|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako zmorete?
28.6.2006 20:14:09   
Anonimen
Finančno. Prosila bi, da mi vsaj katera odgovori.

Ker:
Midva z možem bi zelo rada imela svojo hiško. Pa gledava za parcelami. No, nekje med 600 in 800 kvadratov naju pride približno 20 MIO. Da gor postaviva hiško pa še dodatnih 20 MIO.

Resno me zanima, od kje in kako zmorete? Midva tudi, če greva ta trenutek v banko po kredit do konca življenja, ga ne dobiva več kot 15 MIO skupaj.

Jaz sem zelo vesela, da vas toliko gradi, hkrati vas občudujem, ampak resno mi ni jasno. Kako? user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:15:33   
anitaz
Pomoje da zelooo težko oz. nikakor.

Al dobiš parcelo, al podeduješ kaj, al pa ti starši pomagajo. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:18:00   
Bubamaraa
Jaz hvala bogu, ko bom enkrat kreditno sposobna imam parcelo.....Kar se pa meni zdi da tle ogromno prišparaš..... 

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:19:33   
Anonimen
Ja, sej...če bi mi2 imela parcelo, bi potem tudi nekako stisnili, pa že postavili hiško.
Ampak...ne vem...meni se zdi to tooooooolk zelo drago.
Svaka vam čast.

(odgovor članu Bubamaraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:21:27   
renan
podedovana parcela nas caka, denarja pa se ni dovolj. niti ne vem, ce bomo tam kdaj gradili, ker se ne vem, kje se bomo ustalili.
vecino, ki jih jaz poznam in gradijo hise, dobijo parcele ali jim pa financno pomagajo premozni starsi.

lp, renan

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:22:04   
Bubamaraa
Meni so parcele svinjsko drage.................. Kakor si rekla, če imaš parcelo še nekako gre, drgač pa tud jaz tuhtam kako ljudje to vse postavijo...........ker tud če vzameš kredita cca.10.000.000sit to moraš plačevati, kar glih ne znese majhen obrok....pa še ta vsota je premajhna, da vse zrihtaš tko da se morata kar obadva zapufati......res je grozn.........

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:26:25   
bamby
Je res kar težko, saj se moraš marsičemu odpovedat. Nisem si pa mislila, da so parcele sedaj tako drage? 20M user posted image ? To je res izredno drago. Midva sva jo dobila zelo ugodno, tudi za leta 1998, saj sva za 940m2 dala le takratnih 12000DM (cca 6000 Evrov). Mislim, da so cene parcel odvisne tudi od kraja. Bližje, ko je LJ, dražje je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:30:21   
Anonimen
ja, bamby, sej to je ... če že celo življenje živiš v LJ, potem nekako ne bi šel živet recim v Prekmurje user posted image  
No, vsaj jaz ne user posted image
Jaz sem pripravljene it recimo do Logatca, pa do Šk. Loke, pa do Grosuplja, ampak resno, mogoče za 15MIO, ampak ne ne...to je tolk drago, da mi je kar groza.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 20:57:38   
Anonimen
kaj pa parcela v okolici litije ali zagorja, izlak?? tam so cene bistveno nižje, do ljubljane pa je tud samo 30 minut.. pa je cena nekje 5-6 mio..

to je velik boljše, ne??

je pa tko.. midva tud zidava. .sicer sva šele začela, ampak ok.. midva gledava na vse to tkole.. prvoščiva si čist vse kar sva si prej (vsak vikend morje-pa nimava prikolice al pa kaj.), skos hodiva okol..... pač delava počas.. mava stanovanje, zato se nama ne mudi.. ko bo, pač bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 21:01:13   
rija
Kako smo zmogli?

Z delom od jutra do večera, kakšnih 10 let....

Pa nisva dobila parcele, pa niso nama starši nič dali....

Ko začneš enkrat zidat, pač nekak gre. Saj meni tudi ni jasno, kako sva zmogla user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 21:03:04   
Seven*
Starsi gradijo, mi bomo pa njihove kredite pokrivali, kar bo pac potrebno..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 21:05:53   
Anonimen
parcelo so nama kupil moji strši, za zidavo sva vzela 15 mio kredita na 15 let, pa enih 5 mio so prispevali še moji starši..zaenkrat, vrjetno še kaj bojo, nekaj bova pa vrjetno še midva vzela kredita če bo zmanjkovlalo za finiš.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako zmorete?
28.6.2006 23:34:58   
rija
Brez zamere anonimna, ampak že začnita gledat še kakšen kredituser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 6:53:26   
srki
Mi še šparamo, potem bo treba pa tudi kar stisnit in se zakretidirat. Drugače pa poznam take, ko jim vse "iz lufta pade", pa dnar skup naberejo brez problemov za gradnjo in za notranjo opremo in so v dveh letih že vseljeni (ali s pomočjo staršev ali pa imajo dobre plače) in pa take, ki garajo in si skoraj dobesedno trgajo od ust, da si samo hiško postavijo, kaj šele ostalo.

