|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morje-voziček-marela?
10.6.2013 12:48:52   
Nova_nosečka
Torej imam triletnico, ki kar prekaša vrstnice v višini in teži. Velika cca 105 in težka 21 kg. Je močne konstrukcije kot midva, ni pa špehnata, da bi bila teža od tu. Imamo še eno doječnico staro 6 mesecev in gremo v kratkem na morje pa ne vem kaj bi bilo najbolje glede vozičkov.

En pegperego Pikolo za ta manjšo bo super. Ta večja pa razdalje do mesta cca3km ne bo prehodla zvečer niti približno, sploh po aktivnem dnevu na plaži. Razmišljam o tem klasičnem marela vozičku, katerga včasih opazim v trgovinah ali mestu akko večje otroke prevažajo noter. Sedaj pa me zanikajo vaše izkušnje....Definitivno bi raje bolj ugodno varianto.

Lani je bila v večjem vozičku in je tud do 23 ure vztrajala v vozičku brez spanja. Fajn smo šetali po mestu in se pogovarjali, bili smo pač mobilni, ker ta mali so še vseeno počasni. Pa že lani so noge gledale preko, voziček je nastavljiv in bla bla bi se mogoče še ki kaj zlomlo pod njeno težo in je pregrag za loterijo 1 tedna na morju.

Tiste, ki imate večje ali dva otroka, kako ste kaj organizirali. Kaka nšnja po rokah in ramenih odpade, ker tako težkega otroka ti pač ni za nosit 2-3km. A so ti klasični marela vozički sploh vzdržlivi?


Dajte malo napisat izkušnje ali nasvete ali predloge, ker sem čist zgubljena.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 14:02:15   
ajataja
Meni se zdi prevelika za voziček.Naš je star 5 let pa ima 20kg in je velik 114 cm pa si ga ne predstavljam v vozičku.Do dveh let smo uporabljali voziček pol pa ne več pri nobenmu od treh otrok.Veliko smo hodili tudi doma in so bili navajeni tako da ni bilo problema niti na morju.Dokler so bili tolk majhni so itak hodili po kosilu še spat in pol ni bilo nikoli problem zvečer kam it,ker so si opoldne spočili.Jaz bi punčko raje navadila brez vozička da čimveč hodi ozirama če res ne bi šlo bi si raje nabavila tisto desko ,ki se na voziček pripne da lahko drugi otrok gor stoji (mi je ušlo iz glave kako se že reče )user posted image

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 19:27:33   
neli365
Tudi mi imamo velikega otroka, prečekirala vse vozičke, edini, ki je bil dovolj velik je bil McLaren xtc, pa še eden je bil kar velik mislim da od Babywelt fit. Sicer pa pri nas smo iskali za drugega otroka, ki je star eno leto. Prvi pa je lepo zravn hodil, buggyboard ali buggypod si nabavi. Moj prvi niti pod razno ni hotel biti v vozičku pri treh, pa tudi v nobenega ga ne bi sklačila user posted image

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 19:30:14   
Nova_nosečka
Sej moja vedno hodi. v voz ni sedla od prejšnjega poletja na morju. Sej bi jo tudi letos imela samo na morju, drugače ne. Si ne znam zamislit it 2-3 km v eno stran z njo, ko ima krajše noge in korake. Vejetno bi potrebovali 1 uro v eno smer.
Še kakšno mnenje?

Mogoče od tistih, ki so uporabili voziček izjemoma na morju pri troletnikih?

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 20:26:32   
knorbalbo
Ja, kaj pa če bi ji kupila kakšen skiro (mi smo ji pri manj kot 2. letih kupili poganjalček na dveh kolesih), se dobi že za 20€ ali manj, pa naj se pelje teh 3km. Ne vem no, mi smo ukinili voziček & marelo pri cca 1,5letih, ko je res že dobro hodila. Smo vsak dan na sprehodu, zato je že od malega vajena hodit. Velikokrat starši čisto preveč ujčkamo otroke oz. si "olajšujemo" stvari z vozičkom, s tem pa otroku ne delamo nobene usluge.
Skiro je lahek in ga lahko nosiš s sabo, če se naveliča. Mislim, da je uporaba vozička pri teh letih totalno nepotrebna, punca je velika, ima dolge noge in je kompaktno zgrajena kot praviš, ni nobenega razloga, da ne bi mogla prehodit tolikšne razdalje. Mi smo pri dveh letih že delali enourne izlete, če ji pa zmanjka energije ji pa kupiš en sladoled, ki jo bo sigurno gor držal cel večer. Pa srečno user posted image

