|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
22.11.2016 11:08:35   
dansas
Nastja, ne daj se tašči, da te znervira.
Meni pa vedno dvigne pritisk vprašanje: Zakaj se pa joka? (Beri: Pa kaj delate z njim, da se tako joka?) Kaj ti jaz vem... Sto različnih razlogov. Kot da imamo samo mi otroka, ki se joka.

K.m., aha v čvekanju v pričakovanju si se javila. Nisem bila več pozorna na to temo user posted image .
Te bom dodala v tabelo, če seveda hočeš?

Kako vaši otroci vsi lepo spijo! user posted image Jaz sem bila dones lahko srečna, če sem spala več kot 2 uri skupaj - oz. sem samo1 rundo imela več kot 2 uri... user posted image

Ma te kapljice... Jaz mu sicer dajem kapljice (Coliprev), ampak ni glih neki željenih učinkov. V bistvu ga zadnji teden še bolj zvija, kot ga je 1 mesec nazaj user posted image Naj že minejo ti krči. Sem se zamislila, ko si Ribica rekla, pa misliš, da je pingo sok kriv za krče. Jaz zadnje čase toliko cukra pojem, da razmišljam, da ga mogoče pa zato tako matra. Sej ne bo nič škoda, če bom kaj manj pojedla. Jaz sem na kilah bila že samo +1, pa sem se poredila na +3 user posted image . Si mislim, da se mine bo poznalo, ker polno dojim, pa moram vseeno malo bolj pazit kaj pojem.

Pia, lahko da je še izcedek, čisto možno pa je, da imaš malo inkontinence. Nič nenavadnega, glede na to, da si imela tak težek porod in bila šivana user posted image . Mišice se morajo okrepiti. Delaj čim več Keglovih vaj. Jaz nisem bila nikoli rezana, pa imam vseeno rahlo inkontinenco: ko sem kako leto po rojstvu začela športat, sem mogla nosit mini vložek, sicer mi je lahko čez udarlo. Se pa ščasoma popravi - odvisno kako pridna si pa kakšna škoda je bila narejena. Ah, ti čari materinstva user posted image

Ko se začneš enkrat pogovarjat, je prav neverjetno, ko vidiš koliko žensk je doživelo splav. Jaz sem tudi imela to grozno izkušnjo: ko sem bila tretjič noseča, je plodek umrl v 8 t - predvidevam, da zaradi najhujše trebušne viroze, kar sem jih kdaj imela. Sem 3 tedne v eno driskala. Mi je bilo nepopisno hudo (bi si kdo mislil, da je kaj lažje, če imaš že otroke doma, ampak ni). Bolečina je šele minila, ko sem ponovno zanosila.

Temence - jih začuda (še) nima. So jih pa punce imele. Sem jih odstranjevala tako kot ti, Pia, samo jaz se nisem ne vem kaj sekirala zaradi njih. Na čelu in po obrveh sem jih že odstranila, po lasišču pa nisem pretiravala - itak so imele polno las in zato temence niso bile moteče, ker se niso tako videle.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Oktobrčki 2016
22.11.2016 21:31:37   
Ribica **
Jaz tudi ne vidim nekega dolgoročnega učinka kapljic, za par minut pomagajo, potem pa spet naprej. Tudi E. ima močnejše krče kot jih je imela, res pa je tudi, da že tretji dan ni kakala, kljub komarčkovemu čaju vsak dan. Je pa vseeno bolje brez pingo soka. Hudič je samo, da cel večer predrema med jokom in zvijanjem, ob 10-11h dopoldne je pa v globoki komi.

