|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mar(sov)čke/-i
1.5.2006 14:56:16   
soncicaT
Barba..pri našem pomaga pri rdeči ritki samo Bebival...zelena kremica..100%!

Lp

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Mar(sov)čke/-i
1.5.2006 15:02:14   
PiaM
BARBA, v lekarni se dobi Lamprehtova kremica za ritko (ne Bebival, ampak stara receptura), puskusi, pri nas je delala čudeže...user posted image

Frizerka in ostale: lepo, da uživate ob svojih sončkih, tudi pri nas je tako. Po tistih 14 dnevnih krčkih, ki sploh to niso bili, ampak je bilo zgleda premalo mleka ali prevodeno, je pri nas zeeeloooo lepo. V posvetovalnici smo ugotovili da je zrasla sicer 5 cm, ampak se zredila le na spodnji meji in smo dobili še dodatek. Sedaj se še vedno lepo dojiva, ko pa še joka po dojenju pa tu in tam še dobi malo dodatka in lepo spi in je dobre volje v budnem stanju. Zelo dosti opazuje okrog sebe, se pogovarja, predvsem z mano in se vsakodnevno večkrat nasmehne v moj obraz, pa tudi ko sliši glas od sestrice, kar utihne jok in jo posluša ter gleda, včasih tudi nasmehne. user posted image  Sedaj imava sicer prehlajen nosek, a je danes že precej bolje.

Businka, tudi meni se prav smiliš in upam, da čimprej odpraviš mastitise.

Upam, da bo kmalu spet lepo in toplo vreme, da bova lahko spet na sprehodih!

Lep pozdrav vsem marčicam in ostalim mamicam!

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Mar(sov)čke/-i
1.5.2006 15:57:30   
katjandraž
Ja, Barba, Lamprehtovo mazilo se imenuje ta krema iz mariborskih lekarn, kot ti je PiaM napisala. Res je super.user posted image user posted image user posted image

P.S. Jaz jo imam doma še zelo malo. Kadar bo katera iz mariborskega konca kaj v LJ hodila, bi prosila, če mi jo bi prinesla. Hvala že vnaprej.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Mar(sov)čke/-i
1.5.2006 18:36:12   
Businka
Pozdravljene!

Zdaj je končno lepo vreme, upam, da tako bo ostalo vsaj nekaj časa.
Elina spančka v vozičku na balkonu, dopoldne pa sva jo peljala na sprehod.
Jaz se že boljše počutim, nimam več rdečih dojk in bolečine, a vseeno pijem že 4. antibiotik, da se dokončno pozdravim. za pomoč sem klicala svetovalko za dojenje (moj splošni zdravnik mi ni znal pomagati:(, dobila sem zelo koristne nasvete. Lahko, da je bil vzrok moj nastavek, ko ga več ne uporabljam, samo včasih, ker imam eno bradavico zelo občutljivo.
Drugače pa mislim, da nisem imela mastitisa, a nekaj drugega (nisem imela zelo bolečih dojk, vedno je rahlo bolelo).
Zdaj mi skoraj zmanjkuje mleka user posted image , ali Elina toliko poje ali je kriv za to antibiotik. Zaenkrat ne dajem dodatka, si pomagam z jutranjim črpanjem in črpanjem po vsakem podoju. Ko pije moje mleko po steklenički, lahko popije 125 ml in se zgodi, da je vseeno lačna user posted image

Beti1: moj mož bo prišel po kapljice v Tivoli v sredo, prej pa Te pokliče, če lahko da, da se najdeta user posted image .

Uživajte v lepem vremenu,

Businka





(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Mar(sov)čke/-i
1.5.2006 21:11:54   
beti 1
Pozdravljene!
Se vidi da so prazniki in imamo več časa zase, ste v zadnjih dneh veliko napisale.
Businka lepo je brat, da se ti zadeve z dojkami končno izboljšujejo. Kar se kapljic tiče pa ni problem, tvoj SMS sem dobila, mož naj me pa kar pokliče, pa če se ne bom v prvo oglasila naj bo vztrajen.

Blažu še vedno po nosku škripa, kakih 2-3x/dan mu kakšnega malega ščurka ven potegnem, ampak se ne sekiram več toliko, ker je zdaj že dva tedna enako, če se pa ne bo popravlo bom pa pediatrinji malo omenila, ker ima vedno probleme samo z levo nosnico. V petek imava kontrolo teže, me prav zanima koliko ma zdaj, ker se mi zdi že kar težek za nosit, pa cotice št. 62 bodo tud v kratkem premale, če bo šlo tako naprej.

Mi smo imeli danes čudovito sončno vreme, skoz smo dali tudi prvo skupno kosilo v kakšni gostilni. Moji imajo doma rastlinjak in je sedaj sezona na višku, pa si mami lahko odpočije samo če gre kam od doma in smo šli ven na kosilo. Ljudje sploh ne razumejo, da je za 1.maj zaprto, če je lepo vreme bi kar hodil rožce in zelenjavo kupovat.
Jutri pa spet pakiranje in vožnja nazaj v Ljubljano.
Moj user posted image  gre v soboto na tek trojk, a ima še katera koga za navijat. Malo razmišljam da bi šla z obema otrokoma v center v času, ko bi moral prit na cilj, po drugi strani me je pa malo strah z enim v vozičku in drugim živahnim dvoletnikom v tako množico rinit.

Upam, da pride katera v sredo

Lahko noč

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Mar(sov)čke/-i
3.5.2006 14:13:09   
soncicaT
Ojla!

