|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 24 [25] 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marcevke 2018
23.3.2018 10:21:40   
neznanka89
Ooo mi je kar toplo postalo pri srcku, ko sem brala touser posted image . Res ze komaj cakam, da dobim puncico v roke in jo stisnem k sebi.

Super, da si lahko vse spremljala. Ziher veliko boljsi obcutek, ko takoj vidis bebico. Zdaj samo pocivaj, da si cimprej opomores, potem pa uzivanje na polno z druzino.

No, pri meni se vedno nic ne kaze, da bi se kaj premaknilo. Sem ze brala nasvete za pospesitev poroda, pa delam ze vecino tega, pa nic kaj ne pomagauser posted image .

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 601
   RE: Marcevke 2018
24.3.2018 12:07:16   
neznanka89
Punce moje, pa sem jaz tudi dobila puncko v narocje. Porod ekspresen. Od prvega popadka pa do rojstva 2uri in pol. V porodnisnico sem prisla odprta 1ocm. Ce bi puncka bla v pravilni legi, bi po babicinih besedah rodila domauser posted image .

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 602
   RE: Marcevke 2018
24.3.2018 12:31:31   
Sofie

Čestitke vsem za male zakladkeuser posted image

sonckimoji v kateri porodnišnici si pa rodila?

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 603
   RE: Marcevke 2018
24.3.2018 16:19:16   
ambigua
Čestitke neznanka89 in še eni princeski!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 604
   RE: Marcevke 2018
25.3.2018 8:40:55   
sončkimoji
Kakooo norooo cestitam user posted image user posted image
Pol pravis da je bilo cudovito hehe user posted image
Teza,cm? :D

Ej ce sm mislila da je sinko priden je nasa princeska zlata user posted image user posted image lepo se doji, pancka mi 4 do 5 ur v kosu ponoci tko da sm k rozica zjutri user posted image

Pa vidve kako sta?

Sofie: ljubljana, od prejsnega tedna imajo prenovljen oddelek veliko boljse, tudi glede pomoci pri dojenju, oskrbe ind.

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 605
   RE: Marcevke 2018
25.3.2018 10:47:32   
Sofie

O ful fajn. Jaz sem lani rodila v Lj. s CR. Sem vesela, da so zdej dojenčki ves čas zraven mamic. Po CR si jo najbrž dobila za stisnit in potem so jo odnesli tvojemu?

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 606
   RE: Marcevke 2018
25.3.2018 13:25:20   
ambigua
Jaz sem kar fit, je bil tudi pri meni porod precej ok. Dojiva se tudi brez težav. Včeraj sva že šla na sprehod za pol ure. Moji so šli pa smučat. Gospodinjstvo tudi nekako gre. Imam še energijo za sekiranje starejših otrok (branje, naloge, pospravljanje user posted image ). Sta pa prav uporabna, dojenčka mal pomojčkata in zamotita, pa pomagata pri previjanju in oblačenju.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 607
   RE: Marcevke 2018
26.3.2018 7:30:24   
neznanka89
Puncka je imela 3270g in pa 51cm. Namerili pa so jo skoraj 4 kg pred porodom. Hvala bogu, da ni imela vec, ker bi se porod koncal z cr. Je mala bila v temenski vstavi in je bilo pri iztisu kar hudo. Ogromno rezana in pa se raztrgana, ker enostavno ni nasla poti ven.

Hvala bogu, se je koncalo tako kot se je.user posted image

Sem pa zaradi velike izgube krvi z zelezom cisto na minimumu in pa za mlekca nisem dobila dovolj hitro, tako, da je nasa puncara bila ze zelooo lacna, tecna in glasnauser posted image .

Super za vse fit nosecke. Jaz upam, da bo s sivi cim prej ok, potem pa novim dogodivscinam nasproti.

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 608
   RE: Marcevke 2018
26.3.2018 22:19:25   
sončkimoji
Sofie
Ubistvu ti pokazejo takoj ko jo vn uzamejo potem jo ocedijo in prislonijo na lice. Po cr pa te skupaj z otrokom odpeljejo gor in je do vecera 22.00 pri tebi potem pa zjutraj ob 6.00 je nazaj. Kot sm rekla pozitivno presenecena nad novim "programom" ubistvu stece dojenje takoj kot pri naravnem porodu.

