|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
26.4.2023 8:17:29   
ŠeenaSanja
Tudi najin fant ima žurko v trebuščku in zdaj že prav vidiva kako mi valovi trebuh ko se premika🤭 🥰Imam pa naslednji teden obremenilni test za sladkor. Ojoj kako me je tega strah 🥺 Kar se tiče kilogramov pa sem se zredira že za 7kg paczaenkrat ginekologinja še ni nič komentirala tega. Glede stvari pa imava načeloma vse razen nekaj tetra pleničk še potrebujeva, nekaj kozmetike in pa kompletek za iz porodnišnice. V maju začneva urejat baby kotiček pa bomo še potem sproti videli kaj še rabimo 😁 Še malo pa bomo cartale naše zakladke 🥰

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
26.4.2023 8:26:28   
♡Pikica♡
Šeenasanja....jaz sem imela ogtt test včeraj. Nič groznega. Ob pol sedmih zvečer sem pojedla 2 jajci in kos polnozrnatnega kruha pa popila kislo limonado. Je držalo do 10ih, ko sem bla konc. Tisto za popit pa sploh ni grozno, vsaj meni ne. Isto se mi zdi ko "cukrana" voda, ki smo jo včasih pili, ko je zmanjkalo malinovca. Vzela sem zraven knjigo, malo brskala po spletu. Pa vmes, ko sem bila žejna sem naredila dvaini požirka vode. Kri so pa tudi vzeli lepo.Sem pa danes polnih 26. Tednov. Pa plus 8 kg. Približno tako kot v prvi nosečnosti. Na splošno sem ful dobre volje, mentalno počutje super....me pa matra izredno nizek pritisk, posledično vsak teden al pa na 14 dni glavoboli pa pritist na desno stran, na vezi in žile pri spolovilu. To pa kr boli. Tako da veliko počivam. Pa sprehodi so kratki, do kavice al pa bližnjega igrišča. Aja pa spim slabo. Imam sindrom nemirnih nog. Ampak to ni neke panike, nisem zaspanka. Drugače pa je vse vredu, kar je najbolj važno. Te sladke tegobe bodo itak minile. Maja bom začela počasi pripravljati stvari. Rok imam pa 2.8.

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.4.2023 9:04:35   
THeart
Pozdravljene, jutri zacnem z 26. Tednom, rok 13.8. Glede kilaze ,zredila sem se za 10,5 kg , ginekolog ne rece nic ker sem tako ali tako bila prej ""podhranjena"" 😂 tako da yay lahko jem kolikor hocem. Strij se nimam nobenih, upam da jih tudi ve se nimate in da jo odnesemo z cim manj ali nic 😆 cene pa tut okej, se da z kakimi dobrimi kremami in tretmaji. Pa samo da so otroci vredu, ampak seveda da so, bodimo pozitivni. Test za sladkorno.....meni je blo grozno, nikoli vec , ja, je kot sladkan caj , zeloooo mocno sladkan caj , ampak jaz nemorem nic sladkanega , ne pijem sladkane pijace ,sladkanega caja, sokov , oz. Samo naravne recimo iztisnjena limona (brez dladkorja seveda), ne pijem sladkane kave ipd. Skratka dovolj sladko zivljenje imam ,da mi sladkane pijace ne disijo in to ze od malih nog, po napitku v lab. mi je bilo slabo, zopet pa ne tako dolgo da se mi ne bi čez pol ure vrnila lakota, jaz ne morem dolgo zdrzat brez hrane sploh pa ne 5 ur od obicajnega casa zajtrka. Namerec imam prvi zajtrk takoj ko se zbudim navadno med 5h-7h zjutraj. In jaz lacna sem cist drugacna, pa skoraj sem boge sestre tam pojedla z mojo tecnostjo , lacna sem ful slabe volje pa se trest se lahk zacnem pa smotit se mi zacne ,posledicno lahko tut skup padem od lakote, sem pa vseeno zamerla da mi niso mogle jasno in v celoti po moji prosnji razlozit celoten potek, kako dolgo to traja pa da 3x jemljejo kri . Temvec so mi zamolcale in po uri sele povedle da morem se dvakrat nazaj prit , da bi jih ubila. V glavnem , na tem testu sem bla prvic in zadnjic, ce ne kazem simptomov sladkorne seveda. Kar se mi itak zdi glupo da sploh dajo na ta test ce ne kazes simptomov. Drugace pa dobivam precej pogosto lazne popadke , ki niso povsem neboleci, je lahko kar neprijeten krc, je pa super vaja za predihavanje. Pojavijo pa se navadno ob vecjih aktivnostih, kot naprimer dobre 3 km po trgovinah... Ocitno v bodoce odpade. Ali katera kaj ve glede crpalk za mleko, te znanke s katerimi sem jaz uspela govorit so rekle da niso potrebovale ..tako da sem v dilemi in bi potemtakem raje pocakala in kupim po potrebi ko bom ce bom potrebovala ? 


