|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 12:53:47   
jasnica
Ojla, sem spet prišla pokukat k vam, da vidim s kakšnimi težavami se spopadate. Jaz imam jutri PDP, v petek pa grem v porodnišnico user posted image user posted image !! Sicer polna strahu, ampak bo že. Komaj čakam da vidim svojo princesko. Mal mi je čudno it, ker nisem bila nikol v bolnici in bi šla najraje kar isti dan domov. Drugače pa bo imela najina user posted image na isti dan rojstni dan kot ga je imela mami od mojga dragega, očitno je to usoda, pa ravno eno leto bo v soboto od pogreba (obeh njegovih staršev). Mal se mi je po glavi začelo motati kako bom zmogla z dojenčico na začetku večinoma sama. Tomažu se drug teden začnejo predavanja na faksu in je malo v zaostanku za nazaj in bo kar veliko tam,poleg tega dela, moja starša gresta nasledno nedeljo za 12 dni v ameriko, bila pa sem prepričana da bom prej rodila in da bo mala že kakšen mesec stara, ko bosta šla. Ostane mi Tomaževa sestra, s katero si pa tako nimam kaj pomagat, ker je na žalost duševno zaostala. 

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 14:51:21   
Kami
Čao punce,
midva sva nazaj od kardiologa. Pravi, da njegov šum ni nič hudega, da pa morava čez eno leto na kontrolo. Upam, da se bo uredilo.
Drugač sem pa jaz totalno prehlajena in vsa "zgonena" al kako že. user posted image  Po moje me tolče tale prehrana z 3x nič vitamini. Pa lačna sem kot volk. Šla bi in pojedla ene 2 pici pa zraven eno mešano solato, po vrh pa jagodovo torto pa sadno kupo samo s svežim sadjem. Ok, tud na kuhanega pristanem, ker zdaj še o tem sanjam. Se mi zdi, da imam danes tud mleka mal, ker je Evan zelo nemiren danes. Tolerančno raven imam pa na minimumu, tako da upam, da bo mož kmal doma in da bo Liam do takrat vzoren sin. user posted image  Ja pa ja.
Jasnica, vidim da te marsikaj obremenjuje in skrbi. Zdaj se predvsem skoncentriraj na svojo pupiko. S takšnimi majčkenimi v začetku ponavadi ni veliko dela, tako da naj te ne skrbi. Razen, če bo imela krče, ampak večina tistih s punčkami ima bistveno manj problemov.  Če bo pa hudo pridi pa na RR, se mi lahk javiš tudi na zasebno, če ti bo kaj lažje. Sicer nimam enake situacije kot ti, imam pa (pre)zaposlenega moža, 2 mala otroka in razen ene (pre)zaposlene babice (1x tedensko, da grem na fax) nič kaj pomoči od sorodstva. Imam pa prijateljice, ki pridejo zelo prav, predvsem za kakšen čvek. Ti kar smelo in veselo v prihodnost!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 14:52:50   
ursa_p
Dober dan!

Danes smo se pa kopali ... mali je noro uzival. Sicer mu miljenje ni bilo kaj prevec vsec, ko pa je prisel v vodico se mu kar ucke zasvetile ... hehe. Res je uzival. Komaj cakam jutri, da bo se oci zraven. user posted image  
Se je pa spet zredil, tako da ima sedaj ze 3310g. Naju samo hvali, da se res odlicno redi. Priden fantek. Jaz sem res vesela, da je tako priden. Redko jokca, edino ko je lacen ... takrat krici, ne joka ... hehe.
Pa tudi polt ima lepo ... pa samo par pikic na obrazku. Sem prav vesela za najinega soncka!
Konec tedna pa upam na lepo vreme, da gremo veeeeeen.

Naj se povem, da sem vam posredovala napacno informacijo ... pocasi ze lahko zacnemo jesti surovo sadje in zelenjavo, ce vasemu otrocku le ustreza. Mojemu solata ne, ostalo pa se nisem probala. Ce mu ne bo odgovarjalo pa se malo pocakajte.
Drugace pa za celo nosecnost velja ... nic jagod, nic medu, nic cokolade, pa cim manj mleka. Upam, da nisem kaj pozabila.

