|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
1.9.2006 12:52:48   
lenika
Merjenje temperature Naš je bil včeraj cepljen, zato sem mu danes preventivno zjutraj merila temparaturo. Najprej sem mu jo merila z dudo termometrom, nato pa še z digitalnim termometrom po pazduho. Oboje je šlo brez problema, je full gledal kaj se dogaja.

Pikicaa dobrodošla nazaj. Kar se tiče vozička je bilo pri nas do 3. meseca tudi tako, da ni šans, da bi bil notri, v lupinici pa kot pri vas mogoče 15 minut. Po dopolnjenem 3. mesecu se je začelo izboljševat in upam, da bo šlo vse na bolje. Sedaj jepa tako, če ni utrujen, zdrži (v lupinici seveda) kakšne pol ure, če je pa utrujen, potem kakšnih 10 minut gleda, nato malo positnari (vendar ne joče), nato pa zaspi in tako zdrži včasih tudi 2 uri. Najboljše pa je to, da ko se zbudi, zdrži še kakšnih 10 ali 15 minut, tako, da lahko pridem do doma. Včasih, če mu je že uspelo zaspat, je bila sirena takoj ko se je prebudil, še očk ni dobro odprl. Upam, da bo tudi pri vas sčasoma bolje.

Nošenje po rokah Jaz se trudim ga imeti čim manj po rokah, če pa ne gre drugače, pač ne gre. Zjutraj, ko se zbudiva (okrog 8.00) je navadno dobre volje in komot vstanem, se umijem, pozajtrkujem, spijem kavico, on pa se medtem sam igra na najini postelji. To traja približno 30 minut. Nato pridem k njemu in se igrava še kakšne pol ure, nato pa greva ven. Ker je utrujen, v vozičku zaspi in spi kakšno uro, včasih pa tudi 2. Nato greva noter, se najeva nato malo poigrava. Igrava se približno 1 uro. Pri tem veliko menjava položaje, da je OK. Najprej se igrava na hrbtu in grabiva igračke, ko se naveliča se greva preobleč na previjalno blazino, nato se tam malo poigrava, nato greva pod igralni most. Ko več nič ni dobro, ga dam v posteljico in pase kravice, kar mu je zelo všeč za kakšnim 15 minut, nato pa se vleže in si mane očke. Taakrat mu dam dudo in pleničko in zaspi. Spi približno 1 uro in ko se zbudi, če imam srečo in mu dam hitro dudo nazaj v usta, potem mogoče zaspi še za eno uro. Ko se zbudi, je navadno ura okoli 14.00 do 15.00 in od takrat naprej pa do večera je pa potrebno že zelo veliko animacije, da se ga zamoti. Takrat se podojiva, se preoblečeva in se igrava dokler ne postane tečen in nato greva z vozičkom ven, kjer nekaj časa gleda nato pa zečne sitnarit, če imam srečo še za kakšne pol urice zaspi, če pa ne pa greva domov in ven iz vozička. Od 16.00 ali 17.00 ure naprej hoče pa biti večinoma po rokah in to ni dobro, če sediš, treba je hodit. No na srečo takrat tudi mož pride iz službe, pod večer gremo pa tudi malo na obisk en štuk nižje k tašči in tastu,da ga še oni malo ponosijo. Ob 20.00 kopanje, dojenje in soanje ob 20.30 in nato spimo sedaj že 2 dneva do 5.00 in nato še do 8.00, ko se celotna zgodba ponovi.

Joj, saj sem napisala že cel roman oziroma celoten potek našega dne. Lepo se imejte in uživajte dan.

