|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 21:15:02   
sarazan
Hej, mamice in user posted image !

Mi smo imeli pa danes veliko zabavo pri fotografu user posted image . Sem že napisala, da se gremo slikat za osebni dokument. No in smo šli k eni fejst ženski, ki se res potrudi, da naredi lepe slikce.
Kot zakleto, je bila Sara fuuul zaspana in sploh ni mogla imeti odprtih oči user posted image . Nič ni pomagalo, da bi jo zbudila. Sem jo tresla, pa telovadila z njenimi okončinami, ji pihala v obraz, potem sem ji slekla hlače, pa z mokro vato sem ji vlažila obraz.... NIČ, naša punca je kar spala user posted image .

Smo hoteli že spokat in priti drugič. Pa smo poskusili še zadnjo varianto. Nogice (stopala) sem ji dala pod mlačno vodo. Končno se je malo prebudila.
Hitro sem jo nesla pred objektiv in nam je po nekaj poskusih uspelo narediti 2 različni in dobri fotki. Face je delala pa take, da sem se skoraj poscala od smeha user posted image  user posted image  user posted image .
Je pa kar kriza slikat take mičkene user posted image . Seveda otročka nimaš v naročju!!! Z roko moraš držat glavico, ampak se ne sme videti prstov, pa user posted image  mora gledat v objektiv. Sem kar malo zašvicala, ko sem jo postavljala pokonci in jo držala stran od mene.

Jutri dobim slikice in grem takoj delat osebno izkaznico. Me prav zanima, kakšna bo veljavnost dokumenta. Baje, da kar 5 let. user posted image  Že v enem letu bo tamala čist drugačna. Spet ena čudna logika naše države!!!

No toliko, da veste. Če boste kmalu slikale svoje sončke pri fotografu, se pripravite na "zabavo".

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Februarčki 2006
17.2.2006 9:42:18   
Kami
Čao punčice in fantički in njihove mamice!
Hvala za čestitke, meni so rezultati predvsem dobra stimulacija za naprej.user posted image

Jaz super v redu, samo prekleti šivi so me začel spet bolet. Se mi zdi, da se mi mal pacajo, ker preveč sedim in divjam okoli.
Ne vem, ali so te kapljice res čudežne ali učinkuje moja dieta, ampak Evanu je bilo včeraj res bolje zvečer. Sicer je prdel in se napenjal, tudi zajokal vmes, ampak ni bilo tistega 3-urnega neutolažljivega joka, kar je super. user posted image  Bomo videli kaj bo dans. Mu jih dajem popoldne ob cca 5h pred dojenjem 1 pa pol pumpico pa ob 20h pred dojenjem še eno dozo.
Danes imava z možem prosto popoldne. Babi čuva oba, midva pa greva mal po mestu, pa na eno dobro kosilo. Joj, kako se veselim. Morm se mal uredit. Kile sem jaz tudi samo še 2+, s čimer sem zadovoljna, glede na sranje, ki ga jem (in ki samo redi). Ampak imam pa še kar precej bokov in riti, tako da s težavo zlezem v stare cunje, pa tudi tiščijo me. Ja, bo treba še mal počakat, pa kakšen počep narest. user posted image
Sicer pa se jaz tudi veselim še preostalih februarčic na tem forumu. Enkrat spomladi pa predlagam, da naredimo srečanje vseh "februarskih" dojenčkov in mamic. Po moje bi bilo prav hecno. Lahk bi kakšne sponzorje našle user posted image . Moram to še tajnicam oment. user posted image
Nič punce, grem seminarske delat, me čakajo tri v vrsti do konca meseca. user posted image  Pa še enih 7 izpitov do junija. Upam, da bo Evan veliiiiiiiko spal. user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Februarčki 2006
17.2.2006 9:59:05   
pika-poka
pozdravček!
..evo danes smo pa se res lahko naspali!user posted image je bil mali takooo priden ponoči!in še zdaj spi od zadnjega hranjenja!...je pa res da so ga včeraj cel božji dan matrali krči!jaz mislim da ga je napenjalo tudi zato ker ko se dojiva tako hlasta da zajame v trebušček full zraka in pol ga to tušči..pa čeprav podreva kupčka!...bogi!

