|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2021
6.2.2021 9:07:00   
Mamaja
Hejhej, kako ste? Je čisto zamrla debata tukaj user posted image

Upam, da ste v redu in da so v redu tudi vaše pikice.

Zdaj verjetno že vse čutimo gibe, pa večina od nas je opravila tudi morfologijo. Kako je šlo?

Pri meni morfologija v redu, pikica taka kot mora bit za svojo starost. Edino vse kaže, da imam predležečo posteljico user posted image . Ker se ni dobro videlo, imam kmalu še en pregled. Še katera s takimi težavami?

Kako ste pa kaj s kilami in apetitom? Pri meni se apetit povečuje, kile so začele počasi it gor. Zdaj sem na teži kot pred nosečnostjo, na začetku sem hujšala, ker sem zaradi sladkorne opustila sladkor in tudi zmanjšala vnos ogljikovih hidratov. Ker sem se tik pred nosečnostjo zredila, še vedno nisem presuha, ampak mi je samo višek pobralouser posted image , pa trebušček lepo raste. Tako da sem morala začet nosit nosečniške hlače, navadne majice postajajo kratke...user posted image

Gledam tudi opremo za dojenčka, tudi vozičke, čeprav ga ne rabim user posted image . Ve tudi samo gledate ali ste že kaj kupile? Jaz moram lupinico in se še odločam. Vem samo, da bom nabavila tako, ki je bila dobra na testu amzs oz adac.

Kaj se oglasite, da ne bom sama s sabo kramljala user posted image . Lepo bodite in božajte svoje user posted image


(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Junijke 2021
7.2.2021 8:48:13   
0101t
Heej hooj. 

Tudi jas sem ok oziroma mi2. 😊Jas se moram do cetrtka pocakati na morfologijo. Se vedno ne vem spola in upam da se bo na morfologiji videlo. Sicer sem ze 2x svojo ginekologinjo prepricala da mi je delala ultrazvok ceprav plana ni imela. Ampak se strucka ne zeli pokazat.  Zarafi nos.sladkorne mi morfologije ne bo delala moja ginek. moram v UKCMb. (Bom vsaj mela zgovor da grem izven obcine malo okoli 😊😊)  .Pred enim tednom sem imela vnetje tam spodaj mi je ginek. namazala z neko violcno tekocino (vse gate sem mela violicne se 3 dni haha 😂😂🤦 ja trejti dan sem se spomnila da bi lahko dala vlozek na gate ahhah oopsi 😂) sem dobla kremo canesten za stisnit pa je zdaj super. Zredila sem se za 1 kilo. Se mi je pa nazaj zacela lustat cokolada . Tudi apetit se mi je rahlo povecal se zato gibljem malo vec 😊 dobro da mam psa in morem na sprehod ker ce ne bi vrjetno crketinla na kavcu od zore do mraka 😊.. Sem opazla da mi iz "josk" vcasih tece prozorna tekocina baje je normalno- se kateri?? Ajaa pa 14 dni ze gibe cutim 😍 .. Vedno bolj so mocnejsi. Je pa ze  kateri kar mocan da se kar ustrasim 🙈 . 

Aja .. Jas mam tudi predlezeco posteljco ze od vsega zacetka in se noce in noce dvignit. Je rekla da me baje CR caka zaradi tega 🙊🙄. Pa mirovanje- pocitek mam predpisan tudi na sprehod kao ne bi smela ..zaradi sladkorne pa bi morala tak da mal pocivam pa mal sem na sprehodih ..sem na bolniski ze od novembra. In prepovedno mi je sexat mam vrjetno ze pajcevino tam doli. 🙄 se pa da potrpet za 👶❤.
Upam da ste vse ok pa javite se kaj 👶😊🍀


(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Junijke 2021
7.2.2021 13:27:57   
Marelica2021
Naj poročam še jaz.
Sem 21T in morfologije še nisem imela, jo imam čez par dni.
Fanta čutim že 5 tednov. Da je fant že tako ali tako dolgo časa vem.

