|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:19:07   
bobek05
cmokec, a koruzne kosmiče lahko? kaj ni koruza Š?

pa še nekaj... ne vem kje sem pobrala, da je ena 1x jedla (pa ne zdaj v tem ciklusu) na Š dan repo, ker imam med recepti na Š dan repo s fižolom... Zdaj pa gledam to dieto in piše, da je repa na B dan user posted image (ja, pa cvetača tudi, četudi je zame cvetača še vedno zelenjava user posted image )...

Ampak če smo še bolj malekonstni - kaj user posted image pa dela paradižnik med B??? user posted image Eh, vam povem, da je eno par stvari ful čudnih... user posted image

meni je danes vaga pokazala -3kg user posted image (sem bila pa včeraj na smrt lačna, še posebej ker sem skoz dan POZABILA jest - je bilo preveč dela, zvečer pa kriza user posted image pa še mož si je delal tako slastno večerjo, da sem morala pobegnit v drugo sobo - zdržala sem pa vseeno user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:24:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Selena

je veliko manj, da ne govorimo o pohanem siru ali rakovih kleščah. Pa drobtinice tudi spadajo pod OH in ne pod B!


Teh 5 drobtinic  je namesto kruha, ki je na B in Š dan dovoljen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:25:58   
tejčica
Jaz sem ravnokar kosilce popapala.user posted image  Sem si pripravila 2 goveja zrezka dušena na prepraženi čebuli, malo radiča in ohrovta. Sem se pa danes spomnila celo na juhico. Moj želodček je takoooooooo zadovoljen.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:27:28   
Anonimen
Cmokec doji in si dieto prilagaja. Zjutraj se lahko je samo sadje, v nobene primeru pa ne smeš kombinirati OH-Š (koruza) z B (mleko).

Repa in cvetača sta zelenjavi torej ju lahko kombiniraš poljubno z B ali Š. Zelenjavo lahko vedno kombiniraš z vsem razen s sadjem. Primer: če ješ krompir in kislo zelje, je to Š in zelenjava na Š dan. Kislo zelje lahko ješ tudi z ribo na B dan. Ali pa ga daš na pizzo - user posted image .

Paradižnik pa naj bi bil sadje zato naj ga ne bi kombinirala z zelenjavo. Lahko pa ga seveda ješ z mesom na B dan. Ampak to še ne pomeni, da je beljakovina. Je le priloga beljakovinam.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:28:00   
Anonimen
Tista, ki je jedla za zajtrk neke kosmiče z mlekom, ker ja kao B dan, ga je orenk pohecala. Za zajtrk se obvezno je sadje, ker pospešuje metabolizem.

Pa enkart za vselej : CVETAČA JE ZELENJAVA!!!!!!!!!!!!! Je pač napisana pod B dan kot ideja za zraven, lahko bi bla tud pod OH in Š dan. Dejte logično potuhtat, no!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:28:38   
taška30
Oj, Selena, midve sva torej danes jogurtne kompanjonke.user posted image  Ti si tudi vegica, a ne? Sem malo razmišljala kaj bi še jedla na B dan, pa sem se odločila, da bo naslednjič sirova plošča. Potem bo pa že čas za kakšno čičeriko, lečo...

Bobek, Jaz sem tista ki je jedla repo na Š dan, repo z matevžem (krompir, fižol). Jaz se ne grem teh for, zame je repa zelenjava, prav tako paradižnik in cvetača, pa konec. Razpravljati bi se dalo edino pri fižolu, soji, leči, čičeriki...ki vsebujejo veliko beljakovin in škroba, drugače pa ne kompliciram. Tudi špinača je zelenjava, ja, enkrat sem nekaj brala, da je kao beljakovina?!?

Jaz sem se pravkar nažrla kumarične solate z jogurtom in ugotovila, da blazno pogrešam jogurt in sir, ki sem ju prej vsakodnevno jedla. Matr, res nas stradajo beljakovin v tejle dieti.

Pozrdvaček vsem, Taška

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:30:02   
Anonimen
selena: hvala za odgovor.. sem pekla 30 min, pa bom naslednič zihr še kakšnih 10 min več..

zdaj pa za jutri: a je dovoljeno jesti kuhan krompir s stročjim fižolom?!?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:33:23   
Anonimen
Ne, taška30, nisem, ker jem ribe. Kdor je ribe pa se ne more imeti za vegetarijanca, vsaj po moje ne. user posted image
Meni je tudi jogurt manjkal, jaz imam manijo na jogurte zato danes izkoriščam za teden nazaj in kak teden naprej. Potem bom raje jedla ribo, zaradi beljakovin, ki jih pri tej dieti primanjkuje!
Sir bi pa tudi jaz, njam, njam... ampak kaj, ko je tako kaloričen. Jaz si v juho, ki sledi B kosilu, naribam malo parmezana. Da me kdaj ne prime, da bi kak konček poglodala na skrivaj. user posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:35:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biba12
zdaj pa za jutri: a je dovoljeno jesti kuhan krompir s stročjim fižolom?!?!


