|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mar(sov)čke/-i
25.3.2006 19:33:32   
tananejka
Dobr večer punce!

beti1: najlepša hvala za opis RVSja. Upam, da ste že kaj bolje?

Cebelicamaja: tudi za tvojega fanta stiskam pestiuser posted image

Katerina: enako tudi tebi pa upam, da boš kmalu cartala user posted image .

Anajmad: kar ne morem verjeti, da že 3 mesece cartate svojo punčko. Res sem vesela, da se je vse lepo izteklo in, da že uživate na sprehodih.

PiaM: lepo, da si nam pridružila in še enkrat iskrene čestitke!!!

Kdaj ste šle na prvi sprehod? Jaz razmišljam, da bi šli že naslednji teden, (ko bo stara 14 dni) če bo lepo vreme.
 
Uživajte in cartajte svoje user posted image

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Mar(sov)čke/-i
26.3.2006 20:28:16   
Peli
Pozdravljene!
Vidim da ima skoraj vsaka kakšne težave, držim pesti za user posted image od Beti1, Čebelicemaje in vam želim da se čimprej pozdravijo in vrnejo domov.
Katerina hvala lepa.
Meni vedno bolj primankuje časa, tako da bolj redko sedem pred računalnik, sploh sedaj ko je tako lepo vreme. Danes smo bli cel dan zunaj.
Aljaževa ritka se je izboljšala,potem pa je dobil driskico in je dobil spet vneto rito,sedaj je res hudo mu že kar kri tečeuser posted image .Ne vem več kaj naj naredim, poizkusila sm zamenjat plenice, pa z ribjo mastjo ga mažem, pa že od začetka rito umivava z vodo, pa ni nič boljše;sedaj mi je še ena kolegica prinesla eno nagravžno, rjavo žavbo, upam da bo kaj bolje. Jutri mava pediatra in upam da bo dal kaj za našo rito.
Drugače se imamo lepo, upam da tudi ve uživate z vašimi user posted image .
LP


(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Mar(sov)čke/-i
26.3.2006 22:11:28   
beti 1
Pozdravljene!
Jaz sem danes prav dobre volje. Blaž je spet preživel dan brez kisika, poleg tega pa sva se začela še zelo uspešno dojiti. Je popil dvakrat po 110ml, jaz sem pa mislila, da ma majhen želodec in ne more več kot 80ml popit. So mu tud še enkrat kri vzeli in so izvidi v redu. Bomo videli, kako bo šlo ponoči, če bo zvozu brez kisika in kaj bodo rekli jutri na viziti.
Tudi Jaka od Čebelicemaje se pridno doji, ima pa še minimalno kisika.
Uživajte, še za nas bolnike.

Se tipkamo.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Mar(sov)čke/-i
27.3.2006 14:29:24   
PiaM
Še tukaj, punce - hvala za čestitke!

SUPER - Beti in Čebelicamaja, da gre vajinima sončkoma na bolje!!!user posted image user posted image

Peli, upam da se vajina ritka tudi čimprej pozdravi. Tista kremica, ki ti jo je prinesla kolegica, pa je verjetno Lamprehtova krema (stara receptura), ki sem jo jaz uporabljala že pri Pii, pred 8 leti in je daleč najboljša kremica za ritko. Tako da mislim, da vama bo ta pomagala. Probaj pa še ritko pri vsakem previjenju umivati s kamilčkami.user posted image  

Naša Julia je zelo pridna punčka. Ponoči spančka tudi po 5-6 ur naenkrat, nato se podojiva, potem pa spi še 3-4 ure. Preden greva spat jo podojim in dam še dodatek, saj imam ponavadi proti zvečeru dojke že čisto prazne, saj se dojiva čez dan zelo pogosto. Bo že počasi vedno več mleka, tako da tudi 1 - 2 dodatkov, ki jih dobi, ne bo več treba.Veliko se cartava in uživava, ko sva sami. Komaj pa že čakam, da bomo tudi mi lahko šli malo ven, na kakšen sprehod. Popek še nama ni odpadel, bo pa v tem tednu. Patronažna naju je tudi pohvalila, da že dolgo ni videla tako zadovoljnega otroka, tudi na teži pravi, da lepo pridobiva - na pogled, pa tudi zelo živahno gleda in posluša za njeno starost.user posted image

Tanaejka, sodeč po slikici, sta tvoji dve punčki verjetno lepo sprejeli sestrico. Zanimivo, koliko sva se pogovarjali kdaj bova rodili, pa je bilo potem to samo 1 dan razlike, kot najin PDP...user posted image

Lepo se imejte, mamice. Kje ste pa ostale? Pišite kaj.user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Mar(sov)čke/-i
28.3.2006 18:10:09   
Ines.
No, pa sem vas najdla.