Apetit v zadnjih 14 dneh je poblaznel. Žal se najem dobolečin, tiščanja in slabosti tako da je bilo zadnjih 14 dni bolj slabih in zdaj uravnavam tudi to. Sem pa izredno vesela, da ni več konstantnih slabosti (sem imela kar velike težave s tem).

Otroških dodatkov (opreme, oblačil) ne gledam še nič. Bolj zase sem kupila nekaj spodnjega perila in par nosečniških majic, ampak tudi tu brez nekega pretiravanja.

Sicer me pečejo kolki, sploh pri spanju. Skušam čimveč hodit. Pred nosečnostjo sem veliko tekla, zdaj ne, že zaradi vremena.

Lepo bo prebrati tudi vaše izkušnje. Vsem vse dobro!


(odgovor članu 0101t)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Junijke 2021
8.2.2021 9:07:45   
Lostinspace
Hojla.


Res je debata kar malo zamrla. V bistvu se mi zdi, da je zdaj eno tako mirno obdobje in ni kaj dosti dogajanja. Jaz sem končala z antibiotiki, imela sem še težave s srcem, ker mi je tako močno bilo, da mi je kar zrak jemalo pa še zvečer močna aritmija. In me je dr. Poslal v Ljubljano na pregled, kjer mi je povedala, da je s srcem vse v redu. Najbrž je težava, ker moram počivati zaradi nizke posteljice in najbrž nekoliko preveč sem v skrbeh. Moram reči, da od pregleda sem je samo boljše, ker ne ležim več veš dan, se nekoliko gibam in tudi srce kar normalno bije. Žalostna sem le, da mi zadnjič gin ni hotel pogledati, če se je posteljica kaj dvignila, da bi bila lahko bolj v movingu. Vsaj kak kratek sprehod bi mi zelo pasal. Imam pa samo tak zelo dober občutek, se počutim zelo dobro in zato sem začela malček delati čistko po stanovanju. Morfologija je tudi za mano in vse ok. Razen tega, da gin vsakič malo zablodi pri tednih. Tako, da zdaj kar sama štejem tedne. Gibe pa šele zadnji teden čutim tako, da vem, da so res otrokovi gibi. En dan sicer bolj, drugi manj. Apetit se mi je zmanjšal in tudi teža ne gre tako zelo gor. Kar sem skoraj malo vesela. Nekako sem izbrala voziček, moram ga le še kupiti. Sem čakala na sproščanje ukrepov, da bi si ogledala se v živo v trgovini, vendar ugotavljam, da bo zdaj norišnica in guzva. Predvidevam pa, da bodo kmalu spet vse zaprli zaradi tega seva. Tako da bom kar na internetu naročila. Oblekice pa počasi zbiram, lih nekaj malega. Vzela sem tudi nekaj rabljenega. Iz izkušenj pa vem, da sem prvič pretiravala in bom zdaj malo manj nabrala. Boste ve pripravile vse poletno? Najbrž iz bolnice gremo v dolgih oblekicah. Ne vem pa kako je potem doma. Najbrž je še nekaj časa v dolgem. Prvo sem imela zimsko in je bilo skoraj lažje 😉. Tiste, ki boste imele morfologijo pa le sporočite kako je. Pa še ostale kaj porocajte, da ostanemo na vezi. Uživajte v rastočih trebuščkih. 

