|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2023
15.1.2024 19:45:58   
Litlekitty
Ojj punce, da se javim. V petek 12.1.2024 se nama je ob 3.58 pridruzila puncka Ela. 
tole je bilo ekstra. Ob 00.00 so se mal zaceli popadki, ob 01.00 sem mojga zbudila, ker sem imela drisko in popadke in nisem mogla ustat z vcja, klice resilce, ker je kri bila, pridejo cez par minut me odpeljejo, v sprejemni ugotovijo, da sem ze 8 cm odprta in direkt v porodno. Casa za nic samo uno masko in potiskat. In baby Ela prisla ob 03.58🥰♥️ nic epiduralne: ultive, ker smo bili prehitri:)

Vceraj sva ze prisli domov. Si pa crpam k noce zagrab bradavice preko nastavka. Pa dodajam:)

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Decemberke 2023
15.1.2024 22:01:50   
Kasas
@LittleKitty iskrene čestitke in bravo mami za tako hitrost ❤️🥰😍💪 To je pa blo res ekspresno. 😜 Veliko lepih trenutnkov in prespanih noči ti želim. Kar se tiče pa dojenja pa nastavkov pa dodajanja 🙈 pa dobrodošla v klub mislm da smo skupaj s Čvekačico na istem. Jaz sem še kr v začaranem krogu… 


(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Decemberke 2023
15.1.2024 22:29:18   
Litlekitty
Hvala @Kasas☺️:))
Ja porod je res bil izkusnja, moj ni imel casa, da bi mu bilo slabo haha me je drzu za roko pa masko dajal:). Imela sem pa babicarja, ki je res vse lepo vodil. Sem pa prvic v zivljenju res poslusala kako dihat:). 

Ma prsi so cist trde pa bolece. Tko, da si jih dajem pod vroc tus, nacrpam pa ful mal. Tam 20ml. Jutri pride patronazna, pa bomo vidli kako pa kaj:). 


(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Decemberke 2023
16.1.2024 11:24:34   
Anonimen
@kasas meni pri dojenju pomagala Veronika Golob, sem jo našla na ig in je res 🔝. 

Nažaloat še ne pričakujem, če bo spet trajalo toliko časa kot pri prvem, bom ravno čez 3 leta noseča 😔In včasih je bila tema pričakujemo || kjer smo bile aktivne, zdaj pa je tu gor kar precej zamrlo. 😕

(odgovor članu Litlekitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Decemberke 2023
16.1.2024 14:26:27   
Čvekačica
@LittleKitty čestitke 🙌🥰 Res expres ja! Je šlo brez šivov in raztrgnin? Mene je tudi tista driska zvila prej da je prav bolelo in bila samo še voda🙈 samo jaz sem bila 4cm, tako da smo imeli še čas, sem pa vseeno zavrnila klistir pa ni noben kompliciral ☺️ Kako smo si različne glede porodnih zgodb res ni pravil🙃 Kako okrevaš?

A sem bila samo jaz ful presteašena ko je bilo treba štruce oblečt za domov? 🤣 Midva sva še ful lovila z oblekami. Zdaj doma uporabljam samo bodije na preklop, tiste čez glavo vsi sovražimo 🙂 A so vaši mirni med previjanjem/ oblačenjem? Kolikor sem vidla če porodnišnici vsi jokajo 🙃 pri nas je kot da ga iz kože dajemo 🤣

@Kasas kako gre vam?
Pri nas približno enako, iskreno pa kadar je nemiren zmanjka časa še za črpanje in dam pač formulo 🤷‍♀️ na koncu koncu si rečem da so lahko vse prijateljice, patronažna in še kdo pametni, ampak jaz sem tista, ki moram mirit lačnega otroka ki kar ne neha jokat😏 in včasih pomaga samo formula 🫣🥲 imam pa še neke stresne zadeve v povezavi s šihtom, ki sigurno ne pomagajo v tem obdobju...

