|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 10:04:13   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: der_Alte

Nekoč davno, ko sem bil otrok... smo šli štirje z bolhco za par tednov na morje. Nekako se ne spominjam, da bi bil avto velikuser posted image ... sedeli smo pa čisto vredu.
Stolček na sredo pa druga dva vsak na eni strani? Menda nimata še 2m višine in 90 kil?user posted image

Nekoč davno še ni bilo avtosedežev. Danes pa v normalen avto težko stlačiš tri sedeže na zadnjo klop, v bolhco pa ne vem, če bi šel eden. Jest že za dva nebi kupil 206tke, ker je premajhen. Rajš kakega večjega in ne toliko dražjega karavana. Mi se prevažamo z Mareo Weekend, ki je bila pol cenejša od ostalih podobno velikih karavanov, in se super udobno vozimo. V trenutku, ko bo na vidiku peti član naše družine bomo pa razmišljal o enoprostorcu.

VW Touran ni veliko večji od kakega karavana, je pa dražji. Če že VW, pol bi vzel Sharana. Drugače se pa super obnese kak 807, C8, al pa Fiat Ulysee. Definitivno je pa treba pazit, da ima avto zadaj tri tritočkovne pasove.

(odgovor članu der_Alte)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 10:11:43   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Povprečna poraba je 6,5 l diesla. Mašina je 1.9 TDI, 115 KM. Avto je pa vožen predvsem na dolge fure - letno okrog 70.000 km.


To je zelo dobra poraba. Se vidi da avto dela relacije. Meni osebno se dizel ne splača, ker delam premalo km, pa še možnih okvar stvari pri dizlih, katerih bencinarji nimajo, se bojim (Bosch pumpa, turbina, LMM...). Še posebej za tako "stare" avte kot jih kupujem jaz.

Tudi vzdrževanje je za odtenek dražje. Da o načinu vožnje ne govorim.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 10:13:50   
kalbo
Nixxon, tukaj si pa v zmoti. Probaj kakega sodobnega dizla. Boš presenečen.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 11:48:46   
Nixxon
Sem vozil tudi 200+ konjske dizle, ampak mi ne odgovarjajo. Ne da ne grejo, sploh ne, ker navor je ubjalski, moti me turbo luknja in lenost v nizkih vrtljajih preden le-ta prime. Vsekakor mora biti dizel močan ter imeti avtomatski menjalnik. Njami (X5 3.0d).

Enkrat je bila v prilogi Dela Na kolesih primerjava dizlov in bencinarjev pri BMWju (glede na to da vglavnem kupujem, sicer starejše modele, te znamke). Nov se za navadnega uporabnika v nobenem primeru ni splačal. Seveda so upoštevali da kupiš novega in narediš nekih povprečno veliko kilometrov na leto. Jasno da so izjema avti ki naredijov  enem letu več kot 100kkm. Torej lastniki direktorji ter kaki trgovski potniki.

Ker največja neumnost je imeti dizla zato da se voziš z njim 5km v službo. Avto se še ogreje ne. To je smrt zanj. Okvare turbin niso redkost. Stric je moral dati skoraj pol miljona za menjavo. Za ta denar se jaz vozim ohoho časa. Poleg tega se nekaj govori o eko taksi za dizle.

Moji starši so kupili Clia dizla. Celo jaz sem jih prepričal v dizla, ker je bil dokaj ugoden. Takrat je mama delala še v kraju bivanja, sedaj v LJ. Ta avto se je zelo izplačal, saj še z nobenim nismo naredili toliko km v tako kratkem času. Avto je praktično 2x na dan v LJ in nazaj. Dobro, smo imeli tudi probleme (elektronika, zadnje bremze (slabi materiali)), pa zici so neudobni zame pa take stvari, ampak v spošnem kar pošten avtoček.

Aja, pa še nekaj je plus pri meni: božanski zvok 6valjnih bencinarjev.user posted image
Dizel morda nekoč, če se izplača, sedaj ne.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 12:34:43   
A-N-J-A
Turbo luknjo zapolniš s čipom!!!Se vsak bencinar skrijeuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 13:42:16   
Nixxon
Nope. Ne zapolniš, kvečjemu malenkost omiliš. Turbo luknja je zaradi zasnove turbine vedno prisotna, včasih bolj, drugič manj.

PS: Čisto vsak bencinar pa ne.user posted image


< Sporočilo je popravil Nixxon -- 2.3.2006 13:43:43 >

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 14:11:11   
kalbo
Mislim, da bi lahko o temi bencin vs dizel odprla temo, pa se pregovarjala v nedogled, pa nebi nikamor prišla. Vsak ima svoj okus. Sam sem bil podobnega mnenja kot ti, dokler nisem začel vozit dizla. Poden gas od Kopra do Maribora, poraba pa bogih 8 litrov, da o navoru in ravno prožnosti v nizkih obratih ne govorim. Vglavnem sam sem z dizlom zelo zadovoljen, pa mi je poraba še najmanjši plus.
Je pa res, da je smrt za dizla 5 km do službe vsak dan, čeprav taka vsakodnevna relacija tudi bencincu ni najbolj prijazna.