Temenca ima tudi moja samo po obrveh in po čelu, občasno jih namažem kar s hladilnim mazilom ali z bepanthen mazilom (ampak mi ga je pes zgrizel prejšnji teden, novega user posted image res da je to edina neumnost v tem času, kar imamo malo, tako da naj ji bo), pa med dojenjem ji narahlo praskam dol, dokler pusti. Ni pa več pikasta, odkar ne uporabljamo mandljevega olja za kopat.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Oktobrčki 2016
23.11.2016 11:07:51   
k.m.
Nastja 1 ni bil porod težak, bolj kot ne sta bla tista 2 dneva bolj mučna kot pa kaj druga. Popadkov tak ni blo, sm pa bla skoz na ctg priklopljena, pa sm si sama mogla tisti krog gor držat, to pa mi ni blo najbolj fajn. Kot porod sam, je bil pa lep. verjetno še bolj zarad tega, ker je bil moj zraven, pa ker sma si tega otročka tak hudo želela. Pa še moj je bil tak srečen, da mu je uspelo popkovino prerezat. ( sm pričakovala da bo prej skupaj padel user posted image ). Dansas lahka me na seznam dodaš. Iza, 3100g, 50 cm, rojena 41t2d. Glede tašč pa njihovega mišljenja je pa mislim da povsod enako. to je za moje pojme sam stara šola, ko ne vidijo da je svet zdaj drugačen kot je bil včasih. Tud moja tašča je bla na začetku dobesedno posiležna pr otročku. To so vsi misli da bojo cele dneve žulili. Pol je pa blo malo razočaranja, ker moj ni pusto. Že tak smo se navajali na nov ritem, pa krči pa vse skupaj, mala pa je tak spala pa jedla. bedela je pa bolj malo. Pol je pa ba še večja kriza za taščo, ker mala sploh noče bit pr njej. pr vsakmu zaspi na rokah, pr njej se pa dere ko hudič. kot da je ne mara. Upam da se bo stanje kaj popravlo. A katera uporablja zraven dojenja dodatek? jst sm ga na začetku dala 2x zvečer, pa mi je vse ven zbruhala. Dala sm ga pa za to, ker sm mela premalo mleka. zdaj ga je pa dovol, si ga pa umes ven sčrpam, pa ga dam polče nima dovolj na zizi. Poje pa od 120 do 150. odvisno. Izcedek mam jst še sam občasno rahlo rumenkast, voda pa mi sedaj po porodu ne uhaja več. mi je pa pred porodom kr skoz čez celo nosečnost. A strij ste kaj doble? men so se zadnje 3dni pred porodom nardile. na vsaki strani popka mam 3. Pa se ne sekiram. bom vsaj vedla za kaj jih mam. user posted image . Glede kil pa nimam pojma kolko jih mam, se nisem po porodu nič tehtala. malo mi je trebuščka ostalo, ampak bo že zginal ko bo čas. so mi pa prav hlače, ki sem jih nosla pred porodom.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Oktobrčki 2016
23.11.2016 11:39:12   
nastja1
uh jaz sem imela skor 13 ur popadke pa ne baš blage. par ur pred porodom so bili tako močni ko da mi nekdo hrbtenico vn vleče user posted image
a kr sama si mogla tisto držat gor? ja kako pa to? ja svašta..user posted image
ja mojmu ni dost manjkalo da bi skup pal. je reku da je mislu da bom jz kaj bolj pokrita z kako rjuho, da nebo glih vse odkrito pa ga je malo presenetlo user posted image sem pa zato naslednji dan dobila tako krasno zlato verižico, ker še danes govori da vsa čast ženskam ko rodimo user posted image

jaz nič ne dodajam, edino vsako večer mi pa tako rad popije 0.5 dl čajčka proti krčkom.

huh za strije pa ne vpraši. imam trebuh ko zebra od strij in še skus so kar fajn vijolične user posted image

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Oktobrčki 2016
23.11.2016 15:22:41   
Ribica **
Jaz nimam nobene strije, se mi pa še vedno črta po sred trebuha pozna in popek je še vedno velik, to pa komaj čakam, da gre nazaj.

Dodajat pa odkar smo doma ni več treba, trikrat je dobila dodatek. Ful poje Iza, k.m. Erin po flaši pojé 80-120 ml mojega mleka, samo zdaj ga ne črpam več že par dni, ga nimam kdaj. Ene 4 vrečke po 120 ml imam zmrznjenega v skrinji, če bo kdaj kaka panika.