(odgovor članu ♡Pikica♡)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.4.2023 13:18:55   
Ypsilon
THeart, jaz sem jo potrebovala, predhodno sem nabavila rocno aventovo. Potem sem kupila se elektricno, ki sem jo kasneje prodala, rocno pa obdrzala.Upam, da je tokrat ne bom potrebovala, bom pa vzela staro rocno s sabo v porodnisnico. Poleg pumpe bom prinesla tudi flasko. Ce ne stece vse tako kot bi clovek pricakoval je fino, da lahko takoj preizkusis, ce uspes sploh kaj izcrpat in ali otrok sprejme flasko, ker so si med sabo precej razlicne po pretoku. Sicer imas potem doma paniko. Imajo pa Aventove crpalke na zalogi v vsakem dm-u, tako da ni treba delat panike.Jaz imam zal slabo izkusnjo od prvic in bom rajsi bolj pripravljena kot manj, ceprav sem sklenila, da se ekskluzivnega crpanja ne grem vec. Skoda casa in predvsem zivcev. Bom imela pripravljeno za start, ce ne bo cisto gladko steklo, ampak ne bom pa tako dolgo vztrajala kot zadnjic, ce ne bo slo.

(odgovor članu THeart)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
29.5.2023 8:22:37   
THeart
Hvala lepa za delitev izkusenj. Ze nekaj dni me malo muci in nervira nekaj zadev. Kot prvo se mi poraja vprasanje, zakaj druge zenske, ki so ze dale skozi nosecnost in bi naj vedele kako je, ne pomislijo in se vrnejo nazaj po spominu, kako je bilo njim, kaj so one zelele takrat slisat in cesa definitivno niso zelele slisat. Nevem morda smo si res nosecke tako ralicne? Ker jaz definitivno ne zelim poslusati porodnih zgodb ko sem noseca, sploh pa ne v zadnjem trimesecju, in ne zelim poslusati o problemih pri dojenju in drugih problemih ki se zadevajo predporodnega in poporodnega obdobja. Ali sem se o tem poucila ze dosti prej ali pa se bom soocila s tem ko se bo pojavilo oz. Ce se bo pojavilo karkoli. Jaz sem mnenja manj ves boljse je, ne pricakujes slabih stvari, ker 80% problemov nastane samo zaradi psihe ker smo to slisali in to pricakujemo. Sem mnenja da imamo zenske najvecji dar ki se imenuje mocna intuicija, to in pa zaupanje vase je vse kar potrebujemo. Vse ostalo pride ko je cas in ko to potrebujemo. Vprasanje po vasih mnenjih , kako se izognete nezazeljenim nasvetom, ko imate polne uhe in nocete slisati nic na neko temo ker vam "gre na bruhanje" to poslusat, kako se izognete nadleznim zaslisevanjem po spolu otroka, po stanju otroka, po zdravstvenem stanju otroka (meni najbolj nadlezno: a pa je vse v redu z otrokom, kaj je rekel ginekolog/zdravnik?....kot da bom povedla komurkoli ce bi bilo karkoli narobe, kot da je zdravstvena kartoteka javna revija.) Skratka neke stvari mi gredo zelo v nos in so mi zelo nadlezne, najraje bi na licu mesta izbruhnila in cloveka prav nahrulila, in me skrbi ker nebi bilo lepo ce se to res zgodi ko enkrat nebom mogla zadrzat nejevolje. Ceprav bi morala nujno nekako izrazit da taksnih stvari ne zelim slisat, se pogovarjat ampak nevem kako to storiti na prijazen nacin. Pa dotikanje trebuscka... Nekateri ljudje mi odgovarjajo nekateri ne, tudi kdaj pa kdaj je trenutek ko mi od nobenega nebo odgovarjalo ker vcasih prav boli ali pa enostavno nisem razpolozena, zakaj ljudje nemorejo vprasat , zakaj morajo vedno enostavno seci po trebuhu. Pac meni je to prvic nevljudno, grdo, neuvidevno, brezobrazno. Skratka res ni lepo, najveckrat so to seveda zenske, ki so ze bile nosece. kar razumem se manj in se sprasujem, mar njih ni motilo? 