Pika-poka ... jaz ti nekaj predlagam. Dojita se obvezno na dve uri, najvec na tri ... se pravi od zacetka enega do zacetka drugega dojenja (ponoci lahko cas ned dojenjem podaljsata). Najprej na eni strani 10 minutk, potem na drugi 10 in konec ... pa ne pozabi podirati kupckov ... vcasih jih to tako tisci, da jokajo. Potem pocakaj par minutk, vmes pa si pripravi Aptamil ... ce se bo se vedno drl mu ga daj (ce je lacen ponavadi pokazejo tako, da dajejo roke v usta ali pa iscejo dojko - opletajo z glavo). Seveda poglej koliko mleka si naredila in po hranjenju se enkrat, da bos videla koliko je pojedel (ce je pojedel vec kot 20 je lacen). Ce mu enkrat dodas Aptamil ne bo nic narobe (pa tudi, ce mu ga dodajas vsak vecer - ce drugace ne bo slo). Ampak obvezno po dojenju, ne cez 1 uro. Ko bo nehal jesti bi moral nehati tudi jokati ... Ko bo dve uri minilo, ga vzemi k sebi in spet nahrani - jaz Gala vzamem iz posteljice, ko malo jamra in ne takrat, ko cisto spi ali pa ko je cisto buden. Ce bosta imela 8 obrokov na dan, bo po moje v redu.
Mislim, da ga bos morala samo kdaj pa kdaj dohraniti z Aptamilom ... upam.
Se mi zdi, da imas problem v tem, da se tvoje dopjke niti ne spocijejo in imas zato premalo mleka. Res ga ne imej vec kot 10 na eni in vec kot 10 na drugi strani.
Krci ... otroka bo zvijalo ... noge bo krcil, stegoval, mene Gal prime za kozo oziroma karkoli mu pride pod roko in me vso popraska. Krici in ne joka. Krici tudi takrat, ko je lacen, s tem da takrat tlaci se roke v usta (vsaj pri Galu je tako).
Jaz sem opazila ogromno razliko v joku kadar zeli biti samo v narocju ali pa ce kaj ni v redu.
Jaz upam, da ti rata, ampak res glej, da ne bo ves dan visel na tebi ... tako sem delala na zacetku jaz in dva dni nismo spali .. potem pa mi je babca povedala kako naj delam, sedaj pa je v redu ... obcasno mu moram kaj dodati, ampak le redko ... vceraj na primer, ker je cez cel dan en obrok izpustil, potem pa je zvecer problem. Popil pa je 40 ml, kar pomeni, da je bil res lacen. Midva imava 7 obrokov na dan.
Kaj pa ce bi po hranjenju poskusila z dudico, dokler se ti in tvoji dojki ne spocijeta???
Drzim pesti.
Sporoci, ce bo ze danes kaj bolje.

Jasnica ... bos zdrzala, bos videla ... za otrocka bo ze cas, samo za kako pospravljanje ti ga bo zmanjkovalo ... ti bo pa dragi med vikendom kaj vec naredil. Tudi jaz delam skoraj vse sama ... pa imava se 4 pse za zrihtat ... Matic kar veliko casa dela, na zalost, ampak nama gre odlicno. Bo ze ... bos videla.

Lp, Ursa

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 14:53:23   
natalia
zdravo,

jasnica, fajn bi že bilo, da bi imela nekoga zraven, ker po porodu rabiš ravno največ pomoči...

pika-poka, s krči sem se jaz sprijaznila da pač bodo in da ne moreš pomagat z nobenim zdravilom... po mojem ne delaš nič narobe - lahko da pa je kaj drugega če se non-stop joka? moja ima krče pozno popoldne in zvečer, potem pa ne več.
glede hrane pa jaz pazim da ne jem samo tistega kaj me napihuje ostalo pa vse, ker tudi jaz rabim vitamine in moč, s tako asketsko prehrano pa ne koreš dobit v sebe nič, kvečjemu mleko ti lahko presahne.

jaz bi naredila tako- poskusila jesti raznovrstno hrano - razen slanega, začinjenega, stročnic in kislega sadja in zelenjave, ker dojenčka bo tako ali tako zvijalo, pa če ješ kaj ali ne.