Se pa ravnokar vozimo iz Avstrije, smo bili v shoppingu. No, mala in oči v avtu in na sprehodu, jaz pa po trgovinah, edino v Ikeo smo šli vsi, ker je večje in ni gneče. Sem že darila kupovala.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Oktobrčki 2016
23.11.2016 20:16:18   
Pia*
Mi tudi nic ne dodajamo. Mislim, da je 2x dobila v porodnisnici prvi in drugi dan (za to vem, ce je bilo pa veckrat pa ne). Mene velikokrat kdo vprasa koliko mala poje pa nimam pojmauser posted image , ker crpala nisem nikoli. No 1x sem poskusila z aventovo rocno sredi noci, ko je mala spala ko top jaz sem pa komaj se dihala. Obcutek je bil tako, kot da mi bo mleko pljuca zalilo. No nacrpala nisem NIC. Od takrat nisem niti vec poskusila.

Jaz imam tudi se cez celi trebuh rjavi crto in pa popek tako ogromen da bi z njim lahko koga pojedla. Strijov nimam oz. Imam enega levo od popka tak micen je. Ga sama sploh opazila nisem ga je moj. Imam pa jaz se kot najstnica kar posteno v strijih prsi. Iz danes na jutri so se pojavile.

Sem zacela delati keglove vaje. Meni misica ne zadrzi urina. user posted image . Tako, da na vlozku se mi pojavla urin. Jaz upam, da se to uredi. Ker drugace bom pri 40 nosila ze plenice.

Ribica jaz enako kar praskam ji. Ko upam ze da sva se jih resili naslednji dan ze izgleda ko riba z luskami. In gremo jovo na novo.

Jaz sem prav vesela, da katera rece, da ji je bil porod lep. Jaz imam na ta dan grozen spomin. Upam, da ga cim preje pozabim. Ima pa moj toliko lepsega. Je z vsem navdusenjem grabil tiste skarje za popkovino, da ga je se babica mirila naj lepo pocasi.Tako, da vsaj eden od najuuser posted image

Krci so tudi pri nas. Pridejo, ko turnado. Je prav bogica. Takrat se mal crklava toliko, da mine. Imava kapljice ampak ko je kriza ne pomaga nic.



(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Oktobrčki 2016
24.11.2016 10:41:11   
dansas
Naša večerna rutina je taka, da ga uspavam, položim, zadekam in se čim prej zraven uležem, da ulovim čim več spanca. NAjbolj idealno je, da mi zaspi na joški - potem ga ne rabim guncat in nosit naokrog. Po dveh katastrofalnih nočeh mi je včeraj najoški zaspal in sem si mislila kako krasno. Potem pa se je že čez 5 min v krčevitem joku zbudil in sva šla jovo na novo user posted image In potem še enkrat, in še enkrat, in še enkrat... Po sedmih poizkusih se bila že čisto obupana in so mi solze kar lile. Potem pa končno, pe enem osmem ali devetem polaganju v posteljo, je pa končno zaspal in spal slabih 6 ur!, kar je rekord. Jaz sem zraven spala kot top in se zbudila v luži mleka. Pidžamo sem imela čist mokro (pa glih svežo sem oblekla), posteljnina - mokra, joške trde kot kamen, tamali pa ni vedel katero roko naj poje, si je kar obe v usta zatlačil user posted image .

Nastja, kako pa kaj tvoj mastitis? Se ti kaj sanja zakaj si ga fasala?

Pia, imela si hude poškodbe spodaj, tako da nič čudnega, če imaš ohlapne mišice. Sčasoma bo boljše. Na srečo pa obstajajo neki laserski posegi, ki ojačajo mišice medeničnega dna, tako da pomagajo pri inkontinenci. Sem videla reklamo v časopisu in jo pokazala mojemu in mu rekla: evo ti idejo za darilo za mojega abrahama user posted image

Ribica, je bil problem E. slikat za osebno? Insuper za šoping user posted image Mene je kar groza tega, ker ne vem kaj naj nabavim - nimam več pametnih idej , potem pa nekaj na silo kupujemuser posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Oktobrčki 2016
24.11.2016 16:57:12   
Ribica **
Hehe, dansas, samo je pa zabavno brati zadnji del vajine noči in obe roki v ustih user posted image Jaz sem včeraj zaspala malo pred 23., ko se je E. drla v posteljici in je mož godrnjaje vstal, da saj je lahko celo noč pokonci, jaz sem uspela še dve solzi spustit od hudega, ker je siten in ker sem bila res utrujena, potem me je pa zmanjkalo. Njiju pa tudi v roku pol ure, malo čez polnoč sem ji dudo popravila in sva spali do 4.30, sam kaj, ko me je hudič pasji budil ob 4h in hotel jest user posted image Po slabi uri sva pa zadrnjohali še do malo čez 9., tako da sem bila res naspana + še kaj od dneva sva imeli, sva bili dve uri zunaj in ves čas je spala. user posted image

