|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
6.2.2007 8:42:47   
Anonimen
baucka,nič ne moremo,kot,da se poskusimo tudi z samopomočjo z lastno intuicijo.Veš naše dete je pri 4 mesecih to prebolelo.Več dni trajajoča vročina 40 je bil grozen občutek nemoči,še posebej,ker tudi pediatrinja ni vedela kaj in kako,lahko je le sumila na to ali ono obolenje,na koncu pa je napisala napotnico za v bolnišnico.Tudi tam kljub preiskavam niso nič konkretnega ugotovili in tudi vročine jim ni uspelo zbiti.Po petih dneh kalvarije dve uri pred iztekom starega leta so ju poslali domov,češ,saj je praznik in tako in tako nimajo več kaj početi,naj doma nadaljujeta to kar v bolnišnici:antipiretiki in veliko pit.Ne boš verjela,tri ure po prihodu domov je vročina padla na normalouser posted image Tri dni kasneje pa so se pojavili spuščaji.Pobrskala sem po raznih pediatričnih knjigah in sama diagnosticirala obolenjeuser posted image To smo tudi javile na pediatrijo in v ambulanto njegovi pediatrinji,kjer so nato zapisali diagnozo v karton in odpusno pismo.Pravijo,da je 6.zelo težko določit,ker ima podobne znake prehladnh obolenj.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 6.2.2007 8:43:38 >

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
6.2.2007 10:13:49   
Baucka
Saj verjamem, da se lahko zmotijo in zamenajo za prehlad. Samo me moti, da dajo takšen antibiotik kot je augmentin, kateri je zelo grdega okusa in po katerem odrasli bruhajo in imajo drisko, ne pa da bi ga otroci dobro prenesli.  In še sama me opozori, da je lahko blato mehkejše in da naj ji dam čaj iz suhih borovnic za pit. Če je vedela kakšne stranske učinke ima bi lahko bi predpisala otrokom bolj prijazen antibiotik kot je Hikoncil ali C-klor. Nisem vedla, da moram bit tako pozorna in se sama prej prepričat kaj sploh otroci dobivajo pri raznih vnetji in da moram dvomit v zdravnikovo odločitev. Sem povprašala mamice otrok tam do 4 let in niti ena ni poznala tega antibiotika. Pa pri naši osebni pediatrinji sem vprašala, če se predpisuje ta antibiotik in mi je rekla NE.
To me jezi in ne napačna diagnoza, saj so tudi zdravniki zmotljivi. Zakaj predpisat slabo stvar, če obstajajo boljše.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
6.2.2007 10:27:38   
Anonimen
Imaš povsem prav.Tako sedaj ti bo ta slaba izkušnja dobro prišla,od sedaj naprej boš vedela kako in kaj.Priznam,da tudi jaz prvič slišim za ta antibijotik.Naša pediatrinja je zelo natančna glede antibijotikov.Že pri našemu,,ker je alergik pošteno pomisli katerega mu bo dala.Tale zdravnik,ki je tvojemu takega predpisal bi pa moral še malo študirat pediatrijo,osvežit
znanje,ker se ni za igrat z otroškim življenjem.

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
6.2.2007 10:38:59   
Baucka
Ja zdaj bom vedno tu gor povprašala. Povedala kaj nam je in kaj smo dobili, preden bom sploh kaj dala in kaj dobivajo vaši palčki. Bom pravi panik v bodoče user posted image user posted image user posted image

Smo pa vseeno v lekarni povprašali, če se ta antibiotik pogoste predpisuje (ker se mi je ta nadomestna zdravnica zdela stara), pa je rekla, da se pogosto prepisuje in sem predvidevala, da je OK. Hvalabogu, da sem sebe poslušala in ga nisem več dajala in tudi dežurnemu nismo šli, bi še lahko kaj zraven dobili. Sva se z dragim tresla, če sva se odločla prav ali ne. Pa naša osebna pediatrinja dela v petek samo do 10 ure, pa sem mislila boljše k nadomestni, kakor čez vikend k dežurnemu.

