|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovčki 2021
1.1.2021 10:01:10   
Foxy_foxy
Aloha 😁 punce, naj bo zdravo...pol bo tud srecno 🤗😘


Js sm bla ucer na infuziji, me je postavila pokonc za celo popoldne in vecer, zdej se pa slabost spet vraca,upam, da ne bo tok hudo. 

(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Avgustovčki 2021
1.1.2021 15:24:43   
hypnotic
ajoooj....boga user posted image
to mora pa res bit pomojm grozno. Si še ok ali je spet isto? A proti slabosti ti pa prav ničesar ne morejo dati? Razumem, da nam ko nam je samo slabo dobiš res v lekarni kakšen kvazi pripravek proti slabosti. Takšnim, ki pa konkretno bruhajo pa pristanejo na infuziji bi pa lahko kaj napisali na recept.

A so ti naredili tudi kakšen UZ? :)

(odgovor članu Foxy_foxy)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Avgustovčki 2021
1.1.2021 16:04:41   
Foxy_foxy
Ne, bruham spet po vsakem obroku, sem pa malo bolj pri moceh, vprasanje kok casa. Niso mi delal UZ, ker sem bila v ZD, kjer zivijo starsi. Moja dr. je na dopustu, druga me pa ni hotla vzet, ker nism ogrozena. Tud ta k mi je dala infuzijo je rekla, da ne bi blo treba, da nism ogrozena in plod tud ne, da tko pac je. Kr grdo se mi je zdel, js pa ze 14 dni bruham in sm bla ze psihicno cist adijo, fizicno pa sploh. Vzel so me pa zato, ker je mami vcasih delala tam. Zdej sm rekla, da bom sla bruhat takoj k mi bo ornk slabo, ker ta neznosna in konstantna slabost me se najbl zdela. Po bruhanju mi vsaj odleze ze ksno uro al pa dve. 


(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Avgustovčki 2021
1.1.2021 17:48:06   
hypnotic
bogaaa, no. Kolk je pa to res grdo in nehumano user posted image
Upam, da ti bo kmalu boljše user posted image user posted image

(odgovor članu Foxy_foxy)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Avgustovčki 2021
2.1.2021 19:42:27   
Foxy_foxy
Dons pa cist brez slabosti 🤔 mal cudno, ampak paše. 


(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Avgustovčki 2021
5.1.2021 14:48:04   
Ellie1
Hej, kako ste punce?
Jaz bruham večino časa, slabo mi je čez cel dan in na žalost tudi noč. Včeraj sem bla na pregledu, 7t+6dni - rok imam uradno 18.8. :) V urinu se že vidi, da se dehidrirana tako, da bom verjetno kmalu mogla na infuzijo, da pridem malo k sebi.
Ve ste že bile na pregledu? :)

(odgovor članu Foxy_foxy)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Avgustovčki 2021
5.1.2021 20:06:47   
pikapoka21
Jaz sem ravno danes bila na 1.pregledu. In videla srčka :)
Dojenček naj bi bil za 1 teden manjši kot po zadnji M, ampak bomo počakali kaj bo na nuhalni in potem premikali pdp če bo potrebno.
Zdaj pa bi rabila eno pomoč in sicer nosečke iz LJ...kam v Lj na nuhalno?
Prejšnjo nosečnost sem šla v Grosuplje, in danes izvedela, da tam ni več tega.

lep večer.

(odgovor članu Ellie1)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Avgustovčki 2021
5.1.2021 20:51:18   
nimanorwen
pikapoka21 iz kje pa si? Jaz sem iz okolice Grosuplja, ampak imam itak gin v Lj. Vsakič sem šla na ns v Center Dravlje, natančneje k dr. Reševi, ki jo reeees priporočam. Sicer ni neka poosebljena prijaznost al kk bi rekla, samo je pa ful tko človeška, tko srčna, res sm jo začutila no. In vsakič nama je za spol prav povedala. :)

Pregleda še nisem imela, moja gin daje šele v 11.tednu. FUl dobr, res :/ Tk da se bom že kar pred pregledom na ns naročila. Čist konec januarja imam pregled šele. Pomoje zadnja od vseh.