Kako kaj?

Beti1 - naš user posted image  je že ful cotk prerastel, jaz mu bom kmal kar št 68 začela gor dajat..se pozna da ful papamo.

Moram pa pohvalit našega user posted image  (že trkamuser posted image )..ponoči je že kar lepo navajen, da se spravimo spat nekje od 21..do 22. ure in potem spi do 3h približno, se na hitro podojiva in potem spimo do cca 6h. Potem pa okoli poldneva zaspiva skupaj in spi do 16h, 17h...Včasih ga malo nahecam, pa potem ko zaspi jaz malo porihtam in ga spremljam...ko se začne prebujat se hitro k njemu uležem in ko vidi, da sem ob njem, lepo trdno zaspi dalje...če ne bi se prebudil..

Ja, najdlje spi, če spi ob meni oz se me tišči..tako pač je..user posted image

Dajem mu tudi kapljice AD3...nekako jih kar prebavlja, čeprav opažam, da so mogoče krči za odtenek hujši kot prej. Mi je pa sestra pokazala kako pri njih v porodnišnici naredijo handling, če ima otrok krče. Rito mu dvignejo tako da dajo pod njo zvito brisačo...in tako se rita sprosti in vetrovi lažje gredo dalje. Pri našem pomaga in takrat se prav nasmejimo, kaki glasovi prihajajo.user posted image user posted image

Se pa naše dete že nasmeji če mu kake frise kažeš al pa se pogovarjaš z njim..mu že uide..user posted image  

Ali boste krstile otročke? Mi ga imamo 28.5. Povabljenih imava cca 50 ljudi!!!!!!user posted image  Kaj čmo...najožja žlahta in prijatelji..ma samo res, če se nabere, velik nas je pač..

Ines...dudke noče, noče in nočeuser posted image , nekako mi srce ne pusti da bi mu dudko v cuker namakala...kaj vem. Sem poskusila par dni nazaj, saj jo je imel ene 15 minut noter, ampak kakšen jok je bil zatem...user posted image ...pomirila ga je samo moja dojka.

Nič, lepo se imejte, pišite kaj.

Pa-pa

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Mar(sov)čke/-i
4.5.2006 9:01:45   
jerneja
pozdravljene marčevke

šele sedaj sem orng brskala po forumi in vas našla...
midve z mojo Lana strašansko uživava...

najprej sem si morala mleko črpat ter ga ji dajat po flaški... sedaj nama pa je uspelo, da se dojima...včasih je tako lena da zraven zaspi...mene pa je skrbelo..da ne bi shujšala..drugače pa je pridna.. pridno spi..seja se že smejčka..sonček je... tako sem vesela,da nama je uspelo z dojenjem...sicer šele pri drugem mesecu...a sem se fejst trudila..

čimbolj uživajte v prelepem vremenu

lp

jerneja in lana

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Mar(sov)čke/-i
4.5.2006 10:54:42   
soncicaT
user posted image Punce, prosim pomoč, kateri obrazec je treba zdaj po 105-ih dneh še oddat? Sem klicala na CSD, v ponedeljek pride tista ki je zadolžena za to.

Dopust za nego in varstvo otroka...katera številka obrazca je to?user posted image

Pa še ena novica! Jaz sem dobila že šibko M..user posted image user posted image user posted image , šraufa me, spodaj občutek odprtosti, rahel krvav izcedek...kaj drugega ne bi moglo bit.

Joj kako bi šla na sprehod z user posted image , pa smo v 4.N, brez lifta, in mamo voziček tu gori, ker nama lastnik stanovanja še ni dal ključev od kletiuser posted image ...menjali so se lastniki in še kar nekaj šuštrajo. Sama mi pa ni za vlačit vozička gor in dol po štengah, spodaj pri vhodu mi ga pa tudi ni kar tako za puščat...tako da čakam lubija, da pride in potem šibamo ven..kljub zabasanemu nosku..user posted image

LP user posted image

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 4.5.2006 10:55:46 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Mar(sov)čke/-i
4.5.2006 14:28:06   
žabica28
Hoj, punce,

Sem vam dolžna še nekaj malega o mojem sončku. Bor se je rodil 17.3., to je kar en mesec pred PDP. Bil je kar velik za dobrih 35t (2920 g, 51 cm, OG 36). Še dobro, da ni čakal do konca, drugače ne vem, kako bi prišel ven. Porod je bil dooolg. Zjutraj ob 6h mi je začela odtekati voda, bila sem popolnoma brez popadkov in z zaprtim materničnim vratom. V porodnišnici sem dobila najprej nekaj za mehčanje materničnega vratu, potem pa še umetne popadke, tako da me je okrog 16h počasi začelo resno črvičiti. ob 22.42 pa je Bor končno prikukal na ta svet. Oba sva bila utrujena, zato so mi ga takoj odpeljali na intezivno, kjer je bil 3 dni. Ugotovili so, da je vse OK in potem sva bila skupaj še 4 dni v porodnišnici. To je prvi del.

Doma smo prvi mesec nenznansko uživali, saj je bil priden kot cukrček. Na prvem pregledu pa so naju malce prestrašili, da je premalo pridobil na teži in naj pazimo, da fant ne bo lačen (dodatek po vsakem obroku, če ga le hoče). No to smo sedaj počeli 14 dni, zadnji teden je bi res naporen, ker je naš fant dobil občutek, da mora vse grame, ki jih ni pridobil na začetku, sedaj notri prinesti. Tako da sem imela občutek, da smo cele praznike samo jedli. Naporno, ampak se je splačalo. Danes sva bila na kontoli teže in v 14ih dneh se je zredil za 750g in zrastel za 3 cm (torej danes 4150 g in 56,5 cm). Sem noro vesela.