čišča-isto koz ursa_p..sem že mislila da je konec pa se mi je en dan tako usulo ven, da sem se full ustrašla!...ampak je pa patromažna rekla da itak še ni cajt da se konča..user posted image

glede šivov..moji so že lepo odpadli..se mi vsaj zdi tako...imam še malo čuden občutek..drugače pa vse ok!...a ste se že naročile pri g.?jaz sem že klicala in dobila datum..za vsak slučaj da ne bo pol kaj narobe!

sarazan-sem pa se nasmejala tvoji zgodbici...user posted image ..si prav predstavljak kako bi bilo to z Klemnom..on del atake izraze da je res jooj.!

kami-ti prav privoščim za danes upam da se bosta imela super!!in super da kapljice delujejo!...
pa za srečanje kar predlagaj našim tajnicam...moram it pogledat če je še katera februarčica rodila!

tiste pa ki že lahko hodite ven vam prav zavida,!nam je rekla patronažna..da pred tretjim tednom naj niti ne sanjam o sprehodih..user posted image user posted image tako da bomo en teden zaprti noter!katastrofa!mani in ljubemu pa se počasi že mau trže!

nič....lep pozdravček vam in sončkom

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Februarčki 2006
17.2.2006 16:34:23   
Eviii
pa še jst, da se vam malo pridružim. sicer sm še kr v enem kosu (pa sm bla že spet na dobri poti v rim user posted image  in nič od tega, ker je naš-a user posted image  res lenobno bitje in noče it še vn).
no, pa bi vas vseeno še neki izkoristla in povprašala. danes mi je g v bolnici naredu pregled. in mi je reku, da se lahko zgodi, da bom malo krvavela. in to malo je blo kr dva majhna vložka. no, na ta drugem sm pa opazla še eno kr veliko grudico krvi. je bil mogoče to čep? g mi je reku, da bo neki naredu in je kr fajn šaru v mojem bušiju. drugače se vam pa jst sigurno pridružim konc mesca, sej sm naročena za sprejem 27.2. in takrat bo seveda tudi akcija. naš-a user posted image  bo takrat moral-a vn (če ne drugače, pa na silo) user posted image . seveda srčno upam, da se bo sam-a odločil-a prit prej vn...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Februarčki 2006
17.2.2006 20:13:07   
sarazan
Eviii, če ni zraven krvi tudi veliko prozorne sluzi brez vonja, potem to ni čep. V čepu so se meni pojavile kot ene nitke krvi rdeče barve (videla pod tušom, ko sem se umivala pred odhodom v porodnišnico). Ene pravijo, da je pa med sluzjo rjav madež na hlačkah.
No, če se ti lušči čep, počakaj na popadke ali pa, da ti odteče voda. Prej je brezveze hoditi v porodnišnico,... razen, če si zdaj dobila druga navodila.

Danes sem dala delat osebno izkaznico za Saro. Na šalterju me je uradnica vprašala, če je na sliki Sara user posted image . Namreč čist preveč las ima in še tako resno se drži, da je mislila, da mora imeti vsaj pol leta ne pa dva tedna in pol user posted image .

Tele patronažne so res svojega denarja vredne. Meni je moja rekla, da naj gremo na kratke sprehode vsak dan, ko se bom jaz začela dobro počutiti in zunaj ne bo premrzlo. Sprehajamo se že od 10. dneva naprej. Pa hodimo na obiske in okoli urejamo papirje.

Jaz sem se naročila k G že prvi dan po porodu, ker sem morala poklicati, da me ne bo na pregled čez 2 dni, ker sem rodila user posted image .
Pediatra imam pa tudi že zmenjenega - čez 2 tedna.

Mi smo spet preživeli dan brez krčev. user posted image  Sem tako vesela user posted image .

Privoščila sem si pa tudi frizerja,... jupiii spet zgledam normalna. Sem hotela it že januarja, pa sem en dan prej rodila.
Je bilo pa vprašanje, kaj narediti, če bo Sara lačna, ko me ne bo. Zjutraj sem si načrpala mleko in potem sva poskusila, če bo vlekla flaško. Ah, naš otrok vleče vse, samo da ven teče mleko. Na koncu se je pa itak izšlo, da sem jo pred odhodom podojila in se je zbudila šele, ko sem prišla nazaj. Mož ni imel nobenega dela z njo. Je bil kar malo nesrečen....user posted image

Mirno noč vam želim....

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Februarčki 2006
18.2.2006 16:40:35   
karin412
Živjo mamice!
Se oglašam tudi jaz z malo Ajlo. Morava se pohvaliti, da nama je uspelo se dojiti brez nastavkov user posted image user posted image user posted image . Od četrtka dalje je bil dva dni jok, pa sploh ni hotela nastavka niti bradavice, potem pa sem toliko vztrajala, da je samo bradavico imela na razpolago in je super. Še vedno ji moram pomagati, ker večkrat spusti bradavico.

Mene zanima, kdaj ste začele jesti kaj surove hrane? Jaz bi kako jabolko pojedla, ker jem samo banane.

Drugače pa je Ajla pridna, spi in je in je tudi budna nekaj časa. Edino kar veliko kaka, vedno je pokakana, ko jo previjem, potem se pokaka še po dojenju. Tako da kar naprej previjam. Pa včasih se še polula, ko je naga in če gre na bodi, jo moram celo sleči, da je joj in vik in krik.