Ambigu
Ej ful fajn da imas pomoc se dodatno user posted image user posted image
Jih je tako fajn gledat an? Mene je sin cisto presenetil. Takoj jo je vzljubil nobenga lubosumja res navdusen je user posted image mi tudi pomaga pri previjanju user posted image

Neznanka89
Ojooj pocajti se ! Upam da res ni prehudo. Kako pa bratec navdusen nad sestrico?


(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 609
   RE: Marcevke 2018
28.3.2018 18:20:30   
neznanka89
Hei punce. Midve sva tudi ze od ponedeljka domauser posted image . Sicer je kar naporno zaradi sivov, ker zacnejo zelooo boleti, ce sem le malo bolj aktivna, pa se skrbi me, da se nebi kaj vnelo, ampak je lepo. Moj res skrbi za mene, da mi ni treba prakticno nic v gospodinjstvu, za kar sem mu zelo hvalezna. Upam, da bom v par dneh ok.

Puncka drugace pridna. Pridno sesa, tako, da s tem nimama problemov, edino ponoci se ponavadi pokaka in je seveda nimam srca puscati v taki plenicki in se mi cisto prebudi, tako, da pol traja kar kasno uro, da zaapi nazaj.

Bratec je sestrico lepo sprejel, ni nekega lubosumja, vidi pa se, da rabi mojo blizino. Pa grozno mu je, ker ne morem z njim ven, kot je bil vajen. Meni pa seveda se bolj, ko vidim tisti razocarani obrazek.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 610
   RE: Marcevke 2018
28.3.2018 18:54:32   
ambigua
neznanka89, lepo se cajtaj in cartaj user posted image . Jaz še nisem nikoli tak hitro prišla k sebi. Al' gre v tretje rado, al' pa velja, da starejši smo, boljši smo. Mož je pa tako navdušen, da bi preživel še eno presenečenje, hehe...

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 611
   RE: Marcevke 2018
28.3.2018 21:04:53   
sončkimoji
Jaz sem tudi ze fit nemorm vrjet user posted image prve 3 dni sm misnla joj kasna bolecina to bo pa tesko, no 4dan sem bila pa ze kot rozica user posted image

Moja se lepo doji, sicer so mi ful tezil z dodatkom ind. Ampak ce jo podojim in brez joka spi in odspi 3-4ure nwm zakaj bi rabla dodajat? Hjaa malo imam cudno petronazno -.-

Drugace pa noci kot pri sinu hvala bogu, evo to noc je odspala 7ur v kosu. Sm se res lepo spocila user posted image

Sin je pa tako navdusen nad njo, pomaga previjat jo boza crklja. Res sem vesela da jo je sprejel.

Ste ze bile na prvem sprehodu? Mi ze 2 dni se odpravljamo ampak zmeri ko bi zelel zacne pihat user posted image

Ambigua potem pa hitro akcija user posted image

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 612
   RE: Marcevke 2018
29.3.2018 12:15:44   
neznanka89
Ambigua pa se je postavilo vse na svoje mesto, po zacetnih skrbehuser posted image .

Uff mogoce sem pa res zacartana, da se kar nisem ok tam spodaj. Ampak nimam kaj. Ko dlje casa stojim ali pa prevec hodim me zacne vse pecti in boleti tam spodaj. Cutim vsaki siv posebaj. Je pa danes ze veliko bolje.

Ehh kaki sprehod. Nujno kar je opravim ostalo bo pa pocakalo. Pa pri nas je tako navada, da dojencek ne gre ven, dokler popek ne odpade. Ma nasa ful debelega in se kar mokrega. Kaksne 2 dni se ziher nebo odpadel.

Pa tako bi naj bilo drugi teden lepse vreme. Bomo takrat izkoristili za sprehoduser posted image .

Ne se pustiti glede dodajanja. Ce otrok lepo spi in napreduje ne rabi dodatkov.