(odgovor članu Marelica2021)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Junijke 2021
8.2.2021 9:57:46   
Marelica2021
Zdravo! Tudi za 2 trimester sicer ne morem trditi, da se nic ne dogaja, ker meni se se. Res je, da prvega, vsaj upam, ne bo nič prekosilo kar se ''dogajanja'' tiče 😉 pri meni je bil 1. enostavno mučenje zaradi močnih slabosti konstantno skozi cel dan. Vsaj to je mimo, se je pa vse skuoaj le prelevilo v druge izzive, ki pa so definitivno manjsi kot slabost. 
Vozicki? Druga oprema? Tule bom najbrž rabila malo informacij, saj je to moja prva nosecnost, ampak meni se na kraj pameti ne pade da bi se ze zacela ubadat z oblekcami, kaj sele z vozickom, lupinicami itd... glede na to kaj prebiram po netu ste ta cas ze zelo aktivne, meni pa se zdi vse tako zgodaj. Se kar malo pocutim ''krivo'' ko ste vse ze tako aktivne v zvezi s tem. No ja, najbrz je se cas tudi za taksne, kot sem jaz. Po mojem bom zacela nekje cez kak mesec...no bomo videli.
Sicer pa je zdaj kar ok, cakam na morfologijo, da vidim ce je vse ok, pa potem naprej. 






(odgovor članu Lostinspace)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Junijke 2021
11.2.2021 18:30:52   
Mamaja
Živjo,
Pa ste se malo razgovorile, fino user posted image
0101t upam, da se je tvoje dete danes lepo pokazalo na morfologiji in da zdaj veš spol.
Očitno nas ima pa več predležeče posteljice user posted image . Meni sicer še niso prepovedali gibanja, tako da migam, dokler smem in kolikor zmorem.
Iz prsi mi je teklo v prvi nosečnosti, tokrat (še) ne. So se pa precej povečale, pa kak dan so tako občutljive, da jih še pogledat ne smeš, kaj šele, da bi se jih dotaknil.
Kar se tiče oblačilc, jaz nimam namena kupovat veliko poletnega, samo nekaj bodijev s kratkimi rokavi za okoli 1 meseca. Na začetku tudi jaz računam na dolge rokave in žabice.
Lostinspace tudi jaz že izvajam čistke po stanovanju, kaj bo šele, ko bomo v fazi gnezdenja user posted image
Marelica 2021 nič hudega, če še nič ne nakupuješ, je še veliko časa. Edino če si mislila kupit nov voziček, imej v mislih, da lahko nanj čakaš tudi do 9 tednov, skoraj kot na nov avto user posted image . Tudi previjalne mize se lahko čaka... Jaz sem se pri prvi tudi lotila kasneje, tokrat pa točno vem, kaj me je takrat motilo pri opremi in iščem rešitve, ki bodo morda vključevale mizarja, kar pomeni, da se je treba lotit prej.
A vam kakšna hrana še posebej paše ali se vam upira? Jaz bi lahko pojedla skute, kolikor je vidim. Pa pri ananasu se tudi komaj brzdam, da ga ne pojem preveč (moram pazit zaradi sladkorne). Ne morem pa ne vohat ne jest omlete ...
Lepo bodite in božajte user posted image

(odgovor članu Marelica2021)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Junijke 2021
11.2.2021 22:51:43   
Lostinspace
Ja sem prebrala, da nas je nekaj s predlezecimi posteljicami. Ampak, kdaj so vam ugotovili? Jaz sem zakrvavela in sem šla na urgenco v 17.tednu. So mi pa povedali, da je zgodaj in da se lahko še dvigne. Ampak so mi strogo zabicali, da ne smem čisto nič. Nikakor pospravljati, sedet, hodit in imet spolnih odnosov. Sedaj pa sem vseeno malo čisto  malo pričela migat, ker se boljše počutim, če grem vsaj malo na zrak, malo uredim stanovanje. Na zadnjem pregledu pa mi gin ni hotel pogledati. 🤷🏿‍♀️
No, sporočite kaj so vam kaj povedali na morfologiji. 

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Junijke 2021
12.2.2021 22:49:35   
Marelica2021
Hvala Mamaja za info, da se zna na kaksno opremo cakati. Se lotim v roku enega meseca. Morda sem podzavestno cakala se na morfologijo, ki sem jo imela v tem tednu, ampak je nakazala, da naj bi bilo vse ok.


Glede na to, da vas je veliko izkusenih, me zanima, ali morate delati test za glukozno toleranco ogtt pri vsaki nosecnosti ali le prvi? 
Sicer se pocutim tako tako...vedno napihnjeno in tezko, pa tudi apetit imam vecji in kar veliko pojem, zato je tudi pocutje nekako posledicno bolj svoh.