Si pa ne predstavljam skos bruhat, revce no. Upam, da čim prej mine.

(odgovor članu pikapoka21)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Avgustovčki 2021
6.1.2021 13:38:05   
hypnotic
Tudi mene je dala moja ginekologinja zelo pozno. Imam 12.1. ko bom v 11.tednu. Zato sem šla prejšnji teden samoplačniško :)
Slabosti, ko sem ravno pisala, da so se umirile, so se potem sper vrnile zelo močne nazaj. Sem pa slišala, da za slabosti in prebavo zelo priporočajo konopljine proteine. Jaz si bom to danes naročila pa da vidim :)

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Avgustovčki 2021
6.1.2021 18:43:28   
monbienaime
Hej.:) Zal mi je za vse vas, ki vamje tako slabo.. Res si ne predstavljam kako grozno mora biti. Jaz komaj cakam kaksen soncen dan, teli oblacni, megleni dnevi so mi prav moreci. 
Jaz imam nuhalno ze cez 14 dni, ne morem verjet kako gre hitro. Sem se pa narocila kar k Pusenjaku, sem bila ze v prvi nosecnosti. Res ne izliva ravno srca ampak ze s svojo pojavo kaze znanje in izkusnje, strokovnost, meni to pomeni vec kot prijazen small talk. 

(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Avgustovčki 2021
7.1.2021 17:35:58   
AnyMary
Baje je strokovna in zelo clovesko prijazna dr. Strah v Domzalah. Je bila moja 1. ginekologinja, kot se jo spomnim zelo topla. Potem je sla zasebno. Prvi pregled imam sele 21.1., v 9. tednu in potem nuhalna. Sem bolj na zacetku, 1. nosecnost in sem kar nova v tem. Punce, so kaksne dobre strani, portali, ki jih pregledujete za nove info o nosecnosti? 

Punce, ki imate tezave, upam, da kmalu izzvenijo. Mene na trenutke boli glava in kaksne stvari mi zelo smrdijo, se posebno meso, ze samo ko napisem meso... 🙈

(odgovor članu monbienaime)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Avgustovčki 2021
8.1.2021 18:59:26   
Rossie


IZVIRNO SPOROČILO: AnyMary

Baje je strokovna in zelo clovesko prijazna dr. Strah v Domzalah. Je bila moja 1. ginekologinja, kot se jo spomnim zelo topla. Potem je sla zasebno. Prvi pregled imam sele 21.1., v 9. tednu in potem nuhalna. Sem bolj na zacetku, 1. nosecnost in sem kar nova v tem. Punce, so kaksne dobre strani, portali, ki jih pregledujete za nove info o nosecnosti? 

Punce, ki imate tezave, upam, da kmalu izzvenijo. Mene na trenutke boli glava in kaksne stvari mi zelo smrdijo, se posebno meso, ze samo ko napisem meso... 🙈



Najboljši nasvet, ki sem ga jaz prejela v prvi nosečnosti je bil: ne beri knjig o razvoju ploda. Tvoje telo točno ve, kaj mora narediti. Beri knjige o vzgoji, o dojenčkovem spanju, o otrokovem (kognitivnem/ motoričnem / psihološkem) razvoju po rojstvu... ker takrat ne boš imela več veliko časa za branje ;) Sem prebrala recimo Otroške sanje, brez joka v sanje: res čisto enostavni nasveti, katerih skrivnost je doslednost. Npr.: otrok naj ne zaspi na dojki, naj ne zaspi na rokah, nobenega pogovarjanja ponoči, blaga svetloba, z otrokom naj se ne hodi okrog in se ga gunca, večerna rutina itd.  Pri nas se je super obneslo, starejša spi od drugega tedna v svoji sobi (takrat se je zbujala 2x na noc) od 1 meseca 1x na noc, od tretjega prespi noc - prespana noc je zame 12 ur in ne 5 ur). Vmes je imela seperacijsko krizo okoli 8 meseca, sem spala en mesec na jogiju na tleh zraven njene postelje. Nikoli je nismo pustili izjokavat (to je zame nehumano!), pa zaspi pri letu in pol tako, da jo odlozis v posteljo, prizges glasbo, pustis priprta vrata in gres ven. Podobna zgodba je z motoričnim razvojem (baby handling) ali pa kasneje beseda "NE!", otrokova trma itd. Kar želim povedat je, da če si podkrepljen s strokovnim znanjem (je res, da sem kar nekaj razvojne psihologije imela že na univerzi) si kot mlad starš bolj suveren in kar je najpomembnejše - razumeš otroka. Razumeš njegove potrebe in kaj potrebuje, predvsem pa v trenutku, ki je odločilen (v optimalnem primeru, ne pa vedno) odreagiraš z razumom na podlagi znanja. Pa ne se ustrašit, če tega na začetku ne veš  ;) jaz prve tedne nisem imela pojma kaj delam. Ne googlat zakaj otrok joka. Če si do takrat prebrala par knjig, poglej otroka in zaupaj sebi. Ti veš najbolje od vseh, kaj tvoj otrok potrebuje. Noben google, nobena stara mama, nobena teta, na žalost na začetku niti partner ne - ampak ti. Pa veliko bolj trpežni so, kot jih mi obravnavamo (zabavna knjiga je tudi Tole bo bolelo), drugače skozi zgodovino človeštvo ne bi preživelo ;)

