|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice 2017
8.11.2017 16:50:45   
Enadvatri
Ta dez je res ena nadloga, ker mi spimo cez dan skoraj izkljucno le v vozicku, je res zoprno... ampak bo ze:) drugace smo pa kr redno ze ob petih (tudi prej) pokonci. Full ima energije...sploh ne vem od kje jo jemlje;)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Marčice 2017
9.11.2017 6:53:04   
Sofie

Jutro.

Midve sva tudi danes malo bolj zgodni. Mi je zadnje dni spala od 18.30-7h, z vmesnim dojenjem seveda. Čez dan pa celo 2x po 1h. Glede na to, da sva sami je bilo super. Sem imela vmes malo časa zase.

Je pa zjutraj zelo pridna. Se nekje 1h sama igra, gleda knjige itd. Jaz pa v miru spijem kavo, ležim na kavčuuser posted image Občasno imam slabo vest, ker se sama zabava, ampak po drugi strani pa je ne morem cel dan animirat. Mi je všeč, da je samostojna.


(odgovor članu Enadvatri)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Marčice 2017
12.11.2017 21:13:00   
Sofie
Živjo.

Kam ste vse ušle?

Pa je končno napovedan sneg. Jaz se ga precej veselimuser posted image Upam, da bo tudi tamali všeč.

Pri nas ni nič novega. Punčka se kobaca, dviguje, čeblja. Zabavno je, ker gre k prepovedani zadevi in zraven ponavlja ne, ne, ne. Dobila je tudi svoje prve čevlje. Sicer so ji še preveliki, so 18. Ampak kar naprej želi biti na nogah in je vseeno premrzlo za copatke. Notri je pa bosa, ali v copatih.

Ste v zadnjem času prebrale kakšno fajn knjigo?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Marčice 2017
13.11.2017 11:01:21   
Yuki
Živijo.
Evo nasuser posted image Prejšnji teden precej v gužvi, ta teden upam, da bo bolje.

Med krompirjevimi smo šli na prvo potovanje. Mala je dva leta + vožnjo do benetk preživela super. Tja grede se je na letališču plazila. Leti so bili ok. Najbolj neugoden je čas tik pred vzletom. Ko letalo enkrat vključi motorje, je to malo tako uspavalo, da je po kake 20 minutah zaspala. Nam se je najbolje izkazalo počakat z vkrcanjem čisto do zadnjega. S pritiskom ni imela težav - sem jo skušala dojiti, pa je seveda prehitra. Duda deluje čisto ok. Naši leti s trajali po 2h in 40 min. Vsi leti so bili do zadnjega polni, in nismo imeli nobenega dodatnega sedeža.
Dan po prihodu je bila precej utrujnena in je zjutraj spala do 10h! Tja grede je njekje pobrala nahod, trajalo je kar dober teden, da je minil. Spirali smo s fiziološko, doma smo čistili nos tudi z NoseFrido.

Na potovanju se je imal super, sva pa rabila nekaj dni, da sva naštudirala dober ritem - da ima dovolj dremežev, da vsi jemo kosilo ob normalni uri in gremo na izlet.

Plazenje je že skoraj kobacanje (odriva se s koleni in je neverjetno hitra). Dviguje se ob vsaki možni (in nemožni) opori. Če vstane predaleč od opore zna narediti kak korak proti njej. Dali smo ji voziček za hojo z najbolj priegnjenimi zavorami. In jo zabava. Velikočeblja. Zna pokazati luč. Neizmerno jo zanimajo živali - tudi če jih pokažem na youtubu.

Čevljev še nimamo - za ven ji obujem kar copate. Doma je še vedno bosa. Danes bom inštalirala zimsko vrečo na voziček.

Z zanimanjem je gledala sneg skozi okno!

Od knjih sem nazadnje prebrala Čistost od Frantzena in mi je bila kar zelo všeč. Zdaj pa berem Amerikanka od Chimamanda Adichie. Tudi ta je fina. Pa seveda Miška spi od Svetlaneuser posted image Sofie, kaj bereš ti?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Marčice 2017
13.11.2017 11:55:25   
Sofie

Yuki super, da ste se imeli fajn in da je minila vožnja z letalom brez težav.

