|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
23.11.2005 13:29:31   
ninocka
2ursae kaj pa ce ga nimas v pravem polozaju za pasenje kravic (al ovck al cesa ze), pa zato tok mal casa glavco drzi? Moji kolegici je pediatrinja rekla, da je njen fantek mehak in ga je poslal na RA. Razlog je bil zato, ker ni drzal glavice pri pasenju. Na RA ga je pa doktorca postavla in rekla, da ni nc mehak, sam v pravi polozaj ga moras dat (tolk o strokovnostih enih pediatrovuser posted image )
Mogoce je to tud pr teb problem, ko bos mela pa posvetovalnico pa vprasi. Saj jih vsakic obrnejo na busija in pogledajo. Ce bo kaj narobe te bo pa poslala na RA. Tam je pa itak kul, ker ti sam pravilne polozaje in prijeme pokazejo.

Drugac pa mi nismo nc posebnega delal, je mel ful mocne misice ze od zacetka in ze tam od 2 mesca sam glavco drzi. Preventivno mam se zmeri roko za njim, da mu kr ne omahne, ampak se to se ni zgodilo. Zdaj pa itak ful uziva, ce ga dam sedet in pol bul okrog. Najbolj zanimiva mu je pa TV in pa lucke in ga nikakor ne morem odvrnt od tega. Kokr kol ga obracam, se steguje in obraca glavo v smeri TVja in luck.user posted image user posted image

Aja, pa pr nem je uceri tud sneg padu user posted image user posted image user posted image user posted image ... jst pa se nimam zimskih gum user posted image



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: septembrke 2005
23.11.2005 13:55:15   
teta beta
Ja, 2ursae, nič se ne sekiraj, najbrž ima ninočka prav. Kaj pa kadar ga imaš pokonci ali pri podiranju kupčka, drži glavico? Drugač pa mi nismo imeli nobenih posebnih treningov. Že od rojstva se jo pri vsakem previjanju obrnila tudi na trebušček, da sem zavezala tetra in mako majčke in že takrat je poskušala malo dvigovat glavico, še posebej ko ji kaj ni pasalo (beri: je ("histerično") jokala). Tudi zdaj nimamo posebnih "minut za pasenje kravic", ampak to opravimo med previjanjem, podiranjem kupčka ali cartanjem. To mi je sploh najlepše, dam si jo na trebuh in ona pol gleda mene in čez mene in se mi reži in hoče kar uiti, jaz jo pa objemam in lupčkam.
Vidim, da mi slikica še ni ratala. Ne vem, kaj je narobe, pisalo je, da je vse v redu in sem dala potrdi in vse, a slike ni. Se še gremo malo matrat. Lp!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: septembrke 2005
23.11.2005 14:15:55   
teta beta
Oo, evo je! user posted image  Ampak je malo temna. No, zaenkrat bo v redu.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: septembrke 2005
23.11.2005 15:10:13   
ameli
Velika berem o RA in se mi zdi škoda, da je nismo vsi starši deležni.
Sicer pa se mi zdi, da je pri takšnih majhnih otrocih vsak dan viden napredek, zato se ne sekirat, vse bo še prišlo.
Posebno zanimivo se mi zdi, ker ima prijateljic 9 mesecev starega fantka, ki o morda nekoč sošolec mojemu Marku. Torej bosta takrat na isti stopnji razvoja, sedaj pa je razlika nepopisna.
Sama sem Marka že vpisala v šolo plavanja, ki jo začneva v januarju. Se mi zdi, da škodit ne more.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: septembrke 2005
23.11.2005 20:18:22   
doroteja23
Kdaj pa so vas poslali v RA? Ameli, kam si ga vpisala v šolo plavanja. Jaz bi tud rada svojo Alino, če boma spoloh lahko hodle, ker ima luknjice v srčku in ne vem če boma lahko. Moja tud rada kravice pase. Kaj pa če jih ptegnete za roke in jih dvignete vam dvignejo vaši malčki glave? Moja jo full malo, drugače pa je rada pokonci in full obrača glavo tak da morem prav pazit, ker jo obrače zelo hitro.