Za osebno je bilo pa naporno, ja, ker takrat še ni tako glave držala pokonci kot zdaj, mislim, da je imela ravno en mesec, skratka prezgodaj za take podvige in zgleda na sliki kot hrček, ker ne drži glave pokonci. ČB slika na osebni pa tako ni za hvalit, ker zgleda kot kriminalec user posted image Ker ima toliko las, se čudno vidi na sliki. Pa še to se mi zdi, da ima vsak dan daljše in da bi jo pri ušesih že lahko postrigli user posted image

Meni je pa super darila kupovat, glavnino že imam. Družinsko se pa po moji strani obdarujemo tako, da žrebamo vsak po enega odraslega, sestra je pa tudi letos rekla, da tudi nečakoma samo eno darilo, ne treh, ker je vsega preveč in potem sta čisto zmešana in samo sprašujeta, kaj bosta še dobila.

Meni je bil tudi lep moj porod, okrevanje po CR sicer ne paše v ta paket, ampak tam v porodni pa razen zadnje ure ni bilo hudo in imam do tja lepe izkušnje. Precej bolj pozitivne kot pa sem jih pričakovala, ker tiste "nečloveške" bolečine na koncu nisem doživela, jasno. Pri keglovih bi bila pa lahko malo bolj pridna, ampak nekako kar pozabim oz. ne najdem časa, pa je 7 tednov mimo.

Včasih me ima, da bi ji dudo kar s selotejpom nalepila v usta, še ne vem, a jo nalašč kar naprej ven pljuva, da jo je treba popravljat ali kaj je zdaj to. user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Oktobrčki 2016
24.11.2016 16:57:45   
Ribica **
Aja, Pia in nastja, youtube in fen je zakon! user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Oktobrčki 2016
24.11.2016 18:33:31   
Pia*
Hehe fen je zakon!!!
Joj ribica ne govori moja enako proti jutru tisto dudo mrcvari z vsem zivim samo v ustih je ne bi imela. Vcasih si tudi jaz zazelim lepilo pa samo za 30min.
Pia pri meni ze kasne 2 dni tisci rokice v usta. Pred hranjenjem po hranjenju. Skratka vcasih ne vem ali jih bo pojedla. Po hranjenju si jih kdaj tako zatlaci,da ji gre prav na bruhanje. Ze tako pazim, da ne bruha sedaj bom morala se na roke.
Danes sem jo 2x na zizo dala, ker sem mislila, da je lacna pa bi se ona samo igrala jedla pa nic.

Nasa gospodicna na 4 nogah veliko casa prezivi pri sosedi in njenim psom. Sva jo sli s pio iskat pa ni hotela domov. Mislim, da je bila uzaljena, ker je morala prej domovuser posted image . Soseda mi jo zvecer se na sprehod vozi. Njen moz njunega na povodec ona pa naso gospodicno. Sem tok presrecna, da ima zjutri in zvecer sprehod in druzbo. Predvsem pa hvala bogu za tako super sosedo, zlata je vredna. Poleg tega ji pa ne greva celi dan na zivce. Ker ko se je pia joka se je se ona. Sedaj pa ji gre jok tako na zivce, da gre kar stran od naju. Pride pogledat in se obrne in gre ponavadi v kopalnico ali na hodnik pa taco cez glavo.user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Oktobrčki 2016
25.11.2016 19:21:40   
dansas
He,he je zanimivo brati o vasi pasji gospodicni user posted image Sej ji ni za zamerit,da ji gre jok na zivce - meni gre tudi user posted image . Kake pasme pa je?