Hvalabogu, da je zdaj vse vredu. Mogoče bo pa moja zgodba komu drugemu pomagala, da ne bo sprejel tega antibiotika in obvaroval otroka.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
6.2.2007 10:42:15   
Anonimen
Veš da bo v poduk,tebi in še komu,ki bo to prebral.
Samo,da je vse v redu,le pazi ne pretiravaj v panikiuser posted image Samo bolj pazljiva bodi pa bo vse v redu.user posted image

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola unfantum
6.3.2007 23:18:25   
katkaF
ja, mi smo meli rahlo drisko

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
18.3.2007 22:24:11   
Anonimen
Nisem ravno informirana o tej bolezni, zato me zanima če jo imajo vsi otroci.

Lp

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
19.3.2007 8:19:51   
Anonimen
Ne,mislim,da ne,ampak veliko,jih preboli to bolezen.Kako naj ti razložim.
Leta nazaj,ko so bili moji majhni,recimo najmlajša jih bo sedaj 18,o tej bolezni ni bilo govora,vsaj jaz nisem zasledila,noben od poznanih,ali moji je niso
preboleli.Morda so,ampak da takrat ni bila definirana ali poimenovana,kdo ve.
Sedaj pa je zelo pogosto slišat,moj je zbolel za 6.ali 5. otroško boleznijo.
Ni rečeno pa,da bo čisto vsak otroček zbolel.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
10.4.2007 20:43:52   
ElaM
Tudi mi smo v fazi prebolevanja, zdaj smo že pri pikicah.
Zakuhala je 4 dni nazaj, vendar vročina ni bila tako visoka, kot jo opisujete, ampak nekje med 37.5-38,3. Tako, da jo nisem nič zbijala, sem bila skoraj 100%, da je viroza. Včeraj je vročina padla, danes zjutraj pa šok, pika pri piki. Smo šli do P, ki je postavila diagnozo 6. otroška. Jo je pa skoraj 100% staknila prejšnji teden, ko smo imeli posvetovalnico, drugače pa ni bila nič v stiku z majhnimi otroki.

< Sporočilo je popravil Irmy -- 10.4.2007 20:44:33 >


_____________________________

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
17.4.2007 15:37:18   
alja01
Ja tud mi jo prebolevamo. V torek prejšnji teden smo bili 2. cepljeni, pol smo dobil v četrtek ponoči vročino 27.8, pa polivali smo, včeraj pa smo dobili same flekce po trebuščku, do vratu in po glavi. Smo šli k zdravniku, je rekla da je 6. Baje je lahko posledica cepljenja, kr pade mal imuskost telesa, pa grlo ma tud rdeče. Ma pa tud mal driskiceuser posted image , mal rdečo ritko. Upamo da bo kmal mimo.

_____________________________

26.11. 2006 je v najino življenje posijal sonček z imenom Alina.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
17.4.2007 16:08:47   
Kalina
No tko, nasa miska je v petek zakuhala z 40 vrocine, ki je nikakor nismo mogli zbiti, v soboto smo dobili Hiconcil, ker naj bi KAO imela vnetje usesk. Jst sm trdila da NIMA, in da ima sigurno 6 bolezen, niso me upostevali, no in ji zacnemo dajat antibiotik, ki sploh ni pomagal, vrocino 40 je imela do vceraj, se pravi 4 dni zapored, skor nas je pobral. Danes zutri pa dobi miljon malih izpuscajev, tko da sm jezna odvihrala k dr in rekla, ce jim je zdej koncno jasno da ima otrok 6 bolez. So rekli da ja. Pac so se zmotili. user posted image Tko da brezveze ji moram dajat Hiconcil, ker sem pac zacela, moram do konca. Mel smo pa kao tezjo obliko 6 bolezni. 

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
31.8.2007 12:24:48   
pikecpokec
Evo, tudi mi počasi prebolevamo 6. bolezen. 3 dni je imel vročino okrog 38 (ponoči 39), smo bili pri zdravnici, ga je pregledala, tudi kri in je rekla da se nič ne vidi in da je verjetno kakšna viroza ali pa zobki. Včeraj mu je vročina skoraj v trenutku padla (v roku 2 ur), zvečer je začel dobivat pikice, najprej za ušesi, danes zjutraj pa še po trebuhu in hrbtu, pa po glavi. Tko da očitno je to 6. bolezen.
Mi pa zdravnica niti omenila ni da je to možno, tako da sem sama pobrskala po internetu in našla to možnost. Očitno je to res bolj nova zadeva, ker je npr. niti moji starši ne poznajo.