@anonimn na na žalost ni veliko aktualnih forumov res. Pa nam kaj svetuj če imaš kaj takega ali pa tukaj kaj pojambraj 🙃

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Decemberke 2023
16.1.2024 14:36:23   
Decorous Penguin
Živjo, po dolgem času se malo javljam. Najprej iskrene čestitke vsem! Želim vam veliko cartanja in čim manj jokanja. :) Vidim, da imamo vse zelo podobne težave: nastavki, krči... Trenutno dojim skoraj izključno z nastavki, ker fantek še ni usvojil pravilne tehnike. A se trudiva. Pa tudi jaz črpam in občasno dodam AM, če je huda lakota.

Krči pa... je precej hudo. Dodajam neke kapljice s simetikonom, ki bolj malo pomagajo, dans pa sem Oleovit zamenjala z vitaminom D v razpršilu, če bo to kaj pomagalo. Res upam, da bodo, ker je hudo poslušat, kako mali joče ampak njegove bolečine ne moreš odpravit.

Punce, ki ste imele carski, kako kaj okrevate? Upam, da je vsak dan boljše.

@Littlekitty, vidim, da si imela tako rekoč enako izkušnjo kot jaz, samo ure so malo drugačne. Driska, nič epiduralne itd., ker je vse šlo tako hitro. Upam, da tudi ti lepo okrevaš!

V petek imam pregled pri G, po eni strani se ga veselim (6 tednov je že skoraj mimo, juhu!), po drugi strani pa se bojim, da bo kaj narobe in okrevanje ne bo potekalo gladko. Sicer se počutim v redu, ne krvavim več in že lahko malo bolj normalno hodim v klanec, ampak se bojim, da imam kakšen prolaps ali pa kaj podobnega.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Decemberke 2023
16.1.2024 14:41:37   
Decorous Penguin
@Čvekačica, moj previjanja in oblačenja res ne mara. user posted image Večino časa se joka, verjetno zato, ker mu je hladno, potem pa se relativno hitro potolaži, ko je spet oblečen. Ima pa vse možno - od bodijev na preklop do majčk, ki grejo čez glavo. Najbolj pa mi je všeč en bodi na zadrgo, ker ga res hitro zapnem in ni panike. Več takih bi potrebovala. :D

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Decemberke 2023
16.1.2024 16:13:21   
Kasas
@Čvekačic hehehhe men so ble te oblekice v porodnišnici prou stresne jst ne vem zakaj to ne zamenjajo za kej bolj “normalnega” 😜 Sem bila pa ze doma se pred porodom v stresu kaj mu bom oblekla za domov pa kok slojev pa a ga bo zeblo pa kok stopinj jo takrat 🙊 Meni so tud najboljše na preklop in iz omare smor sam te jemljem 🤭 ker je hitro oblečen ker naš tud joka ko ga preoblačimo in ko mu nego delamo (umivamo) pomoje res ker jih zebe sam se hitro umirijo. 
Mah to dojenje je men ful stresno 🙈 in pol res cist vsaka me prvo vprasa ce dojim 🤷🏻‍♀️ Dojim ga najveckrat zjutri ker imam polne joske (po nasvetu patronazne ponoci ne dojim) ampak recimo danes je pol ure po dojenju iz obeh josk zacel jokat in popil se cel obrok formule… Prejle sem si nacrpala 60ml kar je komaj za en slab obrok, jaz ne vem mojmu otroku je to premalo zgleda. Brez nastavka sploh ne zagrabi, torej z nastavkom ce ni prevec lacen, ker ce je prevec je histericen in tud na nastavek noce. Torej mi ostane vec al manj crpanje (razen zjutri) in tud s tem crpanjem ni mleka za cel dan ali vsaj pol dneva…  Ne vem sej bi vzela svetovalko za dojenje sam k razmisljam a mi sploh lahko pomaga v enem dnevu. Ona bi mogla bjt par dni z mano da vidi najin ritem hranjenja in njehove potrebe oz obnasanje. Ali pa jst ne razumem dobr sej ne vem.  
@Decorous Penguin moje okrevanje po carskem rezu je tko tko. Nardila se mi je neka zatrdlina z modrico socer se mi zdi da je mogoce mal boljs ampak se vedno malo boli, se vedno cutim vsak gib se najbolj od vsega me je pa strah da ne bo izginila in bo potrebno ponovno rezanje. 🙈 Se vedno nosim mrezaste spodnjice ker sama nimam tamo visokih spodnjic ki bi prisle nad rano. 
Ste ostale kej slabokrve in jeste zelezo? Jaz sem dobila za 2-3 mesece zeleza in pregled pri osebnem zdravniku mesec dni po porodu.