(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Junijke 2021
13.2.2021 14:52:41   
Mamaja
Hojla,
meni so predležečo posteljico ugotovili na morfologiji pred dvema tednoma. Se pa ni dobro videlo, zato imam prihodnji teden še en pregled. Drugače se ok počutim in držim pesti, da se še dvigne z rastjo maternice - kolikor sem brala, se nekje do 26. tedna to še lahko zgodi. Pošiljam tjadol vso pozitivno energijo, kar je premorem user posted image .
Lostinspace tvoj ginekolog je pa tudi čuden, da te ne pregleda. Jaz sem dobila ekstra pregled (obvezno s polnim mehurjem user posted image ) na ta račun.

Kar zadeva test oggt: v prvi nosečnosti sem ga imela, zdaj ga ne bom, ker so mi že na tešče, brez obremenitve, ugotovili preveč glukoze v krvi in sem že pri diabetologu.

A ma še katera strašansko živahno dete? Moja pikica vseskozi miga, stalno jo čutim - podnevi in ponoči. Ima potencial za gimnastiko trenirat user posted image

Lepo bodite pa fino praznujte pusta!

(odgovor članu Marelica2021)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Junijke 2021
13.2.2021 18:49:59   
Marelica2021
Mamaja, tudi jaz drzim pesti, da se posteljica premakne na ugodnejso lego! 

Moj mali se ne premika toliko, kot tvoja, ocitno rabi tudi mal relaxa vmes. Ko pa se ima cca pol ure telovadbe. Je pa res da ce sem aktivna ga ne cutim...cutim vedno ko se umirim, se posebej ulezem.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Junijke 2021
19.2.2021 10:36:20   
Mamaja
Hejhej, kako ste?

Zdaj ste tudi tiste, ki imate pdp zadnje dni junija, že čez polovico user posted image

pri meni brez sprememb. Na pregledu ugotovili, da je posteljica do roba materničnega vratu, ne (več) čez. Še upam , da se dvigne.

Marelica 2021 moj otrok miga tudi, ko sedim ali stojim (recimo pri kuhanju), samo če res kaj aktivno migam, ga ne čutim. Pa ni važen del dneva... Prva ni nikoli tiho, ta očitno ne bo nikoli pri miru user posted image .

Še vprašanje za tiste, ki že imate otroke: kako so sprejeli novico o user posted image user posted image ?

lepo bodite!


(odgovor članu Marelica2021)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Junijke 2021
19.2.2021 12:35:33   
Lostinspace
Mamaja me zelo veseli, da se ti stanje boljša. Pri meni pa ni dr spet ni nič povedal. Je rekel samo, da je maternični vrat ok, za posteljico pa še vedno nič. Imam pa tak rjavo, roza izcedek že ves teden in pravi, da to ni od nosečnosti. Ne vem pa od česa. Še vedno pa moram počivat, na sprehod pa baje lahko grem. Tako, da sem še vedno v strahu, dilemi... Ne vem kakšno je moje stanje. Razmišljam o dodatnem pregledu pri še kakšnem gin. Skratka, poskušam se ne sekirat in verjet, da bo vse ok, ampak me občasno zagrabi panika. Kar se brcanja tiče, pa je zdaj prav pestro, včasih skoraj malo boleče. Neverjetno. Ne spomnim se pri prvi tako močnih prevalov 🙊. No, ampak sem vesela, ker menim, da je to dobro. Sedaj so na vrsti spet krvni testi. Nekako verjamem, da je vse ok in upam da se nisem kje okužila s toksoplazmozo. Sem pa nabavila že kar nekaj rabljenih poletnih oblekic v upanju, da bo lepo poletje. Sem ugotovila, da se ful splača kupovati rabljeno, ker sem dobila res lepe in ohranjene oblekice. Naslednja stvar pa je sedaj še voziček. Počasi pa se lotevamo urejanja stanovanja in sobice. Ne želim več dosti čakati, ker če bo ta posteljica nagajala, je tudi možen zgodnejši porod. Vprašanje pa koliko bom smela zadnji mesec migati. 

