|  Anonimen   
   | Jutro! Jaz sem včeraj delala medenjake in so super.
 Tukaj je recept:
 
 Testo:                                                :
 3 velike ţlice medu
 30 dag sladkorja
 5 – 8 dag masla ali margarine
 2 ţlici čokolade v prahu
 3 ţlice mleka
 2 ţlici ruma
 3 jajca
 75 – 80 dag moke
 2 ţlici kakava (lahko tudi čokolada v prahu)
 1 ˝ ţličke jedilne sode
 2 noţevi konici pecilnega prađka
 đčepec soli
 ˝ ţličke cimeta
 noţeva konica klinčkov
 
 Glazura:
 1 beljak
 7 dag sladkorja v prahu
 
 Testo:
 V primerni posodi, na zmernem ognju, zmeđamo 3 ţlice medu, 30 dag sladkorja,
 5 – 8  dag masla ali margarine in 2 ţlici čokolade v prahu. Međamo tako dolgo, da dobimo gladko, tekočo maso. Nato maso odstavimo, da se ohladi.
 Ohlajeni masi primeđamo 3 ţlice mleka, 3 stepena jajca, 75 – 80 dag moke, ki smo ji primeđali 2 ţlici kakava , 1 ˝ ţličke jedilne sode, 2 noţevi konici pecilnega, đčepec soli, ˝ ţličke cimeta in noţevo konico klinčkov.
 Vse sestavine dobro premeđamo in maso pustimo, čez noč, počivati. Drugi dan iz mase naredimo, za oreh velike, kroglice katere polagamo na pekač, katerega smo predhodno namazali s čebeljim voskom, pribliţno 2 prsta narazen. Kroglice malce spođčimo.
 Pečemo na temperaturi 200 °C pribliţno 15-20 minut. Đe tople medenjake, do polovice, pomočimo v glazuro.
 
 Glazura:
 Beljak in sladkor v prahu stepemo nad soparo v gladko tekočo kremo. V to kremo namakamo đe tople medenjake.
 
 < Sporočilo je popravil Gekko Junior -- 23.12.2005 5:03:50  >
 |