|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2019
15.11.2018 9:27:12   
Elen_
Punce, pozdravljene. Upam, da ste v redu in da ste zdrave - te dni, ko je spet porast viroz... Soncica, kako si?? Upam, da je trebusna viroza minila in da je tvoje pocutje boljse? S konkretno izkusnjo ti zal ne morem pomagati, te pa razumem, da mogoce res zapanicaras - sploh, ker tovrstna bolezen cloveka res izcrpa... Si bila se kaj pri zdravniku? Kako pa je s tvojim pritiskom? Za razliko od tebe imam jaz izredno nizkega (95/60 itd) in sem polovico dneva "kot v sodu" ☺️ z zamasenimi usesi.... Drzi se in res upam, da si boljse.. Lp

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Majčice 2019
15.11.2018 20:08:04   
Sončica3
Elen_: hvala za skrb. Danes sem kot nova. Je mimo. Ocitno mi je določena hrana naškodila, pa mi ni jasno katera ker nisem tisti dan jedla nič posebnega. Trebušna pa ocitno ni bila, ker ni bilo vročine. Rezultati iz laboratorija so dobri, pa tudi pulz se je umiril.

Kako pa tvoja nosečnost? So slabosti mimo?Ostale, kako ste? Kdaj imate naslednji pregled?
Lp vsem :)

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Majčice 2019
16.11.2018 5:02:18   
Nerodka
Sončica, lepo je slišati, da se dobro počutiš in je vse ok. Jaz imam pregled 4.decembra...pa že komaj čakam. Me malo skrbi, ker mi je trebuh kar nehal rasti...se pa tolažim s tem, da verjetno je dovolj prostora za razvoj dojenčka.

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Majčice 2019
16.11.2018 7:38:24   
Elen_
Soncica, sem zelo vesela, da je minilo :-) In da ni slo res za kaksno trebusno virozo, ki bi te se zakuhala!! :-)Jaz sem v redu, trenutno brez slabosti, izcedkov,... razen tega da moram biti doma na bolniski, sem super :-) Za izcedke mi je gin. dala Estimo - naj bi v tej fazi pomagala "mehcati vezi in hrustanec" - mogoce so bile krvavitve od tega.Naslednji pregled imam 29.11. in ga ze res komaj cakam :-)) Lep dan in pozdrav vsem :-)

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Majčice 2019
16.11.2018 8:11:31   
Sončica3
Hvala punce :)

Elen_: me veseli, da se je vse skupaj umirilo.

Nerodka: js imam tudi včasih tak občutek, občutek nas vara ;) se pa pri meni kr opazi razlika v trebuščku zjutraj in čez dan, itak hrana.A se vam ful pozna? Meni se kr, sam še vedno ne raste čist od prsi dol. Pod prsi skoraj da ga ni, bolj dol se začne. No, sej zdej bo začel rasti tisti pravi nosečniški. Danes sem vstopila v 16. teden, naslednji teden imam pregled. Še naslednji pregled pa že morfo :)))) boste vprašale za spol?

Lep petek vam želim :)

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Majčice 2019
20.11.2018 16:48:03   
Elen_
Pozdravljene,glede na to, da nismo prevec dejavne tukaj, predvidevam, da smo vse v redu?? ☺️ Meni se krvavitev ni ponovila, tisti panicni strah pred obiskom wc-ja je minil... koncno spet malo uzivam in ugibam, ali obcasni mravljincki pomenijo otrokovo gibanje ☺️❤️ Soncica, moja ginekologinja je malo "cudne" sorte in ne zeli, da je poleg mene na UZ prisoten se kdo... zato sem naju narocila na samoplacniski UZ za dolocitev spola (pri istem gin., kjer smo bili na nuhalni) - zeliva si izvedeti spol, ampak pri tem nikakor ne zelim biti sama ... ☺️ Ima se katera podobne izkusnje s svojim osebnim ginekologom?Prijeten preostanek dneva...