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Junijke 2021
28.2.2021 8:57:27   
Mamaja
Živjo,
kako ste? Upam, da ste v redu in da uživate v napol pomladi.
Jaz ok, uživam v malo prirejenih zimskih počitnicah ter v krasnih sončnih dneh. Počutje ok.
Lostinspace kje si pa nabavila rabljena oblačila? Jaz sem malo gledala po bolhi in mojemalbumu, a mi za zdaj ni nič preveč všeč. Je pa tudi res, da bo moja pikica imela večino stvari rabljenih od svoje sestre, tako da bo čisto ok, če dobi tudi kaj novega.
A je katera pri prejšnjem otroku/otrocih imela gnezdece? Kako se je obneslo? Razmišljam, da bi ga nabavila, a se ne morem odločit.
Lepo bodite, kaj se javite in božajte vse večje trebuščke!

(odgovor članu Lostinspace)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Junijke 2021
28.2.2021 9:38:11   
Lostinspace
Pozdrav vsem.


Mamaja jaz sem oblekice kupila rabljene na marketplace na fb. Tri pakete sem naročila in sem z vsemi zelo zadovoljna. Vse je kot novo, s tem da sem zapravila vse skupaj 68 eur. Imam pa jih sigurno preveč, ker itak mi je bilo vse všeč 🙈. 
Zdaj se moram odločiti samo še za voziček, ker berem, da se čaka tudi 10 tednov. Sem gledala rabljene, ampak nisem še našla kakšnega res ohranjenega. Kar razumem, saj je ponavadi kar v uporabi. 
Gnezdece pa tudi jaz ne vem ali bi imela ali ne. Mi je všeč, ne vem pa koliko nujno potrebno. Pri prvi tega še ni bilo in je bilo vse ok. Jaz sem uporablja gugalnik, ker sem ga prestavila kamor sem bila jaz. Tudi v kopalnico. 
Razmišljam pa še o nakupu banjice na kolesih skupaj s previjalno. Prvič tega nisem imela in sem nosila banjico z vodo v sobo in nazaj. Kar mi je bilo kar težko. Oz. Sem vedno rabila moža pri kopanju. Pa še eno dodatno mizico sem potrebovala za to. 
Kar se mojega počutja tiče pa sem precej boljše. Samo se hitro utrudim, ker sem toliko do sedaj počivala. Ampak sem se odločila, da grem vsak dan na sprehod in delam kolikor zmorem. Ko čutim, da ne gre, se uležem. Ja, res je moj gin malo poseben. Ne razumem zakaj mi noče pogledat kako je s posteljico. Zato pa se obnašam po svojem počutju. Zdaj pa so se pri meni začele bolečine v kolkih in pri sramni kosti. Ampak me ne skrbi, ker vem, da je to normalno. Počasi se pripravlja telo. Pa tudi po jedi mi je kar težko v želodcu Oz. mi kar dviga. Poskušam jesti lahko hrano in majhne količine. Pol pa se mi zdi, da bi skozi nekaj jedla 🤦‍♀️. Trebuščka pa nimam še tako zelo velikega in se ne bunim. Upam, da se ne napihne zadnji mesec. 
Uživajte v brcikah in sončku 🥰 pa se še kaj oglasite. 

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Junijke 2021
16.3.2021 22:00:36   
0101t
Hejla. Kako ste kaj?

