|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
15.11.2005 18:27:25   
ameli
Doroteja, jaz sem imela lučko kar v sobi, tako, da mi ni bilo potrebno hodit na intenzivno. Tako, da se verjetno nisva srečaliuser posted image . Bila pa sem v sobi 13.
Aja, če slučajno veš, kje delajo UZ kolkov? Pregled imamo takoj v začetku januarja, pa ne vem točno, kje to opravljajo (stolpnica?)

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: septembrke 2005
15.11.2005 21:35:34   
doroteja23
Aja! Jaz sem bla v sobi 8!Imeli pa sma lučko tud v sobi in na intenzivni. UZ kolkov pa je, zrsven urologije, to pa je tam zraven poškodbenega in dežurnega. Kaj si hodla v Mariboru kri davat med nosečnostjo?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 8:06:15   
ameli
Kri sem dajala v svojem kraju, sem pa hodla v MB na CTG. Mogoče sva se res kje srečaliuser posted image . Poglej v moj album, če me poznaš.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 15:18:52   
teta beta
Ne vem, kaoliko casa bom imela zdajle, ker Daša spi že štiri ure user posted image  in joške mi bo razneslo, še posebej desno, ampak bom vseeno robala kaj hitro napisat.
Tiste tazdanje septemberke ste tako spremljale mojo zgodbo, ko sem se vsak dan vračala s ctg-ja in kar ni in ni bilo nič. Na koncu sem ostala kar hospitalizirana in 23.9., torej 17 dni čez rok, se je končno začelo. Čez noč sem se začela odpirat, zjutraj se je odluščil čep, nato pa so mi ob 11 predrli mehur, imela sem svoje in umetne popadke, ob 12. sem dobila epiduralno, enkrat potem še eno dozo, ob 14.50 pa se je rodila Daša. Šivi me niso nič boleli, imela sem pa hud glavobol in trd vrat drugi dan poporodu. Daša je imela 49 cm in 2990 g, najnižje je padla na 2750, ob odpustu pa je imela 2850. V porodnišnici je dobila nkaj malega dodatka, vse odkar smo doma, pa se polno dojiva in na prvi posvetovalnici je imela 4.100 g, kar pomeni, da je šla v enem mesecu gor 1250g, na kar sem zelo ponosna. Ravno zadnjic sva bile v porodnišnici, sva se šle zahvalit sestram, da so tako lepo skrbele za naju in še slikico sva odnesli, da jo bodo lahko občudovale bodoče mamice. Ko bom pogruntala, kako se naredi tule zraven imena, bom še sem na RR poknila eno. Celjska porodnišnica - vse pohvale.
Krčev nimamo, čeprv jem že praktično vse, no, kakega fižola še res ne, boranjo sicer sem jedla zadnjič, pa ji ni škodila, tudi pohano in prekajeno in potico med prazniki in francosko, pa čokolade, torte, salame, tudi solato (skor brez kisa) in kakšne banane.
Ponoci zaspi bolj pozno, nato pa spi sest, sedem ur v kosu, cez dan pa kako kdaj. Zanimivo, zdajle sva pri meni doma "na počitnicah" in spi, spi, spi, cele dneve! A doma - druga pesem. Sem rekla mojmu, če bi doma toliko spala in ob takih urah, bi tudi iemli pospravljeno stanovanje, ornk kosilo in zlikane cote user posted image . Je pa pravi srček, ful se že smeji in se hoče pogovarjat, je prava radovednica, vse jo zanima in mora zato biti skoz na rokah in si ogledovati svet. glavico ima že ful močno, jo sama drži, se že tudi prevrača, če ji rata in na previjalni si ne upam več pustit same. Je pa ful rada nagec. Zelo sem vesela, da sva prijavljeni v razvojno ambulanto in komaj cakam, da zacneva hodit.
Naša je že od začetka v ležalniku in kolikor vem, to nič ne škodi. Tudi jajčka ne. Pravzaprav je po novem priporočljivo, da so v taki legi, saj je to ista lega, kot so jo imeli v trebuhu. Sem ravno včeraj spraševala svakinjo, kdaj jo lahko v naročju začnem devat sede, pa je rekla, da ko kontrolirano drži glavico. In me je začudlo, kaj pa hrbtenica, pa je rekla, da je to itak vse tako mehko, da ni panike. Ji pa kar zaupam, saj je pediatrinja in bo že menda vedela. Ko se mi bo zazdelo, da je čas, jo bom še enkrat vprašala, kaj misli, pa bomo videli.
Na prvem G pregledu vse v redu, vse na svojem mestu in zaceljeno, ostalo pa mi 6 kg in sem kar vesela. Zdaj jih imam 55 in vsi pravijo, da kar boljš zgledam, no, trebušček je malo mlahav, ampak kaj bi to. Z mojim se tako baševa, da je kar joj. Če nimava drugega, si kar smetano stepeva, ap malo kakava gor, pa je... user posted image .
Saj bi še lahko kaj napisala, amapk moram it tamalo malo zdrmat, ker imam že čisto trdo in vročo joško user posted image . Verjetno sem tako še hotela kaj rečt, pa sem pozabila. no, pa drugič, saj zdaj se bomo spet kaj bolj pogosto brale.