No, uživajte!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Februarčki 2006
18.2.2006 19:43:30   
pika-poka
sarazan...čestitam za dan brez krčev..mi jih imamo že drugi dan zapored in do ves dan...po malem..se niti ne more naspat bogi revež..!sploh ne vem kaj nardit..ali naj grem po kaplijce ali ne..?ali čajček ali ne..?pojma nimam!a mi kaj predlagate!?
karin412-jaz ne jem surove hrane že 14dni!...slpoh nobenega sadja...niti banan!...vse samo prekuhano....in sem prav že vsa izmučena...zdej bom počasi začela jest raznovrstno, ker če ne bom dol padla...ne vem kaj mojemu Klmenu škoduje?..full pazim pa ima non-stop te krče...najbrž sploh ni od prehrane...ne vem!user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Februarčki 2006
18.2.2006 20:21:16   
sarazan
Ne vem, če je kaj na tem.... ampak, ko sem ful pazila na hrano, je Saro zvijalo in črvičilo. Zdaj jem vse od kraja (tudi sadje!) in čudežno krčkov nimamo že tri ali štiri dni zapored. user posted image

Tudi naša punca je skoraj vsakič pokakana, ko jo previjem. To ni nič hudega, dokler je blato kašasto in rumeno rjave barve (pri dojenih otrocih). Polula se pa velikokrat očku, ko jo previja user posted image  user posted image  user posted image . Je malo prepočasen in se preveč pogovarja z user posted image , potem pa tamala pove (pokaže) svoje. user posted image

S ponedeljkom ostanem brez user posted image , gre že v službo. user posted image   Joj, jaz sem se pa tako navadila, da smo vsi trije skupaj in se zjutraj malo pocrkljamo v postelji. Se mi zdi, da nama bo kar šok, ko bova veliko dneva sami.
Upam, da se vreme kmalu zrihta in bomo lahko šle malo okrog. Prababice že komaj čakajo, da prideva na obisk (Sara ima še vse štiri prababice user posted image  ).

Lepo pančkajte....

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Februarčki 2006
19.2.2006 9:46:48   
natalia
Kami, a pomagajo kapljice iz Avstrije? men se zdi, da moji nič ne pomagajo! jaz ne vem več kaj naj... user posted image

kakšno dieto pa maš? pa koliko daš teh kapljic pred dojenjem?

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Februarčki 2006
19.2.2006 11:46:07   
kimi79
Zdravo vsem,mi se tudi ubadamo s krrči,upam da bo zdej kej boljše,ko imamo kapljice.Kaj pa svinjsko meso že lahko jemo?sem čisto zmedena glede hrane,ne vem več kaj naj ,kuham in kaj naj jem!se še beremo.

_____________________________

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Februarčki 2006
19.2.2006 18:48:38   
pika-poka
pozdravček...hja..zgleda da tejle krči "napadajo" prav veliko število dojenčkov..!jaz tude ne vem več kaj naj ..glede prehrane..!sem pa probala jabolko in banano pa je bil učinek isti..ceu dan krči!....upam da ne bodo trajali predolgo, ker se mi naš mali res neznansko smili...!

mi se jutri kopamo in naslednji teden se bomo počasi privajali na sprehode...najprej 2min...naslednji dan 3min....in tako naprej...upma da se bo lepo vreme porihtalo in da bo še naprej sonček!


(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Februarčki 2006
19.2.2006 21:32:11   
ursa_p
Pozdravcek se od mene!

Glede nase prehrane ... kakor vem se moramo vsej prepovedani hrani odpovedati ves cas dojenja.
Karkoli jeste jejte cisto po malem, ce se ze ne morete odpovedati ... sadje, na primer en krhelj jabolka na dan (ceprav je jabolko ena zelo alergenih stvari) ... raje jejte kompote in ne surovega sadja in ne surove zelenjave, svinjino raje ne, ker je strasno alergena, prav tako jagode in cisto vse kar je iz jagod (marmelada, sok, ... ) ... ce se le da se temu odpovejte za ves cas dojenja. Prav tako je alergeno mleko ... na dan ga lahko popijete nekje do pol litra in nic vec. Cesen prepovedan, ker ti potem smrdi mleko. Cebula, zelje, strocnice, ... prepovedane, ker napenjajo vas in otroka. Cokolada je prepovedana verjetno zato, ker zapira (to ne vem tocno). Juhe iz vrecke so tudi popolnoma prepovedane. Prav tako ketchup, ker je alergen, zenf ker je pekoc, majoneze ne zaradi jajc, ... Zacimbe cim manj, sploh kar je pekocega ne.
Kaj naj potem kuham in kaj jem.

No, vceraj smo imeli druzinsko kosilo in sem pojedla solatni srcek in se 2 listka solate ... pa smo imeli krce ... sicer ni bilo tako dolgo, ampak 1 uro smo pa le zapravili za pomirjanje. Bi me pa, ce ne bi imela debele pizame, kar dobro spraskal, ker me prav zagrabi, ko ima krc. Sej ne morem verjet.
Kako vam grejo kapljice ... midva sva jih tudi narocila, upam, da bojo delovale.