Peli, Oskar je imel ritko tudi že tako vneto, da je bila krvava. Tista rjava krema res pomaga. Pa še en domači nasvet: pri vsakem previjanju mu ritko ene 5 minut fenaj in pazi, da ne bo prevroče, da ga ne opečeš. Tako da bo ritka res suha, ko bo šla pod pleničko. Za ta recept mi je moja mami povedla.

Oskar, je celo 7 minut zdržal brez mene...evo spet joka...user posted image ...Imate kak nasvet, kako ga naj navadim, da ne bo skoz na meni visel?

LP,


Ines.

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Mar(sov)čke/-i
28.3.2006 21:54:32   
beti 1
Živjo!
Mi smo po 12. dneh končno spet vsi skupaj doma. Blažu še malo v nosu škripa, sicer pa diha brez težav, praktično ne kašlja več, se lepo doji. Danes zjutraj je imel že 3490g, se je v treh dneh zredil 200g.
Jaka od čebelicemaje je tudi že brez kisika in bosta verjetno šla kmalu domov.
Še enkrat najlepša hvala za vse lepe želje in misli za naju (nas).
Zdaj se moramo še kak mesec in pol fejst paziti, da še kaj ne staknemo, potem bo pa tako ali tako že poletje in bomo uživali.

Užvajte toplo vreme in tisto malo sončka še za naju.

P.S.: Peli upam, da je vaša ritka že boljša, se je pa pri nas sušenje s fenom in mazanja najprej z bepantenom na tanko, nato pa na debelo z lekarniškim hladilnim mazilom najbolje obneslo.

beti 1 in njeni user posted image

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Mar(sov)čke/-i
28.3.2006 22:16:54   
tananejka
Beti1: user posted image user posted image user posted image sem že nestrpno čakala tvoje poročanje. Super, da ste doma...zdaj se pa fino scartajte in nacartajte user posted image . Upam, da bo tudi cebelicamaja hitro doma s svojim sončkomuser posted image  .

PiaM: ja, sva pa res usklajeni....in veš kaj, naša punca tudi ponoči spi (zaenkrat) tako kot tvoja Juliauser posted image  in moram reči, da se kar spočijemuser posted image .

Za vnete ritke pa res pomaga umivanje z vodo+fen+mazilo (bephanten ali hladilno mazilo).....upam, da se boste hitro rešili te nadloge (men sta se moji pikici ful smilili, ko sta imeli fajn vneto ritko)user posted image

Ines: a ima tvoj user posted image  krčke? Mi jih zaenkrat nimamo (kdaj pa kdaj se malo zvija, ampak hitro mine), sta jih imele pa moji dvojčici in sta tudi veliko jokali. Sam nosit sta se hotli, pa še dude nista znali držat.

Čišča: punce povejte mi koliko časa to traja. Jaz sem že pozabila. Me pa malo skrbi ker po 14ih dneh še ni konec krvavitvamuser posted image . Sem bila že 2 dni brez, potem se mi je pa kar ulilo med dojenjem....zdaj pa konstantno 2x na dan kar faj teče. A ne bi moglo to že počasi nehat. Jutri bom poklicala gin., da malo povprašam kako je s tem (v knjigi sem prebrala, da naj bi bila 10. dan že rjava, potem pa rumena)user posted image ??

NOČKOuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Mar(sov)čke/-i
29.3.2006 11:17:58   
soncicaT
Ojla!!

Da se še jaz malo javim.user posted image

Mi se še naprej lepo dojimo, user posted image  kar pridno raste in dobiva trebuščka. Ga je patronažna lepo pohvalila. V petek se bomo mogoče že prvič kopali, saj je popek že lepo zaceljen.