cau cau

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 16:48:45   
2ursae
teta beta, kaj je to razvojna ambulanta?

Pia, a tvoja vedno pase kravice? Naš vem, da jih zna, sam velikokrat, ko ga dam na trebuh, tam obleži in se mu nič ne da. Raje gleda svojo pestko, ki je ponavadi točno pred njegovim obrazčkom user posted image .

pozdravček user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 18:08:54   
teta beta
V razvojno ambulato prijavijo nedonošenčke, dojenčke lažje od 3 kg (za 10 g smo jo ujeli) in tiste dojenčke, ki so imeli ob rojstvu težave (npr. da niso takoj ali sami zadihali, da je bila potrebna kaka oeracija itd.). Tam potem spremljajo otrokov razvoj, učijo te pravilnega rokovanja z dojenčkom (handlinga), če je potrebno, dobiš fizioterapijo ipd. Začnemo pri treh mesecih. Glede na to, da Daša res lepo raste in se redi ter da nimamo nobenih težav, je najbrž ne bi niti potrebovala, ampak jaz sem vesela, da gre, saj me zanima vse v zvezi z njo in gotovo ji bo koristilo.
naša vedno pase kravice in to tako, da si je sploh ne upam preveč devat na trebuh, kerse bojim da se bo zlomila. da ne omenjam, da dvigne ritko skoraj tako visoko kot glavico user posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 19:28:19   
ameli
joj, 2ursae tvoj anže pa je res pravi cukerček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 20:32:20   
smeja2
teta beta
k glih vidm da je tvoja svakinja pediatrinja... kaj pa ona misl o teh številnih cepljenjih k čakajo naše user posted image
nabiram informacije...več glav več ve pa to user posted image

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 20:45:47   
Sugy
No, sploh nisem vedla, da so nas prestavli... Dobr da sem vas našla!

A ve tamale ne nosite še nič pokonci? Jest ga že od začetka občasno nosim tko, zdej pa itak glavco že sam skor drži, pa ful rad tko okol gleda...

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 21:07:13   
smeja2
jaz ga večinoma tko nosim ker drugače sploh ne mara
glavco pa že drži skor od začetka...mamo pač močnga fantauser posted image

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 22:22:12   
teta beta
smeja2, glede cepljenj je nisem še nič spraševala, ampak mislim, da je nečakinja (ravno eno leto starejša od naše) cepljena za vse, kar je treba.
Mi Dašo tudi že od vsega začetka nosimo pokonci, bodisi da gleda nazaj ali pa naprej. mene je zanimalo, kdaj lahko že prav sedi, tako da npr. ti sediš, otrok pa ti sedi v naročju. Vedno sem mislila, da ne smejo prezgodaj zaradi hrbtenice, ne pa zaradi glavice user posted image .
Čujte, punce, a kaj kuhate? Ravno danes sem se z eno pogovarjala in sem začela razmišljat, da bi hodila v šolo po kosilo. Saj včasih mi rata, ampak pride pa tudi, da še čaja ne morem skuhat. Potem pa največkrat jemo restan krompir ali rižoto in pohane zrezke. Mi je najbolj ziher. Kromipir lahko kadarkoli skuham, tudi če imam samo pol ure časa ali pa nič, pa se potem olupi in zresta, ko pride lubi domov, pa zrezke spaniram, ko imam cajt in jih dam pol pečt. Totalno brez domišljije user posted image , pa drugače rada kuham. Vsaj dvakrat na teden grem pa tako domov na dobrote moje stare mame. In pol komaj vstanem od kosila: kaj boš še jedla, to je čist premalo, moraš še jest, da ne boš brez mleka ostala itd., saj verjetno poznate take. No, še tole zanimivo sem enkrat slišala: to je tako kot pri živadi, pravijo, da krava pri gobcu molze, kar ji daš, to pa imaš. Svašta, ampak saj je po svoje res.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: septembrke 2005
16.11.2005 23:22:49   
Sugy
aha, no dobr, sem se že ustrašla, da ga narobe nosmo že skor 2 meseca user posted image . Ja, tudi naš fant je močan že od samega začetka, vsi se čudijo, kok glavo gor drži user posted image