Eni sicer pravijo, da je dobro ce jes vsega cisto po malem ... res zelo malo, da se otrok vsega navadi. No, meni se tudi zdi nekako razumljivo ... tudi vcasih so jedli vse ... le da hrana ni bila tako umetna, kakor je danes (zato pa je vse prepovedano) ... samo potem pa vidim, da Galu skodi ze par listkov solate.

V petek smo imeli babco na obisku in se je malo spet zredil, tako da je imel v petek ze 3110g, pa se po kakanju je bilo, tako da je bila to "cista" teza.

Bradavice ... mene se vedno bolijo in vedno, ko se priklopi me noro zaboli ... potem je v redu, ampak zacetek je pa tezak ... moram kar stisnit zobe, da ni prehudo. Bradavice imam razpokane ... sem si jih malo mazala z Bepanthenom, ampak se mi ni zdelo dosti bolje, sedaj se mazem s svojim mlekom in se mi zdi, da pomaga.

Med dojenjem pa je zacel Gal kar opletati .. s tem da drzi bradavico kot nor ... mene pa vse boli. Vceraj se je med hranjenjem tako ustrasil (ne vem cesa, ker je napol spal) in trznil, da mi je bradavico potegnil za "pol metra" stran ... sem skoraj jokala od bolecin.

Drugace se mi pa zdi, da mi malo primanjkuje mleka. Ene pravite, da vam dojke ni potrebno vec pripravljati in da kar samo tece ven ... pri meni tega ni (oziroma je zelo obcasno, pa vedno manjkrat) ... pa tudi mleko se mi zdi vcasih prevec vodeno tudi se pri koncu hranjenja na eni strani (si iztisnem in vidim, da je se vedno vodeno). Ne vem kaj delam narobe, ampak se mi zdi, da imam mleka res vedno manj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Predvcerajsnim sem si prvic spumpala mleko, ker se mi je zdelo, da se mi je vse zabilo ... namrec dve bunki nista in nista hoteli izginiti tudi po dojenju ... pa sem si spumpala mleko in buli sta izginili. To je bilo prvic ... potem sem si pa vceraj in danes spumpala se enkrat in to obakrat takrat, ko je bil Gal na drugi strani priklopljen samo par minutk in sem hotela nekaj mleka prihraniti za takrat, ko mi ga bo zmanjkalo ali pa me ne bo doma. No, pa sem spumpala vsega skupaj okoli 20 ... vse skupaj nic.
Danes zjutraj pa tamalega nisem in nisem mogla nafutrat ... sem ga ze podojila na obeh straneh (pa je bil malo dlje casa gor kot 10 minut na vsaki strani) potem mu je moral Matic dodati se cajcek (mleka se nama ni dalo delat) ... pa se kar ni bilo v redu ... tako da je zjutraj potem jedel ponovno cez 2 uri (s tem, da ga je bilo potrebno pol ure hecati, ker je hotel jesti ze po eni uri) ... pa potem cez tri ... sedaj zvecer pa spet kriza ... sem ga komaj "prepricala" da je pocakal do dopolnjene druge ure (seveda z dudico). Matic je med tem pripravil mleko v prahu za vsak slucaj, ce se ne bi najedel, no, pa je Gal kar lepo zaspal. Sem ga komaj zbudila se za tistih 10 minut na drugi strani ... da ne govorim kaj sem pocela z njim ... zgeckala po podplatih, pod pazduho, ga "scipala" po lickih, "vlekla" za usesa, pa je komaj pil malo vec kot 5 minut.

Drugace pa imava ze nekako ritem hranjenja in se ponovi v glavnem giblje prvic zvecer okoli 10-ih, 11-ih, potem okoli 2-eh, 3-eh, potem pa okoli 6-ih, 7-ih ... cisto odvisno kdaj ima obrok zvecer.

Sem pa danes zjutraj dala malega Maticu, ta ga je malo pocrkljal potem pa dal zraven mene (njegova posteljica je zraven najine, ne prav zraven mene!!!) spat ... med tem sem pa zaspala kot top do naslednjega dojenja ob 11-ih. Sem se malo naspala. Najin hudicek se namrec zjutraj zbudi za papico, potem pa ne zaspi nazaj ampak bi bil kar buden, pa se nikakor ne morem naspati.

V petek ga se nismo kopali, ker popek se ni bil cisto zaceljen ... je lep, ni pa se dober za kopanje ... mogoce v torek ali v sredo (babca ni bila sigurna kdaj pride). Komaj cakam ... sem pa vprasala babco glede cebricka in je rekla, da mi lahko pove samo to, da njej ni vsec, ker otrok noter samo sedi in se ne more razgibavati (tudi zato meni ni bil prevec vsec) in da ga bo ona kopala v navadni banjici. Baje pa prav tako kot cebricek tudi banjica pomaga proti krckom .. v bistvu pomaga kopanje.