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Majčice 2019
20.11.2018 20:26:17   
Vijoli_ca
Pozdravljene punceSuper da ste ok. Mene muči glavobol od nedelje ostalo pa sem ok. Očitno me vremenske spremembe motijo, ker je že 3x ob spremembi vremena prisoten glavobol. Mogla bi si meriti pritisk pa nimam naprave 😣 tak da upam da bo jutri končno ok. Danes nisem rabila delati pa je še nekak šlo, jutri upam da bo končno boljše. Ellen kam hodiš k G. Moja G je tudi malo čudno pogledala, ko sem vprašala če je naslednjič lahko moj zraven ker je že morfologija. Pa je rekla da bo najprej ona vse pogledala potem pa mu lahko pokaže. Ni mi jasno zakaj ne sme bit direkt zraven. Ok vaginalni pregled se razumem, ampak vsaj uz. No bom videla decembra kako bo. Jaz sem danes 17t3d moj busi je vedno večji. Na tehtnico raje ne hodim 😁 drugače pa že od prejšnjega vikenda čutim mravljinčke in sem ziher da so to premiki. Ker je pikica načeloma zelo rada na desni strani in me tam vedno najbolj žgečka 🤭Ha ha evo mala ve da pišem o njej pa me spet žgečka... Moj pričakuje da bo to že brcalo pa je za 1x ta občutek samo za nas 🤰 hi hi. Ima katera slučajno kakšne izkušnje z s.p. Bolniška, porodniška?
Lp

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Majčice 2019
20.11.2018 22:00:08   
Lewisia
Naj se vam še jaz pridružim. user posted image Doslej sem vas le brala, me pa zelo veseli, da ste ostale na forumu, mi je bližji tak način.
Moja G za morfologijo celo izrecno pove, da lahko zraven pride partner (in da je to edini tak pregled). Moja mala pikica zdaj šteje 16 tednov in 6 dni. Čas kar leti. user posted image

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Majčice 2019
21.11.2018 13:10:47   
Vijoli_ca
Pozdravljena 😊Nekaj nas je ostalo na forumu za cvek tako da super da se še katera pridruži. Meni se ravno ta pregled/morfologija zdi edini (razen nuhalne seveda) logičen da je zraven partner. Ampak mislim da sem jaz mojo presenetila, ker ko je rekla da naslednjič se spet vidiva čez 5 tednov pa sem pač vprašala če je lahko zraven in ko si je še štela tedne je komaj ugotovila da bi to že naj bil pregled z morfologijo, ker sta potem s sestro nekaj popravljale pri naročanju 🤭 Še malo pa smo na polovici. Wuhu kak je minilo. Lep dan še naprej. 

P. S. Jaz sem danes končno brez glavobola in je prav fajn. 

(odgovor članu Lewisia)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Majčice 2019
22.11.2018 18:02:47   
Elen_
Lewisia, pozdravljena med nami - in cestitke ☺️ Midve sva pa skoraj cisto skupaj - malo bitje pri nas je namrec danes dopolnilo 16t6d ☺️Soncica - hodim k dr. Ozimicevi (Mb), je pa res, da se glede morfologije se nisva nic pogovarjali, tako da ne vem, ali bom mogla sama bit ali ne.... Mogoce tezje razumem to "omejevanje" prisotnosti partnerja na UZ, ker imam z seboj izkusnjo iz klinike v Gradcu... Tekom zdravljenja (ali postopka OBMP) pri njih, je partner zelo zazelen, kar cudno je ce pride nosecka sama (tudi na obicajen UZ) - iiiinnn, potemtakem si lahko zamislis moje zacudenje, ko me je ze sestra gladko odslovila ob mojem vprasanju, ce moram na UZ sama... Kakorkoli - clovek se vsega navadi, tudi tega sem se ☺️☺️ Punce, upam da se glavoboli niso vrnili... jaz se obcasno se zbudim kot da imam "macka" ampak je za prezivet ☺️ Lep vecer

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Majčice 2019
23.11.2018 13:45:01   
Sončica3
Elen_ : midve pa sva čisto na istem. Danes je 17t, sam nevem zakaj sta meni G in pa G za nuhalno napisala 2.5. Pa tudi aplikacija mi zračuna 3.5. :DNo sej en dan gor al dol. Nakoncu bo čisto nekaj tretjega :D Včeraj sem imela pregled. Vse uredu, G pravi da se lepo premika (še nič ne čutim), utrip uredu, pa še srček sem poslušala. 20.12. imam morfologijo. Že komaj čakam :)Že čutite premike?Lp :)))))