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 776
1.9.2006 14:03:07   
bajko
A bo katera zamrznila kakšno zelenjavo in sadje za zimo, ko bodo naši lupčki že papali kašice in ostalo hrano? Je treba zelenjavo (blitvo, špinačo,...) najprej prekuhati oz. popariti in šele potem zamrzniti? Kaj pa sadje ga je treba prekuhati in spasirati pa šele potem zamrzniti? Kako delate ve? Ve katera za kakšno dobro knjigo z recepti in nasveti? Mogoče bodo za katero bolj izkušeno mamico to brezvezna vprašanja, pa vseeno, vesela bom vsakega nasveta.
Najina Maja noče več ležati v vozičku. Na sprehodu se zgodi, da jo mora ati nositi, jaz pa vozim prazen voziček, zato gre sedaj v športnega. Edino ne vem koliko lahko dvignem naklon? Kako ve to prakticirate?
Drug teden v sredo gremo pa na morje. Juhuuu, se že veselim.
Lepo se imejte. Zgleda, da bodo prihodnji dnevi polni sonca.
Pozdravček od mene in Maje!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 777
1.9.2006 14:07:14   
Kalina
Naklon lahko dvignes za 45 stopinj, mi smo ga ze in je super, mala je ful pridna, sam okol gleda pa smeji se pa pogovarjauser posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu bajko)
Neposredna povezava do sporočila: 778
1.9.2006 14:14:54   
cofek
dan!

uf, sem že mislila da bo zaspal, pa zgleda ne bo nič od tega (dremal je 30 min med dojenjem, pa pol še 15 min, ko ga je nekaj prestrašilo - najbrž kak notranji demon user posted image  in se je zbudil) - je pa res da je spal od pol 10 do pol 8h (seveda z vmesnihm hranjenjem ob pol3h), pa še do 9h. trenutno je v "telovadnici"...
očitno so tudi vaši user posted image  ugotovili, da je finta bi cel dan buden in nič spat (me kar malo tolaži, hkrati pa tudi žalosti, ker je bilo prej veliko boljš in je bil bolj umirjen, zdaj pa na trenutke pade v tak histeričen jok in ga tudi nič ne potolaži - včeraj se je recimo drl celih 15 min, ko sva pa stopila iz stanovanja pa kot bi ga odrezal...

SelmaC-tenks! gremo res kar v nedeljo!

moram it, lep vikend in naslednji teden!
t

(odgovor članu bajko)
Neposredna povezava do sporočila: 779
1.9.2006 14:26:41   
bajko
Ti znakci za spol ob naših vzdevkih pa nisem prepričana, da so pravi. A ni ravno obratno?

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 780
1.9.2006 14:30:21   
Kalina
Ja bajko midve mave obe puncke pa mave razlicne znakceuser posted image

Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu bajko)
Neposredna povezava do sporočila: 781
1.9.2006 14:39:52   
F*S*M
oj na hitro ti znakci pomenijo spol zate ne za tvojega otroka, da se ve kdo je kdo pod nickom, moški ali ženska, zato drage moje pojdite v "moj profil" in tam vse popravite da ste ženske,

ok lep pozdrav

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 782
1.9.2006 21:07:35   
Kalina
Cer!

Evo se oglasim, se zadnjic preden gremo na dopust. Spakirani smo, upam da nism kej pozabla. Nekaj stvari vzamem se zjutri in to je to. Se vedno sm v bedu in soku, k gremo brez ocijauser posted image
eh bom ze morala prebolet. user posted image Upam da jutri ne bo prevelike guzve in bo vse ok, sploh pa zaradi spremembe okolja oz podnebja.

Vsem, ki odhajate na dopust zelim srecno pot in da se imate cudovito, mamice, ki pa ostajate doma pa tudi uzivajte pa cimvec na sprehodke dokler je lepo vreme.