Ponoči se zbudimo nekje ob 1h, potem pa zaspimo še do 6h,7h, tako da moram rečt, je kar priden.

Malo ga sicer mučijo krčki, ampak naše dete ne joka, pač pa zraven spušča zelo hecne in nenavadne glasove...ter se napenja..takrat se mi prav smili..no pa ga malo po ritki, pa mu kar paše.

Ima pa naš user posted image  mozoljčke po ličku.Ko se je rodil, je imel tako lepo gladko kožo, zdaj pa je celi pikast po obrazkuuser posted image , umivam ga s kamilicami, upam da bo kaj bolje. se mu je pa to pojavilo ta vikend, ko smo imeli ful obiskov...in na žalost se folk kar ne more zadržat in ga lupčkajo in stiskajo k sebi.user posted image  Saj ne da bi bila ful občutljiva, samo ni mi ravno kul, naj počakajo vsaj 1 mesec no.


tananejka.. Mi zdaj hodimo že na sprehode, včeraj smo šli priznat očetovstvo in smo bili kar na dolgem sprehodu, user posted image  je celo pot pancal in še ko smo domov prišli, sva oba zaspala do večera..tko smo bili utrujeni.user posted image To je bil naš drugi sprehod in danes spet gremo.Z vozičkom sevedauser posted image .

katjandraž..jaz tudi previjam user posted image  ponoči, je vedno polulan in pokakan...pa še raje se doji potem če je suh, zaspat pa itak noče, če je polulan...

Meni se je čišča spremenila že v rumenkasto, le trtica me boli ko user posted image , pa ne vem kaj je to.

Peli..prsna črpalka...huh user posted image user posted image user posted image , mene je bolelo ko...itak mi je že dete vleklo prve dni ful (jaz takrat še brez mleka)...da sem imela poškodovane bradavice in potem ko sem si stiskala mleko, auč kako je bolelo...še zdaj je videt ne smem. Vam pa moram povedat, moja sestra dela v porodnišnici Celje in je povedala, da se "znotraj" porodnišnice pogovarjajo, kako nevarne so prsne črpalke za raka na dojki..ker gre baje za nenaravno stiskanje...ko vleče otrok je drugače...user posted image


cebelicamaja..39,5 je pa kar visoka vročina, upam da si zdaj že ok.

Beti1...tvojemu user posted image  vse najlepše in uživajte kolikor moreteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ines...nama se tudi dogaja, da bi naš user posted image  skoz visel na moji dojkiuser posted image , se mi zdi da se pač hoče cartat..sem pa nekaj ugotovila...če imam ful polne joške, se user posted image  hitro napije in zaspi..ampak jaz sem tolk smotana, kar pozabim pit in potem se mi mlekec bolj počasi dela...čeprav ga imava vrh glave.

PiaM..komaj čakam, da se dobimo v europarku ali še meni ljubši astoriji?user posted image  Malo še zrastemo, potem pa nam ne uide kaka kavica.

Anajmad in Ula..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj user posted image  me že preganja z računalnika..user posted image , še napišem kasneje kaj..

Lepo bodite!

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 29.3.2006 11:32:27 >

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Mar(sov)čke/-i
29.3.2006 11:50:41   
barba
Ojla mamice!

Jaz sicer ne pašem še k vam, vas pa kar redno berem. Kaj vse me še čaka!user posted image

Dons je moj PDP, pa mi G ni mogel AS naredit, ker je še vse "zabetonirano". Poslal me je na CTG in ni nobenih sprememb. Edino doma je bilo kar nekaj krvi na hlačah. Bomo še čakali in čakali na naše dete.user posted image

Lepo catrajte svoje user posted image  in upam, da bom kmalu v klubu mamic!

_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Mar(sov)čke/-i
29.3.2006 12:44:48   
katjandraž
Dan, mamice!

Ja, naš oči je šel že v ponedeljek v službo, zato mi zmanjkuje časa za pisanje na RR in še za kaj drugega tudi. Naša mala je še vedno zelo pridna, vendar je čedalje več budna in ji je hitro dolgčas in jo moram zabavat.