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 20:30:04   
Shorty_
Poganjalec, skiro, kolo, vse to so prevozna sredstva za to velikost user posted image

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 20:45:08   
Anonimen
No mi smo voziček drugače ukinili pri dobrem 1 letu, ampak za na morje smo ga imeli pa še predlani, ko je imela 2,5 let pa tudi lani mi je bilo prekleto žal, da ga nismo s seboj vzeli. Ja itak je tamala ful mobilna na skiroju in poganjalcu, samo dnevni počitek je šel v kampu skoz samo v vozičku, pa tudi zvečer smo šli lahko v mesto in se nam ni bilo treba ozirat na to, da bomo tapravi čas doma, ker je pač v vozičku zakinkala. Tako da jaz bi na tvojem mestu nabavila najcenejšo možno marelo, ki se ji naslon poleže.
Pač se mi zdi, da to ni neka potuha za mulčka, ker itak ga čez dan ne voziš v njem ... ampak si na ta način še starša pričarata mal večernega morja in nista omejena samo na pijačko pred šotorom/apartmajem.

(odgovor članu knorbalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 20:58:22   
malaMravljica

Jaz avtorico cisto razumem, ne gre se za ujckanje otroka ampak za resiti sebe. Mi smo bili letos recimo ze na dopustu na plazi s 3,5 letnikom. S takim otrokom si vecji del dneva na plazi, ko za plazo ni primerno je pa moj z bagri in kamjoni ril na "gradbiscu" pod palmo. Ali pa recimo pescena plaza kjer je gradil gradove v pesku ali lovil valove in se ucil plavat. In se podatek da cez dan ne spi. Moj se more zvecer sam v avto usest al pa za moment na stol, kauc... in spi. Ni sans se kaksna hoja, sploh 3 km. In moj ima tja v 13 kg pa mi je kaksne pol ure ga nosit zadosti. V takem primeru, ko je se dojencek zraven bi dala dojencka v trak, vecjega otroka pa v voz. Ce pri njenih merah gre v vozek, ki ga imate, drugace pa precekiras kolege kdo ima kaj za posodit. Ce pa imate itak prostoren avto pa dva vozicka, enega si nekje sposodis.

Pa se ta skiro ki ga omenjate. Moj si ga tako zeli, pa se bojim, da pol se pa s kolesom ne bo hotu vec vozit, poganjalec tudi se ima 10 colskega in je tudi nor nanj. Je pol smiselno se skiro, kaj pridobi s skirojem, recimo s poganjalcem ravnotezje ali je to res le zabava. Kaksno mnenje.?

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 22:25:55   
Nova_nosečka
No nevem, če gre ravno za ujčkanje, če je to 7 dni na morju, pa še mogoče ne vsako večer. Bolj je to izhod v sili. Smo bili v termah in je ob 9 spala kot top, ampak v hladnem vremenu je itak zvečer ne furaš okrog ali šetaš po celem dnevu v bazenih in nam je ful pasalo. No sedaj pa bi poleti šli kam v mesto, malo šprancir itd. In za tiste daljše ture bi vzela marelo.
Doma ima kolo, šolsko kolo, trikolesnik in štirikolesni poganjalec in ne pogleda niti enga. leži vse v kleti. Vsa animacija je že 2 leti zastonj. Se je v trgovini navdušila za skirojem, greva pogledat, gre gor ( na 2kolesnega), se požene in ji ni bilo všeč. Po vseh propadlih investicijah pri teh stvareh ji skiroja nisem kupila. Trikolesni skiro pa je bil do 20kg ali 22 in je že tak tu in tudi nisem kupila.
Niso si vsi otroci isti. Eni so navdušeni nad vsem, moja pa je bolj tehničar in raje pomaga in kaj dela veni na travi, vrtu, okrog hiše, kot pa goni poganjalca. Kaj naj...nič...vse ob svojem času.