Vidim da ima kar veliko otrok vozičke. Pri nas moj ni najbolj navdušen, ker se bo zaletavala v pohištvo. Premika se samo ob pohištvu.

Pa je dobila še drugi zobek.

Drugače se pa kar malo pozna, da mojega ni bilo en teden. Od trenutka ko se zbudi govori mama. Sej ga je ful vesela in se igrata itd. Ampak mama je pa zakonuser posted image

Drugače pa lučke še ne zna pokazat. Zna dat petko, pomahat, lupčka. Od besed pa mama, ata, da da. Ko je lačna pa govori ama ama.

Zelo rada trga papir, gleda knjige, duplo je tut fajn za premetavat.

Je bil pa sneg tudi pri nas jutranja atrakcija.




(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Marčice 2017
13.11.2017 11:56:03   
Sofie

Aja berem pa Mož po imenu Ove.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Marčice 2017
13.11.2017 14:34:06   
Tasa8
Pozdravljene. Imate kaj snega? Pri nas nič,le dež. In ni mi všeč,sploh ne moreva nič ven ker lije..pol pa se not igrava,tamali se veselo plazi.. Najbolj zanimiv je sesalec,tak da kar sopiha za njim..drugače pa se še ne zna posesti sam, če ga jaz zadrži nekaj časa položaj,ampak to je tudi vse. Zdaj končno spimo že 2 dni. Drugače sma spala po 2h na noč in čez dan skoraj nič..groza.
Jaz pa za sebe nič ne berem,ker ne utegnem..le kakšno revijo mama prelistam

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Marčice 2017
14.11.2017 11:14:37   
Yuki
Sneg je bil, pa ga ni večuser posted image
Naša pa se sesalca boji, mikserja pa tudi. Zgledane mara hrupa ...
tasa8 sočustvujem s premalo spanja! Tudi pri nas se je tam okoli polne lune "pokvarilo" spanje. Ponoči se je zbujala po 3x in ni se je dalo pomiriti drugače kot z dojko. Baje obstaja "8 months sleep regression" , ki na bi minila sama. No po slabem tednu je opustila eno zbujanje, ampak še vedno zahteva dojenje okrog 2h in okrog 5h. Spi pa potem do malo čez 7. Ko se je zbujala po trikrat sem bila kar malo zombi, zdaj pa je razmeroma ok.

Miška spi, jaz pa bom malo delala.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Marčice 2017
14.11.2017 12:32:52   
diamantina
Ojla!

Pri nas pa k sreči ni bilo snega. Imamo z njim povezane ene obveznosti in se ga nobeno leto ne veselim. user posted image Je pa mrzlo, sploh danes pri nas piha severnik. Midve sva kljub temu povsod, sem ji že kar zimski pajac oblekla in je super. Kot en mali medvedek je zdaj. user posted image

Spanje - mi pa čudežno zelo dobro spimo. Zaspi okrog pol desetih in je do 3 mir, ko je, potem pa do 7. Čez dan 2x potegne pol uro in pol. Luksuz. Mi je prav fajn, da popoldne zaspi, da se starejšima malo posvetim. TRKAAAAM. user posted image

Naša pa pokaže lučko, slikico (na steni) in psa. In igra se tako, da podaja predmete tistemu, ki je v bližini, pol pa pričakuje, da ji daš nazaj. Knjige pa bolj ali manj slini, lista po svoje, včasih tudi kaj pogleda, pa pravlice posluša, reklame trga ...

Jaz berem trenutno Svinjske nogice od T. Goloba ... ta knjiga me je že nekaj časa mikala, ker je bila nagrajena ... ampak mi ni preveč, se kar mučim čez prit, ni to moj okus.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Marčice 2017
15.11.2017 6:05:37   
Sofie

Spanje do 7h zjutraj. Kaj je že to?user posted image Prejšn teden je celo 2x spala do 7h. Drugače vstane med 5. in 6. Še dobro, da sem navajena bolj malo spati. Danes se je zbudila ob 5h. Tako da trenutno se igra z duplotom, gleda knjige, pleza po meni itd. Pestro je. Včasih sem lahko še malo zadremala, ona se je pa igrala. Zdej pa raje berem, ker hitro počne neumnosti.