Mi pa danes praznujemo 2.mini svecko

Prijetno noc zelim vsem. Midva sva sla namrec ze spat.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Oktobrčki 2016
26.11.2016 9:53:49   
nastja1
hajoj sečne vi ko nimate strij. jaz se sploh nisem dosti zredila, niti nisem imela nevem kako velik trebuh pa mi je vse spokalo user posted image

ja meni se je pa zdej mastitis vmiru. boli me samo še ko začne vlečt. mam vsake toliko časa neke grozne navale mleka, pa mislim da mi je zaradi tega prišel mastitis. sej vsako uro pa pol če zizat samo nemore toliko pojest ko mam jz mleka user posted image

o dansas tudi jaz imam že 3 dni take noči kot ti user posted image komaj ga lepo namestim in pokrijem, potem pa ko se še jz vležem...pa jok. pa spet nosit po hiši... groza user posted image edino danes je po treh napornih nočeh spal ure v kosu. user posted image
o že 2. mini svečka user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Oktobrčki 2016
28.11.2016 13:31:34   
dansas



user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
3 tedni: 3390 g, 54 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm,

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm

19.10.
k.m. : IZA (41+2)
ob rojstvu: 3100 g, 50 cm
1. mesec: 4220 g, 53,5 cm


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Oktobrčki 2016
28.11.2016 13:54:15   
dansas
Midva sva iz ZD, kjer smo našega fanta premerili. Kako hitro raste! Take so bile moje punce pri cca 3-4 mes user posted image Saj se mu vidi po oblačilih. Sem mogla že aktivirat oblačila velikosti 68, ker so 62 v zadnjih vzdihljajih. Kakšne hlače so mu še prav, pajacki pa se že na tesno zapirajo. In pleničke - sem kupila malo preveliko zalogo dvojkic, ki jih zdaj uporabljam samo še podnevi, ker mu komaj na riti obstanejo user posted image . Sem pa prešaltala iz muellerjivih plenic na DM-ove. Te mu ne premočijo tako kot Muellerjive, opažam pa da bolj prepuščajo vonj. Takoj zavoham, če se polula, kar prej nisem. Ko sem že pri vsebini pleničke - zgleda, da se mu je črevesje bolj razvilo, ker ima po 4 dnevni pavzi kakanja čisto drugačno strukturo, vonj in barvo drekca. Prej so bili taki nepredelani delčki v drekcu in bil je gorčične barve, sedaj pa bolj na rjavo potegne in je take strukture kot kašica. Od kar je začel "na novo" kakati tudi manj joka. Sva z mojim mnenja, da je očitno črevesje dozorelo in ga manj črviči (držim pesti).

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Oktobrčki 2016
28.11.2016 17:54:21   
Pia*
Moja ima pa se vedno pikice rdece po lickih koza je pa na teh delih zelo suha. Sedaj sem opazila, da ima na novo po dekoltejuuser posted image . Ima se katera te tezave?

Se dobro, da imamo pediatra v cetrtek, ker me je malo zacelo skrbeti, da ni kaj drugega kot čiščenje koze. Namrec sedaj imamo ze 2meseca in se stanje ne normalizira.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Oktobrčki 2016
28.11.2016 17:59:25   
nastja1
o dansas super, kar naj tako lepo raste user posted image
nevem jaz imam že od začetka pampers pleničke pa sem kar zadovoljna.
no pol pa mogoče več nebo krčkov. tudi jaz držim pesti user posted image

pia našemu tudi včasih pridejo takšne rdeče pikice, potem pa izginejo, pa se spet malo pojavijo.. nam so tudi rekli da ni nič.

je pa naš mali začel škilit z očki. pravijo da je tudi to normalno. bomo videli čez 2 tedna imamo pregled pa bom vprašala.. ko ga gledaš mu učke kar notri k nosku pobegnejo. sej je pa tako smešno vidit da se res nasmejimo user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Oktobrčki 2016
29.11.2016 20:15:22   
Ribica **
O, Svit je pa priden in orng fant user posted image Ni čudno, da potrebuje večje pleničke user posted image Jaz sem komaj ta teden porabila zadnje enke od pampersa in začela dajat dvojke, so pa DM-ove manjše od pampersa, ampak ji vseeno dvojka še čisto ustreza, trojka je p za dober cm višja od pampersove 2. cela znanost iz teh plenic. za ponoči še vedno uporabljamo samo pampers, ker ziher zdržijo celo noč in še malo - previjem jo ponavadi po 9.-10. uri, ko ta drugič vstaneva.