Moja pa ga je danes ponoci nekaj biksala. Sicer je prvo rundo odspala 4 ure, potem pa akcija. Se je po podoju pokakala in sem jo previla, potem pa spet na dojko in ko je ze skoraj spala pa se enkrat polna plenicka tako, da ji je prislo vse na bodi. Jaz nevem od kot se jemlje, ce pa je tako malo bitjeceuser posted image . In seveda se je cisto prebudila po preoblacenju, tako da sva bili se skoraj 2 uri budni.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 613
   RE: Marcevke 2018
29.3.2018 14:45:06   
ambigua
Ja, po vseh dvomih sem prav vesela, da se je tako obrnilo, kot se je. Sem kar vedela, da se bo mož z očetovanjem izkazal po porodu.

neznanka89, dvomim, da si zacartana. Kolikor se spomnim, me je po prvem porodu, ko sem imela konkretno epiziotomijo bolelo kot hudič kar nekaj časa. Ležala sem na podlogi in "luftala rit", pa pila donat, da me je manj bolelo pri odvajanju blata. Tašča, ki je bila takrat še dobrega zdravja, je skrbela za vse: prala, likala, kuhala, me stregla z vseh strani. Mislim, da sem šele po enem mesecu zafunkcionirala. Pa takrat je bila neko "psihotično vzdušje" med mamami za dojenje (saj mogoče je še sedaj, ampak ignoriram) in sem se čisto preveč obremenjevala še s tem, ker sem mislila, da mi dojenje ne gre dobro od rok (pa je bilo čisto normalno). Prvi sin je pač jokal in ni spal. Dojil se je pa, em, pogosto. Tako kot potem hči. In sedaj še št. tri po isti štanci dalje. Redko imam 3 h premora med dojenji, tudi ponoči. Pa še obvezno se vsaj 1 x ponoči previjeva, ker pokakan ali pa toliko polulan, da bi do jutra plenica spustila... Po ene treh, štirih mesecih šele začnemo bolje spati. Mimogrede, moja mati se še v tretje sprašuje, če imam premalo mleka, čeprav plenice in splošni izgled in pridobivanje teže govorijo drugače. user posted image

sončkimoji, če se počutiš dobro, potem bo mleka dovolj. Meni so se v drugo in tretje dojke zelo hitro zmehčale (zdaj v manj kot parih denh), in se mleko sploh ne nabira več. Šele ko začne dojenček piti, mleko začne sproti nastajati (in se prav dobro sliši in čuti...). Tako da dojenček bo potegnil iz dojk ravno toliko mleka, kolikor bo hotel.


(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 614
   RE: Marcevke 2018
1.4.2018 17:20:18   
sončkimoji
Neznanka89 kaj bolje?
Jaz si dam na rez kar gazo cene me tudi zacne "srbeti" po nekem casu. Je pa res da se rana celi kar hitro.

Ambigua moja mami misli da ga jaz sploh nimam user posted image sem mogla stisnit pred njo da sem ji dokazala user posted image
Zato je pa bila samo 30min na ubisku da je videla vnukinjo drugace so pa vrata zaprta. Mislm hvala lepa ampak stres pri meni ni dobrodosel user posted image

Kako je z popki ze odpadli? Pri moji se drzi samo se na eni strani upam da do jutri bo user posted image

Spi pa hvala bogu tako lepo. Tudi ce jo ponoci previjam ce je pokakana, hitro zaspi nazaj. Je pa res da ima v vecini plenicko povno ze ko se zbudi tako da se po tem se podojive in spat nazaj. Res je cisto podobna bratcu :)

Meni se drugace ze mesa notri, vsakic ko si recem ok danes pa ven... zacne pihat user posted image pogresam sonce! user posted image user posted image

Aja vesele paznike ! user posted image

< Sporočilo je popravil sončkimoji -- 1.4.2018 17:21:04 >

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 615
   RE: Marcevke 2018
1.4.2018 20:03:37   
neznanka89
Hei. Sem boljse. Hvala bogu. Sivi vec ne bolijo tako. Oteklina je izginila. Zaj se samo da pride malo zelezo na pozitivo pa smo na konju. user posted image

Joj to z mlekom je res tezko dopovedati starejsim generacijam. Meni je mama prvic ko sem dojila 7 mesecev rekla ze pri 3 mesecih, da se to vec ne spodobi pri tako velikem dojenckuuser posted image .