Kar se pa teme tiče: Ne vem no, Peugot 206tka karavan nikoli nebi bil v moji izbiri, ker se z večjim avtom za podoben denar vozim udobneje in varnejše. Torej bi izbiral med največjimi karavani na tržišču. Takoj, ko je žena zanosila, smo menjali mojega starega dobrega Puntota za velik karavan (rabljen). Komu se pa ljubi sestavljat puzzle v prtljažniku vsakič, ko kam gremo.
Ko bo karavan premajhen za udobno in varno vožnjo bom gledal za enoprostorci, ampak spet največjimi. Razni csare picasso in scenici, pa multiple so premajhni in nič bolj udobni od tavelkih karavanov, zato svetujem nakup tapravega velikega enoprostorca. Mislim, da je najcenejši ta hip kak Sharan, ker so vsi poblesavili za tourani, ki pa niso nič uporabnejši od passata karavan.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 14:21:26   
viv_
Pri teh velikih enoprostorcih je treba pazit, če kupuješ rabljene. Midva sva gledala Alhambre, Sharane in Galaxije - skoraj vsi so uvoz iz Nemčije in imajo sicer po števcu 80.000 km ali pa še manj. In seveda servisno knjigo in vse. Avto pa znucan, volan zdrgnjen. To imajo po 800.000 km pomoje. Naš ima zdaj, v letu in pol 120.000 km, pa nima praske na volanu. Pa mož vozi s prstanom in še precej grob je ta prstan. Če je pa avto kupljen v Sloveniji, je pa cena takoj milion višja.

Midva sva potem v Murski Soboti, pri Avto Öeri vzela testno Alhambro, bila je v garanciji, še zmenili smo se za prečne strešne nosilce, dal je poln tank nafte, cena je bila res ugodna, takrat je pa imela 3000 km.

Ful smo zadovoljni z njo, poraba je majhna (kar je fajn, sploh če imaš toliko km letno in če je večina le-teh plačanih), prostora je ogromno. Pa ko enkrat kupuješ tak avto, ga ne kupuješ za dirkat, za tiste pospeške pri prehitevanju je pa 115 KM dovolj.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 14:32:35   
kalbo
To je itak treba pazit pri vsakem rabljenem avtu, ki ga kupuješ, ker radi zbijajo kilometre. Ti tazgoneni so pa ponavadi od taksistov. Treba pazit.
Alhambra je pa podobna sharanu, se pravi taprav uporaben enoprostorec.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 14:47:42   
viv_
kalbo, tlele si pa poglej, kako se zlagajo puzzle v prtljažnikuser posted image :

http://www.ringaraja.net/forum/photo.asp?v=&photoid=29405&asortType=9&apage=3

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 14:54:03   
kalbo
No, zdej si pa predstavljaj, da maš bolhco user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 15:17:02   
mala maja
no sva cincala med dizlom in bencinarjem user posted image user posted image user posted image  k glih teče o tem debata.
Delamo tako doge ture kot kratke samo po kakšen km tud po 20 na dan, pa sva se odločila za bencinarja. Razlika v kurjavi je 1.5 l na 100 km. Edino kar me moti je da delaš servise na 15000 in ne na 30000 tko k pr drugih avtomobilih

Kupila bova nov avto-ker ga kupujeva za dalj časa in nima smisla da bi kupovala rabljenega, sicer pa enoprostoca težko dobiš lepo ohranjenega in z malo kilometri(pod 150 tisoč).

Glede 206 in našega nakupa tega avta je pa tako da ma žena vedno prav user posted image user posted image user posted image user posted image  pa to si zapomni ne glede na to da se pol čez pol leta tolče po glaviuser posted image user posted image
Pa sej je šlo dokler smo bli 4 al pa je mali sedel v lupici zdej pa en gre več.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 17:25:25   
kalbo
Poizkusi drugič glede nakupa avta poslušati moža, pa ne bosta kupovala "traparij" kot je 206 karavan user posted image , ker so takšni avtomobili glede na ceno neuporabni. (Upam, da sem prav zastopil, če nisem, oprosti)

Se definitivno ne strinjam s tabo o nakupu novega avta, ker tam pihneš največ denarja, če pa kupiš na kredo pa sploh. Bolj se splača pogledat za kakega testnega. Rabljeni pa tud niso nek bavbav, le pazit moraš ko kupuješ. Pa tudi, če moraš kaj obnoviti, nikoli ne vložiš razlike med novim in rabljenim.
Res pa ne kupujta kakega malega enoprostorca kot je touran, ker je to potem ista napaka kot sta jo naredila z malim karavanom. Kupita velikega enoprostorca.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 2.3.2006 17:27:39 >

