|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   parket v kuhinji
30.7.2016 9:05:44   
erik01
Žena vstraja s ploščicami, ker se boji poškodb in kakšnega izliva vode....jaz pa si želim povsod les. kako ste kaj zadovolji s parketom v kuhunji.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: parket v kuhinji
2.8.2016 20:01:07   
gsatalema
Jaz sem imela možnost poskusit parketa v kuhinji... Vse lepo in prav, pa bi ga imela še tudi v bodoče, vendar se je zgodilo ravno to, kar se tvoja žena boji. Ni prišlo ravno do izliva vode, je pa puščalo neko tesnilo, da je to počasi, kapljica po kapljico namakalo parket in ga naposled dvignilo... Potrebna je bila sanacija vsega poškodovanega, oz. dvignjenega parketa. Cena in delo ravno nista bila poceni......

(odgovor članu erik01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: parket v kuhinji
6.8.2016 0:16:42   
malaMravljica
Mi imamo tak konkreten parket, oljen hrast in take vecje dile. Nimam pripomb, enostavno za cistit in prijetno za hojo, za povrhu se zelo lepo.

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: parket v kuhinji
6.8.2016 8:51:50   
erik01
hvala za odgovore.
kaj je bolje dati oljen ali lakiran parket v kuhinjo.
ima mogoče kdo izkušnje s parketom v kopalnici?

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: parket v kuhinji
6.8.2016 10:47:16   
Nimo
mi imamo povsod oljen parket tako v kuhinji in kopalnici in bi se še enkrat odločila enako. Predvsem parket v kopalnici je super ker si tam dejansko največ časa bos. če boš dal teak lahko močiš in ni nobenih problemov. v kuhinji pa imamo sicer pod delovnim pultom tepih, ker je tam najbolj obremenjen del, rado kaj pade in se zmoči :). drugače pa tudi tam nobenih problemov.
drugače maš en članek na to temo na http://www.valles.si/parket

(odgovor članu erik01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: parket v kuhinji
9.9.2016 9:31:36   
erik01
odločitev je padla za parket, upam da ne bo imel takih težav gstalema

hvala za zanimiv članek,parket smo tudi že naročili pri Valles. med tem časom se je žena sprijaznila da bo imela parket v kuhinji, dobili smo eno desko oljeno za domov in jo je žena malo testirala :) (mazala z oljem, sokom,vinom...) zgleda da je to prevagalo.
. vzeli smo oljen parket kateri je tako "barvan" da izgleda kot surov hrast oz. tako kot da nebi bil obdelan. ženi ni všeč barva hrasta ker postane čez čas rumen.

Nimo, sedaj se malo nagibamo da bi imeli parket tudi v kopalnici niso nam pa všeč tiste črne fuge sika katera je med deskami.
kako imate vi položenega je masiva? v kopalnici imamo talno gretje je bolje dati dvoslojnega ali masivo?
hvala

(odgovor članu Nimo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: parket v kuhinji
11.9.2016 16:03:34   
Nimo
Povsod imamo talno gretje, zato smo dajali tanek parket 10mm dvoslojni. v kopalnici imamo prav tako dvoslojni parket brez črnih fug vmes. Položen tako kot v ostalih prostorih na stik. Glede na to da so otroci še mali se redno moči in ni nobena panika, Skratka priporočam vem pa da je bilo takrat pomembno pri talnem gretju tudi to da je vezana plošča pod parketom in ne smreka.
Tudi mi smo smo vzeli parket pri valles in priporočam.
Predvsem sem se bala zaradi oljenega parketa, ker sem brala na forumih da se pojavljajo fleki, madeži se težko odstranijo... res zgleda da smo naleteli na dobro oljen parket ker nič ne vpija samo pobrišeš. bo pa sedaj 3 leto ko smo notri in ga bo počasi treba osvežiti.

(odgovor članu erik01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: parket v kuhinji
13.9.2016 12:20:41   
ronja
Kaj pa kakšna tretja varianta? Mi imamo v kuhinji po tleh vinil, lepljen, ki tesni enako dobro kot ploščice (lahko imaš zadevo tudi v kopalnici, nisem prej vedela, sicer bi dala tudi tja in naslednjič gotovo bom), izgleda pa tako kot les in tudi za hodit je tak topel, lušten, toplo priporočam:). Plus, sploh za v kuhinjo je tudi to, da je mehkejši od ploščic in se ne razbije vsaka skodelica, ki pade, kot pri ploščicah. Pa tudi nože lahko mečeš po tleh in se nič ne pozna, česar se ne da rečt za parket;). Za kuhinjo bi vedno izbrala vinil, res najboljša reč!
* Midva sva kupila v Kemoplastu in kadarkoli bova kaj rabila, greva vedno tja, ker so res super, dobro naredijo in vse je tiptop.