Diamantina, a Jezero od Goloba si že prebrala? Meni je bila všeč.

Jaz zimskega pajaca še nimam. Sem kupila zimsko vrečo, ki jo že uporabljamo. Včeraj je bilo res mrzlo. Sem ji kupila tudi rokavice, pa bom videla, če jih bo vsaj kakšno minuto pustila gor.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Marčice 2017
17.11.2017 14:14:24   
diamantina
Sofie, ne, ampak mogoče jo pa vzamem v roke. Ko bom imela spet voljo do tega avtorja.

Mi se gremo kepat zdele, pri nas sicer snega ni, ampak gremo v hrib. Grem sama z otroki ... bo zanimivo. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Marčice 2017
17.11.2017 17:20:04   
Sparkles7
Hejhej, hitro gre cajt, evo me spet malo...

Mi smo imeli sneg, danes ga je šele pobralo. Sva bila zunaj na sprehodu kar z nosilko, je tako fino spal na zimskem zraku :) No, zdele se pa že dva dni nisem spravila ven, ker mi nekako ravno tako spi sredi dneva, da je potem hitro tema. Zdej je parkrat spal čez dan skoraj dve uri v kosu. Večinoma v nosilki sicer.

Uf, jaz tudi ne utegnem nič brati... Tudi zvečer mi je zoprno, ker se pogosto zbuja in moram do njega, tako da niti ne začnem gledat kakšnega filma z mojim. Nič se ne spravim pametnega delat zvečer, ker se mi zdi brezveze lotit se. Že če uspem pod tuš in jest brez bujenja je super. Pa dobro, bo že minilo.

Drugače se me vmes lotila ena bolezen oz. verjetno mi kakšna hrana ni pasala. Sem eno noč bruhala in bila na wc-ju, in posledično smo bili seveda vsi budni. In sem potrebovala kar kakšne 3 dni, da sem prišla k sebi. Še bolezen dobi čisto nove dimenzije z otrokom. ko ne moreš v miru počivati in še slabo vest imaš, ker ne moraš enako dobro skrbeti zanj.

Smo pa bili tudi na Levstikovem pohodu :) Mislim da z najmlajšim udeležencem, fino je bilo :) Ima pa v nosilki mrzle nogice vedno ja. Sofie, kakšno flisasto prevleko si imela v mislih? Kaj ekstra za v nosilke?

Drugače pa je vedno bolj močen, raziskuje, postavlja se na noge, tako da je kar težko kaj narediti v kuhinji. Je seveda že padel, ker začne lezti name, jaz pa ga tudi ne morem vedno takoj prijeti, če imam nekaj v rokah. Pa v teh dneh pričakujem da začne kobacati in sedeti. Oboje mu je že nekaj malega uspelo, pa zgleda še ni čisto ozavestil, da bi ponavljal. Bo pa res treba kupit neke copatke, čeveljčke, ker mu zelo drsi ko se dviguje. Kakšen predlog, kaj bi bilo najboljše za notri?
Ima pa tudi naš sedaj obdobje, ko je mama zakon. Je tudi pri ostalih, a takoj ko se spomni da mu kaj manjka/ne ugaja, leti do mene. Sicer pa še vedno vse, ampak res vse, nosi v usta. Tako da ni šans, kot ste nekatere napisale, da bi mu dala za trgati papir, ali pa da bi mu dala zunaj jesensko šumeče listje itd... Vse gre v usta.
No, moram pa še pokomentirat naše hranjenje ;) Nazadnje si mi Sofie napisala odgovor... Noo, končno lahko rečem da lepo jemo! Zadnjih par dni se je situacija zelo izboljšala, lepo odpira usta, lepo je dokler je lačen, in se tudi precej manj popacamo, tako da ga ni več treba vedno po hranjenju celega preobleči in umiti. Juupi. Tako da sedaj smo na dveh obrokih, razmišljam tudi že o tretjem, ampak bom vseeno šla lepo počasi. Danes je prvič poskusil skuto. Za kosilo pa je imel rdečo peso, riž in rumenjak.
Sofie verjamem ja, da si se odločila za bolj "organizirano" (:P) hranjenje, ker je mala bolj drobižek. Jaz sem se od začetka odločila, da mu bom pustila, da hrano na začetku spoznava na svoj način, tako kot bo želel. Tako da je vsako žlico prijel in jo nesel do ust, usta pa večinoma ni kaj veliko odprl :D Aaampak, je pa tako močen, da žlico komaj dobim ven iz njegovih rok :D Tako da če bi želela da je ne bi prijemal, bi mu morala res na trdo držati roke stran. To pa nisem želela. In potem je bil seveda cel popacan, raziskoval mlezasto strukturo v svojih rokah in jih nosil v usta. In povsod drugje :D No, na srečo ga je to sedaj minilo. Lepo odpre usta in žlico začne prijemati šele, ko je sit. Koščke hrane pa mu še vedno ne upam dajat, nazadnje ko sem poskusila, se je skoraj zadavil. Tako da mu počasi malo manj grobo zmiksam in čakam na zobke :)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Marčice 2017
17.11.2017 17:27:59   
Sofie