Da malo javim. Ful me pece zgaga zvecer in ponoci da mi gre vcasih se na bruhanje. Mi je ginek. predpisala Controloc tablete za zgago samo jih ne upam jest ker pise da naj med nosecnostjo nebi jedel. Moji gink pa ne zaupam ker je neka cudna. Probam da zvecer nic ne jem da mam pol mir z zgago.. Ful me bolijo lopatice in misice  v zg. Delu hrbta ker probam spati samo na levem pa desnem boku. Kako ve spite? Nosecniska blazina mi nic ne pomaga..  Pravijo da na hrbtu kao naj ne bi spali. Spim zelo slabo ker hodim na wc pa ful me kolki pecejo . to da me kriz boli pa itak ze dolgo.  Hm ja.. Mam obcutek da samo jamram 🙈... Drugace pa je vse vredu ... 800g je ze tezka. Aja puncka bi naj bila 😍... Posteljca se mi je dvignila ni sicer se tam kje bi mogla biti je pa rekla da verjetno ne bom imela CR. 
Sem pa zacela kar lepo z kg iti gor. Pa jem isto ko prej. 
Javite se kaj ker res upam da nisem edina ki tako jamra no drugace pa upam da vas nic ne boli pa da je vse super 😊😊😁

(odgovor članu Lostinspace)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Junijke 2021
19.3.2021 19:43:31   
Mamaja
Ahoj, kako gre?
tiste s PDP v prvi polovici junija ste že vstopile v zadnje trimesečje user posted image , ostale bomo kmalu.
Upam, da ste ve in otročki dobro.

0101t ti kar jamraj, zato pa smo tu user posted image . Jah, z nosečnostjo pride en kup malih nevšečnosti. K sreči minejo in se pozabijo, ko dobiš user posted image .

Jaz imam tudi občasne težave s spanjem - ko grem ponoči na wc, včasih dolgo ne zaspim nazaj. Pa krči v mečih me zbujajo. Položaje za spanje imam pa različne - tudi na hrbtu občasno, čeprav sem slišala, da naj ne bi. Včasih mi pač samo tako paše, da me nič ne zateguje.

Bolečin v kolkih k sreči nimam, a vedno težje sedim dolgo časa, kar je bilo pri sedeči službi že zelo hudo. Zato sem ostala doma na bolniški. S tem, ko manj sedim in imam manj stresa, se mi je uredila prebava, tudi išias me ne matra več.

Lostinspace hvala za namig za FB marketplace. Tam nisem kupila oblačilc za user posted image ampak prehodno jakno zase. Sem jo iskala vsepovsod, rabljeno ali novo, pa mi ali niso bile všeč, ni bilo moje številke ali so mi bile predrage, na marketplace sem pa našla, kar rabim user posted image .

Lepo se imejte in božajte user posted image !

(odgovor članu 0101t)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Junijke 2021
21.3.2021 12:54:19   
Lostinspace
Hej hej,

vse tegobe, ki ste jih opisale imam tudi jaz. Spanje na boku, pečejo kolki, krči v mišicah (malo pomaga magnesol), zgaga itd. Samo se tolažim, da še čisto malo pa bom vse pozabila. Drugače se pa počutim vedno boljše. Samo hitro mi pobere energijo. Nekaj naredim, pa rabim pocitek. Morda pa sem že prestara 🙈. Glede moje posteljice še vedno nič ne vem, ker mi je še ni pregledal. Mi je pa gin povedal, da na naslednjem pregledu naredi še oceno velikosti ploda in že dobim napotnico 😳. Ste ve že kaj razmišljale o epiduralni ali kateri drugi protibolecinski varianti? Jaz se je sicer bolj bojim kot poroda. Prvič sem rodila brez in mislim, da bom poskusila tudi tokrat. Čeprav pravijo, da porod ni enak porodu. Morda veste, če obstaja kakšna šola za starše na daljavo? Mislim, našla sem jih nekaj plačljivih, ampak bi kaj takega kot imajo v zdr domovih. Ker se mi zdi, da je bilo prvič kar ok, da sem se je udeležila. Sem šla bolj pomirjena v akcijo. Sedaj pa bi še 1x poslušala nasvete. Te spletne plačljive pa so mi precej drage. Ne vem no, morda pa se vseeno odlocim. 