če ne drugega -  bo minilo čez par mesecev...user posted image user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 15:00:17   
ursa_p
Kami ... vidim, da imata tudi vidva (se vedno) tezave s sumom ... je imel luknjico ali samo sum? Midva imava kardiologa 7. marca, pa bomo videli, ce se je luknjica na Galovem srcku ze sama zarasla.

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 16:01:32   
sarazan
user posted image  sem se zdele eno uro zajebuser posted image , da sem dala 3 slike v svoj album. Še 2x sem resitirala računalnik. Ne vem, tako počasi mi danes dela ta internet. Ziher mi hoče en povedat, da imam kakšno pametnejše delo, kot je surfanje po RR user posted image .
No, ko bom imela spet živce, bom naložila še kakšno slikco.
Vsi mi pravijo, da izgleda Sara na slikah za 3 mesece stara in ne 3 tedne user posted image . Se vam tudi zdi?

Zdaj je pa ena lačna in letim, da jo podojim....user posted image  user posted image  user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 16:36:06   
jasnica
Punce, najlepša hvala za spodbudne besede!!!

ursa_p jaz sem imela tudi luknjico na srčku, ko sem bila majhna, pa se je sama zarasla. Baje je tega kar veliko, tako da brez skrbi. Galu pa želim, da se mu čim prej zaraste!

Se vam drugi teden večkrat oglasim, ko bom imela mojo drago user posted image v naročju!

Pozdravček!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 16:46:54   
marty5
Jaz sem vas spet prišla pogledat user posted image .

Tiste, ki nas še kaj pridete prečekirat na drugi forum, ste najbrž opazile, da samo jamramo in jamramo in jamramo user posted image . Zdaj nas je le še 8 in vse smo že tako naveličane in neučakane, da končno spoznamo te naše male lenobice, ki nočejo in nočejo ven user posted image .

Hm, punce, zdaj pa bi bil res čas, da nam malo prišepnete in zaupate, kako ste vaše user posted image  prepričale, da so ven prišli........tako smo obupane, da bomo vse preizkusile user posted image user posted image user posted image .

Sicer imam jaz do roka še 4 dni, ampak sem bila tako sveto prepričana, da bo prej, glede na to, da sem zaradi odpiranja na bolniški že od 7. meseca....pa nič.

No, ker se mi resno obeta, da bom kar marčevka, upam, da me boste vseeno še vzele med februarčice.....sicer pa upanje, da le kaj bo do PDP še obstaja - pravijo pa, da upanje umre zadnje, ne? user posted image

Sarazan, sem si ogledala slikice od Sare user posted image user posted image user posted image . Ja, prava princeska in zdaj vam še bolj zavidam user posted image .
Mislim pa, da za počasnost ni kriv internet, ampak portal RR - zadnje dni šteka in tudi za ogled slik, se moraš kar namatrat...

Lepo se imejte, pa na recept ne pozabite user posted image



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Februarčki 2006
21.2.2006 17:04:27   
ursa_p
Spet jaz!
 
Marty5! ... odgovor ... seks, seks in se enkrat seks ... potem pa je skoraj nemogoce, da bo mali se vedno cakal v trebuscku ... seks povzroca krcenje maternice in s tem sprozi popadke.
Pa srecno.

Sarazan ... tudi najin Gal na nekaterih slikcah zgleda star 3 mesece ... bom dodala v album se kako slikco ... meni tudi nekaj steka dodajanje slikc. Pa tudi sam portal RR je pocasen.

Jasnica ... ja, so mi rekli, da ima sum na srcku kar 80% dojenckov ... tudi jaz upam, da se bo sama zarasla ... pa tudi ce se ne, je poseg baje zelo preprost ... bomo videli v torek!