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: septembrke 2005
23.11.2005 20:32:08   
ameli
Plavanje poteka v Fontani. 10 urni tečaj stane 20.000 (seveda + oprema). Se že zelo veselim, ker Mark uživa v kopanju v bani, upam, da bo tudi v bazenu tako. Mark se že 2 dni poskuša sam dvignit iz polsedečega položaja. Ko ga primem za rame in mu rahko pomagam, pa mu to kar uspeva. Res so neverjetni, ti mulčki.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: septembrke 2005
24.11.2005 9:28:41   
doroteja23
Pa si se kaj posvetovala z pediatrom? Kaj si se hodla tja prijavit ali si kr po telefonu poklicala? Na Ptuju tudi majo ta tečaj! Jaz bi skoraj rajši šla na Ptuj. Kolko pa morjo bit stari? Moja tud full uživa v kopanju, tak da bomo mi tud šli, če bo seveda dal pediater zeleno luč. Upam da bo. Kje pa dobiš opremo? Pa to si sposodiš?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: septembrke 2005
24.11.2005 11:02:51   
ameli
Pediatrinja fil spodbuja tole kopanje, ker pravi da je dobro za plučka, srce, mišice,... S plavanjem lahko začneš, ko otrok samostojno drži glavico pokonci (po 3. mesecu) Sicer imajo na Fontani na začetku kratko predavanje in predstavitev in šele nato tečaj plačaš. Če vidiš, da to ni za tvojega otroka pač ne greš. Prijavila sem se fkar preko elektronske pošte, za januarski tečaj pa je baje že veliko zanimanja. Opremo (obroček in hlačke) bom kar kupila. Obroček lahko uporablja do 4. leta in stane cca 5.000 sit. Ko ga pa ne bo več potreboval, pa ga bom prodala.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: septembrke 2005
24.11.2005 11:04:03   
ameli
jao, že zopet te napake, kak me to jezi!!!!!!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: septembrke 2005
24.11.2005 15:22:51   
teta beta
ameli, plavanje je od 4. meseca naprej. Pojdi raje marca. Jaz sem ravno danes spet čekirala to stran in sem se odločila za marec. je prav eno vprašanje pod FAQ, češ da bo otrok ob začetku star 3m in 17 dni in ali naj gre, pa piše, naj gre raje v naslednji tečaj. Mi pa ni jasno, da Dobrna ni vpisana, pa vem, da imajo tudi tam. Moram poklicat.
www.plavanje-dojenckov.com

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: septembrke 2005
25.11.2005 17:26:22   
doroteja23
Oj ženskica kje pa ste dans? Jaz sem si lahko zdaj vzela malo cajta da malo pregledam če je kaj novega, saj mi  taščica pazi Alinouser posted image ! Moram priznat da mam dokaj vredi taščo, samo preveč sili v mene in Alino. Ne morma bit 10 min same. Tak pač je če nisi na svojem in živiš z taščo. Saj bi blo vse OK če bi lahko imela kaj zasebnosti, pa je ni. Upam da se bomo čimprej spravli na svoje. Kakšne tašče pa imate ve? Se razumete z nijmi?

                                           


_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: septembrke 2005
25.11.2005 21:10:26   
smeja2
če bomo začele to temo ne bomo končale user posted image user posted image user posted image
(o taščah namreč)

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: septembrke 2005
25.11.2005 22:19:49   
doroteja23
Ja saj se mi je kr zdelo.Te pa boljše da ne, ker pol jih bo tak cukalo, da jih bo metalo.user posted image

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: septembrke 2005
25.11.2005 23:03:08   
ninocka
Mi smo bli dons spet pr zdravniku na pregledu, ker je prehlajen. Pljucka in useska OK, kisik tudi. Nam je dala pa napotnico za odvzem krvi, ker se boji, da nima slucajno zmanjsane odpornosti in ker bi mogu bit cepljen, da ne bo kaj narobe.
Pa revcek se zmeri tko kaslja, in pol se proba se sam odkasljat in ker ne zna, pol take cudne zvoke spusca (ki so sicer smesni, sam vse skupaj gledano niuser posted image ). Upam, da se bo cimprej pocajtu, ker se mi tooook smili...user posted image user posted image user posted image
Smo pa zaceli hodt eno uro prej spat, dons se je zbudu normalno, bomo vidli kako bo jutri. Upam, da bomo kmal spanje prestavli na od 20 -7 ali 8h zjutraj.