Toliko za danes, uživajte in javite se tiste, ki ste se dobile v Tivoliju. Upam, da se vam kmalu pridružim.


(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Mar(sov)čke/-i
4.5.2006 19:03:06   
katjandraž
Businka, krasno, da se je tvoje zdravje kočno uredilo!user posted image  Upam, da se tudi dojenje znova normalno vzpostavi!

beti, tudi Anin nos ni ok in se mučimo s fiziološko in s pumpico. Samo ni kaj, bolje to, kot da zopet zboli.

Oblekice, tudi mi še imamo 62, vendar so to Clarove žabice in majčke za zavezat, pa kakšni bodiji od H&M, k se mi zdijo malo večji. Drugače pa bodije in majčke uporabljam že 68.

Krst, mi bomo Ano krstili, vendar še ne vemo, kdaj. Čakamo, da se župnik SV vrne z misije, da ga bo user posted image  vprašal, če bi lahko bila moja mami botra, čeprav nima vseh zakramentov (ni cerkveno poročena). En župnik, ki je bil takrat ful ok, nam je Andraža krstil, vendar se je zdaj tako zapil, da si ne želim Ane krstiti pri njemu.user posted image

Jerneja, lepo, da si nas našla. Sej med najbolj aktivni nismo, ampak paše malo izmenjati izkušnje in hvaliti naše user posted image .

SoncicaT, obrazec je isti kot za prvih 105 dni, samo tam drugo stvar obkrožiš. Jaz sem vse oddala naenkrat, tako da ne vem.

Menstra, ja, me je razveselila že prejšnji četrtek, ko je bila Ana stara točno 8 tednov, čeprav polno dojim. Sicer nisem najbolj zihr, če je to res to. Zdaj je že 7. dan enako močna, kot neka normalna M, le prvi dan je bila bolj šibka. Pred 3 tedni sem dobila kontracepcijsko injekcijo, tako da ne vem, če je to krvavitev zaradi injekcije ali je to resuser posted image .

Žabica28, tvoj porod je pa skoraj identičen mojemu prvemu. Še ure so skoraj enake, no pa naš je prehiteval samo 14 dni. Naj te potolažim, da je bilo drugič čisto drugače. Lažje.

Moja Ana: sem jo včeraj peljala pokazat k zdravnici (k naši nisva mogli, ker je imela včeraj ambulanto za zdrave), ker ima že 14 dni gnojne učke in ji nič ne pomaga. Dobili sva napotnico za okulista. Rekla je, da misli, da to ni vnetje, lahko da so slabo prehodni solzevodi, vseeno pa morava jutri dat bris. No, me je pa nadomestna zdravnica drugače prestrašila, je rekla, da se ji zdi, da ima Ana malo zmanjšan mišični tonus, ampak, da bo to že naša zdravnica v sredo povedala, ko imava posvetovalnico.user posted image  Valjda sem zdej čist živčna in dejansko vidim, da se Ana velikokrat nekaj krivi in to ponavadi samo v desno. Za njene pikice je tudi rekla, da naj naša zdravnica pove. To jo bom v sredo prosila, da ji teste naredi, ker mi ni jasno, na kaj bi lahko bila alergična. Sem sprobala že milijon različnih "diet", pa je bila enkrat bolj pikasta, drugič manj. Čist neodvisno od tega, kaj jem oz. česa ne.

Nič, naša žabica je nekaj sitna, grem pogledat, kaj je. Zna biti, da jo napenja, ker sem za kosilo malo solate pojedla.

Uživajte!

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Mar(sov)čke/-i
5.5.2006 8:22:12   
fionaP
Živjo marčice in marčki!

Pridno rastete? Midve z Nušo se imava fajn, uživava na sprehodih. Zaenkrat je Nuška še velik zaspanček, tako da ponoči od 11 ure naprej vsi lepo spimo, vmes jo 1x-2x podojim... Tudi podnevi jo zmanjka, ko pa je budna pa je večinoma kar dobre volje. Začela se je oglašati z raznimi glaski in mi jo vsi pri tem spodbujamo. (ga , a-gu, brr , aaa user posted image ) Odkrila je tudi, da so noge in roke uporabne za brcanje in boksanje zajčka, ki visi nad ležalnikom. Z njim se tudi "pogovarja" in se mu smeji... zajček pa nič user posted image

Katjandraž
: tudi naša Klara je imela do 1 leta velikokrat vnete oči zaradi zoženih solzevodov. Pri okulistu tak solzevod poskusijo razširiti z žičko, no mi smo se temu takrat izognili, pa je bilo kljub temu vse v redu, saj otroci to prerastejo. Slaba tolažba, vem...
Drugače pa se tudi Nuša rada nekako "pretegne" in se pri tem močno usloči nazaj. A je to zmanjšan mišični tonus? Daj sporoči, kaj ti je zdravnica rekla.