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Majčice 2019
23.11.2018 14:39:53   
Elen_
Soncica: Ooo super 😀😀 , hihi 17 mt - se zdaj komaj da verjamem 😍 (meni je G napisala 3.5., G na nuhalni datuma ni spreminjal, ceprav je izracunal 27.4. (naj ne bi spreminjali ce je v okvirih +/- 7 dni)) Sem zelo vesela, da je bilo na pregledu vse tocno tako, kot mora biti... jz ze nestrpno cakam drugi teden in svoj pregled... cas med pregledi se mi precej vlece 🤷‍♀️ Jaz rahle mravljincke v predelu maternice sicer pripisujem gibanju otroka, ampak kaksne konkretne brcike, ki bi jo obcutila tudi z roko.. no, te pa se vedno cakam ☺️☺️ Upam, da tudi ostalim lepo napreduje nosecnost ☺️

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Majčice 2019
23.11.2018 14:42:26   
Nerodka
Super punce, da je z vami in vašimi dojenčki vse v redu (kakšen glavobol sem in tja pač more biti...tudi jaz jih imamobčasno, ravno danes je dan za glavobol ;)).
Ja, jaz čutim rahle premike že cca 14 dni, vsak dan so bolj intenzivni:D Komaj čakam, da se bodo brce čutile tudi navzven. Sem pa ravno danes, glede na nuhalno, stopila v 17. teden, glede na ZM pa sem že 13t3d. Ali je kateri že prestavljala rok?

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Majčice 2019
24.11.2018 21:36:56   
Lewisia
Punce, zanimivo tole z glavoboli. Sama nikoli ali vsaj že zelo dolgo nisem imela težav z njimi, zdaj pa kar naenkrat, že dva dni. Upam, da bo čimprej mimo tudi pri vas, ki imate enake težave.
Za gibe nisem čisto prepričana, se mi pa zdi, da me nekaj "žgečka" po trebuhu. Prvesnice (kak grozen izrazuser posted image ) tako ne moremo točno vedeti, če je to to. :)

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Majčice 2019
25.11.2018 10:49:40   
Vijoli_ca
Elen_ midve pa se bova mogoče kdaj na srečale na Vošnjakovi 🤭 sicer sem jaz preko pri dr. Petrovič 😉
Meni je G spremenila datum po nuhalni pa sploh ni bila taka velika razlika 29.4 prej 2.5 ampak zaradi planirane ga cr je vsak dan važen da ni potem panike. 
Jaz mislim da nas ta teden vse ubija vreme. Ker imamo vse probleme z glavobolom. V celem tednu sem bila 2 dni brez ostalo pa je za pozabit... 
Moje zgeckanje se ni nekaj okrepilo. Samo tu pa tam me zgecka... Pa jaz njo nazaj 😂Brce pa se pridejo, baje pri prvorodkah (čudovita beseda 😂) malo kasneje. Bomo videli 
Lepo nedeljo še naprej 


(odgovor članu Lewisia)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Majčice 2019
26.11.2018 10:38:32   
Elen_
Pozdrav ☺️ Kako ste? Upam, da vam glavoboli ne kvarijo dni - se mi zdi, da je ravno pravsnje vreme zanje... Jaz sem se glavobolov znebila, uzivala nekaj dni - zdaj pa spet nov "problem" - dobila sem prebavne motnje - zacelo se je vceraj zvecer, z bolj rahlim blatom, danes pa ze "lije" iz mene... Ima katera kaksne izkusnje s tem? Ne bi rada panicarila in takoj k zdravniku oz. G letela.. bom danes poskusila s prezganko, prepecencom, cajem iz borovnic....
Vijolica, ooo pa se res zna zgodit, da se kdaj v cakalnici srecava ☺️☺️ 