Danes je bil en prav lušten dan, sva bili dve uri in pol zunaj, no vmes sva delali družbo mojim sodelavkam na kosilu, E. je tako vse prespala.

Pia, E so se pikice pomirile, ima samo temenca po obrveh in vekah, malo okrog noska, pa v lasišču sem ji eno našla zdaj en dan, sicer se ji pa še kar lasišče "lupi" po vrghu glave, kot da bi imela prhljaj.

Me pa zanima, če vaše škrate kaj namažete s kako kremo po ličkih za ven zdaj, ko je mraz? Mi je pa vsak dan lepše z njo, ti nasmeški so pa itak nekaj najlepšega. Če sem vmes malo pogrešala biti še kaj drugega kot mami in gospodinja, mi je ta teden to več kot super. user posted image Res pa da se veselim praznikov in prihajajočih "obveznosti". Moram začet počasi piškote pečt za Miklavža.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2016 11:54:43   
Ribica **
Še eno vprašanje - kdaj gredo vaši spat zvečer? Mene malo mineva potrpljenje, ker ne zaspi pred polnočjo, včasih pa sva pokonci tudi do enih, dveh. Potem sicer spi 5-6 ur, se podojiva, včasih zaspi takoj, včasih sva eno uro pokonci, potem pa spet spi tri ure in celo dopoldne praktično prespi, če je sreča, je vmes budna več kot eno uro med spanci, potem greva pa tako že ven, kjer spet spi v vozičku - vsaj eno uro, če sva doma, pa spi tudi dve do tri. Popoldne odspi kako uro, sicer pa večer predrema v naročju, po 20 min najdlje v posteljici, ostalo se pa dere - krči ali kar tako, če jo slučajno hočeš odložit. Bi skoraj raje na tri ure vstajala, ne vem, kot pa da moram biti vsak dan tako dolgo pokonci. Če ne joka oz. je ne zvija, je pa enostavno samo zelo budna takrat, ampak hoče bližino, posteljica ima ziher žebljičke noter ali kaj takega user posted image

Je bila pa že v trebuhu bolj zaspanka, pred 10. zjutraj se praktično ni premikala, potem pa žur cel dan. Očitno je tam bolj malo spala. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 30.11.2016 11:55:27 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2016 12:55:51   
Malinca07
Pozdravljene mamice, spremljam vase debate, ker dobim kar nekaj koristnih nasvetov. Sicer sem glede na pdp bila pod novemberkami, sem pa rodila oktobra in imam danes tocno en mesec staro puncko :)
Oglasila pa sem se zato, ker sem se 100% nasla v tvojem zadnjem zapisu Ribica. Tudi mi smo dolgo pokonci, ko se ponoci naje traja uro in pol, da zaspi, cez dan tudi veliko prespi, ce je budna je v zibki 10 min potem pa zeli v narocje, kjer zaspi ampak takoj ko jo poskusam odlozit v zibko - jok. Ima pa v popoldanskem casu krceke tako da veliko prejoka, vcasih se jok sprevrze v kricanje..nic ne pomaga. Verjetno je treba pocakat do magicnih 3.mesecev user posted image
Se opravicujem, ker sem se malo vrinala med pogovor. Lepo se imejte z vasimi soncki user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2016 12:57:40   
nastja1
ribica ja jaz ga namažem z nivea kremo za dojenčke. tudi naš ima po glavici ko prhljaj, sedaj so se mu pa začela delat temenca.

mi smo se pa doma zmenili da se obdarujemo med sabo samo za božička ker nas je preveč. jaz imam še dve sestre, obe imajo že otroka, pa tete pa strici... bi glih bankrotirali.. user posted image čeprau jaz bom vsakemu iz slanega testa naredila posodice pa dala notr krof v obliki miklavža pa eno pomarančo user posted image poceni ampak mala malenkost user posted image