Sparkles7 tole bom naročila: https://mojskratek.si/izdelek/little-frog-prekrivalo-iz-flisa/

Copatke ima moja, ker ima ozko nogo Jinwood. Super so tudi Brodi. Oboji so z usnjenim, mehkim podplatom. Nogavičke z bremzicami da moja namreč dol. Bosa ne more bit, ker so tla pri nas mrzla.

Super za hranjenje. Potem gre na bolje. Moja je sadje, makarone itd kar z roko. Jaz jo pa vmes dohranim.

Spanje je pri nas sedaj ok. Zbudi se samo med 2-3h zjutraj. Še do predkratkim je prve ure spanja kar naprej nekaj jokala. Sedaj ko je pokukal še drugi zobek se je to končalo.

Kaj več pa kasnejeuser posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Marčice 2017
17.11.2017 18:23:03   
diamantina
Na hitro, mi s kepanja, fino je bilo, še s tamalo sva malo ponoreli na snegu. Fanta pa itak čist zašvicana od tekanja sem in tja. Smo pa prišli malo prej domov, ker je začelo snežiti, pa sem se malo bala za cesto ... avto ima zadnji pogon in ni ravno najboljši za po snegu. Bom morala prestavit sedeže v drugega, zimskega. user posted image

Drugače pa smo tudi pri nas dobili zob. Brez česarkoli, samo ven je pokukal.



(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Marčice 2017
18.11.2017 17:38:44   
Sofie

Za nami je pa težka noč. Tamala je zbolela, ji teče iz nosa, kašlja in ima 38,3°c temperaturo. Sicer je dobre volje, edino spi samo na meni.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Marčice 2017
18.11.2017 20:48:09   
me83
Sem sicer novemberka 2017, ampak ker vas kar nekaj sprasuje glede copatk,... jaz za oba starejsa ze od zacetka narocam jinwood na copatki.si,... za v vrtec pa vzamem tiste z gumjastim podplatom (tam se vseeno kaj bolj polije, pa ko si sami roke umivajo pa to) in so zakon, tudi vzgojiteljice pohvalijo. pa tudi zelo trpezne,... nasa dva se jih nikoli nista unicila, jih prej prerastemo user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Marčice 2017
18.11.2017 20:58:36   
me83
aja ko sta se pa zacela postavljat na noge pa za prve korake smo pa imeli te:

https://www.copatki.si/index.php?categoryID=577

smo jih ob toplih mesecih imeli tudi za zunaj (za sneg seveda niso),... so pa res taki fajn mehki,... ima otrok res obcutek kot da bi bil bos user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Marčice 2017
19.11.2017 19:57:16   
Yuki
Naša pa ima neke v Sloveniji izdelane copatke, mislim, da copati.com. Kupili smo v Maxiju. Princip je enak kot Jinwood. Zaenkrat se OK obnesejo - ne padajo dol in ne drsijo. Všeč mi je, ker je podplat večinoma usnjen, pod blazinicami pa je majhen krogec gume.

Midve sva bili sicer ta vikkend sami doma, otac na službenom putu (ali kako se že reče). Danes sva bili na superlepem sprehodu ob sončnem zahodu, taka fina svetloba je bila!