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Majčice 2019
26.11.2018 23:57:30   
Sončica3
Elen_: predkratkim dala to skozi. Dehidrirala in padla skupaj. Naslednji dan sem klicala osebno zdravnico in itak je rekla, da pač viroza. Ko pa sem ji rekla, da sem noseča je rekla naj se pridem pokazat. Me je dala v laboratorij in vsi izvidi bili ok. Kar ti svetujem je, da lepo počivaš, čimveč piješ in ješ dietno hrano. Js sm si pomagala še z enimi šumečimi tabletami z veliko minerali, ki so namenjeni tudi otrokom za nadomeščanje tekočine. Mene je po 2, 3 dneh minilo. Sem prepričana, da bo tudi tebe :)Če ti bo pa res hudo in zelo slabo pa le pokliči zdravnico in ji pojasni situacijo. Kontaktirati G pa nevem, ker mislim da ti ne bo nič pomagala. Prebavne motnje so tvoja stvar in meni je bilo pojasnjeno, da je to za plod neškodljivo.Upam, da boš čimprej bolje, pa javi se :))))Lp

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Majčice 2019
28.11.2018 9:11:49   
Elen_
Soncica: Hvala za tvojo objavo in delitev svojih izkusenj... zelo si me pomirila - sploh z dejstvom, da ti je bilo receno, da stanje ne vpliva na plod... No, moje stanje se je po dieti umirilo (trajalo je cca dan in pol), sem pa tudi linex vzela, ob tem sem tako kot ti skrbela za hidracijo (jaz uporabljam sumece tablete SIS, ki so drugace za hidracijo ob vecjih fizicnih naporih...). Ker se je stanje umirilo, nisem klicala zdravnice, sem imela pa vceraj pregled pri G - malo bitje je super, zivahtno, skace.... ❤️❤️ tako da, dokler je s plodom vse Ok... je to to. Punce, kako pa je kaj z vasim spanjem? Jaz zspim kot ubita, zbudim se pa ob cca 3. uri in grem na WC - potem sem pa kot sova in nikakor ne morem zaspati nazaj... Ampak bomo ze preziveli, a ne? 😉☺️

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Majčice 2019
28.11.2018 9:27:19   
Aleksandra91
Punce pozdravljene.
Sicer ne spadam v vas mesec (sem julijka), ampak bi bila zelo hvalezna, ce bi mi malo podelile mnenje kje ste bile na nuhalni?
Je katera s Celjskega okolisa in je bila pri dr. Peternelj Marinsek v ZD Celje? Ali poznate katero, da je bila? 
Lp :)

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Majčice 2019
3.12.2018 20:57:53   
Nerodka
Kako ste kaj, punce? Ste imele v zadnjem času kaj pregledov? Jaz ga imam jutri in že komaj čakam😀Aleksandra91, jaz ti z veseljem povem svojo izkušnjo z nuhalno...bila sem v Litiji pri dr. Kežar. Bila sem zelo zadovoljna. Vse je podrobno opisala in pokazala, posnela kar nekaj fotografij in 2 filmčka. Tudi sicer je ona moja ginekologinja in sem zelo uadovoljna z njo..na  vseh pregledih se ti zelo posveti. Je pa tudi sicer kar priznana ginekologinja - par let nazaj je bila celoginekologinja leta. Mislim pa, da, glede na to, da je nuhalna plačljiva, se večino ginekologov potrudi in naredi dober pregled. Tako da kar pogumno pri izbiri, če že nisi opravila pregleda.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Majčice 2019
5.12.2018 14:52:10   
Sončica3
Hejhoj :)Kako ste kaj? Nerodka, kako je bilo na pregledu? Ostale?Js sm uredu. Jem, jem in jem 🤣 drugace počutje fajn, zaradi narave dela me boli križ, verjetno ni še zaradi dojenčka. Drugace mi je v službi postalo kar naporno. Komaj čakam naslednji pregled, imam morfologijo. Še vedno čakam dan, ko bom zacela cutiti premikanje in brcanje. Zaenkrat nič, edino če ne znam ločiti med prebavo in premikanjem. Ostale čutite? Ste se lotile že prvega nakupovanja? Jaz zaenkrat še nič, pa še nekaj časa ne bom. Sva se pa lotila pospešenega pregledovanja vozičkov in bova za vikend odšla po trgovinah :) 
Fajn se imejte in se slišimo :) by