Pozdravček vsem!!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Mar(sov)čke/-i
5.5.2006 9:17:11   
Mateja82
Ojla! Sem  nova mami med vami. Moja mala Enja je prišla na svet 7.3. 06 Torej bo kmalu stara dva meseca. je pridna punči lepo raste in pridobiva na teži. Zvečer gre spat ob osmih in spi do pete, šeste ure zjutraj brez vmesnega hranjenja. Zadnjič sem tudi ugotovila, da kopanje povzroča  da spi dlje časauser posted image  Nekajkrat sva zaradi obiskov spustili  kopanje ( kopava se ob sedmi zvečer) pa se je zbudila že ob treh. Zdaj se  kopava vsak dan in spi dlje.user posted image  Voda dela čudeže!!
Malo me skrbi  to ko hoče že sama držat glavo pokonci, kadar podirava kupčka ali pa se cartava ne morem pripraviti  da bi glavico naslonila na ramenauser posted image  Ali lahko to počne pri tej starosti. Namreč babice trdijo da tega še nesme počet , ampak če hoče in ve da to zmore....user posted image , se trudim da bi čim manj bila v tem položaju sva poskusili tudi položaj letalca ampak ta pokončni  položaj ji blazno paše, v naročju se samo joče, ker ne more gledat naokoli user posted image  Zelooooo je radovedna, še jedla bi najraje tako če bi bilo možno user posted image user posted image

Zanima me kdaj začnejo prijemati stvari?? Nekaj sicer že poiskuša, vendar nima še vsega pod kontrolo. Mislim da še  bolj refleksno prijema ??
Če ima katera mogoče kakšen dober link glede razvja dojenčka po mesecih ali mi ga lahko prosim posreduje??

No ja dost je blo hvaljenja user posted image user posted image

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Mar(sov)čke/-i
5.5.2006 9:27:27   
cebelicamaja
Zdravo punce!

Evo. dva dni sem potrebovala, da sem prebrala vse za nazaj. Pa vidim, da imamo res podobne probleme. samo moram potrkat, ker so se vsi problemi našega jakca lotili v res blagi obliki.

Vnetje ritke smo hitro pozdravili. Njemu je bepanten zelo pomagal.
Mozoljčkov je imel res ogromno, samo so v približno tednu dni izginili.
Tudi krči niso nevzdržni. Res pomaga, da mu tazadnjo dvigneš, pa malo z nogicami potelovadiš, da se sprdi.
Glede teh vitaminskih kapljic pa tudi ni kakšne panike. Mi smo z njimi začeli zelo postopoma. V bistvu smo na 10 kapljic prišli šele v slabem mesecu. Pa se mi zdi, da jih kar dobro prenaša.
Moj začetni mastitis je bil hitro pozdravljen in sedaj ni več problemov.
Smo imeli pa še en hecen problem. Mali je imel zaradi mojih hormonov povečane prsi iz katerih je mleko teklo, če si jih stisnil. Potem pa smo morali mleko ven stisnit, da ne bi slučajno mastitisa fasal.

Beti1 hvala, ker si tako lepo poročala o mojem stanju, ko sem bila na pediatriji. Bi še sedaj koga rabila, ko sem doma, ker komaj najdem čas za RR. Pa glede teka trojk. Sem trikrat tekla, pa je na prešercu res zelo velika gužva, samo malo stran pa se množica že razkropi. tako da ni panike. Če bo lepo vreme, ti kar priporočam, ker je vzdušje krasno.
Ostale punce hvala za vse spodbudne besede. Sedaj smo zdravi in se krasno počutimo.

Imam še nekaj vprašanj za vas, pa v naslednji rundi, ker se je moje dete začelo dolgočasit.

Lep pozdrav,

maja


_____________________________

Mi trije smo od 12.3.06 najboljši par.

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Mar(sov)čke/-i
5.5.2006 15:59:29   
cebelicamaja
Spet jaz

Prej me en mesec ni bilo, sedaj pa sem navalila.

SoncicaT: jaz voziček  kar dol puščam v bloku. Z eno rjuho ga pokrijem. Je pa res, da mu delajo družbo še trije drugi vozički in se zato ne bojim toliko.

Katjandraž in FionaP: to s tem mišičnim tonusom je menda kar pogost pojav. Jaz poznam dosti dojenčkov, ki so imeli to. Najbrž bo dete dobilo kakšno fizioterapijo, ali pa še to ne, če ni v večji obliki. Moj ga ima malo povečanega. To se vidi tako, da se stalno nazaj steguje, tako kot tvoj, FionaP. Pediatrinja mi je rekla, da naj mu tega ne pustim. Ni mu pa nobene terapija predpisala.

Businka: upam, da se bodo ti tvoji mastitisi res končali. Če imaš pa bardavico bolečo, pa poskušaj z lanolin keremo (če še nisi). Pri meni je čudeže delala. Še sedaj se namažem enkrat dnevno, preden grem spat.

Mateja28: moje dete tudi stalno hoče držat glavico po konci, ko je v pokončnem položaju. Pa še za povrh je v tem položaju zelo dosti, ker ko je v rokah nikakor noče bit v ležečem položaju (z izjemo dojenja seveda). Upam, da s tem ni nič narobe.user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa še nekaj mojih vprašanj:
  • najprej glede kontracepcije. Meni je rekla moja G, da sem sedaj pol leta varna, če se polno dojim. Pa sama v to nisem čisto prepričana. Pa še glede carskega reza, ki sem ga imela, mi je rekla, naj ne bi eno leto zanosila, ampak če se pa zgodi, pa da ni panike. Ima katera več izkušenj. Tananejka, kaj so tebi rekli, ko si imela prvič carski rez. Čez koliko časa si lahko zanosila.
  • Potem glede umivanja in kopanja malega. A ve pri tem uporabljate otroško milo. Meni je patronažna sestra rekla, da v začetkiu samo vodo. Nič pa ni omenila, kdaj naj bi začela uporabljat milo. Jaz trot je pa tudi nisem vprašala.
No. trenutno se spomnim samo tega. Pa vem, da me je še kaj matralo, samo sem pozabila.