Zuni pa tko lepo snezi, pa ga ne morem pelat ven na prvi sneg user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 11:54:10   
doroteja23
Ninocka ali ti je dal pediater kaj za kašelj? Moja muca tud tak kašlja, sicer se ji že lušči ampak men e tak smili ko se davi z tem kašljom. Midve mama v ponedeljek posvetovalnico, pa bomo vidli kaj bo reko. Zdaj mam drugič posvetovalnico, pa sma spet prehlajene ko grema k njemu. Ko sma prvičšle v posvetovalnico je tud bla prehlajena, vendar samo nosek, zdaj pa tud kašelj! Kaj si davala za kašelj? Jaz prepražim čebulo na maslu in ji dam na prsa.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 12:19:24   
2ursae
čau na ta sicer lep a zelo nepraktičen zimski dan.

Pri nas pada k pr norcih, tako da bomo, žal, primorani preskočit sprehod. Preprosto se mi ne zdi varno pelat vozička ven, da nam kje ne zdrsne. Smo v manjšem kraju in je vse spluženo bolj za silo, mogoče pa bom tamalga nesla za hišo za par minut.

Moja tašča je sicer zelo fajn ženska, a se v parih pogledih okoli vzgoje ne strinjava. Pa dobr, glede na to, da živimo 20 km vsaksebi, si lahko privoščim, da jo poslušam in mal pokimam, pol pa naredim, kot se mi zdi prav. Največja kriza je bila okol glasbe. Midva sva oba metalca, sam sva zdaj malo opustila "ta hujšo" musko, moja taščica pa je mnenja, da je za dojenčka primerna le klasika. Ma saj je klasika lušna, sam ne tolk za cel dan vsak dan. Malemu je najina glasba čisto všeč, uživa, ko, kot temu pravi mami, pleševa na metal user posted image . Je pa res, da, ko bom šla nazaj v službo, bo ona pazila na malega in bomo videli, kako bo šlo.

Ninocka in Doroteja, držim pesti, da se vajini sončeci kmalu pozdravita. Mi smo zaenkrat še zdravi user posted image  (tok tok na les).
Doroteja, naš Anže še ne dvigne glave, ko ga potegneš za rokice. Mu še kar nazaj omahne.

Nama so ti razni tečaji, kot je plavanje, žal, nedosegljivi. Vse se odvija dopoldne, mamo pa en avto, s katerim gre možiček v službo, tko da ne moreva okol vandrat. Bova pa spomladi zihr kam šla, pa bova pač skočila na vlak al pa bus, pa bo šlo. Zdaj je pa še premali.

A pri kravicah moraš poskrbet, da ima dete komolčke ob telesu? K opažam, da ko je pri volji, mu kar lepo gre, dvigne tudi že precejšnji del prsnega koša. Problem je, ker je redko pri volji ... pa še ko je dobre volje, se bojim riskirati in ga dati na trebuh, da ne bo postal siten. Ko pa je enkrat siten, smo pa dobri user posted image . Ma, je tak karakter, da je zjutraj in dopoldne pravo sončece, popoldne pa se začne kisat in je kar mal naporen.

Sem pa ful zadovoljna, ker se že zna zamotit sam in sicer z vrtiljačkom nad posteljco (sam ima takega, k ga je treba na 2 minuti navijat) pa z možiclji, ki visijo z loka nad ležalničkom, tko da mami lahko kaj pospravi al pa v miru poje user posted image .

ekola, zaenkrat bo dovolj, imejte se lepo

pozdravček user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 13:37:42   
doroteja23
2ursae kolko pa je star tvoj malček? Kak je tebi fajn ko maš taščo tak daleč, kaj pa jaz user posted image  ko jo morem nonstop gledat. Saj ne da ni OK, ampak včasih pa bi jaz mela malo mira in bla z mojo pikico sama. pa tega skoraj ne morem bit. Marsikaj bi ji človek reko, pa sem rajši tiho. Svoji mami lažje rečeš določene stvari, ko jih tašči ne moreš. Ja jaz upam da boma čimprej zdrave in da boma lahko šle malo ven na sneg, ker zdaj ko tak kašlja ne hodimo ven, ampak samo fajn luftamo bajto!

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 14:37:16   
2ursae
Doroteja, Anže ima 10 tednov in 2 dni (rojen 15.9.). Če greš z miško na moje ime, ti bo pokazalo, koliko je star.