Pozdravcki od naju z user posted image

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 783
   [Brisano sporočilo]
1.9.2006 21:12:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu F*S*M)
  Neposredna povezava do sporočila: 784
1.9.2006 21:29:03   
lenika
Jaz sem pa breskve skuhala, spasirala in dala v skodelice po 1 dcl v skrinjo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 785
1.9.2006 21:38:52   
bajko
Lenika, kako dolgo si jih pa kuhala? Ima katera mogoče revijo Kuharica? Se jo splača kupiti? Jaz sem opazila, da moja Maja ob enem podoju poje manj kot prej. Kar naprej radovedno obrača glavo in gruli, za joško ji sploh ni maruser posted image . Je pri kateri podobno? Upam, da to kmalu mine, drugače bova na naslednji posvetovalnici kregani.
Lahko noč!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 786
2.9.2006 7:39:21   
tea
Dobro jutro!

samo na hitro se javim, preden odrinemo na morje. V veliki večini imam že spaikarno, malce moram še pospravit in sebe uštimatuser posted image , da bom lepa za na plažo, zvečer pa odrinemo. Se že res veselim!! Upam, da imam vse kar bomo potrebovali, ampak sem sigurno kaj pozabilauser posted image . Ja tudi pri nas bi rabili skoraj tovornjak, toliko se je nabralo vseh "pomembnih" stvari.
Vse mamice, ki odhajate sprečno pot in veliko lepega vremena, tiste, ki ostajate doma pa tudi čim več lepih dni za prijetne sprehode z malimi junački.

Imejte se lepo in nasvidenje konec septembra,
tea

(odgovor članu bajko)
Neposredna povezava do sporočila: 787
2.9.2006 8:51:16   
lenika
Bajko, kuhala sem jih približno 30 minut. Kar se tiče podoja. Mi smo se na začetku dojili tudi 45 minut, sedaj pa opravimo v 10 minutah. Otroci sčasoma hitreje vlečejo.

< Sporočilo je popravil lenika -- 2.9.2006 8:55:08 >

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 788
2.9.2006 11:22:39   
mojca75
Ojla punce,

vidim da imate podobne ritme kot mi, podobne težave,... Bučno olje pa premaga vse...user posted image

Mimogrede ta temenca so res štala, ampak bomo že, naša ima še ful veliko odprtino v lobanju, in glih tam največ temenc! Kolk majo pa vaši kej velike odprtine?
Princesa je glih zaspala. mamo pa mi tud  še 7 obrokov, spat jo damo ob pol devetih in potem se zbudi ob 1-2 (včasih 3) pa drugič med 3-5 in potem  tud do 9 včasih potegne, ponavadi pa okol 8h! Včeraj je spala popoldan 2 uri skupaj - še še ni zgodilo in je bil tak mir, sva v miru pojedla, pila kavo se pogovarjala... sem že pozabila kako je to!

Sicer pa blagor tistim ki dopustujete, mi bi tud še... sam user posted image  ne bo več
možnosti!

Reakcijo na cepljenje smo pa tud mi mel, mi je pa rekla ena kolegica naj pri naslednjem cepljenju povem in ji bodo dali en sirup proti alergiji ?!!? ne vem?

Nič, grem še kaj narest v tem cajtu, uživejte v lepih dnevih...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 789
2.9.2006 21:32:19   
MiaSophia
Dober večer majčice.

Mojca, tudi naša user posted image  je imela temence ravno na odprtini in sem kar malo cvikala kako ji naj to zadevo odstranim, ker je ravno na takem mestu...Pa sem vprašala P, pa je rekla, da naj kar odstranim tako kot bi to storila drugod po glavici, nežno. Pa sem ji eno popoldne namakala to odprtino z mandljevim oljem in razmazala s prstom, zvečer pri kopanju pa sem uporabila frotirasto rokavičko, s katero sem narahlo odstranjevala zadevo. Na koncu sem uporabila še ščetko (ki je zraven glavnička, ki bi naj bil za odstranjevanje temenc, a ima naša user posted image  tako malo las, da je to čist nemogoče..) in poščetkala nežno po temencah, ki so veselo šle stran (trkam, trkam user posted image ). Pa je zdej okej. 
Mi2 imava tudi 6. 7 obrokov. Zadnje dva dni jo nahranim ob pol 9ih in jo dam ob 9ih spat, pa se je zbudila ob 4, pol 5ih. Potem je zaspala še do pol 9ih, 9ih. Na sprehodu spi kakor kdaj, včasih 20 minut, včasih uro.