Beti, krasno, da ste doma.user posted image user posted image user posted image

Upam, da se tudi Jaka kmalu vrne v svoj domek.user posted image

SoncicaT, mi tudi jemo ponoči samo 1x, ponavadi okoli 2h, potem je pa do 6h, 7h mir. čez dan jemo na 3-4h in je tudi fajn. Edino moje "mlekarne" se malo zmedejo, ker je časovna razlika med dnevnimi in nočnimi obroki kar velika. Tako si moram včasih ponoči črpat mleko, če ne je kriza. Sčrpam pa si ga po dojenju okoli 120ml, da niso dojke več napete, pa še je notr.user posted image

Glede mozoljčkov, mi jih imamo že več kot 1 teden, najprej so se začeli po čelu, potem pa so se začeli spuščati navzdol po obrazu. Zdaj je revica že cela pubertetnica, poln obrazček mozoljčkov ima. Še celo na uhljih jih ima. Kolikor sem brala, je to normalno, naj bi se koža čistila. Danes teden imamo posvetovalnico, pa bomo videli, kaj bo zdravnica rekla. Naredili ji bodo spet tudi UZ kolkov. V porodnišnici je imela namreč izvid 2A, kar ni ok, zato jo na široko povijamo z 2 tetra plenicama in upamo, da to kaj pomaga. Mislim, da bomo takrat dobili tudi napotnico za ortopeda.

Ana ima še vedno zamašen nos, vendar veliko manj, tako da lahko rečem, da smo že zdravi. Če ne bo začelo deževati, greva za Ano ob 15h v vrtec po Andraža, mogoče še celo pred tem na sprehod z februarčico Urso_p in njenim Galom. Gal je star že skoraj 2 meseca, pa se še nismo videli, čeprav čisto blizu živimo.

Nič, lakota kliče, lp vsem!

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Mar(sov)čke/-i
29.3.2006 14:09:43   
soncicaT
O, barbauser posted image user posted image  , saj boš ti tudi kmalu zibala...kaj ste že dogovorjene, kateri sporočiš veselo novico iz bolnice?

Če se ni še nobena javila, lahko meni, barba in bom jaz sporočila na RR.

Lp

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Mar(sov)čke/-i
29.3.2006 14:44:26   
PiaM
Lepo, da ste se spet malo oglasile. user posted image
Nama je tudi včeraj uspelo brez dodatka pred spanjem, tako da sedaj pa počasi bo tisto tapravouser posted image . Spala je pa kar 6 ur naenkrat, nato sva se podojile in še 3 ure, do 7 zjutraj. Drugače pa se čez dan zelo pogosto dojiva, tudi na 1 uro. Tudi pomirim jo tako najlažje, če jo malo pošraufa. Prav zanimiva je - ko se priklopiva, jo kar sfali v trenutku, tako uživa, žabica mala. Pa tudi dudico imava,  saj ima zelo močan sesalni reflex in sva na začetku visele na prsih predolgo in mi je malo bradivice razjedla, saj po pitju ni spustila dojke tudi po pol ure. Sedaj pa zelo intenzivno pije 15-20 min, nato ji dam dudico in je zadovoljna.Jaz pa tudi.user posted image
Popek nama bo tudi počasi odpadel, že visi na nitki. Komaj čakamo na prvo kopanje!!! In sprehod!user posted image  
Katjaandraž in SoncicaT: nama je prvič, pri Pii, pri teh mozoljčkih najbolj pomagalo umivanje in kopanje s kamilicami. V 3 dneh so čisto izginili. Tako da probajta!
Barba: sedaj pa počasi bo!!! Stiskam pesti! A je Bini že rodila? Verjetno je že...user posted image  Sedaj ste še pa samo 3!
 
Uživajte, punce!
 