Končno sem dobila tisti DVD od Vzajemne, pa je kar ok. Predstavljen je handling (sicer se mal slabo vidi, ampak mislim, da bomo z malce vaje znali), pa igrice za otroke različnih starosti. Pol je pa še telovadba za mamice skupaj z bebicami, pa mislim, da je še nekaj o plavanju, sam tako daleč še nisem pogledala. No, prvi vtis je, da mi ni žal, da sem ga naročila.

pozdravček user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 15:56:17   
doroteja23
Moja pa je 29.09! Kje pa si naročla ta DVD? Jaz sem tud slišala da je vredu.user posted image user posted image

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 16:04:42   
2ursae
naročila sem ga po telefonu. Poglej na www.vzajemna.si, tam vse piše. Pa pohiti, pošiljajo jih 1. in 15. v mesecu.

zdej pa moram it, se pripravlja k nevihti, pa bomo ugasnili računalnik.

se čujemo
pozdravček

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 18:24:02   
ameli
Midva z Markom telovadima novo "finto". Napol ležim na kavču s skrčenimi nogami na katere si poločim Marka (na bedra) in on se sem poskuša dvigat. Moram reči, da mu kar dobro uspeva, glavico zadrži za cca 10 cm vstran od mojih nog tudi po nekaj sekund. Poskusite!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: septembrke 2005
26.11.2005 23:44:45   
ninocka
doroteja23 nobenih kapljic al pa sirupa mi ni dala za izkasljevanje, Je rekla, da pr tok majhnih ni dobr, da jim dajes sirup proti kaslju, ker se ze tko ne znajo izkasljevat, ni pa tud dobr da jim das kaj za odkasljat, ker se jim lahko sluznica susi. Pol sem se pa dons pogovarjala z eno kolegico, ji je pa njena pediatrinja predpisala kapljice za odkasljavanje in jih lahko jemljejo ze dojencki od dveh mesecev naprej. Rece se jim pa Sinekod in jih bom sla v ponedeljek kupit. Dons sva mu pa nardila se parno kopel iz kamilic in sva ga dala pol pod plenico, zraven sem dala pa se eno kremo z etericnimi olji k ma ful mocn vonj. Nosek ma ze skor cist, proti veceru mu ze cist nc vec ven ne potegnem, sam ko se tok matra kasljat...dons mi gre ze cel dan na jok, ker je tak bozcek, pol pa se nikakor ni hotu nc jest pa ful je bil zaspan, pa nikakor se uspavat...ko je pa koncno zaspal je spal max pol ure pol se je pa zbudu in spet vse od zacetka - jok, ker je bil lacen, pa nikakor ne jest, jok ker je bil zaspan...Mi je sele ob 18:30 zaspal (pokonci je bil pa od 10:30) in sem ga mogla prej prav na silo dvignt in zbudit, da sva se sla zrihtat za spat...

2ursae hvala za lepe zelje user posted image

Nam so pa sele mal prej cesto spluzl, smo cel dan ze not zasnezeni, nisi mogu nikamor z avtom, brez avta se pa pr nam nikamor ne pride - ob lepem dnevu rabis so postaje skor pol ure, pa se bus pelje enkrat na pol ure (ob delovnikih)...sva bla z mojim prav jezna na tega k pr nam pluz, ker ce bi se tamalmu ful poslabsal, ga se k zdravniku ne bi mogla pelat, ker nisva mogla z avtom ven, niti da bi naju kdo prsu iskat ne bi slo, ker ni bla cesta spluzena, pa se v klanc je user posted image user posted image

lepo nocko in pazte na svoje soncke user posted image


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: septembrke 2005
28.11.2005 12:45:38   
Sugy
Punce, kako pa jih to potegnete za rokice? Jih primete za dlani, ali za ramena, al kako se to dela??

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: septembrke 2005
28.11.2005 13:00:38   
2ursae
sicer ne vem, kako se to dela, ampak se mi zdi, da so za vlečenje za dlani še premali. Jaz ga primem za ramena al pa za nadlakti. Itak je neuspešno, mu glavca kar še nazaj binglja. Mogoče jo ujame za trenutek, to je pa tudi vse.

Zdaj gremo pa na sprehod v snegeca, škoda, da mali še ne more uživat v zimski idili.

pozdravček user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: septembrke 2005
28.11.2005 19:52:09   
doroteja23
za rokice, dlani. Men jo je pediatrinja v Lj tak prijela.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?