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Junijke 2021
22.3.2021 6:36:16   
Mamaja
Lostinspace jaz vem za šole za starše preko zooma v Kranju in Ljubljani. Jaz in mož se imava namen udeležit ene od njih v aprilu ali maju. KR: https://www.zd-kranj.si/?subpageid=107
LJ: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=category&id=187&Itemid=317&lang=sl
Pa kranjska porodnišnica ima tudi spletne posvete o prehrani, porodu in lajšanju porodnih bolečin. https://www.bolnisnica-kranj.si/obvestila/obvestila/223 Ker nameravam roditi v KR, bom verjetno tudi na teh posvetih.
Ali katera ve še za kakšno šolo za starše na daljavo? Pa a imajo kje brezplačno telovadbo za nosečnice preko zooma? V Kranju je bila očitno do jeseni, zdaj je ni več, ker se mi niso odzvali na mejl.

Tokrat bi sicer rada rodila brez lajšanja bolečin. Če se bo kaj zapletlo in mi bodo zdravniki priporočili drugače, bom tako kot prvič izbrala epiduralno. Prvi porod je trajal 14 ur in ko sem bila po 11,5 ure umetnih popadkov že čisto izčrpana, prava akcija se je pa šele začenjala, sem po priporočilu ginekologa, anesteziologa in babice privolila v epiduralno. Ker me ni več tako bolelo, sem si lahko malo odpočila (zaspala za pol ure user posted image ) in lepo sodelovala pri porodu še dve uri. To je bila prava odločitev. Stranskih učinkov nisem imela. Pa še po porodu, ko so mi morali ročno odstranit košček posteljice, ki je ostal v maternici, nisem potrebovala anestezije ampak so mi samo epiduralno privili do konca in ko je bilo konec, sem takoj lahko stisnila svojo punčko k sebi in jo podojila.

Vsem želim en lep teden!

(odgovor članu Lostinspace)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Junijke 2021
29.3.2021 7:23:02   
metuljčica12
ola, punce. upam, da ste ok.
Ravnokar sem dobila obvestilo, da sem v 29 tednu. noro..kako čas beži.
trenutno je vse ok. tako kot mora bit .pridno raste, pridno brca. sama pa imam tezave s križem, z vrtoglavico itd. bo kmalu bolje.
za tamalga imamo skoraj vse kupljeno. še par stvari je potrebno kupit, cunje in igrače dat prat.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Junijke 2021
8.4.2021 7:14:19   
Mamaja
Živjo,
Kako ste? Upam, da fajn.
Tedni kar letijo in naše bebice so vse večje. Moja je prejšnji teden tehtala že več kot 1,1 kg in ginekologinja je rekla, da je zdaj ene toliko velika kot tisti manjši oz. srednji dojenčki za igrat (ok 30 cm, premer glavice 7 cm). Sva doma s hčerko vzeli njenega dojenčka, ki je približno tak,in je bilo takoj jasno, zakaj me pogosto boli, kadar se premika v trebuhu user posted image
Pa posteljica ni več nizko user posted image . Ginekologinja pravi, da je dovolj visoko, da zaradi tega ne bo treba CR. Resnično mi je odleglo, da ni predležeča oz. ful nizko. Kako gre ostalim, ki so vam napovedovali predležečo oz. nizko posteljico?
Upam, da se v redu počutite oz. da se da nevšečnosti še prenašat. Jaz ok, nobene nove težave user posted image .
Pa še info za tiste, ki bi telovadile: odkrila brezplačno zoom vadbo v ZD ljubljana in hodim nanjo. Vodi jo noseča fizioterapevtka in meni ful paše.
Ta fizioterapevtka ima vsake toliko tudi brezplačno zoom predavanje o diastazi, urinski inkontinenci in bolečinah v medeničnem obroču. Meni se je zdelo dobro in koristno in ga priporočam. Morda pride prav še kateri.
Lepo se imejte in kaj se oglasite!

