Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
sva se normalno dojili le prvi mesec in pridobili 1300 g potem pa so se začele velike težave - zavračanje dojenja. Jaz sem se trudila in vstrajala kot konj in
dobila je samo 60g, me je skoraj kap. Prej je kljub temu, da ni jedla dobivala tisti potrebni minimum. No tako bomo sedaj pri 4 mesecih iz teže iz porodnišnice, ki je bila 2790g na 5500g. Drugače pa ful raste in je velika cca 65 cm, zelo živahna in ni na miru niti sekunde. Normalno lula in kaka. Kljub temu, mi je pediatrinja rekla, da naj začnem dodajat in sicer riževe kosmiče. Sedaj sem v strašnem precepu, kaj narediti, začeti dodajati ali še vstrajati en teden, ko imava ponovno kontrolo in jo čim pogosteje dojiti (če bo hotela seveda). Občutka, da je lačna nimam in tudi ponoči lepo spi, kljub temu, pa je 60g v 7 dneh res premalo in ne vem kaj narediti. Prosim pomagajte mi, napišite, kaj bi storile v mojem primeru?
Kakorkoli, pa verjetno ne bom šlana sdaptirano, ampak bom začela z uvajanjem gte hrane, saj bo stara že 4 mesece.

.Glede tvojega problema pa tako-a si se kdaj vprašala,če je tvoje mleko kvalitetno?Ne glede na to,koliko mleka ti imaš se v velikih primerih naredi,da mleko postane vodeno-slabo.Malo opazuj a ti teče mleko belo ali bolj prozorne barve?Glede dodajanja pa na tvojem mestu raje še malo počakaj,ker je materino mleko najboljše za tvojega otoka.Pri nas bomo začeli postopno s kašicam šele okoli 5-ega meseca,če se nam bo seveda uspelo dojiti do takrat.
...nehali so me gnjavit.....
mlade, jih ima veliko. Očitno mi je od današnjega šoka zmanjkalo še mleka.
, 52 cm, obseg glavice 34 cm!!