Ja, dopust je tudi nam minil prehitro in se mi zdi, da je to že takooo daleč...user posted image
Oh to cepljenje, sem včeraj brala eno zadevo tle gor: temna stran cepljenjauser posted image ...sem raje kr nehala brat nekje na sredi...
Lepo spiteuser posted image

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 790
3.9.2006 11:16:27   
cofek
Dan!

danes pa res upam, da se zadnjič javim pred dopustom user posted image ; se mi zdi da so že vse šle, le mi odlašamo pa odlašamo - user posted image user posted image user posted image user posted image  pa ta formula na vodi...

danes bom tako počasi spakirala, do konca oprala in posušila, vmes gremo še k prijateljem na kosilo, zvečer spat, zjutraj pa na morje user posted image user posted image user posted image
seveda moram še sebe poštimat, da ne bom kot kaka divjaknja tam na plaži user posted image (uf - upam, da bom do tja sploh prišla)

včeraj smo na našega speedyja namontirali športni voziček in danes sta šla že prvič na sprehod z njim (do sedaj smo prakticirali lupinico)- je pa res da je Ažbe kot mala pikica v ogromnem vozičku, bomo videli kako se bo kaj obneslo.

punce uživajte se javim naslednji teden, ko pridemo z dopusta
lp,t

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 791
3.9.2006 16:13:24   
pikicaa
OJLA

Se moeam najprej pohvalit da smo bolje sapli kot pretekla dva meseca. user posted image  je zaspala ob20.30 pa do 23.30 potem pa še od polnoči pa do 4.00 in vse to v svoji posteljici. Potem pa kot ponavadi pri nama.

Lana ja kar po morju se stepam. Naslednji vikend gremo spet.Aptamil bi ji jaz dala zvečer zardi tega če bi potem kaj bolje spala, ker berem vse ki dajate aptamil user posted image  celo noč prespijo. To bi naredila samo občasno da se malo počijem.
Ginekologa pa imam konec septembra.

Lenika hvala za vzpodbudne besede glede vozička in ostalega. Jutri dopolnimo tri mesece in upam da bo res kaj bolje in bomo lahko več zunaj na sprehodih ne pa samo na balkonu in v avtu.

Cofek in vse ostale, ki greste na dopust pa maksimalno uživajte na morju.

bajko glede špinače za v zamrzovalnik- jaz jo najprej skuham, nato pa zmiksam in dam zamrznit.

Pogrešam pa MarijoPo in njeno malo Evico, se že dolgo niso nič oglasile.

Uživajte še v preostanku nedelje. Se pišemo

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 792
3.9.2006 16:40:32   
F*S*M
Oj

Pikicaa samo na hitro raje si spumpaj pa ji daj po flaški pa boš vidla kako bo, ker naš ko se je dojil je hotel jesti na 15 min, ko pa smo mu dali po flaški je bil mir vsaj tri ure, čeprav zdaj jo sta že tri mesece bo verjetno spala kar ene 6 do 7 ur skupi potem pa bo že cela noč. Če pa te še kaj zanima mi piši na zs pa pustoi tel.št. pa te pokličem, drgač pa a greste danes kaj ven, midva imava namen it v trbovlje k babici pa bomo verjetno šli v šetnjo po trbovljah, se lahko kaj dobimo javi

čao

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 793
4.9.2006 14:30:03   
TiaSara
Oj le na hitro!

Se mi zdi, da ste sedaj spet večinoma na dopustu user posted image , boste imele lepo vreme. Je pa malo bolj žalostno tule gori.