Jaz raje ne mislim, kaj me čaka in kako bomo zmogli ampak verjeto bomo, ker je želja po svoji hiški zelo močna in z voljo se bo nekako dalo, pa četudi se do konca življenja zakreditiram, kar se tudi bom.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 7:12:39   
AnBan
vse se da če se hoče. tako kot je napisala Rija...z delom od jutra do vecera.
midva sva sicer parcelo res dobila, denar sva pa do strehe nasparala ze prej. no cez 14 dni bo streha, potem bomo pa nekako sproti. financno nama starsi ne pomagajo, ker imajo komaj zase. midva imava 2 povprecni "delavski" placi, cca. vsak 150k. nama pa starsi pomagajo z delom. tasca cele dneve pazi na otroka in kuha, tast posodi vse orodje in pomaga tud delat. midva pa priletiva iz sluzbe in ze greva na bajto. delamo vecinoma sami, en zidar in se en, ki mu pomaga, pa midva. jaz pac ne spilam gospe, kot nekatere tu okrog in poprimem za vsako delo (mecem v mesalc, nosim cegu, strezem dedce, basem malto med cegu, pucam deske, vozim karjolo...). zvecer letim se skuhat vecerjo, skopat otroka, ju dat spat, pomit posodo, vse pospravit, zlikat kup cunj, en stroj cunj obesit, se enga oprat, na koncu se pod tus in ura je polnoc, ko grem spat.

s parcelami je pa tko...kdor hoce bit pr koritu mora tud vec dat. ravno prejsnji teden smo se zgovarjali z bratrancem od mojga, ki je v preddvoru dal za parcelo 80 eur/m2, moj tast je pa tu lani prodal parcelo za 25 eur/m2. pa cist na komot zvimo tudi tukaj na dezeli in imamo 30 min do KRin 40 min do LJ.

pa da ne pozabim, kljub temu, da sparamo, si vsako nedeljo privoscimo izlet in hladilnik je tudi vedno poln. sparat se da, samo ce si clovek za to.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 7:37:29   
srki
user posted image user posted image AnBan, tole je pa res lepo napisano. Res je, tudi garat je treba zravan, ne samo gospe špilat, za vsako delo je treba poprijet. Meni tudi ni nič težko naredit, sem tega že od malega navajena. Ko smo šli v gozd po drva, smo šli vedno vsi-ne samo moški, tudi mami, stara mama in mi-otroci, vedno smo vsi vse delali in ni mi žal, da imam delavne navade.

Pa tudi zadnji stavek si lepo napisala-če znaš šparat, si kljub temu lahko tudi kaj privoščiš, kot npr. izlete pa tudi za hrano ostane.

Smo imele ravno prejšnji teden debato v službi. Rekla sem, da nekateri jamrajo, da je vse drago in oh in sploh težko življenje. V resnici pa mislim da v slo ni take revščine kot drugod po svetu. Pol mi pa jokajo take, ki imajo vsak teden nova oblačila-ne kos oblačila ampak več kosov, nove čevlje, nove torbice in ne vem kaj še vse, hodijo v šopinge vsak vikend, pa na morje vsak vikend-pol mi pa jokajo. Sori, to zame ni revščina!

Pol me pa debelo gledajo, ko sem rekla, da nobena od tle ni revna. Pa tudi take so, ki imajo kredite ali bajto zidajo, pa tudi otroke v šolah in vrtcih, pa si lahko vse privoščijo, pol pa pravijo, da so revne ko cerkvene miši. Da bi se pa kdaj pa kdaj kakemu kosu garderobe odpovedale-o ne, morajo bit vse v nulu uštimane. Pol pa čevlje iz prejšnje seznone-nepoškodovane mečejo v smeti. Pa ne ga srat no!

Sem se malo razpisala, sem morala dat iz sebe ven, ker me že prav mori tole njihovo jamranje.....