Joj moja je tudi pridna. Sploh ne morem verjet, da obstajajo tudi taksni dojencki. Je na 3-4ure, potem je po dojenju se kaksno uro pokonci nato pa spt spanje za 3-4ure. Ponoci pa tudi spi v kosu vsaj 4 ure. Luksus vglavnem. Tak naspana nisem bila prvic po 2 letihuser posted image

Nasi je sicer ze odpadel, ampak cisto suh pa se ni.

Jooj jaz tudi pogresam zrak. Se mi zdi da se mi bo zmesalo pocasi , ce nebom sla na soncka. V torek bom vprasala patronazno za dovoljeje za kaksni 15 min odhod na zrak. Ne vozickanje. Glavno, da sem na zraku.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 616
   RE: Marcevke 2018
2.4.2018 18:42:51   
neznanka89
Heii. Moram se pohvaliti. Mi smo tudi danes opravili prvi sprehod. Ne morem opisati, kako mi je prijal soncek. Sicer nismo pocakali na odobritev patronazne, ampak je bilo res cudovito vreme. Soncek, brez vetra, toplo. Smo pa sli ravno 300m do prve klopceuser posted image . Seveda peljal vozicek ponosen veliki bratec.

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 617
   RE: Marcevke 2018
2.4.2018 20:10:02   
Sofie

neznanka89 jaz sem rodila lani konec februarja in šla 6. dan po CR že na kratek sprehod. Je bil sonček in ni bilo razloga da bi bila notri.

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 618
   RE: Marcevke 2018
2.4.2018 20:29:36   
sončkimoji
Jao sm prehitro se zarekla ji je kr ze uceraj odpadu hihi user posted image
Ma pa lepi popek zdej :)

Evo mi tudi danes na sprehodu, oz kar do babi na vrt svez zrak za 3ure je se kako koristil user posted image

A tvoj tudi? Hehe je blo fajn gledat kako veliki bratec ponosno pelje sestrico user posted image


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 619
   RE: Marcevke 2018
16.4.2018 10:37:23   
neznanka89
Zivjo punce. Kako ste? Nasi soncki bodo pocasi ze en mesec stari. Se mi zdi, da gre tokrat veliko hitreje kot prvicuser posted image .

Drugace smo ok. Tamala je super pridna (trkamuser posted image ). Je priblizno na 3-4ure, potem je se kaksno urco pokonci nato pa spet spanje. Ponoci se samo 1x hrani. Sploh ne morem verjet, da obstajajo tudi taksni dojencki. Sem naspana bolj kot prej z enim otrockom. Hehe.

Jaz sem si tudi po vecini opomogla, edino vceraj me je skoraj zadelo, ko sem si koncno pogledala stanje tam "spodaj" in ugotovila, da imam se kar sive. Ni tak, da razpadejo po enem tednu? Od poroda pa sem ze vec kot 3 tedne? Moram vprasati danes patronazno kako in kaj.

Drugace pa pridno izkoriscamo tople dneve in soncka. Tamala uziva na zraku oz. Prespi ves cas zunaj, taveliki je dobil kolo in bi se spat sel z njim., mami pa v sencki na klopciuser posted image .

Na dopust greste? Mi imamo rezervirano konec julija in me kar malo skrbi, da nebo prevroce.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 620
   RE: Marcevke 2018
26.4.2018 21:40:34   
sončkimoji
zdravo zdravo,

evo pa smo 1mesec stari user posted image

moja se tudi na 4ure hrani user posted image
ponoci pa 1 obrok tam okoli 5h zjutraj. drugace je pa vceraj od 22.00 do 9.30 spala brez hranjenja. sem bila kar sokiranla. se zjutraj zbudim pa ugotovim da je ura 8.00 mala pa se kar spi user posted image user posted image

nase dneve prezivimo od 9.00 pa tam do 18.00 kar zunaj je dovolj toplo da jo tudi previjam in hranim zunaj. sinko pa valda koloooo pa peskovnik user posted image
sva oba ze kot niggerja user posted image
k ociju se kej rada stiska? moja sprva samo k meni boh nedej da bi jo gdo drug uzeu kuj u jok user posted image zdej je ocija malo bolje sprejela da jo lahko tud on potolazi user posted image