(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Decemberke 2023
17.1.2024 16:44:21   
Čvekačica
@Decorous Penguin pa imata res podobno zgodbo z @LittleKitty😊 meni so tudi govorili, da bom tako hitra, ker sem bila že 2 tedna prej odprta, s popadki...no na koncu sem šla čez rok pa še z umetnimi smo mogli pospešit😁🫣 Zakaj pa misliš da bi bilo kaj narobe? Kako izgleda dojenje+ črpanje+ forumula potem ko se partner vrne na šiht? Jaz sem začela "vadit" da se probam sama znajdt da vidim kako bom potem vse izpeljala. In hitro zmanjka rok/časa😬

@Kasas a niso kar smotani ljudje s temi vprašanji? 🙈 Saj vem da ne mislijo dobro, samo nevede nas spravljajo v slabo voljo. Jaz sem za darilo dobila čaj za dojenje - saj lepo,vsako kaj pa če ne bi hotla/mogla? 🥴 Patronažna mi je rekla, da imajo tudi primere, ko jim direkt rečejo, da nočejo dojit, ker nočejo povešenih prsi 😁 pa pač spoštujejo. Zdaj ko so se rodili četverčki si verjetno noben ne misli "kakšni revčki" ker bodo na formuli 🤪 Glede rane ne bom preveč pametna za carski rez, ampak po kapri sem jaz tudi imela modrice 🤷‍♀️ pri meni je tudi izgledalo kot da bo vneto z bunkico pa je bil samo moj strahu. Zato pa greš včasih tja gužvo delat pa si potem vsaj miren 😂 Je pa res da mi je kri tekla iz šiva, ko so tam spucali in zategnili je bil pa mir.

Imate zdaj sploh čas kuhat/pospravljat? Jaz včasih sploh ne pridem do časa 😬 zaenkrat mi hvalabogu tašča prinese kosilo, ampak tega bo kmalu konec. Potem pa bom pomoje iz skrinje/zvečer kaj 🥹

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Decemberke 2023
18.1.2024 23:16:10   
Decorous Penguin
@Čvekačica Na koncu je res tako, da ne veš, kdaj in kako točno boš rodila. Glavno, da gre v redu in so otročki zdravi. 😊
Zakaj mislim, da bi bilo kaj narobe? Mah, malo se čudno počutim "tam spodaj", kot bi me nekaj tiščalo. Seveda je lahko še vedno samo postavljanje organov nazaj na pravo mesto, ampak ni nujno. No, saj bom jutri izvedela.

Midva imava veliko srečo, da moj dela od doma, tast in tašča pa sta na dosegu roke in lahko priskočita na pomoč, ko jo potrebujeva. Priznam, da bi mi bilo veliko, veliko težje, če te pomoči ne bi imela in bi morala sama hendlat vse skupaj. Črpam zaenkrat samo enkrat do dvakrat na dan, npr. ko damo malemu formulo namesto mojega mleka ali pa kakšno uro po podoju, če želim naredit malo zaloge. Se pa pozna, da fantek raste in lahko spi malo dlje. Tako ni več tistega občutka, da je nonstop priklopljen na joško in si lahko vmes malo odpočijem ali pa obesim perilo.

@Kasas, držim pesti, da ti zatrdlina hitro izgine! Boš imela še kakšen pregled ali nič do 6. tedna? Glede črpanja, če te kaj potolaži, sem tudi jaz pri okvirno 3. tednih črpala približno enako količino mleka. Ful je odvisno od vsake posebej, ampak upam, da se bo tvorba kmalu povečala. Ti pa verjamem, da je sitno vse to.