Ja, ker stročji fižol ni Š, samo navadnega ne smeš. Pa brez ocvirkov. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:36:08   
Anonimen
Biba, ja.
Jutri lahko ješ krompir/riž/stročnice s katerokoli zelenjavo.
Ta zelenjava zaradi tega ne bo postala škrob. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:39:35   
Anonimen
jjjjjjjjjeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjj!!! user posted image user posted image   user posted image     user posted image   user posted image    user posted image   user posted image    user posted image   user posted image   user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hothien: bejš stran z ocvirki,.. mi je slabo, če sam potuhtam na nje..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 15:44:11   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Selena

Kdor je ribe pa se ne more imeti za vegetarijanca, vsaj po moje ne. user posted image



A tako je to! No, potem tud jaz nisem, ker sem jih pojedla kakšne 10 v času dojenja (v nosečnosti pa tud to ne, hecno), nazadnje lososa 4 dni nazaj. Se pa že nekaj časa odločam, da spet neham s temi ribami, itak unih ne morem jest, ki imajo še oči na sebi - jem le fileje. Ja, vem, brezveze, kot noj, ki zarine glavo v pesek.user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 16:07:22   
hanita
No hvalabogu, sem mislila, da sem že jaz neumna al kaj, vsa zelenjava je zelenjava, paradižnik je neka posebnost , ma ga itak ne jem.

In naj nobeden več ne omeni, da se katero zelenjavo ne sme jest!user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 16:11:10   
hanita
Aja še neki, tisti okrog mene,ki so hujšali so na sadni dan jedli tudi lešnike , mandlje eni celo arašide in so vsi ogromno shujšali, eden celo 25 kg.

Sej takrat temu nisem dala pozornosti, zdaj me pa vseeno zanima, kašen lešnik bi na ta pust dan malo popestril dogajanje.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 16:48:29   
cmokec
Ja, jaz sem jedla koruzne kosmiče in mleko za zajtrk, ker si (tako, kot je napisala Selena) prilagajam jedilnik zaradi dojenja. Sem pa na B dan jedla zato, ker je mleko B. Koruzni kosmiči so pa tako industrijski, da je koruza samo skozi okno pogledala. user posted image user posted image user posted image  Sadje imam za malico, kosilo in večerja pa po dieti.

Jutri bo pa ričet brez mesa. user posted image

Kar se pa arašidov tiče, sem si danes v trgovini kupila arašide, pražene brez olja in brez soli. Sem jih doma prav probala in jim prav nič ne manjka, so kar okusni. Pa kupla sem še temno čokolado od Gorenjke v Mercatorju na zalogo, ker so v akciji (okoli 170 SIT je ena tablica). user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 17:14:59   
Sofi
Pozdrav še od mene.

Z 2 jabolki
K 1,5 par hrenovk, zelena solata in juhca čez
V 1 par hrenovk, zelena solata.

Danes nisem kruha jedla, ker sem ga pač pozabila kupiti, pa sem prav tako sita. Hecno, pred dieto pa zraven kosila nisem mogla videti kruha.

Ja, zelenjava je zelenjava. Le da jo nekateri delijo na takšno, ki bi se naj kombinirala z beljakovinami in takšno, ki bi se naj kombinirala s škrobom... Gre predvsem zato, kako dolgo se prebavlja, in tiste, ki se prebavljajo dalj časa, bi naj uživali izključno z beljakovinami. Pa še to - manj zrela hruška bi se naj jedla na B, takšna fajn zrela pa na Š dan (in če je nekje vmes?user posted image ). To sem pred časom brala v Hayevi dieti, katere osnovno pravilo  je tudi ločevanje hrane. No, jaz tega ne bom upoštevala, ker naša dieta tega ne zajema. Tudi brez  tega bodo kile šle nedvomno dol.

Sicer sem pa vesela, da se mi v vseh 9 dneh ni uspelo niti enkrat pregrešiti. Počutim se pa odlično user posted image .