(odgovor članu metuljčica12)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Junijke 2021
30.4.2021 7:43:53   
metuljčica12
ola, kako ste?user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Junijke 2021
30.4.2021 8:01:45   
0101t
Helo midve sva super. Glih bila v laboratoriju. Rastemo. Vcasih mi dela malo skrbi ker jo en dan zelo cutim drugi dan komaj nastejem 10 brc oziroma bolj premikov. Se vedno sedimo. Noce se se obrniti na glavo 🤷.. Pocasi si nabavljam stvari. Nisem se dobila navala da bi zacela kak urejat. No sobica je prebarvana, laminat na novo in zaenkrat posteljca pa previjalna samevata v sobi. Kako ste ve? Pred 14 dnevi sem sla na dodaten pregled v mb  ker pretoki niso bili ok. No tam je pol blo pol vse okej..Spim slabo, na hrbtu vec ne morem ker me kriz zacne bolet. Ful se zadiham ko sem na sprehodih. Res je da hodim v hrib samo vseeno. 
Kako ste ve? Ma katera kaki seznam kaj vse se rabi za novorojencka? Al pa katere ste ge drugic nosece kaj vam je v prvi manjkalo da si niste nabavle al la niste imele cisto pri roki na primer na previjalni. 
Javite se kaj 😊😊

(odgovor članu metuljčica12)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Junijke 2021
15.5.2021 17:26:55   
Lostinspace
Hej hoj. Joj nič kaj dosti nismo pridne z odgovori. Meni zdaj čas noro beži in kar malo hitim, da vse pristimam za novega člana.Malo me je začela grabit panika ali bom kos dvema otrokoma, ali se bom lahko dovolj posvetila obema, da se kateri ne bo počutil za postavljen itd. Pa si govorim, da vsekakor bom, ampak me kr ne neha skrbet 😏No, kakorkoli pred mano so nekje se 3 tedni in moram reč, da mi je sedaj že kar naporno in komaj čakam, da se rešim trebuščka. Malo mi dela preglavice še otečenost nog. Trudim se upošteva vse nasvete in jem in pijem vse kar naj bi pomagalo, ampak žal sem vseeno zatečena. Pa v obraz tudi... Utrujena pa sem za umret. Komaj kaj naredim. Drugače pa sem zdaj že vsak teden na ctg-ju in je načeloma vse ok. Gin pa mi ne pregleduje materničnega vratu vsak teden. A kateri pregleduje? Otroček je pa že več kot en mesec obrnjen navzdol in posteljica se je tudi uspela dvignit. Juhu👌Danes upam, da sem pripravila vse kar rabim za v porodnišnico. Pa oblekice sem nekaj založila skupaj in nisem prepričana ali imam vse. Ampak najbrž ne bo konec sveta, če bom očka poslala po kak nakup. Nekako sem računala na poletna oblačila, ampak to vreme kaže, da bo treba še nekaj dolgih imet na zalogi. Dajte še ve kaj zapisat, da se bodimo druga drugo 😉. Pa bozajte trebušček, ker se bo kmalu skril 😛

(odgovor članu 0101t)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Junijke 2021
18.5.2021 0:37:21   
Anonimen
Heej.. Js mam tudi ze vse pripravljeno, mali je obrnjen in tudi CTGji so vsak teden.. Nama sicer prehiteva za en teden po tezi, bomo videli, kdaj se bo odlocil priti med nas 😁 seveda komaj cakamo vsi, mam zelo lepo nosecnost in kar ne zavedam se kako hitro je slo teh 9 mesecev.. A se kaj posebej intenzivno pripravljate na porod? 


(odgovor članu Lostinspace)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Junijke 2021
23.5.2021 14:33:59   
Anika92
Pozdravljene,
Se opravičujem, da malo “smetim”, ampak se na vas obračam z mini prošnjo.Študentka babištva Maša je pripravila tole res kratko anketo za vse mamice, ki so/bomo rodile v času epidemije. Zanima jo namreč kako ste so v tem obdobju pomagale pri iskanju informacij o nosečnosti in porodu. 
Hvala vsem, ki boste s tem pomagale bodoči babici pri zaključku izobraževanja za ta krasen poklic!😊🍀
Povezava: https://1ka.arnes.si/a/20013


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?