Mu je pa stric danes prinesel tako lucko uspavanko .. joj, kako je lepa ... na stropu se mu v krogu vrtijo medvetki zaspancki, pa poje zraven ... res je lusna.

Lezanje na hrbtu ... zadnje case se mi zdi, da bi najraje lezal na hrbtu v stolcku, ki je malo dvignjen, v posteljici mu pa ne pase kaj dosti. Saj meni tudi ne bi, ce bi imela noge pol metra visje od glave! Kaj pa vasi malcki? Pa tudi ponoci, ko ga podlozim se vedno tako premakne, da zjutraj lezi skoraj na hrbtu. Pa ali so sploh lahko na hrbtu in koliko casa. Kaj pa na trebuscku ... jih imate kaj, razen takrat, ko jih previjate?

Midva v ponedeljek ali sredo koncno dobiva previjalno mizo in komaj cakava ... previjanje na pralnem stroju nikamor ne pelje, ker je premalo prostora ... ze drugic se mi je razlilo mandljevo olje ... groza. Bova pa vzela kar od Lip poljcane, ceprav so mi v Rutarju lepse, ampak na zalost so naju malo nahecali in niso iz lesa ampak iz iverce, tako da so bolj svoh ... so pa najbolj prakticne. Ima katera previjalno od Lip poljcane s predali in kako je z njo zadovoljna?

Pranje perila ... perete otrocke cunjice z mehcalcem? Ce prav vem se otroskih cunjic vsaj na zacetku ne sme prati z njim. No, nekaterim mojim cunjam ornk primanjkuje mehcalec, ker so prav trde, kljub likanju (tiste, ki so ze malo starejse).

No, upam, da sem napisala vse kar sem zelela ... se ze dva dneva spravljam k pisanju, pa me vedno nekaj zmoti.

Lahko noc vsem .. se malo pa bom morala spet pripraviti papico za Gala.

Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 19.2.2006 21:35:15 >

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 0:06:26   
čuko
Pa se javljamo tudi mi!

Tudi pri nas se borimo proti krčem. Vsaki dan se mi zdi, da je hujše. Kapljice so man na začetku pomagale, zdaj pa mislim da nič več, ali pa bi ga mogoče brez kapljic še bolj zvijalo. Ne vem! Se mi tak smili, da se včasih kar z njim jokam, ker ne vem več kaj bi, da bi mu pomagala.user posted image

Imamo pa tudi ta problem, da po vsakem hranjenju bljuva, pa to ne malo, ampak kar dosti in me je strah, če mu potem sploh ostane zadosti v trebuščku.  Med hranjenjem full požira in hitro vleče, tak da mislim, da se preveč naje zraka in potem bljuva.
Kaj vaši sončki tudi  kaj bljuvajo?

Lep pozdrav!

Glede ležanja na hrbtu odsvetujejo, ker če začnejo bruhat se lahko zadušijo, ker so še premali da bi odreagirali in se obrnili.

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 0:07:17   
čuko
Aja,pa še to, nam proti krčem full pomaga sprehod ali vožnja z avtom!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 8:52:40   
tinkatonka
Hojla mamice! Še malo pa se vam tudi jaz pridružim. Najkasneje konec tedna bom tudi jaz postala mamica. No ker sem že statističarka februarčic, vam podajam seznam rojstnih dnevov vaših malčkov. Želim vam čim več spanja, cartanja, vašim otročičkom pa čim manj krčkov. user posted image




FEBRUARČKI (20)user posted image

10. december PUNČKA – Jery (22.2)
12. januar  EVAN - Kami (4.2.)
19. januar MANCA - bobika (12.2.)
20. januar ANJA - baGSi (5.2. )
29. januar TAJA - wallery (11.2)
29. januar SARA  - sarazan (12.2.)
30. januar GAL  - ursa_p (16.2. )
31. januar LEV- sazi (13.2.)
2. februar GAL – čuko (4.2)
3. februar NEJC – nuka (4.2.)
3. februar KLEMEN – pika-poka (7.2)
4. februar EVA ZALA – natalia (8.2)
5. februar TJAŠA – kimi79 (5.2.)
5. februar AJLA – karin412 (20.2)
14. februar AVA – taja27 (22.2)
15. februar ROK – Ezi (7.02)
17.februar GABER – aldo (13.2.)
18.februar NEJC – ursi (19.2)
19.februar MOJCA – malamisha (8.2)
20.februar ENEJ – ninaki (22.2)

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 9:42:12   
pika-poka
dobro jutro!mi smo se danes naspali za razliko od včeraj...tako da zdaj moj user posted image  in ljubi spita jaz pa sem pripravljala sobo ker ob 10ih pride babica in baje se bomo kopali!...vsaj upam.!drugače je tukaj v  Portorožu spet eden tistih deževih dni ko nimaš volje za nič!...to je grozno na primorskem...ko je grdo vreme ti vzame vso energijo!