Jaz se se vedno nisem narocila pri ginekogolu ... vsak dan pozabim ... grozna sem.

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Februarčki 2006
22.2.2006 7:09:47   
tinkatonka
Dobro jutro!
 
Ker je v zadnjih dneh spet prišlo do parih sprememb, vam bom ponovno objavila osveženi seznamček vaših otročičkov. Trenutno vodijo punčke z 12:11.
 
FEBRUARČKI (23)user posted image
10. december PUNČKA – Jery (22.2)
12. januar  EVAN - Kami (4.2.)
19. januar MANCA - bobika (12.2.)
20. januar ANJA - baGSi (5.2. )
29. januar TAJA - wallery (11.2)
29. januar SARA  - sarazan (12.2.)
30. januar GAL  - ursa_p (16.2. )
31. januar LEV- sazi (13.2.)

2. februar GAL – čuko (4.2)
3. februar NEJC – nuka (4.2.)
3. februar KLEMEN – pika-poka (7.2)
4. februar EVA ZALA – natalia (8.2)
5. februar TJAŠA – kimi79 (5.2.)
5. februar AJLA – karin412 (20.2)
14. februar AVA – taja27 (22.2)
15. februar ROK – Ezi (7.02)
16.februar GAJA – suky (23.2)
17.februar GABER – aldo (13.2.)
18.februar NEJC – ursi (19.2)
19.februar MOJCA – malamisha (8.2)
20.februar ENEJ – ninaki (22.2)
20.februar JOŠT – Tina76 (19.2)
21.februar NEJA – SasaR (17.2.)
Punce, upam da se vam kmalu pridružim v klubu mamic! user posted image
 
sarazan....Sara je res prava lepotička!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Februarčki 2006
22.2.2006 7:45:26   
jasnica
Dobro jutro! Vas moram pozdravit!
Danes sem tako dobre volje da me kar razmetava, še 2 dni pa sem tudi jaz vaša!!! user posted image user posted image

Pozdravček mamicam in poljubček user posted image dojenčkom!!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Februarčki 2006
22.2.2006 9:36:54   
natalia
zdravo neprespanke!(zraven sem jaz)

samo, da vas pozdravim in povem, da komaj čakam, da bomo vse februarke tukaj, ker se nimamo več časa pogovarjat, če pa nas bo več, bo vedno bolj zanimivo, ker bo več za brat.

prosim februarske mamice, da podajo poročilo o tem, kako so preživele včerajšnji dan, ker ni več kaj za brat.user posted image user posted image

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Februarčki 2006
22.2.2006 9:43:15   
Kami
Dobro jutro!user posted image
Včeraj pri kardiologu je bilo vse ok. Delali so mu EKG, Uz pravijo da zaenkrat ni potreben. Ima šum, zaradi katerega pa nima nekih težav (recimo, da bi bil ful hitro utrujen al pa da se ne bi redil). Sicer se res redi počasi, ampak pravijo, da to ni to. Zato sva na ponovni pregled naročena čez eno leto, da vidijo, če je še vedno tam in če bi imel kake težave zarad njega. Ampak načeloma nič resnega. user posted image
Drugače pa smo se mi že zelo ustalili pri ritmu in redu, sploh kar se nočnega spanja tiče. V posteljo (na zadnje dojenje) greva okrog 22.30, mali zaspi okrog 23h in spi do 3h, potem pa spet dojenje in spančanje do 6.30 ali 7h. Kar ok in znosno. Krči so predvsem pozno popoldne in zvečer. Včasih dopoldne, če kaka, ampak tisti ga dajejo dokler pač ne popacka plenic.
Zdaj imava edino težave, ker smo vsi razen moža prehajeni. Delam inhalacije, vlažim zrak, špricam fiziološko, ampak nosa mu ne morem očistit Evanu. S pumpico tud ne gre. Je potem sitkan med dojenjem, ker ne more dihat na nos pa vlečt hkrati. Pa opazila sem, da je bil včeraj non stop lačen, sploh popoldan (sem mu dodala že popoldan, zvečer pa ni blo treba). Očitno se mi slabo počutje pozna na mleku. user posted image
Zdaj grem spet mal za šolo delat, ker ravno spi. Še en seminar moram finiširat ta teden, drug teden pa spet en izpit....