teta beta,
ja, jest sm pred kratkim začela kuhat, ampak takrat, k pride dragi domov, da prevzame malega, ker drugače ne gre. Tako da jemo bolj večerjo kot pa kosilo user posted image . Skuham pa kej čimbolj nahitr; polpete iz skrinje, filane paprike iz skrinje (še neki zalog iz nosečniških časovuser posted image ), cmoke,..Priloge so pa itak hitr narjene (riž, makaroni,..) .Men se zdi, da bi glih krompir najdlje delala:). Ja, mam pa iste fore (a dosti ješ,..), samo da od mame, ne od staremame user posted image user posted image

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: septembrke 2005
17.11.2005 0:04:43   
ninocka
Men je pa lih zadnjic rekla na RA, da lupinca (jajcek) ni OK, da bi otrok skoz not bil. Da lezalnik je fajn, najboljs je pa ravno lezisce. In da se otroka ne sme nost pokonci, ceprav jim to najbolj pase (tud mojmu, pa mi isto delamouser posted image ), zato ker z glavico suva nazaj in ma potem, ko se uci sedet probleme - z glavico se mece nazaj in se ne more naucit sedet in mora pol hodt na fizioterapijo.
Mene je vse skupaj kr sokiralo...sej zato pa pravim - vsaka mamica bi mogla it vsaj enkrat v RA, da jo naucijo pravilnega ravnanja z otrokom.
Aja, pravilno nosenje je pa, da je zvit v lupinco. In tuki men ni jasno - nost ga v lupinco, da bi pa bil v lupinci pa ne? user posted image user posted image

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: septembrke 2005
17.11.2005 8:52:20   
teta beta
ninocka, mislim, da imaš prav. Saj pravim, komaj čakam, da začnemo hodit. Sicer pa je velika večina dojenčkov hvalabogu dovolj odpornih in žilavih, da brez kakršnihkoli posledic prenesejo "nepravilen handling". Problem je res pri nedonošenčkih ali drugih "rizičnih" dojenčkih, tiste je treba pa bolj pazit. Tistim pa že tako v porodnišnici pokažejo, kako je treba, a ne? Menda ja niso čakali do sedaj?

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: septembrke 2005
17.11.2005 10:50:01   
2ursae
kar se handlinga tiče, sem jaz pri vzajemni naročila dvd Vadba za mamico in dojenčka, kjer naj bi bil predstavljen tudi pravilen handling. Nisem ga še dobila, pričakujem pa ga zdaj zdaj, pa vam bom sporočila, če je kaj uporaben.

Pri nas se tudi stalno nosimo pokonci, ker je malemu to najljubše, pa sem zadnjič na drugi posvetovalnici vprašala pediatra, če je to ok, pa je rekel, da to ni problematično. Jah, zdaj pa vedi, kako in kaj user posted image . Sem pa tudi slišala, da ležalniček ni najbolj primeren in da je ena morala svojega malčka vozit na fizioterapijo, ker ga je imela stalno v ležalničku. Ma, ne vem - mi smo mal v ležalničku, mal se nosmo, mal smo na trdi podlagi ... upam, da ne bo težav. Po mojem je važno le, da ni predolgo v enem položaju.

pri nas tudi ni varjante, da bi kuhal. K sreči je v naši hiši glavni kuhar moj možek, ki se, revček, loti kuhanja, ko pride iz službe. Jeva pa tudi bolj Uncle Ben's omake, al pa omako za špagete zmrzneva, da je za večkrat ... se je pač treba mal znajt, pa gre.