ajoj mi nikoli ne zaspimo pred polnočjo. potem se pa zbudi ob 2h, pa ob 5h. od 5h dalje pa ima krčke in tako se naš spanec konča user posted image pa tudi čez dan mi zelo malo spi. mogoče zadrema za pol ure, potem se pa zbudi in ali samo gleda, ponavadi pa joka-krčki. user posted image
hehe ja naša posteljica je tudi izgleda neudobna, ker v naši postelji ob meni pa takoj zaspi user posted image
danes je po 4h nočeh prvič tako spal. smo imeli zdej 4 noči pestre. nikakor zaspat zard krčkov. ko je pa končno malo zadremal, sem se pa vlegla v posteljo, je pa tako zaškripala da se je zbudu..in spet ponovi vajo user posted image sem kar hotela to našo posteljo vni zažgat isti moment user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Oktobrčki 2016
1.12.2016 11:04:50   
Pia*
Ribica moja je tudi zurerka ob polnoci imamo mi se vedno dojenje pa potem do 4h ali 5h mir. Mi2 se ponavadi ob 19h skopava ob 20h se dojiva in potem je odvisno ali do polnoci galami ali pa celo za kaksno urico zaspi.
Tudi moja dopoldan prespi. V vozicku pa sploh.
Npr. Danes sva se zbudili ob 4h pojedli in potem zabava. Zaspala je sele okol 5h.

Mi2 sva ravno od zdravnika. Sva se zredili za 1kg in 3cm zrasli. Presrecna semuser posted image . Glede na to kako so me prvi mesec strasili z dodatkom. Je sedaj prava baba.
No dansas za tvojega bi bila moja kot piskotuser posted image

Malinca07 ce zelis se nam lahko pridruzis. Smo bolj majhna skupina ampak meni se zdi, da smo superuser posted image .

Temence. Jao bog to pa je nadloga. Mi2 sva se jih v grobem znebili. Kupila sem to peno mustela in je res bistveno se zbolsalo. Obrvi sem jaz odstranila z mandljevim oljem. Sem vsakic, ko sva se previjli dala na prst olje in podrgnila.
Imava pa tudi mi2 na dolocenih nestih na glavi kot da ima prhlaj. Ne vem ali je to se od temenc? Se jih je pa res tezko znebiti, ker ima toliko las. Vcasih moram iz vsakega lasa posebaj dol povleci. Pia je ze vsa zivcna, ko privlecem glavnik.

Nama se je pa koncno obraz umiril. Ni se vse zginlo je pa bistveno boljse. Sem ji 3x na dan ga scistila s fiziolosko in namazala z bepanthenom.

Malo sem se ze sprasevala ce je mogoce problem v mlecnih izdelkih. Pa sem jih sedaj za 2dni res ukinila in je bilo boljse. Ampak pravijo, da je to zgolj nakljucje in da ne more biti tako hitro boljse.

Se bom se malo drzala diete potem bom pa ponovno poskusila pocasi malo mlecnih izdelkov uvesti in da vidim kako bo.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Oktobrčki 2016
1.12.2016 11:22:20   
Ribica **
No, ste me potolažile, da nisem edina. Čeprav včerajšnji večer je bil čudovit. Ob 18.30 sem jo skopala, ob 19h je jedla in zaspala za 20 min, potem je bila pa pokonci do cca 20.30 oz. je dremala pri meni v naročju, ob 20.30 sem jo pa v posteljico prestavila in je spala kot top. Nič krčev, nič joka. user posted image Sem jo pa mogla še previt, ker še ni imela nočne plenice + jo podojit napol v spanju ob 23h, potem se je pa zbudila ob 2:15 in ob 6:20, od 7:30 do skoraj enajstih je pa spala, jaz sem pa eno uro prej vstala. To mi je super, da lahko vsaj pojem v miru, grem na wc, kaj pospravim. Zdaj pa v ležalniku igračke gleda in je pridna, dobiva obisk, potem gremo pa ven. user posted image

