lenika
|
Merjenje temperature Naš je bil včeraj cepljen, zato sem mu danes preventivno zjutraj merila temparaturo. Najprej sem mu jo merila z dudo termometrom, nato pa še z digitalnim termometrom po pazduho. Oboje je šlo brez problema, je full gledal kaj se dogaja. Pikicaa dobrodošla nazaj. Kar se tiče vozička je bilo pri nas do 3. meseca tudi tako, da ni šans, da bi bil notri, v lupinici pa kot pri vas mogoče 15 minut. Po dopolnjenem 3. mesecu se je začelo izboljševat in upam, da bo šlo vse na bolje. Sedaj jepa tako, če ni utrujen, zdrži (v lupinici seveda) kakšne pol ure, če je pa utrujen, potem kakšnih 10 minut gleda, nato malo positnari (vendar ne joče), nato pa zaspi in tako zdrži včasih tudi 2 uri. Najboljše pa je to, da ko se zbudi, zdrži še kakšnih 10 ali 15 minut, tako, da lahko pridem do doma. Včasih, če mu je že uspelo zaspat, je bila sirena takoj ko se je prebudil, še očk ni dobro odprl. Upam, da bo tudi pri vas sčasoma bolje. Nošenje po rokah Jaz se trudim ga imeti čim manj po rokah, če pa ne gre drugače, pač ne gre. Zjutraj, ko se zbudiva (okrog 8.00) je navadno dobre volje in komot vstanem, se umijem, pozajtrkujem, spijem kavico, on pa se medtem sam igra na najini postelji. To traja približno 30 minut. Nato pridem k njemu in se igrava še kakšne pol ure, nato pa greva ven. Ker je utrujen, v vozičku zaspi in spi kakšno uro, včasih pa tudi 2. Nato greva noter, se najeva nato malo poigrava. Igrava se približno 1 uro. Pri tem veliko menjava položaje, da je OK. Najprej se igrava na hrbtu in grabiva igračke, ko se naveliča se greva preobleč na previjalno blazino, nato se tam malo poigrava, nato greva pod igralni most. Ko več nič ni dobro, ga dam v posteljico in pase kravice, kar mu je zelo všeč za kakšnim 15 minut, nato pa se vleže in si mane očke. Taakrat mu dam dudo in pleničko in zaspi. Spi približno 1 uro in ko se zbudi, če imam srečo in mu dam hitro dudo nazaj v usta, potem mogoče zaspi še za eno uro. Ko se zbudi, je navadno ura okoli 14.00 do 15.00 in od takrat naprej pa do večera je pa potrebno že zelo veliko animacije, da se ga zamoti. Takrat se podojiva, se preoblečeva in se igrava dokler ne postane tečen in nato greva z vozičkom ven, kjer nekaj časa gleda nato pa zečne sitnarit, če imam srečo še za kakšne pol urice zaspi, če pa ne pa greva domov in ven iz vozička. Od 16.00 ali 17.00 ure naprej hoče pa biti večinoma po rokah in to ni dobro, če sediš, treba je hodit. No na srečo takrat tudi mož pride iz službe, pod večer gremo pa tudi malo na obisk en štuk nižje k tašči in tastu,da ga še oni malo ponosijo. Ob 20.00 kopanje, dojenje in soanje ob 20.30 in nato spimo sedaj že 2 dneva do 5.00 in nato še do 8.00, ko se celotna zgodba ponovi. Joj, saj sem napisala že cel roman oziroma celoten potek našega dne. Lepo se imejte in uživajte dan.
|