|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2023
27.9.2022 13:37:58   
Anonimen
Punce kake kej znake imate? Jst razn rahlo bolečih prsi, nimam drugih znakov. Me je mal strah, da je kaj narobe :( To je moja 3. nosečnost. Pri prvih dveh sm mela slabosti, utrujenost. Sedaj pa nič. Sem ku rožica.

(odgovor članu Sneezka)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Majčice 2023
27.9.2022 14:15:36   
*snowflake*
Ojla. Tudi jaz se to sprašujem 🤔 pri prvi nosečnosti mi je bilo zelo slabo in bruhala sem. Trenutno pa do sedaj nič od tega. Občasne slabosti se mi pojavijo samo ob močnih vonjavah. Ampak hitro minejo. Me pa isto bolijo bradavice. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Majčice 2023
27.9.2022 17:03:58   
bingyju
Hojla, končno sem se opogumila, da se pridružim. Super se mi zdi, da si v stiku z nekom, ki je na istem, je mogoče potem kakšna stvar malo lažja.
Sem v skoraj 8. tednu po IVF postopku. Zadnje 14 dni me vedno bolj muči slabost, najprej je bilo še nekako za zdržat, zadnje dni pa sem že čisto obupana, saj mi je nonstop tako slabo, da ne morem nič. Poskusila sem že marsikaj - krekerji, limone, čaji, Antimetil... vse je nekako prve parkrat pomagalo, potem pa nič več. Evo, zdajle pijem še kokakolo (Zero, ker je menda bolj zdrava? Čeprav umetna sladila verjetno niso dobra za... nikogar? :D). Je še kaj za poskusit?user posted image
Srečno vsem, upam, da bo ta pogovor živel user posted image

PS: bila sem na potrditvenem UZ, kjer mi je ginkolog od vsega najbolj zabičal, da ne smem NIČ SLADKORJA in mi potem našteval kje vse je sladkor in da tega vsega absolutno ne smem NIČ. Sem relativno mlada, zdrava, ITM je sicer okrog 25, to je pa tudi vse. Čisto me je vrgel s tira, a moram biti res tako stroga pri prehrani?



(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Majčice 2023
27.9.2022 18:39:34   
*snowflake*
Dobrodošla :) 
Jaz jem, kar mi paše, in tako se mi zdi najbolj prav. V nosečnosti mi je to najbolj všeč, ko dejansko telo pove točno kaj rabi in koliko rabi. Meni, če paše čokolada, jo bom jedla. Prej sem jo :) Mi pa res paše veliko manj kot v nenosecnosti. Ne vem ali ti je to rekel zaradi slabosti ali pač na splošno prehrana v nosečnosti? V prvi nosečnosti, ko mi je bilo nonstop slabo (zdaj mi zaenkrat še ni), mi pa tudi pasalo ni nič jesti. Sem se isto bolj matrala z bananami, krekerji ipd.

(odgovor članu bingyju)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Majčice 2023
27.9.2022 19:02:13   
*snowflake*
Aja, pa to govorim predvsem o sladkih razvadah. Na splošno se je seveda potrebno odreči marsičemu, npr. školjkam, jedem iz surovega jajca, surovim ribam, rare mesu, gobam in kup zadevam.. 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Majčice 2023
28.9.2022 7:07:18   
Sneezka
Tudi jaz sem drugače brez znakov. Edino zelo boleče prsi in občasno krčki. Tudi jaz upan da je vse okej. Še 1 teden imam do pregleda🙃

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Majčice 2023
28.9.2022 7:36:13   
minanaa
Zdravo, tudi jaz se vam pridružujem. Trenutno sem stopila v sedmi teden. Prvi pregled imam sredi oktobra, tako da se bom še načakala. Mogoče po eni strani vseeno boljše, kot če bi bilo prehitro pa še ni utripa ali pa meritve niso OK in si potem cel živčen kako se bo obrnilo. Me pa vseeno to čakanje kar ubija :). Kar se tiče znakov - se mi zdijo bolj prisotni kot s prvim otrokom, slabo mi je skozi cel dan po malem, pa napihnjena sem precej, prsi me bolijo, zadiham se po enem nadstropju 🤪 in ves čas me tišči na wc. Pa bolj utrujena sem.

(odgovor članu Sneezka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Majčice 2023
28.9.2022 15:38:13   
češnjevcvet
Joj, jaz imam tudi podobne skrbi kot Anonimen in *snowflake*. Kar nisem upala pisati, ker tokrat nimam skoraj nobenih znakov in me kar malo skrbi.

Čestitke tudi minanaa in bingyju!

Mi je pa ful čudno kar ti je ginekolog rekel, sploh ne razumem od kje te informacije. Jaz se trudim, da jem sicer vsaj več zelenjave in sadja kot sicer, ampak jem pa tudi sladke stvari, če mi to zapaše.user posted image

(odgovor članu minanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Majčice 2023
28.9.2022 19:12:20   
Okroglica
Bingyju prvič slišim za takšno strogost glede sladkorja, razen če si sladkorna bolnica in bolj nagnjena k nosečniškem diabetisu. Sicer pa jaz raje pijem navadno Colo, če že user posted image Do teh umetnih sladil sem zelo skeptična. Doma pa posežemo po trsnem sladkorju.