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Decemberke 2023
19.1.2024 0:02:26   
Litlekitty
Hvala @cvekacica in @decour penguin :)). 
Okrevanje je fajn, se super pocutim:) imam 2 siva, niso me rezali, malo sem se strgala, ampak sem se navpicno, zato sem lahko takoj normalno sedela:). Patronazna je rekla, da se fajn celi. Moram pa delati vaje za urin, da mi ne uhaja. 
Zdej si uspem nacrpat toliko, da ima en obrok samo moje mleko. Nekaj se dojiva, ampak cim je ful lacna ne bo sise niti pogledala, se krega in vse. Formulo pa imava od Babylove DM, bova vidla, ce bo ok na dolgi rok. 
Jutri zacnemo z Olevit in BioGaja. V kolikor Olevit ne bo ok pa zamenjamo za BioGaja 3D. Moz je tudi v lekarni kupil vetrovne kapljice. Bebi ima obcasno krce, ampak bomo najprej probali s tolazbo. Sele pol s kapljicami. 

(odgovor članu Decorous Penguin)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Decemberke 2023
20.1.2024 15:33:22   
Čvekačica
@DecorousPenguin je bilo vse ok potem? 🙃 Tudi jaz nikoli ne vem kaj je za to čiščo normalno 🙈 patronažna mi je rekla da me mora skrbet če se vlije kri ali pa če je naenkrat konec - ker to pomeni da se nekaj kuha 🫣

@LitttleKitty super si izvedla! 😊 Zdaj še veš kako je roditi brez protibolečinskih. Plin pravijo da samo bolj zadane kot oblaži bolečino? Kako si ti zadovoljna z izkušnjo z porodnišnici? Imaš še težave z inkontinenco? Mene je v porodnišnici ful hecalo, sploh če sem predolgo ležala in imela poln mehur. Doma se je pa izboljšalo ☺️ vseeno bi mogla več vaj delat🙈

Koliko so budni vaši dojenčki? Pri nas ga včasih komaj zbudim za jest, drugič pa bdi po par ur in mu ni prav ne da se nosi, je naročje... včeraj je bilo tako od 19-24🤷‍♀️ potem pa spal ponoči razen dva hranjenja. Na splošno pa je zadnje dni zjutraj in zvečer bolj buden🫠

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Decemberke 2023
20.1.2024 22:14:52   
Litlekitty


@cvekacica na trenutke si zadet. Pa ful je bilo fajn med popadki hno kot, da si nekje drugje. Se je dalo zdrzat. Ampak je takoj popustilo, nc tisto, da si kr zadet, pa se ti vrti. Nc ni bilo to:). Ljubljanska porodnisnica kar v redu, sestre so pomagale, sploh prvi dan, ko sem jih skos klicala. Pa tudi potem na 3 ure za dodatek za bebico so mi takoj prinesle, nic niso komplicirale pa tako. Ful prijazne:). Mela sem tezave. Je sedaj veliko bolje. Res pa, da takoj, ko se spomnim delam keglove vaje:). 
Nasa spi po cca. Med 2-3 ure. Odvisno katerega mleka dobi vec. Ali mojega nacrpanega ali AM. Potem imamo previjanje in potem hranjenje. Nato spet spanje:). Zaenkrat gre tako:). 
Je pa stara sele 8 dni, tako, da itak bolj pancka, razen ce ma krcke alpa kej, jo imava v narocju, da se pomiri :). 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Decemberke 2023
21.1.2024 12:29:02   
Kasas
@Čvekačica ja res hecno jst sm tud dobila ze po telegramu v porodnisnico caj za dojenje za darilo 🙈 morm pa rect da se zdej mali rajsi doji kot prej sam mleka pa ni dovolj se vedno ne ker hoce potem se flasko.Res jst se pocasi navajam in se ne zelim vec obremenjevat ce bo pa na formuli bo pa na formuli ne prvi ne zadnji. 🤷🏻‍♀️🤗
@Decorous Penguin moja bula oz zatrdlina nad rano se mi zdi da je malo manjsa cutim pa se vse sive in notranje in zunanje ne sicer tako bolece ampak tako da me opomni da se moram merkati. Pregleda nimamnobenega prej kot po 6. tednih. 
Mi spimo kr v redu samo umirit ga za spanje je pa kr no lahko 1 uro ali pa tudi 2. Se en teden sva z ocitom potem se bova morala pa znajti sama. Tiste ki ste ze same brez partnerja doma kako vam gre? 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Decemberke 2023
23.1.2024 15:39:51   
Čvekačica
Heja punce. Kako vam gre?

