi... No, saj logično, je to čisto nekaj novega za njih. Ste ve vse delale bolj redko kašico, ali samo pretlačile z vilicami? Eni priporočajo tako, drugi drugače...

Je pa tudi moj ful aktiven pri previjanju ja. Čeprav zdej je že malo boljš, kot je bilo enkrat vmes, ko bi bil cel čas na trebuhu. Zdej mu poanavdi robčke ali pa zaprte to-to krpice porinem v roke, ker to je itak najbolj zanimivo, ker šumi...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
   RE: Marčevke 2017vl
7.9.2017 17:12:54   
Sparkles7
Berem mu pa pravljic jaz še ne, ker nama nekako še ni steklo... Če je buden in naspan bi imel cel čas akcijo in se cel čas premikal - ali sam na tleh ali pa pri nekomu v rokah. Ko je zaspan pa tudi ni varjante da bi bila skupaj pri miru in brala. Itak bi pa on vse prijel in vse dal v usta ja :)

Na tleh pa sem mu umaknila tisto igralno podlogo z dvema lokoma čez, in ima sedaj samo peno in igrače gor. In je veliko bolje, ker se je prej z roko ali nogo zataknil v lok in ga je začelo jeziti :) Plazi se že ful hitro, če zagleda kakšen zanimiv cilj :D Najbolj vredni energije za plazenje so seveda telefon in daljinec pa copati so zakon. Najbolj čista zadeva seveda :P :/

Kar se številk tiče pa se počasi, ampak vztrajno, premikamo na številko 68 ali več... Zdej oblačim spet bodije z dolgimi rokavi, ki jih vmes kar nekaj časa nisem, in večinoma se vsi na tesni zapnejo, tako da gredo po pranju v arhiv. Je pa res ja, da bi lahko skoraj cel čas nekaj sortiral te cunje, in njegove in naše ja... Si predstavljam Diamantina ja, da je pri vam takole sploh veliko dela...

Ne vem pa, če bi ga poskusila sedaj navajati nazaj na spalno vrečo... Ker se ves čas odkriva itak. Če ga pokrijem po nogah že med uspavanjem, ga takoj moti in začne brcati in se predramlja. Potem ko je pri meni je sicer itak pokrit z mojo odejo, ne vem kaj bi naredila čez dan ali na začetku noči.

Pnevmokok pa so pri nam cepili že pri 4,5 meseca..

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
   RE: Marčevke 2017vl
7.9.2017 20:32:52   
diamantina
Ojla babike!!!

Končno četrtek, pa smo skoraj pregurali teden. Vsak dan je bilo popoldne nekaj - glasbena + šport za oba otroka, huh, samo vozim sem in tja. Onadva uživata, jaz pa komaj sfolgam. Mož je ves dan v službi, sploh se ne vidimo. Tamala skoz zraven hodi, njej je super, meni pa malo manj, ampak je pa pridna, nikjer ne joče, vsi jo nosijo, tko da varušk za par sekund je kar precej. user posted image

Sparkles, tale obrat na trebušček v spanju se pa tudi nam dogaja in potem se začne jokati ... to bo zdaj trajalo kakšen mesec, dokler ne skobacajo, pol bo pa boljše. Tudi spali bodo malo več, ker se bodo utrudili od gibanja, pa tudi večerje bodo bolj krepke. Luštno bo, vedno bolj, vedno manj potem jokajo, več spijo, bolj sodelujejo pri igrah, fajn bo.

SPanje pri nas: zbudi se ob pol sedmih, se skupaj spravimo v šolo, potem pa imava midve čas zase do pol enajstih, ko zaspi in spi do pol dveh ponavadi, potem pa spet akcija do osmih zvečer. Popoldne ima samo 15 minutni dremež.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
   RE: Marčevke 2017vl
10.9.2017 20:10:19   
Sofie

Sparkles7 super za Kum. Moja je šele pred kratkim vzljubila bobo, tako da upam, da se tudi mi v jeseni še na kakšno daljšo turo odpravimo.
Upam, da ste lepo praznovali.

Jaz ji hrano samo pretlačim. Mislim, da nima smisla pasirat, saj je fajn da se lepo navadijo na koščke. Danes sem ji dala jabolko in ga veselo grizlja, kljub temu, da nima zobkov.

Vaši imajo kakšen zobek?.

Tudi moja je občasno zajokala, ko se ni mogla obrnit nazaj.

Smo ji naštimali trip trap stolček in ji je zelo všeč. Začela sem ji kuhati tudi večerjo, pa se nič manj ne zbuja ponočiuser posted image

Danes je bil tak zaspan dan...je spala 3x. Enkrat celo 2h. Popoldne sva šli kar z bobo ven, saj je deževalo.