Seveda ena od teorij ki jih imam je da iscejo stik ker to pogresajo, zelijo osvezit spomin na obcutke ki se jih oklepajo iz svoje davne nosecnosti.. ampak se vseeno ni to razlog da se brezbrizno dotikajo tujega telesa brez vprasanja. 

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
29.5.2023 9:11:01   
♡Pikica♡
Hej....huh, pri meni pa ni tako. Jaz se rada pogovarjam o porodnih zgodbah, rada sem informirana o zapletih in o njihovih rešitvah. Me pa to ne psihira, vseeno verjamem, da bo vse ok, statistika je na dobri strani. Vedno pa lahko pride kaj in rada vem, zakaj pride do tega in kako bomo to rešili. Tudi pri govoru o zdravstvenemu stanju načeloma nimam zadržkov. Povem pa vsakemu, kolikor želim in mi tisti čas je, da povem. Bežnim znancem po navadi odgovorim: vse je ok, tako kot treba, jaz bom pa že še zdržala ta dva meseca. Tako, da mogoče samo v razmislek, da vse res nismo enake. Da vseh ne moti spraševanje in pogovori o nosečnosti, dojenju itd. Ene se resnično rade o tem pogovarjajo/mo. In z nobeno od nas ni nič narobe, le drugače doživljamo situacije. Zato poskusi predvsem izhajati iz sebe. Ne vem, pripravi si odgovor, s katerim prekineš pogovor o neljubih zadevah. Meni je kolegica rekla, ne mi zdaj o tem govorit, zdaj se osredotočam le na pozitivo. Sva si pa res blizu. Mogoče vseeno odgovoriš kaj v tem smislu: o tega pa zdaj res nebi poslušala, se bova o tem pogovorili, ko rodim. No, upam da bo teh vprašanj zate vseeno manj in da ne boš s tem obremenjena, ker je res samo še dodaten stres. Punce, še maloooo pa bomo spoznale naše sončke🤍

(odgovor članu THeart)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
29.5.2023 9:53:49   
Happytime
Živijo tudi iz moje strani..tukaj bi se pridružila odgovoru ♡pikice♡. Sicer tudi meni kdaj ne paše o kakšni temi razpregat kar tudi lepo povem in če se ne upošteva se umaknem.
Je pa vse to ok, vsi občutki, vsi doživljamo situacije in občutke na svoj način in prav je da se jih spoštuje.
Jaaa res je še malo in spoznamo svoje sončke...komaj že čakam. Malo strahu ampak samo pozitivno😊
Lepo bodite in se čuvajte!!

(odgovor članu ♡Pikica♡)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
29.5.2023 11:47:53   
Ypsilon
Živjo, tudi mene konkretna vprašanja in deljenje izkušenj ne moti.Me pa motijo komentarji ljudi, ki sicer imajo otroke v stilu: o, a imaš spet vmesni posladek (sploh mi dvigne pritisk, ko dobim tak komentar, ko jem sendvič za računalnikom, ker mi je zmanjkalo časa za it na malico) in pa "joj spusti to, da ne boš kar na mestu rodila", ko dvignem karkoli je težje od zvezka in pisala.Ne vem, a njim v tem času to ni šlo na živce/jim niso že žene doma napele pridig za take komentarje.