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Februarčki 2006
22.2.2006 10:31:08   
sarazan
Mamice, pri meni nič posebno novega. S Saro sva se že tudi navadili na ritem. Še vedno zelo veliko spi. Krčkov nima, hvala bogu!!! Včasih ji rata, da je popoldne kakšno uro pokonci in se takrat zabava z očijem user posted image .

A bodo vaše pikice kaj maškare letos?
Saj vem, da so še majčkeni pikci, ampak jaz si nisem mogla pomagat. Tašča je nabavila kostumček za pikapolonico, ker sem toliko opletala z jezikom, da jo bom oblekla v klovna, če ne drugega, in tako bo Sara že letos maškarca user posted image . Skupaj s sestrično čebelico in bratrancem gusarjem bodo prav luštno izgledali user posted image . V soboto bo res živo pri nas, jupiii.
Meni se kar malo rola user posted image , k nimam nič dela. Pa naspana sem tudi čist dost. Potem si pa takele traparije zmišljujem, a ne? Ah, ko bi bil vsaj vreme boljš, da bi šla malo z vozičkom naokoli....

Lepo se imejte.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Februarčki 2006
22.2.2006 12:15:54   
kimi79
zdravo vsem.mi smo zaenkrat še kar vredu,krči so,in niso,drugače je Tjaša zelo pridna.Tudi meni se zdi,da mi mleka primankujeuser posted image ,če je Tjaša budna,in imamo krče,se dojimo tudi na eno uro,in komi zdrži eno uro,zdej pa ne vem al je lačna,al se sam tolažiuser posted image ,boga.kaj pa ko bomo šli ven,in nas krči zgrabijo,kaj nardit,ker duda ne pomaga.VČERAJ je patronažna rekla da lahko najprej na balkonu  probamo po 5 ,10,min,ker nam lift ni delu,pa so jo krči grabl,ne vem kaki sprehodi bojo to,kaj predlagatr,kake izkušnje mate ve.imejte se lepo,pa čim manj krčev.user posted image

_____________________________

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Februarčki 2006
22.2.2006 16:30:26   
pika-poka
pozdravček!

najprej naj se vam zahvalim za odgovore in nasvete...res!!user posted image ..sem pa pozabila povedat da se v torek nismo kopali ker se popek še ni čisto zacelil in tako imamo to na sporedu jutri!komaj čakam da vidim...ali se bo jokal ali ne!?..ker pri previjanju se vedno tako joka...jooj..sploh ne mara previjanja..najbrž bi rad ostal umazanuser posted image user posted image ..danes imamo tudi mi kar miren dan...malo krčev in jokca ampak ni grozno!...ritem pa še vedno lovimo, ker se mi zdi da ga ptronažna vsakič ko pride totalno zmeša in ne ve več kolko je ura...user posted image ..ampak vseeno imamo nekako ustaljeno da se zadnjič podojimo ob 11ih in potem spimo do 4ih...če nas ne napenja seveda..potem imamo pa nočnouser posted image ...
jaz sem tudi razmišljala za maškare..ampak mi še ne smemo za dolgo časa ven tako da še ne vem....bo pa mala pikapoka najbrž  takooo luškanauser posted image

grm, ker se je naš kričač zbudil in zgleda da nas spet napenja da je joj!

papa

(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 8:45:37   
sarazan
Kimi79, ko boš šla na sprehod z vozičkom, bo user posted image  zibalo in treslo. To ponavadi otročkom paše in se umirijo. Pravtako jim paše vožnja z avtom, če je cesta malo bolj "zrukana" -> naša prav uživa, če se peljemo po kakšnih "luknjicah" (sicer se možu srce para, ker avto trpi, ampak za svojo pikico je pripravljen zamižat na eno oko user posted image ).