Bodite fajn in pocrkljajte vaše marsovke in marsovčke. LP,

maja


_____________________________

Mi trije smo od 12.3.06 najboljši par.

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Mar(sov)čke/-i
6.5.2006 21:48:07   
beti 1
Pozdravljene!
Zadnjih par dni ste ble pa res pridne, ste kar veliko napisale.
Midva z Blažem sva imela včeraj kontrolo teže, pri 2 mesecih ima 5.4 kg, kar pomeni, da se je v drugem mesecu zredil za 1.4 kg. Zrastel naj bi pa od rojstva samo 4 cm, ma ga je zelo na hitro in površno zmerila, jas sem mu namerla 60, sestra pa 57 cm, pa glede na to da mu je večina cunjic 62 že kratka, mislim da je moja mera bolj točna. Nosek mu zadnje dni malo manj škripa, tko da smo kar veseli. drugače pa nič bistveno novega.
Uspešno smo dali skozi prvi izlet v treh v center, ko smo šli navijat za očija. Samo voziček je skoraj dal odpoved, ker sta se oba notri peljala, moramo nabavit eno zadevo, da bom lahko še Žigija zraven vozila.


Mišični tonus pri dojenčku: bom napisala kar se spomnim, ker je to zelo delikatna tema pa zelo odvisna tudi od opazovalca in od trenutnega razpoloženja dojenčka. Pri tako starih dojenčkih, kot so naši user posted image  se mišični tonus ocenjuje predvsem ko user posted image  položiš s trebuhom na iztegnjeno dlan in gledaš, koliko se stegne v hrbtu in kako drži glavo in pa pri potegu za rokice iz lege na hrbtu v sedeči položaj. Če je mehek, se pri legi na trebuhu ne iztegne, mu glava dol visi,... potem ima znižan mišični tonus.  Vzroki so lahko različni.
Katjandraž: glede na to, kako lepo se tvoja deklica doji močno dvomim, da bi lahko šlo za kakšno pomembno motnjo.
Če se dojenček pri pestovanju v pokončni legi, ali pri ležanju na trebuhu zvija nazaj oziroma dviguje glavico to ni tako hudo, je pa dobro da se mu to preprečuje, kolikor se da, če je to reakcija na bolečino oziroma če to počne ko zaradi nečesa razburjen. Ob tem ima celotno telo trdo, napeto. S tem ko ga poskušamo zviti v položaj zarodka, oziroma naprej naj bi ga pomirili. Če user posted image pase kravice, oziroma se pri pokončnem pestovanju razgleduje okoli je bolj sproščen, napne samo mišice, ki jih pri tem rabi. Otroci, ki imajo povišan tonus imajo celotno telo napeto tudi med spanjem, tudi takrat lahko opazimo, da jim glavica zleze nazaj ali pa jo imajo povečini zvito v eno smer,...
Seveda je znakov za oboje še veliko več, pri tistih, ki imajo res pmembno motnjo fizioterapija dela čudeže.
Pa ne me zdaj za vsako malenkost spraševat in lovit. Vsak user posted image lahko, če ga gledamo samo kratek čas, izgleda kot da ima motnjo mišičnega tonusa. Pomembne so stvari, ki so stalno prisotne, se pojavljajo redno ali se stopnjujejo.

Lahko noč in lepo nedeljo

beti 1 in njeni user posted image

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Mar(sov)čke/-i
6.5.2006 22:43:23   
Businka
Cebelicamaja, desno bradavico imam zelo občutljivo, ker je bila prej vdrta, uporabljam bepanthen po vsakem dojenju in včasih pred, vendar ni precej učinkovita, a naj mažem prav lanolinom? Nekaj dni nimam več antibiotika, a v desni dojki čutim otrdline, ki ne bolijo, a je to lahko zastoj? Katjandraž, kako je je izgledal zastoj mleka pri tebi? user posted image
Beti1, še enkrat najlepša hvala za kapljiceuser posted image
Glavica: tudi Elina rada drži glavico, še posebej ko podiramo kupčkauser posted image

V sredo imamo prvič pediatra, komaj čakamuser posted image

Danes je bil čudovit dan, želim čimveč takih dnevov vsemuser posted image

Pozdravček



(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Mar(sov)čke/-i
7.5.2006 12:38:14   
soncicaT
Čao.

Beti1..imate pa tako pridnega jedca kot miuser posted image user posted image user posted image , mene tudi zanima, koliko se je zredil, prvi mesec za 1,2kg...zdaj je pa že kar težek in mislim da bomo tudi že čez 5kg...sporočim v sredo! Za cm je bolj tako, tako, jaz tudi mislim da niso našmu prav izmerili..user posted image

Katjandraž..kaj če so pikice od praška?user posted image  Nam je pediater rekel, da naj cotke user posted image  čim manjkrat menjamo...razen seveda ko je vse mokro od lulanja (plenice, itd..), drgač pa res čimveč ene in iste cotke da ima na sebi.
 
