Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

. Ritka je malenkost vlažna, ker imamo na plenički predloge (ne vem iz kakšnega materiala, kupljene so tudi pri njih),katere so tudi pralne, navadno jih 2x operem, posušim v sušilcu z plenicami vred , nato zavržem. Ker mala ne kaka nikoli v pleničko, ampak vedno takrat, ko je razvita, perem plenice na 60 in so ko nove. Jih imam 20 (15 zelenega racmana in 5 rumenega) in perem na vsake 2-3 dni.
je dobil hud kožni ekcem, ker je bil skoz moker, pa nam je dermatologinja rekla, da tiste prekrivne hlačke iz plastike ne veljajo, ker zadržujejo vlago in to so idealni pogoji za razrast mikroorganizmov. Seveda so v teh pleničkah mokri. Edina prednost je na začetku, da imaš kaj za prijet ker so kar "debele". ne vem, sigurno je to zelo individualna stvar vendar na mojo žalost mi nismo bili zadovoljni.
, čeprav je malo več dela, ker jih moraš prat. Sušimo jih kar v stanovanju, ker nimamo sušilca, pa se posušijo v enem dnevu. Ko jih perem, dodam malo kisa in jih ful lepo zmehča, smrdi pa nič ne. Ponoči uporabljamo pamperske, pa jih bomo nehali, ker je mali kar naprej moker in sem tega že sita
!!!!! Ritka v racmankah ni nič rdeča, pleničnega izpuščaja pri nas ne poznamo!
Da ritka ni preveč mokra pa itak uporabljaš plenične predloge, nam so najboljše Popolinove-dobiš jih pri racmanu. Nam so te plenice res fajn in jih ne zamenjamo za nobene druge. Aja nabavli smo jih kar prek neta, edino prekrivne hlačke imamo pa še štrokljine pa so ful v redu. Strošek nakupa je bil pa okrog 65.000sit.