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
29.5.2023 21:00:21   
THeart
Haha ja vidim da ima vsaka svoje sibke tocke , res si nismo enake, mogoce mene se toliko bolj nervira dosti stvari ker imam obcutek da mi hormoni res delajo sto na uro, sploh v zadnjih treh tednih opazam da sem dosti bolj razdrazljiva in sitna in imam neke cudne muhe ter slabo toleranco na dolocene teme in stresorje iz okolice. Hitro me kaj vrze iz tira, sploh pa zato ker dostikrat nisem imela niti svojega zasebnega koticka kamor bi se lahko od vsega umaknila in mi je res znizalo toleranco. No saj bo vse to minilo, komaj ze cakam na cartanje otrocicka, ceprav bo verjetno tudi precej naporno ampak hkrati neprecenljivo lepo. Zelim si to strucko v rokah in blizu srca, ker ze zdaj vem kaksen lepi srcek bo. In to je vse kar steje.

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
29.5.2023 21:09:08   
♡Pikica♡
Ja res vsaka ima kaj svojeg, ko jo moti🙂 pa tile hormoni so kr zabavni, heh😅 verjamem, da pa ti manjka čas in prostor za umik. Jaz to tudi potrebujem. Zdaj se prav veselim junija, ko bom dopoldan večinoma počivala, brala itd. Za malo pikico je skoraj vse pripravljeno, tako da se zdaj začne umirjeno čakanje.Tudi jaz komaj čakam, da vidimo tole žurerko v trebuščku🙂 

(odgovor članu THeart)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.5.2023 19:11:48   
THeart
Malo se novice glede samega poteka nosecnosti, aja pazite na sonceka, mene je precej opeklo, mi je prijalo na sonceku in pa otrok tudi obozuje soncenje trebusceka, nisem pa registrirala kdaj bi lahko bilo prevec. Nic hudega sicer po trebuhu, malo je peklo, srbelo, dobila majckeno reakcijo par izpuscajckov, mazala z alojo in je vredu, bom pa zdaj dosti previdnejsa. Pravzaprav sem imela sreco ker po nogah me je pa kar kriticno opeklo. Drugace pa Braxton Hicksovi popadki so skoraj vsaki dan, oz bolj kot ne so vsaki dan, po vec krat na dan. Tako pogosti so zdaj ze kaksne 2 tedna ali vec. Vecinoma so sicer ne boleci, torej samo otrdlina trebuha, pride pa tudi kaksen bolec. Dva dni do zdaj so bili kar hudi. Ni nekaj strasnega, vesela da vem kaj pricakovati, pravzaprav je kot krc ki te namesto v mecno misico stisne v trebuh, drugace pa mi je dosti manj hudo kot pa ce te nekaj res hudo zvije na wc skoljki. Vadim dihalne vaje , ponavadi kar hitro pomagajo in sprostijo. In pa tudi dobro za moza, je ze imel prakso kako sodelovati 😂. Z ginekologom vsakic pogledama za vsak slucaj da se ne odpiram, drugace pa je vse v najlepsem redu. No razen ene nadlezne zadeve, ali ima katera tezave z dihanjem? Pospesen srcni utrip, tezko dihanje, nekaj podobnega astmi, kot da te tisci v pljucih. Ginekolog je rekel da je to normalno proti koncu nosecnosti, je pa neprijetno in nadlezno.

(odgovor članu ♡Pikica♡)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.5.2023 19:37:11   
ŠeenaSanja
Uf, jaz sem takoj zadihana. Se mi zdi da že če samo hodim in govorim, da komaj do sape pridem 😂Pa na hrbtu nemorem ležat, mi prav primankuje zraka 🥴Drugače pa je po večini že vse pripravljeno za malega, še nekaj malenkosti in bo. Pa seveda še torba za v porodnišnico. Bom pa začela počasi pripravljati paporje na csd. Kako ste ve s tem? 