Mi se še kar ne rešimo tega prehlada - sicer ni hujšega, ampak zjutraj in zvečer pa še kar kašlja. Pa ven ga kar težko vzamem, ko tako piha - sploh ker je na soncu pa zelo vroče, pol pa sploh ne vem, kako ga obleč. Sicer pa se je sedaj pokazalo, da imam enega kolerika - ko prijemlje igrače in jih tlači v usta, se tako hitro razjezi, če mu kaj ne uspe user posted image , ga moram kar naprej tolažit. Pod most ga raje več ne dam, ker ga tako razjezi, ker lahko zvezdice prime, v usta jih pa ne more nesti.

Uživajte, vse ki ste doma, tiste ki so pa na morju bodo pa itak user posted image .

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 794
4.9.2006 14:48:57   
lenika
Tiasara pri našem je isto, pa je baje to kar normalno za to obdobje. Se počutijo precej nemočni, ko ne zmorejo tistega kar bi želeli, potem se pa jezijo.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 795
5.9.2006 8:41:40   
TiaSara
Oj Lenika! No upam, da je res to le obdobje in da ne bo vedno tako hitre jeze. Čeprav se ne bi čudila, če bi bil - po atu pačuser posted image . Sicer pa se še vedno borimo s prehladom, pa upam, da bo do četrtka mir, ko sva naročena na cepljenje.
Ta teden bo za nas precej naporen, ker bova večinoma sama doma. user posted image ima najprej gužvo v službi, pa bo pozno domov hodil, potem pa gre za tri dni na službeno pot. No ja, pa bova že, če bo le zdravje zdržalo oziroma se izboljšalo. Je pa malo tečno ker sedaj ne hodimo skoraj nič ven - se dan kar vleče. Samo kaj ko zunaj vedno tako piha user posted image .

Lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 796
5.9.2006 10:18:24   
Lara28
Samo na hitro sporočim, da smo že nazaj z dopusta. Uh, ste pisale ogromno, tak da bom si morala kar čas vzeti in vse prebrat za nazaj.
Naš prvi dopust kot družina je bil krasen in nepozaben. user posted image user posted image  Anej je spal enako kot doma, večinoma je bil dobro razpoložen. Sicer pa sva se tudi ves čas ukvarjala z njim. Malo smo namakali nogice v morje, ampak voda ni bila ravno topla in je kar bolj cvilil. No apmpak smo rabili vsaj kako fotko, da se bo videl, ko bo večji. Smo vsak dan delali prave maratone z vozičkom. Skratka imeli smo se res super. res pa je, da je to daleč od dopusov, kakršnih sva bila vajena do sedaj. Knjiga, plaža, mrzlo pivo, brez skrbi... No ja pa spet čez kakih 10 let, ne? No ampak po svoje pa je bil ta dopust najlepši do sedaj. Res prava družinica in eden brez drugega ne moremo več.
Papa, grem zdaj brat za nazaj!

LP

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 797
5.9.2006 10:50:42   
lenika
Ojla majčice.

Jaz imam eno vprašanje. Sedaj, skoraj 4 mesece po porodu so mi začeli full izpadat lasje. A se to še kateri dogaja?

Želim vam lep sončen dan.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 798
5.9.2006 12:31:07   
pikicaa
OJLA

Naj  vam pohvalim našo Majo. Danes je bila eno uro in pol v vozičku, seveda v lupinici. Malo smo sicer pojokcali. Pa še na kavo mi je uspelo it s kolegico. Drugače pa spimo še vedno bolj malo.

Lenika glede izpadanja las. Tudi meni izpadajo. Sicer imam dolge tako da so mi že prej izpadali, zdaj po porodu pa mi še bolj. Pravijo, da je to normalno.

Pozdravčki vsem 

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 799
5.9.2006 13:44:41   
lenika
Pikicaa, čestitke za uspešno vozičkanje. user posted image  A potem, ko je pojokcala, je pa zaspala? Naš navadno, ko mu je dovolj malo positnari, potem pa zaspi.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?