prehrana-jaz bom zdaj počasi začela jest vse...ne zdi se mi logično da ves čas dojenja ješ samo prekuhano..kje pa potem mamica dobi vitamine?...saj jih rabi tudi dojenček...pa glede mleka in mlečnih izdelkov...treba je full pazit ker če tega ne ješ dalj časa je nevarnost tudi za osteoporozo, ker ti primanjkuje kalcija...ki je sicer tudi v bananah ampak ker ne smeš jest nobenega svežega sadja...?user posted image
jaz sem itak zmedena ker Klemna napenja preko celega dneva in tako mi sploh ni jasno ali mu škoduje zajtrk, kosilo ali kaj drugega..?!?

ursa_p-kaj pa lanolin za bradavice?..ga ni treba spirat dol....meni pomaga..sicer pa..materino mleko je itak najboljše!

naš klemen ful rad leži na trebuščku...pa ga držim tako da mi na roki leži na trebuščku..v posteljici pa na boku..zaradi bljuvanja!

čuko- bljuvamo tudi pri nas....ker smo tudi vedno takooo grozno lačni in se bojimo da nam bo joška ušlauser posted image ...probaj večkrat vmes kupček podret!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 10:28:53   
ursa_p
Dobro jutro!

Danes sem se tudi malo naspala ... sem sla spat ob polnoci, potem se je mali zbudil ob treh, pojedel in zaspal nazaj ... naslednji obrok je bil ob sedmih, potem pa naslednji prejle ob devetih ... no, sedaj pa ze pisem na RR, ker Gal ze spancka user posted image  ... komaj cakam, da gremo veeeeeeeeeeen.

Statisticarka je ze opravila svoje delo ... user posted image  ... nas je pa ze kar nekaj ... samo vse se nam morajo se pridruziti.

Tinkatonka in vse ostale nosecke ... teh par dni si privoscite za spanje ... ne bo vam zal.

Glede lezanja na hrbtu ... on ze lezi na hrbtu, glavo ima pa vedno obrnjeno na stran (se mi zdi, da jo kar tezko drzi pokonci, ker je tako lepo okrogla) ... edino v stolcku jo obcasno obrne navzgor, ampak to je le za trenutek, potem mu spet "pade" na stran ... je pa, ce je v stolcku, vedno zraven mene - ga nosim s sabo po stanovanju. V posteljici se pa ze tako premika, da se mi ze parkrat zbudil cisto ob ograji ... enkrat mu je ven gledala celo roka ... zaspi pa na sredini. Tako da ni vazno kako in koliko ga podlozim, on se premakne na pol na bok na pol na hrbet ... potem pa spi kot top.

Cuko ... glede polivanja ... mogoce bi ti pomagalo, da mu veckrat med dojenjem podres kupcek ... dvakrat na vsaki strani ... najin Gal tudi poliva, ce ne podre kupcka, ampak ne vedno. Ce po dojenju nic ne "jamra", da je lacen nic ne skrbi. Pri nama se je 2x zgodilo, da je ful polil, potem je bil pa seveda se lacen, jaz pa nisem imela vec mleka, ker sva bila ze na koncu dojenja. Drugace pa v vecini kljub polivanju ni lacen.

Krcki ... danes je bila kar mirna noc ... parkrat ga je malo zvilo, drugace pa je bilo kar ok ... ocitno nanj res vpliva moja prehrana.

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 10:40:41   
ursa_p
Pika-poka ... se mazem tudi z lanolinom, ampak se mi zdi, da mi nic ni pomagalo toliko kot moje mleko.

Lezanje na trebuscku ... jaz se ga pa ne upam kaj dosti nositi po trebuscku, ker je ponavadi buden ravno po hranjenju in se mi zdi, da bi ga to moralo tiscati ... kaj pa vem. Ga pa babca vedno okoli prenasa kot zakelj krompirja .... hehe ... njemu pa cisto odgovarja, ampak takrat je vedno lacen.

Aja, se tole ... a jih vedno previjete, ce se med dojenjem pokaka ali pa celo po dojenju? Gal je sedaj zacel malo manj kakati in ponoci niti ni nujno, da je pokakan (samo naprdkan ... hehe) ... prej sem porabila na dan okoli 10-15 plenick ... sedaj pa vedno vec 10 ... manj se pa se ni zgodilo.
Sem pa dobila za darilo Pampers plenicke od 2-5 kg pa moram rect, da so mi Mullerjeve res bolj vsec ... se mi zdijo veliko bolj naravne, tako da ima ponoci se vedno Mullerjeve, ker je dalj casa v njih, cez dan pa enkrat ene, drugic druge.