Trenutno pa leži v posteljici, čakam da zaspi.

Razmišljamo o toplicah, pa ne vem kako to speljat z dojenčkom, saj rabi kosilo. Kakšna ideja?

V oktobru prvič letimo. Komaj čakamuser posted image

Lep večer.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
   RE: Marčevke 2017vl
11.9.2017 9:45:14   
Sparkles7
Evo danes pa je prvič proti jutru spal naprej čeprav se je nekaj obračal... Začne spuščat neke zvoke, se nekaj obračat, jaz se že pripravljam da ga bom hitro potegnila k sebi na zizo, da bo spal še malo naprej (da bom seveda lahko tudi jaz)... Pa se je obrnil na trebuh in spal naprej, in potem je naredil še par premikov in kar spal. Mi ni bilo nič jasno :O Tako da upam da se kmalu umirijo te zadeve ja. Sva pa danes zgleda prehitro vstala, ker se je prebudil ob 7ih in potem seveda kot ponavadi kakal, jaz sem ga preoblekla in sva vstala... Ampak očitno bi moral še spati, ker je potem uro in pol bil siten in ga nikakor nisem mogla uspavat... Kavo zase za k zajtrku pa trikrat grela danes :D
Smo pa včeraj malo praznovali ja, obiske tudi imeli, tako da mu je malo tudi ritem spanja zmešalo, in je včeraj šele ob 10ih zaspal... Torto pa mi je uspelo delati šele včeraj čez dan, ponoči je počivala v hladilniku, sedaj jo pa še sfiniširam in se sladkamo :)

Diamantina fino si to napisala, da bo zmeram bol luštno, fino se sliši ja! :) Vi ste kaj praznovali? :)

Sofie upam da se spoprijateljite z bobo ;) Uu, dobro da si včeraj tole napisala - glede toplic in hrane. Ravno moj je včeraj tudi nekaj čekiral te poceni ponudbe za 2, 3 dni toplic. Pa sploh še nisem pomislila na hrano, se vidi da šele en teden dajem. Hjooj, to je res zoprno sedaj ja. Edino mogoče tale varjanta:http://www.gorenje.si/izdelki/mali-gospodinjski-aparati/kuhalniki/modeli/vecnamenski-kuhalniki/bfm900by/571223#manuals ? Mene mika, ampak ne vem če se bom odločila za nakup. Bi pa rada kuhala na sopari, ampak morm kakšno posodo ali pa tisto cedilo za v posodo nabavit.

Jaz sem na začetku bolj grobe kašice delala, pa se mi je zdelo kot da bi se skoraj hotel malo daviti... Tako da zdej pa naredim bolj tekoče. Ne vem no, sej mogoče so taki zvoki kot da bi se davil normalni za začetek, ko se itak navaja in uči... Zobkov pa še nimamo, čeprav smo še kakšne 10krat rekli da bodo hihi (seveda - ko je malo siten ali pa slabše spi - sigurno bodo zobki ;D)

Hjoj Sofie, tvoj stavek "Trenutno leži v posteljici, čakam da zaspi" pa se meni sliši kot znanstvena fantastika :D Do sedaj je mislim da dvakrat zaspal sam, čisto bolj na začetku...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
   RE: Marčevke 2017vl
11.9.2017 10:08:37   
diamantina
Dan!

Huh, vikend mimo. user posted image Kako pa zadnje čase res čas beži ...

Danes je tamala prvič lulala in kakala v kahlico, sem jo dala takoj zjutraj, pa potem po malici, ker vedno aka takrat, pa imava od jutra lepo suho pleničko gor. Saj vem, da je začetniška sreča, ampak danes sva poskusili tudi zato, ker sva morali dati urin (jutri imamo sistematskega), pa je meni tista vrečka čisto mimo in sva lepo lulali v kahlico. Bom pa počasi kar lepo začela navajati, da bomo čimprej brez te plenične navlake.

Sofie, kaj pa če bi imeli polni penzion? Pa ji lahko komot daš kakšno juhico, pa pretlačen brokoli, krompirček ... saj ponavadi imajo kar izbiro. Če pa mora bit skuhano posebej zanjo, pa ni druge, kot da neseš kakšno indukcijsko malo ploščo zraven, pa ji v sobici skuhaš ... ne vem, znajt se je treba, ti pa najbolje veš, kako ti ustreza.

Hrano pa tudi jaz samo pretlačim in komot poje, skuham ji itak vse tako mehko, da se kar razleze. Eni otroci pač lažje jedo spasirano in s tem ni prav ni narobe. Samo da so siti in zdravi.