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 7:43:06   
Marogica
Ena varianta je tudi, da pač ne začneš iz "nule", temveč kupiš kakšno zgrajeno, starejšo hišo, ki je še ni potrebno obnavljati. Ne bo sicer narejena po vajinih predstavah, bo pa vajina.
Druga varianta pa je tudi, da se kupi hiša izven večjega kraja. Tam so parcele cenejše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 7:52:05   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Ena varianta je tudi, da pač ne začneš iz "nule", temveč kupiš kakšno zgrajeno, starejšo hišo, ki je še ni potrebno obnavljati. Ne bo sicer narejena po vajinih predstavah, bo pa vajina.
Druga varianta pa je tudi, da se kupi hiša izven večjega kraja. Tam so parcele cenejše.


Mi imamo točno to v načrtu, kot je napisala Marogica, pa cenejše nas pride, ker smo iz bolj oddaljenih krajev-je bolj poceni. Samo kaj, ko je toliko takih hiš, lastniki živijo po tujini ali pa so starejši in nimajo potomcev, pa kljub temu hiš ne prodajajo, le-te pa jim propadajo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 19:26:59   
Anonimen
user posted image  punce (sploh AnBan user posted image ). sej vem, da se vse da. pa meni gredo tudi tiste na živce, ki imajo vsak drugi dan nove cote, pa čevlje pa ne vem, kaj še pol pa jamrajo, da nimajo. Ampak, sej vemo, tisti, ki jamra, tisti ima.
Jaz sem navajena živet tako, da grem na dopust, da imamo poln hladilnik, da si privoščimo luksuz (kolesa, izlete, nov gsm vsake toliko, pa take stvari user posted image ). In vem, da bi zmogla zgradit hiško, če bi imela parcelo. Pa se mi ne bi bilo treba ničemur odpovedat.
Po drugi strani pa pomislim...madona, če jo zidam počasi (beri, deset let)...jah, kaj bom pa pol pri 40+ user posted image  Ne vem. Jaz bi jo zdaj user posted image user posted image  takoj user posted image
No, naj povem še to, da zdaj že živimo v hiši, ampak v zgornjem nadstropju pri mojih starših.
Jah, svoja hiška je čist neki drugega, a ne? user posted image
Imela bi pa takole:
user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 19:40:43   
Anonimen
A veste kaj je pa res žalostno....no vsaj frustrirajoče....

Da RIŠEŠ ljudem hiše in le ti dejansko zidajo tvoje hiše ... ti pa o njej sanjaš kvečjemu mokre sanje.
In v resničnem življenju najemaš eno luknjo, kamor še pralnega stroja ne moreš dat.

To je moja največja frustracija.
Ampak bo - nekoč. Nekoč bom tudi sebi narisala eno lepo luštno hiško, ki bo samo naša.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 19:57:56   
Anonimen
jaz te pa ne razumem AnBan-vem da je veliko treba dela in truda, pa odrekanja...ampak vseeno otroci so na prvem mestu! Bodo odrasli pa še vedela ne boš kdaj, ker nimaš časa zanj, ker zidate! Meni se to zdi čista bedarija, nič ni bolj pomembno kot otroci in če sedaj ne boš imela časa zanj in jih bo tašča vzgajalo, potem bo kasneje žal prepozno !

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 20:16:42   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

A veste kaj je pa res žalostno....no vsaj frustrirajoče....

Da RIŠEŠ ljudem hiše in le ti dejansko zidajo tvoje hiše ... ti pa o njej sanjaš kvečjemu mokre sanje.
In v resničnem življenju najemaš eno luknjo, kamor še pralnega stroja ne moreš dat.

To je moja največja frustracija.
Ampak bo - nekoč. Nekoč bom tudi sebi narisala eno lepo luštno hiško, ki bo samo naša.


A pol bi ti lahko tko (za prjatle) kej cenej načrt nardila mogoče user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako zmorete?
29.6.2006 20:28:18   
Anonimen
A pol bi ti lahko tko (za prjatle) kej cenej načrt nardila mogoče



Zakaj pa misliš, da ga še nisem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako zmorete?
30.6.2006 6:35:13   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

A pol bi ti lahko tko (za prjatle) kej cenej načrt nardila mogoče



Zakaj pa misliš, da ga še nisem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Ne bi vedla user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako zmorete?
30.6.2006 6:57:31   
srki
Anonimna, zame si s tole izjavo čisto mimo pihnila. Seveda, otroci so na prvem mestu. Samo hišo verjetno ne gradijo samo zato, da bodo starši notro, ampak jo delajo tudi za otroke. Pa hiše verjetno tudi ne bodo gradili 10 let (predvidevam, ker so pridni in očitno imajo sredstva), da bi bili otroci pa spet tako prikrajšani.

Zamerila bi takim, ki se ne posvečajo otrokom zaradi svojih "luksuzov", potovanj, da jih same pouščajo, ne pa zaradi tega, ker to v bistvu delajo tudi za njih.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?