Jaz sem bila danes prvič sama dopoldan in sva se kar dobro odrezala 🙃 Ponoči mi mož pomaga in itak je v službi že slišal očitek od sodelavke, da ona svojemu ni pustila. Fovšija ali kaj naj si mislim 🤣 pač spet un princip, da nisi zdraven , ne veš kako se jaz počutim, kaj nama odgovarja... Ampak vidim da tudi za druge stvari kot do krči ima vsak nekaj zate povedat- verjetno se bo treba navadit da si vsi pametni pa pač preslišat 🤪 Z krčki imamo težave 🥴 sprobavamo zdaj drugo formulo pa vitamin D smo začasno uknili. Prehitro da bi še rekla ali deluje, ampak zdaj je dva dni spal 4-5h če kosu ta prvo rundo ponoči 🤞☺️ Čeprav dvorezen meč - zdaj pa rita vneta 😭

Ste že bili na sprehodu?🙃

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Decemberke 2023
23.1.2024 21:14:11   
Litlekitty
Ojla,
Jutri pride patronazna, upam, da bo rekla, da gremo lahko ven skupaj na sprehod, zdej k bo bolj toplo. 
Mi smo v petek zaceli dajat Olevit pa Biogaia probioticne kapljice in od takrat bebi ne kaka vec redno. Moram jutri pri patronazni preverit. Mislim, da ji formula se ustreza, da to ni problem. Zdi se mi, da bomo mogli povecat kolicino obroka, ker se je zacela zbujat na manj kot 3 ure. Tko ze po 2h urah je lacna. 
Ja meni bo moj moz tudi pomagal pol, ko bo v sluzbi. Sva se zmenila, da bo on zjutri pred sluzbo hranil pa to. Vmes, bom pa sama hranila. Razmiljava, da bi potem, ko gre on v sluzbo kupila Baby brezza naprava za pripravo adaptiranega mleka, ki jo prodajajo v Baby centru:). Je potem priprava obroka cisto enostavna. 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Decemberke 2023
25.1.2024 11:06:27   
Čvekačica
@LitttleKitty super da si omenila BabyBreeza! 😁 Bom tudi jaz kupila, ker mi je iskanje prave temperature najtežji del🥴 Ko sem sama in sin joka je pa še toliko težje. Jaz sem se sprijaznila da bomo kombnirali 🥲 ker sploh ko ga trebuh muči nima potrpljenja za dojenje 😏 Kakšne "specifikacije" (teža in višina) pa je imela Ela? Se mi zdi da so tele ki so rojeni blizu/čez rok dostikrat bolj lačni kot so naše dojke polne in zahtevajo hrano? 😁 Če so malo večji pa sploh. Jaz že skoz malo več dam, ker je pač lačen in drugače ne spi in joka🥴
Ste šli potem ven? Pri nas je zaenkrat voziček zakon. Včeraj je spet več ur jokal pa sva ga popokala na sprehod in je zaspal in še potem spal! 🙃