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 12:18:56   
Kami
Čao mamice!
Mi smo danes že domov iz servisa, pa od pediatra, pa že marsikaj sem po stanovanju naredila. Evan spi...user posted image
Navagali smo komaj 3500g pa ima že 5 tednov. Mali je res kot da bi se ravno rodil...Nekaj mu je seveda pobrala operacija, ampak se slabo redi, kljub temu, da imam ful mleka (če si ga načrpam imam tud po 100 v eni dojki, s tem da ga nikoli ne izčrpaš toliko, kot ga otrok popije).
Jutri imamo ultrazvok pri kardiologu zaradi šuma na srčku. Vam poročam, kako je šlo. Upam, da ni kaj hujšega...
Ursa_p v 3. tednu je normalno, da imaš manj mleka, ker se ustvarja t.i. zrelo mleko. Premaguj ta teden z majhnim dodatkom, pa bo. Se  mi zdi da ok delaš, da ga ne pustiš skoz "gor viset".
Kar se hrane tiče, teče že 4. teden moje diete in jest kr umiram od tega. Ne vem kako dolgo bom še zdržala. Že vidim, da mi lasje masovno odpadajo, na koži imam kar ene čudne pike... Se mi zdi, da pri enih se prehrana res ful pozna, pri drugih pa ženske lahk jejo vse, pa jim ni nič. Mi na žalost imamo veliko povezavo med tem. Ne jem nobenega sadja in nobene zelenjave v nobeni obliki in nobenega mleka v nobeni obliki. Se mi je zgodilo, da sem v soboto naredila 2 grižljaja ene pite v kateri sicer ni bilo mleka ampak rastlinska margarina, bil pa je notri pecilni prašek. Malega je šraufalo za umret, jokal in jokal je noro.
Sem ugotovila, da traja približno 4 ure od zaužitja hrane pa do podoja, ki prinese reakcijo na hrano, ki si jo pojedel pred 4 urami. Lefax kapljice pomagajo, samo pravočasno mu jih moraš dat, pa ugotovit kaj ga šraufa in kaj ne. Jaz mu običajno dajem po eno pumpico pred dojenjem ob 17h, pa potem ob 20h. Ampak ni pravilo, da ga šraufa samo zvečer... Včeraj ga je tudi ponoč, pa mi tud pod razno ni jasno od česa, ker jem samo meso (ne svinjskega), ribe, krompir, polento, kruh in riž. Men se zdi tole tako grozno, da razmišljam, da bi ga dala na umetno mleko.... Vem, bogokletno, ampak se bojim za svoje zdravje. In glede na to, da imam 2 mulca, pa še fax, pa nič kaj veliko pomoči od zunaj, MORAM bit zdrava in močna... Ne vem, kaj mislite?user posted image
Eh, čist zabluzila. Grem se učit.


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 12:24:39   
Kami
Aja, Ursa_p glede previjanja: jaz ga ponavadi podojim, pa potem previjem (ker se velikokrat vmes pokaka, ker mu pač nova hrana pritisne gor), pa potem še enkrat pristavim, če želi (največkrat ne). Zvečer se previjeva tam okrog 21-22h, potem pa do jutra (okrog 7h) nič več, ker ponoči ne kaka več (na začetku je in sem ga tudi previjala, ko se je zbudil za dojit). Čez dan pa ga previjem 5x, tako da dnevno redko porabim več kot 6 plenic. Je pa res, da je bilo na začetku to pogostejše, pa ko je imel hudo vneto ritko zarad driske po operaciji sem ga tudi preoblačila takoj, ko sem slišala, da je kakal. Sem porabila tudi po 15 plenic na dan, ampak to so izjemne razmere.
Vso srečo pri previjanju! Aja, a ti še puščajo plenice? Aja, pa še nekaj: pri nogicah dobro poglej, da so zavihki vsi ven obrnjeni, ker drugače znajo plenice tudi tam puščat. Vedno pejd s prstom po notranjem robu pleničke, da ga zavihaš na ven.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 12:48:51   
sarazan
Kami!
Jaz bi že umrla pri taki prehrani, kot jo opisuješ. Na srečo jaz lahko jem vse in naši punci nič ni. Ravno včeraj sem pojedla skoraj celo skledo zelene solate, pa pomaranče sem tudi jedla. Krčkov pa nimamo.user posted image
Bi ti pa svetovala, da pri pediatru ali pri svojem zdravniku malo povprašaš, kaj narediti, da boš bolj "zdravo" jedla. Kot praviš, res ne smeš zboleti in oslabeti, če si za vse več ali manj sama. Daj si malo pregledat kri. Mogoče res ne bi bilo slabo, če bi Evanu dala tudi prilagojeno mleko po steklenički (vprašaj pediatra!). Res, da je tvoje mleko najboljše, ampak, če zboliš.... user posted image . Evan in Liam te potrebujeta zdravo.