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
2.3.2006 21:59:19   
Anonimen
nas je občasno tudi 5,zato takrat,ko pride možev sin,se vozimo s kombijem.drugače pa s kangujem.sej se tudi v kanguja zbašemo,samo potem je ful težko pripenjat tavečja dva.
če bomo zamenjali,bomo kupli samo nov kombi.čimvečji,seveda,da grejo še dedki in babice lahko zraven!!razmišljamo o avtobusuuser posted image

(odgovor članu katarina j.)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
3.3.2006 11:01:51   
Nixxon
Kalbo, se strinjam. Novi na kredo se ne splačajo, še posebej ne v poplavi pleha katerega smo deležni sedaj. Debat o porabi, benz vs. dizl se pa tud ne splača naprej pelat, sem že videl ogromno takih tem, 90% so na koncu zaklenjene z opozorili administratorjev.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Pri teh velikih enoprostorcih je treba pazit, če kupuješ rabljene. Midva sva gledala Alhambre, Sharane in Galaxije - skoraj vsi so uvoz iz Nemčije in imajo sicer po števcu 80.000 km ali pa še manj. In seveda servisno knjigo in vse. Avto pa znucan, volan zdrgnjen. To imajo po 800.000 km pomoje. Naš ima zdaj, v letu in pol 120.000 km, pa nima praske na volanu. Pa mož vozi s prstanom in še precej grob je ta prstan. Če je pa avto kupljen v Sloveniji, je pa cena takoj milion višja.


To o uvoženih avtih je zelo res. Avti imajo ponavadi veliko kilometrov, vendar je treba vedet nekaj. V Nemčiji (npr) so razdalje večje, velike avtomobile se tam ponavadi ima za razdalje. Avto za razdalje, ki ima v Nemčiji 200kkm je sigurno bolje ohranjen kot slovenski ki ima 80kkm, predvsem zaradi konstantne vožnje, medtem ko so avtomobili, voženi na krajše razdalje, velikokrat bolj obremenjeni (start-stop način vožnje), pogostih ugašanj avta,...

Druga stvar pa je, da so avti v Nemčiji neprimerno bolje opremljeni kot tu. Pri nas si lahko srečen če dobiš kaj več kot osnovno opremo (kaj to je, je seveda sila različno). Poznam preko interneta nekaj ljudi, nekaj tudi v živo, ki imajo uvožene avte, bodisi preko prodajalcev, bodisi samo-uvoz. Stvar je taka: dobri avti so zgoraj cenjeni in imajo ceno.  Vendar je izbira pestra, predvsem pri izbiri opreme in lažje najdeš "sanjski" avto, ter dobro ohranjenega. Končna računica je taka, da dobiš avto za isto ceno kot tu, vendar veliko bolje opremljen ter po možnosti bolje ohranjen, velika je pa verjetnost da bo seštevek vseh stroškov malo višji.

Odvisno kako zahteven si ter kaj iščeš.

Nekaj mi pravi da bo moj naslednji avto uvožen, predvsem zato ker imam nekaj predstav kako naj bo opremljen, takih pa pri nas vglavnem ni.

Na našem (BMW) forumu je en tip ki se ukvarja z individualnim uvozom vseh vrst avtomobilov. To pomeni da mu ti poveš želje on pa, v kolikor si zainteresirana, poišče in uvozi avto. Lahko ga kontaktiraš, ti dam email, če te zanima.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
3.3.2006 11:03:40   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: NIKKI

nas je občasno tudi 5,zato takrat,ko pride možev sin,se vozimo s kombijem.drugače pa s kangujem.sej se tudi v kanguja zbašemo,samo potem je ful težko pripenjat tavečja dva.
če bomo zamenjali,bomo kupli samo nov kombi.čimvečji,seveda,da grejo še dedki in babice lahko zraven!!razmišljamo o avtobusuuser posted image


Pol boš že izpit mogla menjat.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
3.3.2006 12:02:00   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Edino kar me moti je da delaš servise na 15000 in ne na 30000 tko k pr drugih avtomobilih


Kar je pa že preveč, če mene vprašaš. Poznam veliko strokovnjakov ki pravijo da več kot 10-15kkm z enim oljem ni dobro delati. Moji prijatelji imajo predvideno menjavo olja na 25kkm, pa vseeno vsakih 10kkm kar sami zamenjajo olje. Jaz imam še avto ki ima na 10kkm servisni interval, pa tudi z naslednjim mislim menjat po približno toliko km. Saj so nova olja boljša in vse, ampak tako dobra pa še ne.