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Decemberke 2023
26.1.2024 20:04:45   
Kasas
Ojla punce, zgleda da imamo vse podobne težave.  🙊
Midva imava od Avente grelnik za steklenicke in morm rect da sm se zelo navadila. Eno steklenicko z vodo dava notri in potem pred hranjenjem zmesava s formulo in takoj novo steklenicko z vodo v grelnik. Res pa da ga imava stalno prizganega. Kupila sem tud prenosni grelnik steklenick res da sem ga imela samo dvakrat ker hodimo trenutno na krajse sprehode ampak je odlicen res skoz imas sabo hrano.
Krcki tudi nas matrajo pa imamo BioGaja kapljice z vitaminom D (Oleovit niti nismo probali) in Anafilat avstrijske kapljice proti krckom. Pa jih imamo vseeno samo jih nekako obvladamo. Tudi mi smo imeli tezave s kakanjem zato smo zamenjali formulo in cakamo ce bo kej boljse. Katero formulo uporabljate? Vem da vsak otrok verjetno drugace sprejema drugace bi obstajala samo ena samo vseeno iscem nasvete 🙂
@Cvekacica res je tud jst sm ugotovila da so vsi pametni tudi ce ne vprasam za nasvet pa naj bo to od dojenja, do uporabe dude, do sprehodov,…. Sem se ze malo navadila da si mislim svoje in preslisim. 🤷🏻‍♀️🫣
Ste ve ze vse popolnoma okrevame po porodu? Jaz se ne morem nekaj dalec na sprehod ampak sem ze bolje ne smem se pritozevat. Kako vam gre spanje ponoci?

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Decemberke 2023
28.1.2024 17:53:25   
Majolkaa
Zivjo punce. Mi smo stari mesec+3tedne in se ze malo smejckamo z naso malo puncko 😊 kadar se spravimo ven se vozickamo po 30 do 40 minut ce je res lepo vreme 🙂 se vedno pa tudi jokamo od krckov al pa je ucasih samo malo tecka. Ponoci je kar pridna samo zaspat je se kar problem, sva ugotovila da malo pomaga ce prej s termoforckom segrejeva posteljo in se malo lazje umiri in zaspi, spi med 5 do 6 ur v kosu, ampak imam jaz problem ker nikoli ne spim vec kot 2 ali 3ure. Nekaj bluzim, se premetavam, ucasih tudi fajn zasvicam 😭 potem sem cez dan cisto fuc, malo zadremam ampak to ni spanje 😥 upam da ta nespecno ne bo trajala predolgo 🤞 pa nikakor se ne mmorem spravit delat keglovih vaj, mi je tako muka to 😐 


(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Decemberke 2023
29.1.2024 14:14:15   
Čvekačica
@Majolkaa To je hujše če sam ne moreš spat kot da ti otroci ne pustijo 🤭 Te daje kakšen stres in skrbi?

@Kasas super da hodiš! Pomagajo sprehodi tudi po operaciji. Čeprav kakšne starejše generacije še vedno govorijo da je treba počivat še par tednov 🥹 Meni so šivi odpadli in ne boli več. Si zdaj sama dopoldan? Se znajdeš?

Pri nas se ponoči hranimo na 3-4h, samo uspavanje je različno dolgo🙂 Jaz spim v krajših kosih in naberem ene 4h tako da sem tudi skoz utrujena, zdaj že navajena 😜

Tiste ki kombinirate kako vam gre? Meni se zdi da imam manj mleka🤷‍♀️ mogoče je problem ker se ne uspem več toliko črpat ali pa ker ga matrajo te krčki in ga nosim gor in dol in sem bolj utrujena. Takrat se tudi dojit noče in hitro izpustimo en obrok dojenja 🥴 ko ga boli še to spije na hitro in spet naprej vpije in takrat tudi kupčka ni šans da podremo🥹 Hkrati imam še jaz sindrom razdražljivega črevesja in sem občutljiva na laktozo in se sekiram kaj če je tudi on. Matere res skoz občutimo krivdo...😭