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Mar(sov)čke/-i
29.3.2006 17:43:28   
Marina_
Halo mamice user posted image
Kako smo kaj? Midve sma obe prehlajeni in nama teče iz noskauser posted image Tako sem jezna,da nimam mleka-da bi vsaj malo zaščitla s njim mojo pupo.
Ja moj carski rez mi bo pustil za vedno posledice al kaj? tako smo se trudli za našo pupo (potem je uspelo z zdravniško pomočjouser posted image )pa še zdaj ko je pupa zunaj imam jaz še vedno probleme.Spet mi je narasto CRP-vnetni faktor(ali kak se že reče)no vgalavnem spet se mi je v telesu naredilo vnetjeuser posted image user posted image user posted image ma upam da bo kmalu bolje.
No pa da vam povem da je mene že obiskala user posted image .Kaki smešni občutek je po 9 mesecih dobit menzouser posted image
PIAM-glede sester v drugem nadstropju porodnišnice!Jaz sem imela 4 dni kolegico gori ,ki je mela prakso in so z mano ful lepo delali.Ko pa je ona šla pa ne vprašaj.Ena ful mlada punca(blond lasje z rjavimi prameni(pa mislim da je malo na R govorila))je moji pupi rekla OŠPICA KAJ SE TAK GRDO DEREŠ.pa ne vprašaj kaka je bila moja reakcijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Od takrat dalje sma midva z mojim možekom njo tako klicala!!Pa ena starejša (kratki črni lasje)!!!user posted image user posted image Ker sem imela infuzijo sem imela 100% nego otroka(mala je pa mela ful sedno ritko-se vidi kako skrbijo za dojenčke če imajo mame CR-namreč vsi dojenčki ,ki smo mamice bile na intenzivni so imeli vnete rite!!!user posted image user posted image user posted image )ampak ta gospa mi je ob 3 vjutro kazala kako se previja sedno.Jaz pa koma ne.Pa sem vzela list pa sem si dobesedno narisala,da gospe nisem več rabila buditi iz spanjauser posted image user posted image Joj pa še marsikaj se je zgodilo...Npr.zmanjkalo jim je hrane za dojenčke!In moja pupa se je jokala 45 minut predno so one gospe uspele prinest iz sosednje stavbe hrano.Pol pa še mi ta OŠPICA zabrusi naj dam pupo na zizikouser posted image A jaz sem imela prepoved dojit zaradi antibiotikov.NO svašta v tem preljubem mariboru!Pohvale pa višjim medicinkam- Rozemari in Zorki!!
PORODNE:
Moram pohvaliti babico MARTO, ki je bila v nočni izmeni!Je prišla drugi dan popoldan k meni v intenzivno in me je primla za roko in rekla da ne more vrjet da sem imela CR-je rekla da je bila 100% da bomo z njo rodili.Pa žal ni šlo.SUPER babica Marta user posted image user posted image user posted image user posted image Pa porodničar Bojan -pa vglavnem vse babice(se menjavajo -en dan so na sprejemu-pol so v porodnih,3 dan pa so na intenzivni-meni so bile vse super.
No pa sem se razpisalauser posted image user posted image user posted image user posted image
Pa še bi lahko-no saj bom ko mi bo spet katera dala spodbudouser posted image
PiaM in sončica kdaj se dobimo nauser posted image ?Jaz že veselo hodim v park-pa še blizu mam.Javite se kaj MAMICE!

_____________________________

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN



Karin

Marina

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Mar(sov)čke/-i
29.3.2006 20:13:35   
soncicaT
heya

imam user posted image  v eni roki, ampak ne morem si kaj da tega ne napišem.Jaz sem bila totalno razočarana nad osebjem na oddelku otročnic. Jaz sem bila deležna podpore glih par ur po porodu, potem pa so mi rekli, da ponoči kar naj vzamem otroka in ga podojim..halooo cela švoh, spodaj krvavela, šivi boleli....matr..user posted image ..

Nato vse dni sem morala kar sama vse postorit, spala nisem nič, utrujena od poroda, od otročkovega joka (user posted image  bi papal, jaz brez mleka, komaj sem izsilila dodatek, da ne govorim o tem, kako mi je ena sestra "grozila", da naj se potem ne čudim, če bo jokal zaradi krčev-umetnega mleka...user posted image user posted image user posted image user posted image , presneta pič..ma otrok je bil lačen, halooo in jokal...

Jaz sem bila obupana, vam povem, počutila sem se nesposobno, da ne govorim o strahu, ko sem otročka nosila po sobi...kaj če se mi zvrti in padem??user posted image

Višek nesramnosti je bila pa sestra, ki mi je ob moji prošnji če mi naredi nego, rekla, da je ura že tolk in tolk, da mora ona domov.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Je ne bom imenovala, ker to ni moj namen, ampak skratka polomija. Kolikor je bil porod lep, je bilo bivanje grozno. Šele doma sem si opomogla.