Kar se vode tiče, je v kuhinji hitro problem, ja. Lahko se samo kaka cevčica v hladilniku zamaši in imaš lužico spodaj. In če si ravno takrat šel za vikend nekam, ti to lepo stoji gor na paketu in bo kmalu uničen... Sem se pogovarjala z nekaj ljudmi ravno zadnjič na enem rdju od malih in so vsi rekli, da ne bi nikoli dali spet parketa v kuhinjo... Sploh če imaš otroke... Imajo pa vsi ti lakiran parket, zato ga ni bilo mogoče rešit.

Meni je oljen parket zelo všeč, vendar se mi zdi za naš način življenja v kuhinji preobčutljiv. Imamo ga samo v dnevni sobi, kjer ne kuhamo, ne polivamo, ne barvamo in packamo in predvsem ne polivamo (vem, da sem že napisala, ampak moji so res navdušeni nad vodo:D). Kuhinja je pa pri nas za packanje in mi je všeč, da ni treba nič pazit in jurit na male in da je enostavno spucat, ker je že tako dovolj svinjsko:D.
Smo pa različni: pri nas vsak dan kuhamo ornk kosilo in trije mali okoli skačejo in "pomagajo" in zato je zadeva malo bolj obremenjena, kot če recimo zares kuhaš samo za vikend, pa še to greš polkrat ven jest, recimo. IN če so otroci malo večji, so bolj spretni in nimajo več takega veselja packat in polivat... Pa nekateri niti ne delajo takih reči in potem to ni tak problem. Pri nas se barva dostikrat znajde tudi na tleh in je fino, če lahko to samo pobrišejo/mo in da ni zdaj to cel projekt iz dil spravit...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: parket v kuhinji
13.9.2016 12:59:17   
madjanca
V bloku v stanovanju smo imeli parket. Najbolj mi je odleglo, ko sem se odselila in mi končno ni treba gledati več tega. Kako nepraktično. Sedaj imam v kuhinji nekaj med vinilom in ploščicam. Kot gumjaste ploščice. Ne znam opisat, kako preprosto je vzdrževanje in sploh ne rabiš skrbet za vsako kapljico. Če bi sama polagala na novo, bi se odločila za ploščice ali pa še raje vinil, ker je bolj topel. Parket pa nikoli..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: parket v kuhinji
16.9.2016 15:44:01   
erik01
user posted image še dobro da smo si različni točno to govori moja žena. jaz pa si ne predstavljam da bi v hišo metal nekaj kar ni narvnega, ker še tako je danes vse umetno. pri straših smo imeli povsod parket in po 30 letih je normalno recimo temu "uničen" oziroma kot za koga meni je še vedno posvoje lep ker je naraven in niti ena deska ni enaka, luknjice pa me seveda ne motijo. če bi otrok imel na izbiro da se vsede na ploščice, vinil ali parket se bo vedno vsedel na les, ker je vedno enako topel.
skratka veliko ljudi kupuje stvari da zgledajo lepe in ko se kaj poškoduje je skoraj konec sveta. seveda je bolje kupiti vinil ali ploščice kot pa se živcirati za vsako luknjico, kapljico na parketu s tem se strinjam.

res da smo v modernem svetu moški bolj copate in ženska obvelja user posted image , vendar tokrat se ne bom pustil. bo pa žena izbrala pohištvo, pipe, luči...