Jaz pa sem zadnjič zmazala zvečer celo malo jogurtovo milko, zjutraj je naš sonček imel polno rdečih mozoljčkov po obrazu, skratka čokolada je out...sem pa včeraj fuuul jagod pojedla, pa mu danes na srečo nič ni.user posted image
 
fionaP...ti, ti zajček..ha ha...hecno..jaz komaj čakam, da se bo začel konkretno odzivat....ni lepšega kot to ko se ti nasmeji, da o kakih besedah ne govorim, ko bodo začeli govorit...user posted image
 
cebelicamaja...pa vi imate vitamine AD3? Naš ima take krče, da mu jih zdaj dajem vsak drugi dan, pa še to sem mu včeraj dala samo 4 kapljice...sem mu jih dajala postopoma od 1-7...ko smo do 7 prišli, grozni krčiuser posted image ...danes mu jih nisem dala...jutri bom dala spet eno več...pa da vidimo kaj bo.
 
Mi kopamo user posted image  in umivamo kar z nivejinim blagim kamiličnim šampončkom....celega namilim, kožo ima potem ful mehko, pa nobene reakcije, vsaj do zdaj...patronažna je rekla, da lahko...pa eno milo tudi imava..ob Babylove...
 
Businka...joj kako si ti boga s temi dojkami..user posted image ...lanolin je super za bradavice..upam da bo kmalu bolje. Držim pesti!!!!!user posted image
 
A katera ve:
Kaj preko mleka user posted image  ne dobi vitamina A? user posted image Sem nepoučena glede teh stvari..
 
Mi smo drugače ok, jutri imam pregled za ščitnico..v petek pa šibam na prvi poporodni pregled h G...kako pa to izgleda? A kaj boli?  Meni je kar zoprno se "šarit" tam doli..šivi so se lepo zacelili...imam pa en problem...Med nosečnostjo bi jaz kar naprej user posted image , zdaj pa je želja šla nekam tja v tri dni. Sploh ne čutim želje po seksu...a je še katera taka tu? Zakaj to dogaja?user posted image user posted image

 
Moj user posted image  me že preganja s comuser posted image , napišem zvečer še kaj. LP

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 7.5.2006 12:45:27 >

(odgovor članu Businka)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Mar(sov)čke/-i
7.5.2006 21:46:08   
katjandraž
Čer!

Čakam Ano, da se zbudi, da bo jedla, ker ni že od 16h, dragi lika njene cotice in zraven gleda en film, Andraži pa je tudi zaspal. Danes je bila Ana čisto ves dan na zraku, v glavnem pri mojih starših, ki ne živita v Ljubljani, polni smoga, tako da je čista koma.

FionaP, kako si pa vedela, kdaj je treba očke zdraviti s kapljicami oz. jo peljati k zdravniku zaradi tega in kdaj ne? Meni ni jasno, kako bom vedela, da ima kakšno bakterijsko vnetje in kdaj so samo solzevodi krivi.

Dobrodošla Mateja82! Imaš pa res pridkano punčico, pa tudi krasno ime ima. Sem že čisto pozabila, kdaj je moj veliki fant začel prijemati stvari. Ani trenutno še ne uspe, če pa ji pomotoma rata, je pa čist srečna. No, edino palček pa zna nesti brez problema v usta zadnji teden ali 10 dni. Torej relacijo roka-usta že obvladauser posted image !

cebelicamaja, sej nočem biti zoprna, samo kakšno G pa imaš ti? Itak da nisi pol leta varna, če polno dojiš. Jaz sem pri Andražu dobila M, ko je bil star 2,5 meseca, torej sem imela ovulacijo, ko je bil star cca. 2 meseca. Pa sem ga samo dojila. Zdaj tudi krvavim že 12. dan, samo ne vem, če je to M ali posledica kontracepcijske injekcije, ki se jo dobila. Če te zanima ta zaščita (mislim, da se imenuje Provera), drži 3 mesece, potem jo lahko dobiš še kakšne dvakrat. Meni je G rekel, da ko bom pa dojila 1x, 2x na dan, lahko pa začnem tudi s tabletkami, če hočem.user posted image  Baje, da sploh niso nevarne za user posted image , temveč imaš zaradi njih manj mleka in jih zato ne dajejo doječim materam. To sem prvič slišala, vendar bo najbrž držalo, če zdravnik tako reče???! glede miljenja. Jaz Ano milim kakšne 2x na teden; s trdim milom jo namilim na previjalni, potem pa čofotanje.

Beti1, hvala za razlago!

Businka, ko sem imela zastoj prvič, sem vedela šele, ko sem dobila vročino nekaj čez 38. Zdaj vem, da si moram stisnit mleko, če je dojka zelo polna in čutim kakšen vod; kot bi čutila žilo se občuti, pa malo je bolelo.

SoncicaT, Ana ima pikice samo po obrazu in malo po vratu in dekolteju, tako da ne vem, če bi lahko bilo od praška. Komaj čakam srede, ko imamo 2. posvetovalnico. Glede user posted image , jaz pa bi (čeprav želja ni tako močna kot včasih), pa že 12. dan krvavim in bom čist znorela. Valjda pa se mi je krvavitev začela tisti dan, ko je šel Andraž s starimi starši za 5 dni na morje. Sem bila jezna kot user posted image . Jutri moram klicat k G, ker mislim, da to ni več normalno, da toliko časa krvavim. Sem v petek srečala sosedo, ki je višja medicinska sestra pri G in je rekla, da po tej injekciji sploh ne bi smela krvaveti ali imeti menstruacije. Sem se mal prestrašla.