Malinca07, kar pridi k nam, če želiš. user posted image

Koliko se pa morajo zredit zdaj v enem mesecu? Sem se ravno včeraj tehtala skupaj z malo in ima cca 4,6 kg, kar je samo pol kg več kot tri tedne nazaj user posted image Upam, da ne bo premalo. Sicer vidno napreduje vsak dan in ni nič suha, mi je pa vsak dan bolj ljubka, ko zgublja ta hrčkasta lička user posted image Res uživam z njo takole dopoldne, popoldne/zvečer je pa odvisno, kaj nas doleti, ampak včeraj je bilo res luštno, kljub temu, da smo bili sami, ker je bil mož na sestanku, danes ga tudi ni, pa še ta večji gre k mami čez vikend, tako da bomo punce same doma.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Oktobrčki 2016
2.12.2016 8:48:18   
dansas
ha, ha, dobra tale o posteljici z žebljički user posted image - mi imamo tudi tako, pokrivamo ga pa z odejico iz kopriv user posted image . NAš zdrži v posteljici max 1/2 do 3/4 ure, potem se pa predrami in se ne more nazaj sam uspavat. Tudi v naročju ali v vozičku je tako. Ga je potrebno potem vzeti v naročje ali ga podojit, da nazaj zaspi user posted image . Večerna rutina je pa taka, da zaspi tam nekje med osmo in deveto zvečer, spi od 3 (ponavadi) do 5(redko) ur, se podojimo, nazaj zaspi za 3 ure, potem ga moram pa ob naslednji budnici previt, ker mu še vedno vse premoči, od 5ih zjutraj naprej pa bolj ko ne dremam, ker se predrami na vsake pol ure, včasih, če mi je bog spanja naklonjen user posted image zaspi tudi za kako uro. Vstaneva med sedmo in osmo zjutraj. Naš očitno ni neka nočna ptica, se pa na žalost za moje pojme prezgodaj zbudi. Čez par let jih pa zjutraj iz pojtelje ne bo za dobit user posted image .

Ribica, moraš gledat težo čez neko daljše obdobje, ker ponavadi ponavadi imajo te poskoke pri pridobivanju - enkrat dobijo več, enkrat pa manj v istem obdobju. Važno, da končna teža usteza starosti.

Ja, zmeraj bolj lušni so. Ta ta brezzobi nasmeh user posted image - bi ves sneg stopil, če bi ga kaj bilo user posted image . Sicer meni najljubše obdobje bo šele čez cca pol leta, ko bo začel puzati. Takrat so mi tako lušni...

Malinca, oglasi se še kaj

< Sporočilo je popravil dansas -- 2.12.2016 8:50:23 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Oktobrčki 2016
3.12.2016 12:12:14   
Pia*
Dansas mene tudi kar rastreli v orbito, ko se Pia nasmejeuser posted image .
Mi imamo pa danes druzinsko slikanje. Mala gospodicna in gospodicna na 4 nogah imata svoje autfite staredva pa nimava pojma kaj bova oblekla. Sicer mislim, da moj ne bo imel problema bol bom jaz komplicirala.

Ribica samo ne sekirej se. Mene so 1.mesec posiljali na umetno mleko pa sem si mislila ko vas šlivi in ostala pri dojenju. V cetrtek sva pa tecni sestri ( ki je iz neznanega razloga jezna na ves svet) zaprli usta, ker sva se tako poredili. Meni je moja patronazna rekla da med 110g med 125g na tedn. Tko da sta vi2 cisto super.
Moja pia ima tako tezko sedaj, ko je stara 2meseca, kot od prijateljice hci, ki je bila vceraj rojena.
Od dansas svit je pa itak ze celi ded. user posted image . Je pa res, da njen je ko moja spi user posted image

Pia je sedaj 2dni zaporedoma zaspala do 23h in potegnila do 5h zjutri. Tako, da en obrok okoli 2h-3h zjutri prespi. Najprej sem jo hotela zbujati pa je moja mami cist ven padla ces a si nora. No jaz upam, da to ne bo uplivalo na tezo.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Oktobrčki 2016
3.12.2016 19:00:19   
Ribica **
Pia, tudi mi smo bili danes na obisku pri prijateljih, kjer je bil mali večji in težji ob rojstvu kot pa bo E pri dveh mesecih. Kap me zadane. Res pa da je imela mamica nosečniški diabetes in še čez rok so jo pustili. V LJ še nisem slišala za tak primer, ponavadi te s sladkorno prej sprožijo oz naredijo CR, ker so otročki preveliki.
Ja, zbujat pa nikar ne ponoči. Erin tudi tako spi občasno. Danes je bila spet super noč, včeraj pa katastrofa, ne vem če sem dve uri v kosu spala, skoz se je zbujala, kot da bi dremala celo noč.
Upam, da se tudi pri nas krči končujeko, je že dva ali tri dni mir.
Za vae napake se oproščam, tipkam na telwfonu med vožnjo domov in nič ne vidim. :)

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?