|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velika planina 25.7.
25.7.2007 17:37:11   
Primoza
Danes smo nadaljevali sezono z ogrevalno turico po Veliki planini. Glede na to, da bo v soboto tam tekmovanje harmonikarjev, smo se kar dobro odločili iti zdaj, med tednom.
 
Za triletnega Žana je seveda vzpon iz doline prehud zalogaj, zato smo se poslužili za spremembo gondole do Šimnovca. Od tam smo se povzpeli na Gradišče in nadaljevali po grebenu Zelenega roba do planšarije na Mali planini, kjer strežejo verjetno najboljše kislo mleko na celotni planini.
 
Od tam smo ze začeli vračati mimo Jarškega in Domžalskega doma, skozi planšarsko naselje ter mimo gostišča Zeleni rob do Šimnovca. Naredili smo kar lep krog za malčka, ki je najbolj užival v opazovanju številnih teličkov.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Velika planina 25.7.
27.7.2007 7:13:03   
banguc
Živjo!

V nedeljo bi radi šli na izlet z našo devetmesečno deklico, zato sem iskala ideje tukaj. Ko sem brala za nazaj sem opazila, da ste uporabljali nosilko za otroka. Zanima me kaj ste naredili, če je otrok v nahrbtniku zaspal? Kakšen teden nazaj smo odšli na bližnji hrib in hčerka je na poti nazaj v nahrbtniku zaspala. Nošnja spečega otroka se mi ne zdi najbolj varna, glavica je mlahava in mimogrede lahko pride do kakšne poškodbe. user posted image  Kako ste vi reševali ta problem? Ali obstaja kakšen pripomoček za fiksacijo?
Vsakega mnenja in izkušnje bom vesela.

user posted image za vse vaše podvige.

Lp


(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: nahrbtnik
27.7.2007 7:23:13   
Primoza
Mislim, da se lahko največ naredi z enakomerno hojo ko vidiš, da otrok spi. Drugače obstoji neka opora, podobna potovalni blazinici, vendar je nismo uporabljali. Glavica dejansko postane mlahava, ampak nahrbtnik ima itak rob, ki glavico zadrži na pravem mestu.
 
Dobro pa je začeti s krajšimi potmi, naprimer tista na Jesenje je kar prava, ali pa na pl. Lipanco pri Debeli peči.

(odgovor članu banguc)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: nahrbtnik
27.7.2007 8:11:53   
banguc
Bilo  je prvič, da smo nekam šli z nosilko, nisva pričakovala, da bo zaspala zato sva bila malo zmedena. Glavico je naslonila na sprednji in stranski oblazinjeni del nahrbtnika, ni blo videti, da ji je neudobno samo midva sva imela nelagoden občutek. Na poti do koče in pri njej je bilo vse tako zanimivo, da ni imela časa ne jesti ne spati. Ni čudno, da jo je nazajgrede premagala utrujenost. Drugič se bomo  pri koči zadržali dlje časa, da bo tam kakšno kitico odspala. Če bo pa zaspala je torej čist ok, da se trudva hodit čim bolj enakomerno?!  Ne preveč komplicirat, a ne?

Hvala za ideje, mogočo res sprobamo. Mormo preštudirat in naredit plan (navadno sva se samo pridružla skupini in se pustila vodit). Da se kje ne izgubimo...user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: nahrbtnik
27.7.2007 9:04:18   
saving
Tudi moja dva fanta sta vedno zaspala v nahrbtniku (nosilki). Ne se sekirat! Če je nosilka dobra, ima dovolj visoko postavljeno oporo za glavico, da ta ostane v približno dobrem položaju. Samo naštimat je treba spodaj, da ni sedalni del previsoko (pri 9 mesečniku to verjetno sploh ni možno, bolj pri večjih).
Otroci silno radi zaspijo, če jih nosiš v nosilki - mi smo včasih to uporabili kot sredstvo za uspavanje (podobno kot avtosedež + vožnja).user posted image

(odgovor članu banguc)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   Pl Korošica 1554 m 15.8.07
15.8.2007 20:49:53   
Primoza
Danes smo se povzpeli do pl. Korošice nad Ljubeljem. Parkira se na prvem ovinku serpentin do predora Ljubelj. Hodimo po traktorski kolovozni poti, večinoma je vzpon kar prijetne za malčke, razen velikih gruščnatih kamnov v spodnjem delu poti.

Na planini se dobi odlično kislo mleko, žgance in podobno hrano. Cene so ugodnejše kot na kakih bolj poznanih lokacijah.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   Smrekovec 1577 m 19.8.07
19.8.2007 19:53:22   
Primoza
Danes smo se povzpeli na ta slovenski "ognjenik". Seveda je že davno ugasnil, kot prijetna posledica njegovega delovanja pa kameninska sestava ugaja borovnicam, ki jih je tu v izobilju. Spremljajo jih maline, ki so prav tako kar bogato obrodile. Tako se lahko krog, dolg dve uri, mimogrede spremeni v šesturno sprehajanje od grmička do grmička.