Joj, Ana še kar spi, pa je že skor 6 ur odkar je jedla. Upam, da se ne bo zbudila in mislila, da je že jutro, k take razmake med hranjenji delauser posted image .

Lahko noč, pa se beremo.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Mar(sov)čke/-i
8.5.2006 7:46:17   
fionaP
živ!!

Nuška je nazaj zaspala po jutranjem previjanju kakca, jaz pa hitro na net.

cebelicamaja: Nuško skopamo 1x na teden, namilimo jo s trdim otroškim milom. Poleti jo bomo verjetno skopali večkrat, če bo potna. Sicer pa jo vsak dan "umijem" z vlažno krpico, brez mila. Ko je bila Klara še dojenček, je patronažna svetovala kopanje vsak dan in smo to dolgo prakticirali, pa zdaj vidim, da je bilo to čisto pretiravanje. Tudi kopanje brez mila izsuši kožo.

Beti1: hvala za izčrpne informacije o tonusu. Sicer mislim, da pri Nuši ni take krize, ona to dela izrazito takrat, ko se zbudi (se usloči nazaj). Pa ti, si po poklicu fizioterapevtka, da toliko veš o tem?

Businka
: jaz sem si za občutljive bradavice v lekarni kupila Lanolin Multi mam mazilo, pa mislim da je to res čisti (prečiščen) lanolin. Meni je to pomagalo, ko sem imela na začetku ragade na bradavicah.

SoncicaT: mi imamo kapljice Oleovit d3, ki se dobijo v Avstriji. Po njih ni nobenih krčev.

Katjandraž: za očke so mi takrat rekli tako - dokler se v kotu očesa nabira prozorno do belkasto, je še v redu. Če pa se barva spremeni v rumenkasto do zelenkasto, pa je že vnetje. Pomembna je redna masaža solzevodov, da se tekočina ne nabira in se vnetja preprečijo.
Imate pri vas posvetovalnico tudi pri 2 mesecih? Pri nas jo imamo šele pri 3, tako, da imava pregled šele sredi junija. Mene pa tako firbec matra koliko je kaj zrasla in se poredila...

Fajn se imejte, pa izkoristite še tale lep dan danes, jutri bo dež!!!


(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Mar(sov)čke/-i
8.5.2006 11:41:19   
beti 1
Tananejka, Katjandraž in ostale glede na to, da bo v sredo dopoldan še bolj slabo vreme, pa še Ana in Katjandraž imata posvetovalnico bi prestavla našo user posted image  na četrtek, sem ravno pogledala napoved, pravijo da bo sonček, pa se lahko dobimo v Tivoliju, če bo katera za.
Upam, da ne bom spet sama, kot prejšnjo sredo, ko me je mož od Businke ven spravil, da sem mu kapljice nesla.

Gremo ven na sonce, dokler ga je še kaj.

lp
beti 1 in njeni user posted image

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Mar(sov)čke/-i
8.5.2006 11:49:24   
katjandraž
FionaP, hvala za info. Naša ima vedno rumeno-zelen izcedek, pa je rekla, da je to od solzevodov. Nič več ne razumem.user posted image  Ja, v tem ZD imamo pregled tudi pri 2-eh mesecih. Na prvo posvetovalnico sem Andraža peljala v drug ZD (ista občina), pa naju je naslednjič naročila pri 3-eh mesecih. No, zdravnico smo potem zamenjali, ker nam ni bila preveč všeč, tam pa so nas naročili pri dobrih 2 mesecih, tako kot sedaj Ano.

Beti1 in ostale Ljubljančanke, jaz sem za, da se v četrtek dobimo.user posted image

Grem hitro perilo obesit in malo na sonček, dokler še sije.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Mar(sov)čke/-i
8.5.2006 14:33:39   
cebelicamaja
Zdravo!

Mi smo ravnokar s sprehoda. mali je šel spat, dragi na kolo, jaz pa hitro  za računalnik.

Torej.
Businka: Ja, krema se imenuje prav Lanolin Multi Mam, kot je napisala tudi FionaP. Jaz sem se tudi mislila mazati z Bepantenom, pa so mi potem cimre v porodnišnici svetovale to, pa še nekaj drugih prijateljic. In meni se zdi zakon. Imela sem razpokane, pa mi je krema krasno pomagala. Dokler je bila kriza sem si mazala po vsakem dojenju.

SoncicaT: Imamo prav AD3 vitamine od Krke. Res sem začela z eno kapljico in zelo počasi prišla na 10 (v slabem mesecu). Pa mami mi je svetovala, naj jih dam raje zjutraj, da če ga bo že bolelo, da ga bo čez dan in mi bo ponoči spal. Ne bom rekla, da nima krčev. Samo kakšne hude krize pa tudi ni. Pa še nima jih redno vsdak dan (kapljice pa vsak dan dobi), tako da sploh ne vem, če je to krivo.
Mene pregled pri G ni bolel, samo se je moj mali rodil po bližnjici (carski rez). Zdel se mi je kot tisti klasični pregled, ki ga imaš na tri leta.
Želja po seksu je pa tudi pri meni šla byby. Samo je po mojem kriva utrujenost, ker ne bom rekla, da si dragega ne želim. Ravno vzeti si ga ne morem, ko bi hotela, zvečer pa kot klada padem v posteljo user posted image user posted image user posted image

Katjandraž: boj hecen je bil ta moj pregled pri G, ja. Pa sploh ne vem, kaj ji je bilo, ker je drugače super. Po mojem sem bila v 5 minutah fertik. Pa še rekla mi je, da se bodo vsi moji nadaljni porodi končali tako kot tauser posted image user posted image user posted image , razen če bo naslednje dete po čudežu imelo manjšo glavo. To z dojenjem in kontracepcijo je bilo pa tudi čisto mimo. Pa še rekla je, da če se bomo kaj o kontracepciji pogovarjale, pa sem rekla da ja. Pa je rekla: no, potem se pa čez pol leta vidimouser posted image user posted image user posted image
To tvoje krvavenje pa je res smotano. Sporoči, kaj si zvedela. Kakšno šponto pa si ti dobila za kontracepcijo? Mogoče veš?