(odgovor članu THeart)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.5.2023 21:29:46   
Happytime
Ojla tudi iz moje strani... kar se tiče dihanja oz. zadihanosti je tudi pri meni enako. Ko grem na sprehod in se pogovarjam komaj govorim😁😊 če sem celi dan na nogah mi otekajo in tudi boli križ...Kar se tiče csd-ja pa selotim naslednji mesec saj se mi spllača počakati  ker bo v izračun porodniške vključen še regres... da bo malo še dvignilo povprečje😁😉

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.5.2023 21:41:15   
ŠeenaSanja
A tudi regres se šteje zraven? To pa nisem vedela..🤔 Potem se pa res splača počakati 😁

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.5.2023 22:34:39   
♡Pikica♡
Tudi mene matra dihanje. Kadar se zbudim na hrbtu, se moram obvezno obrnit. Drugače na hrbtu ne morem niti počivat. HappyTime mene boli križ, če sem pol ure v stoječem položaju, po celem dnevu sploh ne vsm kaj bi se zgodilo🙈 prav občudujem te in vse ostale, ki se tako dobro počutite🤩 
Pripravljeno imam večino. Samo še za obposteljno posteljico operem, pa sestavit jo moramo, pa verjetno bom mogla naročit mali kovtrček (ker v kleti ne najdem starega), ampak to tudi ni panike, ker ga avgusta še ne bo potrebovala. Tudi stvari za osebno nego itd. imam pripravljene, tako da čez ene 14 dni, 3 tedne dam še to v torbo za porodnišnico pa je to to. A da se šteje regres? Ker jaz sem pa slišala, da ne🤷‍♀️ če šteje, bi jaz tudi počakala🙈 


(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
30.5.2023 23:12:11   
Ypsilon
Regres ne šteje, ker od njega niso obračunani prispevki za starševsko varstvo. Razen mogoče, če je višji od povprečne plače, ker potem ni več opravičen obdavčitve. Ampak tudi potem šteje samo del regresa, ki je višji od tega zneska.Pa tudi če bi štel in letošnjega ne bi ujeli (treba računat, da štejejo dohodki do predpreteklega meseca), bi vam potem upoštevali lanskega, saj je v izračunu povprečja zajetih 12 mesecev.

(odgovor članu ♡Pikica♡)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
31.5.2023 5:55:52   
Happytime
Živijo, ima Ypsilon prav, regres NE šteje. Bilo je govora ob sprejetju novega zakona z marcem 2023, da bi štel pa žal ne. Sremembe ki so jih uvedli; več očetovskega dopusta in da se rabi v kosu, prenosljiv na matero, spremembe v skrajšenem delovniku po vrnitvi v službo, da otroci rojeni do 30.6.2023 prejmejo še enkratni Covidni dodatek ob rojstvu otroka 400eur ( tukaj me izpademo) in še nekaj sprememb..
Se pa izračun gleda za predpretekli mesec, tako da tukaj bodite pozorne kdak se vam bolj splača oddat za izračun.Npr:

Upoštevajo se prejemki prejeti v obdobju 12 mesecev pred oddajo vloge na CSD. Vlogo na CSD lahko odddate največ 60 dni pred PDP.

Če imate PDP 25. decembra lahko najhitreje vlogo odddate 26. oktobra (60 dni pred rokom). To pomeni da se bodo upoštevale plače prejete med oktobrom 2022 in oktobrom 2023. Ob tem upoštevajte, da v oktobru prejmete plačo za september. Kar pomeni, da se upošteva plača, ki ste jo zaslužile za delo opravljeno med septembrom 2022 in septembrom 2023.

Če ste septembra 2022 bile na bolniški ali niste bile zaposlene in je bila vaša plača v oktobru 2023  višja, potem vložite vlogo na CSD 30 dni pred PDP tj. 25. novembra. Upoštevale se vam bodo plače prejete med novembrom 2022 in novembrom 2023. September 2022 v izračun ne bo zajet.




(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
31.5.2023 7:57:37   
THeart


IZVIRNO SPOROČILO: Happytime


Uau res lepo napisano. Jaz imam problem ker sem to od social. Delavke na starsevski poslusala ze nekaj casa nazaj in mi spomin tako zelo nagaja da imam cist prazno glavo.... In zdaj nevem vec kaksne vloge morem dat, do kdaj, kaj ze morem glede zdravstvene kartice za otroka, ker je bilo nekaj omenjeno na to, samo nimam pojma kaj. Bom morala poklicat in povprasat. Upam samo, da nebom na kaj pozabila. 