Bova s tamalo šle probat to marelo kako ji paše in se odločimo. Sej pride 20€ in mi ni to tak problem. Bo pa ostalo za ta manjšo.

Skiro je po moje tudi za ravnotežje. ker s skirojem se lahko vozi ko že stoji na eni nogi a ne. In to je nekje med 2-3 letom, no mogoče eni pozneje. Isto je drsanje in rolanje. Ko je otrok resnično sposoben stat na eni nogi in poskakovati je smiselno uvest to dvoje. Pred tem je smo prehitevanje.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: morje-voziček-marela?
10.6.2013 23:02:54   
Urska09
Popolnoma te štekam. Doma imamo eno tako. Sicer 4-letnico podobnih dimenzij, ki ne povoha ne poganjalca, ne skiroja (samo tistega na 3kolesa, pa še to se po 100m utrudi in noče več), občasno kolo, če je zelo motivirana. Skratka, ni otrok, ki bi cele dneve okoli letal, poganjal naprave in španciral 3km. Jaz bi na tvojem mestu kupila eno rabljeno marelo na Bolhi.

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: morje-voziček-marela?
11.6.2013 5:33:46   
Hope2
Če otrok ni športen tip, je skiro super zadeva, ker ga v bistvu lahko celo pot porivaš. Zasede pa tudi zelo malo placa v avtu in še obesiš kako vrečko gor. Drugače pa, ko bo na morju in ne bo drugega na voljo kot hoja ali skiro/poganjalec, verjemi, da bo stopila na prevozno sredstvo- mogoče še bolje, ker bo mogoče še vzljubilauser posted image . Skiro lahko tudi obesiš na prvi voziček, če pa imaš oba vozička, pa moraš pol oba vozička vlačit, ko se npr otroka igrata... al pa če greš kam v mesto v restavracijo jest, ko že itak ni nikjer placa

Naš je zdajle 4,5 leta star (115cm IN 19,5kg), že dolgo brez vozička, ampak si je prejšnji teden poškodoval nogo- dobil gips in sem še isti dan letela po eno poceni marelo. Kljub ceni je super, še boljša, kot pa ena prej, ko je bila 4x dražja. Res pa, da se fura le po pločniku-tlakovci, po asfaltu in po trgovinah. Ne vem pa kak je makedam al pesek- nočem sprobat ker jo šparam- da jo prodam naprejuser posted image , saj je res sam za 6 dni, upam, da ne večuser posted image .


(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: morje-voziček-marela?
11.6.2013 6:50:13   
josephine27
Mi smo na morej vozili voziček samo do 2 let ampak čisto razumem tvojo dilemo. Moji otroci so na morju zvečer čisto preveč utrujeni, da bi napr. hodili tri km ob 8 zvečer brez nenehnega ustavljanje in sitnarjenja. V vozičku imaš pač lahko nekaj od nočnega oz. večernega življena, ker ti otrok v vozičku lahko tud zaspi drugače pač lahko greš z njimi samo spat. Tako, da vem da to ni za ujčkanje ampak zate, da bi imela več od dopusta. Pomagat pa žal ne znam. Jaz bom za 2 letnika vzela voziček, pet letnik bo pa hodil dokler bo lahko. Ker bomo 5km od mesta smo se nekako odločili, da se bomo včasih zvečer kar za avtom zapeljali do mesta pa potem tam po mestu hodili gor in dol v krogu ( ja vem da se butasto sliši) samo ko otrok postane super utrujen pač lažje prideš do avta in ga spokaš kot pa hodiš 3 km nazaj peš.