Sicer pa sem vesela, da po večini doživljate mirno nosečnost. Jaz sem bila blagoslovljena tako prejšnjič, sedaj pa je preprosto grozno. Me pa zanima zakaj tako omenjajo jutranjo slabost, kot znak nosečnosti, ker mene slabost začne motiti popoldan in v večer. Izčrpana pa sem do konca, iskreno ne vem, če sem bila kdaj tako utrujena. Ker še dojim, so tudi dojke občutjive in tudi manj uživam v tem. Te tedne se počutim kot kup nesreče.

Sicer pa, ste doma že povedale? Midva sva še čist skrivnostna, čeprav naju imajo vsi stalno na sumu. Sva rekla, da poveva po nuhalni.

(odgovor članu češnjevcvet)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Majčice 2023
28.9.2022 19:16:53   
Okroglica
Mene je ginekologinja šokirala, da recimo največ okužb sploh ne pride iz teh hranil ampak iz zelenjave! Sem pa do sedaj obe nosečnosti jedla tatarca, rare steake, domačo majonezo itd. Sva imeli enkrat pogovor glede tega, pa je rekla, da največ okužb, sploh z toksiplazmo in zastrupitvijo, presenetljivo pride iz zelenjave, predvsem, ker ni dovolj oprana. Iskreno sem bila šokirana. Itak pa je vsak ginekolog drugačne pristope. user posted image

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Majčice 2023
28.9.2022 20:15:18   
češnjevcvet
Meni tud v prejšno ni bilo jasno zakaj se reče jutranja slabost, ker mi je bilo cele dneve slabo 🙈 upam, da bo kmalu kaj boljše Okroglica. 🤞
Midva zaenkrat tudi še nikomur nisva povedala, čeprav se je tudi že zgodilo, da je kdo opazil, da alkohola ne pijem 😅 imava pa ravno tako namen povedat po nuhalni

(odgovor članu Okroglica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Majčice 2023
29.9.2022 8:44:31   
Mici12
Hej, da se vam malo javim :)(Ne bom vec anonimna 😃)V pondeljek sem zakrvavela, popoldan me je g pogledal, in je vse ok. Otrocek pridno raste , srcek bije. Sem pa znake dobila pri dopolnjenih 7t. Slabost, napete in bolece prsi in utrujenost. Do naslednjega pregleda, ki bo v 12t, sem na bolniski. 
Drugace pa tudi jaz jem vse, oz se vec junka kot ponavadi, ker mi bolj pase 😅 se pa trudim tudi cim vec sadja in zelenjave..


(odgovor članu češnjevcvet)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Majčice 2023
29.9.2022 10:29:59   
Okroglica
Češnjevcvet hvala za lepe misli, tudi sama upam, da bom kmalu bolje, ker to je zame čisto novo, še bruhala sem, kar se prej ni naredilo. Zelo zanimivo, da je vsak nosečnost tako drugačna. Moja prva je bila zelo lepa, samo zgaga me je težila. V drugo pa sem bila visoko noseča čez poletje ter komaj čakala, da rodim. Sedaj pa spet povsem drugače. Vseeno se zelo veseliva, čeprav velikokrat kar pozabiva na nosečnost, ker imava z otrokoma tako veliko dela. user posted image

Mici12 sem vesela, da je vse okej! Do krvavitev kar dostikrat pride, moja kolegica je krvavela skoraj celo nosečnost pa je potem bilo vse okej. Tudi sama sem enkrat v prvi nosečnosti, ker sem imela hematom, ki je sprožil rahlo luščenje posteljice, hvala bogu pa se je ustavilo in sem donosilo zdravo dete. Zdaj kar počivaj in si privošči kakšno gledanje serij ali pa branje knjig. user posted image

(odgovor članu Mici12)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Majčice 2023
29.9.2022 16:03:57   
bingyju
*snowflake* super povedano! Tako sem imela tudi jaz v planu, sicer pomojem kar zdravo jem tako da se mi ni zdelo, da moram uvest kake velike spremembe... aja, kaj pa je z gobami? Berem, da naj bi vplivale na prebavo, ampak trenutno so itak vrhunske gobe povsod, meni pa ne povzročajo težav. Se jih naj vseeno ognem?
minanaa pozdravljena :) Jaz imam tudi šele takrat pregled, pa saj bo minilo kot bi mignil :)
češnjevcvet hvala! Ja saj ne bo šlo brez sladkorja, sploh zdaj, ko ugotavljam, da kokakola res nekako pomaga. In se strinjam, tudi pri meni je celodnevna-popoldan-in-zvečer-najhuje slabost user posted image

Pri naju vedo vsi praktično od začetka (družina, služba - so vedli, da če ne pridem nazaj z bolniške, da je uspelo, tudi bližnji prijatelji). Kaj čmo.