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Kupila bova nov avto-ker ga kupujeva za dalj časa in nima smisla da bi kupovala rabljenega, sicer pa enoprostoca težko dobiš lepo ohranjenega in z malo kilometri(pod 150 tisoč).


Tudi če jih ima več ne vidim bojazni, čeprav je pri 80% slovencih prisotna. Pa dobro.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
3.3.2006 18:57:50   
mala maja
En nasvet če bomš menjala 206 karavana, midva sva ga prodala 1 teden nazaj, za 2.200.000,00 SIT starega 3 leta, torej starejši kot tvoj.


user posted image  user posted image kje sta ga prodala. Nama so ga ocenil na 1.750.000,00user posted image user posted image user posted image user posted image  pa je res lepo ohranjen. Bil je sam butnjen na odbijaču k nama ga je ena kokoška udrla k se ni strinjala da parkirava v njeni bližini, pa sva dala popravt. Ja pa kašen model sta mela. Najin je čist osnoven. Sem jokala, sej vem baba zmešana.user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse skupej mi gre na user posted image user posted image  ma ne vem ča se sploh splača menjat. Morm mal prespat vse skupej.user posted image user posted image user posted image user posted image

KAr se tebe tiče nixxon pa je glede uvoza iz nečije toliko težav pol..... Pozna tolk stari..Pripelješ avto s 50.000 km pol ti pa povejo da jih ma čez 200.000km pa še noben ga noče tle pol od tebe vzet. Ne vem jaz bi krepko premislna. Seveda ne ugovarjam če govoriš o novem avtomobilu.

Aja glede 807 pa da ne govorim. Zgubila bo glih tok k vsak avto pa še vse je treba doplačat. Sva šla po predračun pa so nama ga dal za cele 2 miljona večjega kot pri Trajet-u. Mal pa pač morva gledat tud na ceno ker nisva miljonarja(razen če v bodoče ne bova zadela na lotuuser posted image user posted image user posted image )-sanjaj kura kukuruz a te nemauser posted image

Hvala za vse komentarje pa dobrodošel še kakšen ker je moja glava je čistuser posted image user posted image

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
3.3.2006 19:17:21   
kalbo
Drugač je Fiat Ulysee popolnoma enak avto kot 807, z isto mašino, poplnoma enako karoserijo, sam maska, pa oprema je mal drugačna, sam ziher cenejši. Citroen C8 prav tako.

Dve do tri leta star Ulysee te pa pride 3,5 mio, kar je pol cene novega. Na tvojem mestu bi razmislil, ker so ti avtomobili delani za veliko več od 100kKm. Plus tega pa gotovo v njegovi karieri ne vložiš notri razlike med novim in tri leta starim. Če nimata denarja nikar novega, ker pušiš preveč denarja, če se zapufaš pa še več.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 3.3.2006 19:22:02 >

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
6.3.2006 11:07:58   
Nixxon
Se strinjam s Kalbom. Na vajinem mestu bi vsekakor kupil rabljenega.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
6.3.2006 20:38:38   
mala maja
žal prepozno, v sredo dobiva trajet-a.

se pa po pravici povem otepam rabljenih ker nikoli ne veš kaj kupiš.Dvakrat sem kupila rabljenega pa obakrat je bil full lepo ohranjen z malo kilometri pa so bla skoz sama popravila. Sej drugač je blo še kar sam pol se pa sprašuješ kaj bio za ta denar dobil.

Sva se zavestno odločila za novega saj veva kaj bova mela. Ne pa da te pusti na cesti pol ti pa ta isti trgovec k ti je pred tremi meseci prodal avto govori da je avto totalono zmahan pa da je sam še vprašanje časa da ne bo šlo to in ono, popravilo pa se bo štelo v  tisoč tolarij.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
7.3.2006 8:36:13   
kalbo
No, veliko veselih in srečnih kilometrov želim.

Kar se pa rabljenega tiče...Kdor ne reskira ne profitira..user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
7.3.2006 10:00:49   
Nixxon
Prijatelj vozi avtomobile iz fabrik v Slovenijo, drugi je delal nekaj časa v Luki Koper. Verjemi, ne veš kaj dobiš.user posted image

Naj ti avto dobro služi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
7.3.2006 10:10:13   
chips
Mi2 imama enega otroka pa imava Passata karavana.Pa je že zdaj ko daš voziček notr in še kaj prtljage kr polno.
Mislim da bova drugo leto ,(načrtujeva še enegauser posted image ) menjala za Sharan-a.Avto ima prostorauser posted image user posted image .
Oz. moj študira ma Vito-ta,bomo videli kako bo!


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
16.3.2006 13:46:45   
iguana
renault espace...res ogromno prostora..imas 7 sedezev..pa se psa z lahkoto not spravis...he heuser posted image

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?