_____________________________



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: morje-voziček-marela?
11.6.2013 7:59:57   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Mi smo na morej vozili voziček samo do 2 let ampak čisto razumem tvojo dilemo. Moji otroci so na morju zvečer čisto preveč utrujeni, da bi napr. hodili tri km ob 8 zvečer brez nenehnega ustavljanje in sitnarjenja. V vozičku imaš pač lahko nekaj od nočnega oz. večernega življena, ker ti otrok v vozičku lahko tud zaspi drugače pač lahko greš z njimi samo spat. Tako, da vem da to ni za ujčkanje ampak zate, da bi imela več od dopusta. Pomagat pa žal ne znam. Jaz bom za 2 letnika vzela voziček, pet letnik bo pa hodil dokler bo lahko. Ker bomo 5km od mesta smo se nekako odločili, da se bomo včasih zvečer kar za avtom zapeljali do mesta pa potem tam po mestu hodili gor in dol v krogu ( ja vem da se butasto sliši) samo ko otrok postane super utrujen pač lažje prideš do avta in ga spokaš kot pa hodiš 3 km nazaj peš.



Men se prav nič butasto ne sliši. Otrok je na morju več ali manj cel dan zunaj na svežem zraku in aktiven še več kot doma. Ne vem zakaj bi rabil neke hude kilometre delat. Tak da zame je prej tisto nočno dolgo šetkanje, eno veliko matranje otrok. Mam raje da se nekam zapeljemo, spijemo, pojemo, poližemo sladoled, kaj pogledamo in je več kot dovoljuser posted image .

Mam tudi raje, da nismo preveč pozno v noč pokonci, da prej vstanemo in smo še na normalni T na plaži, kot pa da se okoli 10.00 ali 11.00 pricjazimo na plažouser posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: morje-voziček-marela?
11.6.2013 9:17:20   
Nova_nosečka
No super nekaj isto mislečih. Nabavla bom ono najbolj poceni marelo v BC oz. bova jo šle sprobat. Ker zvečer je nam lani ful pasalo malo šetkat, pa makr do 23 zvečer. Mala je bila še ful zbujena, ni bilo sledu o kakšnem spanju in je tisti večerni hlad prav pasal med sladoledi in limonadami.
Glede skiroja pa moja niti ni stabilna gor. Sem rekla da do drugega poletja ne nabavljam več nič, ker sm denar ven mečem, potem pa stvari ležijo v kleti. Naslednje leto pa prideta potem pri 4 letih v poštev skiro in kotalke oz. rolerji. Bomo vidli.

Definitivno pa kupimo neko marelo, ker 2 km mi je nesmiselno dajat otroke v avto, pa potem ven, pa iskat parkirišče, ko je poleti gužva itd. Zguba časa, če se lahko ta čas veni. Seveda je čisto drugačna zgodba, če je mesto oddaljeno dlje. Je malo nerodno, če so še tak ravno vmes v tej starosti. Dobro eni prehodijo ful razdalje eni pa ne. Pa ne da moja ne bi bila športni tip, tekamo, se lovimo, žogamo, brcamo žogo, plavamo poleti, ker imamo velik bazen. Pač za te pripomočke še ni.

Punce hvala in lepe dopuste želim, pa čimdlje lepo sončno vreme, da pozabimo na ta mraz.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: morje-voziček-marela?
19.6.2013 11:36:09   
SU
Tudi mi nismo dolgo uporabljali vozička... nekje okrog 2,5. leta smo skenslali... pa smo na morju recimo vsaj vsak 2. dan v mestu, na večernem pohodu (tudi po 3, 4 ure smo hodili).
Če je bla zlo sila, je bil ati nosač... sklenila sva, da vozičkala ju ne bova, ker potem bi se skoz želela vozit, tudi, ko to ne bi bilo potrebno...
Kaj pa bugy board?? Mogoče sem narobe napisala... to je tista "deska" s koleščki, ki se pritrdi zadaj na voziček. Naš starejši, ko je bila mlajša še tko majhna, da je bil voziček nuja, se je prevozil ohohoho... na tem... Potem je pogruntal varianto, da lahko gor sedi in ima na vozičku, na sp. košari, celo noge... tko da ni rabil nič naprezanja... :) ... Samo v razmislek... Vem pa, da zna bit včasih presneto naporno, če otrok ne more/noče hodit, ti pa brez avta, brez vozička.... pa utrujen tudi sam...

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako organizirati prvomajske šolske počitn...
Tisti starši, ki med počitnicami nimate na voljo "servisa babic in dedkov", se lahko znajdete tako, da se dogovorite s...
11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?