Sofie, upam, da ste že bolje!

Zadnji dober teden mala ful z veseljem je, in tudi popacka se samo še malo do nič, juhu! Všeč ji je v glavnem vse, kar ji pripravimn najbolj pa ji tekne meso!.Ne mara edino z vilico pretlačene banane (od cele pa z veseljem odgrizne košček), kdo bi vedel ...

Ne poskuša se še dvigovati brez opore, zato pa ob opori toliko bolj. Zadnje dni vadi počepanje - drži se za recimo nogo od stola in potem dol-gor-dol-gor.

Zadnjič sem jo postavila na tehtnico in ima 7,4 kg.

Me veseli, da nas je par "resnih" bralk tukaj, lahko izmenjamo namige! Bom poskusila s Tadejem Golobom. Jezero je tista knjiga, ki zdaj izhaja v Delu? Večkrat sem že skušala obogatiti svoje poznavanje/branje slovenskih avtorjev, pa me potem v knjižnici vedno kaj drugega premami z mojega bralnega seznama.

A ima še katera občutek, da lahko otročiček pade iz Triptrapa. meni se zdi, da se tako nevarno daleč nagiba ven ...
Kam pa date male, če morate kaj naredit - npr na hitro skuhat, it na wc, se stuširat in podobno?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Marčice 2017
19.11.2017 20:25:24   
Sofie

Mi smo malo bolje. Vsaj vročine nima več. Ji pa nosek tolk nagaja, da še vedno nič ne spim. Upam, da bo kmalu boljše.

Tudi moja poje vse kar ji dam. Edino kuskusa ne mara kaj preveč. Je niti ne ailim z njim. Zdej je fajn, ker je sezona kakija. Dam ji tudi mango, avokado. Tisto kar jaz jem. Danes sem ji dala za poskusit domači štrudl, ker ga je ful gledala. Pa ji ni bil všeč. Je takšne grimase delala, kot bi ji dala ne vem kaj.

Hm...možno, da Jezero izhaja v Delu. Niti ne spremljam. Jaz berem raznoliko. Občasno tudi kaj lahkega. Sploh zadnje noči, ko itak ne spim. Imam bralnik in je potem lažje brat z otrokom v naročju.

Tudi moja dela počepe. A niso smešni. Zdej ji je zabavno da ji rečeva, če da dudo in jo vzame ven iz ust in jo da. Potem ji dam nazaj in je zadovoljna. Še vedno obožuje listanje knjig. Piki je zakon. Sicer je kakšen zavihek malo strgala, ampak sem zalepila. Več al manj pridno lista.

Zadnje dni se mi zdi, da samo ponavljam besedo ne. Ves čas mi leti k hrani od naše živalce, prevrača vodo itd. Pa pomaga mi zlagat v pomivalni stroj...oz. se trudi pobirat venuser posted image

Naučila se je pokazat ni ni in ji je zdej to zelo zabavno.

Tehtala sem jo ravno danes zjutraj in ima 7000g.

Jaz jo kar sabo vzamem ko grem pod tuš. Pa se na tleh zabava. Ko kuham je pa pri meni ali v dnevni. Imamo povezano. Med sesanjem je v triptapu...ji dam kakšen prigrizek in potem ona lepo je. Itak ful rada je z rokami tako da je pridna.

Diamantina...super za sneg in kepanje. Jaz moram še po kombinizon in sanke. Na vikendu imamo ful snega in bo fajn.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Marčice 2017
20.11.2017 11:22:15   
diamantina
Ne mara edino z vilico pretlačene banane
Pri nas isto, če ji jo dajem kar tako, da odgrizne, jo z veseljem je, pretlačene ni šans. Potem pa skoz zelo pazim, da mi ne bi prevelikega kosa odgriznila. Včasih se tudi to zgodi in potem tako dolgo melje, pa premetava sem in tja, da ima že bananino juho v usih. user posted image

slovenskih avtorjev
Jaz sem si leta 2010, ko je bila Golobova knjiga nagrajena za najboljši roman, rekla, da pa moram res prebrat. Pa sem vedno kaj drugega. Zdaj sem si pa v knjižnici prav rekla, da moram to vzet. Zadnje čase tudi mene vleče kaj bolj lahkotnega, ker se mi ob vsem delu in otrocih ne ljubi nekaj razmišljat zraven. Ponavadi tako berem pozno zvečer in velikokrat zaspim zraven. Si pa večkrat rečem, da je treba tudi kakšne naše prebirat ... eni romani so prav dobri, pa tudi kakšni potopisi, avtobiografije ...