Ameli, hvala za tvoj kompliment, res naš mali je ful srčkan, moram namontirat kakšno boljšo slikco, sam kaj, k ne znam dobr, pa bi mi to vzelo ful časa, ki pa ga žal nimam ...

držte se in pozdravček vsem user posted image



_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: septembrke 2005
18.11.2005 7:11:35   
doroteja23
Ameli zadnjič si me vprašala za UZ kolkov. To je v novem delu bolnice, če greš tam ko so dežurne ambulante. potem pa pri čakalnici levo in do konca hodnika. Tam pa so ene vrate in potem prideš v še eno čakalnico in ta čakalnica pa je od ortopeda. Saj biš vidla ko bo dosti mammic z dojenčki. Če pa me še nisi zastopla pa mi sporoči bom ti probala še enkrat razložit. Kdaj pa si ti tvojga začela pokonci nosit? Moja sploh noče bit leže. Hoče opzovat okoli sebe! user posted image
Tiste, ki hodite v razvojno ambulanto; kdaj so vam povedli da morate hodit tja?user posted image

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: septembrke 2005
18.11.2005 9:45:56   
Pia67
2ursae, Nina noče vedno past kravice. Odvisno od razpoloženja, so pa kravice pri njej dober pokazatelj, da je toliko utrujena, da bi zaspala. Takras se res samo uleže in gode v tla. Večkrat na dan jo položim na trebušček in to je to. Drugače pa se zelo rada igra z obešenimi stvarmi. Ponavadi skuham kosilo ali pa pospravim stanovanje na ta račun.

Glede kuhanja, po korakih, tako, da imava ob treh oreng kosilo. Ribe na sto načinov, rjav riž z zelenjavo, ali pa kake dobre testenine. Ne morem na nikogar računat, ker sva sami. Je pa res, da lahko skuham kar meni paše in se ne oziram na moško polovico. Kadar pride G., Ninin oče, pa itak kuhava skupaj. Včasih prav tekmujeva kdo se bo bolj preseraval. kaj pommeni par rok več. Pravo razkošje user posted image Pa tudi zvečer se da marsikaj skuhat.
Nina zaspi ob 19. uri (tako, da si privoščim najmanj 4 ure samo zase), potem pa jo okol polnoči podojim in mam nekako mir do 6. ure zjutraj. Potem pa ob devetih in trinajstih kratek spanec (slabo uro) in to je vse. Premalo, bi rekla, ampak ni krize.
Včeraj sem šla celo na sestanek alpinističnega odseka. Mi je prav pasal, morala pa sem poprosit mamo, da je prišla varvat Nino. 1. odkar sem rodila, sem šla ven. Prav pasalo je. Januarja računam na kak zimski vzpon, dotedaj pa že delam na kondiciji. Počasi se sestavljam skupaj.
Zanima me, če ima katera izmed vas ukrivljen vrat, jaz imam kar eno bunko. Sem se začela tako čudno držat, ko se vležem na tla, komaj poravnam hrbtenico user posted image . Kile trmasto stojijo, dokler dojim, ne mislim kake panike zganjat.

Vesela sem, da Nina napreduje, obrača se sicer niti najmanj, smeje se zadržano. Prej bi rekla, da kuha mulo in se šobi za vsako malenkost. Ko jo imam v rokah pa itak hoče biti samo pokonc.

Pia

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: septembrke 2005
20.11.2005 10:43:55   
ameli
Pozdravljene, sem si utrgala malo časa med kuhanjem kosila. Malo me je sicer sramuser posted image priznati, ampak danes prvič po porodu kuham (po 7-ih tednih). Med tednom  je skrbela za kuhanje moja zlata mama, ki mi je vsak dan pridno prinašala svoje specialitete, ob vikendih pa je kuhal mož.
No, sedaj sem temu naredila konec in danes prav uživam v kuhanju. Sem pa povabila tudi mamo, da se ji vsaj malo oddolžim
Pravzaprav jo bom težko prepričala, da bom zmogla tudi kuhati.  Ves čas mi prigovarja, naj se raje ukvarjam z Markom, kot pa s kuhinjo. Po eni strani ima kar prav.
Sicer pa se sedaj očitno začnejo hladni dnevi in tako več ne bova šla na tako dolge sprehode.
Kako dolgo ostajate zunaj v teh mrzlih dneh? Midva sva bila do sedaj zunaj tudi po 4 ure skupaj. Včeraj pa se mi je zdelo tako mrzlo, da sva bila le 1 urco. Mi je bilo kar hudo, ko sva se vračala domov.
Vsak dan sva naredila od 6-7 km in to hitre hoje. Tako mi je uspelo znebiti se kar nekaj celulita imam pa še viška 3 kg. Takoj v začetku naslednjega leta začnem hodit na aerobiko in upam, da bo tudi to izginilo.