Ursa_p!
Jaz Saro ne previjem vedno. Se mi zdi, da že kar pokaže, kdaj jo moti umazana plenička. Navado ima po dojenju, da se pokaka (ko ima ravno svežo pleničko na sebi). Ponavadi jo previjem šele pred naslednjim dojenjem, razen, če pred tem še kaj kaka ali pa veliko lula.
Ponoči jo previjem pa samo, če je res nujno. Se mi preveč zbudi, potem pa čaram user posted image , da spet zaspi. Ponoči se mi vsaka minuta tako vleče, da mi je 15 minut, kot da sem že 2 uri pokonci.
Sarine cunje perem od začetka z Arielovim praškom za otroke in dodam mehčalec Lenor sensitiv, ki je zelo nežen. Zaenkrat nimamo problemov. Perem pa vedno ločeno od najinih cunj (na programu z dodatnim izpiranjem).

Glede ideje, da se februarčice dobimo enkrat na kup in v živo počvekamo.... jaz sem za. Tajnici bosta imeli pa spet delo, ko bo treba idejo realizirat user posted image , no pa saj bomo vse pomagale user posted image .

Kopanje tudi nas še čaka. Upam, da bo v sredo ali četrtek, ko pride patronažna. Do zdaj popek še ni bil suh, sem pa opazila, da zadnja dva dni ni več nobene sokrvice za čistit in mislim, da zdaj pa bo ok.

Dost klepetanja,... moram pripraviti vse za kosilo, potem bo pa že Sara za zrihtat user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 19:40:59   
ursa_p

Kami ... ja, najprej sem mu po tvojem nasvetu obracala lulcka navzdol ... sedaj imamo Mullerjeve plenicke in Pampers in so oboje manjse od Fixes plenick in nam ne gre vec cez in niti vazno kako obracam lulcka. Ja, vedno pogledam, sa so zavihki pri nogah lepo obrnjeni na ven - hvala.
 
Jaz ga ponoci se vedno previjam, pa ga bom po moje se nekaj casa, ker je plenicka vedno kar dosti polulana. Pokakana pa samo vcasih. JA, vcasih res vrzem stran samo malo pokakano plenicko, ampak zato, da se mu ja ne bi vnela ritka ... zaenkrat nima se cisto nic rdece in sem prav zadovoljna. Ga previjam vedno pred dojenjem, pa potem se vmes, ce je treba, ker ce ga previjem po dojenju se mi zdi, da potem postane se malo lacen.
Glede hrane pa tudi jaz skoraj nic ne jem ... nekaj podobnega kot Kami ... mogoce kako malenkost vec. Ce pojem samo kako malenkost, kar povzroca krcke je ze problem ponoci ali zvecer (vcasih tudi cez dan). Tako se raje izogibam vsega kar povzroca krcke in imamo mir.
 
Sarazan ... puncke so manj nagnjene k krckom ... fantki veliko bolj. Bi bila pa jaz zelooo vesela, ce bi lahko pojedla skledo solate ... namrec jaz sem nora nanjo ... me radic se caka na vrtu, ampak me ocitno ne bo docakal.

Glede srecanja sem za ... samo, da bojo vsi zdravi. Kaksen predlog ze za kak datum? Marec, april?

Toliko spet od mene!

Je pa malo vecje, malo malo napisano, ker sem kopirala iz Worda!

PS: Previjalna je sestavljena in je SUPER!

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 19:42:23   
ursa_p
Se to sem pozabila povedat, da ima Gal ravnokar prav hude krce, ampak ga ima Matic cez ... revcku kar zmanjkuje glasu. user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Februarčki 2006
20.2.2006 20:26:43   
natalia
zdravo,

mi smo sedaj probali kuminov sirup pa trenutno ni krčev. ampak čisto malo sirupa na konico dudice, vsakič ko ima res močne krče...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 11:20:59   
pika-poka
jutro!...hm..danes je bila spet ena tistih neprespanih noči.user posted image .zaradi krčev...sej več ne vem ali ga dajejo krči ali je samo lačen ali išče samo tolažbo ja dojki!???...čisto sem povožena danes...že včeraj je spet začel "viseti" na dojki več kot 20min....in nimam pojma kaj naj nardim..če ga odstavim se dere kot zmešan...kat da bi bil še lačen....?ampak ne razumem kako ker skozi vleče in požira?..user posted image user posted image
ne vem kje se lotit teh krčev..ali naj probam prej čaj in pol kapljice ali kaj?..hrana ne more bit ker res jem samo prekuhano..še vedno...si ne upam probat ničesar svežega!...že dva dni se non. stop dere in dere!jaz res ne vem več kaj nardit...soze mi skozi tečejo ker se počutim prav grozno...da ne znam z otrokom, ne vem kaj mu je?....sploh ne utihne....ga podojim in se naprej dere....že 24ur!katastrofa!


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?