Pri nas se tudi ponoči zbudi do trikrat, pa ji dam zizo in mir ... bo že minilo, se sploh ne obremenjujem. Naš 6-letnik se tudi kdaj pa kdaj še zbudi, popije vodo al pa gre lulat in zaspi nazaj. Tudi sanjajo lahko že kaj bolj živega, pa se zato zbudijo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
   RE: Marčevke 2017vl
11.9.2017 10:24:00   
Sofie

Danes je pa tako zaspan dan. Sva šli ven kar z bobo, ker se mi v tem dežju ne da z vozičkom.

Bomo pomoje šli v toplice novembra, ko bo pupa stara že 9m in vzeli polni penzion. Pa bo dobila svoje kosilo. Bo še najlažje

Kar se spanja tiče mi včeraj nikakor ni hotla zaspat. Je zaspala šele ob 22h. Očitno je čez dan preveč spala. Drugače pa načeloma zaspi sama.

Začela je zavračat dudo. Mi ni kaj preveč všeč, da je noče. Je z dudo vseeno lažje.

Diamantina, tudi jaz razmišljam o kahlici, saj točno vem kdaj bo kakala. Samo ne vem če je smiselno, ker v vrtcu jih na začetku ne dajejo na kahlico.

Sparkles7 lepo praznujte.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
   RE: Marčevke 2017vl
13.9.2017 17:54:07   
Sparkles7
Hejhej :)

Hm, jaz pa ne vem kaj je z našim malim škratom danes, ful spi čez dan... Dopoldne je spal skoraj 3 ure skupaj, sedaj pa spi že skoraj 2 uri (seveda vmes s parimi predramljenji, začne jokat, pridem zraven z zizo in spi naprej). Super, ker sem se ravno danes spravila pregledovati cunje s podstrešja za naprej, dolge rokave in bolj tople, in pospravila kratke rokave in podobno... Tako da mi je to že skoraj uspelo do konca. Aaampak - sedaj pa me seveda zanima kaj se bo dogajalo danes ponoči ;)

Mogoče pa je še utrujen od včeraj :)... včeraj smo šli v toplice, in je noro užival! Je bil glavna atrakcija v bazenu itak :) Spanje pa je bilo včeraj čez dan seveda problem, ker je bilo vse okoli njega tako zanimivo. Tudi v avtu nam je včeraj v obe smeri skoraj cel čas jokal :( Jooj, to mi je tako težko. Smo se sicer vmes ustavila, da sem ga podojila, potolažila, ampak je bilo spet isto ko sem ga dala nazaj v lupinco in smo se začeli vozit...

Fino Sofie da se spraviš ven na sprehod v dežju! Vidiš, jaz pa to kar ne grem :/... Mam še sama iz otroštva vcepljen nek strah, da če je mrzlo/mokro/neugodno vreme se bom pa takoj prehladila, in pol kar ne "upam" ven..
Ja, mi pa tudi že kar nekaj časa nimamo več dude. Jo je tudi kar naenkrat začel zavračat, sedaj ko jo najde med svojimi igračami jo samo grize z vseh strani... No saj, po eni strani bolje kot da bi potem morali odvajati, ampak je pa včasih res lažje.

Bravo Diamantina za kahlico! Jaz pa o kahlici še ne razmišljam, ker nima še nekega ritma. No, edino če bi ga sredi noči nesla na kahlico, ko se mi zbudi in potem kaka. Hm, v bistvu ni slaba ideja. Ampak to pomeni da moram potem sebe hitreje prebuditi, pa da se mi bo verjetno tudi on še bolj prebudil...

Midva sva do sedaj probala bučko, korenček in brokoli. Samo nameravam dat še cvetačo in kolerabo, potem pa bom začela mešati s krompirjem in ostalim, in upam da bo počasi kaj več pojedel kot eno mini mini malenkost :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
   RE: Marčevke 2017vl
13.9.2017 20:36:13   
Sofie

Sparkles7 super za toplice. V katere ste pa šli? Kako je drugače v toplicah z vozički? Jaz bi se šla kdaj sama s tamalo kopat, samo se mi zdi logistično težko, če ne smem z vozičkom notr.

Drugače pa tudi moja občasno joka v avtu. Predvsem ko postane zaspana se v lupinici nikakor ne more umirit. Skoraj vedno malo pojokca in potem zaspi. Na začetku mi je bilo to precej stresno, zdej sem se pa navadila. Mi namreč naredimo precej km, ker se kar naprej potepamo.