Imam pa eno težavo! Moj Mark se vsako jutro zbudi moker! Smo poizkusili že z vsemi plenicami pa je vedno ista figa. Ne upam pa mu plenice namestiti preveč tesno, ker se bojim, da bi ga tiščalo. Ima še katera takšne probleme?



(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: septembrke 2005
22.11.2005 10:10:57   
2ursae
evo, mali mi spi v naročju, jaz pa tipkam z eno roko, tko da bom bolj kratka.
Kako ste na ta snežni dan? Saj je fletn, ampak zihr ful mraz. Kako dolgo boste zdaj s svojimi sončeci zunaj, ko so temperature okoli nule? Midva sva do sedaj bila po dve urci, pa se sprašujem, če je to še smiselno.

Ste se že kaj spraševale, kaj bo našim bebicam prinesel Miklavž pa Božiček? Če bodo to sladkarije, jih bo morala kar mami pojest, da Anže dobi svoje darilce skozi mlekeca user posted image .

Držte se, pa ne kje pasti danes. upam, da naše stopnice niso poledenele ...

pozdravček   

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: septembrke 2005
22.11.2005 14:03:33   
ninocka
Mi smo meli dons 3 posvetovalnico, vse je OK, ne rabmo vec sirozga povijanja niti cez noc user posted image user posted image user posted image user posted image
Velik je 61.5 cm in tezek 5860, nismo pa dobili pikice, ker je se zmeraj bolan user posted image .
In so rekli, da morva noska samo z fiziolosko spirat, nic drugega (razen kaksno parno kopel za predihavanje). Pa sej mu spiramo, sam ko ze skor nc not vec nima, hrope pa se zmeri...user posted image user posted image user posted image ...boscek moj...

Je pa zuni tak mraz, da mu dam jst zdej kr plenico cez lupinco ko greva ven iz avta. Sej zdej itak ne smem kam na sprehode hodt user posted image , ker je buban, ampak ce gremo kam na obisk pa mormo ven. V petek mava spet pregled, da bo poslusala dihanje, pol pa cez 3 tedne cepljenje.

Jst sem pa v nedeljo dobila M, sem tko slabe volje (ucer se je to se na tamalga prenesl in je bil pol tecka cel dan), pa lije z mene, k da mi je kaksna aorta pocla...pa baje lohk prva se ful cajta traja user posted image user posted image

N, z mojim user posted image sva pa mela uceri 10 obletnico in sva sla jest v argentinsko restavraciojo (v BTC), sam se mi zdi, da nisva nc argentinskega jedla user posted image ...se sladice niso meli tipicne argentinske, tko da sem bla kr mal razocarana...sam je blo vseen dobr (mljask, mljask...).

Lepo se mejte, pa pr nam nc ne snezi user posted image user posted image


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: septembrke 2005
22.11.2005 15:12:25   
Pia67
Na srehode bom z Nino še vedno hodila. Okol 2 urci. Mislim, da je smiselno. Ko sem bila varuška na Norveškem so otročki bili pozimi normalno zunaj. Razmere pri njih pa so veliko bolj krute kakor letošnji november. Lahko sem samo vesela, ker se vreme tako suče. Ko bo sneg, najbrž bo že jutri, pa jo mahneva s kengurujem. Januarja pa računam na sanke, ko bo Nina malo bolj sedela. Že sedaj drži glavo, ko jo posedem v naročje, ne leži več na meni ampak sedi brez opore kar nekaj časa. Zato ji to skušam preprečit, ker se mi zdi pretiravanje. Tako, da sva bolj "leteči medvedki" ali pa "pasoče kravice". Saj je še čas.
Upam, da Božiček Nini prinese skokec... user posted image

Pia

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: septembrke 2005
22.11.2005 18:10:57   
teta beta
Hojla!