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Majčice 2019
5.12.2018 20:52:37   
Elen_
Hejla Soncica in ostale :-)Za mano je tudi pregled - malo bitje malo nagaja - postlca je precej nizko zaenkrat, tako da sem v bolniski do naslednjega pregleda.... pa bom ze prezivela ☺️ Tudi jaz komaj cakam morfologijo - imava jo 7.1. - relativno pozno (se mi zdi), glede na to, da sem ze zdaj v 19. tednu (18t5d).Drugace pa so brcike postale obcutne tudi z roko (od vceraj ☺️) ❤️❤️ Kar komaj cakam, da se ponovno pojavijo ☺️😂 Hihi...nakupi - nooo...jaz sem pa tja kaksno malenkost za duso kupim (kaksno dudo, bodi...), drugace pa nicesar vecjega - je pa res, da sva vozicek dobila od prijateljice tako da je ze parkiran v "otrokovi sobi", ki je sicer se prazna.... Lep vecer vsem - tebi soncica pa - uzivaj na ogledu vozickov (in ostalega) ☺️😍

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Majčice 2019
5.12.2018 21:27:54   
Sončica3
Elen_: midve sva na dan enako. Jaz imam 20.12. Res imaš malce pozno. No, pač ima vsak G svoj sistem pa še prazniki, dopusti. Kako ves glede posteljice? Je bilo rečeno na zadnjem pregledu? Meni ni nič rekla. Je pa moj trebušček tako na oko zelo nizko. Je nizka lega posteljice lahko nevarna?Hvala za želje pri nakupovanju ☺️ čisto iz firbca, kateri voziček pa si dobila? Celo znanost se lahko naredit iz tega 🤣 hvala za info

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Majčice 2019
6.12.2018 3:25:43   
Nerodka
Živjo punce!Na pregledu je bilo ok...vse normalno. Glede nakupov pa, midva sva zaenkrat kupila eno posteljnino, eno pižamico pa brisačo. Vozičel sva pa tudi midva dobila (nisva ga sicer še prevzela, vendar imava obljubljenega, prav tako lupinico z isofixom). Je pa najin voziček quinny speedi. Sva tudi midva malo ogledovala različne modele vozičkov, pa sva ugotovila, da prav ne bova komplicirala (ma začetku sva imela namen kupiti rabljenega, pa se je izkazalo, da ne bo potrebno). Tudi ostalih stvari nova dobilakar nekaj na izposojo (večino še najinih - zibko, posteljico, nekaj oblek, tetra plenice..., nekaj pa nama jih bosta posodila moj brat in svakinja.), tako da veliki nakupi za naju odpadejo, imava kar srečo. Kaj za dušo bova pa že kupila sproti, ko najdeva kaj lepega.

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Majčice 2019
6.12.2018 7:15:12   
Vijoli_ca
Pozdravljene ☺️
Trenutno delava "diplomsko" iz vozičkov, če ne že kr doktorat 🤪 ampak nama bo uspelo. Kupila pa se nisva nič. Cotike imava obljubljene, ko jih dobim in pregledam pa bom videla kaj je potrebno kupiti. Sobica je trenutno prazna, soba nagledana. Ampak to pride nekje februarja na vrsto. 
Jaz imam v torek morfologijo (takrat bo 20t2d) tako da kar na začetku pa da vidimo kaj bo. Upam da ne bo termin prestavljen ker moje G že 2 tedna ni. Mogoče pa me dajo na pregled k drugi zdravnici, ne bi vedela... 
Pred kakšnimi 5dnevi sem čutila prvo brco, tako nežno. Zdaj pa mogoče tu pa tam kaj. Naj se malo zraste pa bo tak se preveč brcala 🤭
Frizerka je pohvalila moje lase kako so se okrepili, mozoljčki pa so se vedno zelo vztrajni. Trebuh pa vidno raste. Tak da mi je že malo v napoto pri sklanjanju. Drugam pa se ne redim. Me tu pa tam kdo poheca če imam dvojčke 🤭 za 1x se dobim vse stare stvari na sebe, ampak mislim da bo počasi kakšne srajčka premajhna. 
Smo pa na polovici, ne morem verjet da se čas tako beži. 
Upam, da boste imele čim lepše decembrske dneve brez prevelikega stresa. 
Lp


(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?