Bi še lahko napisala par stvari, ampak se user posted image  joka v atijevem naročju in moram na pomoč.user posted image


(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Mar(sov)čke/-i
30.3.2006 12:26:22   
PiaM
hOJLA!

Madonca, tako lepo vreme, tako me že vleče ven. Malo še počakamo, da se popek čisto zaceli1 Nama je pa včeraj popoldne že odpadel!user posted image
SoncicaT in Frizerka, glede po porodu - na oddelku: jaz sem bila že kar pripravljena na to, kako gre, saj sem pred 8 leti tudi tam ležala, le da smo tam lahko dale otročka čez noč na intenzivno in smo se mamice po porodu lahko vsaj 5 ur naspale. Sedaj je drugače, tako da sem tudi jaz prvi 2 noči preživela kot v transu. Spala sem 1. noč 2 uri v presledkih, drugo pa 3 ure, pa še prehlad sem staknila in mi je bilo tudi za pop... ampak kaj češ, smo preživeli, samo da smo doma in je s pikico vse vredu. Pravita da že hodita ven. Ja, dobit se moramo na kavici, seveda!!user posted image   Komaj čakam. Pa bomo še tam podebatirale o sestrah na oddelku.
Kako ste, mamice, uvajale sprehode? Postopoma? Jaz sem že malo pozabila kako to gre. Tiste, ki dojite? Glede na to, da se čez dan zelo pogosto dojiva -  če so na sprehodu zahtevali dojko ali lepo spančkajo v vozičkih? 
Tudi našo JULIO tu in tam malo pošraufa, pa sva prej odvile planice za široko povijanje in sva se igrali z nogicami ter masirali po podplatih cele pol ure, tako ji je pasalo.user posted image


(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Mar(sov)čke/-i
30.3.2006 12:55:42   
soncicaT
Haj.

Ja, no da ne bom samo grajala, osebje v porodnih sobah je super...meni je babica obljubila kosilo takoj po porodu, sem bila med popadki ful lačna.user posted image  In sem ga tudi dobila.user posted image  

PiaM..tudi jaz sem se počutila prve dni kot v transu, s cimro sva se kar smejali ko je bilo treba poklicat sestro...jao jaouser posted image

Pa moj user posted image  je dobil drugi  dan povišano T, da ne govorim  o tem da nič ni papal...sestre so skoz govorile, da je mati narava že poskrbela da imam dovolj mleziva za user posted image ..jaz pa sem videla, da je mali dehidriran...suha koža po telesu.

In potem se od nekod pojavi mlada sestra ki je končno potrdila moje domneve in prinesla dodatek....mali je tako goltal, da sem se skoraj razjokala...pa seveda zaspal v parih minutah in spal celo noč..

Ah pa ne bi več o sestrah, kar slabe volje postanem.

Moja sestra je povedala, da c celjski porodnišnici vse deluje bolj prijazno, mamice imajo več podpore, se je kar čudila odnosu v mariborski bolnici.

Tako pač je..user posted image

PiaM in Frizerka...komaj čakam, da se dobimo.user posted image user posted image

Mi gremo danes spet na sprehod.Včeraj smo šli do TUŠ-a na Pobrežju, pa je user posted image  začel jokat v trgovini-atija sva čakala pri vhodu...smo želeli še Pamperske kupit, no pa pridemo ven, pa kot bi odrezal, spal kot top. Izgleda mu sprehodi ful pašejo.

Lp

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Mar(sov)čke/-i
30.3.2006 14:16:47   
soncicaT
V albu sem dala par slikic, če jih katera želi videt, naj pove, da pošljem geslo.user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Mar(sov)čke/-i
31.3.2006 14:31:15   
katjandraž
Dan!

Tukaj imamo eno turobno vreme, tako da sva z Ano kar doma. Itak je danes nekaj "čudna", kar po malem skoz jokca, tudi v spanju jo zgleda nekaj črviči. Ne vem, a sem kaj takega pojedla, mogoče jo vreme daje, upam pa, da se ne bodo slučajno krčki začeli. user posted image  No, sem pa ravnokar uspela dodat slikice v album, če katero zanima.user posted image Ja, soncicaT, jaz bi rada videla tvojega sinka, tako da mi prosim pošlji geslo.