_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
7.10.2007 21:41:16   
MADMAX
Izgleda, da je tudi naš sonček zbolel user posted image   Šest mesecev zdrav kot riba, sedaj pa danes ponoči vročina 39-40 in  ne pada !!!
zjutraj smo ga peljali k dežurnemu, ušesa, grlo in pljučke so o.k. - dali so mu le svečke za zbijanje vročine.
Pojedel je le pol kašice, drugače se pa doji, po steklenički  pa že tako noče piti. Malo čaja in vode je dobil po žlički, pa ustnice mu močimo. Je pa priden user posted image  in se kljub visoki temperaturi smejka. Kljub svečkam mu vročina pade le za kako stopinjo. No pikic še nima, menda se pojavijo po treh dneh, če seveda gre za 6. bolezen.
Jutri zjutraj gremo k pediatru, me prav zanima kaj bodo ugotovili. Noč bo še dolga...
Pa še vprašanje - ali se zadeve umirijo same po sebi ali je dobi kakšna zdravila?


(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
8.10.2007 18:16:37   
MADMAX
Kot se je pokazalo na žalost ni 6.otroška bolezen ampak neko vnetje sečil, tako da sta morala mamica in naš sonček v bolnišnicouser posted image

Upajmo, da ne bo prehudo ...

pa lep pozdrav vsemuser posted image

(odgovor članu MADMAX)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
10.10.2007 0:46:16   
MADMAX
Na koncu se je izkazalo, da bo menda k sreči konec koncev 6.bolezen, ker so novi izvidi b.p., več pa izvemo jutri. hvala bogu da ni nič narobe z ledvičkami ... user posted image

(odgovor članu MADMAX)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
29.10.2007 20:29:47   
NRMM
Moja je pred kratkim prebolela 6 bolezen,stara slabe 4 meseceuser posted image .3 dni je kuhala do 40st,potem je vročina čez noč padla.Volje normalne,papala vredu,pila tudi,smejala še bolj,tak da se verjetno prvi dan vročine zamudila,ker ni kazala prav nobenih znakov bolezni user posted image .

Potem je dobila čist drobne pikice po obrazu in diagnoza je bila 6 bolezen.

Sem pa na MON-u zasledila od več mamic,da so njihovi sončki dobili to bolezen 10 dni po cepljenju in tudi pri nas je bilo takouser posted image .

Je imela katera tudi kaj podobnega po 10 dneh cepljenja?

lp

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu MADMAX)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
11.11.2007 13:08:46   
MADMAX
naš jo je dobil približno pet  dni po  cepljenju user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
27.12.2007 20:34:03   
only_me
hm.... rabim pomoč. Moj mali je imel dva dni in pol vročino - 38,5-38,7 (merjeno v ritki). Ko sem mu dala sirup, se je vročina zbila. Pred dvema dnevoma je vročina izginila, danes pa so se pojavile male rdeče pikice. Sprva samo po trebuhu, seda jih ima po celem telesu. Je možno, da gre za to bolezen?



(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
27.12.2007 22:08:28   
Pikca
naš mali je pravkar prebolel 6. otroško, me pa nekaj zanima; slišala sem, da po tej bolezni zelo pade odpornost, zato naj se otroka ne bi cepilo 6 tednov potemuser posted image  je to res?

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
28.12.2007 20:11:44   
MADMAX
only me: našmu so se pričele pikice na ritki pol po trebuščku, hrbtu nogah in na obrazu vse postopoma, pri nekaterih pa samo na nekaterih delih, tko da ima  tvoj sonček sigurno 6. otr. bolezen.

pikica: pri nas smo 6.otr. bolezen dobili po cepljenju. Po cepljenju sigurno pade odpornost, po bolezni pa tud mal sam da pa ne bi 6 tenov ne cepl to pa ne vrjamem, pokliči v pediatrijo.
lp

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
7.2.2008 9:38:48   
bačko
Naša ima trenutno 6 bolezen.Zanima po kolikih dneh izginejo pikice?Zdaj jih ima 3 dan, vendar že malo manj kot na začetku.Pa tudi je mi malo manj kot ponavadi.Je drugače pravi mali požerušček.Upam da bo kmalu to izginilo!

(odgovor članu MADMAX)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
7.2.2008 9:48:51   
Anonimen
Naš jih je imel pibližno tri dni,pa so za en dan izginile in se nato spet za dan dva pojavile,nato pa dokončno izginile.Značilno za to bolezen.