_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 18:17:10   
lelaval
Moram se pohvalit, da sem si danes kupila novo digitalno tehtnico. user posted image user posted image user posted image user posted image  

Sem pa malo razočaana, ker po eni stari imam 2 kg manj (katero sem prej uporabila kot  "merodajno".user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Bo pač ta zdaj merilo za mojo nadaljno motivacijo. Sem očitno sedaj na istem, kot pred dobrim tednom - od danes dalje štartam z enakimi kilami. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 18:41:55   
rikica
Punce jaz sem ravno kar prišla z orbitreka.Danes sem naredla osebni rekord 46 minutuser posted image user posted image Ponavadi sem gor od 30-40 minut.250 kalorij sem skurla!Tako sem se zdaj napila vode,da ne bom zdaj večerjala,ampak jo že veselo je mojuser posted image Piščančjo bederco.Pa sma oba zadovoljna.user posted image user posted image Hvala bogu,da lahko mojouser posted image dam za čuvat moji mami,ker drugače ne bi mogla telovadit,ker si tako muziko zraven nabijam,da se cela hiša trese.Moj user posted image mi je en fajni cd spekel.Kaj ve kaj telovadite?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 19:04:07   
Aleksandrin
Na smo bili pri pediatru in so mi še mlečne izdelke in jajca, tako, da bom na beljakovinske dneve jedla samo še meso in ribe user posted image . Imam pa občutek, da je sedaj malo težje zdržat, kot prejšnji teden, tudi vam?
Telovadit se mi pa ne da.

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 19:09:33   
Anonimen
men ni nič težje. prvi ciklus se mi je ful vlekel, zdej se mi pa zdi da je takoj sadni dan- na žalost.user posted image

menim, da je premal B dnevov, ker jaz bi večkrat jedla hrenovke, purana, sir, salamo... špagetov s paradižnikovo omako mam že čez glavo (sploh ker moj zraven je špagete s tuno-ki jih obožujem).. Pizze se mi ne lup delat- testa, pa sploh nimam kaj gor dat, ker jem sam bučke, artičoke in beluši (koruze se ne sme, korenje mi pa glih ni za na pico)..


(odgovor članu Aleksandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 19:18:26   
Anonimen
aja, telovadim pa tko-2-3x na teden.. ampak to na orbitreku in kakšnih 20 min.user posted image  več ne gre.. glede na to da mi števec ne dela, sklepam pol, da če rikica porabi 250 kalorij, pol jih jaz glih polovico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 19:23:01   
al1*
Jaz sem glede delitve na škrob in beljakovine in ogljikove hidrate nehala razmišljat kako in kaj. Tudi škrob je namreč ogljikov hidrat in ta delitev na ogljikove hidrate in škrob mi je čisto mimo. Mogoče si bi morala prebrati knjigo o ločevanju živil, da bi mi bilo jasno v čem je finta.

Glede gibanja: 1X - 2X tedensko grem za pol ure na orbitrek. Včeraj sem pa dve uri pešačla po mestu (po razprodajah) - a to šteje?user posted image


_____________________________

lp


(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 19:24:39   
Anonimen
Jaz bi tud mela orbitrek... user posted image  Sej bo kmalu topleje in lepše vreme, pa bom šla kej ven, na zrak migat.
Jaz pa čedalje lažje zdržim. Se mi zdi, da dnevi kr letijo.
Najraje mam pa Š in OH dan. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 19:51:29   
Anonimen
Jaz pa B dneve sovražim, najraje imam sadne in seveda OH.

Biba, poskusi pizzo narediti takole:
testo zelo na tanko razvleči oz. razvaljaj (cca. 120 g moke, sol, voda) tako da prekrije 3/4 pekača. Daj tri do štiri žlice paradižnikove mezge in ogromno timijana, razmaži po testu. Testo je samo rahlo obarvano, šalša se ne sme cedit dol! Pa robove pusti "nepobarvane". Gor naloži na tanko (da se skoraj vidi skozi) narezane kolobarje bučk - enega zraven drugega. Vzami vložene beluše in olive s papriko, nareži na koščke in posuj po pizzi. Na ponvici pocvri šampinjone in jih vrži na pizzo. Potem pa že v toplo pečico, maksimalna temperatura, cca. 5 minut. MNJAM!

Telovadim še ne, bom, ko bodo kile zastale. Potem bomo pa začeli še kaj migat zraven. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Odločne 9 dan
11.1.2006 20:07:34   
Grascakinja
Ko smo že pri delitvi na Š, OH in podobno,

škrob je ogljikov hidrat in v sadju in zelenjavi je tudi večina OH. Tko da ta teorija deljenja je pač malo hecna, gre pa po mojem razmišljanju za to, da na Š dan jemo nezmešane in manj predelane ogljikove hidrate (krompir, riž in ostala žita), na OH dan pa zmešane (testo za pizzo, testenine, sladice...).
 
Hay celo deli živila na škrobna, beljakovinska in nevtralna. Med škrobna spadajo žita in podobno, med beljakovinska pa poleg tega, kar piše v 90D, še SADJE - pazi to, čeprav vsebuje veliko OH. Zelenjava pa je nevtralna in se je lahko povsod.

Tako da to je samo variacija na temo. Nekako je pač bilo treba poimenovat posamezne dneve. Ni najbolj posrečeno, se strinjam.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?