PiaM, super, da ste sedaj uspeli brez dodatka!user posted image  S kamilicami pa bom poskusila, hvala. Upam, da se res koža samo čisti, ker nimam iti kakšne posebne želje na kakšno brez mlečno in brez jajčno dieto. Sej kil imam sicer še vedno 10 preveč, samo to je mal krut način za hujšanje. Sem pri Andražu to samo 1 mesec prakticirala, pa ni bilo nič fajn. Je imel pa zelo podobne mozoljčke, samo da je bil star že 3 mesece. Na koncu se je izkazalo, da ni bil sploh na nič alergičen. Kaj so bili pa tisti mozoljčki, pa ne vemo.

Glede sprehodov, midve sva šli prvič po Andraža v vrtec, kar je kakšnih par minut od doma, vendar je vse skupaj trajalo kakšne pol ure. Nato je zvečer že zbolela, tako da sva bili nekaj dni doma, potem pa spet do vrtca, zdaj pa greva naokrog za tolko časa, kolikor se nama ljubi oz. dovoljuje vreme. Čeprav več kot kakšnih 45 minut skupaj zunaj še nisva bili.

Frizerka, bogica mala Karin. Kar pridno čistita noska, bo kmalu bolje. Pri nas včasih še spat ne more, ker je nosek zabasan, potem ga ščistimo, kar je sicer cel user posted image , vendar nato mirno zaspi.

Grem hitro malo likat, čez kakšne pol ure mi mami pripelje Andraža iz vrtca.

LP!

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Mar(sov)čke/-i
31.3.2006 16:11:13   
barba
Ojla mamice!

Se mate prav fino, čeprav so tud težave.user posted image
Jaz bom postala aprilka. Bom sonciciT sporočila, ko rodim. Kakor kaže bo to enkrat naslednji teden. V ponedeljek izvem, če bodo delal CR, ker se mali nič ne spušča in ker je maternični vrat je čisto zaprt in trd.

Držite pesti in uživajte s svojimi user posted image !
LP, barba

< Sporočilo je popravil barba -- 31.3.2006 16:15:02 >


_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Mar(sov)čke/-i
1.4.2006 10:59:32   
beti 1
Se samo na hitro oglašam. Žiga in user posted image  sta zunaj po opravkih, Blaž pa spi. Se mu pa pozna, da je bil v bolnici kar nekaj časa brez mame. Se je naučil postavit zase. Če mu kaj fali se dere na ves glas, ne več tako potiho, kot se je prej. V nosku ima še nekaj muckov, drugače  se mi pa zdi, da se kar vidno redi. Bomo videli v sredo, ko imava prvo posvetovalnico. Včeraj sva šla na prvi kratek sprehod do pošte, sem ga dala v štorkljo, samo se je morava oba še navadit, mi je blo kar malo čudno, kengurujček mi je bližje, nekako mi je bolj domače, da je tam notri. Sva probala dat tud Žigija v štorkljo, tko sede na bok, ker piše, da lahko nosiš otroke nekje do 2.5 let tako, potem je pa Andrej naprej pogledal, pa piše nekje do 12kg, Žiga jih ma pa ziher 15. Se mi tud za njega zdi, da ima vsak dan bolj okrogle noge. Če bo šlo tko naprej bo imel čez en mesec že luknjice na kolenih, ker bo tko okrogel. user posted image  user posted image  user posted image
Danes nama pa tast in tašča še voziček dostavita, upam, da vreme ostalo lepo in se bomo lahko veliko sprehajali.
lp
Vsem prehlajenim ali kako drugače ne čisto zdravim čimprejšnje okrevanje.