Uradno pa:

Hkrati se pokažejo v plasteh rdeči izpuščaji,podobni ošpicam ali rdečkam,ki prekrijejo celo telo in po približno dveh dneh spet izginejo.Ko se pojavijo izpuščaji,ni več nevarnosti okužbe

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
16.2.2008 12:20:22   
sandra85
najin sinček verjetno glihkar preboleva to bolezen
v petek sem mu popoldan izmerila 38,5 vročine
poklicala sem P in naju je naročila drugo jutro
vzeli so mu kri iz prstka in izvidi so pokazali: virus
P je takoj posumila na 6. otroško bolezen. no že 2 dni ima vročino 38,5-39,1
ko mu dava calpol pade na 38-38,4
ponoči mu je ob 5h narastla na 39,1 po calpolu pa padla na 37,9
tečen je ko user posted image , nič mu ne paše, noče spat v posteljici ampak z nama, ponoči se zbudi najmanj 4x (drugače mi spi 10 ur brez zbujanja), doji se normalno, silim ga da čimveč popije, skopala sem ga v mlačni vodi......zdaj pa upam, da res mine do ponedeljka

bojim se samo, da mu T preveč naraste!
meni je rekla P, da traja vročina 4 polne dni, ene ste napisala, da je pri vas trajala 3 dni
a to je različno ali kako???

star pa bo 6 mesecev


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
16.2.2008 15:31:02   
januskica
Živjo,

mi tudi glih zdej prebolevamo 6 bolezen ... tamala je danes dobila pikice ... je pa res kar stresno user posted image , ko tamali dobijo tako visoko vročino in prej tega nismo navajeni.
naša jeje imela 4 noči visoko vročino (prve tri med 39-40C, zadnji pa okrog 38,5C). po drugi noči smo šli k pediatru, saj tamali (9m) enostavno nismo mogli zbit vročine pod 38,7C ... in to naj je uspelo po več kopelih, obhladkih in calpolu. pediater je dal diagnozo viroza kao prehlad, ampak ni imela nič v nosku (razen malo skute, ki jo je jedla preden je prišla na vrsto) in zato sem imela celo litanijo kako ji moram čistit nos in da ima vse zabito nekje gor. sem mu povedala, da sem tudi na to pomislila in ji fajn našpricala nos in ni bilo nič ... ma mi ni verjel. user posted image ti pediatri. glavno, da sem jo jst prehladila (to so njegove besede). user posted image
nam je pa dežurna zdravnica danes povedala, da šele naslednji dan, ko pikice izginejo lahko gre ven. prej pa ne. aja, povedala je da 6 tednov po tej bolezni ne sme bit cepljena (to je bilo nekje gor omenjeno).
je pa tako, da je naši padla  včeri ponoči temperatura na 35,5C (normalno ima do 35,8-36C) ... in pediatrinja nam je povedla, da se to lahko zgodi po taki vročini. Aja, dobilaje tudi drisko in je imela ful hude vetrove ponoči ... tako, da se cel čas zbujala ob joku. sem ponoči ful masirala trebuh ... pa ni najbolj pomagalo. no tako poteka pri nas 6. bolezen ... in baje je to normalno.


(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: 6.otroška bolezen ali Roseola infantum
17.2.2008 21:32:08   
sandra85
no pri nas se je včeraj zvečer končalo z vročino (najvišjo je imel včeraj proti jutru, in sicer 39,1) popoldan je že bil boljše volje, ob 18h sem namerila 38,5 mu dala calpol in ob 20h sem ga skopala (dala sem ga v banjico, ki je imela 37°C in jo počasi ohlajala dokler ni prišla na 33°C) tako smo zbili T na manj kot 37°C
ob 23h je T zrastla samo do 37,8°C
spet smo prespali celo noč in tako smo ob 9h izmerili le 36,8°C
imel je samo par pikic na glavi. ob 15h sem opazila pikice že okrog pasu, več pikic na glavi in malo po hrbtu.

tako-pri nas je traja T manj kot 3 polne dni, T ni presegla 39,1 (skozi se je gibala med 38,5-38,7°C) ko smo dali calpol je padla na 38°C
vse 3 dni je bil zelooo tečen, hvala bogu je pridno papcal in pil sok, tako da je tudi veliko lulal in ni bilo straha za kako dehidracijo

zdaj počakamo še 1 dan, da pikice izginejo in tako smo dali skozi to user posted image 6. otroško bolezen


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu januskica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?