Kam pa date male, če morate kaj naredit - npr na hitro skuhat, it na wc, se stuširat in podobno?
Jaz jo vedno vzamem seboj. KO sem na wc-ju, zaprem vrata in potem kobala od mene, do vrat, pa spet nazaj. Hoče prit za školjko, pa ji ne pustim, potem se vstaja ob meni ... ali pa ima kakšno igračo zraven. Pri tuširanju pa gledam, da se jaz takrat, ko ona spi. Če pa slučajno nanese tako, da bedi, je pa zraven, z mano zaprta v kopalnici. Kuham pa načeloma vedno takrat, ko spi ... če ne, je pa zraven v nosilki, kje na tleh ... nikoli je pa nimam na postelji ali v stolčku ... v kuhinji npr. lahko zaprem vrata in je pač tačas na tleh. Edino moram pazit, da ni česa, npr. kakšnih drobtin, pa legokock, ker še vedno nosi v usta.

mala ful z veseljem je, in tudi popacka se samo še malo do nič
Pri nas isto. Meso ji zelo tekne ... ona bi tudi že kakšno salamo probala, pa ji ne pustim. Tudi vse domače sladice je dobila za jest in rada poje.

Tudi moja dela počepe. A niso smešni.

Hecni so. Naša očitno študira, kako na mehko pristati. Ker če želi sest, se kar poči na rit, pa zgleda ni lih najbolj fajn. user posted image

Mi smo malo bolje. Vsaj vročine nima več.

Super, naj le hitro mine tudi nosek.

Smo pa bili tudi na Levstikovem pohodu

Bravo, pohvaljeni!! user posted image

Mi smo drugače vredu, samo časa nam pa konstantno zmanjkuje. Otroci pridni v šoli, doma pač malo tudi nagajajo, zdaj imamo že kar obveznosti ... res je tempo.

Lepo bodite!!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Marčice 2017
21.11.2017 20:14:08   
Sofie
Hojla.

Moja pupa je danes stara že 9 mesecev. Ne vem kam čas tako leti. Je imela danes posvetovalnico. Velika je 67cm in težka 7290g (takoj po kosilu). Je bila prvič pohvaljena glede težeuser posted image Pregled pri 9m zgleda nekako tako: dobila je dve kocki, in naj bi ponavljala za zdravnico...npr. udarila eno ob drugo, potem sta si podajali žogico, pokazala je kako pomaha, odložila sem jo na tla, da se je usedla, kobacala in vstala, pobrala je rozino...to je pa mislim da vse. Aja pa vprašala me je katere zloge že govori. Po pregledu sva morali še v laboratorij, da so ji vzeli kri. Še eno dozo cepiva proti pnevmokoku dobi pa čez 2 tedna, če bo zdrava.

Yuki, ko se pozdraviva se lahko zmenimo še na kakšni kaviuser posted image

Lp


< Sporočilo je popravil Sofie -- 21.11.2017 20:15:47 >

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Marčice 2017
22.11.2017 15:16:17   
Yuki
Sofie, že cel teden razmišljam, da bi se bilo fino dobit. Pa je zbolela tvja, danes pa tudi moja zjutraj z vročinouser posted image Prvič! vse počne zelo počasi in samo crkljala bi se, zdaj pa dremlje.

Zgleda imamo podobne pristope med opravki - na wc greva skupaj, za tuširanje pa jo jaz še vedno dam kar v lupino. Nimamo vrat v tušu in bi bila čisto mokra ... Sofie, a ti jo vzameš v tuš kabino?

Mi imampo posvetovalnico čez 2 tedna, me prav zanima kakšna bo pri nas ...