(odgovor članu Okroglica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Majčice 2023
29.9.2022 16:28:24   
minanaa
Mici12 super za srček! Res fino, da se je vse izteklo tako kot se je. Zdaj pa pridno počivat :)). Ja, kar se tiče prehrane jaz tudi malo bolj pazim. Nazadnje sem imela nosečniški diabetes in me je ginekologinja posvarila, da se v naslednji nosečnosti držim diete že od začetka. Me je pa to stalno merjenje sladkorja in na koncu tudi inzulin, ki sem ga dobila, tako stresiralo, da sem si rekla, da bom poskusila malo bolj neobremenjeno pristopiti tokrat. Bomo videli. Dokler ne vidim pikice na zaslonu in slišim bitja srca sem lahko pametna :). Gobe? Kaj pa vem, verjetno res z vidika, da so težka hrana, ampak če ti sicer odgovarjajo, jih jaz ne bi izločila. Sicer ob predpostavki, da so res 1000% vse užitne :D. Razen če je še kak drug argument proti gobam, ki ga še nisem slišala. 

(odgovor članu bingyju)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Majčice 2023
1.10.2022 19:38:10   
chapita
Joj jst tudi čakam pregled pa se mi vse tako vleče. Sm klicala, da bi opravla še samoplačniškega pa mi je dala datum 10 dni pred pregledom pri osebni ginekologinji😑Mam pregled, ko bom že v 9.tedenu bom se mogla pole še kar takoj na nuhalno naročit.

(odgovor članu minanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Majčice 2023
4.10.2022 7:13:13   
Sneezka
Jaz mam ju3 pregled. Srčnooo upam da pa bo zdaj vse kot mora bit in bo srček.  Me je pa že zdaj strah.

(odgovor članu chapita)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Majčice 2023
4.10.2022 10:24:40   
*snowflake*
Jaz zapuščam vašo skupino, na žalost. V petek sem zakrvavela v 9/1, srček je nehal bit in morala sem splaviti. Ni moč opisati mojih čustev.
Vsem želim srečo in da boste svoje štručke pripeljale na svet v svoje varno narocje 🍀

(odgovor članu Sneezka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Majčice 2023
5.10.2022 11:20:01   
Okroglica
Draga snowflake, iskreno sožalje. Vem, da je bolečina ob takšni izgubi huda. Drži se, z mislimi sem s teboj.

Tudi sama sem zakrvavela v nedeljo ponoči, res, da blago, pa so me vseeno napotili na pregled na ginekološko urgenco. Z bebo za enkrat vse ok, izgleda, da je po spolnem odnosu v nožnici počila mala kapilara in poskrbela za rožnat izcedek. Zaenkrat prognoza grozeč splav, tako, da čakam, do naslednjega tedna, ko imam reden pregled, usodo pa prepuščam v roke Narave.

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Majčice 2023
5.10.2022 19:08:08   
češnjevcvet
Snowflake, iskrene sožalje. 😔 Verjamem, da si niti predstavljati ne moremo bolečine, vzemi si čas zase in tudi jaz sem s tabo v mislih. 

Okroglica, ti pa tudi potem čim več počivaj in upam, da bo vse ok. 🐞🐞

(odgovor članu Okroglica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Majčice 2023
6.10.2022 20:21:34   
bingyju
*snowflake* Žal mi je, da se je tako končalo, drži se user posted image
Okroglica Držim pesti, da bo še vse dobro user posted image

(odgovor članu češnjevcvet)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Majčice 2023
7.10.2022 9:49:40   
*snowflake*
Hvala vsem za tople besede. Res se ne da opisati teh občutkov. Misliš, da se tebi kaj takega ne more zgoditi, ko pa se.... 
Mislite na svoje štručke in res vam želim vse dobro! Iz srca!

(odgovor članu bingyju)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Majčice 2023
7.10.2022 11:08:00   
Mici12
Joj, zakaj mora biti toliko tega 😞zal mi je zate in drzim pesti, da hitro spet zagledas plus in, da se naslednjic srecno iztece do konca 🥰

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Majčice 2023
7.10.2022 20:38:06   
Sneezka


IZVIRNO SPOROČILO: *snowflake*

Jaz zapuščam vašo skupino, na žalost. V petek sem zakrvavela v 9/1, srček je nehal bit in morala sem splaviti. Ni moč opisati mojih čustev.
Vsem želim srečo in da boste svoje štručke pripeljale na svet v svoje varno narocje 🍀


Moje sožalje. Vem kako ti je sem šla skozi to na žalost. Pusti si žalovati..vem, da je težko ampak sčasoma bo lažje. Ne se zapret vase. En veliiik objem ❤
Pri meni je tokrat 1.pregled hvala bogu bile dober..srček je velikost pa je tudi okej. Tako da upam da tokrat pridem do konca.

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Majčice 2023
11.10.2022 8:11:53   
Sneezka
Oj. Kako ste? Jaz sem pristala na bolniški in mirovanju. Sem bila v bolnici ker sem zakrvavela. Hvala bogu je plod vredu in srček bije. Krvavitev bi pa naj bila zaradi vnetja. 

(odgovor članu Sneezka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?