prvi posvet ze bil? mi imamo selee 11.5 so nam datum prestavili. drugace pa na tezi pridobiva uredu nazadnje je imela pri 2,5t 3.300g.
kako je z krci? ker moja prdi ko usekana user posted image nima pa krcou se sama kar spihuje na joski pa vedno pokakana plenica user posted image
dojenje mi pa zal spet ni steklo user posted image pri 2t ko je povecala unos se meni ni tako da dojim in dodajam. sicer mi usi govorijo da useeno kok fajn da saj dojim usak obrok ampak me to glih ne potolazi ... bi raje samo dojila. pijem svasta od nekih semen do cajou do kuhanih semen do nrkih zelisc pa jem nwm kwa use samo nikakor nemorem povecat... misl kera da bi lahko z crpalko probala ? da si celi dan crpam user posted image mogoc bi to kej pomagalo?

uf nwm meni je "budala" se opravicujem izrazu kr pustila zunanji siv 1. mi ga je partner potem vn povleku k sm ze skor mela zagnojen user posted image drugace je zdej ok razen ko svicam od dela takrat nujno pod tus user posted image

kam pa greste? ker mi imamo sanso na morje it cez mejo umag, porec.. je mogoce predalec? se nemorm odloct.

lepo bodite pa se crklejte ker bojo se prehitro zrastl user posted image

< Sporočilo je popravil sončkimoji -- 26.4.2018 21:44:58 >

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 621
   RE: Marcevke 2018
9.5.2018 11:43:03   
neznanka89
Živjoo. Vsaki dan se spravljam zraven, da malo pozdravim, pa vedno pride nekaj vmesuser posted image . Mi smo zaenkrat super. Se pridno doji, spi... Pri enem mesecu smo imeli posvetovalnico in je se zredila za 1kg in pa zrasla za 5cm, tak da kar lepo napreduje. Sem vesela.

Zaj v lepem vremenu smo tako kar večina zunaj ja. Jaz tudi kar previjem in nahranim punco kar na klopci, ker se mi ne da v stanovanje hoditiuser posted image .

Naša se pri atiju kar pocarta ampak ko pa jo zvija (hvala bogu jo ne pogosto) pa je samo mami ok. Se pri atiju še bolj dere. Pa zaspati noče atiju. Hehe. Jaz ji dam ponavadi samo dudo in jo malo pobožam in že spi, atiju pa nikakor ne zaspi pa jo lahko nosi, boža al pa na trepalnice staviuser posted image

Uff mi gremo verjetno v Pakoštane in je kar 5 ur vožnje in me tudi malo skrbi. Ampak ker je že od lani rezervirano, sem rekla, da naj ostane tak. Bomo videli kako bo.

Mene pa jutri čaka prvi pregled, pri ginekologu. Na smrt prestrašena. Me je po prvem porodu pregled grozno bolel, pa sem imela takrat samo 3 šive. Nevem kaj bo sedaj, ko sem jih imela malo morje, plus tega, da mi 2 še sploh odpadla nistauser posted image . Bomo videli. Upam, da nebo prehudo.

A devate vaše sončke na trebušček kaj? Naši ni všeč. Se začne buniti in sploh noče dvigniti glave. Če jo pa si dam na svoj trebuh pa lepo dvigne glavo in jo tudi zadrži normalno. Nevem, zgleda ji je bolj zanimivo, ker me gleda v obraz.

Lepo bodite in oglasite se še kaj.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 622
   RE: Marcevke 2018
15.5.2018 17:42:36   
ambigua
Hoj!

Tudi pri nas gre vse po "regelcih". Se že veselim morja in konca šole, še bolj pa, da bo sedaj mož doma 15 dni, da bo izkoristil očetovski dopust. Tudi v tretje se v očetovsko vlogo uvaja per partes, hehe. Zdaj bo dojenček počasi dovolj velik, da ga bo tudi previl user posted image
Večja bratec in sestrica bolj ali manj uživata v svoji vlogi.
Je pa zanimivo v veliko pomoč dementna tašča, ki je odlična pestunja in se tega sploh ne naveliča. Govori z dojenčkom s takim pomirjujočim glasom, da ne moreš verjet. Od malega je "merkala" otroke, nekaj časa je tudi služila kot varuška. Je kar malo vzcvetela.