Mi pa že imamo sneg! Včeraj je celo popldne snežilo, danes pa že povsod teče, ker je malo bolj toplo. Midve tudi hodiva ven in nameravava še vnaprej, če le ne bo preveč strupen mraz, tisti, ki kar reže. Sicer pa jo ful oblečem in še kombinezon čez. Jutri bo Daša stara dva meseca, kar ne morem verjeti, da je že toliko preteklo. Naslednji teden imava drugo posvetovalnico oz. tehanje in merjenje. Me prav zanima.
ameli, mogoče pa imate premajhne pleničke? Jaz sem jih tudi prejšnji teden zamenjala, ker je vse šlo skozi. Tudi na racmankah smo prestavili gumb.
Zdaj se grem pa malo zabavat s slikico, upam, da mi bo ratalo.

Lp, tanja

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: septembrke 2005
22.11.2005 18:42:33   
doroteja23
Oj!user posted image

Tudi mi imamo sneg in še zdaj full sneži.JUHU!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jutri pa bomo meli probleme, če bomo hteli prit z brega.
Zdaj trenutno ne hodima ven, ker sma malo prehlajeni user posted image  in je zunaj tak oster zrak. Je pa full tečna user posted image , če ne gre ven, tak da ji odprem okno, jo fajn pokrijem in dam kapo gor in je isto kot bi šla ven, le da ni takega lufta ostrega. Tudi midve mama naslednji tedn posvetovalnico in me zanima kolko se je zredila. Včeraj sma ble v Pediatrični v Lj in jo je sestra tehtala, ampak oblečeno in je rekla da ma okrog 4 kg, ampak meni se zdi da je to malo preveč, ker bi se te mogla v enem mescu zredit več kot kilo.Je to mogoče?Lepo bi blo da bi se lepo zredila, ampak ne verjamem da tolko, ker zdaj neke štrajka z hrano n noče jest.
In drugače? Ameli že veš slučajno kam morš it za UZ kolkov. Midve mama decembra in to 29 upam da si nebojo premisli in nebojo delali. Zdaj pa grem da vidim kaj moja pikica dela, ker se žuli pri babici ko ima krče ( vsak dan od 17 - 20 ure).  

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: septembrke 2005
22.11.2005 20:40:11   
ameli
Midva sva bila danes na prvem snegu user posted image user posted image user posted image  juhuhu (z vozičkom, seveda). Bilo je prav fino.
Ja, pleničke je očitno moj fantič prerasel, sedaj smo probali z večjimi in mislim, da bo bolje. Ampak najbolj me moti, ker na malih piše, da so do 6 kg! Mark jih ima tam cca 5,5.
Doroteja, midva imava UZ kolkov prvi teden v januarju, po opisanem se mi zdi, da bom našla, hvala. Sicer pa se midva ne povujava več na široko, ker je dr. rekla, da so izvidi super in naj Mark raje kar svobodno brca.
Moram pohvalit tole dr. ki je res super. Me je na prvi posvetovalnici na hitro naučila nekaj prijemovuser posted image user posted image user posted image . Pokazala mi je tudi, kako naj "nastavim" Marka, da lažje pase kravice. Tako sedaj pri 7-ih tednih pase kravice tudi po 10 min skupaj. Nikakor noče poločiti glavice, raje se joka, kot, da bi si odpočil, res je zlati.
Če katera ne ve, moraš otročička položit na komolce (tako, da ima komolce poravnane z rameni) in mu rahlo potisniti ritko navzdol.
Me prav zanima koliko se je poredil (posvetovalnico imava drugi teden) saj ima neznanski apetit.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: septembrke 2005
23.11.2005 11:54:07   
2ursae
punce, dajte mi prosim, povedat, kaj počnete s svojimi bebicami, da so že tko močni. Midva se precej pogovarjava, pleševa, kravce paseva pa zvečer pred kopanjem se mal z oljčkom pomasirava. To je pa tudi nekako vse. A obstaja še kaj drugega za to starost, kar vzpodbuja motorični razvoj in moč? prosim, dajte mi mal svetovat, ker naš niti slučajno še ne drži glave pokonci pri kravicah več kot par sekund pa tudi sicer mu je treba bučko še precej podpirati, da bi se pa že sam prevalil, pa niti približno ne (no, pa saj ze to ima še čas).
Saj meni se zdi, da naš napreduje čisto ok, samo ko vas berem, se mi zdi, da bi se dalo še kaj več "natrenirat" user posted image . Je namreč že precej krepak (čez 6 kg in vsaj 61 cm dolg) in bi najbrž lahko z malo vaje bolj napredoval.

pozdravček in najnajhvala user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu...
Slovenija je častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mest...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?