Za izhodišče smo vzeli kar Kočo pod Smrekovcem 1375 m, kjer se odcepi malce pod njo gozna pot ki preči pobočja v smeri proti Komnu. Po gozni poti smo med obiranjem malin in borovnic prikorakali do Krumpaške planine, nato pa se obrnili desno navzgor in se skozi plantaže borovnic prebili do steze ki poteka po hrbtu proti vrhu Smrekovca. Od tam pa smo se le še spustili nazaj do koče.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 21.8.2007 18:42:01 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   Triglav 25.-27.8.07
27.8.2007 17:02:57   
Primoza
Opravili smo pohod na Triglav v postavi Ankaa, Ajda 6 let in Žan 3 leta (Žan samo do Vodnikovega doma) in sicer:

1 dan: Rudno polje - Studorski preval (vmes še vzpon na Ablanco 2005 m) - Vodnikov dom.

2 dan: Vodnikov dom - Konjsko sedlo - Kredarica - Triglav - Planika - Konjsko sedlo (skok na Cesar 2098 m) - Vodnikov dom.
3 dan Vodnikov dom - Studorski preval - Rudno polje.

Malčke je dobro od Vodnikovega doma naprej navezati, ker je pod stezo precejkrat kar dovoljšen prepad.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   Vremščica 1027 m
9.9.2007 18:52:59   
Primoza
V soboto smo se na poti na morje ustavili še v Senožečah in opravili prijeten vzpon na Vremščico, ki je predzadnji tisočak pred morjem. Pot je primerna za vzpon z malčki in jo je skupaj za tri ure.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   Gradiška tura
15.9.2007 22:18:41   
saving
Danes sva se z Gorazdom (7 let) v krasnem vremenu vzpela čez Gradiško turo po plezalni poti. Vzpon je trajal uro tričetrt, sestop pa pol ure manj. Ferata je zelo lepo opremljena in super za prvi tovrstni vzpon z otrokom.
Obvezni so plezalni pasovi, čelade, komplet za samovarovanje in 5-meterska dinamična vrv. Gorazd je bil nad plezanjem navdušen, jaz pa sem se ob odličnih varovalih tudi zelo fino počutil.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Gradiška tura
29.9.2007 8:03:22   
Primoza
Ja Gradiška tura je zelo primerna za malčke, ker ni krušljiva pa še kratka je (plezalni del). Ko sva z ženo peljala čez  Ajdo pri petih letih ji je žena vpenjala samovarovalni komplet jaz pa sem jo od zgoraj še varoval z vrvjo. Problem postane, ko je otrok enkrat težji in je potrebno varovanje spremeniti, velikokrat ne gre več brez zamudnega varovanja na polbičev vozel.

Gradiška tura nas letos še čaka - vendar le plezališče, kjer se da oktobra lepo nastavljati sončnim žarkom, pa še ruji takrat pordečijo.

Spomladi pa načrtujemo Gradiško turo v celotni družinski postavi kot ogrevanje za Triglav.

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Pl Korošica 1554 m 15.8.07
29.9.2007 8:25:16   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Danes smo se povzpeli do pl. Korošice nad Ljubeljem. Parkira se na prvem ovinku serpentin do predora Ljubelj. Hodimo po traktorski kolovozni poti, večinoma je vzpon kar prijetne za malčke, razen velikih gruščnatih kamnov v spodnjem delu poti.

Na planini se dobi odlično kislo mleko, žgance in podobno hrano. Cene so ugodnejše kot na kakih bolj poznanih lokacijah.


Dobro jutro,

koliko je približno hoje do Korošice?

Lp

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Pl Korošica 1554 m 15.8.07
29.9.2007 8:38:11   
Primoza
Ura in pol zložne hoje. Zdaj je za ta izlet že malo pozno, ker je lega pretežno senčna.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Pl Korošica 1554 m 15.8.07
29.9.2007 8:54:55   
N _ B
Hvala.

Imamo 4-letnico, ki je zaenkrat kar pridna za hojo. Kolikor vreme dopušča je vsak vikend nekje v hribih. Ponavadi gredo zraven še prijatelji, ki imajo enako staro punčko in se spodbujata. Malo so se že naveličali enih in istih smeri.
Katero smer (Gorenjska in osrednji del države) bi svetoval za te jesenske dni? Hoje naj bi bilo nekje do ure in pol oz. lahko tudi več, če pot ni prezahtevna.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   Re: Kam jeseni
29.9.2007 9:41:40   
Primoza
Na Sv. Jakobu nad Preddvorom ste že bili? Sicer je običajno kar gneča ampak hoje je ravno prav.

Pa na Ratitovec iz Prtovča se tudi pride v kaki uri in pol.

Kriška gora iz vasi Gozd.