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Decemberke 2023
29.1.2024 19:35:29   
Litlekitty
@cvekacica
Cisto mozno. 51cm, 3520g, danes smo bili pri pediatrinji imamo 15 dni in 3900g. Imamo pa mali refluks. Dostikrat bruha po vsakem obroku. Pa zdej smo narocili vzglavnik, ki je prav za refluks. Drugace lepo napredujemo:)). 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Decemberke 2023
30.1.2024 10:52:46   
Kasas
@Čvekačica ja zdej sva sama, mislm da nama gre kr v redu. Zelo hitro mi mine, mal dojim, mal hranim, mal previjam, vmes greva se ce je sonce na sprehod in je ocka ze doma 🙂 Kako gre pa vam? Mi se tud hranimo ponoci na 3-4 ure in je tud odvisno spanje od uspavanja, kaksen dan super kaksen dan tud po dve uri traja da ga uspavam 🙈 Naj te potolazim da imava identicne tezave s kombiniranjem ampak jst sm se nehala obremenjevat, vceraj sva imela prvic pediatra in mi je tud ona rekla da naj se ne sekiram da ni nic narobe naj pa vztrajam cim dalj s kombiniranjem da dobi zascito oz odpornost vsaj malo preko mojega mleka. Mali lepo napreduje in vse je ok 🤗🤞🍀  Jst tudi kot verjetno vecina mamic, ce joka, ne podre kupcka, ce poliva oz bruhne, ce ne kaka…. skoz si ze nardim scenarij da mu nekaj je 🤦🏻‍♀️ sem pa dobila pri pediatru polno gradiva in ko to berem je vse to normalno.
@LitleKitty kako pa ugotovijo da ima refluks? Jst vsakic ko kolca, ko bruhne oz polije mleko ze tuhtam ali ga mogoce ima 🫣

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Decemberke 2023
30.1.2024 14:14:04   
Majolkaa
@Čvekačica ... Vecinoma imam cisto prazno glavo, pa utrujena in to, a vseeno zaspim tezko in ne za dolgo. Edino to izkljucno dojenje me vcasih skrbi ker so vcasih krize ker nimam dovolj mleka in potem itak posledicno da se puncka ne bi dobro redila. Jem vse in se prevec pa se ne razumem zakaj ni mleka 😬 Drugace nasi se je na zacetku tut ful kolcalo sedaj se malo manj, kupckov se zdaj ne moremo in ne moremo izvabit ven, ce pridejo spontano kdaj, drugace pa jih kar ni. Sedaj tudi sem pa tja malo polije ampak vse to pravijo da je normalno dokler ni tega fuuul velik 🙂 jutri imamo slikanje kolkov, upam da bo vse ok, a je katera ze bila na tem slikanju? 

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Decemberke 2023
30.1.2024 16:43:27   
Čvekačica
Mene tudi firbec za refluks? Ker pri nas je zadnje čase tudi več polivanja 🤔 zdaj ga probam res pol ure v bolj ležečem položaju imet ali pa vsaj posteljico nagnit. No ampak saj pri nas tudi še ni krize, parkrat na dan😅 samo potem se jaz itak sekiram ali se je zadost najedel ali ne. Itak vsako stvar preveč razmišljam😝. Mi še čakamo pri pregled, ampak kar ga je tehtala patronažna je bilo ok😊 Greste takole k zdravniku z lupinico ali vozičkom?

@Majolkaa pa imate potem kakšne probleme z jokom če ni kupčka? Pri nas enkrat joka, drugič ne, tako da nevem če je to krivo 🤷‍♀️ patronažna mi je rekla da ni nujno da podrejo če jih ne moti. V kateri pozi pa probavate? Mogoče pa ima tvoja punčka poskok rasti in imaš zato občutek praznih dojk? 🤷‍♀️
Za kolke si pa pomoje ti med prvimi, boš ti nam mogla povedat 🤭

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Decemberke 2023
31.1.2024 9:00:29   
Majolkaa
Mi k zdravniku gremo kar z lupinico. Ja nasa ucasih joka po podoju ucasih ne, dajemo pa potem vetrovne kapljice da gredo plini ven. Probavali smo use za kupcke, sede, postrani, na trebuscku, cez ramo, bozanje, trepljanje pa npr. nic... Potem pa ona spontano podre ucasih ko gleda kravice ali pa ko se gledamo v ogledalo ali pa cisto takoj ko jo dvignem po podoju ipd. 🙃 Mi smo pa imelo na zacetku kar tezave z tezo, potem smo nekako speljali da se je zacela redit 🫣 sedaj pocasi gre gor, bom vidla kaj bodo rekli pri pediatru cez en mesec ko bo stara 3 mesece. 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?