Glede šivov. Šivi naj bi bili resorbilni, torej teoretično naj bi rapzadli sami. Vendar nekateri razpadajo neverjetno dolgo (ali pa sploh ne) in jih zdravnik odstrani, tako kot navadne šive. Pri moji materi recimo, so se resorbilni podkožni šivi (zaradi operacije, ne pri porodu...) vsi izločili čez kožo. Najprej so se zagnojili, potem se je koža odprla in so pokukali na plano. Eni temu pravijo, da "šivi ven hodijo". Toliko tednov po porodu, je tkivo že zaceljeno in morebitne zaostale šive, ki ne odpadejo sami, odstrani lečeči ginekolog ob prvem pregledu po porodu.

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 623
   RE: Marcevke 2018
16.5.2018 17:27:11   
sončkimoji
evo pa imam tudi jaz cas da odpisem user posted image
zmeraj se najde delo, pospravi, sisaj, pomij, nahrani, zlozi perilo, obesi, ind.
ucasih imam cas za prvi obrok ob 17h. hah bo ze bolje user posted image

mi smo super nasa je fuuuuul zrasla user posted image pri 1m je imela + 5cm + 1,4kg user posted image
drugace pa je pridna, na povno se ze oglasa in tako lepo nasmehne user posted image
mam vecje tezave z sinom ma izpade trme da kr groza ... sicer je do sestrce supr je prvi pri njej ko zajoka user posted image
jutri imam sele prvi pregled pri G. pa M sem ze dobila ampak traja ze 5 dni in je kr precej obilna user posted image
kero zascito ste ve uzele? jaz bi obrocek ampak nwm me je kar malo strah teh dodatnih hormonov user posted image

uzivite na soncku user posted image

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 624
   RE: Marcevke 2018
20.5.2018 12:12:44   
ambigua
Jaz imam za zaščito neko nizkodozno variacijo Mirene, pa nimam slabosti, kar me je najbolj skrbelo.

Kadar je razlika v letih med otroki majhna, se ljubosumju in kasneje tekmovanju težko izogneš. Pri nas se starejša dva med sabo še kar non stop neki rofkata, do dojenčka pa ne opažam kake jeze, ljubosumja ali podobno. Očitno je izven konkurence, hehe. Jaz moram starejša dva stalno opominjati, naj ne tekmujeta ampak raje sodelujeta med sabo in naj ne pričakujeta, da morata dobiti vse enako ali na pol. Ker sta si različna in imata vsak svoje potrebe, zanimanja. Kljub temu sta enakopravna in enakovredna. Dolžnosti imata pri nas sedaj že enake (učenje, gospodinjske zadolžitve) in zato je dobro, da sodelujeta pri opravljanju dolžnosti, ker je hitreje narejeno, lažje pa še bolj zabavno je.

No, naši mali dojenčki sedaj še nimajo kakih hudih dolžnosti razen, da pač, da so dojenčki. Ko bodo malčki in bodo morali začeti pospravljati igrače za sabo, bo lažje razložiti tudi starejšemu otroku, ki je tudi sam še malček. Pri 5 letih lahko dolžnosti mlajšega otroka izenačite z dolžnostmi starejšega (pri nas smo tudi popoldansko učenje kar uravnotežili, čeprav hčera takrat še ni bila v šoli).

Imamo pa pri nas vseeno vzpostavljeno tudi "hierarhijo po letih": Kadar sta pri nas otroka sama doma in "merkata babico" velja najstrožji red: Vodja enote je najstarejši sin (ker ima 2,5 let več izkušenj) in dobi mobitel. On je odgovoren in odloča. Mora pa poslušati, kaj menita pomočnica in babica preden se odloči. Hčera je pomočnica vodje. Skrbi, da se naloge zapovedane s strani generalnega in finančnega direktorja (to sva mož in jaz) izpolnjujejo v času odsotnosti vrhovnih šefov. Pomočnica vodjo opozarja na morebitne napake in mu pomaga. Z babico se dela kot z angleško kraljico. Vljudno, mirno, po protokolu. V primeru težav se kontaktira vrhovno šefovje.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 24 [25] 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 24 [25] 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?