Moja je tudi oboževalka kakija in avokada, manga pa še ni poskusila. Sladic pa tudi še ne. Imam občutek, da je bolj za slano?
Meni ful rada pomaga pri perilu (beri zleze v lavor).

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Marčice 2017
22.11.2017 15:39:10   
Sofie
Yuki, upam da bo kmalu boljše. Mi ves čas čistimo nos, kar s sesalcem. Tako vsaj normalno spi. Moja je imela vročino 38,5 in se smejala, norela. Je vseeno bolje da počivajo. Jim potem tudi ne narašča tako hitro. Drugače kadar so roke in noge mrzle jim vročina narašča.

Jaz jo dam v kopalnici na tla. Sej nima kam splezat. Ponavadi sedi in se igra s svojimi igračami, ki jih ima v banjici.

Aja jaz je na wc ne vzamem sabo. Saj nima kam ituser posted image Ponavad se priplazi za mano. Ali pa lista knjige itd

< Sporočilo je popravil Sofie -- 22.11.2017 15:40:35 >

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Marčice 2017
26.11.2017 21:20:09   
diamantina
Zdravo mamce!

Kako ste? Že kaj bolje bolančki? Mi smo imeli zaseden vikend ...

Drugače smo ok, mala se stavi na noge povsod, vtika svoj nosek, kamor ni treba in je treba kar pazit. Zobki nam lepo rastejo in tudi umiva si jih rada, najprej ji jaz, nato si pa sama tlači tisto za na prst po ustih. Pa razume, če rečem, da greva zobke umit in si nataknem ščetko ... lepo odpre usta in si pusti.

A vaši kaj delajo dežek ... da delajo brrrr z ustnicami ali pa jezikom? Naša to kar naprej počne, sploh ko sva zunaj, ji je tako zabavno, ampak je pa tako potem mokra pod bradico in če je veter, ni ravno najbolj fajn.

Sinova sta vedno bolj pozorna do nje in res se lepo razumejo. Tamala ju obožuje. Res jih je lepo gledat. Polepšajo čisto vsak dan. user posted image

Midve imava v torek cepljene proti pnevmokoku, sem jo pa stehtala kar doma na tehtnici in sva namerili 9300g, dolžino sem pa kar stoje izmerila pa je bilo okroglo 71. Zdaj sva na konfekcijski 80.

Kako se kaj dojite? Pri nas se še vedno kar precej, kljub temu, da ima ritem: zajtrk, malica, kosilo, malica večerja, vmes pa trikrat še ziza (pred dop. in pop. spanju), pa seveda ponoči in zvečer pred spanjem. Sva ša zdaj poskusili že tudi KM, ampak pije ga ne, le čokolino sem ji naredila z njim in je z veseljem pojedla, posledic pa seveda nobenih. Zdaj ji nisem dala samo še svinjskega, ki bo pa še malo počakalo ... tam po prvem letu bom začela čisto počasi s tem.

Lepo se imejte!!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Marčice 2017
26.11.2017 22:03:41   
Sofie

Živjo.

Moja deklica je bolje, občasno še malo smrka. Ampak ni hujšega. Naslednji teden upam, da dobi še eno dozo pnevmokoka.

Zobka dovoli umivat. Ima curaproxovo zobno ščetko in ji najprej umijem jaz, potem se igra. Zobka sta že velika, se ju lepo vidi.

Moja dela brrrr samo če se jezi. Trenutno ji je najbolj zabavno, da oponašava indijance, delava odmeve itd.

Tudi ona se dvigne povsod. Spleza na omarico v dnevni sobi itd. Na enem obisku je stestirala lesen voziček za hojo in ji je bilo všeč, Moj ni navdušen nad njem, tako da ga ne bo imela.

Večino oblačil nosi še 68, kakšen bodi ima pa kar 74. V primerjavi z ostalimi je še vedno majhnauser posted image

Ste že kej razmišljale kaj bodo vašim prinesli dobri možje? Jaz se praznikov veselim kot majhen otrokuser posted image

Moja se doji pred večernih spanjem, 1x ponoči in ko se zbudi. Večerno spanje sem ji s težavo prestavila na 19.30, tako da sedaj vstaja malo pred 6.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?