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Mar(sov)čke/-i
1.4.2006 13:22:42   
bini
Hoj.
da se še tukaj javim z mojim Aljažem :) - porod je bil sanjski kot sem že pisala, pa bivanje tudi - na B oddelku so res praktično sami taki, ki imajo radi svojo službo user posted image
danes smo že drugi dan doma in ritem ima čisto drugi kot v porodnišnici... zgleda da se privaja na moje mleko in ga ves čas nekaj zvija, se umiri samo na prsih.. vsake toliko pa malo zadrema..user posted image
Ana ga je za svojo starost sprejela idealno - mal je čukasto gledala, ko je prvič videla ko ga dojim, pa je kar hitro pokapirala, da takrat ona pač ne more zraven user posted image ...

komaj čakam tudi jaz da se odpravimo ven, ampak bomo najbrž še malo počakali.. prvi obisk patronažne bo enkrat drug teden, pa upam, da bomo tud nek ritem že kmalu vzpostavili - zaenkrat je bolj kaos kot ritem, ampak saj je star šele 5 dni user posted image

super da ste so se mali bolniki (Blaž, Ana in Jaka) že pozdravili - zdaj se pomlad lahko začne a ne?? user posted image user posted image
uživajte!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Mar(sov)čke/-i
2.4.2006 17:27:10   
Businka
Pozdravljene bivše srečke-marčovke! user posted image

Končno imam nekaj časa, da Vam napišem. Najprej čestitke vsem mamicam, ki so rodile, ko nisem bila na forumu. user posted image
Zelo sem vesela, da ste v redu. Seveda, so majhne težavice pri vsaki mamici.

Poskusili sva se dojiti na 2 do 3 ure, vendar ni drži, ker je lahko Elina pokonci, potem ko jo zbudim, 3 ure. Mogoče je bilo krivo to, da sem dobila mastitis in sem morala uporabljati črpalko in včasih dodajati svojo mleko po steklenički (najina punčka drži jeziček gor in je bilo zelo težko na začetku najti ta pravi položaj za dojenje)
SončicaT - ustraršila si me s tvojo izjavo o raku zaradi uporabe črpalke:/ zdaj bom poskusila črpati samo ponoči.

SPREHOD: kdaj ste prvič šli? Elina bo v torek stara 2.tedna. Razmišljala sem, da bi šli na sprehod (velik balkon) čez kakšen teden, če bo lepo vreme.

Želim vsem mamicam in otročkom čimlepši konec tedna user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Mar(sov)čke/-i
2.4.2006 21:09:45   
tananejka
Živjo punce!

Sem ful napisala pa mi je napisalo ERROR in ni hotlo poslatuser posted image .

Zdaj pa samo na hitro:

BUSINKA IN BINI ISKRENE ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image
 
Cebelicamaja: upam, da ste že doma in da uživateuser posted image user posted image
 
Mi se imamo luštno. Danes smo bili četrtič zunaj (1 uro in pol je spančakal kot polhek). Podnevi jo dojim, ko je lačna (na 3 ure, včasih pa se oglasi tudi po uri in pol). Ful je pridna in joka le ko je lačna. Krčkov zaenkrat nima in upam, da se jim tokrat izognemo. Zvečer je okoli 21:30, ponoči pa ponavadi 2x je. Spi nekje do 8ih, včasih tudi do 9ih. 2 dni nazaj sem imela začetek mastitisa in sva se dojili večkrat, pomagala sem si tudi z obkladki in listi zelja (res pomaga, če upoštevaš navodila Karmen iz foruma dojenje). Glede na to, da vem kako zgleda mastitis se ga bom izogibala 100/huser posted image ). Alina uživa v vodi (kopava se v tummy tubu), popek pa se ji je hitro zacelil (odpadel ji je že v porodnišnici).
 
Ljubljančanke in ostale: še malo pa se bomo lahko dobili na sprehodu (samo še nekaj se vas pozdravi in sonček naročimouser posted image )
 
UŽIVAJTE S SVOJIMI ZAKLADKIuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Mar(sov)čke/-i
3.4.2006 12:03:29   
barba
Ojla mamice!

Počasi bom tud jaz med vami. Sem boljše volje, ker kaže na naravni porod. Dons so mi na AS povedali, da je plodovnica mlečna in da se zlo počasi odpiram. user posted image  Vsaj spremembe se dogajajo!

Uživajte s svojimi user posted image !

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Mar(sov)čke/-i
3.4.2006 12:10:42   
beti 1
Barba, to je pa res lepo slišat. Držimo pesti za naravni porod.
Mi smo tudi izkoristili dva lepa dneva in šli z našim malim bolnikom na sprehod, zaenkrat se še nič ne pritožuje.
lp

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?