Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

. Pač vsi otroci so si različni, eni shodijo že pred enim letom eni pa rabijo dalj časa.Pa zakaj bi jih "preganjali" in prehitevali njihov razvoj, če ne gre hitreje. Moja punčka ima DS in bo 1.1. stara 19m in še ne plazi, kaj šele hodi. Kot znano, imajo ti otroci slab mišični tonus, tako tudi moja. Hodiva na fth(sicer zdaj nisva že lep čas bili, 2m ker je bila 1m in pol v bolnici zaradi hude pljučnice
). Bova pa zdaj spet začeli po novem letu.Delava pa kake vaje tudi doma, tako med igro. Tudi ona je zdaj že tako velika, da slabo sodeluje, ampak bo morala.Če z jokom, pa z jokom. Ne bo šlo drugače.
. Glavico ob sedenju (če jo imam v naročju) drži, pri potegu iz vodoravne lege je pa še kar ne vzame s sabo. Ali imate vi že kakšno diagnozo; mislim razen hipotonije- v smislu kaj je vzrok motoričnega zaostanka? Mi po vseh preiskavah, ki mi parajo živce, ne vemo še nič in ker ni diagnoze, tudi ni prognoze. Se mi zdi da se tudi malo slabše odziva, čeprav že reče "mama"
. Na to temo nimamo še nič preiskav, so rekli, da je to posledica nizkega tonusa, sicer pa da ni nič posebnega. Na mojo pošnjo sem dobila napotnico za logopeda, ampak v tej smeri še nismo nič ukrenili - logoped je na daljši bolniški, zamenjave ni (kako simptomatsko za naše zdravstvo
).