(odgovor članu AnyMary)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Avgustovčki 2021
10.1.2021 10:39:15   
DrumBeat
Živijo punce,


Veliko vas je že, pridne, sem ravno pogledala na forum.
Evo, tudi naju je 10.12. razveselil plusek in imam PDP 6.8. 😊 na pregledu se je lepo videl škratek, prav telovadil je z rokami in nogami in bilo je videti tudi srček.
Doma imamo enoletnico, to je zdaj druga nosečnost zame. Pri prvi sva bila na IVF, uspešen je bil 3. poskus, zdaj po porodu pa sem si rekla, da bom natančno spremljala ovulacijo in moža s tem ne bom obremenjevala. Sem še dojila do decembra, prva M po porodu je bila oktobra, druga pa novembra, točno kot urca. Merjenje temperature in ovul. trakci so odlično napovedali ovulacijo, tako da sem moža samo dvakrat zagnjavila. Potem pa decembra kar ni bilo M točno na dan, jaz pa sem si že zrihtala varuško, da bi, če bo treba, šla na IVF. No, potem pa sem vendarle naredila test (temperatura je ostala visoka) in plusek 😊 mož je še en teden čist zmeden hodil naokoli, mu kar ni šlo v račun, da dobiva še enga škratka 😊. 
Za kakšne knjige, kot je napisala zgoraj Rossie, pa se priporočam...sicer nam gre auper a punčko, vseeno pa dobrega strokovnega znanja ni nikoli preveč.
Pozdravček in držite se, smo skupaj močne! 😊👍

(odgovor članu Rossie)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Avgustovčki 2021
12.1.2021 10:19:12   
Nia♡
...naj malo "pojamram" user posted image
Tako težko čakam na 1.pregled, še slaba dva tedna, ko bom v 9. tednu...
Me pa vse skupaj tudi zdeluje - nespečnost, slabost in utrujenost čez dan.
K temu pa ponavadi pridam še napihnjenost in bolečine (krči?).
Jem večkrat po malo, saj se mi zdi da s tem preženem tudi slabost....user posted image

Je prva nosečnost in "vse" me skrbi...
user posted image in zaenkrat razen s partnerjem in vam, ne delim(a) novičke še z nikomur...


Imejte čim bolj "klasične" dneve! user posted image

(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Avgustovčki 2021
12.1.2021 10:30:22   
hypnotic
Živijo,

jaz sem danes imela pregled. 10+2. Vse super, tako, da se bom naročila na NIFTY.
Slabosti so še vedno pristone, vendar se mi zdi, da se malo malo umirjajo. Spet odvisno od dneva.

Foxy...kako si? Že nakj časa se nisi javila. Upam,da te slabosti niso prevč zdelale.

(odgovor članu Nia♡)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Avgustovčki 2021
12.1.2021 10:50:13   
Foxy_foxy
Ojla punce.