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: parket v kuhinji
16.9.2016 16:08:32   
madjanca
Tudi sama sem nora na les, saj sem odrasla v gozdu na žagi. Tudi doma smo imeli vse v lesu in svojo hišo opremljam v les.. največ v masivo. Tudi po izobrazbi sem lesarski tehnik. Ampak kot ženska pa gledam tudi na praktičnost. Torej, kar se tiče kuhinje: parket odpade. Ker je preveč mizarjevega truda vloženega v končni izdelek in da na koncu to uniči odtok, se meni enostavno ne zdi prav.. seveda pa, kot ste rekli.. smo si zelo različni user posted image

(odgovor članu erik01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: parket v kuhinji
18.9.2016 15:38:15   
erik01
je bilo treba popustitiuser posted image tako da bomo dali v kuhinjo keramiko bo pa povsod drugod parket tudi v kopalnici.
mogoče še nasvet glede keramike.
izbrali smo spodnjo barvo parketa http://www.valles.si/gotovi-parket kjer so skodelice, kaj je bolje dati keramiko v imitaciji lesa podobne barve ali nekaj tretjega da ne bo preveč sekalo ven.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: parket v kuhinji
18.9.2016 16:10:04   
madjanca

IZVIRNO SPOROČILO: erik01

je bilo treba popustitiuser posted image tako da bomo dali v kuhinjo keramiko bo pa povsod drugod parket tudi v kopalnici.
mogoče še nasvet glede keramike.
izbrali smo spodnjo barvo parketa http://www.valles.si/gotovi-parket kjer so skodelice, kaj je bolje dati keramiko v imitaciji lesa podobne barve ali nekaj tretjega da ne bo preveč sekalo ven.



Jaz bi izbrala ploščice v barvi skodelic. Sedaj pa je odvisno tudi kake barve je kuhinja.. nek bež odtenek bi meni osebno najbolj pasal zraven.. ampak imajo vsake oci svojega malarja..

Mi je pa všeč izbrana barva parketa user posted image

(odgovor članu erik01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: parket v kuhinji
25.9.2016 17:24:46   
erik01
zbrali tudi keramiko v vanilja oz. beš barvi user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: parket v kuhinji
27.9.2016 12:47:40   
ronja
Hehe, no, moji otroci imajo možnost izbirat, na čem bojo sedeli, ker imamo v tem stanovanju res dobesedno čisto vse možne podlage na tleh: v predsobi so ploščice z reliefom (ubitač nepraktično za pucat), stopnice so lesene, v eni sobi je pluta, v drugi je lakiran parket, v dnevni je oljeni parket, v kuhinji je vinil, v spalnicah je laminat (v sobi od malega je čez še tatami).

Otroci so najrajši na tleh na dveh površinah in na vsaki pol: oljeni parket in vinil. Oboje jim je zelo všeč, ostalo pa niti približno toliko. Če nočeš nič nenaravnega, tudi laka ne smeš dat čez parket, ker je potem občutek na nogi res plastičen, ogromna razlika. Ampak nam je recimo vsem bolj všeč hodit po vinilu kot po lakiranem parketu, je bolj topel, bolj mehek, luštno je bit bos gor (razen po zajtrku, ko vse nadrobijo, ampak za to niso tla kriva:D). Še rajši pa se valjajo po ovčjih kožah (naravno) in po jogamatu (plastik fantastik).

Tudi meni je naravno zelo všeč, saj sem biologinja, vseeno pa si ne želim ves čas samo čistit doma:D. Kot je rekla miška, praktično je vedno plus:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu erik01)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: parket v kuhinji
29.9.2016 23:25:54   
Jakec_K
Moj nasvet je NE parket v kuhinji. Trenutno imamo ploščice in smo zelo zadovoljni, mogoče bi kot alternativo dal vinil, tukaj se pa tudi konča.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: parket v kuhinji
7.10.2020 15:25:54   
candysurf
Se opravičujem za obujanje stare teme. Ima kdo od vas mogoče izkušnje s tem ponudnikom https://deta-co.si/parket/. Ocene so ok, zanimajo me izkušnje iz prve roke. Hvala.

(odgovor članu Jakec_K)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: parket v kuhinji
20.7.2021 11:35:13   
mpritr1
Priporočam parket! Sem tudi sam ravno raziskoval in so tukaj lepo zbrali cene za dobavo in polaganje vseh vrst parketa: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/talne-obloge/parket-kaj-izbrati-panelni-klasicni-kant-industrijski-lamelni-ali-gotovi-parket/ + ponudniki na https://omisli.si/talne-obloge/

(odgovor članu erik01)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: parket v kuhinji
18.1.2023 8:13:47   
anzeanze
Zdravo. Nama so odsvetovali parket v kopalnici ker je veliko vlage, vode itd...odlocila sva se za vinil v kopalnici in za gotovi parket povsod drugje. Kupila sva pri https://www.kemoplast.si/i7/parketi

(odgovor članu mpritr1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?