Mi se bomo danes kopali. Me prav zanima, kako bo šlo. Sara namreč ne mara biti naga. Vsakič, ko jo umivam, se dere. Pa nogice tako skupaj tišči, ko jo previjam, da ji včasih rečem, ko bi vsaj tako noge skup tiščala, ko boš zrasla user posted image .

Danes zjutraj sem dobila cel kup slik, ki smo jih dali razvit. Naše babice so čist obsedene in kupujejo albume, user posted image  mora pa kar naprej slikat. Midva imava za svoj arhiv relativno malo slikic, veliko sem jih dodatno nalepila le v knjigico To sem jaz, ki jo pridno izpolnjujem.
Imate pri vas tudi babice, ki bi rade imele poslikano vsako minuto?

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 9:29:02   
kimi79
JA sarazan,pa smo šli včeraj ven,najprej je bil jok,ko smo se oblačili,ko smo pa bili v vozičku,smo se pocartali z dudo,in je res od tresenja lepo zaspala,in je spala skozi ves sprehoduser posted image user posted image user posted image user posted image tako da bravo mi.upam da bo tudi v naprej tako.Imejte se lepo s svojimi sončki.

_____________________________

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 12:41:08   
čuko
javljamo se tudi mi, smo čisto iz sebe. To kar se nam je včeraj zgoodilo mi je vzelo 10 let življenja. Moje življene se mi je odvilo pred odčmi v sekundi. kot sem že pisala, mi full dosti bljuvamo. včeraj pa kar pol dneva nismo in sem bila že vsa vesela, nakar je spal in začel kašljat, pogledam in v ustih je imel polno trdega mleka in se je dušil, bil je že ves plavi, v tistem trenutku sem mislila da me bo kap, hitro odreagirala ga obrnila na glavo potegnila jezik ven in potem je počasi začel dihat.
Sedaj sem vsa iz sebe in ga ne upam niti za minuto pustit samega, ponoči nisem nič spala in gledala ali še diha. Kaj naj naredim, da se pomirim?
Ne znam si predstavljat  življenja brez mojega Gala!
Pazite in nikoli ne imejta otroka na hrbtu.
Še dobro, da sem ga imela na rokah in to vidla, ker če bi bil v postelji, bi se zadušil!

Lepo bodite in uživajte s svojimi sončki!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 12:43:02   
čuko
Pozabla!
Danes smo se prvič kopali,je full užival in nič jokal, ko smo ga pa ven vzeli, pa jok da je kaj!
Upam, da bo skozi tak užival in čofotal.

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 13:59:51   
karin412
Ja, Čuko, hvala Bogu, da se je vse dobro izšlo! Jaz sem opazila, da je mala že tako močna in opleta z rokami, da si dekico kar čez glavo povezne, tako da ji zdaj pustim rokice zunaj in nepokrite, pa tudi če jo zebe.

To noč smo dobro spali. Krče ima vsak dan malo, bolj prdi potem. Sem pa potem pogruntala, kaj bi moji punčki povzročilo krče - v ponedeljek sem jedla pršut in torto, morda ker je to težka hrana. Ker potem sem naslednji dan jedla cvetačo in brokolijevo juho, pa so bili spet krči. Zdaj pa jem samo blitvo, bučke, pire krompir, juho, ribe, nič surovegauser posted image .

Jutri morava iti na pregled k pediatru, ker ima vneto oko, verjetno od poroda. Je sicer že dal kapljice Byvacin, samo ne pomagajo.

Jaz sem šla malo na sprehod - sama, tako da je malo pazil očka. Prav pogrešam svež zrak!
Čiščo imam še, je pa take barve kot beli tok. Šivi pa mi še niso odpadli.

Zanima me, ali ste tudi ve kaj bolj občutljive, jokave? Meni kar na lepem pridejo solze za brez veze, pa hitro sem užaljena.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 15:28:16   
čuko
Jaz sem tudi full jokava! Kar naenkrat me prime in jočem, sedaj po tej izkušnji pa sploh ne neham. Skozi gledam Gala in se kar jočem!
Moram se pomirit če ne bom izgubila mleko.