Moje bruhanje se je zmanjšalo, dva dni sploh nisem, mi je pa skoz slabo. Kombiniram hrano in odkrivam vsak dan posebej, kaj mi pase...en dan to, drug dan spet ne...sm tud js kr navelicana, rada bi sla v sluzbo. 
Mam pa v četrtek pregled in komi cakam. 

(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Avgustovčki 2021
13.1.2021 20:29:12   
hypnotic
o, da beeeest. Jutri je že kmalu tu :) Javiiiii

(odgovor članu Foxy_foxy)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Avgustovčki 2021
14.1.2021 18:05:34   
Foxy_foxy
Juhuuu, srcek vidlaaa 😁 pa plesal je tud 😍


(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Avgustovčki 2021
14.1.2021 18:10:56   
Pheebs
Se vam pridružujem tudi jaz 😊. Moja prva nosečnost, 9t6d. Tudi jaz sem končno videla malo pikico, ki veselo pleše. 😊 To je nekako poplačalo za dejstvo, da mi je že nekje 5 tednov slabo in/ali sem v krčih in/ali glavobolih. Se pa počasi umirja. Se mi zdi. 🙃So morda kateri ugotovili nosečniski diabetes? Jaz sem imela vrednost 5,2, tako da moram naprej na diabetološko.

(odgovor članu Foxy_foxy)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Avgustovčki 2021
20.1.2021 8:59:04   
monbienaime
Zivjo, kako ste kaj? Vas je tale soncek kaj napolnil z energijo?🙂 Upam da prezivljate lepe dneve. 
Jaz sem imela ze nuhalno, tako da je tudi partner videl malo dete kako miga, po velikosti se ujema s tedni po zadnji M, zdaj pa cakam naslednji pregled pri svoji G. 
Lepo se imejte!😊

(odgovor članu Pheebs)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Avgustovčki 2021
23.1.2021 18:39:52   
Pheebs
Zivjo! Sonce nam je malo pobegnilo, upajmo, da se čimprej vrne :) bodo bolj prijetni sprehodi. Sedaj so sicer kar precej boljši dnevi (11.teden), slabost se je bolj ali manj končala, tako da lahko kar normalno ****ncioniram. :) Čez en teden bo nuhalna, kar se oba zelo veseliva in komaj čakava. Je bila katera v ZD Dravlje na nuhalni? Lp vsem.


(odgovor članu monbienaime)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Avgustovčki 2021
23.1.2021 21:21:11   
hypnotic
Hej, hej,

midva imava 27.ga v Dravljah nuhalno :) pa ti lahko kaj več povem takrat, če te bo zanimalo :)

(odgovor članu Pheebs)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Avgustovčki 2021
24.1.2021 11:37:51   
monbienaime
Jaz sem bila v prvi nosecnosti v Dravljah, pri Pusenjaku, z ostalimi nimam izkusenj. Sem bila pa zadovoljna z obravnavo. Na vrsti tocno takrat, ko sem bila narocena, pa odsla mirna. 🙂

(odgovor članu hypnotic)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Avgustovčki 2021
25.1.2021 13:03:32   
bindir03
Zivjo punce,rok imam 14.8.2021. Prvi pregled sem imela v cetrtek, 21.1. otrocicek se je lepo videl, srcek tudi☺️mi je naredila vag. ultrazvok. V soboto in vceraj pa sem opazila manjso kolicino krvavega izcedka. A je to kaj alarmantnega? bi lahko bila posledica pregleda? Drugace nimam nobenih bolecin ali krcev in tudi danes skoraj ni nic izcedka vec. A je imela katera podobno izkusnjo? Hvala vsem za odgovore in lp!

(odgovor članu monbienaime)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Avgustovčki 2021
26.1.2021 11:43:35   
hypnotic


Hej bindir03, kako si? Se je izcedek popolnoma umiril? Jaz sem v prvi nosečnosti imela rjav izcedek po pregledu, ko mi je vzela bris.

Kako ste ostale? :)

< Sporočilo je popravil hypnotic -- 26.1.2021 11:44:18 >

(odgovor članu bindir03)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




izpovedovanje čustev
danuska

ali vam partner pogosto pove da vas še vedno ljubi in ga privlačite?

da (60%)

ne sploh se ne spolni več (15%)

samo poredko se še spolni (25%)


Število vseh glasov: 413

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!