Mi gremo jutri z našim triletnikom in šestletnico na Viševnik 2050 m, pogledat sneg.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Re: Kam jeseni
29.9.2007 11:31:58   
N _ B
Jakob je bil od lanskega novembra (od takrat zbiramo žige) osvojen 12x. Bila je na Veliki planini, Lubniku, Mohor, Jošt, Šmarna gora, Štefanja gora, Tamar, Krvavec... Pač smer izbiramo glede na razpoložljiv čas in vreme. Kdaj pa kdaj je potrebno tudi samo na griček, da se reče: Oh, to je pa čisto lahko. Jaz bi kam višje. user posted image



(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Re: Kam jeseni
29.9.2007 14:37:12   
Primoza
No saj Viševnik je tak 2000-ak da se da priti na lahek način višje. Izhodišče je Rudno polje 1400 m na  Pokljuki, tako da je do vrha 1,5 ure vzpona. Le vršnih nekaj metrov je malo težavnejših, tam je najbolje malčka navezati nase z nekajmetrskim kosom vrvi.

Naš Žan je vrh dosegel samostojno teden dni pred tretjim rojstnim dnevom.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   Viševnik 2050 m 30.9.07
30.9.2007 16:29:09   
Primoza
Danes smo se povzpeli na tipični zaključni 2000-ak letne sezone, Viševnik 2050 m nad Rudnim poljem na Pokljuki.

Za popestritev ture je poskrbel sneg, ki že delno prekriva vršna pobočja in omogoča kar nekaj dsanja ob poti navzdol.

Žan 3,5 let je potreboval za vzpon skupaj z igro 2uri in 15 minut.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   ČEŠKA KOČA
1.10.2007 13:39:21   
zmajck
Včerajšni sončen jesenski dan smo izkoristili za čudovit izlet na Češko kočo. Lovro (11m) nam je takoj zaspal v nosilki Deuter KC II, kasneje pa je užival v čudovitem razgledu. Starejši sin (27m) pa je SAM prišel do konca gozda, nato pa ga je ati nesel v nosilki. Na vrhu nas je pričakalo sonce in okusna jota.  Aja, pa prvič letos smo pošlatali sneg.

Upam, da bo jesen dolgo obsijana s toplim sončkom.user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: ČEŠKA KOČA
1.10.2007 17:28:09   
Primoza
Tudi mi se pridružujemo željam o jesenskemu soncu - upajmo, da najlepši dnevi šele pridejo, tam nekje sredi oktobra.

(odgovor članu zmajck)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   Tinjan 371 m
6.10.2007 18:05:19   
Primoza
Ker smo bili danes slučajno na tem lepem koncu Slovenije smo mimogrede obiskali tudi ta flišnati grič. Za izhodišče vzpona smo izbrali vasico Osp, odkoder je do vrha Tinjana speljana steza po borovem gozdu (tu poteka slovenka planinska transferzala) .


Izlet je primeren tudi za malčke.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   Debela peč 2015 m in Brdo 2008 m 7.10.07
7.10.2007 18:33:37   
Primoza
Danes smo izkoristili lep jesenski dan za verjetno zadnji družinski obisk visokogorja. Sicer je bila postava nekoliko okrnjena: primoza, Ajda 6,5 let in Žan 3,5 let. 

Cilj je bil standarden: najprej vzpon od gornjega parkirišča pod pl. Lipanco na Debelo peč, nato pa nazaj grede še na bližnji 2000-ak Brdo.

Ker sem moral skrbeti za dva malčka, sem se poslužil varovanja vse od skalnate strmine nad pl. Lipanco naprej. Ta sistem se je izšel brez vsakih težav, tako da smo krog opravili b.p.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   Slap Orglice
14.10.2007 23:08:25   
saving
Sončen jesenski dan smo izkoristili za izlet iz Kamniške Bistrice do slapu Orglice. To je bil prvi izlet za našo malo Gajo (7 mesecev) z nosilko! Bili smo trije odrasli in seboj smo imeli 5 otrok - res živahna druščina user posted image . Za pot smo rabili kako uro in pol gor in malo manj dol. Pot je zanimiva - gozd, rečna struga, balvani, na koncu pa (lahko) plezanje do slapu - tudi za majhne otroke... Toplo priporočam.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 15.10.2007 6:03:22 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Slap Orglice
15.10.2007 6:06:54   
Primoza
Do slapu Orglice smo imeli pred leti zaključni izlet vrtca, ki je prav lepo izpadel.

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   Čemšeniška planina 1207 m 21.10.07
21.10.2007 16:32:41   
Primoza
Danes smo pogledat sneg, dober kompromis med letnimi gumami in dovolj visokim izhodiščem so bile Prvine, ki so dobrih 900 m visoko, odkoder je do vrha Čemšeniške planine tričetrt ure hoje.

Snega je bilo par centimetrov, ravno dovolj za kepanje. Ker je na vrhu prijazna planinska koča, pa se lahko človek tudi pogreje in kaj dobrega poje.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?