Ja ven grem v vsakem vremenu, ker se morm malo prezračit.

Počasi pa bo sprejel GH. Jaz sem imela srečo, da je moja res lepo sprejela. Pri nas ni bilo žličko ali dve, ampak kar lepa porcija.

Sem pa ugotovila, da moji pupi ne ustreza riževo mleko. Bom morala kupit adaptiranega in na njem skuhat gres itd.

Tudi jaz sem pospravila poletna oblačila in pripravila toplejša. Moram ji kupit še eno toplejšo jakno in seveda bundico.





(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
   RE: Marčevke 2017vl
13.9.2017 22:09:26   
Sparkles7
V Laškem smo bili. Sicer v kompleksu od hotela, glavni del je nekaj zaprt. Aja mi nismo sploh vozička vzeli s sabo. Ker se zadnje čase itak noče vozit notri oziroma spal itak ne bi notr. Samo nosilko sem vzela, ampak je potem nisem uporabila, ker se mi je zdelo pretoplo notri. Tako da sem ga morala uspavati na rokah med dojenjem, pa da je spal sem ga kar držala in naslonila nase... sem ga hotela odložiti na ležalnik (zagrajen), pa se je itak takoj zbudil in začel jokat...

Enkrat poleti sem pa bila v Olimii z vozičkom, je pa res bilo grozno zoprno... Ker je dostop do različnih delov povsod samo čez tisto "čistilno" vodo na tleh. No tu včeraj pa bi drugače šlo z vozičkom, ker je bil vmes en del za prehod invalidov... Ampak vprašanje, recimo v Cerknem ko smo bili v bazenu od hotela pa nam zaradi "higieničnih" vzrokov niso pustili notri z vozičkom - itak, zaradi koles.

Ja, tudi pri nam je problem lupinice če je zaspan, notri težko sam zaspi. Za nazaj je po malo jokanja sicer zaspal, dol pa skor cel čas jokal - več kot pol ure :/

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
   RE: Marčevke 2017vl
13.9.2017 22:11:09   
Sparkles7
Aja, sva pa v Cerknem potem nesla samo košaro notri, brez "podvozja", da je spal notri. Je pa to res težko izvedljivo če greš sam z otrokom ja

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
   RE: Marčevke 2017vl
14.9.2017 8:21:38   
Sofie

Hvala za informacije. Najboljš da jo dam kar v lupinico. Pol se lahko celo sama spakiram. Bom testirala nasledn tedenuser posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
   RE: Marčevke 2017vl
15.9.2017 9:20:41   
diamantina
Ojla!

Vau, ubitačen teden ... samo da je petek. user posted image

Sparkles, v Laškem je super lepo, pa toplo je noter, ker npr. v Zrečah nas je skoraj vedno zeblo, v Olimjah je pa ful gneča ... razen če greš med tednom, pri nam pa to ne gre, ker imamo dva šolarja. Meni so še terme Ptuj simpatične, pol se pa že kar neha ... morje je seveda zakon. Drugače pa jaz hodim vedno sama v toplice, moj mož ne mara toplic zaradi bacilov in vsega, kar bojda plava v vodi. user posted image Do zdaj sem zmeraj preživela, najbolj zanimivo mi je bilo s trebuščkom, ko sem šla sama s tamalima v 8. mesecu N ... so me kar malo debelo gledali. user posted image
Z vozičkom pa drugače nisem nikdar hodila noter, kvečjemu z lupinico ali pa s kengurujem. Saj nekak gre, mame pač nimamo kaj dosti od kopanja. AMpak vse mine. user posted image

Spanje v avtu - naša mrkne kar hitro sama od sebe. Rada se vozi, včasih bedi, včasih pa zaspi, kakor kdaj.

Drugače sva imel P v torek, vse super fajn, zdaj ima 8100g in 67cm. Pokazala je vse, kar je morala, tako da je bila P zadovoljna, jaz pa še bolj. Cepljena pa ni bila, ker nama že ves teden malo teče iz nosu ... zdaj je sicer že bolje, smo pa trenutno vsi bolani oz. prehlajeni ... jaz imam še migreno zraven in je kar pestro. Če bo v ponedeljek vse ok, bo pač takrat, dala jo bom pa udi proti pnevmokoku.



(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
   RE: Marčevke 2017vl
15.9.2017 13:21:46   
Sparkles7
Diamantina uživajte v vikendu ;) Vidiš, jaz pa sem z enim otrokom še v fazi, ko so vsi dnevi skoraj enaki, in ni velikih razlik med tednom in vikendom :P

Ja, v Laškem je res fino toplo, in zrak in vse vode so bile fine.