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
16.6.2023 12:34:37   
ŠeenaSanja
Zivjo punce 😁 kako ste, kako so vase strucke? 😁Jaz sem danes 30w3d pocutim se zaenkrat vredu, najin fant ima pa ze 1550g 😁 Imam se en pregled za sladkorno pa ce bo vse okej nebom rabila vec hodit v diabetolosko 🤞🤞Kako pa ste z dopusti letos, greste kaj na morje? 

(odgovor članu THeart)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
16.6.2023 12:42:59   
Happytime
Živijooo...jaz sem danes 32 week 6 days.. počutje ok. Malo mi otekajo noge...pripravljeno bolj kot ne že vse...😁Zadnji pregled 12.6. je imel fantič že 2kg in se je že obrnil z glavo dol... 30.6. imam pa naslednji pregled in CTG. Dobila sem že napotnico za porodnišnico in rešilca.Drugače pa na CSD uredim z oddajo vloge drug teden.
Upam da ste vse dobro. Lep dan želim.

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
16.6.2023 12:47:34   
ŠeenaSanja
Imas ze bolj pogosto preglede torej 😁Mene je cudilo ker moja mi je pa dala naslednji pregled sele 20.7., ki bo pa tudi ze CTG. Ces da je vse okej in da ne rabim bolj pogostih pregledov 🧐 Tudi jaz sem pa ze dobila napotnico za porod. Sem sele doma prebrala ces da imas 21dni casa da se narocis na porod🤔🧐 kaj se moras to narocit? 

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
16.6.2023 12:54:29   
Happytime
Jap mam že bolj pogoste preglede. Pravi v juliju vsak teden. Rok mam pa 8.8.2023.Naročit, kak se boš naročil sej ne veš kdaj bo...pa tud ni nujno da v tisto porodnišnico ko boš nesel napotbico, da boš šel tja😁Meni so dali napotke: če bo karkoli imam napotnico, takoj ko jo uporabim mi velja še naprej...npr. bi imela občutek da mi je odtekla plodovnica in bi odšla z napotnico v porodnišnico, v tisti porodnišnici ti potem velja napotnica...tudi kasneje ko se gre zares😁
Kar se pa letos dopustov tiče pa nebo nič...bom bolj čakala, kdaj bo čas da gremo rodit...se bom držala blizu doma..Kak dan pa že skočila do morja, pogledat če je še slano😁

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
16.6.2023 13:14:10   
ŠeenaSanja
No saj to je bilo meni tut smesno, kak se ces narocit 😂Jz mam rok 23.8., ceprav uz vedno kaze da bo pred 20.8., bomo vidli 😁Midva grema za 4 dni v prvi polovici julija pa bova 30min stran od meje tak da mislim da nebi smelo bit panike 😁 se en zadnji mini dopust v dvoje 🥰

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
3.7.2023 7:16:08   
Happytime
Živijo, kako ste kaj?Jaz sem bila v petek na pregledu in se je mali že obrnil na glavo in se pripravlja na porod...MV imam že zmehčan,bila sem tudi v porodnišnici na testu, ker nismo bili prepričani ali je plodovnica, pa je bil test negativen tako, da ok.Sedaj pa moram počivat in malega čim dlje zadržat v bušiju😚Kaj pri vas kaj novega? Počutje? Pregledi?Danes sem na CSD oddala tudi vse vloge za izračun porodniške in sedaj bomo čakali odločbo.
Lepo se imejte

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
3.7.2023 8:23:56   
ŠeenaSanja
Super da je obrnjen ze. Nas je tudo ze od morfologije na glavici 😁Sedaj pa cimvec pocivat da zdrzita se nekaj casa 2v1 😁 kateri teden pa si? Meni nazadnje sploh ni pogledala matrnicnega vrata kar mi je zelo cudno, ker do zdaj mi ga je vedno, naslednji pregled imam pa sele 20.7. takrat bom pa ze ravno v 36.tednu 🧐Pocutje je sicer okej, vendar letos res tezko prenasam vrocino. Kako ste druge s tem? In pa koliko casa ste cakale na odlocbo s CSD tiste, ki ze imate izkusnje? 😁Upam da ste vse vredu in javite se kaj 😊

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?