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 15:50:50   
sarazan
Čuko...Joj, meni bi se zmešalo! Enkrat pri podiranju kupčka je tudi moja user posted image  bruhnila, bolj pljunila, mleko pomešano s slino. Pa me je že takrat postalo strah, da se ne bi v spanju zadušila. Vedno jo v posteljo polagam na bok in jo z obeh strani zasidram z dekico ali plenico, da se ne prevali, saj glavico že kar dobro obrača sem in tja.
Ampak zdaj sem že bolj mirna. Naredim vse, da preprečim nesrečo - podlaganje v postelji, podiranje kupčkov,... Če bi se skoz sekirala, tudi jaz ne bi nič spala. Tako, da čuko, pomiri se, zdaj veš, da tvoj mali ne sme sam spati na hrbtu, pazi, da se ne bo mogel prevaliti z boka, pa kupčke dobro podirajta. Potem pa le ponoči spi, saj se moraš spočiti. Utrujene in znervirane mamice tvoj user posted image  ne rabi, saj se tako lahko hitro zgodi kaj nepričakovanega.

Jaz nisem pretirano jokava. Opažam, da si na trenutke takoooo zelooo zaželim moževe bližine in objema. Takrat postanem malo bolj čustvena, jokam pa ravno ne.

Pred slabimi dvemi urami smo se prvič skopali. Kot sem predvidevala, je bil jok, ko smo jo slekli, v vodi je uživala, ko pa se je bilo treba oblečt, pa spet jok. No, ampak sem vesela, da se ni ustrašila vode in je bila v njej prav zadovoljna.
Patronažna mi je rekla, naj jo kopam vsak drugi dan, vmes pa samo umivam. Milo naj uporabim zdaj na začetku samo enkrat na teden. Kaj so pa vam rekle? ... Ker tole navodilo je malo drugačno, kot sem ga slišala v materinski šoli.
Zdaj je babca z obiski končala. Spet se vidimo okoli 4. meseca, ko bomo imeli pogovor v zvezi z uvajanjem goste hrane.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Februarčki 2006
23.2.2006 19:17:42   
čuko
Mi redno podiramo kupčke in pri vsakem podiranju bruhamo, pa bruhamo tudi čez cel dan! Grozno, sem že čisto obupana. Da se o kolikih ne menimo, so vedno bolj nevzdržni. Bogi moj Gal, je kar vsemu podvržen.
Meni je patronažna rekla, da se lahko kopamo vsaki dan, samo dvakrat se namilimo ostalo pa samo z vodo. Baje kopanje full pomaga proti kolikam, tak da se bomo mi res vsaki dan kopali.
Z gosto hrano pa je rekla da bomo začeli okoli 6. meseca!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Februarčki 2006
24.2.2006 10:20:13   
Kami
Čao punce in user posted image !
Mi zadnje dni tako lepo spimo, da je veselje in imam potem kljub prehladu energije dovolj za cel dan, še za Liama in za šolo. Edin za možka mi jo mal zmanjkuje...user posted image
Evan zdaj kar redno spi od 23h do 3h, potem pa 20 minut za dojenje pa spet do 6.30 ali celo 7h. Se res ne pritožujem! Edin večerni krči so groza!!!
Jaz sem deloma opustila dieto. Še vedno ne bom pila mleka, jogurtov ipd., in tudi nič svežega ne bom. Bom pa vsaj kuhano zelenjavo in sadje. Sem tako probala zadnje 2 dni, pa je bilo enako kar se Evanovih krčev tiče. Še vedno so bili med 19. in 22. uro, da je rjovel, ampak rjovi tudi če sem na dieti, tako da počasi moram res gledat tud na svoje zdravje.
Čuko, ej, to se lahk zgodi vsaki. Res. Pazi, da ga daješ na bok, podlagaj ga, če se ti obrne (eno dekco mu zrolaj za hrbet).
Sicer pa sem bila včeraj pri frizerju. Se 300 na uro dobro počutim. Danes imam fax in se ga kar veselim!
Bodte pridne! In jenčki tudi!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?