Mi imamo pa v ponedeljek pregled, pa mu tudi sedaj že cel teden teče iz nosa, tako da če bo tako tudi ne bo cepljen. Hjooj, a to bo celo zimo nekaj a, a dojenčkom ponavadi zelo pogosto teče iz nosa?
Drugače pa sva danes hotla vzeti urin v vrečko in bi moj peljal do laboratorija. Ker so nam dali za domov, kao da so na pregledu že rezultati. In je bil poskus neuspešen, se je odlepilo in razlilo po plenici skoraj vse. Dali so pa pač samo eno vrečko, gor in dol sva rekla se pa tudi ne bova vozila, ker imamo kar daleč. Bomo pač v ponedeljek dali tam.
Je pa naš škratek včeraj pogruntal eno takšno luštno gruljenje/cviljenje/komuniciranje in sedaj cel čas spušča te zvoke :) Simpatično :)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
   RE: Marčevke 2017vl
18.9.2017 19:53:45   
Sofie

Mogoče pa tudi mi skočimo za nekaj dni v Laško. V savnah je katera že bila?

Sparkles7 je bil cepljen? Kolk je visok in težek?

Moja pupa je vedno bolj navihana, na trenutke je res pestro. Sedaj se mi med kopanjem dvigne na noge. Sem mislila, da še ni dovolj močna.

Moj jo je naučil kašljat. Se je nekaj hecal in je začela ponavljat za njim. Itak se ji zdi smešno in se zraven noro smeji.

Tole vreme je obup. Še dobro, da smo včeraj in danes ujeli vsaj malo sončka. Kaj kej počnete z njimi v dežju?

Kako gre uvajanje goste hrane?

Ste navijale za naše košarkaše? user posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
   RE: Marčevke 2017vl
19.9.2017 10:53:46   
Yuki
Sofie, moja punca je ob rojstvu tehtala 3230 g, dolžina 52 cm. Zdaj pa ne vem, do 9. meseca in naslednjega pediatra ne bom vedela.

Tudi pri nas je zelo pestro, mala se plazi po celem stanovanju. Ima sicer kup igrač, ampak najbolj zanimive so ji druge stvari - kabli, copati, knjige ...
Naša je že šla skozi fazo kašljanja, sva se prav čudila, kaj ji je! Zadnje par dni je začela ful čebljat in klepetat, tudi kar glasna je.

Naš triptrap je končno prišel in včeraj prvič jedla v njem. Mislim, da se ji je dobro zdelo, da je tako visoko! Smo v lesnini naročili enega barvnega in je res lep! Niso hoteli dati otvoritvenega popusta, češ da za Stokke ne gre, dali pa so popust za vpis v njihovo kartico.

Z gosto hrano je super, ponavadi poje vse, kar ji skuham. Uvedla sem gluten, meso in rumenjak. Mislim, da ima po teletini malo rdečo ritko, zdaj spet čakam 1 teden, da spet poskusim. Večerja je tudi uvedena. Skuham ji neke žitarice (pira, ovseni kosmiči, riž, prosena kaša, ajda, ...) na vodi in dodam čisto malo sadja (jabolka ali hruške), brez mleka. Ne vem, malo se mi zdi nesmiselno črpati svoje mleko, saj ga sama dobi na veliko boljši način, da bi dodajala adaptirano pa mi tudi ni. Danes se je ponoči samo dvakrat zbudila, ob pol dveh in pol šestih.
Spat gre okrog 19.30, zbuja se različno, med 7-8.30.

Za vikend smo bili na morju, kjer je bilo lepo in toplo (tudi kopali smo se odrasli), v Ljubljani pa ... ne vem kaj bova danes, mislim, da bova šli na sprehod z dežno prevleko ali pa v nosilki.

Kdaj greste ponavadi na sprehod?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
   RE: Marčevke 2017vl
19.9.2017 11:03:39   
Sofie

Moja tudi uživa v trip trapu. Sploh sedaj ko ji narežem sadje ali dam kruh in si sama tlači v usta. Ne bi pa o umazaniji, ki ostane za njo.

Danes je v Ljubljani obup. Midve greva ven ponavadi po malici, torej okol 10h. Ob 12h sva nazaj, ker potem dobi kosilo. Greva pa popoldne še enkrat.

Dons še nisva bili zunaj. Bova šli kasneje, ker se meni ne da. Najbrž kar z bobo.

Meni so s tem čebljanjem tako zanimivi. Sploh ko gleda knjigice, pa vmes spreminja zvoke. Pa ko se igra ali jezi.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?