Beti1: Kako je šlo tvojemu dragemu na teku? Jaz kar malo pogrešam te stvari. V nosečnosti sem vsaj za spremstvo hodila z mojim dragim, sedaj pa še to ne morem. Si kar ne upam še vozit s tamalim na kraje, kjer ne vem, če ga bom imela kje previt. Pa bojim se, da bo ful nemiren, jaz pa nekje bogu za hrbtom.
Bi se pa lahko zmenie in naslednje leto sestavile kakšno marsovsko trojko, pa šle laufat.

No, punce. Sedaj grem pa še kaj koristnega naredit, preden se naš kričač zbudi. Bodite fajn.
maja



< Sporočilo je popravil cebelicamaja -- 8.5.2006 14:36:46 >


_____________________________

Mi trije smo od 12.3.06 najboljši par.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Mar(sov)čke/-i
9.5.2006 10:29:59   
beti 1
Tananejka sporoča, da jim je crknu računalnik in je do nadalnjega nedosegljiva. Vas vse že pogreša in prav lepo pozdravlja.
Ima pa v četrtek ob devetih en pregled, tko da se moramo zmenit bolj kasno al pa vseeno jutri, samo nekje notri, kar meni ne diši najbolj. 
Katjandraž kdaj imata vidve posvetovalnico?

Čebelicamaja te razumem, jaz sem se tud potrudila, da sem šla vsaj navijat, če že drugega od mene ni bilo. Sem ga lani spremljala zadnjih par km na kolesu, ko je tekel 42km na Ljubljanskem maratonu. Ko bo malo bolj stabilno vreme se kar opogumi in pojdi z user posted image . user posted image  lahko previješ v vozičku, avtu, na dekici na tleh,... Prve parkrat si malo neroden, potem pa kar gre. Zdej maš hrano za user posted image  vedno s sabo, pa je skoraj najlažje, če mu en dan z robčki rito umivaš, namesto z vodo pa tud ni nič narobe.

Jaz sem takoj za, da gremo 12 km na trojke, samo že ime pove, da nama še ena manjka. Če bi se Anuš še kaj oglašala, bi mogoče šlo. Mene že zdaj vsaj enkrat na teden prime, da bi se šla malo zluftat, ma imam od prvič slabe izkušnje s sklepi v medenici in bom raje še malo počakala.
 
lp
beti 1 in njeni user posted image

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 9.5.2006 10:37:50 >

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Mar(sov)čke/-i
9.5.2006 10:36:51   
katjandraž
Beti, pregled imava ob 12.30 v Mostah in morava biti točni, ker dela samo do 13h. Tko, da če se zmenimo v četrtek malo kasneje, bi mi bilo boljše. Mogoče bi pa nama jutri tudi uspelo, samo ne obljubim. Midve sva namreč zaspanki.user posted image  Sporoči, kaj se bosta s Tananejko zmenili. Pride še katera?

Čebelicamaja, kaj je to šponta?user posted image Dobila sem Depo Provera 150 mg. Upam, da sem odgovorila.

Grem si hitro zajtrk naredit, preden se Ana zbudi.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Mar(sov)čke/-i
9.5.2006 13:17:44   
tananejka
žIVJO PUNCE!

na hitro se vam oglašam. Sej ne boste verjele kaj se nam je z računalnikom zgodio. Očka in Alina sta podirala kupčka, ki je pristal na prenosnem računalnikuuser posted image user posted image user posted image . (na tipkovnici, pod katero je nadzorna plošča). Zdaj imava sposojeno tipkovnico, ampak računalnik dela oziroma ne dela (kakor mu paše). Vse mi migeta in skače. Bravo alina in očkauser posted image user posted image user posted image .

Hvala beti1, da si pozdravila vse punce....upam, da bo v kratkem računalnik popravljen (verejtno bova mogla novega kupit, ker bo popravilo predragouser posted image ...to bo pa nekaj časa trajalo, ker cene računalnikov niso ravno nizke).

cebelicamaja: zdravniki priporočajo premor med enim in drugim CRom vsaj 2 leti. Poznam pa primer, ko je mamica zanosila po 6.mesecih in je bilo vse OK.

Zaščita: Jaz bom konec junija šla po mireno, ki jo moja ginekologinja zelo priporoča.

Beti1 in katjandraž: jaz bom v četrtek (upam) končala nekje do 11 ure. A vama je to prepozno?? tudi jaz bi bila raje zunaj kot pa notri, tako da je boljše če se dobimo v četrtek, ko bo lepše vreme. lahko se pa vidve prej zmenita pa midve z Alino prideva, ko končam. Pride še katera??? beti1: prosim pošlji mi sms kako sta se zmenili, ker ne vem če bom lahko računalnik zalaufalauser posted image .

VSEM lep pozdravček do nadalnegauser posted image

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?